brak logo

Nationale Nederlanden

Gorzów Wielkopolski

Opinie o Nationale Nederlanden

edek 2015-12-14 17:53
Byłem na rozmowie kw. kilka miesięcy temu w siedzibie na ulicy Topiel. Rekrutację prowadziła p. Agnieszka B. bez obecności "kadrówki". Powitanie bardzo chłodne, bez uśmiechu. Rozumiem, że można nie mieć dnia...
Wszystko na takiej "spinie" bez odrobiny radości. Pewnie wielu z Was wie o co chodzi kiedy wchodzimy na rozmowę ściskamy sobie ręce i następuje ta wymiana uśmiechów :)) Przepraszam za sformułowanie, ale pani wyglądała na taką co się nie mogła od 2 dni wypróżnić. Od razu na wejściu wiadomo, że się z kimś takim nie chce pracować. Zero chemii, zero empatii. Pytania z cyklu: czy panu dały coś studia podyplomowe? Całą rozmowę odebrałem jako próbę dowartościowania się "rekruterki". Zachowanie totalnie nieprofesjonalne. Trochę lepiej było jak oddała mi głos i zacząłem zadawać jej pytania. Ale niestety nawet zwykły uśmiech się nie pojawił. Dobiłem ją moją informacją o pensji jaką chciałbym pobierać... a było to 30% mniej niż w poprzedniej firmie. Pikanterii dodaje fakt, że jak dowiedziałem się po rozmowie ta pani pracuje jako trener osobisty i coach. Współczuję jej klientom :) Ogólne wrażenie o firmie od wewnątrz - niestety złe.
12
Magda 2015-12-17 17:17
Ile zarabia doradca w Nationale? Zastanawiam się czy aplikować, bo mówią, że można nie mieć doświadczenia i szkolą.
10
zuzia 2016-01-04 20:39
witam,
pracuje ktoś w NN jak mlodszy menadzer zespołu?
był może ktoś u nich na rozmowie ?
jak to wygląda i jakie warunki proponują ?
z góry dzięki
8
alba 2016-04-18 17:34
chyba wykańcza ich podatek od banków i ubezpieczycieli bo ograniczają rekrutacje. Warunki ktore oferują są ... kiepskie. Praca w nederlanden czyli ciągnięcie na śmieciówkach.
6
KierowniceBezCharmyzmy 2016-04-20 23:43
taro najwyraźniej pracuje w HR tej firmy...:) nie okłamuj ludzi. Wiemy jak jest. Jazda m.in. na śmieciówkach. Poza tym niunie z HR nie radzą sobie z rekrutacjami a macho's z IT gadają na rekrutacjach sopranem tak tak :) troche to zabawne nawet, ale żadnej charyzmy lol. Ciągle te same ogłoszenia jak zdarta płyta, tydzień w tydzień to samo. Jedno jest pewne- nikogo nie znajdziecie :) szanowac tych ludzi ktorzy tu są!
3
Asiuleq 2016-07-01 14:40
Miałam dzisiaj rozmowę kwalifikacyjną w Gliwicach oczywiście wszystko pięknie ogólnie to umowa na 3miesiące zlecenie potem zakładasz własną gospodarczosc na siebie a oni biorą zyski sam musisz martwić się o auto wynagrodzenie no i jako doradca klienta praca 90%praca w terenie a przez telefon mówili nie nie czasem tylko kasa zależy od stażu 1500początek i potem więcej ja akurat rezygnuje bo nie mam zamiaru że jak coś nie wyjdzie a w Polsce wiadomo jak jest to nie chce mieć komornika na głowie
4
ŁUKASZZZ1988 2016-08-23 13:58
3 miesiące temu zacząłem prace jako doradca klienta pierwsza umowa jest na rok nie na 3 miesiace mam 2500 podstawy plus premie i prowizje jak się ma ok 20 spotkań z klientem w ciagu miesiąca to naprawdę mozna zarobić dodatkowo karta miltisport opieka medyczna i dużo innych dodatków poza płacowych
5
NICK 2016-09-26 14:00
Umowa zlecenie potem działalność.
