brak logo

Hacom Polyester Sp. z o.o.

Zławieś Mała

Opinie o Hacom Polyester Sp. z o.o.

pracownik 2011-04-29 21:56
Praca super chcesz pracowac to pracujesz cesz na fajke to palisz albo piwko tez mozna na boku machnac dobra robota i nie narobi sie a kasa zawsze jest na czas. Ludzi teraz przyjmuja
1
zainteresowany 2012-01-21 01:04
No to naprawdę super. Nic tylko składać podanie, zamiast popijać piwko pod sklepem można wypić w czasie pracy i zarobić jeszcze... Ale co wymagać od ludzi jak przykład idzie od góry.
1
xxsx 2014-02-11 18:11
troche sie pozmienialo, wiecej wymagaja. kas anadal na czas. tylko jak mniej roboty to biuro biega
vit 2014-04-08 20:21
mam pytanie, czy w chwili obecnej przyjmują do pracy w HACOMIE? desperacko poszukuje pracy a mam doświadczenie w tym temacie, pomocy!!!!
były pracownik 2014-04-11 00:05
Może i to był zakład warty polecenia, ale z jakieś 8 lat temu. Wtedy była stała ekipa, kasa jak na tamte czasy też solidna. Obecnie ze starej ekipy zostali tylko przydupasy i niedorajdy które nie potrafią sobie znaleźć innej pracy. Każdy kto miał głowę na karku już dawno zwolnił się z tej firmy i poszukał sobie innego zajęcia. Widocznie szef uważa że nikt nie jest niezastąpiony i lepiej zatrudnić młodego który w desperacji zgodzi się na wszystko, niż staremu pracownikowi z kilkuletnim doświadczeniem dać podwyżkę. Tyle że nikt nie bierze pod uwagę że co chwile przychodzi ktoś nowy bez pojęcia o pracy, trzeba go wyszkolić, a i tak za parę miesięcy odejdzie z firmy. Zyski są najważniejsze, a to że wszystko odbywa się kosztem ludzi którzy pracują za głodowe stawki jest mało ważne.
4
vit 2014-04-17 09:39
jestem zdesperowany bo od roku nie mam pracy, mam rodzinę na utrzymaniu, zależ mi na pracy w hacom ponieważ posiadam kilkuletnie doświadczenie w tej branży, chciałbym wiedzieć czy przyjmują nowych pracowników po prostu czy są wolne miejsca bo nie chce jak głupek złożyć CV i czekać w nieskończoność czy ktoś się odezwie czy nie, jeśli przyjmują to składam jesli nie to szukam dalej....
były pracownik 2014-04-17 16:40
Jak Tobie zależy to najlepiej jak najszybciej złóż podanie osobiście w biurze i powiedz że zależy Ci na pracy. Nie wiem osobiście jak teraz wygląda sytuacja w tej firmie, ale w okresie wiosenno-letnim zawsze było więcej pracy i ktoś nowy przychodził do pracy. Jeżeli dodatkowo masz jakieś doświadczenie w tej branży to nie powinieneś mieć żadnych problemów z dostaniem tam pracy.
vit 2014-04-18 14:24
dzięki bardzo za odpowiedź, złożę jak najszybciej i najlepiej osobiście, jeszcze rz dzięki i pozdrawiam.
Dzejka 2014-06-11 08:26
Wypłaty w tym miesiącu nie było... niby dzisiaj ma być ale firma nie ma kasy.
3
były pracownik 2014-06-11 23:51
Powiem szczerze że zarobki w tej firmie jeszcze za moich czasów nie należały do najwyższych, ale wypłata zawsze była na czas 10 każdego miesiąca na koncie. Być może to tylko chwilowe problemy. Ale z drugiej strony skoro teraz w okresie letnim kiedy zapewne dużo jest pracy są problemy z pieniędzmi, to co będzie w okresie zimowym gdzie zapewne zamówień będzie mniej?
2
anonim 2014-06-12 13:40
do tej chwili dalej brak wypłaty...!
2
gołąbek 2014-07-31 14:23
firma upada, najlepsi pracownicy się zwalniają.... a szefostwo zamiast dać podwyżke staremu pracownikowi woli mu dać odejść, i przyjmują ciągle nowych

w tej firmie nie ma przyszłości
2
Kevin 2014-08-08 21:53
Racja firma podupada.
Dzis jest 8.08 wyplata do 10,08(niedziela) wiec chyba dzis powinna byc, ludzie czekaja zeby miec pieniadze na weekend ale co tam wyplaty jak nie bylo jak nie ma .Coraz czesciej im sie to zdaza...
2 mies temu pracownicy nie dostali wyplaty ale biore dostalo podwyzki.
Szkoda ze zwykly pracownik jest nikim, a tak naprawde tylko dzieki tym zwyklym pracownika firma sie jakos trzyma.
Tomek ... szkoda gadac traktuje jak zwykle gowno ludzi a sam tylko dzieki znajomoscia ma ta prace. Jesli jest nawal pracy to nie rozumiem czemu bioro nie moze zejsc i pomoc tylko pracownik MUSI przyjsc w weekend.
a no i nie mozna brac urlopu na zadanie bo jest szansa ze dostanie sie wypowiedzenie!!!
2
były pracownik 2014-08-09 18:25
O tym że firma ta zmierza ku upadkowi wiadomo nie od dzisiaj. Dodam jeszcze tylko że ZUS zakwestionował prawie 150 umów o dzieło z wcześniejszych lat i domaga się zapłaty należnych składek. Hacom odwołał się od tej decyzji do Sądu Okręgowego i w najbliższym czasie odbędzie się posiedzenie w tej sprawie. W skali wszystkich umów chodzi zapewne o sporą sumkę, więc jeżeli przyjdzie do zapłaty tej kwoty to obecni pracownicy pewnego miesiąca mogą wypłaty już nie zobaczyć...
2
były pracownik 2014-08-11 20:45
Chodzi o to że w przypadku umowy o dzieło firma nie musi odprowadzać składek do ZUS jak to jest w przypadku umowy zlecenia. A to że firma woli zatrudnić nowego pracownika niż dać podwyżkę i utrzymać starego pracownika wiadomo nie od dzisiaj. Za dużo jest osób "przyjaznych" wokół szefa którzy myślą tylko o własnej d....
czap 2014-08-18 17:13
Cześć.Chciałbym złożyć cv do Hacomu.Jest ogłoszenie.Napiszcie czy warto, na czym polega ta praca, jakie są obecnie warunki i atmosfera w pracy.Po ile godzin się pracuje? Czy trzeba zostawać po godzinach?Zależy mi szybko na odpowiedzi ponieważ w miarę pilnie poszukuję pracy.Z góry dziękuję, pozdro.
kass 2015-02-28 12:35
Witam, ja również byłbym zainteresowany praca w Hacom Palyester, jest może tutaj jakiś aktualny pracownik i poleca firmę? Trochę martwi mnie ta cisza na forum, bo w sumie nie licząc ostatnich pytań, to ostatnie opinie pojawiły sie w zeszłoroczne wakacje. W ogóle jak rozwiązała się ta nieciekawa sprawa z ZUS'em?
roleek 2016-05-07 20:47
Młode osoby, które się zatrudniają w tej firmie kładą właśnie duży nacisk na to, żeby się rozwijać @kasl, stąd też są zadowoleni, dodatkowym plusem niewątpliwie jest też umowa o pracę, bo idą już składki jakieś. No ale szkolenia to punkt przewodni w tym wypadku
Alicja 2017-04-11 14:54
A czy w Hacom Polyester Sp. z o.o. organizowane są szkolenia?
od niedawna były pracownik 2017-06-21 21:34
W 99% wypadków wypłata jest na czas tylko czasem zdarzy się jakiś mały poślizg. Odniosę się do kliki przydupasów wokół szefa. Mianowicie firma płynie w kredytach na debilne inwestycje w firmy córki przez co nie ma na podwyżki choć Hacom jako jedyny przynosi realny zysk.. Klika ciągnie kasę na głupoty ciągle powiększana jest flota samochodów dla rodziny, co generuje gigantyczne koszty na serwis, paliwo, czy chociażby ratki leasingu. Ostatnio kolejnym obciążeniem finansowym stały się dwa zakochane gołąbeczki, szczególnie nowy przyszywany członek rodziny. Niestety pracownik jest fajny tylko jak jest zajob, bo coś tam jest pilne, wtedy biuro biega z pełnym pampersem wszyscy są tacy mili i przyjacielscy, jak skończy się pilne to juz pracownik jest fee i staje się kosztem. Żeby dostać podwyżkę to nie wiem co trzeba zrobić:P Żeby zarobić 3tys to trzeba zrobić multum nadgodzin. Ogólnie polecam ludziom młodym, bez wykształcenia, lub zaraz po zasadniczej lub ewentualnie średniej. Dla ludzi z doświadczeniem w tego typu pracy tez coś się znajdzie.
2
Eliza Harman (córka szefa) 2017-06-22 12:09
Widzę, że ktoś lubi się interesować czyimś życiem bardziej niż swoim i pisać bzdury, jeżeli "były pracowniku" chcesz coś pisać o innych to proszę pisz sprawdzone informacje bo ja jak to opisałeś "golabeczek" nie życzę sobie żebyś pisał takie brednie skoro nie wiesz jak jest. Ty najwidoczniej masz nudne życie i boisz się napisać kim jesteś. Pozdrawiam serdecznie.
3
pracownik 2017-06-23 06:44
Od kilku lat pracuję w tej firmie z przerwami i ogólnie jestem zadowolony. Jak w każdej firmie są plusy i minusy co do nieterminowych wypłat to za mojej kadencji miało to miejsce dwa razy raz szef poinformował i wypłacił część wypłaty (podczas rozmowy z pracownikami wszyscy się zgodzili) kilka dni pozniej była reszta. drugi raz była to wina systemu bankowego. Wg mnie to solidna firma, ciągle rozszerzająca pole działania. Prywatnych spraw nie wywleka sie na forum... Zarobki nie są tragiczne więc chyba lepiej Hacom niż marwit za najniższą. Żeby coś wymagać od pracodawcy trzeba najpierw coś dać od siebie. Eliza nie denerwuj sie, nie warto...
obecny pracownik 2017-06-23 11:57
ja tam sobie prace chwale , jak się dużo daje od siebie to i szef i kierownicy doceniaja.
wypłata zawsze do 10. praca dla młodych się znajdzie i dla takich z fachem w ręku bo pracy dużo jest w firmie. najlepiej pytać o prace na kierowce albo magazyniera bo tam luzy maja , kase dobra, przespać sie można, albo do domu na kawe zajechać jak blisko, i paliwkiem i innymi rzeczami pochandlować na boku. pracuje ponad rok i minusów nie widze, pare razy coś mi nie wyszło ale kierownicy wybaczyli i mogłem nadrobic , czasami gorąco na chali ale i tak mam tu lepiej niz miałęm w Marwicie.
Alicja 2017-08-08 06:31
@obecny pracownik a jak wygląda sam proces rekrutacyjny? Czy decyzja o zatrudnieniu pracownika jest podejmowana po jednej rozmowie? Każda rozmowa o prace to duży stres dla potencjalnego pracownika - każda dodatkowa informacja na jego temat pomaga go minimalizować.
Zostaw swoją opinię o Hacom Polyester Sp. z o.o. - Zławieś Mała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hacom Polyester Sp. z o.o.