brak logo

pośrednictwo pracy cova

Venlo

Opinie o pośrednictwo pracy cova

Xyz 2014-07-14 22:20:08
Czemu to usuwacie??? Przecież to TYLKO OPINIA o tym, jak niektorzy robią KARIERĘ w COVA... Piękny usmiech.. Mrugające rzęski i Śliczne Oczęta... IZABĘLKA JEST CUDNA! Czyż nie?
1
Alicja 2014-07-23 20:10:11
Witam,
mam problem z zalogowaniem sie na stronie firmy. Nie mam pojęcia gdzie i jak mogę zobaczyc moje miesięczne(albo raczej tygodniowe, bo przelewy mam raz w miesiącu ale 4- za kazdy tydzień) rozliczenie godzin.Podejrzewam ze trzeba zalogowac sie w systemie firmy na ich stronie. Ale co jest moim loginem i hasłem?Będzę wdzięczna za pomoc :)
tomek 2014-07-30 09:06:21
potrzebuje jakis namiar na biuro w polsce ( usunięte przez administratora )
doświadczeni 2014-07-31 18:41:15
DEFINITYWNIE NIE POLECAMY PRACY W TYM MIEJSCU! Razem z chłopakiem zdecydowałam sie wyjechac tam w celu zarobkowym na 2 miesiące. Turas przez telefon mowił ze jest mn óstwo pracy, kazał przyjezdzac jak najszybciej. Bardzo nas to zachęciło. Dzien przed wyjazdem przeczytalismy mnostwo negatywnych komentarzy o tej firmie, jednak zdecydowalismy sie zaryzykować, poniewaz myslelismy, że są one wyolbrzymione. Po przyjeżdzie niestety wszystko okazało się prawdą- po podwórku i korytarzach chodzą kozy, przez ktore strasznie smierdzi, dzięki Bogu nie natrafilismy na pokoj w budynku ktory sąsiaduje z ich zagrodą bo tam odór jest nie do wytrzymania, nikt się nami nie interesował po naszym przyjezdzie, wczesniej wspominana Izabela, ktora siedzi w biurze w ogóle nie miala pojęcia że mielismy przyjechac. Dostalismy pokoj w ktorym brakowalo lodowki i jakiegos stołu, o wszystko musielismy sie prosić, cudem dostalismy tlyko lodowke , ktora byla zagrzybiała i zapleśniała. pokój brudny. jak na 70-80 euro tygodniiowo za osobe na pokoj to warunki tam panujące są opłakane. bylismy tam 2 tygodnie , w ciagu tego czasu przepracowaliśmy po 4 dni. Gdy upominalismy się o prace, były tylko niespelnione zapewnienia- kazali byc gotowym do pracy. na liscie pracujących naS nigdy nie było, ewentualnie gdy ktoś wypadal z listy, 10 minut przed wyjazdem Iza walila do naszych drzwi i krzyczala -Arbeit! masz 10 minut , nie wiesz kompletnie gdzie , na co i na ile godzin jedziesz. Taką samą sytuację mielsi takze nasi znajomi. do pracy bus zabiera cię 2 godziny przed rozpoczęciem pracy, poniewaz bezsensownie zajezdza sie do bazy w Strallen gdzie czeka sie na kolejnego busa nieraz ponad godzine. powrót wygląda jeszcze gorzej, poniewaz firmie nie spieszy sie aby jaks najszybciej dojechał do domu- czekasz az nazbiera sie wieksza ilosc osob i przyjedzie jakis bus. w busach jest nadwyzka osob, wciska się tyle osob ile sie da ( siedzenie na podlodze, kolanach nawet w bagażniku) oczywiscie w drodze do pracy. powrót do Weeze przebiega w sposób "przepisowy"-wchodzi tyle osob ile miejsc. Kieyd bylismy tam na miejscu, nasi koledzy dzwonili do szefa (turasa) pytając o prace- ten twierdził ze jest jej mnostwo, zeby szybko przyjezdzac. gdy to zrobili, sieedzielismy razem na bezrobociu. rowniez w 2 tyg przepracowali po 3-4 dni. tyle wystarczy covie aaby odliczyc sobie na mieszkanie z twojego wynagrodzenia, reszta ich nie interesuje. raz na tydzien , mozna pobrac zaliczke (od 50euro) za ktorą cova pobiiera minumum 10 euro dla siebie. woda jest strasznej jakosci, kazdy dostaje jakiś wyprysków, krost. Całą firmą zarządza banda Turasów, która wozi się za nasze pieniądze furami prosto z salonu.
