logo Capgemini

Capgemini

Katowice

Opinie o Capgemini

były niewolnik 2016-08-14 23:01:08
Najlepiej w PiP lub sądzie Pracy :)
1
Pracownik 2016-08-18 10:42:48
Szanowny Panie/Szanowna Pani trudno nam zgodzic się z tą krzywdzącą opinią. Mimo to jestesmy gotowi wysłuchac uwag na temat okresu Pani/Pana w pracy w naszej firmie. Uprzejmie prosimy o kontakt wysyłając wiadomość na adres komunikacja.pl@capgemini.com
Pracownik 2016-08-18 10:47:02
Szanowna Pani/Szanowny Panie – uprzejmie prosimy o niestosowanie uogólnień tworzących nieprawdziwy obraz naszej firmy. Chętnie natomiast poznamy konkretne przypadki o których Pan/Pani pisze. Pomoze to nam wyjaśnić opisane sytuacje i dzięki temu budowac coraz lepsze miejsce pracy. Uprzejmie prosimy o kontakt wysyłając wiadomość na adres komunikacja.pl@capgemini.com
Paula 2016-08-18 11:16:35
Dzień dobry,
Co do stanowisk z językiem angielskim, prosimy o zapoznanie się z tymi dostepnymi na naszej stronie www: https://www.pl.capgemini.com/jobs/search/angielski%20english?submit=Wyszukiwanie

