brak logo

prestige waiters

Warszawa

Opinie o prestige waiters

Anonim 2010-11-17 21:05:25
Siemaneczko :D pracowałem w firmie jeszcze za czasów [usunięte przez moderatora]... Widzę że zajebiście dużo się pozmieniało... Czy to prawda że to [usunięte przez moderatora](taki blondyn zaczesany) teraz prowadzi firmę ?? Słuchy o tym dochodzą już nawet do Wrocławia... Kelner został Dyrektorem... Brawo [usunięte przez moderatora]:D Ma ktoś może jakiś kontakt z [usunięte przez moderatora] albo chłopakami którzy "rządzili" tą firmą ([usunięte przez moderatora])
anonim 2010-12-27 18:31:12
prestiż, a teraz profesional to firma , ktora nie wypłaca kasy. pracowalem tam ponad pol roku, a z ostatnia wypłate mam ciezko odebrac. nie wspominajac o nietermnowości wypłat. menago tego cyrku to [usunięte przez moderatora] i skonczony [usunięte przez moderatora].
anonim 2010-12-30 21:51:17
WITAM, NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY. NIE WYPŁACAJA NA CZAS KASY , OBCINAJA GODZINY... OGOLNIE MASAKRA
anonim 2011-01-03 16:44:11
anonim - 2010-12-30 21:51:17

WITAM, NIKOMU NIE POLECAM TEJ FIRMY. NIE WYPŁACAJA NA CZAS KASY , OBCINAJA GODZINY... OGOLNIE MASAKRA


Potwierdzam. Z kasa LIPA!!! Szkoda tracic czasu na ta "PROFESJONALNA FIRME"!!!! NIE POLECAM NIKOMU !!!
anonim 2011-01-03 23:27:51
wlasnie kolego...z kasa to chyba można sie pożegnać.ale za to na forum można opisać ta "firemke"...
tylko dziwi mnie to, ze jeżeli nie mieli ludzi to potrafili dzwonić(pisać) w nocy, a teraz [usunięte przez moderatora] ze skarżyska nie potrafi odebrac tel, a o wypłaceniu zaległej kasy to sie juz wogóle nie mówi...ŻAL...
anonim 2011-01-04 08:55:28
anonim - 2011-01-03 23:27:51

