brak logo

ARYS Firma Ryszard Adamiak

Pabianice

Opinie o ARYS Firma Ryszard Adamiak

2013-09-27 21:17:34
Witam ja pracowałam w Firmie Arys i takiej rotacji pracowników nie widziałam w żadnej firmie , Pani [usunięte przez moderatora] szefowa arogancko odnosi się do pracowników i zastrasza ich a o sposobie rozliczania finansowego z pracownikiem nie wspomnę
3
zuzia 2014-06-12 13:18:10
potwierdzam powyższe
3
12345 2014-10-04 08:02:19
Powiedzcie mi jak wygląda tam praca handlowca? Jak z kasą? Jaka umowa?Idę tam na rozmowę w przyszłym tygodniu.
6
ja 2015-02-10 09:52:10
Zależy co kto rozumie pod słowem rotacja. Skoro firma się rozwija to chyba normalne, że zatrudnia nowych pracowników. Co do arogancji i szefowej to mam kompetnie inne zdanie, więc trochę się to gryzie z tym 'zastraszaniem'. Mam wrażenie, że pracowałeś jednak w innej firmie niż ja.
3
K 2015-02-20 08:11:56
Wiadomo, że pracować trzeba wszędzie. Plusy pracy tam to atmosfera no i do tego wypłata na czas
4566 2015-02-24 01:41:14
Myslalam ze ta firma inaczej presperuje,ze jest wiarygodna i wyplacalna.I ze pracowników się szanuj.Szok!
2
Wdzięczny 2015-03-06 23:16:17
Chciałbym złożyć bardzo serdeczne podziękowania Pani Szefowej, że mnie z tej firmy zwolniła (nic lepszego nie mogło mnie spotkać). Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz szczerze dziękuję, że mnie Pani zwolniła, dzięki Pani trafiłem do normalnych pracodawców którzy szanują pracowników. Z wdzięcznością w myślach serdecznie pozdrawiam PODPIS : a niech się Pani domyśla. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM PRACODAWCY.
4
Wdzięczny 2015-03-06 23:31:49
Polecam wpisać sobie w GOOGLE np. słowo rotacja i rozwój, bo chyba nie bardzo rozumiesz ich znaczenie. Tak bardzo ogólnie Ci pomogę rozwój to powiększanie liczby pracowników, a rotacja to ich ciągła wymiana.
3
Wdzięczny 2015-03-07 00:04:18
Użyłem za dużo razy słowa "zwolniła", troszkę to głupio brzmi ale tak się wzruszyłem na myśl o tym zwolnieniu, że nie panowałem nad poprawnością wypowiedzi. Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzenie umowy o pracę (jedyne w moim życiu) dziękuję również za nowe doświadczenie życiowe, ponieważ utrata pracy zazwyczaj kojarzy się ze smutkiem, a tutaj wyjątkowo z olbrzymią radością - bezcenne.
5
zainteresowana 2015-03-25 16:45:45
A jak jest z wypłacalnością pensji? bo słyszałam że nie płacą na czas a bywa że zaległości w płaceniu sięgają kilku miesięcy
szczery 2015-04-01 13:13:56
fiola nie lubi płacić, oj bardzo nie lubi...
Pensja nigdy nie jest na czas, jest obcinana za jakieś wyimaginowane przez szefową niedopełnianie obowiązków...a zaległości są bardzo długie, zazwyczaj pracownik nigdy nie dostaje ich
1
szczery 2015-04-01 13:17:23
Widzę, że rodzinka działa, bo kilka wpisów zniknęło z forum...było to do przewidzenia niestety. Ale mam żal to administratorów forum, że usunęli wpisy, przecież były zgodne z regulaminem, kilka tygodni je pokazywaliście. Prosicie o opinie, a jak ktoś poświęci swój czas i zamieści wpis, to kasujecie...bardzo nieładnie i nieprofesjonalnie. Zawiodłem się
1
zainteresowana 2015-04-01 17:37:05
A skoro są zaległości a nawet czesto nie dostaje się pensji to dlaczego osoba się nie zgłosi do inspekcji pracy? Oni tam tylko czekają na takich nieuczciwych pracodawców. Ja jeśli bym nie dostała pensji to bym sie nie zastanawiała i przy nich dzwoniła do inspekcji. Człowiek ma rodzine na utrzymaniu i nie chcą mu zapłacić za pracę.
zainteresowana 2015-04-01 17:38:55
Jeszcze dodam że nawet jakby mnie straszyli że mnie wyrzucą to sory ale nie chcę pracować w firmie w której mnie okradają a za minimum zawsze sie znajdzie pracę. Za to oni bo porządnie dostali po dupie i by się nauczyli że trzeba płacić za wykonaną pracę
szczery 2015-04-02 09:38:16
