Eurofirany

Żywiec

Opinie o Eurofirany

;) 2010-02-18 20:35:10
( usunięte przez administratora ) premi itak nie dostaniesz:)buhaha
wł. 2010-02-18 20:54:16
Witam, Czytając to odnosi się wrażenie niezadowolenia w najgorszym jego wydaniu . Ale dlaczego tak jest ? Przecież w tak wielkiej i znanej firmie zapewne dobrze się zarabia , przynajmniej domyślam się że na godnym poziomie .Są umowy z nieograniczonym czasem pracy , są umowy zlecenie . Nie wiem na jakich Wy tam pracujecie ale przedstawię średnią krajową w podobnej firmie bardzo dobrze znanej mi. jeśli przedstawione warunki płacowe są podobne lub mniej więcej podobne to o co chodzi ? . A mianowicie : -pracownik zwykły ( usunięte przez administratora ) - 8godzin pracy bez sobót i niedziel. -kierownictwo od4( usunięte przez administratora )br /> -kierownik regionów,oddziałów ( usunięte przez administratora ) -manager ( usunięte przez administratora )
1
wł. 2010-02-18 20:56:17
cd. -manager od( usunięte przez administratora )
2010-02-18 20:58:36
cd. - coś lub ktoś blokuje wpis dalszy .... -manager ( usunięte przez administratora )
wł., 2010-02-18 21:01:16
cd. ostatnia próba wpisu dalszego -manager ( usunięte przez administratora )
wł... 2010-02-18 21:08:46
cd.............................. cd.............................. - nieograniczony czas pracy to około ( usunięte przez administratora )w zal. od wyk. pracy. Potem dochodzą nadgodziny , plus 100% za soboty i niedziele(wg. kodeksu pracy) To są godne warunki pracy , uczciwych naszych pracowników , i nie ma na tej stronie www naszej firmy jak i ani jednego tak mocno niezadowolonego pracownika jak tutaj widzę . Więc jak tak zarabiacie to dlaczego taka zemsta na pracodawcy ? Prywatna wojna czy co ? Chyba ze wasze wynagrodzenia się troszkę mijaają ze standardami śered. krajowych w zal. od stanowiska no to ..... . Pozdrawiam - wł.
1
jk 2010-02-18 21:37:16
jejku wielebny , ale wpis ;) ...zapewne się spotkamy powiadam wam ...
ok 2010-02-18 21:49:22
tak jest @ powiadasz prawdę zawsze wychodziłem kiedy musiałem.
Wypłata była zawsze czas.
Do zobaczania rano pozdrawiam was
refleksje 2010-02-18 22:12:59
Drodzy przedmówcy.

Czytam ten blog - bo trudno nazwać to opinią o pracodawcy i jest mi was na prawdę żal. Biedni, rozgoryczeni byli pracownicy dają upust swojej bezsilności...
Jestem pracownikiem firmy Eurofirany od wielu lat. Jestem również matka oraz żoną i jakoś nie mam problemu z pogodzeniem tych dwóch sfer życia. Nawet jeżeli pracuję dłużej niż 8 godzin dziennie otrzymuję za to uczciwe wynagrodzenie. Praca daje mi satysfakcję i możliwość ciągłego rozwoju zawodowego.
Jeżeli wymagający szef dbający o rozwój firmy jest problemem, może należałoby zastanowić się nad sobą lub zmianą pracy.Dziwię się że niektórzy "uciemiężeni" wytrzymali tak długo.:-)

W Eurofiranach nikt nikogo na siłę nie trzyma !!!.

Wypłata na czas, paczki dla dzieci, premia świąteczna, dzień kobiet, imprezy integracyjne, Andrzejki z osobą towarzyszącą no i słynne już na tym blogu koperty na które żaden z was drodzy BYLI koledzy I KOLEŻANKI nie narzekał w momencie ich otrzymywania.

Po co to całe wyciąganie czyjegoś życia prywatnego...
A MOŻE WAM SIĘ PO PROSTU NUDZI...?
Najprościej narzekać na byłego szefa i obsmarować go anonimowo w internecie.
Dlaczego żaden z Was oprócz tej wylewnej szczerości nie napisał jak szefowie wam pomagali w trudnych chwilach gdy pracowaliście, a Ci jak ich określiliście beznadziejni managerowie nadstawiali za was karku jak popełnialiście głupie błędy....?
Fakt - było minęło, tego pewnie nie warto wspominać......
Reasumując, życzę Wam wszystkiego najlepszego na nowej drodze rozwoju zawodowego. Czas pokaże wasz sukces zawodowy u nowego pracodawcy.....
... lub rejestrację w Rejonowym Urzędzie Pracy .