wlasnie kolego...z kasa to chyba można sie pożegnać.ale za to na forum można opisać ta
Mi też zalegają z kasą...
anonim 2011-01-04 08:56:28
Mi tez z kasa zalegaja...
Buba 2011-01-07 22:40:56
No niestety z kasą są cały czas probelmy w tej firmie. Pracuje tam już kilkanaście tygodni i z pensją zawsze są masakryczne opóźnienia, a managerowie telefonów nie odbirają. Jak mnie potrzebowali na bankiety to pisali,dzwonili nawet w nocy, a jak chodzi o kase za własną pracę to mają mnie w duypie. Pracowałem kilka razy w Hotelu Victoria i tam są jeszcze 2 inne agencje. SG i Staff Service. Z tego co rozmawiałem z ludzmi z tych agencji to w tej Staff Seris mają sporo zleceń i z kasą nie ma problemów - ponoć jest na czas i bez żadnych probelemów. Ta 2 agencja z koleji (SG) ma bardzo mało zamówień i pracują tam przeważnie osoby na grafiku w tym właśnie miejscu - co do wypłat się nie dowiedziałem. Jeśli nie dostanę kasy za swoją pracę od chłopaków z Prestige, albo znowu mi za coś obetną godziny i pieniądze to dzwonię do tej drugiej firmy i tam przechodzę. Ludzie z tej firmy (staff Service) z którymi gadałem na bankiecie w Victorii są bardzo zadowoleni ze współpracy z tą agencją. Aaaa i z tego co mówili jeszcze to ta agencja ma jeszcze między innymi Katering Belwedere, który ponoć kiedyś miał Prestige.
peter 2011-01-10 18:59:07
siemankoo,
no niestety prestige tez mi zalega z wypłata. wogole nie mozna sie do nich dodzwonic. a z ciekawosci to jaka w staff czeka niespodzianka dla kelnerow z prestige??? orientujecie sie ile placaa ? pozdroooo
anonim 2011-01-11 11:58:37
Hehe... jeśli pracowałeś w Prestige jakieś 6 miesięcy temu lub dłużej to jak zadzwonisz do staff to się miło zaskoczysz...Jeśli pracujesz w PW od niedawna, to nie bedziesz wiedział o co chodzi.
Co do stawek, to sa praktycznie wszedzie podobne, tzn. w kazdej agencji mniej więcej płacą tyle samo. W staff podobnie jak w prestige i innych firmach z zarobkami. Tyle, ze kasa jest zawsze na czas - a porownujac to z prestige waiters i innymi firmami z którymi współpracowałem nie raz to żadkośc.
byly pracownik prestige 2011-01-17 15:06:30
no wlasnie usłyszalem glos [usunięte przez moderatora]:))
za jego czasow chociaż wypłacali kase na czas, a teraz wogole albo tak obcinaja ze sie przeżyc nie da.
chyba staff wyprze z rynku ten nedzny prestige :) WKOŃCU!
oszuści 2011-01-20 14:37:16
Uwaga na oszustów! Naprawdę nikomu nie polecam tej firmy. Polega tylko na wykorzystywaniu ludzi. Chyba nie ma tam nikogo kto pracowałby dłużej niż 3 miesiące, a co za tym idzie nikt nie zarabiał więcej niż 9zł/h A narobić się trzeba. zupełnie nieuczciwa firma. Wpisy pochlebne zapewne pochodzą od "szefów". Szkolenie to największa ściema jaką widziałem w życiu: pokaz kilu slajdów. Lepsze pokazy można znaleźć w necie za free, a oni zdzierają za to 100, czyli 2 dni pracy za darmo. Nikomu nie polecam. A umowa mówi, że sam odpowiadasz za książeczkę sanepidu i sam płacisz mandaty w przypadku jej nie posiadania.
anonim 2011-01-20 20:03:14
to prawda. zgadzam sie w 200%. szkolenia to fikcja i niestety niektóre wypłaty to też niestety fikcja. nie wypłacają zarobionej kasy,a jak sie do nich dzwoni to sa wielce oburzeni ze wogole ktos smie sie upominać o swoja kase. ogolnie to nie polecam i odradzam.!!!
piotrek 2011-01-27 11:18:25
TO PRAWDA ZE NIE WYPŁACAJA KASY. MI TEZ NIE WYPLACILI. NIE POLECAM NIKOMU !!!
anonim 2011-01-29 21:21:57
Mi tez kase zalegaja [usunięte przez moderatora]...
p.... 2011-01-30 12:27:08
trzeba sie zebrac i delikatnie przemówić do niego (menagera od 7 boleści) albo porozmawiac z jego samochodem :) bo mysle ze poziomem inteligencji to sie nie różnia
anonim 2011-02-10 13:54:37
może bym tam sobie dorobił. mam do was pytanie , gdzie mozna pracować, jakie miejsca???
anonim 2011-02-19 23:15:57
z tym PW to sam prawda. Jak narobili bałaganu to zrobili staff service,na początku pięknie z kasą ale później znowu będzie jak PW. Uwaga to ci sami ludzie.
prestiżowy cfaniak 2011-02-20 13:56:25
Ty [usunięte przez moderatora] głupi jesteś skoro tak piszesz. Ze staff service mamy tyle wspólnego, że pracujemy w tym samym hotelu, jako firma konkurencyjna. Z tego co wiem to obecnie menadzerem w staffie jest niejaki [usunięte przez moderatora], który pracował ponoć rok temu w prestige.
p. 2011-02-23 15:19:50
sam jestes chyba niedokonca sprawny umysłowo, skoro komukolwiek polecasz ta firme, albo jestes jej wlascicielem, badz menagerem. Żal... firma konkretna porazka, mi od dobrych kilku miesiecy zalegaja z kasa...
super 2011-02-25 10:42:21
te same [usunięte przez moderatora] co pracowali w prestige waiters teraz se zrobili staff i to samo co tam zrobia czyli jeden wielki [usunięte przez moderatora] i brak kasy.
anonim 2011-03-07 14:33:36
a tak z ciekawosci , to komus przyslali pit do rozliczenia z fiskusem za ten czas co sie u nich pracowalo??
x 2011-04-07 19:40:39
Zgadzam się!!!
anonim 2011-05-12 14:48:38
