logo Energa S.A.

Energa S.A.

Gdańsk

Opinie o Energa S.A.

kolo 2015-02-09 20:54:17
Mam małą firmę kupiłem lokal, energa ma zatarczki z wykonawcą a na mnie
chcą się odegrać 19 rodzin dostało licznik a mi nie chcą dać bo ja przedsiębiorca
co powinienem o tym sądzić
3
uciekinier z energii 2015-02-12 13:17:08
Łajdacka firma.Pobierają pieniądze a nie potrafią(albo nie chcą)zmienić licznika, który nabija mimo odłączonego domku letniskowego.Pisać do nich lub dzwonić to jak grać w totka.Ten sam skutek.
Juh 2015-03-18 18:02:01
Koszmar
2
Anatol 2015-03-31 12:40:07
nie do końca ten sam skutek, w totka mozesz wygrac:)
2
squerex 2015-04-19 01:37:23
pod koniec lutego wysłałem komplet dokumentów o zmianę taryfy z c11 na g11 od września 2012 nie prowadzę działalności gospodarczej a wciąż mnie łoją na kase jak bym miał firmę włącznie z opłatą handlową.Jeszcze czekam tydzień bo ciężko wypełnić jeden arkusz o formacie A-4 i przesłać do klienta. W tej firmie 2 miesiące to mało jeżeli nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że o kasę
roth 2015-04-24 12:23:02
Obrzydliwa firma, zupełnie nie przystająca do Europy i XXI wieku. Nawet w byłym Związku Radzieckim takie badziewie nie mogło by istnieć.
1
były klient energa 2015-05-03 05:22:32
Czytając opinie na temat energa, podpisuję się obiema rękami pod nieprzychylną aurą wobec tej firmy , walczę z nią co najmniej od 3 lat, przysyłają mi rachunki na 5.200 zł, do tej pory była to kwota 3000 zł na każdym rachunku:) Dodam,że byłam klientem energa od bodajże 20 lat i o jeden dzień za długo...Wcześniejsze rachunki opiewały na kwotę niecałe 120-140 zł, ale od jakichś 4 lat wzrastały, właśnie do ostatniego , który wystawiono na kwotę ok. 5.122 zł.Chodzenie do punktu obsługi w Olsztynie to istny koszmar, przy okazji nasłuchasz się jak klną klienci energa, poczekasz sobie w niebotycznej kolejce 2-3 godzin- może się okazać, że już Cię nie mogą obsłużyć, a jak masz szczęście i dostaniesz się do stanowiska obsługi to i tak nic nie załatwisz... Przy czym nawet pan kierownik ma Cię też gdzieś...Musisz dzwonić na Bok, a tam sieczka konsultantów, którym zawieszają się komputery , każdy ma inne dane- w biurze też, i nie mają bladego pojęcia o co chodzi. Mimo, że mieszkam w mieszkaniu komunalnym z dwójką dzieci, mam 71 m, to płacę tak, jakby całe osiedle było podpięte pod mój licznik...Może mi coś umknęło? Żadna moja interwencja nie daje skutku, ani reklamacje- energa utrzymuje swoje stanowisko, ja swoje, przesyłam stosy dokumentów i zapłacone blankiety, miałam kilka razy odłączony prąd, nawet w zimie... To tylko niewielka część moich problemów z energa sa(celowo piszę z małej litery). Płacę i płacę po 3.000 zł, wyjaśniam, co spłacę 3.000 zł dalej mam stałą cenę , moje dzieci się "śmieją" z nowej reklamy energa, Ja jestem wściekła, to skandal,i zdaje mi się, że media i prasa będą miały porażający i gorący temat, bo serdecznie mam dość ignorantów i pajaców, którzy nie mają za grosz uczciwości i wstydu by gnoić swoich wieloletnich klientów.Bo tylko, delikatnie mówiąc kretyn , nie zrozumie,że skoro jest potwierdzenie zapłaty rachunku, zgłoszenie, że licznik po odłączeniu działa i nabija, że coś jest nie tak z naliczaniem rachunków, notabene po kilka razy tego samego na kolejnej