logo Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Agencja Rekrutacyjna Link2europe

Opole

Opinie o Agencja Rekrutacyjna Link2europe

marek 2014-12-14 14:14:38
bo jak sie chcesz czegos dowiedziec to sie dowiesz ,, w sumie to nie wiem nic o biurze w opolu bo pracowalem za poleceniem kumpla i wszystko zalatwialem na miejscu w Puurs ale tak jak pisza inni tamtejsza Pani ma czas zeby pomóc i wytlumaczyc wszystko :) no i praca ok (profile tyre center), kasa w terminie:)
1
Ntx 2015-01-27 18:35:28
Tomek, stacje bazową masz zawsze w ofercie, potem może być tylko lepiej :)
Adrian 2015-02-27 11:26:16
Jesli chodzio Link2europe to bardzo solidna agencja polecam wysztkim zainteresowanym praca w Belgii. Wypłaty na czas, mila atmosfera i moglbym tak jeszcze wymieniac jeszcze raz goraco polecam :)
dam-ian 2015-03-05 14:34:45
Witam Link2 Europe z którą miałem zaszczyt współpracować jest najlepsza w jakiej pracowałem.Pewna solidna wszystko zgodnie z kontraktem. Naprawdę polecam L2E.Pozdrawiam Panią Hanię oraz załogę .Polecam jeszcze raz):)
marianek 2015-03-10 10:35:20
Link2Europe to solidna i wypłacalna firma. Panie koordynatorki zawsze ci pomogą w przypadku zaistniałych problemów.
Polecam.
Krzysiek 2015-05-07 10:26:57
Jade w niedziele do Belgi z tej agencji jak bede na miejscu to dam swoje zdanie na temat tej agencji Link2europe ale z tego co widze to nie mam sie czego obawiać .
Andrzej 2015-05-28 17:45:02
tak pani Dominika L2E jak najbardziej na plus
Tadek 2015-07-02 17:13:10
Bardzo dobra firma .Pracowałem 4 lata . Polecam
iwonka 2015-07-18 22:56:30
cześć Aga.też chciałabym spróbować pracy w Belgii jako szwaczka ale się trochę obawiam bo nie znam języka,czy wiesz może coś więcej o tej pracy.pozdrawiam
Link2europe 2015-08-05 13:32:16
Dzień dobry,

przypominamy, że w przypadku pytań dotyczących szczegółów ofert, najlepiej kontaktować się bezpośrednio z nami, aby uzyskać precyzyjne odpowiedzi. Pytania można zgłaszać drogą mailową: info@link2europe.pl lub telefoniczną: +48 503 028 187.

Zapraszamy do kontaktu!

Pozdrawiamy,
Zespół Link2europe
Link2europe 2015-08-18 13:55:06
Dzień dobry,

na naszej stronie znajdzie Pani w jedynym miejscu wszystkie informacje odnośnie oferty: www.link2europe.pl. Jeżeli ma Pani dodatkowe pytania, zawsze można zadzwonić (+48 503 028 187) lub napisać maila (info@link2europe.pl), nasi rekruterzy chętnie udzielą Pani odpowiedzi. GoWork to miejsce, w którym Pracownicy dzielą się doświadczeniami, nie zamieszczamy tutaj ofert pracy.

Pozdrawiamy,
Zespół Link2europe
TomCruise88 2015-08-25 21:34:54
Biuro w Opolu przekazało 90% informacji o zakwaterowaniu i miejscu racy, Na miejscu miłe i fajne dziewczyny, które kilka razy pomogły w trudnej sytuacji. Mają cierpliwość i znoszą zachowania pracowników jakie w Polsce by nie przeszły. Pracowałem w Intersig - praca dla twardzieli? Tak ale są tam koledzy z Polski co pomogą, nauczą i są OK. Trafiłem do Wojtka Kamila i Przemka - polecam żeby każdy mógł z takimi gośćmi pracować (ze swej strony dzięki im za pomoc). Warunki mieszkaniowe dobre, gospodarz obiektów i dziewczyny w biurze reagują na sprawy jakie się zgłasza. Po czasie przeniosłem się i warunki prawie jak w kurorcie -cisza, spokój, czysto i ładnie. Biuro w Belgii zawsze odpowiada na zapytania, pomaga załatwić wszystkie sprawy i zawsze płaci z zegarkiem w ręku (czwartek do 12.00 pieniądze na konto). Polecam biuro bo uważam że gwarantuje dobrą opiekę, jest uczciwe i solidne-to moja opinia.
Yelp 2015-09-09 13:14:49
@Rysiek, nie którzy już są i sobie chwalą ;)
bogdan1 2015-09-14 22:30:12
Biuro w Polsce szybciej działa niź myśli,jeden chaos w rozmowie telefonicznej,praca nie stabilna.
marek 2015-12-04 21:54:19
dostajesz tyle kasy ile jest podane w ogloszeniu (podawane jest przewaznie brutto ale podatki to inna sprawa niz procent od twoich zarobkow dla linka bo czegos takiego nie ma) to co masz brutto to dostajesz minus normalne podatki- wiadomo i za mieszkanie o czym tez cie informuja. a agencja bierze kase za ciebie bez posrednio od tego pracodawcy, u ktorego faktycznie pracujesz ale to jest kasa miedzy nimi a ciebie to nie obchodzi.