Podczas pobytu spotkaliśmy tam mnóstwo osób , które przebywają tam sporo czasu i wszyscy mówili, że nie jest to miejsce gdzie można zarobić, jest to ewentualnie dodbre wyjście dla osób karanych lub patologicznych, których tam nie brakuje(mnóstwo pijaków, handel narkotykami), nawet oni zdają sobie sprawę, że zarabiają grosze, jednak im w pewnym stopniu takie życie pasuje. Jest tam kilka osób stałych mających pracę, którzy siedzą w Weeze od lat. Świeżych jedynie wrzucają na zastępstwa, gdy ktoś nagle nie może iść do pracy, jednak to zdarza się rzadko. Stali pracownicy mówili nam, że często przepisują im godziny na kolejny miesiąc, ponieważ Cova twierdzi, że nie ma pieniędzy na wypłaty. Ludzie, oni mówią wam przez telefon, że jest mnóstwo pracy, poneiważ za każdą nową osobę dostają dotację w wysokości 1500 euro z Unii Europejskiej oraz jesteście potrzebni tylko w momencie zastępstwa i abyście płacili za ruderę, w której mieszkacie. NIE POLECAMY i na prawdę nie zróbcie tego samego błędu co my, poneiważ to tylko strata czasu i pieniędzy! Nie wiemy ile dokładnie dostaniemy za przepracowane 4 dni, gdy próbowaliśmy się dowiedzieć przed wyjazdem to Monika z biura powiedziała nam, że nie wie, że zobaczy ;) Wypłata ma przyjść do 18 na konto bankowe.
2
sebastian 2014-08-10 11:15:51
Zgadzam sie calkowicie. Bylem tam raptem 3 dni. To,co tam zobaczylem i uslyszalem wola o pomste do nieba. Az dziw,ze polacy sa az tak glupi i naiwni ze tam pracuja. Ludzie, jesli macie odrobine oleju w glowie dajcie sobie luz. Pozdrawiam wszystkich naiwnych.
2
Xyz 2014-08-10 14:25:43
A to co roci tam Piękna Iza to Wstyd i Hańba! Jak można dla kasy tak się poniżyć i okłamywać RODAKÓW SZUKAJĄCYCH NA OBCZYŹNIE CHLEBA??? Turecka putita!
jam łasica 2014-08-17 23:18:37
nie wiem o co wam chodzi... po pierwsze, te kozy są genialne :D do jeden jak przystawisz pięść to tak śmiesznie staje na dwóch kopytkach i chce się przepychać. Po drugie, chodzą no i co ? jakoś nie czułam, żeby od nich śmierdziało, no chyba że ktoś podchodzi do nich i je wącha, to pewnie zacznie capić. Po trzecie.. Iza jest świetną babką :D pośmiać się można i wg. Slyszałam straszne opinie, ale jednak nie jest tak źle. Siedzę tu od połowy czerwca i w piątek wyjeżdżam, przyznam szczerze będę trochę tęsknić za ludźmi, za atmosferą, która wcale nie jest taka zła. Praca też jest w porządku. Pokoje fakt, są małe. Ale wcale nie są takie obskurne jak piszą co niektórzy ! Jak ma się w d**** naje***** to może i są straszne, ale pragnę przypomnieć.. Przyjeżdżacie tu do pracy a nie na wakacje ! Wracając do tematu pracy, faktycznie, nie zawsze jest, ale jak już, to jest dużo godzin i czasem robi się 7 dni w tygodniu, co jest dobrą sprawą. Cóż więcej mogę powiedzieć.. Roksana jest okej, Monika też.. Mówcie co chcecie, ale Osman... Osman to jest gość:" Arbeit? Trinken? Disko? Arbeit nicht schlafen.. Eeee hehehe "
<3
Nie jestem z Covy czy coś, bo piszę pozytywną opinię, po prostu mi się tu bardzo podoba i żałuję, że muszę do Polski wracać :/
Xyz 2014-08-18 16:54:55
Jasne że Iza jest Świetną Babką! Ale w Polsce za kłamstwa i obłudę poniesie surową karę.