fakturze (po 700 zł), niby już poprawionego, ale jednak nie, że umowa jest podpisana z np.Izabelą Marią Kowalską,a nie Marią Izabelą Kowalską, mało tego, że takie imiona w rodzinie ma kilka osób, to proszę mi powiedzieć kto tu jest dyletantem, matołem , idiotą itd...Brak słów, a na koniec dla efektu dodam, że po podpisaniu umowy z innym dostawcą dzwoni panienka z energii i ma dla mnie"stałego" klienta wspaniałą ofertę stałej ceny..., po podaniu pełnej nazwy firmy, formułki, czyt. łącznie z podaniem nr KRS(kretyństwo do potęgi),nawet nie słucha tego co do niej mówię,kiedy musiała już złapać oddech, wykorzystałam sposobność(ledwo, ledwo) i krótko oznajmiłam, że bardzo dziękuję za tę stałą cenę, ponieważ ja doświadczałam jej przez kilka ostatnich lat, więc to nie nowość.No i wyszło znowu, że ja to znowu "Marysia Izabela Kowalska" , a nie " Izabela Marysia Kowalska". Powiedzcie , czy to trudne do zapamiętania, a raczej odczytania, to znaczy, że mimo kilkudziesięciu poprawkach, przez kilkunastu konsultantów, z danymi na umowie, dalej jest używane nie to imię co trzeba, no chyba jest różnica w imionach?:) Tylko w energa sa pracują takie tępaki, no powiedzcie o czym świadczy pomyłka z imieniem, które się poprawia przez kilka lat i tłumaczy za każdym razem, że jest nie tak jak trzeba. Mam nadzieję, że energa zniknie z pola dystrybutorów w Warmińsko - mazurskim, w dodatku ma monopol na swoje zagrywki i okradanie i wykańczanie swoich klientów. Nie jestem odosobniona w swojej opinii o energa, wystarczy poruszyć temat w gronie nawet nieznajomych , a zobaczycie jakie piekło się rozpęta....A chodzi właśnie o kasę, aby koryto nie było puste, gnój nie wysechł i słoma z butów nie wypadła.
1
niezadowolony 2015-05-13 22:06:12
To okropna firma oszukujaca na fakturach! Rozumiem dokładnie "byłego klienta "mam podobny problem
7
Jaro 2015-06-05 19:58:59
Energa to naciagacze. Od miesiąca czekam na korektę faktury za błedne odczyty licznika. Cztery razy składałem reklamacje ( 2x telefonicznie, 2x pisemnie) i nic,żadnej odpowiedzi. Czekałem na korektę faktury i na jakąkolwiek odpowiedź i co w zamian wezwanie do zapłaty i koszt doliczony do faktury. U nich cofa się liczniki. Bo jak wytłumaczyć, że przez rok miałem wyższy stan licznika a na ostaniej fakturze niższy.Sam podaję stan licznika mam zapisane wszystkie odczyty a oni swoj. Oni nie potrafią tego wytłumaczyć ani przyznać się do błędu. OSZUŚCI I NACIAGACZE. Za nic mają klientów a straty przerzucają na nas.Oddaję sprawę do sąd bo nie będę płacił za ich błędy i niedblastwo. I radzę wszystkim trzymać się z dala od Energii.
4
Kropka 2015-06-09 14:30:23
To wszystko prawda. W lutym zadzwoniła do mnie konsultantka oferując w promocji stałą cenę na 4 lata za sprzedaż /energa obrót/ w cenie jak obecnie za kWh. Zgodziłam się, dostałam umowę kompleksowa tylko na czas niekreślony. Przed tygodniem otrzymałam fakturę za ostatnie 2 m-ce, kwota za dystrybucję prawie jak w poprzednich m-cach/wcześniej 50kWh ostatnie 2 m-ce 54kWh/, Natomiast za sprzedaż poprzednią-14,00 brutto a z ostatniej faktury 14,50 za 54kWh i 32,00zł za sprzedaż, Wielokrotnie dzwoniłam na infolinię /myśląc że trafię na kogoś kumatego-nic z tego!/, każda mi odpowiadała ż tak jest prawidłowo i one nie wiedzą o co mi chodzi.
