brak logo

Agencja Ochrony PUH VOTUM

Bydgoszcz

Opinie o Agencja Ochrony PUH VOTUM

byly pracownik 2015-01-18 23:38
Witajcie.. Pracowalem w tej firmie kilka lat temu na stanowisku instalatora i powiem tyle ze nie polecam tego pracodawcy. Pensja z miesiaca na miesiac obcinana bez podania przyczyny, kierownictwo obiecuje zlote gory i na tym sie konczy. Pensja na czas, ale dlamnie to zaden argument na plus poniewaz to wynika z kodeksu pracy i jest OBOWIĄZKIEM kazdego pracodawcy aby wypłacić wynagrodzenie w terminie. Jedyne co BARDZOOO MIŁO wspominam to ludzie (mowa o instalatorach) wsród ktorych dane mi bylo pracowac, stara ekipa z (usunięte przez administratora). na czele. Niestety Pan (usunięte przez administratora)nie potrafił tej ekipy uszanowac i z tego co mi obecnie wiadomo zaden z nich nie pracuje..
Raz jeszcze odradzam kolegom instalatorom tej firmy !
5
Krzysztof K. 2015-01-19 14:44
"Szanowny panie", były pracowniku. Z formy wpisu sądząc, ma pan jakieś zapiekłe żale, przykro mi bardzo. Czuję się osobiście urażony pana oceną, gdyż ja ludzi szanuję i dbam o nich. Praca w tym dziale oparta jest na wzajemnym zaufaniu i szacunku. Skoro ma pan takie wspomnienia-używa takich zwrotów, to nasuwa się wniosek, że pan kiedyś obu tych czynników nadużył. A, to nie daje panu powodu by wystawiać nieprawdziwe świadectwa, opinie i by za ich pomocą wprowadzać ludzi w błąd. Zamykając temat, jeśli używa pan mojego nazwiska wypadałoby się podpisać – tak z szacunku i dobrego wychowania. Krzysztof K. (obecny pracownik)
4
szpital nowa sol 2015-01-31 12:19
witam,pracowalem w firmie votum w nowej soli to masakra najgorsza firma jaka znam,a kierownictwo !tego nie da sie opisac!20 osob na szpitalu i tylko 8kurtek ha ha dobre
1
AGNIESZKA 2015-01-31 12:31
WITAM.MAM NADZIEJE ZE FIRMY VOTUM JUZ NIE BEDZIE NA SZPITALU W NOWEJ SOLI KATASTROFA!PANI DYREKTOR CHYBA STRACILA WZROK WIDZAC KTO PRACUJE W OCHRONIE I NIC Z TYM NIE ROBI!
bartas pracownik votum 2015-02-02 02:42
Witam pracuję w firmie prawie 4 rok jestem bardzo zadowolony wypłata w terminie umowa o pracę mam szacunek do kierownika jak i również do szefa p Bączkowskiego ja nie narzekam na pracę mam nadzieję że będę jeszcze tutaj długo pracować p.s moim zdaniem ci co narzekają to po prostu nie chce im się robić moim zdaniem nie ma co narzekać są trudne czasy i z pracą jest trudno więc ludzie szanujcie to co macie pozdrawiam wszystkich pracownik votum:):):):)
2
haha 2015-02-18 10:42
ostatnia wypowiedz to chyba nie wypowiedz pracownika tylko baczkowskiego haha przyjedz pan do nowej soli na szpital i posluchaj co ludzie mowia o firmie votum to sie zdziwisz
iiii 2015-02-24 17:24
czytam wasze opinie mam pytanie wiem ze w firmie pracuje na stanowisku szefowskim pan K.Piekarski kim jest ten pan czy mozna mu zaufac??
iiii 2015-02-24 17:25
czytam wasze opinie mam pytanie wiem ze w firmie pracuje na stanowisku szefowskim pan K.Piekarski kim jest ten pan czy mozna mu zaufac??
1
Adam 2015-02-27 10:59
Potrzeba zaswiadczenia . Wydawane jest w Sadzie i to od reki . Nie trzeba niczego poruszac. 10 min i po sprawie
1
adam 2015-03-14 19:18
50 zł .Wypełniasz wniosek .czekasz 10 min i dostajesz .