jam łasica 2014-08-21 23:15:31
różnie. jak się załapiesz, to jest spoko, bo tyrasz od poniedziałku do piątku po 8 godzin. na szklarniach robi się od poniedziałku do soboty a czasem nawet niedzielę. ogólnie jest na prawdę fajnie, ale trzeba mieć szczęście by się załapać..
igor 2014-10-01 17:27:12
Witam. Szukam osob ktore pracowaly w cova gdzis miedzy majem a grudniem 2013 roku.
koza 2014-10-15 21:47:58
ja pracuje od zeszłego roku od marca do teraz, krótko i na temat nie warto
igor 2014-10-18 18:18:30
koza jak mozesz odezwij sie do mnie, prawdopodobnie razem pracowalismy. moj numer(usunięte przez administratora)
Lala 2014-10-27 12:50:11
To co tam się dzieję to nawet patologią nie mogę nazwać ponieważ to przerasta patologię .
Cova - wypłaty nie na czas , trzeba chodzić wiele razy i upominać się ze za mało wypłacili , liczą tak ze godziny w ogolę się nie zgadzają .
Dowóz do pracy ..fatalny!!! bus przepakowany , osoby piją alkohol , palą papierosy , trzeba czekać kupe godzin aż cię ktoś odbierze spod biura . nie interesuje ich w ogole ze jest 2 w nocy i leje deszcz , musisz czekać np. 2h.
warunki na weeze sa fatalne . brudno ..prysznice to jeden wielki grzyb , w pokojach to samo , ubikacje po weekendzie orzygane , osrane , to samo z umywalkami . na korytarzach smierdzi i jest brudno , kozy chodzą sobie gdzie chcą zopstawiając za sobą bobki , kuchnie fatalne..brud..zaschnięte jedzenie . na korytarz dobrze nie wyjdziesz to siedzą osoby które palą i pija , imprezy kiedy tylko się da. czasem pracujesz codziennie . sa miesiące ze w ogole tej pracy nie masz..LUDZIE MIEJCIE ZA GROSZ GODNOŚCI..siedzą tam, same alkoholicy, ćpuny !!i osoby kltórym 400 euro wystarczy do życia ! wszystkie negatywne komentarze są porawdziwe!!
lala 2014-10-30 10:52:57
języka nie trzeba znać ponieważ w biurze jest roksana która rozmawia po polsku , do prac do których wysyłają to też zawsze jest pełno polaków, więc z językiem luz, warto załapać podstawy i je szlifować.. za 400 euro godnie żyć? KPINA! utrzymać dzieci w Polsce i samemu życ? chyba jedząc konserwy i chleb ..a w polsce kupować buty ze sklepu chińskiego...kpina..za 400 euro chcą tam żyć osoby uzależnione od alkoholu, napiją się , zjedza kabanosy i po sprawie ;) zycie jak w madrycie...nie każdy potrafi sie cenić niesety...
Ali 2014-10-31 07:42:19
A jest tam jeszcze śliczna okularnica IZUNIA??
lala 2014-11-02 12:04:37
iza z biura??
Ali 2014-11-02 21:33:05
Ttak. Z biura. Jest mi winna troche kasy. A tam teraz z Turkiem chyba jest.. I rządzi.
ewHv 2014-11-03 21:22:00
Piekna Iza to naciągaczka z gornej połki!
Uther17 2014-11-06 06:36:32
Muszę się wypowiedzieć. W covie odlozysz spokojnie ,ale co parę wypłat jest problem z godzinami lub stawką, jezeli nie znasz języka (ang, niem lub hol.) to jesteś w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo tylko Rick może Ci pomóc a po polsku On nie mówi. Ogolnie nie jest źle pozatym, że jest bardzo dużo cpunów i alkoholików.