Pozdrawiamy i zapraszamy do składania apllikacji!
Zespół Komunikacji 2016-08-18 12:45:13
Dzień dobry,
Nie są to nowe lokalizacje, z wyżej wymienionych Opole jest najmłodszym biurem - działa od 2012 roku. Co do zarobków, niestety nie możemy podawać widełek płacowych, mimo iż wiemy, że wiele osób ma takie oczekiwania. O naszej propozycji każdy kandydat jest informowany indywidulanie, na odpowiednim etapie rekrutacji.
Magda 2016-08-18 14:30:18
Sprobuj napisac na adres praca.pl@capgemini.com, możesz tam poprosić o infromacje dotyczące programu.
memyselfandI 2016-08-21 22:10:47
Uogólnień?! To nie są uogólnienia, tylko kilka suchych faktów, a wiem co mówię! Nie widzę powodów, aby pomagać wam zmieniać cokolwiek, skoro sami nie potraficie zdiagnozować i naprawić czegoś, co jest powszechnie stosowane i akceptowane przez kadrę zarządzającą. Wasze tak gromko głoszone wartości to stek kłamstw i komunałów, pracownik nie jest najwyższym dobrem, tylko środkiem prowadzącym do celu.... Jeśli się nie podporządkuje, ma kłopoty. Przypadki mobbingu, nawet te zgłaszane, są traktowane bardzo lekko i zamiatane pod dywan, właśnie przez ludzi, którzy powinni zareagować i ukrócić takie oburzające praktyki . Dlaczego? Bo sami popierają takie traktowanie ludzi, nie mając zielonego pojęcia o skutecznym zarządzaniu zespołem. Te przypadki mają miejsce we wszystkim oddziałach firmy, w różnych projektach i nie może zatem dziwić ciągła potrzeba rekrutacji nowych ludzi - rotacja jest przeogromna, co nie dziwi w świetle wyżej opisanych sytuacji....
10
emp 2016-08-22 14:45:59
Firma musi mieć naprawdę problemy z dostępem do _dobrych_ pracowników, skoro nawet zaczyna angażować się w dyskusje tutaj. Jednak widzę, że poziom odpowiedzi też żenująco sztuczny, jak z korpo najgorszego kalibru. ;)
5
Mc 2016-08-23 09:59:49
Dużo jadu, zero konkretów.
pola_1987 2016-08-23 11:23:30
a moim zdaniem to miłe, że sprawdzaja co tu sie dzieje. nie rozumiem po co hejtowac jak sie nie daje zadnych konkretow, totalny bezsens. chce zaczac tam prace i slysze od wszystkich,ze jest ok i ludzie fajni. ten niewolnik to byl we wszystkich dzialach,ze tak sie wypowiada,czy co? jak byl problem, to trzeba bylo napisac np do hr,a nie jojczyc teraz po forach.
2
były niewolnik 2016-08-28 16:41:37
Konkrety mogą być niebezpieczne ;) W każdym razie odważni mogą sami się przekonać jak sielankowo pracuje się w Capgemini..... Wyrazy współczucia dla desperatów.
5
były niewolnik 2016-08-28 16:55:15
Napisać do HR?! To zabawne, ale widać, że młoda z Ciebie osóbka i doświadczenie zawodowe masz raczej znikome.... W tej firmie HR to tylko fasada, nie potrafią prawidłowo i terminowo przygotować zwykłej umowy o pracę, o znajomości Kodeksu Pracy i innych kompetencjach już nie wspomnę.... Oczywiście możesz się poskarżyć, ale oni są aktywni tylko wtedy, kiedy to tobie mają dokopać - w drugą stronę tak to nie działa...... I nie bazuję wyłącznie na własnej opinii, kilka lat w tej korporacji dało mi wgląd w różne działy i wiem, o czym mówię. Oczywiście muszą publicznie zaprzeczać, tylko wielcy potrafią przyznać się do błędu i porażki :(
4
ben 2016-08-30 21:25:35
dokladnie zamiatane pod dywan !!!!
4
miszcz 2016-09-03 15:45:48
prosze nie awansujecie na Team Lidera taki szpetnych kobiet !!! brzydkie kobiety mszcza sie na swoich podwladnych za kompletny brak aparycji...
1
gdf 2016-09-05 17:14:01
HR jest od ochrony firmy.
daszna 2016-09-07 15:28:40
czy pracuje ktos zdalnie?
Olka 2016-09-08 10:17:01
Tak! :)
memyselfandI 2016-09-10 11:33:42
Gorzej, gdy to HR wkopuje firmę w kłopoty ;)
1
Nowy 2016-09-16 23:49:36
Powiedzcie mi, jakie są koszty utrzymania pracownika? Te benefity, ubezpieczenie, opieka medyczna... ile odejmuja od wyplaty? Przy umowie 3100 brutto? Ile dostane do ręki?
obeznana 2016-09-21 21:17:26
Tak, masz dwa składniki wynagrodzenia, pensję podstawową i tzw. dodatek językowy, który zabiorą ci natychmiast, gdy przestaniesz wykorzystywać znajomość tego języka w pracy...... Zazwyczaj lądujesz na bruku, jeśli znasz jakiś nietypowy, niszowy język, bo projekt się kończy i nie mają dla takich osób nowych ofert pracy... No, chyba że jesteś poliglotą, wtedy to już inna kwestia :)
1
Olka 2016-09-22 10:09:31
hmm, egzotyzne języki są zawsze w cenie, raczej nie ma szans na wylądowanie na bruku, raczej na przejscie do innego działu jeśli projekt się rzeczywiście skończy...w jakim dziale tak zwalniali osoby z nietypowymi językami?
1
Inco 2016-09-26 10:22:46
Hej, jestem po Clicku, pracuje dalej w Capgemini. Program bardzo fajny i rozwojowy. Trafisz potem na jeden z projektów, tam tez otrzymujesz duże wsparcie :) Polecam :)
Kaśka 2016-09-26 11:22:38
Właśnie tak, jest strasznie dużo ofert róznych, a Capgemini wspiera transfery wewnątrzfirmowe:)
Aneta 2016-09-26 13:53:27
Poszukujemy kandydata z biegłym niemieckim do pracy w Międzynarodowej Firmie
Zainteresowane osoby proszę o przesłanie zapytania na adres amalanowska.linguajob@gmail.com prześlę ofertę pracy. Proszę powołać się na serwis gowork
nesca 2016-09-28 16:34:29
Witam,