Dobra firma, pracuje 5 sezon we dwoch firmach. jedna uwaga, trzeba pracowac, nie robic jaj i dobrze znac jezyk chocby angielski jesli wystarcza a nie pisac w cv ze sie zna a potem plakac...
Nct 2015-12-11 19:41:03
Lokacje jak najbardziej ok. Mieszkałem już na kilku mieszkaniach/domach z Linka i odwiedzałem znajomych, więc mogę śmiało stwierdzić że jest poziom ok. Zależy kogo masz na chacie, ale każdego można lekko ustawić, bo mieszkania są najcześciej ok, tylko ludzie syf robią. tak czy owak najgorsze mieszkanie to tak 6/10 gdzie w Holandi dałbym najlepszemu max 3/10.
nihao 2016-02-23 18:51:01
Negatyw - brałam udział w rekrutacji u nich - minęły dwa miesiące i nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Kompletna cisza, mimo obietnic kontaktu i informacji zwrotnej.
Link2europe 2016-02-25 11:53:40
Jest nam bardzo przykro słysząc o tej sytuacji. Zawsze dokładamy wszelkich starań by nasi Kandydaci, gdy już biorą udział w procesie rekrutacji, przeszli przez wszystkie jej etapy – nawet jeśli zostaną odrzuceni, informujemy o tej decyzji. Żebyśmy mogli odnieść się do konkretnych wydarzeń i ustalić przyczyny takiej, zapraszamy do kontaktu pod numerem (usunięte przez administratora)w celu wyjaśnienia.