PS drodzy koledzy i koleżanki
...lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

[ Mark Twain ]


1
przypomnienie 2010-02-19 09:11:13

Firma powstała19-lat temu i tyle ma doświadczenia poprzez tych co ją tworzyli-pracodawców i pracowników. Tych którzy pracują i tych co odeszli . Jeżeli ludzie, którzy dalej pracują się nie zwalniają- tzn., że chcą pracować. Ci ,którzy odeszli ,znaleźli swoje miejsce w innej pracy. Tylko kilka osób nie może pogodzić się, że już nie pracują. Szkoda mi ich, bo to bardzo biedni ludzie. Pracuję w tej firmie i życzę każdemu dobrej płacy i pracy bo ja to mam.
jescze raz 2010-02-19 09:26:47
Mam wrażenie, że ktoś was wszystkich wmanewrował w osobistą vendettę. Skoro firma jest taka duża i zatrudnia wielu ludzi i oni nadal tam pracują , sami ,dobrowolnie to chyba nie jest tak źle? I jeszcze jedna rzecz mi się przypomniała. W mojej firmie (i w każdej innej też tak pewnie jest) jest prawo;
1. Szef ma zawsze racje.
2. Jeśli szef nie ma racji patrz punkt 1.

Wnioski; W każdej pracy masz władzę nadrzędną i musisz wykonywać jej polecenia. Eurofirany nie są w tej kwestii dziwolągami.
Możesz mieć inne zdanie niż szef, ale musisz wykonywać jego polecenia.
Sprawa "kopert"-pewnie jakieś extra kasa. W każdej firmie są premie uznaniowe, w każdej firmie każdy uwielbia je dostawać. Nadgodziny ? Ludzie sami chcą je wypracowywać! Dlaczego? Extra kasa:)


żenadka 2010-02-19 09:40:18
rozumiem, że ktoś miał dobrą pracę,teraz już nie pracuje i żal serce ściska.No i pokazuje się nam z "najlepszej"strony.
1
anonim 2010-02-19 10:13:02
Pamiętaj , że kiedy szef mówi ci: "Będziesz tego żałował , to zapewne tak będzie " .

[poradnik życia Tom III]
anonim 2010-02-19 10:18:35
Jeśli nie grozi to wielką szkodą ,pozwól swoim szefom działać po swojemu, nawet jeżeli wiesz że nie mają racji . Więcej się nauczą na swoich błędach niż na sukcesach .

[poradnik życia Tom III]
anonim 2010-02-19 10:23:21
poradniki dedykuje komuś co się podaje za nick - " refleksje"

ps.
Często mów swojemu szefowi jak wspaniale się tu pracuje

[porad. życia Tom III ]
anonim 2010-02-19 11:26:57
JEZUSS - 2010-02-18 21:33:16O MÓJ BOŻE....ŻAL,ŻAL,ŻAL....MYŚLAŁEM,ŻE TO JEST PORTAL DLA LUDZI Z KLASĄ, KTÓRY MIAŁ SŁUŻYĆ DO WYGŁASZANIA OPINII NA TEMAT(TYLKO I WYŁĄCZNIE) FIRMY, DO KTÓREJ WYBIERAJĄ SIĘ MŁODZI LUDZIE DO PRACY....ZAPRAWDĘ, POWIADAM WAM, ŻE WSZYSCY, KTÓRZY W JAKIKOLWIEK SPOSÓB NARUSZJĄ PRAWA OSOBISTE INNYCH OSÓB POKAZUJĄ TYLKO INNYM JAK WIELKIMI SĄ KOMPLETNIE ZAKOMPLEKSIONYMI DNAMI INTELEKTUALNYMI...WASZE WYPOWIEDZI ŚWIADCZĄ TYLKO O WAS, A LOS JEST SPRAWIEDLWY I WRACA DO CZŁOWIEKA ZE ZDWOJONĄ SIŁĄ!!! APELUJĘ DO WSZYSTKICH: SKOŃCZCIE TE OSOBISTE SPORY I WAŚNIE I POKAŻCIE WSZYSTKIM,ŻE MACIE CHOCIAŻ ODROBINĘ PRZYZWOITOŚCI I GODNOŚCI LUDZKIEJ, PRZESTAŃCIE KREOWAĆ WIZERUNEK LUDZI-( usunięte przez administratora )..PO CO TO WSZYSTKO SKORO WSZYSCY I TAK SPOTKAMY SIĘ NA SĄDZIE OSTATECZNYM, GDZIE KAŻDY OTRZYMA TO, NA CO ZASŁUŻYŁ!!!...nie wypowiadaj imienia Pana swego na daremno ... A portal ludzi z klasą jest na innej http:// Tutaj jest portal ludzi uciśnionych , portal wyznawców taniej pracy , portal nadziei ... aaamenn
1
anonim 2010-02-19 13:38:00
admin - 2010-02-19 13:27:54

