brak logo

Bio-Ekos S.C.

Nowe Chechło

Opinie o Bio-Ekos S.C.

admin 2015-08-02 07:00
Pracowałeś już w firmie Bio-Ekos S.C.? W takim razie opowiedz innym o swojej przygodzie na naszym forum. Zachęcamy do komentowania.
4
anonim 2015-09-02 11:59
Serdecznie nie polecam :)
2
Rysiek 2016-01-09 12:32
totalna porażka ,wyzysk i dno same obszczymurki tam pracuja bo mozna pic i pracowac
1
masakra 2016-02-15 19:51
nie polecam wykorzystują ludzi na maksa zarobki to porażka pierwszy miesiąc ok a drugi wole nie gadac człowiek jest sumienny pracowity a urywają mu z wypłaty kilka stówek za nic a alkoholiki i ci co nic nie robią sa ok i na wypłatach nie ucierpieli
1
wojskowy 2016-02-16 13:44
Mają beznadziejną kierowniczke od sprzątania ,brzydko traktuje pracownice,pozbywa się dobrych sprawdzonych osób.Robi się bałagan i zament.
Z nikim sie nie licząc.Takiej firmy to tylko patrzeć jak się pozbyć i wymienić na inną.Robota robotą ,ale trzeba być człowiekiem bo nie idzie na to patrzeć.
3
pracownicy 2016-02-25 15:52
Wymagają od ludzi dyscypliny,a sami nie przestrzegają kodeksu pracy ,jak ktoś zwróci im uwage to biada mu.Wiemy jak to się kończy.My wiemy jak trafić do inspekcji pracy,a było by z czym.
3
obserwator 2016-04-23 18:25
Jaka firma taka kierowniczka.Wygrywają przetargi za jakieś śmieszne pieniądze, które wogóle nie są adykwatne do wykonywanej usługi byle złapać obiekt.
Sprzątaczki pracują na umowe o dzieło.Regularne wykonywanie pracy w określonym miejscu o określonej porze nie może być umową o dzieło tylko umową o prace albo na zlecenie.Kolejny przekręt tej firmy.Złe traktowanie osób niepełnosprawnych, nie masz prawa do wyjścia do lekarza ,dręczenie pracowników telefonami i tropienie czy ,aby nie wyszły za pięć druga.Jak już masz umowe to jesteś niewolnikiem do sprzątania wielkich zasyfionych powierzchni.Jak ktoś ma trochę oleju w głowie to szybko się go pozbywają.
Istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zero szacunku dla pracownika.Nikomu nie polecam ,ludzie trzymajcie się z daleka od tej firmy.
1
kajka 2016-05-05 20:07
Ta firma to porażka a kierowniczka to jakaś pomyłka w tej firmie wyżywa się na pracownikach i dręczy telefonami
1
ona 2016-05-05 22:38
Ta kobieta nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy,nie zna przepisów kodeksu pracy.Przez nią jednostka straciła dobre pracownice, to co zrobiła to żenada.
Prezeska podobno jest stale nie uchwytna,bo nie można się z nią skontaktować.Pracownicy nie mają z kim rozmawiać.Mamy nadzieje że pożal się firma długo nie zostanie na naszym obiekcie.
3
siwy 2016-05-07 19:37
gonią ludzi i chcą zeby robili po 12 a nawet wody ci nie dają chamy o ubraniu nie wspomne,umowe dostajesz po skonczonej pracy dopiero - mówie o umowie o dzieło,robisz 10 godzin to im zle,gadają ze nadgodziny,jakie nadgodziny zero dodatku za nadgodziny a ty sie smazysz w słoncu
2
Wkurzona 2016-05-19 12:51
Nie polecam tej firmy na terenie Chorzowa!!!! Traktują pracowników jak śmieci poniżają słownie czepiają się drobnych rzeczy i nie ważne czy wykonuje się swoją pracę dobrze czy źle to zawsze będzie źle bo Pani kierownik zawsze czegoś się uczepi i zmiesza z błotem.Robią otrącenia od wypłat a nawet jak ich nie zrobią to i tak dostaje się mniejsze wynagrodzenie.Wolę klepać biedę na bezrobociu niż być poniżaną!!!!