1
Pay 2015-05-05 07:57
No to pocisnales, przydupasie Z grupa inwaL.lub emer Siiitasiiia.ile masz na godz ,pochwal siE pało
2
Instalator 2015-05-14 19:51
Praca jak praca ... (pracuję jako instalator); co do wypłat są na termin ( 1500 zł netto). Praca nie należy do lekkich ale za to może być przyjemna ( zależy od podejścia pracownika )... występują delegacje ... i tu się zaczynają problemy hmm... przed wyjazdem powinien być zarezerwowany hotel i ogarnięta dieta(koszt diety 35 zł) a tu gówno wielki ... aaa najlepiej by było jak byśmy sami sobie WSZYSTKO opłacili i jeszcze nie żądali zwrotu kosztów ... co już jest lekką przesadą :/ :/
3
rafal 2015-06-08 16:03
wiecie co jak zobaczylam ochrone w nowej soli naszpitalu to pomyslalem sobie ze ogladam weteranow z drugiej wojny swiatowej naprawde szok wpadl facet narabany a ochrona zamiast interweniowac schowal sie za slup i udawal ze nie widzi kto postawil tych ludzi na tak wazny obiekt przeciez to kpiny
twardy 2015-09-04 11:53
Firma godna polecenia!!!!!
walkiria 2015-09-06 09:23
Potwierdzam dobrą opinie tej firmy, pracuję w niej od roku.
1
pracownik szkoly jazdy 2015-09-11 18:42
Jestem pracownikiem szkoły jazdy moja kursantka , wykupiła godziny na Wordzie w Inowrocławiu wszystko pięknie było gdyż podjechalismy pod bramę aby pracownik ochrony otworzył nam bramę . gdy nagle do bramy podchodzi facet , z rurka w gardle i coś nie może się wysłowic , ale otworzy bramę i wjechalismy na plac manewrowy , tylko mnie jedna rzecz zainteresowała on poprostu nie mógł iść a wiecie dlaczego ??? Bo był kompletnie pijany . I teraz mam pytanie dla właściciela tej firmy dlaczego trzymacie takich ludzi na obiekcie. Druga sprawa przecież jak można być pijany podczas pełnienia służby. Facet widocznie nie zdaje sobie sprawy ze naraża życie swoje oraz doprowadza to do zwolnienia z pracy pozdrawiam szefostwo z firmy votum
3
tercet 12 2015-09-14 10:14
dodatki socjalne ???/ o czym Ty piszesz czlowieku ??????
2
byly pracownik 2015-12-06 03:06
Szanowni państwo czytam wasze opinie i się zastanawiam czy to jest normalne ze w firmie votum są grafiki zmieniane co tydzien , dlaczego ludzie odchodzą z firmy bo nie wytrzymują a czemu taka rotacja , ja mam kolegę który pracował w roku 2011 w firmie to byl miesiąc ze pracował w systemie godz po 16 i tyle miał służb w miesiącu ze jak wracał po 16 godz pracy wykończony 5 dni po 16 godz to trochę dziwnie maja status zpch przepraszam bardzo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie i to nie jest wyssane z palca bo to prawda w roku 2012 grudzień była obiecana podwyżka na swieta i nie dotrzymali słowa . i taka moja opinia jest ludzie otwotzcirc o tej firmie aż patrzeć na te osoby niepełnosprawne ze prezes p. Baczkowski dorabia się na tych ludziach aż wstyd ze nawet nie jest dac na święta paczkę . po prostu głęboko maja was w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko kasę biorą za was i to jest ważne ze prezes ma za co licząc sie
6
skiner 2015-12-14 19:11
Ja pracuję w tej firmie już 4 lata w Zielonej i jestem zadowolony. Nikt grafików nie zmienia bez akceptacji pracowników pracujących na naszym obiekcie. Oby tak dalej:)
anna 2015-12-15 10:01
W Bydgoszczy też się dobrze pracuje, wiadomo stawki mogły byś wyższe ale co zrobić trzeba pracować. Kadra kierownicza na poziomie!!! Jeśli dobrze wykonujesz swoje obowiązki to potrafią docenić.
marketing@votumochrona 2015-12-21 15:17
Pracowniku szkoły jazdy to co Pan pisze to zwykłe pomówienia a może konkurencja chce wystawić złą opinię, bo chyba INSTRUKTOR szkoły jazdy nie byłby id-ta i przede wszystkim powiadomił by policję oraz kierownika WORDU. Chyba że sam na co dzień jest pijany i wypisuje takie bzdury.