Portal jest jak najbardziej wiarygodny...a usuwane są komentarze niezgodne z regulaminem polityką prywatnośći....zachęcam z zapoznaniem się ...ponieważ jak widać nikt nie jest oświecony!!!

a ja zachęcam do zapoznania się z przepisami prawa bo jak widać nie zostały dokładnie przeczytane lub zrozumiane.
anonim 2010-02-19 15:09:59
hmm częściowo sie z tym zgadzam że ( usunięte przez administratora ) ale kto ma prawo stwierdzać że to prawda czy nie prawda ? (czytaj -"wyssane z palca")..
lolek 2010-02-19 21:27:32
Marzyciel - 2010-02-19 20:42:02

Ona albo Ja!! DESTRUKCJA DESTRUKCJA DESTRUKCJA. Z terorystami się nie negocjuje.
Czy znasz ten kod..?

o co biega?
do właściciela 2010-02-20 20:44:30

Nie ma idealnych pracowników ani idealnych pracodawców. Ty też na sumieniu coś masz, bo tacy już jesteśmy stworzeni. Rozejrzyj się bacznie, nawet nasz Papież ma swoją chamską stronę- On też nie mógł wszyskim dogodzić. To jest KUNDELSIK świat anonimowości- piekło XXI wieku. Każdy, każdego może zniszczyć, jeśli tylko ma internet. A jeśli oceniasz wartość firmy ilością oszczerstw na jej temat, to jesteś fałszywym właścicielem. Po owocach ich poznacie..dzięki WSPANIAŁYM ludziom ta firma odniosła sukces, a to niektórych boli i to jest to nasz piekło. Skreślam się !!
Ewa-była pracownica 2010-02-23 10:38:01
Dlaczego nikt z Państwa nie potrafi podpisać się imiennie pod swoimi wypowiedziami. Jestem byłą pracownicą Eurofiran, którą los rzucił w drugą stronę Polski. Już nigdy nie spotkałam tak wspaniałych właścicieli i załogi. Jestem cząstką Eurofiran i ludzie, którzy dali mi się poznać i którzy mnie poznali będą nadal w moim życiu i sercu. Eurofirany miały być moją wymarzoną przystanią. Dziękuję, zbieram dobre wspomnienia, a dzięki Eurofiranom poznałam Szefów, którzy zawsze mówią ‘DZIĘKUJĘ’. W tym ich siła. 'Podróżującym' nie należy przeszkadzać w podróży. Dobrze, że odeszli.[usunięte przez moderatora].
1
ja:) 2010-02-28 20:50:50
Biedni ,uciemiężeni ,bohaterscy (bo przecież uratujecie i ostrzeżecie cały świat przed firmą Eurofirany!)Jeżeli tak bardzo pragniecie sławy ,mediów to przestańcie pisać pod wymyślonymi nickami.Po drugie nie przyszło Wam do głowy,że nam w tej pracy jest OK? Ze nie chcemy żebyście nas ratowali?Ci ,którzy już nie pracujecie -czas pokaże jak odnajdziecie się w kolejnej pracy! Ci,którzy pracujecie ,a czujecie się niedocenieni,umęczeni-droga wolna! Zróbcie miejsce tym,którzy chcą tam pracować i pracować będą choćbyście nie wiem jak szkalowali imię Właścicieli i Ich firmy!Szczególne obrzydzenie żywię do tych ,którzy cały czas mącą, podpuszczają ,wprowadzają niezdrową atmosferę w firmie.(to wy tworzycie złą aurę pracując razem,rozmawiając,wy zwykli ,szarzy pracownicy!Nie wasi szefowie!)Nie mierzcie swoją miarą wszystkich!
3
ewcia anonim 2010-03-03 21:11:36
anonim - 2010-03-03 20:33:26

mag - 2010-02-16 20:40:40

Pracuje już jakiś czas . Pieniądze zawsze mam na czas. Nieraz [usunięte przez moderatora] ma inne zdanie ale w sumie nie jest taki zły . Jeżeli tak narzekasz to jaka według ciebie firma jest ok.