Generalnie w zestawieniu z innymi firmami i wyrażonymi na ich temat negatywnymi opiniami w niniejszym serwisie Capgemini wypada naprawdę nieźle. Zastanawiam się nad aplikowaniem do Was. Interesują mnie stanowiska Resource Manager lub Application Management Specialist. Czy ktoś orientuje się jakie są widełki na tych stanowiskach? Z góry dzięki za pomoc.
nesca 2016-09-28 16:37:47
Zapomniałem dodać, że chodzi o lokalizację w Katowiacach :)
Pola 2016-09-29 09:28:28
Aplikuj, to fajna firma i daje stabilną pracę - myslę, że warto!
Pola 2016-09-29 11:25:06
Hej, ja jako pracownik czuje sie zadbana - wiem,ze to zabrzmi jak patologia, ale wczesniej pracowalam w miejscu gdzie musialam sie bac o to czy zostane zwolniona, albo nawet o to czy dostane wypłate, doceniam więc to, ze mam stałą i spokojną pracę. Teraz mam wokoł swietnych ludzi, wspierającą przełożona, wiem jak moge się rozwijać (i to nie jest pusty frazes: byłam juz 2x na studiach finansowanych i wspólfinansowanych przez pracodawce). Myślę, że jeśli ma się w sobie troche sprytu i jest się otwartym na ludzi można się tu naprawdę odnaleźć, takie mam zdanie. A jeśli jesczcze sie wahasz to myśle, ze spróbuj, niczego nie tracisz:) powodzenia!
1
Pszczola 2016-10-20 12:18:21
A czy ktoś z Was może coś opowiedzieć o programie clikaj po niemiecku realizowanym w Opolu? Warto? Dzięki z góry za info:))
Błażej 2016-10-20 14:55:18
Jeśli znasz niemiecki na poziomie komunikatywnym to szczerze polecam, można się fajnie podszkolić i jest super atmosfera
Zyniu 2016-10-20 15:00:38
Cześć,
Uczestniczyłem w Clickaju i powiem szczerze, że fajna sprawa. Nie dość, że zdobyłem doświadczenie to jeszcze poprawiłem język, a nawet nie musiałem żadnej lojalki podpisywać, że po skończonym kursie zostanę w firmie, więc luz.
Wygląda to tak, że przychodzisz do pracy na 4 godziny i wdrażasz się do obsługi klienta, a potem na kolejne 4 godziny idziesz uczyć się w grupie języka niemieckiego. I tak przez 2 miechy i do tego normalna pensja za to wszystko.
Pszczola 2016-10-25 14:31:32
Jeśli dobrze rozumiem jesteś ich pracownikiem?aktualnym czy byłym? Opole czy Kato? a jak w praktyce wygląda praca? I jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Pytam bo różne rzeczy ludzie piszą;) dzięki:))
Lupita 2016-10-29 22:34:00
Rozważam aplikowanie na stanowisko asystent ds wsparcia technicznego (klient hiszpańskojęzyczny) w Katowicach. Będę wdzięczna za kilka odpowiedzi na ważne dla mnie pytania: obsługuje się klientów z Hiszpanii czy Ameryki Łacińskiej? czy ten dział znajduje się w biurowcu przy ul. Chorzowskiej czy w Atrium? Jakie są godziny pracy? Czy można jakiej firmy klientami są osoby, które będę dzwonić, czy to jest praca na zlecenie Microsoftu czy jakiegoś hiszpańskiego zakładu pracy? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
Mat 2016-11-05 02:14:01
Pracowałem w Capie przez 7 miesięcy, super firma na start, super atmosfera i zawsze miło będe wspominał tamten okres. Wszystko jest przeprowadzane jak najbardziej profesjonalnie, nie miałem żadnych zastrzeżeń. W projekcie miałem super ludzi, praca przyjemna. Pracowałem w IS.
Szczerze polecam!
Daje duże możliwości rozwoju i awansu jeśli tylko się naprawdę chce!