Uther17 2014-11-06 06:38:13
A i ta Iza ro Rumunka a nie Polka!
lala 2014-11-07 09:37:11
izunia rzadzi pelna para;)
slawek+dorota 2014-12-10 22:36:55
przepracowałem w COVIE 2-sezony razem z zona.Jestesmy bardzo zadowoleni.Roksana, Dzedzet i ASIUR,są bardzo dobrymi szefami!!!!!!Kto naprawde chce pracowac to prace jest zawsze.W marcu wracamy na 3-SEZON!!!!!!pozdro


wionka dla całego szefostwa!
Śmiech na sali 2014-12-11 02:31:25
(usunięte przez administratora) ,ty nawet tutaj wylizesz tyłek tym kebabom. Chetnie bym ci ten lysy leb okopal i tyle by bylo. Mlocisz tam za psi grosz i kiedy okazja to calujesz szefostwo po nogach,na faceboku wszedzie. miej troche godnosci stary lysy szarlatanie. wstyd
.... 2014-12-14 23:45:51
Malwina??
ktos 2014-12-29 20:39:37
Ludzie n
to co pisza inni to racja,cova nie szanuje ludzi ,tylko nabijaja kese sobie i wykorzystuja ludzi,naiwnych ze cos zarobia,uwierzcie wiekszosci ,bo w covie maja swoje osoby i tylko oni sie licza ,ci co im [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liza,a spróbuj im sie postawic to wylatujesz
eee 2015-02-02 12:11:53
witam można się jakoś skontaktować z wami. pozdrawiam
aaaaa 2015-02-03 20:58:37
witam mam pytanie ile COVA ściąga za mieszkanie i za dojazd?
Igor 2015-02-11 17:26:52
Witam. czy ktos znał Przemka Lesiaka? pracował w cova
amster 2015-04-01 13:29:03
dziani memed i ashur ,maja wyjebane na polakow pracowalem w covie przez 3 lata jak zadzila jesZcze hajdi z roksana teraz jest tam w biurze na stralen monika slowaczka co pewnie ciagnie turasom tak czy saik oszukaja was . bedziesz super pracownikiem do puki sie nie odzywasz i hajs dostaniesz 50 euro zaliczki i wypad pracuja tam same cpuny i alkusy . powinniscie rozjebac mehtiego bo ta kurwa tam sie wozi szczeniok a w ryj nie dostal pewnie od dawna . jak ja tam bylem ze swoja ekipa z polski to te turasy sie bali bo do pieciu polakow nie podjada tylko do leszczy. szef jiani i mehti czestuja tam kokaina i amfetamina. samo kurestwo a za hate zaplacisz krocie
amster 2015-04-01 13:29:04
dziani memed i ashur ,maja wyjebane na polakow pracowalem w covie przez 3 lata jak zadzila jesZcze hajdi z roksana teraz jest tam w biurze na stralen monika slowaczka co pewnie ciagnie turasom tak czy saik oszukaja was . bedziesz super pracownikiem do puki sie nie odzywasz i hajs dostaniesz 50 euro zaliczki i wypad pracuja tam same cpuny i alkusy . powinniscie rozjebac mehtiego bo ta kurwa tam sie wozi szczeniok a w ryj nie dostal pewnie od dawna . jak ja tam bylem ze swoja ekipa z polski to te turasy sie bali bo do pieciu polakow nie podjada tylko do leszczy. szef jiani i mehti czestuja tam kokaina i amfetamina. samo kurestwo a za hate zaplacisz krocie
Człowiek 2015-04-16 00:01:56
Znam kogoś kto go znał* bardzo dobrze
Cova Personeelsdiensten bv Oszuści !!!!!!!!!!!! 2015-04-18 11:51:59
Dostałam ofertę pracy na szklarnie od firmy Cova ,z chłopakiem pojechaliśmy na wskazany adres w Niemczech ,Na obskurny Hotel w Niemczech w miejscowości Weeze , to co nas spotkało opisze po krótce ,zajechaliśmy na ten hotel w Weeze ,pełno pijaków , różnych narodowości mieszanej na blokach htelowych ,bułgarzy,słowacy ,czeski no i Polacy okazało się że nikt nie wiedział o naszym przyjeżdzie a dzwoniła do nas Roxana Koordynatorka z Holandii z biura w Venlo i skierowała nas pod adres w Niemczech i że niby mamy tam mieszkać ,co się okazało każdy miał na nas wylanee , ludzie siedzieli na hotelu bo mieli wolne dni od pracy ,widoczny jest tam planning informacja kto i kiedy ma iść na jaką szklarnie :pomidory,papryka,ogórki pod 50stopniową szklarnie ,zostaliśmy totalnie olani ,pojechalismy wiec do biura w niemczech obok hotelu siedziala tam jakaś Monika która powiedziała że nic o nas nie wie i nie ma dla nas pracy ,więc z chłopakiem straciliśmy 1000zł i zjechaliśmy do Polski,

Uważajcie ludzie !!!! na firmy coveba z venlo i Niemczech bo możecie się wpakować w takie gówno jak my ,Jednak te komentarze wyżej były prawdziwe ,teraz w to wierze jak straciłam na koszcie transportu 1000zl , spaliśmy po parkingach że by odpocząć od tego przekrętu jaki nam zgotowała firma Cova Personeelsdiensten bv
Igor 2015-05-10 15:30:15
Człowiek jak możemy sie skontaktować? napisz najlepiej na mojego meila audiquattro585@wp.pl.