7
Synergia 2015-06-12 12:41:14
Zatrudnimy Przedstawicieli Handlowych - sprzedaż prądu i gazu dla klienta biznesowego. Bardzo dobre warunki finansowe. Zapraszamy synergia.rekrutacja@gmail.com
1
mskomtur 2015-06-14 10:46:56
Od kilku dni nie można kupić prądu ani przez internet ani w punktach.Nie ma też informacji o awarii i nikt chyba nie ma zamiaru jej usuwać.To jest lekceważenie i pogardzanie klientem
1
Elektryk 2015-06-15 11:56:52
Widzę duże zmiany w zarządach energi i eop. Nowy zarząd tylko do wyborów na jesieni? i znów odprawy dostaną...
1
TCZ 2015-08-04 20:15:05
Nie polecam tej firmy wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiedyś to była prządna firma przed prywatyzacja, zwalniaja fachowców wyszkolonych a w ich miejsce wrzucaja pracowników z biura bez pojecia ,obsługa klienta to dno zgłaszanie awari do TCZ- pracuja tam ludzie bez pojecia, którzy nie wiedzą na czym polega energetyka.NIE POLECAM
2
burand 2015-09-03 14:41:30
od lutego br czekam do dzisiaj [03.09 ]na fakturę.Na telefony wydałem kilkadziesiąt zł ale nikt mi nie potrafił udzielić informacji [rejon Płońsk]Nie jestem pewny,czy f-ra będzie opiewała na właściwą kwotę [a po przeczytaniu powyższych wpisów jestem prawie pewien,że nie].
1
johny 2015-09-15 21:50:35
Chora firma, nie polecam. Ani jaki pracownik ani jako klient...
3
Mario 2015-09-23 08:15:20
Qrcze, nie za jasno napisane. O ile wzrosły rachunki i za jaki okres i na jakiej pozycji o ile wzrosły???
Podam priv maila, chociaż, nie pamiętam czy można szaniec1970@wp.pl
Mario 2015-09-23 08:22:14
Kropka - 2015-06-09 14:30:23
Odpowiedź na: [niezadowolony - 2015-05-13 22:06:12]:
To wszystko prawda. W lutym zadzwoniła do mnie konsultantka oferując w promocji stałą cenę na 4 lata za sprzedaż /energa obrót/ w cenie jak obecnie za kWh. Zgodziłam się, dostałam umowę kompleksowa tylko na czas niekreślony. Przed tygodniem otrzymałam fakturę za ostatnie 2 m-ce, kwota za dystrybucję prawie jak w poprzednich m-cach/wcześniej 50kWh ostatnie 2 m-ce 54kWh/, Natomiast za sprzedaż poprzednią-14,00 brutto a z ostatniej faktury 14,50 za 54kWh i 32,00zł za sprzedaż, Wielokrotnie dzwoniłam na infolinię /myśląc że trafię na kogoś kumatego-nic z tego!/, każda mi odpowiadała ż tak jest prawidłowo i one nie wiedzą o co mi chodzi.

PROSZĘ JAŚNIEJ NAPISAĆ: O ILE WZROSŁY RACHUNKI, W JAKICH POZYCJACH I ZA JAKI OKRES??? PODAJĘ PRIV: szaniec1970@wp.pl
2
Adam 2015-10-01 23:04:55
Chyba szybko musiałeś wylecieć. Bolało co, że się nie nadajesz?
Jack 2015-10-21 11:01:45
Energa to to koszmar dwa miesiące czekam na reklamację faktury,na infolini mówią że już lada dzień będzie faktura korygująca, i nic nie odpowiadają na meile pisma rzecznika konsumentów,to państwo w państwie.Prawo energetyczne konsumentów to fikcja obowiązuje tylko na papierze.
1
sddd 2015-10-21 12:05:09
ludzie to forum jest dla pracownikow i kandydatow, a nie sluzy do wylewania zali za wasze rachunki i inne pierdoly. zmiencie dostawce i po klopocie bo sie tylko smietnik robi.