1
Oszukana 2016-06-12 20:05
Poszukuję ludzi oszukanych w jakikolwiek sposób przez tą firmę bo mam zamiar tym oszustą utrzeć sądownie nosa bo im się należy za oszukiwanie na wypłatach i nie tylko. Za parę dni wpiszę tutaj mój email do kontaktu
2
też oszukana 2016-06-18 19:33
Niech sąd pracy sprawdzi jak były wystawiane umowy o prace sprzątaczek na jednostce wojskowej w Bielsku.Praca od początku roku,a umowy od połowy miesiąca stycznia,wszystko jest do udowodnienia.Wypłaty za ten czas płacone pod stołem.Bo sie kierowniczka K nie wyrobiła,ale poniżać ludzi to się wyrabia.
7
obserwator 2016-07-03 19:50
Jednostka wojskowa wpuszcza na swój teren taką firme bo nie trzeba jej wiele płacić,wstyd.Czy wiecie za ile pracują te kobiety i jaka to ciężka robota.Jak traktują tych co próbują się upomnieć o swoje?W porównaniu do zarobków jakie mają panowie wojskowi i wymagań niektórych znich co do sprzątania ,traktowanie tych kobiet też zostawia wiele do życzenia.Takie sprawy się zamiata pod dywan.Na miejscu nikt nie interesuje się losem pracowników firm zewnętrznych i co się z nimi wyrabia.Dla niektórych osób jest to jedyne utrzymanie i dlatego pracują za tak śmieszne pieniądze i nikt ich nie broni,kiedy firma poniża,wyzywa albo wyrzuca z pracy.
4
młoda 2016-07-05 20:34
Mama niech sobie raczej szuka pracy w innej firmie bo lepiej się nudzić niż dołować,a co do atmosfery to poczytaj sobie co pisze wcześniej .
3
pracownica 2016-09-07 11:27
Czekam na upadek tej firmy :)
2
Pracownica 2016-09-08 10:53
'bo Bio-Ekos radzi sobie dobrze= z tego co słyszałem jest jak zwykle najlepszą firmą w tej branży i nie ma na co narzekać' Chyba sobie człowieku kpisz i sam nie wierzysz w to co piszesz :D zresztą widać po komentarzach jaka jest prawda na temat tej cudownej 'FIRMY'
6
Ja 2016-09-08 10:55
Radzą sobie świetnie - oczywiście, bo okradają ludzi!
2
Zadowolony pracownik 2016-09-08 12:24
Firma jak każda inna, ma lepsze i gorsze strony ale dobrze się rozwija. Jeśli ktoś chce pracować to znajdzie miejsce w tej firmie.
1
Lisia 2016-09-08 12:55
Jeśli ktoś siedzisz w tej firmie na 4 literach, to oczywiscie, że jesteś zadowlony.

Ludzie, którzy tutaj bronią tej firmy są tam pewnie 'kierownikami', bo nikt normalny, jak zwczajny pracownik, nie powie ani jednego dobre słowa na jej temat.
2
Chorzow 2016-09-08 13:22
Przykro patrzec jak sa traktowni tam dozorcy a obserwuje ich bardzo czesto.....Tylu dobrych pracownikow zostało zwolnionych albo sami sie zwalniaja bo nie wytrzymuja tej presji.....zostala tylko garstka ktora z pewnoscia tez zaraz odejdzie......
2
sprzataczka 2016-09-08 22:26
hak jesteś człowiekiem z firmy temu wypisujesz takie bzdury.To co pisało wcześniej wszyscy zdążyli poczytać nim kazaliście usunąć najprawdziwszą prawde.Próbujesz mydlić oczy i gubić wątek.Kto miał z firma do czynienia wie jakie dobro tam czeka.Nie uciszycie pokrzywdzonych pracowników,a oni upomną się o sprawiedliwość.
2
sprzątaczka 2016-09-08 22:47
Powiedziała bym ci jakie tam są dobre zarobki płacone pod stołem ,ale mnie wykasują panie feel czy jak sie tam nazwiesz milośniku firmy.
młoda 2016-09-09 12:07
Jestem jedną ze sprzątaczek w tej firmie mało kto ma cały etat i najniższą krajową,a sprząta się po 1500 metrów.Wymuszają robienie zastępstw za darmo oczywiście, a przy najmniejszym sprzeciwie wylatujesz.Sprzątaczki zmieniają się niczym rękawiczki,a na ludziach im zależy tyle co nic.O 2 tysiącach przy sprzątaniu to sobie możesz pomarzyć.