Mądrze mówisz "zainteresowana" ale nie do końca znasz realia, inspekcje PiP-u (a nawet policja, przy wypłacie-tak tak, to własnie taki pracodawca, a raczej pracowyłudzacz) były nieraz w Arysie i nie wykazały NIC...no może jakiś mały mandacik za pierdoły...inspektorzy mają dokładnie gdzieś, co się dzieje w firmach i raczej okazują swoje niezadowolenie iż ktoś im kazał się ruszyć z biura na kontrole. Wystawią mandacik za byle co (jakieś 200-300zł), dla nich wtedy kontrola zakończyła się sukcesem i nie dociekają już grubszych spraw. Mniej tez na uwadze, że Arys na umowie płaci najniższą krajową, a reszta jest na słowo - jak to wiola mówi wiola "umowa dżentelemeńska" - więc jak ucina tą cześć na słowo, to nawet nie masz podstaw żeby się dopominać. Radze Ci więc bądź niezainteresowana pracą w Arysie
2
zainteresowana 2015-04-02 10:11:36
W takim razie można spróbować w urzędzie skarbowym donosik. Tam sie już mogą zainteresować tymi płatnościami pod stołem :)
1
szczery 2015-04-02 10:41:08
Wierz mi, że się nie interesują...niestety. Bardziej ich interesuje, że Ty brałaś kasę pod stołem i akurat jesteś na miejscu... na tym żerują tacy arysowi oszuści
1
wiolek 2015-09-12 14:27:23
Nie znam pracownika, który miałby przyjemne doświadczenia z tą firmą...
Ta firma jako pracodawca to...10 m pod dnem...
1
hihi 2015-09-22 11:34:25
najlepszy tekst fioli " Nie lubię kłamstwa i złodziejstwa" :D a sama co robiła ? hehe na szczęście została odwołana, wszystkie zamki w firmie powymieniane - kobieta nie ma wstępu na teren. Sama wcześniej pozmieniała wszystkie kody w firmie aby w miare sprawnie zabrać dowody, które ją obciążają :)
Arys bez wioli !! Cudowny sen się spełnia :)
1
wiolek 2015-10-07 12:09:23
Nie ma juz fiolki w Arysie? Jak to możliwe, przeciez była właścicielką? Kto ją odwołał ? Normalnie szok, chyba zacznę wierzyć w elementarną sprawiedliwość dziejową:)Kto by tego niedokonał, gratuluję decyzji...fiole trzeba izolować :)
3
owieczka 2015-10-22 13:29:13
Nie mam pojęcia kto Ci takich głupot nagadał? Ktoś pisze lepsze bajki niż Bracia Grimm. Atmosfera??? Tam strach się do kogoś odezwać bo nie wiadomo kto komu donosi.Zapomnij o premiach, nagrodach i kartach multisport, ciężko się doprosić o pieniądze,które się należą za wykonaną pracę. Wiola, to była Pani prezes, na którą narzekali, a teraz dopiero zaczynają doceniać. Jak masz zamiar się tam zatrudniać to powodzenia, ja mam już ten etap za sobą. Nie muszę już patrzeć na te fałszywe twarze i słuchać kłamstw i obietnic bez pokrycia. W każdym dziale w tej firmie ludzie są oszukiwani, a produkcja razy pięć.
1
robak 2015-11-06 12:51:45
Podpisuję się pod tym wszystkim co napisała owieczka. Rejestracja minimalna, donosicielstwo, człowiek czuje się jak intruz w tej firmie; rotacja gigantyczna-porządni ludzie szybko zaczynają szukać dalej pracy jak zobaczą co tam się dzieje.
Każdy musi doświadczy na swojej skórze.
3
tigra 2015-11-29 20:16:50
a jak wioli sie ktos spodoba to propozycje tez daje ciekawe:p
ciekawy 2015-12-04 20:31:44
tigra- jakie propozycje daje Wiolka ? Pisz konkretnie, chętnie się dowiemy
1
rysiek 2015-12-11 10:41:28
Te ogłoszenia, w niezmienionej treści są na ich stronie od kilku lat, pewnie nawet od początku jak założyli stronę. I w tej firmie nie ma tkanin, to mikroskopijna dziewiarnia i wykańczalnia dzianin. i życzę Ci powodzenia Franiu, skoro opinie tu umieszczane cie nie zniechęciły....
maks 2015-12-14 23:11:03
co tam się teraz dzieje? bo fajne słuchy chodzą po mieście...
zdziwiony 2016-01-23 18:45:28
ja dopiero zaczołem pracować i chyba bende żałować. dużo godzin się zapowiada w tygodniu i każda sobota
2
eryk 2016-05-13 16:55:20
jeżeli zarobki dobre @zdziwiony to może nie będzie źle jak myślisz
he he 2016-11-06 22:42:42
tylko ze jak sie zwolnilem 10 godzin za darmo i stawko super kosmos nie polecam
Zostaw swoją opinię o ARYS Firma Ryszard Adamiak - Pabianice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARYS Firma Ryszard Adamiak