1
zenonik 2016-01-17 22:24
Firma godna polecenia
1
JANO 2016-02-08 07:49
W Firmie VOTUM pracuje już rok co czytam o problemach z grafikiem czy kierownictwem to myślę ze ludzie piszą o nie mojej Firmie mi pracuje się bardzo dobrze nawet dostałem propozycje do innej firmy za większe pieniądze to się nie zdecydowałem na odejście Kierownik miły zawsze idzie na rękę podwładnemu co do wizyt do lekarza czy wyjazdów do szpitala serdecznie pozdrawiam Kierownictwo z Bydgoszczy.
Viola 2016-02-17 11:49
Praca mi odpowiada, szefostwo i kierownictwo ok z pracownikami też przeważnie idzie się porozumieć. Polecam wszystkim, usługi ochrony w Bydgoszczy jak i chętnym do podjęcia pracy w firmie Votum.
1
viola 2016-04-12 09:06
Pracownicy zatrudniani są tylko na umowach o pracę!!!!
Zdegustowany 2016-09-15 17:28
Chcesz otrzymywać należność za przepracowane godziny przy ochronie obiektu i w konwojach, w dwóch a nawet 3 ratach (zależnych od humoru właściciela tej Agencji Ochrony) z opóźnieniem sięgającym okresu miesiąca czy dwóch - to znalazłeś się pod dobrym adresem. Nim złożysz ofertę Pamiętaj, że warunki płacowe stawki godzinowej pracownika ochrony, prezentowane w ofertach reklamowych PUH VOTUM, różnią się od stanu faktycznego (reszta to sprawa bliżej nieokreślonych mechanizmów premiowania). Z cnotą przypisaną do "wotum zaufania" ta firma zdaje się mieć coraz mniej, za sprawą pokrętnej polityki finansowo-płacowej. czego z niepokojem doświadczają, pracownicy ochrony jednego z obiektów przemysłowych.
5
Paweł - zadowolony pracownik 2016-10-04 00:10
Zdegustowany co ty pieprzysz? Nie wiem co ty palisz ale proszę nie rób tego be ze mnie:) Ja pracuje we Votum od 2005 roku i nigdy nie zdarzyło się aby się spóźnili z wypłatą i jeszcze wypłata płacona w ratach? Wypłata jest zawsze na czas a nawet i przed czasem i powiem ci że tez jestem na obiekcie przemysłowym i nie narzekam a jak tobie się nie podoba to po co pracujesz? Zawsze możesz nosić ulotki albo złom i makulaturę zbierać wtedy bynajmniej będziesz mieć kasę od razu płaconą tylko że trochę byś się musiał nachodzić a nie opierdzielać się w pracy. Naprawdę jak czytam te niektóre komentarze to aż się boje że się posikam ze śmiechu i sąsiadów zaleje:) Firma godna polecenia i kierownictwo też w porządku szkoda tylko że większość negatywnych opinii wywodzi się od ludzi którzy zmoczyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w pracy a teraz wylewają swoje żale na forum bo są wściekli na samych siebie za swoje postępowanie. Pozdrawiam
oskar 2016-10-07 08:22
Oskar To jest najgorsza firma jaka zatrudnia osoby niepełnosprawne dostają dotacje od Państwa a nie spełniają podstawowych warunków pracy, mimo iż obiecują złote góry. W moim mieście się mówi na tą firm [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Pracowałem więc wiem że to prawda tylko wypłata na czas a tak ciuchy stare już po kimś, ludzi mają gdzieś ważne są tylko kamery i obchody. W regulaminie mają że zapewniają dojazd, dostosowanie miejsca pracy dla osób niepełnosprawnych to wszystko pic na wodę i nikt mi nie powie że jest inaczej a osoby które wystawiają te dobre opinie to ludzie z firmy. Robią to na zlecenie szefa.