MOJE PYTANIE: czy ktos sie orientuje jakie zarobki sa w dziale finansowym/ryzyka? spec nie kiero
15
T 2016-01-08 18:05:54
Opisze sytuację, żeby ostrzec inne osoby.
W zeszłym roku do naszego salonu przyszedł przedstawiciel firmy ENERGA z propozycją obniżenia opłat za prąd. Podpisaliśmy umowę, która miała wejść w życie po zakończeniu obecnej umowy z RWE. Oczywiście ENERGA nie wywiązała się z umowy, która weszła w życie w trakcie trwania umowy z RWE. RWE jako, że nie wywiązaliśmy się z umowy ma wystawić nam karę w wysokości kwoty prądu, który mieliśmy zużyć przez kolejne 8 miesięcy. Oczywiście złożyliśmy reklamację, poinformowano nas że umowa wejdzie po zakończeniu umowy z RWE, co się nie wydarzyło. Przedstawiciel powiedział, że może dokonać zmian jak polecimy go zaprzyjaźnionej firmie i pod warunkiem że wydłużymy czas trwania umowy. Oczywiście nie zgodziliśmy się na to. Dlatego wylądowaliśmy z umową do 2017 roku.
Teraz najlepsze. Chciałem dokonać cesji umowy ponieważ zmieniłem dane firmy. Przychodzi Pan z umową, pytam czy jest taka sama jak poprzednia, bo chcę dokonać zmian tylko w danych firmy. A Pan tak: wszystko jest takie samo tylko umowa wydłużyła się do 2019 roku. Pytam jak to? To ma być cesja? Pan odpowiada będzie Pan dłużej miał taniej prąd!!!!!! Więc powiedziałem, że nie ma szans. Nie podpiszę. Powiedział że w przyszłym tygodniu przyjdzie z krótszą umową. Ciekawe co dalej będą kombinować!
WTF ? Nie polecam tej firmy, jeden wielki przekręt i wciskanie umów na siłę. Jak tylko skończy nam się umowa wracam do starego, poczciwego RWE, a tych złodziei nie chcę widzieć na oczy!!!!
Myu 2016-01-11 20:47:59
ENERGA TO JEDNO WIELKIE G*! Nie ma co się z tym kryć! 8-9 miesięcy temu (już nawet nie pamiętam) nie przyszedł nam rachunek. Udałam się do punktu w moim mieście. Pracownik odpowiedział, że rachunki będą opóźnione ponieważ wynikły jakieś problemy systemowe, przy tym napomknęła, że takie rzeczy skała się na obsługę klienta telefonicznie (to po co ten punkt?). Minął kolejny miesiąc, tym razem mama udała się do punku, usłyszała to samo. Dwa miesiące później dzwonimy do Energii... Okazuje się, że nasza umowa była gotowa do rozwiązania, i że to była nasza decyzja! Przepraszam, ale jak bez żadnego wymówienia z naszej strony umowa była przekazana do rozwiązania. Byłby nie zły syf bo kto by zapłacił za ponowne podłączenie prądu? Kobieta poklikała coś na kompie i podobno sprawa załatwiona. Wszystko miało być ok, rachunek miał przyjść dopiero na następny miesiąc. Mijają miesiące..NIC! Dzwonimy znowu, słyszymy to samo, że rachunek będzie, kobieta powiedziała, że nie rozłożą nam rachunku na raty (czyli ok 1000 zł na raz). Tak też mamy NOWY ROK, A RACHUNKU NADAL NIE MA! Właśnie piszemy pismo! Już dawno powinniśmy ich podać do sądu i możliwe, że tak się skończy jak nie zgodzą się na nasze warunki.
Kto ma możliwość niech od nich UCIEKA! Wielu ludzi również miało opóźnienia kilku miesięczne, lub doliczone gigantyczne kwoty do rachunku.
Firma niekompetentna! TOTALNE DNO!