Szukam roboty ale z tych opinii to nie wiem co jest lepsze. co to jest ten staff service? to jest jedno i to samo? chyba szef tego staff service jest tak glupi ze siedzi tylko na tej stronie i odpowiada na posty jakis innych glupkow ktorzy obrazaja jego firme. Szczerze mowiac to wole ryzykowac kase w tej firmie niz pracowac z jakims zakompleksionym [usunięte przez moderatora] ktory odpisuje innym [usunięte przez moderatora] bo mysli ze mu to cos da a tak naprawde osmiesza sie. hahahahah myslalem ze takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] matka ziemia juz nie rodzi ;] a jak to prestige waiters mi nie bedzie placic to inaczej se z nimi pogadam o ile mnie przyjmia.
Robert 2011-05-17 13:57:24
Dziwne jest tylko to, że zaraz jak pojawia się zła opinia na temat naszej firmy na goworku, to w tym samym czasie pojawia się dobra opinia o Prestige Waiters. Więc nie wiem kto tutaj śledzi wątki i sam na nie odpisuje :D. Pozdrawiam dyrektorów Prestige:)
Kris 2011-08-15 21:51:23
Kiedyś może i ta firma miała odpowiednich ludzi na czele. Lecz teraz kierują nią ludzie którzy mają w [usunięte przez moderatora] potrzeby swoich pracowników. Ja osobiscie czekam na pieniądze za miesiąc lipiec ponieważ postawiłem się tym [usunięte przez moderatora] spóźniającym się z wypłatami. Ile można znosić trzy tygodniowe opóżnienia. Szefostswo obecnie to [usunięte przez moderatora] i chyba z tego co sie dowiedziałem ostatnio wspolnikiem zostal dotychczasowy meneger [usunięte przez moderatora]. Radze wystrzegać się tej firmy za jedno niewłaściwe slowo wypowiedziane w afekcie mozecie miec lekko mowiac problemy z plynnosicia finansowa. Jednym słowem dla mnie to [usunięte przez moderatora]
anonim 2011-08-15 22:04:18
Prosze o kontakt ludzi oszukanych przez te [usunięte przez moderatora]. Sam czekam u nich na kase za lipiec. Na początek poleci skarga do PIP, ale watpie ze to cos da. Potrzebuje ludzi ktorzy nie otrzymali kasy od PW Pozdrawiam wszystkich ktorzy cenia sobie ciezko zapracowane w tej firmie pieniadze nawet jesli jest to 100 zł. !!!!!!!!!!!!!!!
Bartolomeo 2011-08-23 01:09:11
a ja pracowalem w tej firmie pare lat temu i za sezon oplacilem sobie studia, teraz jestem po studiach i znalazlem stala prace. [usunięte przez moderatora]
samiwieciekto 2011-10-27 22:07:10
Robię już tam półtora roku. Byłem za [usunięte przez moderatora] jako menadżerów, obecnie jest Nim [usunięte przez moderatora]. Poznałem wielu [usunięte przez moderatora] ludzi, tak jak miejsca pracy nie zawsze były fajne tak zawsze była dobra ekipa z którą można było zarówno porozmawiać poważnie jak i pożartować.
Najlepiej wspominam Victorię (pozdro dla chłopaków) jak i Hilton, tylko że menadżer [usunięte przez moderatora] na maksa, wymyśla głupie zadania i zasady np. trzeba się spytać o wyjścia do kibla etc. dla Nich jesteśmy tylko casualami, nie kelnerami. Jeżeli chodzi o kasę.
Byli szefowie [usunięte przez moderatora] cięli w [usunięte przez moderatora] na maksa, czekałem na ostatnią wypłatę trzy miechy, dopiero jak ludzi zorganizowałem w jednym czasie i miałem adresy to napisałem że czekam jeszcze tydzień. Kasa przyszła, ale bez premii. Aczkolwiek tyle ludzi mi mówiło o tym że nie dostali swej flotylli do końca, cóż, jakby [usunięte przez moderatora] nie tracił tyle w kasynie to byłoby pewnie wszystko dobrze. Wypłaty sporadycznie były na czas.
Jeśli chodzi o pracę, jak ktoś widzi że Ci zależy i chcesz robić, to tę pracę masz, na to nigdy nie mogłem narzekać i tu nie mam menadżerom nic do zarzucenia, utrzymywałem studia i inne opłaty z tej pracy.
Z jedzeniem najgorzej było w Belvedere, najlepiej Victoria, Hilton i Metropol. Smaczne i za darmo.
Plusem pracy jest to że poznaje się wiele osób oraz jest się na takich bankietach w obsłudze gdzie nigdy byśmy sobie biletu na daną imprezę nie wykupili, np. gala Kosteckiego w Hiltonie, oglądałem walki zupełnie za darmo.
Ogólnie podsumowując ekipa spoko, dobre darmowe jedzenie, [usunięte przez moderatora] z kasą.
samiwieciekto 2011-10-27 22:16:35
Lekka kontynuacja poprzedniego wpisu. Pracowałem z kelnerami zarówno Staff Service i Staffera, ogólnie bardzo [usunięte przez moderatora] i pozytywni ludzie a słyszałem z kasą jest lepiej bo mają na czas, tylko ze stawkami gorzej niż w PW.
kelner 2012-01-10 08:41:06
Firma nie jest godna polecenia do dłuższej współpracy. Ludzie tam pracujący nie mają umów, szkoleń i książeczek sanepidowskich. Ja na ostatnią kasę musiałem czekać blisko miesiąc, A [usunięte przez moderatora] jest osobą niesłowną i kłamliwą, bardzo łatwo i szybko wiele rzeczy obiecuje, ale gorzej jest z ich realizacją. NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z PRESTIGE WAITERS,
oszukany 2012-01-20 13:18:25
serdecznie nie polecam wspolpracy z tym [usunięte przez moderatora]. naciaga, nie wyplaca pieniedzy, obiecuje niewiadomo co a potem [usunięte przez moderatora]z tego jest. praca w hotelach jest beznadziejna, kelnerzy starsi besztaja mlodszych, nasz \"szef\" nic na to nie moze poradzic, tlumaczy ze mamy sie ich sluchac bo oni rzadza i nie mamy prawa glosu tylko musimy na nich [usunięte przez moderatora] a on nas i tak na kase dyma.