Pozdrawiamy,
Zespół Link2europe
Damian z O6-O3-2016 2016-03-06 19:06:46
Dzień dobry wszystkim jak czytam niektóre opinie to aż żal .Wyjechałem 5 lat temu i jestem bardzo i to bardzo zadowolony .Co nie którzy ludzie nie nadają się do pracy i piszą takie głupoty .NAPRAWDĘ polecam to biuro bo jest solidne i przykłada się do swoich obowiązków .Naprawdę polecam i pozdrawiam .NAJLEPIEJ WYJECHAĆ I SPRAWDZIĆ SAMEMU POZDRAWIAM
muniek 2016-04-18 17:47:15
jaki opłacony przejazd,człowieku ogarnij się,jedziesz na swój koszt,umowę masz teoretycznie odnawianą co tydzień(takie obietnice),na miejscu okazuje się,że pracodawca zmienił zdanie i wracasz do domku na swój koszt,teraz mają chyba jakieś zmiany,pojawili się nowi rekruterzy,którzy wysyłają oferty do byłych pracowników na pałę,nie są w stanie sprawdzić własnych dokumentów,np.kto porozumiewa się w danym języku - totalna amatorszczyzna
muniek 2016-05-11 18:46:54
wyjazd nie jest raczej na własną rękę,tylko ty za to płacisz,na 100% ;co do drugiej kwestii to chodzi o to,że tygodniowe umowy to średnio-sensowny pomysł jak jesteś 1500 km od domu,jest jeszcze jeden smaczek,który wywołałeś możliwością niesprawdzenia się - otóż jedziesz do pracy np.jako mechanik a na miejscu okazuje się,że masz spawać ????
1
Ntx 2016-05-11 20:32:48
@muniek: pracowałeś kiedyś przez linka że takie głupoty piszesz? Co ma do rzeczy to że jesteś 1500 czy ile tam km od domu? Umowy tygodniowe przychodzą na lokacje gdzie przebywasz a nie do PL. Do Polski idzie tylko jedna umowa z Opola kierująca Cię w dane miejsce. Umowy w Belgi przychodzą z Puurs, więc raczej nie masz pojęcia o czym piszesz.
Co do dojazdu do Belgi to raczej nic nowego że sam pokrywasz koszty podróży, czy to busem czy własnym autem. Zwrot kosztów dojazdu jest za trasę Lokacja w Belgi - miejsce pracy (chyba dopiero jak jest powyżej 5km - i jest to zwrot ustawowy).
Trzecia sprawa ;) mechanik bez umiejętności spawania? Chyba znam tylko mechaników z większym doświadczeniem. Sam nie pracuje jako mechanik, ani jako spawacz, a spawać potrafię, co też czasem w pracy robię, choć z własnej woli.
byłem tam 2016-05-12 15:45:25
ustawowo to ty jesteś rąbnięty,to że potrafisz coś ugotować,nie znaczy,że sprawdzisz się jako kucharz będąc np.lekarzem,chodzi o to,że agencja wysyłając cię na drugi koniec europy,na twój koszt powinna wszystko dograć tak żeby pracodawca był zadowolony i ty też(normalni ludzie jadą zarobić pieniądze,a nie na wycieczki,bo jakaś głupia ci... zapomniała koszyczka)
1
zorro 2016-05-12 16:22:12
fajnie,że można poczytać o firmach,żeby nie wtopić kasy
1
muniek 2016-05-12 17:46:50
przeczytaj post Bogdana z 14.09.15 to może zrozumiesz co firma robi źle,na marginesie to chyba dla nich pracujesz,adwokat,spawacz,mechanik-człowiek orkiestra,pogratulować
1
Ntx 2016-05-12 19:39:15
Muniek przeczytaj sobie opinie Tadka z 02.07.2015. Wnosi tyle do sprawy co post co ty wskazałeś. A nie, jednak wnosi więcej, opinie osoby która pracowała przez 4 lata a nie 4 tygodnie i pracodawca się jej pozbył bo była słaba, czy też się nie sprawdziła. W mojej pracy rotacja też była. Ale wcale się nie dziwie że wylecieli. Bo jak ktoś myśli że przeszedł rekrutacje to teraz może w pręta lecieć - to sorry. Piszą w CV doświadczenie niewiadomo to jakie, a w pracy stoją i robią z siebie "id**tów".
Co do Twojego stwierdzenia: czytaj ze zrozumieniem, nie pracuje "dla nich", tylko "przez nich", nie pracuje jako mechanik - co też tam jest napisane. Nie pracuje jako spawacz, choć mógłbym. Adwokat też ze mnie słaby. A skromność to moja największa z zalet xD
muniek 2016-05-13 17:46:58
Szkoda,że nie potrafisz merytorycznie odnieść się do tego co zostało napisane szukając bzdurnych usprawiedliwień.Agencja poszukując odpowiednich pracowników prowadzi rekrutację,jeśli jest profesjonalna,nie wyśle do pracy byle kogo.Najprościej jest obarczyć winą pracownika,tak jak ty to zrobiłeś,tylko w jakim świetle to stawia rekruterów z Opola,których zadaniem jest znaleźć jak najlepszych kandydatów(moim zdaniem wykonali swoją pracę właściwie).Drugą sprawą jest to,że wg ciebie kandydat odpada po dwóch miesiącach pracy dla link2europe bo jest słaby,gdzie wcześniej pracował 10 lat u poprzedniego pracodawcy i za słaby nie był.Może jednak coś jest nie tak z agencją w Puurs,która nie potrafi ogarnąć tematu i od hydraulika wymaga żeby piekł bułki.
Jeszcze jeden drobiazg dla potencjalnych pracowników,miejsce za łóżko-80E za tydzień,w pokoju 2 lub 3 osobowym,mieszkanie po Turkach lub Marokańcach,od 6 do 10 osób z 1 łazienką i kuchnią(w tej cenie można znaleźć naprawdę przyzwoite lokum),tylko kto wynajmie coś na własną rękę mając tygodniową umowę-kto był za granicą wie o co chodzi.Ogólnie agencja nastawiona na maksymalny zysk,zapominają,że istnieją dzięki pracownikom.I ostatnie-zamiast nieudolnie atakować użyj argumentów bo mamy rozpaczliwą próbę ratowania wizerunku agencji LOL
1
Ntx 2016-05-13 19:56:50
Czyli twierdzisz że winą agencji jest to że pracodawcy się nie spodobałeś lub uznał że jesteś za słaby? Nie myl dwóch rożnych pojęć. Przez 10lat było ok, choć jednak u niego dalej nie pracujesz. Gdyby było [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to przecież pracodawca przystałby na twoje warunki i byś dalej u niego pracował. Chyba że firma padła, bo pracownicy nie przynosili zysku.
Tak samo nie ma nic wspólnego hydraulik do bułek. Co innego mechanik i spawanie. Bo jak np. wymieniasz układ wydechowy, czasem trzeba coś "cheftnąć". U mnie na firmie dwie osoby potrafią spawać - ja i (o ironio) mechanik.
Co do mieszkań. Jak się starasz tak masz. Mieszkałem na 3 lokacjach. Jedna była tragedia, ale to nie wina agencji że mieszkają tam syfiarze. Choć dla mnie to nie był problem, 10 minut i nagle wszyscy byli zmotywowali się do sprzątania. I można było mieszkać normalnie. Jak sobie pozwolisz tak masz.
Uważasz że 80€ to dużo? 85€ w Holandi kosztuje lokacja w innych agencjach. Karawany bez ogrzewania albo z zapadniętą podłoga. Testowałem, więc wiem o czym mówię. A jak lokacja jest zapuszczona to trza mieć coś pomiędzy nogami i powiedzieć koordynatorce o co kaman i wypadłoby żeby załatwili coś innego, odświeżyli, naprawili, a nie płakać w poduszkę.
Mam nadzieję że wystarczy argumentów.