1
Energa w Kontakcie 2016-01-14 08:51:35
Witaj Myu,

Uprzejmie prosimy o skontaktowanie się z nami w wiadomości prywatnej (usunięte przez administratora) oraz o podanie swojego numeru klienta, adresu oraz personaliów właściciela umowy. Zweryfikujejemy opisaną sytuację i postaramy się pomóc.
Pozdrawiamy,
Zespół ENERGA w Kontakcie
były pracownik 2016-01-17 19:53:48
referent około 2500 na rękę
specjalista - każdy kto ma wyższe 4 tys brutto - około 2900 na ręke
w tym grusza i trzy razy bony po 800zł...suma sumarum na picie wychodzi okło 4 tys na reke.. no i ubezpieczenie medyczne... socjal wypas..

sposób zarządzania - chory - ale jak wytrzymasz dobra kasa
1
Lew 2016-01-19 10:37:22
@wop referent telefoniczny 2600 zł ale BRUTTO. poza tym umowa zawarta jest przez agencję pracy tymczasowej. wyższa podstawa i socjal są tylko dla stałych pracowników zatrudnionych bezpośrednio przez Energę.
qwerty 2016-01-29 11:43:42
Witam,
W nawiązaniu do powyższych wypowiedzi chciałbym uzyskać informacje odnośnie wynagrodzenia w Energa Obrót na stanowisku: Referent ds obsługi salonu ? Pojawiło się ogłoszenie, ale zatrudniają przez agencję pracy tymczasowej i jeśli jest tutaj ktoś zorientowany to prosiłbym o info ile zostaje na rękę po tym jak agencja sobie pobierze kase. I czy jest później możliwość zatrudnienia na normalną umowę o pracę bezposrednio z Energa ?
qwerty 2016-02-03 01:16:05
jeszcze nie złożyłem, bo też zastanawiam się czy gra warta świeczki, a ogłoszenie wygasa za jakieś 2 tygodnie, więc mam chwilę jeszcze. Z tym, że fajnie byłoby gdyby ktoś odpowiedział na mojego poprzedniego posta i po krótce opisał "od kuchni" jak wygląda ta praca w salonie :)
rep 2016-02-23 19:10:41
to o malinowskaiej? popieram
pracownik 2016-02-26 22:00:28
nowych pracowników zatrudniają na APT - 2600 brutto , bez gruszy i innych dodatków
HAHAHAHA 2016-03-07 20:15:59
Nie polecam tej firmy, tam liczą się tylko znajomości, często zwalniają ludzi i zatrudniają swoich znajomych, tak to wygląda, na dodatek naciągają ludzi (również starsze osoby) na nieopłacalne, rzekomo lepsze umowy.
Apetowiec 2016-03-10 15:38:10
2350 brutto, na rękę 1700
Ola 2016-06-07 17:51:01
Zatrudniono mnie przez zewnętrzną agencję pracy tymczasowej. Stanowisko - Referent ds. umów dystrybucyjnych.
Pomyslałam, że to chwilowe, że początki są trudne. Drugiego dnia okazało się, że wszyscy tak pracują od grubych miesiecy. Pomyślałam - pewnie po roku, dwóch ich zatrudnią. Wiadomo, że awansują najwytrwalsi.
Po pół roku pracy, w której umowę miałam nową co miesiąc a agencja pożerała 1/3 mojej pensji - Często w piątek nie wiedziałam czy mam przychodzić w poniedziałek (!) - kolegę (45 lat) po dwóch latach na śmieciówce - przerzucili do innej agencji tymczasowej, żeby go tylko nie zatrudniać. Za to młodszy brat kierownika dostał awans.
Pod koniec miesiąca złożyłam wypowiedzenie. Szkoda Waszego czasu i wiedzy dla firmy, dla której nigdy nie będziecie ludźmi. Lepiej szukać gdzie indziej.
2
Energaa! oo? uuuu... 2016-07-08 16:52:09
Kilka słów nt. rozmowy rekrutacyjnej.