1
zła 2016-09-09 13:40
Temperatura za oknem każdy widzi jaka jest, pot się leje, pic się chce, a od nich nawet głupiej wody najtańszej nie dostaniesz.2 tysiące ? za taką kwotę to ja mogę tam lizać rejony, o takich pieniądzach jak pisała koleżanka wyżej mozna tylko pomarzyć.Większość osób ma umową o dzieło bądź zlecenie bez żadnych etatów dlatego robią z ludźmi co chcą ;/
M 2016-09-09 13:52
Zadowolona bym byla nawet z tego tysiaca nie z zarobku z dwoma zerami..........
Nick 2016-09-09 14:46
Zależy jako kto chciałby Pan pracować.Dozorcy, mają smieciowe umowy.
Pozdrawiam
Nick 2016-09-10 09:41
W dozorstwie do 400- 900zl*, o premi nie ma mowy.
ona 2016-09-11 20:16
Nie wiem o jakich dobrych znakach mowa wcześniej ,ale na jednostce wojskowej nie chcą ich widzieć na oczy,co do premi to takie słowo u nich nie istnieje.Średnie zarobki z umów śmieciowych też pewnie były by imponujące.Traktowanie ludzi to jak masz poczucie godności to lepiej idz gdzie indziej.
1
Alamon 2016-09-11 20:52
wiesz co, no czasami tak bywa, że trudno ogarnąć sytuację, ale nie przeginałbym z tym brakiem premii, bo tak to nie jest z pewnością
Jestem na nie 2017-01-11 14:18
Skandal !
1
Jestem na nie 2017-01-11 14:18
Skandal !
1
Sprzatacz. 2017-01-14 12:40
Witam jestem zainteresowany opinia ludzi ktorzy pracowali w firmie bio-ekos na terenie chorzowa a kierowniczka byla Pani R....
1
sprzataczka 2017-01-14 16:32
U nas kierowniczką była pani K,chodząca tragedia .Zero szacunku dla ludzi ,zero ludzkich uczuć ,zero znajomości kodeksu pracy i tak chyba wygląda cała firma.Na szczęście firma już nas opuściła i oby nigdy nie wróciła.
9
Sprzatacz. 2017-01-14 22:10
Witam.pracowalem w tej firmie ale pani r nie odpuszcze I najpierw sie udam.do radcy prawnego dlatego szukam osob zeby zrobic cos w tej sprawie
1
sprzataczka 2017-01-15 14:10
Przydało by się żeby ktoś mądry się wreszcie za nich wziął,bo są bezkarni ,posłać im jedną i drugą kontrole.Niech sprawdzą im papiery,umowy o prace,które są nie zgodne z tym co było.Bez zasadne zwolnienia.Wypłaty płacone pod stołem bez podatku.Bezkarne obcinanie wypłat .Zmuszanie ludzi z grupami do pracy w zwiększonej ilości godzin bo jak nie to zwolnienie.Krzyki i drwiny ze strony kierowniczki.To wszysko było u nas ,niestety nie wiele osób miało odwage się odezwać.Jak ktoś miał coś do powiedzenia to kierowniczka K szybko się go pozbywała pod byle pretekstem.
3
Sprzatacz. 2017-01-15 16:45
Witam dlugo pracowalem w tej firmie I bylem.solidnym pracownikiem tylko nie dalem sie wejsc na glowe pani r I pani.k dlatego im tego nie odpuszcze.
Sprzatacz. 2017-02-02 19:39
Witaj nie odpuszczajcie pani R z chorzowa ktora pilnuje dozorczyn I nie pozyczajcie jej pieniedzy bo.nie oddaje
1
sprzataczka 2017-02-03 15:24
Jak kiedyś próbowałam się do prezeski ze skargą dodzwonić to ciężko wystraszona za telefonem pani powiedziała ,że jest ona nie uchwytna i nawet jak tam przyjade to nie ma możliwości jej zastać.Firma,która nie ma szefa ,albo udaje że nie wie co robią jaj kierowniczki, albo udaje że nic nie wie,bo tak naj wygodniej.Stali się postrachem na rynku pracy bo opinia idzie w świat i nikt nic dobrego o nich powiedzieć nie może.
1
Sprzatacz. 2017-02-04 14:06
Moze zna.pani ludzi ktorzy wylecieli z pracy przez pania r na chorzowie bo samemu bede mial.ciezko cos jej.udowodnic
sprzataczka 2017-02-04 20:08
Nie jestem z Chorzowa,ale też nic dobrego mnie w tej firmie nie spotkało.Pisze ku przestrodze dla innych.Kierowniczka k się nad nami znęcała.Nikt na to nie reagował.Mam nową prace w dobrej firmie,ale wciąż boli to co mi zrobiła.Może pewnego dnia ona i jej dziecko zostaną bez kromki chleba,wyrzucona z dnia na dzień na bruk za nic.
Sprzatacz. 2017-02-05 06:32
Witam ja mam.nadzieje ze prezesom.tej firmy wrescie oczy sie otworza I zobacza jak pracuje pani k I pani r gdzie siedza w biurach nic.nie robia I biora wyplate dlatego tez tu bede pisal co jakis czas a pani r z chorzowa to jest najwieksza patologia w firmie a jest dupna kierowniczka.
2
Janek 2017-02-24 07:57
WYZYSK ! praca po 12godzin bez placeni za nadgodziny, wszystko liczone po normalnej stawce. Sprzęt nie nadaje się do wyjazdu z bazy. Strach jest wsiąść a co dopiero gdzieś jechać. Kierownicy nie potrafią zorganizować pracy dla ludzi, a później chcą wyciągać konsekwencje. Trzeźwej osoby w tej firmie szukać nie warto. ODRADZAM !!
2
Sprzatacz. 2017-02-24 15:22
Witam slyszalem.ze pani r z chorzowa idzie pracowac na miechowice wiec dozorcy z miechowic oraz ludzie uwazajcie na cie bo to.stara jedze I patologia ktora nie umi sie zachowac I jak nie ma kasy na fajki to sepi od kazdego .uwazajcie na pania r....
2
obserwatorka 2017-02-24 22:30
Jak chodzi o tą młodą co u nas była kierowniczką,to przez to co wyprawiała ,zrobiła im taką opinie,że nikt nie chce słyszeć o tej firmie.Nie dało się z nią uczciwie porozmawiać bo to jakieś drewno i cudok.Nie potrafiła uszanować naszej koleżanki co na raka umierała , a jeszcze ją prześladowała.Beszczelnie potrafiła powiedzięć jak nie ta to będzie inna do roboty.Kobieto módl się oby cię nie spotkało to samo.Oprzytomnij i przestań krzywdzić ludzi bo na sprzątaniu znasz się tyle co wilk na gwiazdach.Do auta wsiąść zajechać i wozić się po ludziach bo ja wielkie cudo jestem.Tak jak tu piszą kompletne zero pod każdym względem.To co tu napisałam to jeszcze jest nic w porównaniu z tym ile ona krzywdy zdążyła narobić ludziom.
2
Sprzatacz. 2017-02-28 14:27
Witam do wszystkich dozorczyn ktorzy pracuja na miechowicach,z tego co slyszalem bedziemy miec nowa kierowniczke pania M R z chorzowa,uwazajcie na nia I nie pozyczajcie jej pieniedzy I uwazajcie co mowicie bo te babsko jest falszywe ,zreszta druga kierowniczka pani k tez to jest falszywiec,a wiem bo pracowalem.z nia na jednostce ,pozdr
1
obserwatorka 2017-02-28 18:53
To prawda do dziś na jednostce k i jej rządy wspomina się jako horror, ludzie uważajcie na tegoFałszywca.
Sprzatacz. 2017-03-18 19:45
Witam. Pracuje z pania m na miechowicach I po prostu jedna wielka tragedia ,dobrze ze pani k niema bo bym.sie juz zwolnil,czeba uwazac na nie,pozdr
Uwaga! 2017-04-19 06:39
Jak dobrze, ze nie pracuję juz w tej zasr.... Firmie pod kierownictwem P. Mireczki!
Zostaw swoją opinię o Bio-Ekos S.C. - Nowe Chechło
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bio-Ekos S.C.