1
Waldemar R 2016-10-07 09:36
Oskar a w jakim mieście pracowałeś w votum bo dobrze wiedzieć i uważać na ta firmę jeśli będzie ktoś chciał się zatrudnić.
1
Waldemar R 2016-10-10 14:04
No się dziwiłem bo pracuje tam mój znajomy i sobie chwali tę robotę. Ja planuje tam złożeyć ofertę pracy. Zobaczymy co jeszcze czas pokarze.
KOWALSKI HIERONIM 2016-10-17 15:09
WITAM Pracuję w firmie votum już ponad 14 m-c i jestem zadowolony. Dlaczego 1).płacą solidnie między 5 a 7 każdego miesiąca .2.) zwroty za leki okulary . 3) Osoby pracujące w biurze miłe cierpliwie odpowiadają na pytania ,jak czegoś nie wiedzą to kierują do osoby kompetentnej w firmie. 4)JEST JEDNAK COŚ CO MI SIĘ U MICH BARDZO ALE TO BARDZO NIE PODOBA TO TO ŻE ZA NADGODZINY NIE PŁACĄ OD RAZU TYLKO ROZKŁADAJĄ TO NA RATY MIESIĘCZNE.Ale za to całkiem nie zła stawka 8.50 netto SZCZERZE BEZ PODLIZYWANIA SIĘ POLECAM Ta FIRMĘ A WIEM CO PISZĘ BO PRACOWAŁEM JUŻ W KILKU FIRMACH ZATRUDNIAJĄCYCH OSOBY Z GRUPAMI NP. ARJAN z panem kier PIESTRZENIEWICZEM . MUSIAŁEM IM ZAŁOŻYĆ SPRAWĘ W SĄDZIE o zwrot kasy za nocne godziny kilka lat temu gdy jeszcze w ochronie płacono dodatek za noce około 20%. W firmie Gierańczyk też ludzi robili w konia dosłownie orali i nie płacili za nadgodziny a i odebrać dni przepracowane jako wolne graniczyło z CUDEM. WIEM O CZYM PISZE PRACOWAŁEM U NICH PRAWIE 3 LATA W SZPITALU Biegańskiego w ŁODZI.TAK więc z perspektywy pracy w w/w Firmach VOTUM BYDGOSZCZ JEST DEBEST .
2 2016-10-17 15:31
a jakie konkretnie trzeba spełnić wymagania aby u was dostać się na sprzątanie na wysokości? w sumie jestem taternikiem więc sądzę że bym dał swobie radę
bartas 2017-01-27 13:17
witam w Ochronie Votum pracuję już ponad 5 lat ja tam jestem bardzo zadowolony myślę że jak się jest solidnym pracownikiem i pracuję się to jest dobrze ja się wszystkimi dogaduje i nie narzekam i oby jak najdłużej pracować w tej firmie pozdrawiam wszystkich
1
wkurzony pracownik 2017-02-09 00:07
Firma bardzo kiepska. Grafiki zmieniane z dnia na dzień, o czym pracownicy nie są powiadamiani. Po czym pretensje są do pracownika że nie wiedział. Wynagrodzenie to jedynie najniższa krajowa. Dyżurni to zwykłe chamy, którzy potrafią nawrzeszczeć na pracownika, bo ten wykonuje swoje obowiązki służbowe. Kierownik wogóle nie interesuje się podlegającym mu obiektem. Nawet nie wie które budynki do niego należą. Urlop co chwila przerywany, bo co chwila trzeba zastąpić w pracy jakiegoś pijaka. Nawet nie można niczego zaplanować, bo kierownik ma pretensje gdy podczas urlopu nie jestem pod telefonem.
1
ktos 2017-02-12 23:29
wkurzony pracownik a w jakim mieście pracujesz?
on 2017-02-14 12:32
Jestem pracownikiem tej firmy , wiec wiele bym mógł powiedzieć. Tak jak już określił mój przedmówca jedynym plusem pracy tam są terminowe wyplata--NIC POZA TYM !!!. Firma nastawiona na inwigilacje ,kontrole ,ciągłe ,wieczne śledzenie.Dyżurni prowadzący mobbing to codzienność .Urlopem rządzi firma a nie pracownik , do którego ten urlop należy . Ciągłe i wieczne zmiany grafiku nawet w ciągu miesiąca , sprowadzają tam prace do ciągłej dyspozycyjności .Nikomu rozsądnemu nie polecam tam pracy.