Okropna organizacja, kilka przestraszonych młodych osób czekających na rozmowę, umówionych na tę samą godzinę. Nikt nie szanuje Twojego czasu. Ponadto, w lokalu dudniące radio w tle, jak w jakiejś podrzędnej knajpce na starówce. Syf dookoła i grobowa cisza. Miałem wrażenie, że czekam w kolejce po odbiór żarówek, gdzie trzy w cenie dwóch choć cena za cztery albo do kibla w pubie. Panie błąkające się po firmie ze spojrzeniem szukającym rozumu. Jeśli przyjdzie w końcu kolej na Ciebie, spotkasz się z tępawym spojrzeniem szefa wszystkich szefów, który zaprosi Cię do pokoju, w którym dowiesz się: że już daaaawno pozjadał wszystkie rozumy, że firma jest wspaniała, że będziesz zarabiać 1500 plus prowizje, że tak naprawdę to praca akwizytora i musisz mieć mentalność włażenia przez okno kiedy wywalą Ciebie za drzwi. Przy potoku słów wyrzucanych jak z karabinu i kilku bezsensownych pytaniach odnosisz wrażenie, że to nie kawa nakręca Twojego przyszłego przełożonego.
Podsumowując, każdemu komu wisi kultura osobista, a czytając poprzednie wpisy, wciskanie chłamu nie sprawi trudności - polecam!
sss 2016-07-29 13:21:59
Jeśli chodzi o firmę, nie rzetelna, oszuści i naciągacze. A praca w niej od samego początku oszukują, wysłałem CV jako magazynier zadzwonili i pojechałem na rozmowę. Jak się okazało zapomnieli dodać że potrzebne są uprawnienia na wózki widłowe i doświadczenia a to bardzo ważne, trudno się mówi. Zaproponowali mi w zamian przedstawicielstwo handlowe. I następnego dnia pojechałem na dzień próbny, zaczęło się miło i fajnie. I pojechaliśmy do jakieś miejscowości 30 km od centrali w jednej miejscowości w Polsce. I na miejscu okazało się że mamy chodzić z domu do domu i naciągać ludzi na energię elektryczną. Co nie koniecznie było miłe bo ludzie nas wyganiali a czasem mi było szkoda ale mojemu trenerowi nie, bo on z tego kasę ma od każdej umowy. Pytając go co się dzieje dalej z tymi ludźmi jak podpiszą umowę powiedział "że go to nie interesuje". Po powrocie do centrali był test dosyć łatwy ale wiedziałem że już nie chce tam pracować. Bo pracować w godzinach 8-21 to szkoda czasu, pieniądze to nie wszystko a zarobki to jak słyszałem od 1500-3000 netto na miesiąc.
Sebb94 2016-08-29 10:22:57
Ja osobiście nie polecam tej firmy ... Robią z Ciebie debila .. Łódź ul.Jaracza 19 .. Byłem na rozmowie , to Pani wciskała mi prace na Dziale Handlu , jak kurw ja złożyłem aplikacje na Magazyniera ... Bardziej ich biuro , przypomina jakąś dyskotekę lol , wchodzę do środka , muza na full itp ... Szkoda gadać , czekam ponad 2 tyg , zero telefonu , zero e-maila ... Najwidoczniej wolą zatrudniać kurw typowych dresów , bez szkoły itp , bo takich tam widziałem na rozmowie lub Babcie po 60 lat na magazyn .. żal dalej pisać
nick 2016-08-31 02:33:45
Ty chyba firmy pomyliłeś ;-)
work work 2016-09-02 09:41:15
Firma jest podejrzana , byłem na Jaracza 19 Łódź. Także aplikowałem na magazyn, czekam na telefon.
lukasz 2016-09-02 13:17:24
ile zarabia na poczatek elektormonter w energa ?
Sebb94 2016-09-02 17:11:27
Nom , pewnie czytałeś moj post caly , wiec raczej nie klame . Nie polecam , robienie z człowieka glupka , tak naprawdę
km 2016-10-07 15:59:18
Odbieram telefon od nich i słyszę coś w stylu: "Witam, aplikował Pan do nas na stanowisko magazyniera, jeśli jest Pan zainteresowany zapraszam jutro na rozmowę kwalifikacyjną przy ulicy Jaracza 19."
