brak logo

Kanwod

Kraków

Opinie o Kanwod

Q 2013-03-14 14:14:17
danie człowiekowi 6 złotych za godzine pracy uwazaz zaniezła pensyjke??!!!! dla porównania hamburger kosztuje 3,5 złotego !!!!!!!!
@@@ 2013-03-16 12:06:17
@: - 2013-03-14 12:44:53

No tak właściwie to wychodzi,że jak jest sezon to nikt nie miał pretensji ,bo super zarabiał(wiem bo tam pracowałem),ale jak poza sezonem to już do kitu,każdy ma pretensje ,a nikt trochę nie pomyśli skąd właściciel ma zarobić na utrzymanie,fakt gość jest dziwny i choleryczny trzeba się przystosować,z tym brudem to trochę chyba przesada ,bo ktoś ten brud robi jak po sobie nie sprząta,ja w żadnej firmie na magazynie sprzątaczek nie spotkałem,więc panowie po prostu brudasy jesteście skoro w szatni walał się przpełniony kosz ze śmieciami,bo nikt nie raczył go wyrzucić,co do nagrody pakowej to powiem szczerze,że w sezonie na prawdę niezłe zarobki były,i pensja zawsze na koncie z pełnym ZUSem ,ale wnisoki są z Waszych wypowiedzi takie jak w komunie czy się leży czy się siedzi pensyjka się należy a chłop ,który własnymi rękami firmę zbudował to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] go kopnąć firmę zamknie będzie następny...Ja się zwolniłem ,ale miałem gorszych pracodawców
Ja się zwolniłem ,ale miałem gorszych pracodawców- doskonała rekomendacja...
anonim 2013-03-24 23:49:30
Pan [usunięte przez administratora] jest właścicielem magazynów i może robić z nimi co chce.
Jeśli chodzi o kondycję firmy w ogóle, to jest ona niezła, jak na obecne
warunki.
B 2013-04-03 07:56:06
ostrzegam
przed tą firmą dużo obiecują a później okazuje się co innego dlatego rotacja pracowników duża, warunki pracy kiepskie , atmosfera w tej firmie dołująca.
Lottomito 2013-05-20 16:07:46
Jak jeszcze mało zostało napisane to już nie wiem :)

Jak praca na godziny? Płaci Ci tylko za to co zapakujesz( jedna pozycja to 50gr) resztę czyli przyjęcie towaru załadunek samochodów, sprzątanie robisz za free. Trójka z przodu? hahaha rozwaliłeś mnie. Bedziesz się cieszył jak dwójkę zobaczysz i to w szczycie sezony. Chłopaki w lutym po 700 pln wypłaty mieli. A szef oczywiście jak ma humor i nie ma nic do Ciebie to wspomoże kasą ale musisz to mu odpracować w soboty.
Handlowiec 2013-06-16 13:17:01
Niestety wszystkie opinie powyżej są prawdziwe, może i zarobki są OK, pensja wypłacana w terminie, ale atmosfera nie do opisania. Stosunki między pracownikami są w porządku, w końcu wszyscy trzymają się razem w obliczu mobbingu. Nie polecam, na dłuższą metę można wylądować na psychotropach.
fan 2013-06-17 00:01:49
''HANDLOWIEC''
Napisz dlaczego i w jaki sposób odszedłeś z Kanwodu?
Pojawiło się ogłoszenie.Po raz kolejny poszukiwany jest REFERENT.
Pewnie pojawi się kilku chętnych i kogoś wybiorą ale dlaczego tak często handlowcy się zmieniają??????????
lottomito 2013-06-21 13:52:58
pracujesz dopóki nie załadujesz samochodów. A z tym bywa różnie zależy od tego ile siedzi głowny handlowiec. Bo było tak że jeszcze o 20 przynosił faktury do pakowania.
Handlowiec 2013-06-27 17:22:23
Referent? Chyba telemarketer...wypisywanie faktur i dzwonienie do klientów wyłudzając zamówienia...pierwszy raz spotykam się z czymś takim w tej branży
2
lottomito 2013-07-09 05:13:40
Umowa umową a ty masz płacone 50 gr za pozycję z faktury. I ani grosza więcej za załadunek auta przyjecie towaru czy inne prace porządkowe. O czymś takim jak nadgodziny zapomnij w tej firmie.
To jest zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwłaszcza dla pracownika sezonowego.

Do tego ubranie i buty w własnym zakresie.
lottomito 2013-07-13 09:52:22
Faktury są naprawdę różne ale Ty jako nowy bedziesz dostawał te najgorsze czyli paro pozycyjne ale za to np 20x rura 160x 6m . Z paleniem no cóż niby możesz zapalić ale w oczach " szefa" jesteś nierobem jak palisz. Handlowcy ukrywali się przed nim żeby zapalić bo kazał im godzinę dłużej pracować. A z tymi rękawicami? To jedyna rzecz z ubrań jaką dostałem z odzieży za pół roku pracy w tej firmie. A zdarłem trzy pary spodni i dwie pary butów.
lottomito 2013-07-23 05:10:29
Buhahahahahahahahahahahahahahaha. Jaki awans ? Po pierwsze to firma zatrudnia paru ludzi i nie ma gdzie awansować. Po drugie chociaż nie wiem jak byś pracował to i tak po sezonie stary doprowadzi do zwolnienia
były kan. 2014-02-16 20:38:33
Zima mija i jak zwykle znów zaczął się nabór nowego mięska do Kanwodu. Witajcie Nowi. Przychodzić Panowie, zatrudniać się, warunki wyśmienite. Ci co odeszli poproszę o parę słów dla Nowych. I tak do następnego naboru za rok.
były kan. 2014-02-16 20:45:48
jak to jest napisane w ogłoszeniu " praca w renomowanej firmie" hahahahahahahahahahahahhahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!
Przy zatrudnianiu zapytaj o konkrety. Płaca za ile godzin. Odpowiedź nigdy nie będzie jasna.
okił 2014-04-30 02:05:42
@Antek, no i jak tam aplikowałeś do kanwod, może teraz napisałbyś jak tam jest albo może ktoś inny wie?
seba 2014-05-26 19:00:35
Statuetki jakie zdobyło Kanwod i chwali się nimi na swojej stronie zrobiły na mnie wrażenie, myślę nad aplikacją, ale nie mogę znaleźć żadnego ogłoszenia, gdzie takie mozna znaleźć?
lottomito 2014-05-26 20:36:34
Ludzie, po tym co napisano powyżej jeżeli jeszcze ktoś się zastanawia na pracą w tej firmie musi być niezłym desperatem. Nagrody i podziękowania od dostawców dostaje się co roku. Wystarczy że kupisz od nich za parę złotych. Kanwod kupuje dużo ale Ty jako magazynier nie masz nic z tego po za tym że masz masę towaru do przyjęcia i z tego co słyszałem od chłopaków ostatnio to przyjęcie towaru robisz charytatywnie. Za mnie jeszcze płacił za rozładunek. W sezonie urobisz się po pachy ale i jakiegoś grosza masz. Ale jak sezon się skończy to bedziesz miał problem żeby 700 PLN zarobić w miesiącu.
lottomito 2014-05-27 18:42:05
Też myślałem podobnie jak się tam przyjmowałem. Mnie chodziło o udokumentowanie doświadczenia na wózek widłowy ale teraz jak mnie pytaj o doświadczenie na wózek to mówię że pokaże w praktyce bo w tej firmie wózek stoi w Ty człowieku dźwigasz grzejniki itp.


Do "arek" W sezonie zarobisz to fakt ale to faktycznie trzeba się przyłożyć.Teraz masz już połówkę sezonu a byłbyś na próbnym czyli sezon masz z głowy. Warunki socjalne?? Masz kanciapkę gdzie możesz zmienić ubranie ale stoły i szafki zawalone papierami i towarem do reklamacji. "Kierownik" magazynu nie ma swojego biura a musi gdzieś te wszystkie papiery trzymać. Wiec posiłek na pauzie na kolanie:) Ubrania i buty swoje musisz do pracy. Dostajesz tylko rękawice ale tylko temu że wyżej wymieniony "kierownik" nimi zarządza i daje każdemu kto tego potrzebuje. Uwierz mi że pracowałem w różnych firmach ale ta była najgorsza w mojej karierze. Dochodzi do tego pernamentna inwigilacja. Jakbyś zagadał do kogoś na papierosie to zaraz jest telefon do biura że się obijasz mimo że i tak masz płacone od pozycji faktury.

Oczywiście nikogo na siłe nie odciągnę od tej firmy. Pozdrawiam tych co mnie posłuchali a Ci co jednak tam pójdą pracować współczuję.
znajomy Leosia 2014-08-15 16:38:48
szczerze nie polecam .Pracę w tej firmie podejmuj tylko wtedy jak masz komornika, nuż na gardle,nie masz wyjścia lub lubisz urobić się jak świnia. Jak głosi stara maksyma powtarzana przez pracowników Kanwodu " z tej firmy z własnej woli możesz w każdej chwili wyjść przez główną bramę nogami do przodu " Jest coś na plus Kanwodu: są umowy o pracę, ,płacone Zusy, pensja w terminie i woda do picia .Realny czas pracy 10-11 h(oficjalny 8h) + załadunek samochodów.Pracując 8 h dziennie zarobisz na bilet do pracy ,rachunek za prąd,chlebuś i plaster słoniny. Płacą tylko od wydanej pozycji na fakturze. Paleta rur pcv(60szt/6mb ) to też jedna pozycja za 50 gr minus podatek(tyle tylko że musisz bujać się z tymi rurami 20 minut) Dostawy które przychodzą do firmy układasz na regałach w dużym pośpiechu w czynie społecznym(bo szkoda czasu gdyż czas to pieniądz) "pracuj młody duch pracując za dwóch" i uważaj na kręgosłup bo zapasowy może nie pasować.Atmosfera w pracy dobra.To tacy towarzysze niedoli
2
pinko 2015-01-31 15:28:13
czegoś tu nie rozumiem, umowa śmieciowa to przecież też umowa, i też się za nią dostaje pieniądze, to że na pewno trochę gorsza od takiej normalnej o pracę to wiem, ale przecież lepiej tak niż żadna no nie? A tak do co Kanwoda, to szukają moze kogoś teraz do pracy? kasa nie jest dla mnie jakoś mocno ważna, chce się gdzieś zaczepić
lottomito 2015-01-31 17:20:45
Kanwod szuka ludzi na sezon a teraz niestety to jest martwy sezon, teraz to oni zwalniają albo lepiej to nazywając doprowadzają do zwolnienia się ludzi.
xyz 2015-02-02 06:57:21
lottomito gdzies ty był?!!!
lottomito 2015-02-02 17:26:12
Załapałem się tam ponieważ szukali wózkowego a miałem dopiero świeże papiery i chciałem mieć udokumentowaną praktykę na wózku. Rzeczywistość mnie zaskoczyła i szybko się zwolniłem.Oczywiście w papierach mam tylko magazynier a ani słowa o wózku. Bo wózek w tej firmie od święta się odpala:)
Darek 2015-07-11 08:21:05
Dziękuję dobrzy ludzie za opinie o tej firemce. Pozwoliła mi zaoszczędzić czas i nerwy na rozmowę o pseudo- pracę za niby- pieniądze. Hej.
anonim 2015-08-31 18:36:14
Normalnie dostaje się u nich umowę o pracę. Praca jak każda inna - kwestia przyzwyczajenia. Trzeba się narobić, ale zarobić też można.
lottomito 2015-09-01 05:11:02
Nie umowę dostajesz normalną po okresie próbnym. Tutaj nie można im nic zarzucić tak jak i pieniądze wypłacane na czas. Problem tkwi w tym że teraz w sezonie faktycznie pieniążek jest ale po sezonie to masakra chyba że zmienił sposób naliczania wypłat.
lottomito 2015-09-29 20:29:28
Wiesz jak wyglada ta branża. To typowa sezonowość. Okres od czerwca do grudnia to roboty masa a potem mizeria. I tak jak z robotą tak i z wypłatą. Jest sezon zarabiasz, jest przestój głodujesz. Niestety nie mogłem sobie pozwolić aby robić tylko na przejazdy i sniadanie. Rachunki musi ktoś opłacać.
magazynier 2015-09-30 10:07:36
dziwie sie ze po przeczytaniu opini o firmie ktos zastanawia sie nad podjeciem tam pracy
lottomito 2015-10-31 13:49:08
Proste kto nie może sobie pozwolić na głodówkę to szuka innej roboty więc redukcja zatrudnienia jest samoczynna. Reszta zostaje, pracuje za grosze i modli się żeby sezon się ruszył.Po za tym stara gwardia jest trochę w lepszej sytuacji bo oni pakują to co spłynie z sprzedaży, przypominam z tego masz pieniążki a nowy dostaje tylko miotłę i na koniec miesiąca wypłatę z trzycyfrową liczbą na kwitku.
chetny 2015-11-04 12:26:40
słyszałem ze zmieniło sie cos na lepsze w firmie ,ktos cos wie na ten temat??
magazynier 2015-12-09 09:04:36
a czy lottomito wie cos na ten temat ?? poprawy na lepsze
lottomito 2015-12-09 09:52:49
Niestety nie mam żadnych nowych wieści co tam się dzieje.
magazynier 2015-12-10 13:55:59
dzieki za info
jaśko 2016-04-19 17:55:24
Witam , kurcze że wcześniej nie wpadłam na te opinie , hehehe ,ja pracowałem tam trochę czasu temu , jak jeszcze pracowali fajni kolesie , staraliśmy utrzymać fajną atmosferę , do puki nie widzieliśmy szefa hahahahaha, kawał b......
nie mieliśmy płacone za faktury , tylko ryczałt 1800 , premia hehehee dobre może dwa razy dostałem przez rok pracy, a zabierał bo mu się dzień dobry nie powiedziało masakra szkoda o nim gadać , zero organizacji siedzisz do ostatniej faktury , a przynoszą je nawet o 18 godz tak że cały dzień , i czekasz na auta żeby załadować , nadgodzin nie płacił , za sobote dawał jakiś śmieszny bon na 50zł, przecież zbierał biedak na nowe złomy które kolekcjonował,
ale jak ktoś chce doświadczenia nabrać przez rok to oki . pozdro.
2
pan Nikt 2016-08-24 17:25:34
nikt nic ostatnio nie pisze , czyżby POPRAWIŁO się w Kanwodzie czy raczej nie ma tam nikogo z jajami żeby opisać prawdę ?
ala 2016-08-29 14:16:55
Nikt nie pisze źle i nie ma też teraz aktualnej rekrutacji @pan Nikt więc chyba warunki pracy wszystkim jednak odpowiadają
Zostaw swoją opinię o Kanwod - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kanwod