Igor 2015-05-10 19:23:40
odezwij sie na meila audiquattro585@wp.pl. jestem jego bratem
jan 2015-08-29 13:51:34
może ktoś powiedzieć jak tam jest u rego całego cova mam zamiar tam jechać
mała 2015-12-10 14:13:46
ludzie w covie nie jest tak zle ,duzo sie pozmieniało bo coraz mniej chetnych maja , praca jak kazda trzeba pracowac , tylko mogła by byc lepiej płatna bo duzo odciagaja za mieszkanie i mało ci zostaje . Fakt jesli wobec nich w porzadku to oni tez , uwazam ze przez cove mozna znalesc sobie dobra fuchę .Moim zdaniem jest tak jesli ktos nie zaryzykujet to sie nie przekona.
agaaaa 2016-02-09 15:43:52
bylam 3 miesiace w 2015 r ogolnie jestem zadowolona praca nie byla ciezka od pon do piatku,chociaz niektorzy i w weekendy czasami prcowali roznie to bywa. Placa> hmm jaka praca tak płaca hehe... jak ktos chce to odlozy napewno ;) warunki nie najgorsze widywalam gorsze mieszkaniowe. osobiscie niedlugo sie wybieram tam jeszcze jechac.
Cova 2016-02-29 11:10:19
Hello I am from COVA. The most of people write wrong things about us. Thats not a problem. But we are not so bad like they tell about us. Please contact us if u want to work. (usunięte przez administratora)
Thank You! :)
2
Gorgorot 2016-03-23 17:52:52
duzo ludzi pisze zle rzeczy ot tak sobie? a jak wygląda zakwaterowanie? How looks flat?
Gorgorot 2016-03-29 16:50:30
Na moje oko poproście o jakies zdjęcia samego kwaterunku wtedy juz będzie wiadomo co moze wyniknąc dalej,
nikol 2016-04-14 18:43:14
Czescz, jestem pracownikom cove juz 5 let, nie mam problem z prace , bo jak prijechala to dostala zakwartyrowanija na straelen z 2 kobietami, teraz mam mieszkanie na blericku i mam prace na simonse , lide ktere nie majem problemy z pitem i drogami dostajem lepsze szance, tak jako ja, dzienkuje firme Cova.
Agusia 2016-04-17 14:27:36
Witajcie ile płacą w Covie na godzinę ?
