brak logo

FH Elcavo Polska W. Bilczewski

Kęty

Opinie o FH Elcavo Polska W. Bilczewski

Jonsnol 2016-09-16 20:29
Widać kto pisze komentarze , stała ekipa kilka osób a reszta cały czas się zmienia, ponieważ szefostwo to dyktatorzy którzy kaza robić miliony niepotrzebnych nikomu rzeczy tylko by uprzykrzyć pracownikom prace. Nie da się skupić na dobrym wykonywaniu swoich obowiazkow...
5
fan 2016-09-16 22:38
takie pytanie do "odważnych", krzyczących pod pseudonimem: skoro w Elcavo tak źle się dzieje,to na co jeszcze czekacie? Zamiast krytykować, może czas na zatrudnienie ludzi i poprowadzenie własnej firmy ?
Jonsnol 2016-09-17 13:53
Rotacja bierze się z braku szacunku do pracowników.
9
Jonsnol 2016-09-18 18:26
Oczywiście że mam bo jestem na bieżąco że sprawami wewnątrz firmy.
2
Niunio 2016-09-20 22:40
Czytam i nie rozumiem , tam pare ludzi na krzyż , nie wiem czy nowych czy starych, biorę tam płytę A tu opinie jakby conajmniej ktoś kogoś mordował , ci pracownicy są naprawdę spoko , laski nie głupie znają sie na rzeczy ,pomogą , chłopy robią to widać ,maja robotę , bo terminy tygodniowe. o co chodzi
2
Jack 2016-09-21 19:52
Nierozumiecie bo To opinie o pracodawcy, od ludzi którzy mieli z tym styczność, nikt z pracujących nie jest jakoś szczególnie zadowolony a większość jest mocno poirytowna tym co się dzieje w firmie. Jeśli jesteście klientami firmy i jesteście zadowoleni to są inne strony by to docenić. Nie pracowaliście tam i nie wiecie jak to wygląda wewnątrz. A ja naprawdę nie polecam.
5
T 2016-09-21 20:08
Nie polecasz bo.... Co? Krzycza ? Nie płaca? Nadgodziny dodają? Napisz bo mnie to tylko interesuje bo jutro idę gadać o robocie ,ja z budowlanki wiec roboty sie nie boje
Jack Nikolson 2016-09-23 22:46
Te dobre opinie w większości są pisane przez Panią szefowa i pracowników którym to zleca. Pozdrawiam proszę się dobrse zastanowić przed aplikowaniem do tej pracy.
8
ja 2016-09-26 21:38
Byłam tam na rozmowie o prace. Jeśli ktoś wyraził negatywną opinię o szefostwie to na prawdę nie rozumiem dlaczego. Mam nadzieję,że sie tam dostanę bo Pani A i mąż na prawdę wydają mi się spoko. Wiadomo ,że jesli ktos poważny szuka pracy, to liczy się z tym,ze trzeba pracować , nigdzie nie płacą za siedzenie . Zawsze znajdzie sie ktoś , komu coś nie pasuje ale nie powinien za to obwiniac szefostwa ,bo oni płacą za prace a nie za siedzenie .
Ona 2016-10-02 11:07
Bylaw na rozmowie, podkreslaja ,ze to mala firma I oczekuja ,ze pracownicy beda sie
Uczyc ,bo branza nizszowa I maja swoje programy , gotowosc wyjazdow na targi I ze dzien pracy jest wypelniony praca ,nie jest to tylko praca biurowa , raczej sprzedaz ,dbanie o ekspozycje ,poznawanie branzy.jakies szkolenia ,chyba chca chlopakow ,ale zrobie pare projektow ,zobacze co z tego wyjdzie .przyzwoicie to wygladalo I jesli placa to bym chcialabym sprobowac. Wiec jesli jest cos wiecej niz to to Prosze o informacje ,
Bo ja mam
robote w BB I co prawda nie zarabiam zle, ale mam dosc tracenia czasu na
Dojazdy I Kasy tez, a szukam pracy stalej I dla tego boje sie troche ryzyka
Milek 2016-10-02 11:53
Ekipa fajna, praca jak praca różnie bywa, ale kolezanko radzę podejść z dystansem do tego co Ci obiecuję szefostwo bo różnie to bywa
Teraz 2016-10-02 14:25
Te ostatnie opinie sa bliskie prawdy , nauka programow ...Jedni szybko łapia inni nie , Potem gadac o kasie I da sie zyc, problem z L4 , wtedy brak premi....szef..... furiat, ale go czesto nie ma w sumie jak cos obieca to trzyma sie tego , ma swoich pupilkow stara załoge oni moga duzo I tez tak zarabiaja , warto dobrze z nimi zyc, ryzyko jest zawsze... Na konkretna kase trzeba sie powysilac Pani A ... da sie zniesc, choc czasami bym ja udusil
6
Kula 2016-10-02 21:49
Odradzam bo kalectwo pewne
12
Broda 2016-10-21 08:24
Jakie socjalne ,robią tam bo mają kredyty ,auta i sznur na szyi
7
Wąsy 2016-10-21 11:43
uuuuu... cóż za stwierdzenie... A może pracują, co lubią to, co robią, lubią Klientów i kontakt z ludźmi? Skąd ten pesymizm, Broda?
1
Lol 2016-10-21 18:39
Jak kredyty to chyba umowa o prace....co? Czy smieciowki.?.
@@@@@ 2016-11-17 15:16
A jak zarobki na produkcji?
1
Maczo 2016-11-20 21:59
Szukam pracy ,nie obchodzi mnie jak ktoś wygląda i nie musi mi się podobać.
Słyszałem że kupili duży zakład w Raciborzu i szukają ludzi do pracy.
Ciekawe ile płacą ???
4
Ekskluzywny menel 2016-11-22 18:54
Widzę panie maczo że nie umie Pan czytać ze zrozumieniem, więc nie wróżę Panu kariery.
7
Gałgan 2016-12-17 21:53