Ta ocena pracownika sama mówi za siebie, jedyny plus to
AMEN.
xxxxxxxxx 2010-03-09 22:41:59
każdy wie jak to było załatwione. NAJ............ zobowiązuje.
anonim 2010-05-19 13:11:16
witam. Jutro ide na probe tydzien albo jako magazynier... da mi ktos jakies wskazowki? Co mi kaza robic na poczatku? pozdr
Ank 2011-03-02 16:47:53
Jak dostac sie do eurofiran? Sa wogole przyjecia?
3
9999999999 2011-03-02 18:19:57
Czytam to forum i nie mogę się powstrzymać od komentarza, jestem byłą pracownicą. Pewne powiedzenie było by tutaj bardzo na miejscu..." wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" tak niestety znaczna większość z nas twierdzi...nic bardziej mylnego. Firma rzetelna...jak w każdej zdarzają się male potknięcia, które powinniśmy pomiędzy sobą rozwiązywać. "Rozmowa" - to ona odróżnia nas od zwierząt. Jeśli tak bardzo coś komuś nie pasuje to ma dwa proste wyjścia - popracować nad poprawą sytuacji ( usunięte przez administratora )jest otwartą osobą- gotową na mediacje) - podziękować za wspólnie spędzony czas i odejść z honorem
1
mhm 2011-10-03 21:44:13
właśnie sa jakies przyjecia?
Pampidura 2013-09-14 17:40:31
Słuchajcie czy z orzeczeniem o niepełnosprawności też przyjmują do roboty? Poszukuję stabilnej roboty żeby już więcej nie zmieniać szkoda czasu :)dziękuje
2013-09-18 21:12:18
pracowałem w tej firmie przez 12lat. 10lat jako kierownik o [usunięte przez moderatora] nie mogę powiedzieć nic złego byłem ze starej brygady proszę zapytać o tak zawna [usunięte przez moderatora] czy[usunięto przez moderatora] każdy starszy pracownik tam mnie zna nie pracuje tam od stycznia 2013r. jeżeli chcesz pracować a nie obijać się pomiędzy regałami to masz szansę zostać kimś. jeszcze raz dziękuję szefostwu za [usunięte przez moderatora]
8
Lada 2014-07-06 23:21:12
Czy ktoś mi powie o co chodzi z stanowiskiem specjalista import-eksport w Żywcu? Chciałam składać tam podanie ale ogłoszenie dotyczącego tego stanowiska pojawia się dokładnie co roku w czerwcu. Ktoś może pracować w Żywcu na tym stanowisku albo coś wie??)
2
gość 2014-08-20 22:10:25
import-eksport to stanowisko na którym powinno sie dobrze i biegle znać języki typu angielski niemiecki...bo prowadzimy z różnymi krajami biznesy...i akurat w tych misiącach letnich jest ich najwięcej
Marina 2015-01-13 09:43:25
Podejrzewam, że wszystko zależy od tego kto na jakim stanowisku występuje. Jeżeli jednak jest tak, że każdy dostaje te same pieniądze to wydaje się być to potwornie niesprawiedliwe. Wie ktoś chociaż czy planowana jest na najbliższy czas jakaś rekrutacja otwarta w której można wziąć udział i się nie zawieść?
romo 2015-01-30 09:28:00
dobrze płacą?
Zainteresowany 2015-02-17 10:15:32
Słyszałem, że w salonach każą sowim pracownikom podpisywać weksle in blanco. Czy jest to prawda?
7
łysy 2015-02-23 21:22:57
Tak.Prawda
2
realista 2015-03-30 23:07:52
takie sa skutki pracy w eurofiranach, komentarze muwia same za siebie:
(usunięte przez administratora)
4
mm 2015-07-25 23:17:39
:(
agi7173 2015-10-31 09:41:11
margolcia - czy juz wiesz na czym polega ten weksel in blanco w tej firmie prosze o pomoc bo mam właśnie podpisać umowe
3
agi7173 2015-10-31 19:43:57
właśnie sie dostałam do leszna
gosc 2015-11-17 15:42:15