lukas 2016-04-27 12:31:53
Nie ma tragedii
mała 2016-07-01 21:00:31
jestem w Covie od kilku tygodni, kasy jeszcze nie widziałam, nikt nic nie wie, nikt nie potrafi powiedzieć za jaką stawkę pracuję. Obiecanej umowy również jeszcze nie widziałam i nie mam pojęcia na jakich warunkach tu jestem. Od ludzi słyszałam że stawka jest około 9 euro brutto co po odliczeniach daje około 6 euro na godzinę (o ile masz pracę bo jak cova nie ma zleceń to zapomnij). A tej Moniki na oczy nie widziałam, ktoś mówił że jest w biurze, idę a jej tam nie ma, telefonów też nie odbiera. Po pierwszej wypłacie dam znać jak wyszłam. Acha, jeszcze jedno, jeden moich pracodawców mówił mi że płaci za mnie Covie 18 euro za godzinę haha
jolka 2016-07-03 12:37:05
Cześć mała ....od szcześćia zależy ile dostaniesz ....ale nie wiecej niz 950 euro jezeli przepracowałaś 40 godzin w każdym z tygodni...nadgodzin nigdy na oczy nie zobaczysz....Złodzieje i nic wiecej
Gang Albanii 2016-08-23 01:25:51
Cova to najlepszy sposób zeby dac zarobic turasom i popasc w depresje, pozdro! dodatkową atrakcją jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchodźców z Kosowa latającymi z kosami po weeze
ella 2016-09-02 21:36:01
aktualnie jest 9,34 brutto jesli nie jestes oczywiscie na wiekówce i pracujesz na holandii a nie ma niemczech. Jak umiesz o swoje walczyc to wywalczysz wszystko ja zawsze mam duzo nadgodzin i mam wyplacane nie po kazdym miesiacu ale mam, praca tez jest, oczywiscie dla tych ktorzy chca pracowac.
Ktos 2016-09-18 14:38:36
Z zarobkami różnie oczywiście można odłożyć zależy do jakiej pracy trafisz są źle zorganizowani transport czasem 2-3 godziny wcześniej i musisz czekać pod biurem to samo po pracy z zakwaterowaniem masakra kto był to wie grzyb brud imprezy dragi cpanie porażka jednym słowem .jak dasz w łapę pewnej osobie z biura to załatwi ci swietna robotę czyli dobrze płatna zmianowa, na weeze gdy masz wolne po np całym tygodniu rypania po 12h wali nagle do drzwi Iza ze masz iść do roboty i to takiego zamieszania zrobi ze nie wiesz jak się nazywasz do Rumunów pukaja cichutko . Pracujac tam musisz być pewny siebie i nie pozwolic sobie wejść na głowę musisz znać zasady pracy w holandii bo cova wykorzystuje nasza nie wiedzę i pozwala sobie na zbyt wiele . Najlepiej to chyba zacząć od prywatnego pokoju/mieszkania i dopiero startować do agencji pamiętając o tym żeby nie wlesc sobie na głowę.
galilieo 2016-09-18 23:00:30
@ Ktos - serio wygląda to aż tak słabo jak piszesz?
Maku 2016-12-01 16:15:19
Witajcie, pracowałem w covie z żoną 5 lat, w różnych pracach, szklarnie,fabryki itp, jeśli chodzi o kasę nie mieliśmy problemu nigdy ponieważ jak pracujesz,nie pijesz i nie cpasz i nie bierzesz zaliczek to zarobisz, co do warunków to zależy gdzie trafisz , my akurat mieszkaliśmy w straelem i było spoko chociaż nie zawsze a co do weeze wszystkie opinie negatywne potwierdzam,tam jest tylko chlanie i cpanie, normalna osoba tylko się tam męczy, transport też czasem trzeba było trochę czekać. Największa wyjebe mają w sezonie bo przyjeżdża mnóstwo ludzi połowa z tego to patola, częśc chce się zabić za robotę i walić w ch.. Godzin i w ten głupi sposób uczą że nadajemy się tylko żeby teraz, w robotach chcą się zabić i robić za trzech i każda nowa osoba przez to cierpi bo jak robisz normalnie to odazu idziesz do zwolnienia bo nie robisz jak duren za trzech, co do Moniki i smiesznej Izy no najlepsze będzie określenie dramat,na temat szefów opinie są wyżej zamieszczone. Pamiętaj jeśli chcesz pracować i zarobić, nie cpasz i nie chlejesz i nie zawierasz dużo znajomości tak jak my to robiliśmy to zarobisz,my zrobiliśmy fajnie i wróciliśmy do Polski i otworzyliśmy firmę dzięki temu
Zostaw swoją opinię o pośrednictwo pracy cova - Venlo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pośrednictwo pracy cova