Podsumowując i kończąc batalię:
Ludzie wszystko można dogadać, ale trza myśleć i się ogarniać, a nie siedzieć i czekać na cud. Bo jak nikt nic nie przekaże do biura to raczej sami też z tym nic nie zrobią. Ale trza chcieć.
over out 2016-05-13 20:14:37
może między nogami coś masz,ale we łbie wiatr hula,trza kończyć
1
basia 2016-05-13 22:45:13
o co chodzi z tą agencją,ogłoszenie na ich stronie jest,a w biurze mówią,że to nieaktualne,co jest grane ?
Wuku 2016-05-15 15:38:47
Muszę się zgodzić z NTX. Jak ktoś potrafi o siebie zadbać i negocjować to ma łatwiej. Ale jak to NTX napisał: "trza chcieć", widzę że kolega też pewnie ze Śląska :)
Rotacje u mnie też są, czy to na mieszkaniu czy to w pracy. Ale odpadają tylko słabi albo cwaniaki, bądź też autorzy bajek w CV. Bo rzeczywistość szybko ich weryfikuje.
Ogólnie mogę śmiało polecić tą agencje. Pracuje u nich ponad rok i jestem zadowolony.
Pozdrawiam.
7maks 2016-05-18 13:01:38
Każdy wyjazd do pracy za granicę to loteria, pracowałem dla tej agencji... było Ok ale to kwestia szczęścia, pracowitości i kultury osobistej. Warto próbowac ..warto sie rozwijąć --nie zapominac o tym!!!
Ulm 2016-06-09 15:00:42
Szykuje sie lub jusz jeat do pracy w Malcie/Gozo bo link2europe nagania do pracy w fabryce konserw głównie z pomindorów itd
B.K. 2016-07-04 14:44:53
Więc o to moja przygoda z Link2Europe. Miałem przyjechać do Belgii i pracować jako kierowca wózka widłowego.
13 Czerwca (Poniedziałek) Dzwonią do mnie, że najlepiej bym przyjechał już w czwartek. Więc szukam opcji i jest, wyjazd w Środę, przyjazd Czwartek z rana. Wtorek lecę na miasto, wymienić pieniądze, kupić brakujące ciuchy etcetera.
Pierwszy Telefon od L2E. Jednak proszę nie przyjeżdżać jeszcze, musimy panu sprawdzić wiedzę.
Godzina nie minęła drugi telegon. Proszę przyjechać.
Godzina nie minęła trzeci telefon. Czy mógłby pan przyjechać później? Bo testy będą w poniedziałek. Więc niema sensu by bam przyjeżdżał w Czwarte.
I to wszystko nim wyjechałem do Belgii. Mówię Link2Europe, że nie mogę przełożyć biletu. Muszę odwołać i stracić połowę pieniędzy i zamówić inny. Powiedzieli że zwrócą mi tą połowę (Nie zwrócili). Więc odwołałem stary i zamówiłem nowy bilet.
Przyjeżdżam w Sobotę o 6 Rano do Antwerpii. Próbuje się dodzwonić do pracownicy Link2Europe, która miała mnie odebrać. Telefon wyłączony. Zapytałem Pilotki Autokary, kiedy wracają do Polski. 22 powrotny do Polski. No to se myślę czeka mnie czekanie. No ale dzięki bogu telefon o 8. Po dwóch godzinach. Pani przeprasza zaspała, telefon się rozładował, już po mnie jedzie.
Do Poniedziałku był spokój.
W Poniedziałek pojechałem zrobić testy BHP i wiedzy teoretycznej. Zdane bez problemu.
W wtorek ma być test Medyczny i Praktyczny. I tu zaczyna się zabawa. Test medyczny stwierdza że coś jest z moim prawym okiem i nie mogę jeździć wózkiem. A chłopaczek co tego samego dnia robił ze mną testy dowiedział, się że potrzebuje okularów. Link2Europe wysyła mnie i chłopaczka do lekarza. Ten twierdzi z naszymi oczami jest w porządku. Link2Europe ma zonka.
Mówią że będą szukać dla mnie pracy i że mam czekać.
W środę dzwonią i mówią że mają robotę. Z tym że na sprzęcie na którym nigdy nie pracowałem. W takim razie nie mamy dla pana pracy. Sprawdzam swoje możliwości i jadę do biura. Mówię, że mam wyjazd dziś(Środa) lub w piątek. I czy nie mają naprawdę żadnej pracy dla mnie. Mówią że nie. I że jak wyjadę dziś to mi nie policzą za mieszkania i samochód który mi dali.
Po powrocie udało mi się wynegocjować od firmy zwrot połowy kosztów. Dokładniej za bilet jaki przez nich odwołałem i którym do belgi pojechałem, ale nie za ten którym wróciłem.
4
jammlt 2016-07-06 13:34:11
ktoś był na malcie? jakie są warunki mieszkaniowe? czy praca jest ciężka?
link2dna 2016-07-14 00:18:43
powiem tak przyjechalem z jezykiem i fachem w reku zostalem rzucony na robote dla bialych murzynow... pomoglem pani z agencji, a kiedy ja potrzebowalem pomocy odwrocono sie ode mnie... zagramanica miesza w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiadomo nie od dzis..
2
Frank 2016-07-19 12:56:48
Ta całem malta to duźa kicha odradzam tam pracy .
4
max 2016-07-23 18:55:23
umowy jednotygodniowe
@olo 2016-07-28 18:16:18
@ada
Ale takie umowy to standard 99% agencji.
qwart 2016-08-12 14:53:17
opłacają się i to bardzo,głównie pracodawcy i agencji,pracownikowi zdecydowanie nie
stabilizacja 2016-08-12 14:56:59
w waszej agencji tak,w innych miesiąc,czasami trzy
3e4r 2016-08-13 11:15:52
no i dodatkowym plusem jest to ze sa tutaj oferty pracy za granice np. do Belgii przecież to jest swietna szansa na to eby podszkolić się z jezyka obcego oraz wiadomo ze zarobki tez wyższe będą tutaj..
Maciek 2016-11-04 23:52:12
Agencję w skali 1-5 oceniłbym na 3 jeśli chodzi o zakwaterowanie i pracę wszystko bardzo dobrze jednak agencja nie jest w pełni wypłacalna lubią zawsze trochę urwać z wypłaty
Jarek 2016-11-17 18:30:34
Witam kto jedzie do conversa do Belgii od stycznia?13.65 na godz brutto czy ktoś się orientuje ile wyjdzie netto?wydaje mi się ze 9-9.5netto ale nie jestem pewien proszę o info
Wodzu 2016-11-25 14:31:05
ja jade Jak robisz 6 dni w tygodniu to masz 470euro bo za niedziele 200% normalnie 5dni 360

belg z flandrii 2016-11-29 16:03:10
Normalna stawka to jest 11,87 brutto + dodatek za nocne 13,65 brutto to jest ok 9,75 a 10 euro na rękę umowa jest co tydzień przedłużana jednak nie ma tu odprowadzanych składek emerytalnych tylko tax insurance i day off ale z tego co dzwoniłem to ma jechać mniej osób wie ktoś cos na ten temat???
Wodzu 2016-11-29 17:01:29
Z tego co wiem to poszukują właśnie dużo osób. Pracodawca już w tamtym sezonie mówił że otwierają nowy magazyn i potrzebna będzie nowa załoga
sir roger 2016-12-05 16:34:43
wodzu i jarek kiedy jedziecie w styczniu czy przed swietami? yellowbee@tlen.pl dajcie namiar
Wodzu 2016-12-08 14:04:44
startujemy z robotą 2 stycznia. Ja mam zamiar być już na miejscu 30 lub 31 grudnia
Paweł 2016-12-09 14:41:24
Mam pytanie do ludzi co pracowali przez Linka w Cevie.
Jakie warunki kwater załatwia link, czy można liczyć na pokój jednoosobowy i max 4 ludzi w domu.?Bo już mieszkałem z lokatorem w pokoju i w 6 osób w mieszkaniu i było nieciekawie, kolejki do kibla i do kuchni.
Zostaw swoją opinię o Agencja Rekrutacyjna Link2europe - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Rekrutacyjna Link2europe