brak logo

XX LO w Krakowie

Kraków

Opinie o XX LO w Krakowie

Tak. 2014-05-12 21:40
W życiu tam nie idźcie. Wybranie tej szkoły, to mój życiowy błąd. Nauczyciele zamiast pomagać, zgnębią Cię tylko, jak będą mogli. Dorosz słynny harcerz z ZHR pożal się boże od angielskiego da Ci poprawkę w każdej klasie, Ryczko - pani od geografii, która nigdy nie wie z kim ma, a nawet co robiła na następnej lekcji. Często gubi kartkówki, a potem masz same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Klinowska - no comment, matma to też porażka, historia z głąbem Wajdą.... boże za jakie grzechy gorzej niż w przedszkolu ;/ TAKŻE WSZĘDZIE, BYLE DALEJ OD XX LO ZNIEKSZTAŁCAJĄCEGO W KRAKOWIE.
3
absolwent 2015-06-19 16:28
Bardzo przyjazna uczniom szkoła. Nauczyciele "stają na głowie" by pomóc uczniowi - dodatkowe zajęcia, wielokrotne terminy na poprawę sprawdzianu, indywidualne podejście do ucznia. Jeśli tylko trochę popracujesz, jesteś w stanie zdać maturę. Nic za darmo, trzeba po prostu się przyłożyć, jak wszędzie jeśli chcesz coś osiągnąć. Nie wiem skąd tyle nieprzyjemnych słów pod adresem niektórych nauczycieli i szkoły. Szczerze POLECAM.
9
mama 2016-06-20 12:45
Moja córka złożyła tam papiery. Ja po fakcie poczytałam opinie i ... matko co to za szkoła?? Czy ktoś coś może powiedzieć? Słyszałam, że tam nie ma kryterium punktów czyli przyjmują każdego? A jeśli tak to jaki tam jest poziom i kto tam chodzi? Teraz trwa rekrutacja, domyślam się że córka po prostu się tam dostanie tym bardziej że średnią ma powyżej 4 egzaminy też poszły dobrze, a tu takie wieści! Czy może ktoś sprostować te informacje????
Wojtek 2016-07-01 03:19
miałem dokładnie tak samo jak @mama... prawdopodobnie przepiszę się do innego liceum 2 tygodnie po rozpoczęciu roku
6
Gość cdf 2016-12-10 12:00
Próg punktowy jest od 120 punktów więc nie uważam żeby to była zła szkoła. Inne szkoły np I czy V są najlepsze ale trzeba sie nastawić na wiele nauki.
3
Zainteresowany 2017-03-11 00:32
Czy jak będę mieć 60 procent z sumy wszystkich egzaminów i 4 z polskiego 4 z angielskiego 4 z chemii i 5 z biologii to dostanę się na biol chem do XX ?
Wieloryp 2017-05-02 20:32
Jak ta szkoła???
Polbiolang 2017-10-12 22:23
Jestem uczennica tej szkoły już trzeci rok. Szkoła jak szkoła, uczyć sie trzeba. Jeżeli ktos mysli że gdy pojdzie do XX i bedzie miał ''luzy'' grubo sie myli. Nauczyciele juz od 1 klasy przykładają sie aby jak najlepiej przygotować ucznia do matury. Moja wychowawczynią i nauczycielka biologii jest pani Demidowska. Pani Grazyna nie ma za grosz podejścia do ucznia, na lekcji mozna robic co sie chce, pani krzyknie swoim łagodnym głosikiem i mysli ze na lekcji bedzie cisza. Jeżeli chodzi o matematyke z panią Sitnik to serdecznie polecam, jest wymagająca nauczycielka lecz wytłumaczy jak trzeba. Panie woźne bardzo miłe, w szkole panuje super atmosfera. Organizacja w tej szkole to dno, przygotowania do studniówki zostały wszczęte dopiero teraz, gdzie inne szkoły miały to zrobione już w połowie drugiej klasy. Ogólnie szkoła przyjazna ucznia, blisko do galerii krakowskiej wiec miejsce na wagary jest :D mimo opini innych ja polecam tą szkole i poszłabym tam drugi raz.
Zostaw swoją opinię o XX LO w Krakowie - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie XX LO w Krakowie