brak logo

Ab-ost

Dronten

Opinie o Ab-ost

Rafalek 2009-09-22 18:44:33
warunki mieszkaniowe tragedia po 4 osoby w pokoju i wiecej. [usunięte przez moderatora] zdarza sie ze po 2-3 tyg ludzie siedza bez pracy a za mieszkanie i tak musza placic. oszusci i nic pozatym. szczerze odradzam!!!
ja 2009-09-30 22:03:52
ja wlasnie wrocilam i nie zaluje mieszkalam z kolezanka a pozniej sama a pracowalam ponad 50 godzin tygodniowo
1
byla pracownica AB-ost 2009-12-03 21:24:35
zgadzam sie z opinia nizej ja bylam okolice Dronten .[usunięte przez moderatora] jak masz prace to ok ale jak sie skonczy to uciekaj bo tylko zarobisz na mieszkanie .NIE MA CO TEJ FIRMIE SZUKAC!!!!!!
frans 2010-09-21 14:01:04
to prawda pracowałem teraz wtej agencji, [usunięte przez moderatora] odradzam!!! nie dajcie się oszukiwać, praca za 4 euro godzina to żenada...
anonim 2011-05-05 18:59:07
siema ja pracowalem w ab-oost ponad 3 lata ludzie spoko praca ok tylko ostatni kordynator [usunięte przez moderatora] walil ze mialem dosc ale to jeszcze nie koniec zemszcze sie z pierwszej lapanki nie jestem [usunięte przez moderatora] marynarz
domi 2012-02-22 08:51:07
4 euro za godzinę?? a ile masz lat jeśli można spytać bo wiem , ze jakoś ok 22 to wtedy stawka niższa jest, ale to wszytko kwestia dopytania przed wyjazdem i podjęciem pracy wszytko jest w umowach.
Agata 2012-06-22 23:45:31
w najniższej stawce po odliczeniu domku i ubezpieczenia to wychodzi coś koło 4 Euro
byly pradcownik 2012-07-19 12:47:33
takie tam wały robia ze masakra. juz czwarty tydzienczekam na wakacyjne, na wyplaty tez czasem musialem sie tygodnie napisac.. bród, smród i ubóstwo. nawet nie myslcie o tym biurze, najwiekszy syf jakimoze byc ! a koordynatorki to na pal powinny być nadziane. samowolke sobie robią księżniczki... no i [usunięte przez moderatora] tam na wiekowce zarobisz. szkoda nerwow i czasu na te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ...
jojo 2013-01-06 01:45:51
Zapomniałem 4e na godz jak masz coś zarobione to WIEJ ! Obiektywnie w srodk pokoje Ok . Zaleźy z kim jesteś ? [usunięte przez moderatora]
ona 2013-12-18 16:48:58
JA PRACOWAŁAM DLA PARU BIUR W HOLANDII I POWIEM KRÓTKO TO JEST NAJGORSZE
czarna 2014-03-27 14:08:59
i tu sie niestety musze zgodzic z przedmówca
huj 2014-05-03 16:04:25
to jest najgorsze biuro.(usunięte przez administratora)
1
zawiedziona 2014-06-19 13:02:42
Witam! Ta firma to jakas porażka.Od 7 lat pracuję w Holandii,ale nie spotkałam sie jeszcze z takim biurem.Mam na mysli głównie warunki mieszkaniowe. "Mieszkania"zrobione ze stodoły,gdzie mieszka ok.150 osób.Masakra.Chyba nie muszę komentować co tam się dzieje.Pani koordynator Małgorzata olewa ludzi.Nic ją nie interesuje,olewa ludzi.Nikomu nie polecam tej firmy!!!
pikas 2014-06-23 18:39:08
masakra a nie biuro jedziesz żeby sobie posiedzieć i zarobić aby na jedzenie a i nie zawsze siedziałem tam 2 mies i uwierzcie mi nie warto tam jechać lepiej szukać innej agencji tam majom swoich ludzi co pżyjeżdrzają co rok a i dla nich często pracy niema bo pogoda nie ta albo coś byłem także wiem nieraz warto spojrzeć przed wyjazdem na opinie może ab na przykład w houte jest git ale w dronten się nie pakujcie szkoda czasu mnie na koniec jeszcze oszukali z pieniędzy wakacyjnych miałem mieć 220 a dostałem 120 nawet nie mam pojęcia za co te minusy piszesz to ci nawet nie odpiszą wyjeb**e po całości mają a na godzinach jak przycinają szkoda gadać masakra ;)
luna 2014-07-10 12:55:45
Witam.Wróciłam z holandii we wtorek byłam przez Ab-ost 3 miesiące i nie narzekam wypłaty na czas, nie byłam oszukana warunki oceniam na bardzo dobre mieszkałam w Wezep na ośrodku prace miałam zawsze koordynatorzy byli w porządku lokatorów miałam super każdemu bym życzyła takich nie byłam (usunięte przez administratora)i jestem zadowolona ale widzialam jak mieszkaja na stodole tragedia Wezep godny polecenia pozdrawiam ;)
