brak logo

Hotel Hilton

Kraków

Opinie o Hotel Hilton

anonim 2011-05-01 16:13:16
Wszystko pięknie ładnie.. tylko pracowałam tam w housekeepingu 2 miesiące i niestety BEZ UMOWY!! w hotelu normą jest zatrudnianie pracowników bez umowy.Z tego co słyszałam dziewczyna prezesa jest kadrowa ale zupełnie nie ma pojęcia na temat pracy i to jest niby wytłumaczenie jakie podawano mi gdy pytałam dlaczego nie mam umowy. Odeszłam. Jak można z człowieka takiego durnia robić! Nikomu nie polecam pracy w tym hotelu!!! Około 1/3 pracowników pracuje tam bez umowy! Nikomu nie radze tam pracować ciągłe oszukiwanie pracownika nie dość ze bez umowy to nawet nie wiesz za ile pracujesz. To jest wręcz niewiarygodne co się tam dzieje ale prawdziwe!!!
anonim 2011-05-09 15:11:58
Witam serdecznie,

Uprzejmie proszę o kontakt w sprawie opinii jaką umieściła Pani na portalu. Jestem zaskoczona Pani opinią i jestem do Pani dyspozycji aby spotkać się i odpowiedzieć na Pani zarzuty. Proszę o kontakt pod numerem telefonu (usunięte przez administratora) lub (usunięte przez administratora), Dział Kadr Hilton Garden Inn. Pozdrawiam
HK 2011-10-02 19:38:27
witam serdecznie
jak przeczytałam opinie anonima aż mnie zatrzęsło - że niby u nas się pracuje bez umowy ??????????? pracuję w HK od samego początku i NIGDY się nie zdarzyło żeby ktokolwiek czekał na umowę dłużej niż 3,4 dni chętnie bym się dowiedziała co to za pani chociaż podejrzewam że Nigdy z nami nie pracowała i dlatego pisze takie bzdury a co do kadrowej - zna sie na swojej robocie i sumiennie ja wykonuje
Pozdrawiam i życzę wiejcej życzliwości i uczciwości
2
Kromka 2012-02-21 20:35:26
Nie polecam. Pan Dyrektor chodzi z zadartym nosem a w ogóle nie zna się na zarządzaniu. Liczy się tylko towarzystwo lizusów. Atmosfera tragiczna. Dyrekcja nie potrafi zorganizowac pracy, nie panuje nad hotelem. Wszędzie widac chaos, brak \"fachowej ręki\".
2
.. 2013-07-11 13:13:11
Witam. Gdzie można znaleźć aktualne oferty pracy dla hotelu Hilton Garden Inn Kraków.
4
zuza 2014-02-21 19:21:29
daja tylko umowe-zlecenie np na 2 lata lub 3 lub dluzej i jak zaslyzysz czyli po 20 latach to dadza ci umowe o prace
2
zuza 2014-04-01 13:47:43
Czę ja tez jestem zainteresowana podjęciem pracy w nowo powstającym hotelu Hilton w Krakowie na lotnisku. Mam ukończone studia w tym kierunku za granicą i odbyłam również dwie praktyki zagraniczne w każdym departamencie w hotelu.Poza tym w trakcie studiow caly czas pracowałam w weekendy w hotelu czterogwiazdkowym. Chcialabym zaczerpnąć informacji na temat pracy w Hiltonie w Polsce i na temat zarobków. Chodzi mi o informacje na temat stanowisk asystent managera.Jeśli ktoś posiada informacje to proszę o opinię.Pozdrawiam
3
E-women 2014-04-15 14:44:42
Szczerze odrazadzam prace w tym miejscu.. Zarobki kiepskie... umowa smieciowa.. na umowe o prace troszke trzeba bedzie poczekac (jesli w ogole do tego dojdzie) Kierownicto słabe :/ A zdecydowanie odradzam recepcje, kierownik recepcji to totalny egoista i nie ma pojecia o zarzadzaniu ludzmi.. A do pracy tez sie nie garnie.. Brak jakiegokolwiek zaanazowania w proces szkolenia...
9
niołek 2014-12-01 18:50:55
Natknąłem się dzisiaj na świeżą ofertę pracy od Hotel Hilton , możecie skomentować czy warto składać CV na to stanowisko? Pilnie proszę o komentarze, dziękuję i pozdrawiam. Pierwszy w Polsce hotel sieci Hilton, światowy lider w hotelarstwie, znajduje się w Warszawie przy ulicy Grzybowskiej,...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5698143?keywords=&region=
3
maciek 2015-02-10 13:23:48
moim zdaniem oni tam dobrą pracę oferują, a jeszcze tylko chciałbym dodać, że to jest chyba najbardziej znany hotel z tego co mi się wydaje tak naprawdę.. a poza tym to praca u nich nie jest łatwa za bardzo z tego co mi się wydaje, wszystko powinno być na najwyższym poziomie, bo w sumie personel to też wizytówka firmy jest jednak.
1
:-) 2015-02-17 22:54:58
Tak tak. Od razu dostaniecie umowę na czas nieokreślony, ludzie, przecież na taka umowę trzeba sobie zasłużyć, popracować dłużej. Co się dzieje teraz z młodymi ludźmi, wszystko chcieliby od razu.
2
xxxx 2015-04-28 18:19:32
Witam
Chcialabym dowiedziec sie cos na temat hotelu 'Hilton" w Krakowie.
Interesuja mnie warunki pracy i wynagrodzenie na stanowisku "supervisor".
Dziekuje za kazda odpowiedz.
4
imigrant 2015-09-05 23:29:28
Witam

Czy da radę zarobić chociaż te 3500 zł na ręke czy też dalej zarobki w Polsce jak w Bangaldeszu?
2
zastępca szefa kuchni 2015-10-01 14:35:54
Dzień dobry, jeśli dobrze zrozumiałem zajmuje się Pani rekrutacją personelu, aktualnie przebywam w Paryżu pracujać w pięcio gwiazdkowym hotelu (pałacu) znajdującym się 600metrów od wieży Eyfla, posiadam wieloletnie doświadczenie na stanowiskach: kucharz, zastepca szefa kuchni w kraju jak i za granica
Obecnie poszukuję pracy na stanowisku zastepcy szefa kuchni w moim rodzinnym mieście Kraków, niestety na stronie hotelu nie mogę znaleść zakładki rekrutacja, moze Pani może mnie poinformować pod jaki adres mogę wysłać list z moja kandaturą na wyżej wymienione stanowisko ?
Proszę o kontakt pod ades mail krupaprzemyslaw@interia.pl
Z gory dziekuje za odpowiedz
Z poważaniem
Krupa Przemyslaw
2
PERSONEL 2015-11-03 22:21:14
Ja równiez nie polecam pracy w hotelu hilton (doubletree by hilton).. to wykorzystywacze ludzi!! pracuje się kilka miesiecy bez umowy. Ponadto jesli chodzi o wynagrodzenie to jest totalne fałszerstwo w zwiazku z faktyczna ilościa przepracowanych godzin a ilościa za którą dostaje się żalosne wynagrodzenie. niby taki sławny i tylu gwiazdkowy hotel a tak traktuja personel- o gościach hotelowych nie wspominając.. wynajmują pokój za ponad 600 zł i nawet nie moga liczyć na wyposażenie toalety w rolkę papieru toaletowego-MASAKRA!!
3
Hilton_Worker 2015-12-10 22:05:43
Hej, jestem pracownikiem Hiltona od dwóch lat.

Jeśli chodzi o szczegóły w kwestii rozwoju. Są ogrmne, masz dostęp do szkoleń on-line, możesz robić kilkanaście dziennie jeśli masz ochotę, co jakiś czas są prowadzone szkolenia przez kadrę zarządzającą (w zależności od działu) jeśli chodzi o dział gastronomi to obecny menadżer bardzo się skupia na szkoleniu WSZYSTKICH w swoim dziale bez wyjątku. Szkolenia baristyczne, somelierskie, oraz ze sprzedaży. Oczywiście nic za darmo. W zamian oczekuje zaangażowana w pracę i widocznych rezultatów tych szkoleń.

Jeśli chodzi o ilość pracy to jest ogrom, jest to hotel biznesowy, który ma 314 pokoi ogromne zaplecze konferencyje, więc rzadko się zdarza "spokój" w hotelu. Prawie codziennie są większe eventy, na nudę nie można narzekać.
Zawsze natomiast zmiany są obstawione wystarczająco, żeby "nie zajechać się z pracy". Wiadomo mężczyźni mają trochę ciężej, ponieważ czasem trzeba przenieść jakiś sprzęt tj. stoły czy krzesła, ale w tym czasie kobiety zajmują się nakryciem sali, polerką i całą resztą.

Praca jest zmianowa głównie 8h dziennie 5dni w tyg, natomiast zdarzają się 12h zmiany. Wpisujemy "prośby grafikowe" na miesiąc następny, które w 99% są spełniane, (każdy ma prawo żyć i mieć swoje plany) następnie jest tworzony grafik miesięczny ale ostateczny grafik wywieszony jest na tydzień w przód.

Zarobki są takie jak wszędzie, zaczynasz od najniższej i się pniesz w górę dodatkowo masz napiwki, dodatki do pensji, każdy pracownik ma bardzo dobre zaplecze socjalne tj. opieka medyczna w LuxMed dla Ciebie oraz partnera/małżonka, ubezpieczenie dodatkowe na życie dla Ciebie oraz dla partnera/małżonka, karta FitProfit, darmowe obiady codzienie w restauracji pracowniczej, oraz kilka razy do roku sa organizowane imprezy pracownicze dla wszystkich (raz w roku z partnerami/żonami/dziećmi/mężami etc)

Umowa: najpierw czas próbny, następnie raczej na 2 lata, następnie na czas nieokreślony. To zalezy od pracownika. Im bardziej się starasz tym masz lepiej :)
Jeśli jest to wyjątkowy obibok, to po okresie próbnym dziękują mu za współpracę. Za mojej kadencji zdarzyło się tak raz.