Na miejscu okazuje się, że chcą mi wcisnąć stanowisko akwizytora i pewnie nawet nie posiadają żadnego magazynu... Tzn. oferują pracę "w dziale handlu" - takiego handlu, że łazisz od mieszkania do mieszkania i próbujesz wcisnąć staruszką "prąd w niższej cenie". Siedziba bardziej przypomina burdel niż jakiekolwiek poważne biuro, menager to zwykły cwaniaczek który szuka frajerów do brudnej roboty. W sumie nie ma się co dziwić, że kłamią w ogłoszeniach, jakoś trzeba ściągnąć ludzi na rozmowę, może jakiś naiwny się trafi który przyjmie tą robotę - bo kto normalny chciałby pracować jako akwizytor, kanar czy prostytutka...
km 2016-10-07 20:46:04
To czemu nie powiedzieli przez telefon, że szukają akwizytora, tylko wystawili ofertę na magazyniera i w takim charakterze zaproponowali mi rozmowę kwalifikacyjną? Niepoważna firma, nie wiem jak to wygląda w innych miastach, ale odradzam każdemu z Łodzi, szkoda marnować czasu na dojazd. Chyba, że ktoś się nie wstydzi pracy w takim charakterze...
jagoda 2016-10-09 14:09:17
a to nie czasem Marcin Dysput, osoba poszukiwana przez policję, prowadząca w większych miastach takie akcje? Ostatnio był w Toruniu. Interes na zasadzie - piszemy w ogłoszeniu praca biurowa, magazynier a szukamy naiwnych, bez doświadczenia, którzy będą chodzić po domach i podpisywać umowy. W miesiąc interes Dysputa się zamyka, nikt nie widzi kasy, tylko groźby. Firma krzak zarejestrowana na sąsiada, ale nabrane ile się da. Ostatnio działał w Energetycznym Centrum.
e 2016-10-09 14:21:55
hmm a co byście powiedzieli o podjęciu praktyk tutaj w firmie w wydziale sprzedaży rezerwowej i utrzymania w Gdansku? widze ze szukają..ciekawe czy płatny
Inteligentna 2016-10-25 20:32:26
Przestrzegam wszystkich przed podjęciem pracy w Salonie Energa w Elblągu. Wszyscy nowi , dobrze wykształceni i zbyt inteligentni nie są tu mile widziani. Pani Koordynator to zero kompetencji, poniża pracowników przy każdej okazji. Ma swoich wybrańców , dupo....zów i tylko oni się liczą a resztę traktuje jak "gorszy sort". Mobbing dla niej to codzienność!!! A najgorsze w tym wszystkim to jest to, że Pan Kierownik Regionu nie słucha ludzi i nic go to nie obchodzi co tak naprawdę dzieje się w Elblągu.Pani M. rządzi , kogo nie chce to zwalnia i to od niej zależy kto pracuje w Elblągu.Tylko najgłupsi mają prawo tam pracować, bo nie mają swojego zdania i strach nie pozwala im przeciwstawić się rządom Pani M.
2
knn 2016-10-27 02:46:34
Rozmowa kwalifikacyjna przeprowadzana w łodzi wygląda jak w opisach przedmówców,
trzeba przynieść swoje cv ze sobą, naczekać się w kolejce z innymi kandydatami, ..... w poczekalni zaliczyłam scenkę gdzie sekretarka łapała gościa który wszedł nawet bez rekrutacji po czym siedział z rekrutowanymi bo podobno czekał na jakaś wariatkę z kandydatek, mój błąd powinnam przyjść ze zwierzakami i osobami towarzyszącymi. Ciekawe czy tez by popilnowali?
Każdy może sobie tam wejść i wyjść bez jakichkolwiek konsekwencji. Widząc to wszystko, w końcu weszłam na rozmowę, sprawdzenie cv. Odpowiedz na parę pytań i tyle...ot cała rozmowa.