TomaszK 2017-04-12 13:49
Pracowałem w kilku firmach ochroniarskich w Bydgoszczy (korzystających z PFRON) i powiem szczerze, że Votum pod tym względem najlepiej traktuje pracowników. Chociaż moja kariera trwała u nich krótko, nie powiedziałbym złego słowa. Pozdrawiam
1
Norbert 2017-05-19 07:46
Tak tylko piszą o votumie alkocholicy co pijackiego nie dali ( UŻ ) pracóje tu już 8 lat i znam firmę od podszefki oczerniać łatwo za darmo nikt kaski nie da a wolne by chcieli wszyscy pozatym praca siedząca nie narobisz się rąk se nie urywasz jak to w ochronie h.....j mnie szczela jak widze takich oczerniaczy co piszą nie prawde jak ktoś pisze tak jak ty to tylko za chlanie poleciał z chukiem z firmy ciesz się tylko z tego że z paragrafem nie poleciałeś bo ja będąc kierownikiem odrazu bym z paragrafu zwalniał bo za takich pijaków ja musze jeb....ć fakt mam płacone ale nie rozumie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] takich jak ty bo ok jest praca po 12 godz po 16 ale między służbami jest wolne można pić do woli .
A jeśli się nie podobało idz na produkcję zarób więcej pracując tak jak w firmie Votum tam posiedzieć co nie dadzą śniadanko w locie będziecie jedli a z właścicielem nie masz do czynienia chyba że ostro przeginasz to jak wszędzie rozmowa końcowa i dowidzenia
2
Żbig 2017-08-09 09:06
Praca jest ok narobić się nie idzie na dzień dzisiejszy jest jeden nowy kierownik nie wiem z kąd go VOTUM wytrzasneło znowu pewnie jakiś znajomy znajomego szefa bo za co kierownik kase dostaje za robienie grafików i za opiekę nad obiektami a nie że grafiki ludzie sami robią i nic z tego nie mają a jak ktoś odpadnie to sam się krenci taki to kierownik nie pamięta kogo gdzie ma na obiekcie ok rozumiem ochrona wiele obiektów ale zacoś konkretną kase dostaje jako kierownik a nie za siedzenie w firmie i stwarzania pozorów pracy porobił na obiektach dowudców i martwcie się sami to co się dzieje w firmie od czerwca jest nie do opisania jestem ciekaw ile szef wie co się dzieje .
1
Janko muzykant 2017-08-14 17:22
A czemu jest nowy kierownik? Ktoś się zwolnil?
Iza 2017-09-11 11:09
@Żbig to dla lepszej atmosfery pracy może powiedzcie szefowi, że jednak kierownik nie zobowiązuje się ze swoich obowiązków? Powiedzcie potem czy to coś zmieniło w atmosferze w pracy w Agencji Ochrony PUH VOTUM.
nikol 2017-09-11 12:26
Nowy kierownik spoko gość, można się dogadać. Opcja z grafikami moim zdaniem ok, przynajmniej nikt nie ma pretensji z pracowników że mu służby nie pasują. W porównaniu z poprzednim kierownikiem to jak niebo do ziemi :)
2
seba 2017-09-12 14:55
Praca w firmie votum do ciężkich nie należy. Pracuję już w niej od 3 lat. Czytam komentarze u góry i sie dziwie. Na moim obiekcie wszystko dograne na 100 %. Wiadomo wszystkim się nie dogodzi. Pozdrawiam
1
Włodek 2017-09-17 20:37
Poznałem ostatnio kierownika i widać że to gość z którym idzie się dogadać. Pozdrowienia dla pracowników i administracji i szefostwa. Włodek
Iza 2017-09-25 10:32
@Włodek, @seba, @nikol czyli polecilibyście pracę innym użytkownikom w Agencji Ochrony PUH VOTUM? Czy moglibyście podać cechy szczególne, które cenicie u tego pracodawcy? Jakie są zalety pracy tam? To informacje, które zainteresują osoby chcące tam pracować.