Ja po trzech miesiącach pracy w tej firmie dostałem za ostatni miesiąc 3000 zł
Wszystko zależy ile metrów się zetnie
Praca ciężka już mnie plecy bolą
3
Lisek 2017-03-13 20:49
Nie polecam, szefostwo nie szanuje pracowników.
14
Kolus 2017-04-03 16:04
Wiem , ze niezłe płaca , czy są jakieś przyjęcia ? Dzwonię i mówią ze maja na okresie próbnym osoby .
WASYL 2017-04-03 21:16
Szukają, ogłoszenia mają powieszone, jest kilka nowych osób - najlepiej wyślij do nich CV albo podejdź i popytaj
Bolek 2017-04-07 15:01
Właściciel nie szanuje ludzi i nie przestrzega prawa pracy zmusza do nadgodzin a szukając nowych pracowników ogłasza 40 godzin tygodniowo. Duża rotacja pracowników ciągle ktoś odchodzi i przychodzi to świadczy o tym że tam nie można rozwinąć skrzydeł.
10
Ania 2017-04-07 17:51
Eeeee tam zmusza , takie tam maja godziny pracy i o tym mówią przez telefon , dzwoniłam ale szukają faceta bo praca powiązana z magazynem i trzeba dźwigać ,dla mnie byłoby okey bo mieszkam blisko i nie musiałabym dojeżdżać , czy ta praca naprawdę jest ciężka ?
db 2017-04-13 21:23
Bolek, nie zgodzę się. Do czego zmusza? Z tego, co wiem, wszystkie nadgodziny sa wypłacane. Byłem tam na próbę, 3 dni i naprawdę nie jest tak źle. Praca wymagająca, ale da się to pojąć. Na okres próbny umowa zlecenie, zapłacona stawka godzinowa, a nie tak, jak w innych firmach - za darmo. Wszystko jasno powiedziane. Chciałbym się tam zaczepić na dłużej. Nie widziałem, żeby ktoś kogoś do czegoś zmuszał
Siwy 2017-04-14 01:04
Oj Panie Db bo przez okres próbny nie zobaczysz a później się zacznie, przyzwyczajaj się i oswajaj do bycia poddanym. A co do wypłat zgoda zawsze w terminie ale to co nie na umowie, czyli wszystko prócz podstawy i nadgodzin, w skrócie zawsze się znajdzie się powód żeby Ci to zabrać. Ta rotacja nie bierze się z nikąd, ludzie stamtąd uciekają notorycznie.
6
db 2017-04-15 23:21
Siwy a co ze stałą załoga? Ludzie pracują tam po kilkanaście lat... więc chyba nie jest tak zle, jak to przedstawiasz?
Siwy 2017-04-18 11:35
Jaka stała załoga 3 osoby, gwarantuje Ci ze z czasem zrozumiesz dlaczego tam są :)
Siwy 2017-04-18 11:41
Jaka stała załoga 3 osoby, gwarantuje Ci ze z czasem zrozumiesz dlaczego tam są :)
7
Ola 2017-04-20 23:59
To mała firma , byłam tam bo jestem z branży i mam dość Kalwari i harówki za najniższa krajowa , wszystkie programy , asortyment , rozkrój, znam , ile mogą mi zaoferować ?chodzi o prace biurowa i czy jest ktoś z Wadowic z pracujących ? Czy dają urlopy latem? Pieniądze w terminie? Okres próbny płatny? Zniżki pracownicze na płyty ? Co z sobotami?
1
STOLARZ 2017-04-21 15:21
Droga Olu jak masz dość harówki za najniższą krajową to szukanie tu pracy mija się z celem. Oczywiście możesz iść na rozmowę, co Ci naobiecują to ich. Rzeczywistość jest taka że po okresie próbnym dostaniesz "coś więcej" ale zawsze się znajdzie coś, za co można tę premie potrącić. Jeśli robiłaś w branży wiesz że o pomyłkę nie trudno a ponosisz odpowiedzialność za każda nawet najdrobniejszą. Nie mówiąc już o tym że szef tej firmy sam nie wie co chce, i czasem potrafi ukarać za swoje polecenie sprzed 2 dni o którym zapomniał. Rabaty pracownicze na płyty są, ale znikome a doprosić się o nie... lepiej nie wspominać.
W soboty pracują pracownicy z dłuższym stażem, także przez rok,dwa jeśli wytrzymasz, weekendy masz wolne. Z urlopem bardzo różnię bywa, co wynika z ciągłej rotacji pracowników lub z powierzania im zadań nie związanych ze stanowiskiem, typu koszenie trawy, odrestaurowywanie starych mebli szefostwa itd... zawsze się coś znajdzie. Nadgodziny nie są płacone, a ciągły brak kogoś z ekipy zmusza do zostawania w pracy po zamknięciu. Jednym słowem powołam się na komentarz powyżej,
"NIE POLECAM BO KALECTWO PEWNE".
8
Ja 2017-04-21 22:41
Stolarz ...ale bzdury , pracują 9 godzin i tak jest rozliczane wiem bo robię , 17 .05 parking pusty , każdy ma rabaty i nikt nikogo o nie nie prosi , dużo osób robi fuchy, soboty są dyżury kierowników tylko sklep , urlopy kiedy potrzebowałem to dostałem , nie wiem po co te bzdury , płaca w terminie ZAWSZE .Na produkcji trzeba sie narobić a w sklepie trzeba MYŚLEĆ. Szefa nie widuje bo siedzi w nowym zakładzie , choć jak jest to szaleje jak widzi reklamacje i wtedy lecą łby .zwykla robota w małej firmie w małej mieścinie ,roboty dużo wiec kawki nie popijasz i paznokci nie pomalujesz,mało rozrywkowa , potrzebują ludzi z branży , bo roboty coraz więcej , otworzyli 2 zmianę , Osoby z branży , przyjmą ile proponują na początek nie wiem