Ruda 2016-11-17 10:50:55
Ja już tu jestem 5 lat i nie narzekam!
Mati21 2016-11-17 19:16:37
Jak 2 tyg po rozmowie, nie dostałem maila ani żadnego telefonu to znaczy że mam czekać dalej czy szukać czegoś innego?
Pola 2016-11-18 09:14:21
Możesz napisać na praca.pl@capgemini.com - ja tak zrobilam i dali mi odpowiedź. Te procesy troche trwają i kontakt jest tylko z wybranymi kandydatami, ale jeśli poprosisz o odpowiedź, to na pewno się odezwą!
Mati21 2016-11-22 10:49:47
Dzięki ci bardzo
Grzesiek 2016-11-29 12:30:16
Hej! Pracuje się od 8:00 lub od 11:00, klienci są z Europy i z Ameryki Łacińskiej, a biuro miesci się na Chorzowskiej w Katowicach
lupita 2016-11-29 17:55:46
dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam.
Fakir 2016-12-23 09:23:44
Wymagania wysokie, zarobki beznadziejne, ludzie chamscy i ordynarni, zwłaszcza Agnieszka J. Jak dla mnie niedostatecznie!
1
Ada 2016-12-31 15:41:06
Na jakie wynagrodzenie brutto może liczyć junior accountant z komunikatywnym niemieckim i dobrym angielskim, bez doświadczenia?
Olek 2017-01-02 10:27:46
A gdzie ta Agnieszka J pracuje?
K 2017-01-09 15:34:46
Ja jak najbardziej polecam, przed zatrudnieniem dużo czytałam opinii innych osób, ale nie przejęłam sie nimi na całe szczęście, opinia opinii zawsze będzie nie równa bo niektórzy trafia do fajnego zespołu gdzie panuje super atmosfera i od razu sie lepiej pracuje, a niektórym sie nie uda wdrożyć. Zazwyczaj opinie piszą osoby, które są niezadowolone z pracy bo tylko takie osoby myślą o tym zeby opowiedzieć o swoich doświadczeniach publicznie, a te które są zadowolone po prostu zapominają o tym, ze przez opinie mogą pomoc komuś w wyborze pracy. :) ja zostawiam ta pozytywna, szczególnie polecam dla studentów bo można pogodzić prace z uczelnia.
1
Ola 2017-01-09 16:47:27
Absolutnie się z tym zgadzam!
Fakir 2017-01-10 10:06:20
W Katowicach
Gosia 2017-01-10 11:36:15
To bardzo dziwne i pierwszy raz słyszę taką opinię o ludziach w Capgemini!
1
nooowyp 2017-01-12 01:12:44
mógłby ktoś coś napisać o zarobkach na stanowisku junior financial specialist - Katowice, ew jakieś informacje na temat 'late shift' tzn od której praca itd
Gosia 2017-01-13 09:39:18
Hej, zarobki poznasz już podczas procesu rekrutacji. Zmiany nocne są w godzinach 17.00 -1.30.
Za taki late shift przewidziany jest dodatek plus bezpłatna taxi do domu:)
1
Gosia 2017-01-16 16:28:10
Przykro czytać taką opinię, szczególnie jeśli pochodzi od osoby, która była w Capgemini tak krótko. Znam masę świetnych ludzi, którzy pracują tu latami, nie noszą krawata i nie porwónują tego miejsca do obozu koncentracyjnego (swoją drogą to wyjątkowo obraźliwe porównanie). Jeśli chcesz opowiedzieć o swoim doświadczeniu możesz napisać na adres: komunikacja.pl@capgemini.com
Zostaw swoją opinię o Capgemini - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capgemini