Były pracownik 2016-10-31 01:28:42
Firma polityczna, mobbing jest na porządku dziennym. Tam się liczą tylko tabelki, człowiek/pracownik to słupek, którego się przestawia kiedy chce i gdzie chce. Szantażują, wykańczają psychicznie. Najpierw zatrudniają zapewniając Ci godziwe warunki pracy i płacy, a po jakimś czasie nagle o 1/3 zmniejszają Ci wynagrodzenie, bo im się nagle słupki nie zgadzają. Jak się nie zgodzisz to na drugi dzień wylatujesz z pracy wypowiedzeniem. Oszuści, krętacze polityczni.
Doświadczenie i staż nie ma tu nic do rzeczy. Kierownicy i dyrektorzy za skuteczne zwolnienie swoich wytypowanych podwladnych dostają spore premie. Mają zwolnić dosłownie po trupach, żeby tylko tabelki grały.
Jestem byłym pracownikiem, sprawa zwolnienia toczy się w Sądzie.
Jak masz stalowe nerwy to wytrzymasz w tym ..., ale nie znasz dnia ani godziny.
Dodam co jest powszechnie wiadomo: co wybory, nowy zarząd i nowe miotły. Zatrudniają swoich, niewygodnych i mądrzejszych wieloletnich pracowników z dnia na dzień zwalniają. Porażka.
2
Nowa21 2016-11-08 11:46:21
Jak jest obecnie w firmie Energa z zatrudnieniem przez APT? Jesli na rozmowie miałam powiedziane, ze na razie tylko umowa do konca roku a potem nie wiadomo. Faktycznie nie wiadomo, czy raczej jest to stala praktyka zatrudniania przez APT, a bezposredniej umowy z firma ciężko się doczekać.
Prosze Was o opinie.
kurczaki ziemniaki 2016-11-16 17:31:50
LUDZIE, TO JEST PORTAL DLA PRACOWNIKÓW I KANDYDATÓW! Wylewajcie swoje żale związane z rachunkami za energie itp. gdzie indziej. Admin powinien usunąć wszystkie posty nie związane z pracą i rekrutacją.

A teraz kilka słów ode mnie związanych z rozmową rekrutacyjną. Aplikowałam na stanowisko biurowe związane z marketingiem, do biura w Krakowie. Biuro firmy Energa mieści się przy ulicy Smoleńsk 22. Przyszłam na umówioną godzinę, przede mną były jeszcze trzy osoby także czekające na rozmowę, a w międzyczasie Pani sekretarka umawiała rozmowy z kolejnymi kandydatami, także na takie stanowiska jak magazynier, co było dla mnie nieco zastanawiające. Podczas mojego oczekiwania na swoją kolej, przyszło jeszcze kilkoro innych kandydatów.

Rozmowa odbywała się w osobnym pokoju, z całkiem sympatycznym mężczyzną. Standardowe pytania jak to na rozmowach, ale raczej w formie luźnej pogadanki. Gdy zapytałam o zarobki, dowiedziałam się, że podstawa to 1500 zł plus prowizje. Pod koniec pan poinformował mnie, abym zadzwoniła w wyznaczonych godzinach, żeby dowiedzieć się o wyniku rozmowy rekrutacyjnej, a także poinformował mnie, że jak wynik będzie pozytywny to zaproszą kolejnego dnia na szkolenie. Na szkoleniu wymagany jest strój wizytowy oraz...wygodne buty. Było to dla mnie przełomowe zdanie, ponieważ łatwo domyślić się, że tak naprawdę poszukują osób w charakterze akwizytora. Uśmiechnęłam się tylko, grzecznie wyszłam i już wiedziałam, że nie jestem tą pracą zainteresowana...
1
Dotychczas 2016-12-01 14:55:12
Fatalna firma. Dzwoniła do mnie pani nie dała mu dojść do głosu. Jak już chciała się rozlaczyc zapytałem czy infolinia wychodząca czy przychodzaca zdawkowo odpowiedziała ze nie wie bo jest sekretarka. Jak się rekrutuje ludzi to trzeba przynajmniej wiedzieć na jakie stanowisko. Jak dla mnie firma straciła wiarygodność.
Zostaw swoją opinię o Energa S.A. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Energa S.A.