Chyba to wszystko co mam do powiedzenia :)
P.S. Aktualnie poszukujemy kelnerów i hostessy (zainteresowanych zapraszam bo warto)

Pozdrawiam
1
................ 2015-12-28 14:18:10
W Krakowie czy Warszawie?
Gość 2016-06-13 12:07:17
Panią z hotelu zatrzęsło, a tym czasem umowa powinna być podpisana najpóźniej w pierwszym dniu świadczenia pracy, nie 2-3 dni po!
1
Gość 2016-06-13 12:08:43
Panią z hotelu "zatrzęsło", a tym czasem umowa powinna być podpisana najpóźniej w pierwszym dniu świadczenia pracy, nie 2-3 dni po!
1
Marek 2016-06-13 12:34:43
We Wrocławiu jeszcze nie powstał, a już trudno o dobrą opinię o managemencie. Organizują spotkania bez przygotowania, bez udziału osób odpowiedzialnych, bez podstawowych zasad dbałości o wizerunek. Liczy się selfie przed hotelem, a nie należyta obsługa gości przychodzących na rekrutację. Bardzo słaby start.
3
Gość 2016-06-13 12:39:57
a jak weryfikują znajomość angielskiego?
1
lolinda 2016-08-11 19:38:18
W Hilton Garden Inn kierownictwo do wymiany, praca nawet ok. Awansują ludzie bez kompetencji do tego, tylko dlatego że donoszą o wszystkim.
1
Gosc 2016-08-22 09:10:14
Hilton garden in krakow aiport nie polecam. Atmosfera super,kasa na czas,jaj z umowami nie ma,ale poza podstawowa opieka medyczna luxmedu(o ile umowe o prace masz, bo recepcja ma, ochrona i ukraincy w houskeepingu nie) to na prowizje nie liczcie, specyfika hotelu powoduje ze z wycieczek moze co 3 mies wpadnie 80zl,hhhonors loyality-ciagle podwyzszana norma,zarobic ci poza marna podstawa 2500brutto po probnych 3 mies to nie dadza. Wiec nie polecan lapabie sie na 'wielki hilton' bo skapia dodatkow,za parking placa pracownicy takze ok40zl/mies, jedzenie niedobre,czesto noe swieze, ciagle to samo,wiec raczej nie licz ze kasa na obiady przynajmniej ci odpadnie. Biorac pod uwwge dojazd,to pieniadze sa mega slabe,w wiekszosci hoteli w rynku mozna wyjsc lepiei przy prowizjach itd. Ochrona. 8zl/h a housekeeping ma platne od ilosci pokoi (nie musze mowic co sie wiec dzieje, tylkp ukraincy godza sie jeszcze tak pracowac. Wyzysku nie ma ale jest wstyd i hanba za takie stawki w hotelu ktory obraca taka kasa a wymagania i obowiazki sa spore.
1
Gosc 2016-08-22 15:28:11
Odrazu pisze, opinie sa pomieszane,nie wiadomo ktorego hiltona dotycza i w jakim miescie. Jesli chodzi o Krakow. Hilton Garden inn Krakow Aiport,jak powyzej, wszystk sie zgadza. Bylby calkiem niezlym miejscem gdyby nie slabe pensje w biurach (z 2700brutto?nie wiecej), recepcja bez prowizji wyjdzie podobnie jak biura(2500brutto plus kilka zl). Natomiast Hilton Duble tree i jego brat hampton- omijac szerokim lukiem!!! Robia jaja z ludzi,pseudo wielo etapowa rekrutacje,wyzyskiwacze i dwulicowe chamstwo,zwalniaja ludzi na okraglo(od dyrekcji po reszte). Mamy jeszcze hilton przy grunwaldzkim. Tam chyba jest ok, czy ktos ma o nim jakas opinie ?bylam tam tylko z uczelnia na zajeciach i zrobili dobre wrazenie,ale jak to wygladq zarobkowo itp,to sama czekam na opinie.tyle z krakowa
1
Rubio 2016-10-04 08:26:06
witam:)
poszukuję osób które pracowały / pracują jako Recepcjoniści w krakowskim Hampton by Hilton i/lub DTby Hilton na ul.Dąbskiej aby dowiedzieć się z pierwszej reki jakie są realne warunki zatrudnienia na starcie na tym stanowisku, mam na myśli typ umowy, wynagrodzenie netto, benefity, socjal, grafik. Ponoc od niedawna jest tam nowa dyr HR i wiele się tam zmieniło na lepsze, czekam na odzew, dzięki:)
1
Olenka 2016-10-10 18:57:43
Hilton Wawer Wa wa , czy cos sie zmienilo na lepsze, stanowiska kierownicze ?
Olenka 2016-10-10 19:05:28
Hilton Wawer Wa wa , czy cos sie zmienilo na lepsze, stanowiska kierownicze ?
1
hty 2016-10-10 19:16:22
@Olenka na lepsze? a o czy mogłabyś wobec tego napisać jak tutaj no nie wiem było wcześniej ? wiesz to jest dosyć znany hotel wiec zawsze mi się wydawalo ze i atmosfera tutaj dopisuje i warunki są dobre
1
Zostaw swoją opinię o Hotel Hilton - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Hilton