dynius 2017-10-04 22:45
nie polecam tej firmy zwyczajni oszuści zwolnili moja żonę ponieważ trzeba było zatrudnić kogoś innego szmaciarze . Co z tego że dobrze płaca jak można szybko wylecieć ponieważ trzeba dać innemu stanowisko pracy . Mam ogromny żal do kierownictwa tej firmy w zeszłym roku żona była w ciąży harowała za wszystkich przesto nie doczekałem się mojego synka bo moja żona poroniła a kierownik kazał mojej żonie pracować nawet w ciąży a najlepsze jest to rozmowa była taka ze szef powiedział tak że zaraz po urodzenia dziecka ma wrócić do pracy . Jeszcze w dodatku gdy człowiek zachorował i był na zwolnieniu lekarskim to dzwonili i grozili że mi umowy nie przydłuża . W tej firmie zaczyna się dziać sytuacja z przed kilku lat haruj haruj aż zdechniesz . Zawsze na obiekcie z pracownikami śmieliśmy się że p. Bączkowski przyjeżdża na pogrzeby byłych swoich pracowników bo ile można pracować po 16 godz zmiany w grafików są z dnia na dzień nawet nie informują pracowników przesto jest taka rekrutacja w tej firmie . To że kasa na czas to prawda ale fatalne podejście do pracowników ze strony szefa . Taka mala informacja dla osób którzy chcą podjąć pracę najlepiej przemyśleć dwa razy bo mogą wziąść tylko na czas zastępstwa jak pracownik jest na chorobowym lub na urlopie i potem dają kopa mówiąc że dziękujemy za współprace ale teraz na obecna chwile nie mamy pracy dla pani lub pana . ja pracowałem po 24h godz prosiłem kiedyś jak na następny miesiąc niechce mieć już 24h godz to po złości i tak dawali mi w grafiku służby 24h godz . Zdarzały się sytuacje że pracownik nie przyszedł do pracy trzeba było siedzieć kolejne 24h godz nie interesowało kierownika że pracownik jest zmęczony i też chce iśc do domu i odpocząć . Teraz powiem tak Panie Kierowniku trochę wyrozumiałości dla swoich pracowników oraz jeśli ma pan stałych ludzi na obiekcie to trzeba ich szanować a nie kopać po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak zwykłą szmate po podłodze i przedewszystkim jeśli pan nie ma pracowników to niech pan raz wejdzie na służbe i zobaczy jak czasami ciężko pana ludzie pracują po 16 godz lub 24h godz a nie mówić że pan pracuję od godz 8.00 do 16.00 i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mieć co się dzieje na obiektach trochę pozytywnego podejścia dla swoich pracowników wyrzucając dobrych pracowników sam pan traci szacunek wokół siebie . To nie czasy które pan pracował w policji gdzie można było gnębić tu jest Agencja ochrony i współpracuję pan z osobami z chorymi trochę optymizmu i podejścia trochę z humorem niech pan to weżmie sobie do serca może ma pan chodż odrobinę szacunku do samego siebie i przyznać się do swoich błędów gdzie pan robi błędy na każdym kroku
2
Jacek P 2017-10-06 10:41
Odpowiadając Panu dynius wpis z dnia 04.10.2017 r. godz. 22.45 uprzejmie informuję, iż nikt Pana żony nie zwolnił po prostu skończyła się jej umowa, w zeszłym roku Pana małżonka pracowała zgodnie z harmonogramem służb przewidzianych w danym miesiącu zgodnie z normą godzin na dany miesiąc więc niema mowy jak Pan pisze o harowaniu za innych pracowników. Małżonka Pana poinformowała mnie, iż jest w ciąży ale dobrze się czuje, jest to początek i chce dalej pracować. Po około dwóch tygodniach Pani z dniem 1 kwietnia do 10. 04 poszła na zwolnienie chorobowe następnie wzięła urlop do końca miesiąca w kolejnym miesiącu również przeplatała urlop z chorobowym więc pytam się jaki wpływ miała praca na jej poronienie skoro przez dwa miesiące była nieobecna w pracy. Pana stwierdzenie jakobym powiedział iż małżonka ma wrócić do pracy zaraz po urodzeniu to kompletna bzdura mając na względzie okres bycia w ciąży oraz okres przysługującej opieki po urodzeniu dziecka to okres czasowy jest tak odległy, iż każdy pracodawca w miejsce takiego pracownika robi zastępstwo a nie czeka aż on wróci nie wiadomo kiedy. W kwestii jakobym groził Panu, iż nie przedłużę mu umowy gdy będzie na chorobowym ponownie informuję, iż to kompletna bzdura i tu muszę szerzej opisać osobę piszącego niedorzeczne wypociny pracownika. Otóż ów Pan był zatrudniony w naszej firmie gdy nagle w sylwestra zrobił kolegom psikusa i położył zwolnienie lekarskie następnie w styczniu wypowiedzenie. Po pewnym czasie zaczął napastliwie wydzwaniać, iż koniecznie chciałby wrócić do pracy. Został ponownie zatrudniony przepracował krótki okres paru miesięcy i ponownie się zwolnił. Chciałbym by odważnie Pan powiedział ilu pracodawców zaliczył w ciągu ostatnich lat i co spowodowało iż Pan tak często zmienia pracę tu muszę dodać, iż nie dalej jak w zeszłym miesiącu ponownie chciał Pan zatrudnić się w naszej firmie. W kwestii ciężkiej pracy i 16 czy 24 godzinnych służbach otóż odpowiadam taka jest specyfika pracy w ochronie jednym to odpowiada innym nie z informacji pozyskanych od pracowników wiem, iż nie odpowiadały panu służby 24 godzinne ponieważ dorabiał Pan w innej firmie, proszę szukać pracy w innej branży kodeks pracy dopuszcza takie godziny pracy. Wszyscy pracownicy są zatrudnieni na umowy o pracę i pracują zgodnie z normą miesięczną godzin, zdarzają się sporadyczne dodatkowe godziny, które również są płatne. Sama praca fizycznie nie jest chyba ciężka jedynymi obowiązkami to obchody terenu chronionego co 2 godz. i nie spanie na służbie. W sprawie pogrzebów informuję: firma zatrudnia ok. 800 osób w ostatnich 10 latach było ich 8 w tej branży w większości pracują starsze osoby oraz osoby niepełnosprawne i pozostawiam dalszą odpowiedz bez komentarza. Co do błędów popełnianych na każdym kroku przez moją osobę to informuję, iż w tej branży pracuję od 94 roku czyli 23 lata, zaczynałem jako pracownik ochrony dzisiaj jestem dyrektorem czego nie można powiedzieć o Pana osobie. Rozumiem Pana wzburzenie bo domyślam się, iż pozostał Pan i Pana żona bez pracy ale może zmusi ta sytuacja Pana do refleksji i pokory po prostu trzeba uczciwie w życiu pracować. Proszę obecnych jak i byłych pracowników zatrudnionych w A.O. VOTUM z rejonu Inowrocławia o ewentualne wyrażenie swojej opinii wobec zarzutów tego Pana. Pozdrawiam J.P.
3
dynius 2017-10-09 14:32
czy pana zdaniem jest odpowiedniego kandydata na stanowisko na obiekcie gdzie podczas służby osoba z orzeczeniem przystępuję do służby z pałką typu tonfa chyba to nie jest obiekt gdzie jest wymagana broń lub pałka mając 2 letniego pracownika potraktował pan jak szmatę wyrzucając kogoś na kogo mógłbym pan liczyć zawsze gdy ktoś szedł na chorobowe lub były zmiany to moja żona nie mówiła nie . Dziwi mnie tylko jedno że zmienił pan zdanie gdy moja żona przebywała na urlopie szkoda bo i tak wiem że kiedyś może nastąpi dzień gdzie będzie pan osobiście dzwonił do mojej żony aby przywrócić ją na ten obiekt lub inny ale powiem tak ja na to nie pozwolę żeby moją żonę tak pracodawca traktował . Co do mnie to już panu tłumaczę byłem na obiekcie word u w inowrocławiu i praktycznie w miesiąc w miesiąc były grafiki zmienione . Widocznie osoba która robi grafiki nie ma bladego pojęcia o robieni e grafików kolejna sprawa ja od pana nie prosiłem się aby mi pan dał pracę tylko osobiście pan dzwonił do mojej żony z ofertą pracy także jeśli chodzi o mnie to ja sam zrezygnowałem bo widząc grafiki jakiego robi osoba to człowieka szlak trafiał że stale zmiany . Druga sprawa niech pan powiem ilu dobrych pracowników odeszło z pracy bo ile można charować a jeśli ktoś chorobowe to pan dzwoni mówiąc że nie przedłuży pan umowy . Ile razy tak miałem . Kolejna Sprawa Ile razy z pracownikami informowaliśmy pana żeby pan zwolnić M.W gdzie był pan wtedy tylko gadanie było z pana strony gdzie był pan jak wszystkich pracowników oskarżył o kradzież latarki wartej 30 zł trzeba być szefem i załatwiać takie sprawy a nie mówić szanowny panie ja pracuję od 8.00 do 16.00 pan bierze ogromną odpowiedzialność w tym momencie za wszystkich pracowników odpowiada . Pan ma napewno to gdzieś co z moja żona się stało gdy w beszczelny sposób została potraktowana . Ale jak ja to mówie rolę się odwrócą i sam pan zadzwoni bo nie będzie miał pan ludzi . Poczekamy zobaczymy. i tak jak już wspomniałem dobrych pracowników pan wyrzuca a osoby które odwalaja obiektach rzeczy zostawia się na koniec powiem krótko Szanowny panie trzeba traktować ludzi z szacunkiem a nie jednego przyjąć a drugiego wyrzucić na zbity pysk . Widocznie odkąd pamiętam za czasów pana remigiusza p. Nic się nie zmieniło na pozytywnego w stosunku do pracowników . pozdrawiam
Jacek P 2017-10-10 14:32
Odpowiadając Panu dynius informuję, iż nie będę polemizował więcej z Pana bełkotem, w Pana głowie przewija się jakiś film z gatunku matrix . Odpowiadając Panu na te niedorzeczności musiał bym się zniżyć do Pana poziomu, ale obiecuję, iż nigdy nie wykręcę do Państwa nr telefonu a wie Pan dlaczego ano dlatego iż nigdy nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki Ja pozwoliłem jednak Panu wejść , trzeciego razu nie będzie. Zapraszam byłych jak i obecnych pracowników do szczerych wypowiedzi odnoszących się do wypocin Pana dynius bo przecież doskonale wiecie kto to jest . Czego Pan nie rozumie, że pracuję od 8.00 do 16.00 bo Panu się wydaje, że jeśli Pan przychodzi do pracy na 20.00 to ja mam też pracować bo wtedy jest za darmo telefon służbowy ! i w ciągu dnia ciężko było Panu przedzwonić ! gdyby każdy tak myślał a niestety tacy się też zdarzają to musiał bym pracować 24 godziny. Jest przecież dyspozytor do dyspozycji natomiast nigdy nikomu nie odmówiłem kontaktu w nagłych sprawach wypadki losowe itp. Zawsze odbieram telefon bez względu na godzinę. Na koniec wspomina Pan czasy Pana Remigiusza P. więc okazuje się iż to nie pierwsze nie drugie ale przynajmniej trzecie jak nie czwarte zatrudnienie w firmie VOTUM. Diagnoza jest prosta cierpi pan na syndrom notorycznie zatrudniającego i zwalniającego się pracownika ochrony i nie będę zdziwiony jak za miesiąc czy dwa zadzwoni Pan w sprawie pracy ale puki jest Pan jeszcze w miarę świadomy to proszę wykasować mój nr. telefonu. Jeśli ponownie Pan zachoruje to proszę poinformować znajomych aby przypomnieli Panu stronę GO WORK PL tam odświeży sobie Pan pamięć. Pozdrawiam życzę zdrowia J.P.
Franklin 2017-10-12 10:48
Panie Jacku nie ma co sie przejmowac tymi wypocinami i bezpodstawnymi oskarzeniami wszyscy wiedza jakim byl pracownikiem dynius zarowno byli jak obecni pracownicy czytajac wypociny to sie smieja z niego okreslaja go jako bajkopisarz
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony PUH VOTUM - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony PUH VOTUM