Podstawy nie ma-prowizja (jeżeli będziesz mieć tyle i tyle aktywności (spotkań) to dostaniesz 1500-2500 a jak sprzedasz to prowizja). Samochód swój, paliwo swoje, telefon swój.
3
Arek 2016-10-20 18:19
Miałem podobne doświadczenie, wygląda na to że w NN jest więcej "jednostek" potrzebujących dowartościowania...
1
pracus 2016-10-24 15:04
Jak najdalej od tej firmy ostrzegam wszystkich firma klamie jesli nie masz sprzedazy nie masz kasy tak to tu funkcjonuje. Na rozmowie bylo fajnie wszystko inaczej mowione niz jest. W tej firmie nikt nie wie co gdzie i kiedy
4
RObi 2016-10-29 21:29
To masz szczeście ze nie podjełaś pracy bo firma stacza sie na dno .To była jedna z najlepszych jeszcze około 5 lat temu ale jak sie firma zajeli specjalisci od sprzedaży piwa i górnik to sa efekty afer i złego zarzadzania a zatym idzie fatalne traktowanie agentów z których żyją.
2
RObi 2016-10-29 21:33
bzdury piszesz albo siebie okłamujesz.Jesli ktoś chce pracować w ubezpieczeniach to o niebo już jest lepsza aviva która ma dodatkowo ubezpieczeni rózne : tyurystyczne ,nieruchomości ,komunikacja.
3
Laureczka 2016-11-16 14:06
Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma! Zawsze tak jest! A tutaj akurat jest spoko.
1
Kacha 2016-11-16 14:33
Ja jestem od lat bardzo zadowolona mimo częstego przekładania przeze mnie wszelkich spotkań, zrozumienie i wyrozumiałość, dziękuję.
1
vovoo 2016-11-16 23:31
W tej branży zlecenie to nic dziwnego ;) Teraz szukają ludzi, znajomy dopytywał czy nie mam kogoś do polecenia, bo nawet on sam nie wyrabia, tyle mają zgłoszeń przez tą kampanię strażnik przyszłości. On tam pracuje od 4 lat i jest zadowolony, a ostatnio pół roku bardzo.
3
Nickt 2016-11-17 14:30
Dlaczego nie dziwi mnie to, że jest tyle głosów narzekających? Bo wszędzie jest lepiej, tylko nie tutaj? ;)
Trzeba się przyłożyć, to prawda, ale kiedy jest się wystarczająco zmotywowanym, powinno się umieć ogarnąć się - szczególnie jeśli od tego zależy przeżycie. ;)
Ale już żarty na bok, praca jak każda inna w tej branży. Ja jestem zadowolony, choć pewnie są lepsze i łatwiejsze zawody.
3
StaryAleJary 2016-11-18 14:36
Taką pracę trzeba lubić. Jak patrzę dookoła to widzę, że wielu ludzi się spala. Ale jak się siedzi w tym wystarczająco długo, to można się wkręcić i naprawdę dobrze zarobić. Ja nie narzekam, nawet podoba mi się to, co robię.
3
Verka 2016-11-18 16:08
Pracowałam jakiś czas w NN i gdyby nie wyjazd za granice pracowałabym nadal. Miło wspominam ten czas czułam się "zadbana" jako pracownik, Pozdrawiam.
Wolfswagen 2016-11-19 20:04
Bez pracy nie ma kołaczy. Jestem studentem i nie mam zamiaru wiazć się umową o pracę. Multisport i elastyczne godziny. Jak masz gadane, to spokojnie 30 umów w miesiacu podpiszesz i to z dobrymi klientami. Jak chodzisz w wytartym swetrze i jeździsz golfem to wiadomo, ze nikt nie będzie Cię traktował poważnie. Ja sobie chwale. I tyle.
1
mENAGER 321 2016-11-21 23:07
Zarabia dobrze powiedziane: 1200zł ZUS trzeba samemu zapłacić, 3 baki paliwa trzeba wyjeździć czyli 700zł , własny telefon i internet trzeba mieć-100zł, trzeba mieć również swój komputer i drukarke, no i papier, w końcu firma daje wizytówki za free , no i po kosztach przy zarobku 2500zł -zostaje 500zł-POWODZENIA ŻYCZY WASZ MENAGER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
Antek 2016-11-28 21:09
Moja sąsiadka tam pracuje. Dzięki niej przynajmniej trochę zaczęliśmy się interesować ubezpieczeniem dla rodziny. Opowiadała nam o ich nowości, pakiecie strażnika. Ponoc rozchodzi sie to jak świeże bułeczki. My też się zastanawiamy.
1
Paweł 2016-11-29 21:43
Jedno jest pewne - jeśli nie lubisz swojej pracy, to nie masz tu czego szukać. Firma daje możliwości rozwoju, ale trzeba chcieć z nich skorzystać. W sumie jak wszędzie. Pracę oceniam pozytywnie i mam nadzieję, że moja już blisko całoroczna przygoda z NN będzie trwać jak najdłużej.
1
BJ 2016-12-07 09:09
Nie polecam oddziału Sopot, który jest w budynkach Oliva Centre.
2 menadżerki wylądowały na zwolnieniu lekarskim przez dyrektorkę (mobbing).
Pracujesz na prowizji i sprzedajesz produkty, gdzie u konkurencji klient zaplaci mniej.
Nie polecam.
Dodatkowo przez 2 lata jesteś uwiązany, jeżeli klient zrezygnuje z produktu oddajesz prowizję!
1
Obiektywny 2016-12-07 22:23
żeby dostać 2500zł trzeba mieć 20 spotkań, jeżeli je faktycznie je mamy to również musi być sprzedaż (wybaczcie ale najmniej skuteczny doradca przy tylu spotkaniach by coś miał - zwłaszcza że pierwsze spotkania są razem z menedżerem który nam pomaga). Jak nie ma sprzedaży i spotkań to po co 3 baki paliwa, drukarka itp;) równie dobrze można w domu siedzieć, a za to w żadnej pracy nikt Ci nie zapłaci.
Jest to praca na prowizji gdzie te 2500zł powinno być dodatkiem a nie jedynym wynagrodzeniem.
Praca bardzo prosta, a zarazem bardzo ciężka natomiast umożliwiające bardzo duże zarobki przy odpowiednim zaangażowaniu.
4
Tomasz 2016-12-13 16:29
Łukasz czy podstawa też zależy od tych 20 spotkań i sprzedaży czy jest wypłacana nie zależnie od ilości Twoich spotkań i wyniku sprzedażowego?
3
KL 2016-12-16 09:29
JA nie polecam.
Przetasowania są ciągle, mało kto wytrzymuje dłużej niż 3 miesiące.
Aby mieć podstawę musisz mieć zrobione spotkania.
Za kartę multisport dopłacasz i to dużo.
Benefity-samochód, telefon, paliwo zapomnij.
HR-nie ma, zwalniają i przyjmują a nowe osoby nic nie wiedzą.
3
Krzysiek 2017-02-14 09:46
Postaram się krótko i na temat. Jestem w NN od września 2016r - najniższy szczebel zaszeregowania - przedstawiciel finansowo - ubezpieczeniowy - umowa zlecenie. Na "nowej ścieżce wdrożeniowej" od 01.10.2016r. Mam 38 lat trochę - ok 14 lat - doświadczeń sprzedażowych z innych firm. Stwierdzam, że praca w NN jest jak na nasze standardy naprawdę bardzo przyzwoita, a zarobki dużo lepsze niż przyzwoite - przy jednym prostym założeniu - wiemy co mamy robić i jedna najważniejsza rzecz UMIEMY i CHCEMY to robić. Bawią mnie powyżej żale - jak nie ma sprzedaży nie ma kasy - to przecież oczywiste. Za siedzenie w biurze nikt w NN ale też i ŻADNEJ innej firmie sprzedażowej nie PŁACI Mamy kwartał na to żeby ogarnąć się na start - 2500 podstawy i plan 6000 produktywności - na kwartał czyli 2000 na miesiąc - śmieszna sprawa przy przeliczeniu, ze polisa za 100 zł to 1200 produktywności!!! - Czyli dwie polisy po 85-90 zł "załatwiają" nam sprawę na miesiąc (rozliczenie jest kwartalne) - mamy w tym czasie odbyć 20 spotkań - sporządzić 20 APO - warunek konieczny do wypłaty podstawy - o spotkania dba (ma taki OBOWIĄZEK) menager i w początkowym okresie chodzi z przedstawicielem na te spotkania. Więc trzeba naprawdę nieudacznika - mając naprawdę dobrą ofertę polis indywidualnych - szczególnie zdrowotnych - konkurencyjnych do innych firm - , żeby tych planów nie wyrobić. Od sprzedaży jest oczywiście prowizja i to całkiem przyzwoita (na nowej ścieżce to nawet 60% przy progu 8tyś produktywności w miesiącu), do tego konkursy z centrali i często oddziałowe. Tak naprawdę na start - pierwszy kwartał nie zarobiłem mniej niż 4 tys na czysto, Teraz jest to już więcej ale też i produktywność musi być na poziomie 12 tyś kwartał - stąd wyższe zarobki - proste. Po pierwszym miesiącu pracy przeszedłem na własną działalność. Pracuję ile chcę, kiedy chcę. Mam do dyspozycji menagera, a często dyrektora - profesjonalnie wyposażone biuro i bardzo dużo SWOBODY. Wkurzają mnie "jojczenia" młodzieży po liceum, że jet ciężko, nie wyrabiają, nie ma samochodu, komputera, paliwa. Może się ogarnijcie trochę. A nie piszcie pierdół na takim forum. Idźcie po maturze do Biedronki i wtedy dostaniecie benefity, samochody, komputery itp. Uważam że karta multisport, prywatna opieka lekarska medicover, 50 zł na tel, przyzwoite ubezpieczenie na życie i ogromna swoboda w pracy, przyjazna atmosfera - to całkiem nie źle na start. Może problem jest w tym, ze mając dobry produkt nie POTRAFICIE go sprzedać i tyle - biedra i macdonald - czekają.
3
Manager Nn 2017-03-01 21:15
Moze bym uwierzyła gdyby to nie kryptoreklama . Pracuje w NN jestem managerem i stwierdzam ze takie wpisy to śmieszne historyjki , tak klienta nie znajdziesz powodzeni
2
Krzysiek 2017-03-14 13:00
Opinia tranwestyty ("uwierzyła" - podpisana Antek) jest dla mnie bardzo "miarodajna" i rozumiem że wśród tej orientacji potrzeba ubezpieczeń jest niezbyt wysoka - a, śmieszną historyjką jest bredzenie o kryptoreklamie przez nieudacznika, pozującego na menagera w NN, który z firmą ma tyle wspólnego co wyczytał na tym forum. Nie hejtuj człowieczku czegoś o czym nie masz bladego pojęcia, idzie wiosna poszukaj w okolicy jakiejś piaskownicy i tam baw się w "menagera NN".
1
ObecnyPracownik 2017-04-14 13:01
Zgadzam się całkowicie z Krzyśkiem, ja zacząłem pracę w grudniu (szkolenie) za które firma płaci 1000zł, przez pierwsze 2 miesiące nie sprzedałem nic więc dostawałem tylko podstawę 2500zł, ale w trzecim miesiącu zamknąłem kilka sprzedaży które w tym czasie wypracowałem i wypłata była już na poziomie 7500zł. Mamy 10 kwietnia i już mam praktycznie plan zrobiony na drugi kwartał więc będę robić wszystko by moje wynagrodzenie było coraz wyższe.
Pracowałem w kilku firmach ubezpieczeniowych: Aviva, Compensa,Aegon i znam systemy wynagrodzeń większości firm ubezpieczeniowych i NN ma wg. mnie najkorzystniejszy system.
Podstawowy plus jest taki że firma pomaga w pozyskaniu klientów, możemy kupić leady (umówione spotkanie z terminem i miejscem), udostępnia dużo innych baz dzięki czemu start jest dużo łatwiejszy.
Jedyny mankament to dla mnie dział underwritingu bo są wyjątkowymi formalistami ale tak to wszystko jest ok.
Świeżak w NN 2017-04-16 18:54
A możesz mi powiedzieć czy ciężko w NN zdać egzamin? Bo trochę się go boję :(
Zostaw swoją opinię o Nationale Nederlanden - Gorzów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nationale Nederlanden