jak wspominalem \"szef\" o imieniu [usunięte przez moderatora] to osoba wredna, drze jape jak cos mu nie pasuje i za nic ma prace ludzka. nadaje sie conajwyzej na smalec
Tomek 2012-02-04 13:28:03
Tak prawde mowiac, to od kiedy szefem jest [usunięte przez moderatora] to z kasa nie ma problemow, w zeszlym miesiacu bylem odebrac osobiscie i nikt nie narzekal, a bylo ok 30 osob ze mna w kolejce.
Faktycznie [usunięte przez moderatora] jest nerwus ale to jest jego sprawa.
Mnie zlecen nie brakuje, w grudniu zarobilem 1700 i dostalem cala kase. Te zle pinie pisze pewnie ten jelop co kradl z hoteu co popadnie i w koncu go zlapai i nie wyplacili kasy - wcale sie nie dziwie.
Ogolnie odkad nie ma uz [usunięte przez moderatora] z kasa nie trzeba czekac, a nawet jak chcesz zaliczke to ci [usunięte przez moderatora] wyplaci i nie robi z tym problemow.
Najlepsza ekipa jest w hiltonie.
pozdro
Kasia 2012-02-07 11:26:35
Racja, od kiedy jest [usunięte przez moderatora], to kasa jest na czas. ja osobiscie pracowalam we wszystkich firmach tego typu w wawie i najlepiej pracuje mi sie teraz w PW. super ekipa. Hilton rzadzi :) pozdro da wszystkich
zyczliwy 2012-02-07 11:40:01
podam wam kilka faktow z historii PW.
firme zalozyl [usunięte przez moderatora] i prowadzil ja przez jakies 2 lata - wtedy bylo wszystko ok i bez zarzutow, potem sprzedal firme [usunięte przez moderatora] - ci troche wyjechali z motyka na ksiezyc bo cala kase [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i musieli sprzedac PW.
Teraz kupił ja [usunięte przez moderatora] i wyprowadzil na prosta, duzo zlecen, kasa na czas i bez problemow ze wspolpraca. Co prawdz gosciu jest strasznie nerwowy ale mnie to nie przeszkadza. Moge spokojnie polecic PW bo to najstarsza firma w miescie i chyba przeszla juz wszystko co sie da :)