Miałam przyjemność byc na rozmowie w sprawie pracy, praca bardzo fajna z tego co pani opowiadalaa, ale prosiłam o telefon czy bede pracaowac czy nie obiecała ze nie zaleznie od decyzji zadzowni do tej pory nie zadzowniła nie odpisuje na wiadomosci, dodkadkowo ciagle dodaje ogłoszenie ze szuka pracownikow i wysłały kolezanki to wszystkim odpisywała to samo. Tak traktowac ludzi porazka.. szuka nie wiadomo kogo..
4
Bystrzak 2016-01-06 19:40:15
Jako była pracownica mam kilka słów do powiedzenia. Jeżeli chodzi o warunki pracy tj. wynagrodzenie, wypłaty, godziny pracy - bez zarzutów. Jeżeli chodzi natomiast o atmosferę, którą tworzą współpracownicy - TRAGEDIA! Tyle jadu, zawiści i podłości nie spotkało mnie jeszcze w żadnej pracy. Dziewczyny potrafią zabić, za ten 1% prowizji. Obgadują na oczach, donoszą do kierownika, kłamią, nie pomagają nowym pracownikom, aby Ci nie mieli szansy być odrobinę od nich lepsi. Wykorzystują nowe osoby, a kiedy nie chce się wykonać ich "rozkazu" lecą na skargę. O podbieraniu "lepszych" klientów nie wspomnę. Tylko kiedy trzeba przetłumaczyć z angielskiego, na polski, bądź kiedy nie ma się jeszcze swojego numeru pracownika i nabija się na ich konto potrafią być przemiłe!
3
Niktoś 2016-01-07 20:21:16
Jako były współpracownik tej firmy, składam wyrazy głębokiego współczucia dla pracowników, franczyzobiorców oraz współpracowników. Każdy, kto miał do czynienia z firmą, wie o czym mówię.
7
Viola 2016-01-08 09:46:46
Jak wygląda praca przedstawicieli handlowych w tej firmie,ja się kształtują wynagrodzenia,czy są jakieś przyjęcia bo nie ma żadnych ofert?
5
zonk 2016-01-21 21:40:45
haha na czym polega u nich praca w dziale impoprt-eksport. Co luty/ marzec i czerwiec ciagle wystawiają ogłoszenie? Co szukaja na 3 miesiace a potem do pola... i znowu na 3 miesiace ktos inny?
antek111 2016-03-10 15:07:24
Witam,jak wygląda tam praca na magazynie?Zarobki?
3
jolka389 2016-03-13 13:38:46
HEJ.czy moze ktos napisac ,jakie tam sa zarobki?
5
Ja 2016-07-21 19:28:54
Jaka metoda można dostać się do pracy do biura?
Weronika 2016-10-16 09:57:30
Wszystkie ogłoszenia trzeba sprawdzać na oficjalnej stronie. To praca dla ludzi sumiennych i otwartych na ewentualne uwagi. Weksle podpisują tylko śćiśle określone osoby i nie są to pracownicy. Okres próbny 3 miesiące i jeśli pokażesz się z najlepszej strony to masz od razu umowę na stałe. Z całą pewnością nie dla studentów. Nie należy łączyć pracy w salonie czy stoisku z pracą w siedzibie. W siedzibie zatrudniają sami właściciele Eurofiran a w salonach franczyzobiorcy. Powtarzam nie dla studentów i leniwych. Na przedstawicieli handlowych zatrudniają mężczyzn. Kobiety pracują tylko w biurze. Oczywiście mężczyźni też. W biurze pomimo nawału pracy panuje sielanka.Jako wieloletni pracownik mogę powiedzieć, że to moja ziemia obiecana. Ciężka przyjemna praca.
andas 2016-10-16 11:39:46
Praca za biurkiem może być często bardziej wyczerpująca niż ta fizyczna @we ale nie ma co tutaj raczej o niej gdybać bo żadne ogłoszenie do tego działu się nie pojawiło. Szukają tylko sprzedawców, krawcowych i dekoratorów
Zostaw swoją opinię o Eurofirany - Żywiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurofirany