logo Capgemini

Capgemini

Katowice

Opinie o Capgemini

nesca 2016-09-28 16:34
Witam,

Generalnie w zestawieniu z innymi firmami i wyrażonymi na ich temat negatywnymi opiniami w niniejszym serwisie Capgemini wypada naprawdę nieźle. Zastanawiam się nad aplikowaniem do Was. Interesują mnie stanowiska Resource Manager lub Application Management Specialist. Czy ktoś orientuje się jakie są widełki na tych stanowiskach? Z góry dzięki za pomoc.
2
nesca 2016-09-28 16:37
Zapomniałem dodać, że chodzi o lokalizację w Katowiacach :)
Pola 2016-09-29 09:28
Aplikuj, to fajna firma i daje stabilną pracę - myslę, że warto!
1
Pola 2016-09-29 11:25
Hej, ja jako pracownik czuje sie zadbana - wiem,ze to zabrzmi jak patologia, ale wczesniej pracowalam w miejscu gdzie musialam sie bac o to czy zostane zwolniona, albo nawet o to czy dostane wypłate, doceniam więc to, ze mam stałą i spokojną pracę. Teraz mam wokoł swietnych ludzi, wspierającą przełożona, wiem jak moge się rozwijać (i to nie jest pusty frazes: byłam juz 2x na studiach finansowanych i wspólfinansowanych przez pracodawce). Myślę, że jeśli ma się w sobie troche sprytu i jest się otwartym na ludzi można się tu naprawdę odnaleźć, takie mam zdanie. A jeśli jesczcze sie wahasz to myśle, ze spróbuj, niczego nie tracisz:) powodzenia!
4
Pszczola 2016-10-20 12:18
A czy ktoś z Was może coś opowiedzieć o programie clikaj po niemiecku realizowanym w Opolu? Warto? Dzięki z góry za info:))
Błażej 2016-10-20 14:55
Jeśli znasz niemiecki na poziomie komunikatywnym to szczerze polecam, można się fajnie podszkolić i jest super atmosfera
Zyniu 2016-10-20 15:00
Cześć,
Uczestniczyłem w Clickaju i powiem szczerze, że fajna sprawa. Nie dość, że zdobyłem doświadczenie to jeszcze poprawiłem język, a nawet nie musiałem żadnej lojalki podpisywać, że po skończonym kursie zostanę w firmie, więc luz.
Wygląda to tak, że przychodzisz do pracy na 4 godziny i wdrażasz się do obsługi klienta, a potem na kolejne 4 godziny idziesz uczyć się w grupie języka niemieckiego. I tak przez 2 miechy i do tego normalna pensja za to wszystko.
1
Pszczola 2016-10-25 14:31
Jeśli dobrze rozumiem jesteś ich pracownikiem?aktualnym czy byłym? Opole czy Kato? a jak w praktyce wygląda praca? I jak wygląda kwestia wynagrodzenia? Pytam bo różne rzeczy ludzie piszą;) dzięki:))
Lupita 2016-10-29 22:34
Rozważam aplikowanie na stanowisko asystent ds wsparcia technicznego (klient hiszpańskojęzyczny) w Katowicach. Będę wdzięczna za kilka odpowiedzi na ważne dla mnie pytania: obsługuje się klientów z Hiszpanii czy Ameryki Łacińskiej? czy ten dział znajduje się w biurowcu przy ul. Chorzowskiej czy w Atrium? Jakie są godziny pracy? Czy można jakiej firmy klientami są osoby, które będę dzwonić, czy to jest praca na zlecenie Microsoftu czy jakiegoś hiszpańskiego zakładu pracy? Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Pozdrawiam.
5
Mat 2016-11-05 02:14
Pracowałem w Capie przez 7 miesięcy, super firma na start, super atmosfera i zawsze miło będe wspominał tamten okres. Wszystko jest przeprowadzane jak najbardziej profesjonalnie, nie miałem żadnych zastrzeżeń. W projekcie miałem super ludzi, praca przyjemna. Pracowałem w IS.
Szczerze polecam!
Daje duże możliwości rozwoju i awansu jeśli tylko się naprawdę chce!

Ruda 2016-11-17 10:50
Ja już tu jestem 5 lat i nie narzekam!
1
Mati21 2016-11-17 19:16
Jak 2 tyg po rozmowie, nie dostałem maila ani żadnego telefonu to znaczy że mam czekać dalej czy szukać czegoś innego?
1
Pola 2016-11-18 09:14
Możesz napisać na praca.pl@capgemini.com - ja tak zrobilam i dali mi odpowiedź. Te procesy troche trwają i kontakt jest tylko z wybranymi kandydatami, ale jeśli poprosisz o odpowiedź, to na pewno się odezwą!
Mati21 2016-11-22 10:49
Dzięki ci bardzo
Grzesiek 2016-11-29 12:30
Hej! Pracuje się od 8:00 lub od 11:00, klienci są z Europy i z Ameryki Łacińskiej, a biuro miesci się na Chorzowskiej w Katowicach
lupita 2016-11-29 17:55
dziękuję za odpowiedź! Pozdrawiam.
Fakir 2016-12-23 09:23
Wymagania wysokie, zarobki beznadziejne, ludzie chamscy i ordynarni, zwłaszcza Agnieszka J. Jak dla mnie niedostatecznie!
3
Ada 2016-12-31 15:41
Na jakie wynagrodzenie brutto może liczyć junior accountant z komunikatywnym niemieckim i dobrym angielskim, bez doświadczenia?
Olek 2017-01-02 10:27
A gdzie ta Agnieszka J pracuje?
K 2017-01-09 15:34
Ja jak najbardziej polecam, przed zatrudnieniem dużo czytałam opinii innych osób, ale nie przejęłam sie nimi na całe szczęście, opinia opinii zawsze będzie nie równa bo niektórzy trafia do fajnego zespołu gdzie panuje super atmosfera i od razu sie lepiej pracuje, a niektórym sie nie uda wdrożyć. Zazwyczaj opinie piszą osoby, które są niezadowolone z pracy bo tylko takie osoby myślą o tym zeby opowiedzieć o swoich doświadczeniach publicznie, a te które są zadowolone po prostu zapominają o tym, ze przez opinie mogą pomoc komuś w wyborze pracy. :) ja zostawiam ta pozytywna, szczególnie polecam dla studentów bo można pogodzić prace z uczelnia.
2
Ola 2017-01-09 16:47
Absolutnie się z tym zgadzam!
Fakir 2017-01-10 10:06
W Katowicach
Gosia 2017-01-10 11:36
To bardzo dziwne i pierwszy raz słyszę taką opinię o ludziach w Capgemini!
1
nooowyp 2017-01-12 01:12
mógłby ktoś coś napisać o zarobkach na stanowisku junior financial specialist - Katowice, ew jakieś informacje na temat 'late shift' tzn od której praca itd
Gosia 2017-01-13 09:39
Hej, zarobki poznasz już podczas procesu rekrutacji. Zmiany nocne są w godzinach 17.00 -1.30.
Za taki late shift przewidziany jest dodatek plus bezpłatna taxi do domu:)
1
Gosia 2017-01-16 16:28
Przykro czytać taką opinię, szczególnie jeśli pochodzi od osoby, która była w Capgemini tak krótko. Znam masę świetnych ludzi, którzy pracują tu latami, nie noszą krawata i nie porwónują tego miejsca do obozu koncentracyjnego (swoją drogą to wyjątkowo obraźliwe porównanie). Jeśli chcesz opowiedzieć o swoim doświadczeniu możesz napisać na adres: komunikacja.pl@capgemini.com
takijeden 2017-01-23 22:44
Czy jeżeli aplikowałem na stanowisko, nie dostałem umowy (byłem na rozmowie w siedzibie) to jest jakiś sens aplikowania na np inne stanowisko? czy taka osoba jak ja jest z góry skreślana i nie brana pod uwagę podczas następnej rekrutacji w ogóle? 2. Czemu połowa ogłoszeń jest po Polska a reszta w Ang? mam na te ogłoszenia odpowiadać angielskim cv czy może być polskie?;p

Poproszę o odpowiedź kogoś kto pracuje w HR czy coś, jeżeli ktoś tu zagląda ;)
Gosia 2017-01-24 11:13
Cześć, nie pracuje w HR, ale skontaktowałam się z przedstawicielami tego działu. To, że nie dostałeś się na dane stanowisko absolutnie nie dyskfalifikuje Cię jako kandydata - aplikuj śmiało na interesujące Cię oferty:) Co do języka w ogłoszeniu, nie ma znaczenia czy wyślesz CV po polsku czy Angielsku.
2
okaryna 2017-01-30 12:30
Witam,
czy podczas rozmowy na stanowisko Junior Accountant with Italian będzie sprawdzana wiedza z zakresu księgowości? Znam język włoski na poziomie B2/C1 oraz angielski B1/B2, ale nie mam żadnej wiedzy, jeśli chodzi o księgowość i zastanawiam się, czy jest sens aplikować.
3
Fakir 2017-02-01 09:15
Widać mało wiesz o ludziach z tej firmy!
1
Gosia 2017-02-01 11:24
Hej! Nowym pracownikom oferujemy pełne przeszkolenie i wdrożenie w nowe obowiązki.
Nie oczekujemy wiedzy księgowej na stanowisko Juniorskie, więc aplikuj śmiało!
1
Gosia 2017-02-03 11:22
Pracuję tu już ponad 5 lat, więc nie mogę się z Tobą zgodzić. Ludzie są tu niesamowici, będę to mówiła do końca świata!
Fakir 2017-02-04 08:58
Swój swojego broni do końca :-))))
1
heheh 2017-02-04 10:02
przeszkolenie hehehe dobre ,jakie przeszkolenie ?niezly zart
2
Rob 2017-02-12 23:22
hej,

możecie napisać ile można dostać w Capie na pozycji architekta ?

pozdrawiam
disapointed 2017-02-14 19:06
Gratuluje Gosiu, jesteś rasowym zwierzem korporacyjnym, nie wiem, gdzie pracujesz, ale najwyraźniej straciłaś kontakt ze światem rzeczywistym i żyjesz mrzonkami, którymi karmi Cię Twój TL lub OPS... Fajne projekty zostały już dawno zamknięte, a teraz do władzy dorwały się szakale, nie życzę Ci, abyś na jakiegoś trafiła :) Zamordyzm, szykany i kompletny brak poszanowania człowieka - to aktualny trend w tej korporacji. A wszystko przy akompaniamencie stwierdzeń, że nikt nie jest przecież zmuszany tam pracować, a serwis zawsze może trafić do Indii..... Ech, żenada i nic poza tym.....!
4
NIka 2017-02-15 22:36
ej no każdy ma swoje doswiadczenia, moje sa tez bardzo spoko - mialam fajne wprowadzenie do projektu, szkolenia. to ze Tobie nie poszlo nie znaczy ze tak jest wszedzie... take it easy! ja polecam, mnie w Capie jest dobrze. Zalezy do jakiego projektu trafisz, ale ludzie sa spoko, bardzo fajna atmosfera, zarobki zawsze moglyby byc wieksze - wiadomo.
3
Capowicz :-) 2017-02-25 14:49
Niestety czasami na odpowied trzeba troche poczekać... Ja polecalem już do Capa nie jedną osobe i nawet z polecenia osoby muszą troche poczekać na odpowiedz z firmy. Ja osobiscie pracuje w Capgemini już 6 lat i zostaję tam nadal. W porownaniu z innymi firmami na rynku Cap wypada nieźle... Mam znajomych w wielu podobnych (firmach IT) na śląsku i już nie jedna osoba wróciła do Capa... Poza wszystkim Capgemini to świetna firma szkoleniowa... Nie słyszałem jeszcze aby kolejny pracodawca kręcił nosem na informacje że się pracowalo w Capie... Bardzo polecam tą firme jako pierwsze zatrudnienie jak i pracę na stałe! Kase wypłacają terminowo, ambitne osoby mogą awansować b. Szybko w strukturach Capa.
Capowicz :-) 2017-02-25 14:49
Niestety czasami na odpowied trzeba troche poczekać... Ja polecalem już do Capa nie jedną osobe i nawet z polecenia osoby muszą troche poczekać na odpowiedz z firmy. Ja osobiscie pracuje w Capgemini już 6 lat i zostaję tam nadal. W porownaniu z innymi firmami na rynku Cap wypada nieźle... Mam znajomych w wielu podobnych (firmach IT) na śląsku i już nie jedna osoba wróciła do Capa... Poza wszystkim Capgemini to świetna firma szkoleniowa... Nie słyszałem jeszcze aby kolejny pracodawca kręcił nosem na informacje że się pracowalo w Capie... Bardzo polecam tą firme jako poerwsze zatrudnienie jak i pracę na stałe!
1
Christopher M. 2017-03-23 19:20
Po kilku miesiącach każą Ci przejąć całkowicie obowiązki osoby która jest na grade 3, za pensje jaką dostaje nowicjusz na grade 2. Super - nic dodać nic ująć. Niedługo za darmo trzeba będzie tam robić.
3
RH+ 2017-04-05 11:28
Wszystko zależy, w którym dziale się pracuje. Ja oceniam to przez perspektywę swojego przypadku. Otóż pracowałem w CG na serwisie ponad 6 lat. 3 pierwsze lata - ok, potem projekty się pokończyły, klienci nie poprzedłużali umów, zaczęła się równia pochyła. W efekcie zostałem skierowany (bez pytania, czy mi się to podoba) do pracy na francuskojęzycznym serwisie, działającym na francuskojęzycznych systemach i aplikacjach oraz w oparciu o francuskojęzyczne instrukcje. I tylko drobny szczegół: ja po francusku "ni w ząb", a o tym, że Francuzi nie chcą mówić po angielsku wie każdy, kto się z nimi zetknął... Ciekawe co by było, gdyby ci klienci wiedzieli, jak "profesjonalnie" działa CG kierując do ich obsługi osoby nie znające języka ?... Skończyło się zwolnieniem mnie, bo tak naprawdę nie mogło być inaczej. Jednakże zarzuty były z palca wyssane i CG "odszczekało" je już grzecznie na pierwszej rozprawie w sądzie pracy, która trwała może 20 minut i skończyła się wycofaniem CG ze swego stanowiska.
Pomijając powyższą historię powiem ogólniej:

A) Co mi się podobało ?
1) Firma zatrudnia i wypłaca pensję.

B) Co mi się nie podobało:
1) Atmosfera plotkarsko-wazeliniarsko-chamska, szczególnie w wykonaniu Towarzystwa Wzajemnej Adoracji Pani Kierownik i Jej Psiapsiółek
2) Brak kompetencji - byłem informatykiem zatrudnionym w firmie z branży IT, a kierownikowali mi przedszkolanka oraz historyczka, nie znający elementarnych pojęć z tejże branży
3) Tumiwisizm - załatwić cokolwiek, jakąś zmianę na lepsze to jest nie do zrobienia, w tej materii są tylko ruchy pozorne
4) System ocen okresowych i zmuszanie pracowników do nonsensownej "nadaktywności" (jak ktoś w kwartale ileś tam razy się nie zasłuży ponad zwykłe obowiązki, to jest źle oceniany i nawet jeśli jest pracowitym superfachowcem, to podwyżki nie dostanie)
5) Totalny brak szkoleń/instruktarzy: siadasz na nowym stanowisku pracy i masz robić, choć systemu nie znasz; musisz dopytywać współpracowników a oni będą odpowiadać tyle, co sami wiedzą tak długo, aż się na twoje wypytywanie nie wkurzą (to się w CG nazywa dumnie "crosstraining").
6) Bałagan w dokumentacjach - te francuskie materiały były nieaktualne, niedostosowane do stanu bieżącego (wersje systemów, działanie aplikacji, telefony i maile kontaktowe itd. itp., niektóre były nie ruszane od 12 lat !)
7) Korporacyjne myślenie i postawy w najgorszym tego słowa znaczeniu oraz oczekiwanie, że się te korpobzdety będzie nie tylko pokornie łykać i do nich stosować.
Różnie się w życiu toczy i może okazać się, że "z braku laku" kiedyś coś jeszcze z tą firmą będę miał wspólnego. Ale jeśli nie będę naprawdę musiał, to oby nigdy.
4
coccoc 2017-04-10 15:30
Witajcie, wysłałem CV i dzisiaj dzwonił ktoś do mnie capa - niestety nie mogłem odebrać bo byłem na zajęciach, próbowałem oddzwonić (dlatego wiem, że to z capa) ale przemiła pani z recepcji powiedziała, że nie jest w stanie mi powiedzieć kto do mnie dzwonił, bo każdy ma taki sam nr. Orientuje się ktoś czy ludzie z HR oddzwaniają później czy po prostu wykreślają z listy i moje szanse przeadły? - zależy mi na pracy tam a nie chce wyjść na desperata ;d
Gosia 2017-04-11 14:15
Hej, możesz napisać na jaką pozycję aplikowałeś i jak się nazywasz na komunikacja.pl@capgemini.com - sprawdzę z rekrutacją czy Twoja aplikacja jest procesowana i może uda się ustalić dogodną godzinę na kontakt telefoniczny:) Jeśli więc potrzebujesz pomocy - daj znać.
pracownik 2017-04-27 00:18
ok 2200zl na reke
emka 2017-04-27 21:54
Nic dodać, nic ująć, RH+, święte słowa!
obeznana 2017-04-27 21:58
Nie masz racji, jeśli projekt nawet z mega niespotykanym językiem się kończy, rzadko kiedy taka osoba ma szanse na inną ofertę, bo to angielski i niemiecki królują obecnie w Capie....
Gosia 2017-05-04 13:47
Hej, miałaś taką sytuację? W wolnej chwili napisz na komunikacja.pl@capgemini.com . Z tego co wiem większość osób zostaje w firmie i otrzymuje oferty przeniesienia do innego projektu. Jeśli w Twoim przypadku było inaczej, koniecznie daj znać!
Gośka 2017-05-15 18:06
Czy Cap rzeczywiście szuka pracowników? Ciągle wiszą oferty niemiecki B2, włoski B2 itp.. nikt nie spełnia tych kryteriów? Czy tylko tworzą sobie bazę danych kandydatów? Jakie są ich realne wymagania co do języków?
1
Gosia 2017-05-17 13:07
Cześć, dość mocno się rozwijamy, więc powstają nowe projekty, albo dochodzi do poszerzenia tych obecnie działających. Mamy bardzo duzo takich aplikacji.

olgierd 2017-05-23 22:02
iść, popracować chwilę, wyszkolić się, poznać środowisko korpo i uciekać do fajniejszej i lepiej płatnej roboty. Takie jest moje zdanie.
1
Zostaw swoją opinię o Capgemini - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Capgemini