pzdr - stary, dlugi pracownik.
m-20 2012-02-07 13:05:17
A czy ktoś może napisać jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna? Czy jeżeli ją się przejdzie jaka jest stawka godz? a jak nie czy jest możliwość pójścia na szkolenie czy raczej jest już out?
korek 2012-02-15 09:37:01
hehe. pewnie cie [usunięte przez moderatora] z pracy bo nie przychodziles albo kradles z hotelu red bulle. to wlasnie przez takich [usunięte przez moderatora] jak ty co sie nie umieja zachowac musimy sie wszyscy tlumaczyc przed [usunięte przez moderatora]. bravo cieniasie, jeszcze ci powinien kasy nie wyplacic, to bys nie mial za co do matki wrocic.
zasze sie jakis [usunięte przez moderatora] traafi co pisze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y bo nie ma co wieczorem robic.
nie sluchajcie takich idiotow.
kontr realistka 2012-03-29 11:15:51
Ja tam w lutym bylam na szkoleniu i juz 2ga wyplate dostalam w terminie i jakos nie ma problemu.
Nic dziwnego ze nie dostales kasy jak pewnie sie [usunięte przez moderatora]pare dni i nic nie robiles. Albo sie spozniasz do praqcy 2-3 godziny codzienie :)

Nie znosze takich burakow co anonimowo umieja tylko ludzi oczerniac.

W zeszlym miesiacu zarobilam 960 zl, jak na taka ilosc pracy to chyba ok, a pracuje co 3ci czwarty dzien.

ogolnie firma taka jak kazda ina. dla mnie ok.
pracownica 2012-03-30 13:26:35
To prawda wszyscy co tu piszą negatywy to napewno coś odwalili w robocie. Albo kradli albo pili lub się spóźniali do roboty lub wogóle nie przychodzili więc moim zdaniem bardzo dobrze robi [usunięte przez moderatora] obcinając kasę lub wywalając z pracy bo tacy idioci psóją tylko opinie firmy
pracownik 2012-04-03 20:35:07
w nawianiu do innych przedmowcow. Niestety ale nie polcam tej firmy, pan [usunięte przez moderatora]na szkoleniu obiecywal mi ze bede pracowala prawie codzienie a tak na prawde nie dostalam zadnego zlecenia. mija prawie miesiac a od niego zadnego odzewu. z tego co slyszalam, staffer ma wylacznosc na jedynego klienta PW czyli hilton a PW dostaje jakies ocihlapy. bylam kilka razy w pracy jakis rok temu, nie wiem kto wtedy mial ta firme, ale jak chcialam to pracowalam. generalnie nie polecam bo Zawsze jest temat "hotele jeszcze nie zaplacily" a potem cięcie w[usunięte przez moderatora]
kolezanka z pracy 2012-04-12 10:34:05
jak moglas nie pracowac jak ja z marcu przeszlam szkolenie i do dzisiaj wyrobilam 127 godzin.
pewnie dyspozycyjnosci nie wysylasz [usunięte przez moderatora] a potem sie prujesz.
a zlecenia nie tylko w hiltonie, mariott, biesiada i jeszcze stadion,
idz do stafera to sie przekonasz ze placa mniej niz PW
idz do staff service to sie przekonasz ze zlecen nie ma w ogole

Ja pracowalam w kazdej firmie tego typu, a ze stafera i staff service zwolnilam sie tylko dlatego ze roboty nie bylo a tutaj jest jej najwiecej
Ania 2012-04-12 18:55:39
a moglby ktos napisac jak wyglada ten test na poczatku? co tam trzeba wiedziec?
totoś 2012-07-18 20:56:41
zgadzam się. sama bym lepiej tego nie ujęła.. złodziejstwo totalne!!! i kłamstwo w żywe oczy.
i nie uważam tak bo \\\\\\\"wylali mnie za alkohol\\\\\\\"
alkoholu nie piję ( członek KWC).
ciekaw 2013-08-20 14:02:29
Pytanie do obecnych kelnerów: Jak wam się teraz tam pracuje?
opinie ucichly a sytuacja moze sie zmienic z miasiaca na miesiac :)
lilly;) 2013-09-26 14:34:12
ciekaw - 2013-08-20 14:02:29

Pytanie do obecnych kelnerów: Jak wam się teraz tam pracuje?

opinie ucichly a sytuacja moze sie zmienic z miasiaca na miesiac :)
właśnie jak tam, co tam ??? warto z nimi zaczynać ?
klemens 2015-02-02 18:43:50
pomysł założenia firmy na zasadzie wynajmowania ekipy kelnerskiej jest moim zdaniem strzałem w dziesiątkę. Zamiast poszukiwać poedynczych osób z doświadczeniem, można szybko znaleźć całą kadrę dzięki jednej firmie. Ciekawi mnie to czy mają tak dużo zleceń że z tygodnia na tydzień ich pracownicy mają wypełniony grafik...
PawełLegia 2016-01-11 18:09:37
Nie wiem czy ta firma jescze istnieje. Pracowałem u grubego na przełomie 2012/2013. Naobiecywał, naplanował się i tyle z tego. u niego dorabiałem, gdyż na stałe pracowałem w Sheratonie ( kto w tym czasie ze mną pracował ten wi o kogo chodzi :) ) Chciał ze mnie prawą rękę zrobić idiota...ogólnie firmy nie polecam, kasy do dziś nie widziałem. Pozdrawiam grubego, Paweł.
PawełLegia 2016-02-28 18:54:15
Antekpolonia, gruby, jestes niedorozwojem. W koncu cię trafię na ulicy...
PawełLegia 2016-04-29 07:55:49
z imienia księżak nie startujesz tylko antek? a polonia pasuje nawet do ciebie. Nie dziwi mnie to... O gastronomii nie masz żadnego pojęcia. I nie(usunięte przez administratora) ze nie pracowałem bo latałem do mariottu na lotnisko aż się im postawiłem, i na tym się zakończyło jeśli pamiętasz. Tylko kasy nie oddałeś dzięciole bez honoru. Ale przyjdzie kolej na ciebie. Ucinam.
m nhm 2016-05-22 20:39:05
@PawełLiga o jaką kase sie rozchodzi> Bo wchodze na forum i już widze jakąś kłótnie. Może zmieniają ctemat na bvardziej konstruktywny powiem wam, że na chwile obecna nie poszukują ludzi
Zostaw swoją opinię o prestige waiters - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie prestige waiters