Fealix 2014-10-03 22:34:29
Pracowalem pośredniczo przez AMpCesenter wyslali mnie Do AB zPL pracowalem moze 2 tyg na 2 mies mialo byc tak pieknie mialem wtety 18 lat wychodzilem non stop na minus, mieszkanie itd odradzam pozdrowienia dla Bartoszka i Kasi olo wszystko dzieki nim. Piszscie szczere opinie ja od 4 lat jestem za granica i naprawde warto wyrazić swoja opinie . Polecam Firme Martho Flax verk z emeloord. Bynajmniej dbaja o swoich warunki itd moja opinia Aleks
Nikki 2014-10-06 08:15:39
Jestem osobą rozumną która studia ukończyła więc moja opinia powinna być dla was wszystkich wiarygodna. Ab Osst to jest niewolnictwo! na
Galileo był odcinek jak to właściciel holenderskiego biura nie znam nazwy kupił sobie wyspę obok Florydy w USA miliarder wieżowce miał swoje i się śmiał jakie to biznesy prowadzi. Holendrzy płaca średnio 15 netto widzisz na oczy 7 netto. i wszystko ok gdyby nie fakt że od tego jeszcze zabiorą Ci koło 100 euro za tydzień za spanie i ubezpieczenie... ogólnie w Holandii jest tak 7 na rękę zapewnią jak trafisz 140 godzin na miesiąc daje to 980 euro ale spanie 100 euro tygodniowo ma się 4,33 tygodnia w miesiącu czyli 433 euro. Zostaje 574 euro 2270zł minus jedzenie minus dojazd do Holandii opłaca się ?Oczywiście Ab Oost oszukuje nie ma się nawet 80 godzin na miesiąc ludzie siedzą na minusie sms o 22 czy idziesz do pracy czy nie idziesz zapewniają prace nowym żeby stodoła była pełna żeby kasa była. Jak dla mnie powinien być zbiorowy pozew do sądu o zwrot pieniędzy za dojazd tam, za oszustwo bo warunki które przedstawiają w Polsce odbiegają od tych na miejscu. Ludzie bez kasy i jeszcze ich doją... aha i dodam że czasem jest tak ze się 250 km dojeżdża do pracy. U Niemca podobno jest lepiej bo dużo godzin i bardzo mało się płaci za spanie... więc można zarobić coś tyrać ale za pieniądze.
Mirabel 2015-01-07 09:39:46
Myślę, że jeżeli ktoś spodziewa się i oczekuje królewskich warunków to szybko może się rozczarować. Za granicę jedzie się na pracę. Najważniejsze jest to żeby było się gdzie przespać w dobrych warunkach a przy okazji żeby otaczały Cię osoby serdeczne i miłe. Jeżeli w pokojach ma się samych schabów, to rzeczywiście można zwariować.
Ars 2015-03-09 23:56:13
Moi mili, nie oszukujmy się, ale wyjeżdżając za granicę na pracę zarobkowe - nawet jeśli jest to Dronten, Amsterdam, Londyn - mało ważne; nie ma się co nastawiać na luksusy. Jeżeli ktoś traktuje formę zatrudnienia przez Ab-ost jako niewolnictwo to w czym problem? Zawsze można z tego zrezygnować, żyjemy w wolnym świecie. Tylko czy to aby nie przesada?
maciejka 2015-03-25 16:59:11
na luksusu to na pewno nikt się nie nastawia, ale zaorbek na pewno więckszy niż w Polsce @Ars, chyba się z tym zgodzisz? teraz sam zastnawiam się jaka konkretnie pracę podjąć czy tez zdecydować się na wyjazd czy nie nie za bardzo? dajcie znać jakie macie jeszcze doswiadczenia z tą firmą, pozdrawiam was!
Anulss 2015-06-14 23:31:23
Pilnie potrzebuje wiedzieć jaki był ubezpieczyciel dla pracownikow ab ost w 2014. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziekuje
antek 2016-04-07 10:29:59
firma tragedia miesiąc bez pracy tylko tyle by na pokój zarobić i to pokój z garażu przerobiony jedna wielka pomyłka szczerze więcej w Polsce zarobię niż w tej zjebanej firmie kupa mysz na chacie a koordynatorka karolina o. to jedna wielka pomyłka nic ja ludzie nie interesują telefonu nie odbiera traktuje ludzi gorzej od smieci wielka pani Olechowska- żenada a tak prywatnie to radziłbym na fitness pozapierdalać pani Karolino
1
K 2016-06-12 22:01:55
Żałuję że tyle czasu tam byłam Nie polecam tego biura
rtyu 2016-06-19 21:49:39
@K a czy moglbys w jakis sposob rozwinac swoja wypowiedz?
Zostaw swoją opinię o Ab-ost - Dronten
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ab-ost