4
były 2017-04-22 20:38
Stolarz ma rację ! Nie wierzcie w te "pozytywne" brednie. Piszą je ludzie na zlecenie właściciela i on sam.
6
Kolega 2017-04-23 19:45
Stolarz... ciekawe to, co piszesz. Pracujesz w tej firmie, że tak dokładnie znasz ich sytuację? Czy może jesteś sfrustrowanym nieudacznikiem, którego w oczy kole, że ktoś może mieć dobrze prosperujący biznes? Bo sądząc po twoich wypowiedziach, na takiego właśnie wyglądasz...
1
Ja 2017-04-23 20:30
Zgadzam się z kolegą. Stolarzu Drogi, nie masz jaj. Skoro tak ci źle w tej firmie to czemu się nie zwolnisz i nie poszukasz sobie czegoś lepszego albo nie zaczniesz pracy na własny rachunek? Odwagi brakuje, czy może tak ci tam dobrze? Jeśli donoszą, to znaczy że coś chce się ukryć?
1
Menel 2017-04-24 15:12
Widocznie Stolarz boi się ludzi z branży ,albo rzeczywiście nie ma jaj .
Ktotowie 2017-04-24 17:24
Widze że ktoś z firmy zobaczył ile jest złych opini i teraz pod róznymi nickami odpisuje :) Klasyka w tej firemce.
7
Ja I KOLEGA 2017-04-24 17:46
Jeśli już chcecie dodawać komenarze od rzekomo zadowolonych pracowników to wysilcie się w wymyślanie "nicków" i róbcie większe odstępy od postów niż pół godziny. "Ja" i "Kolega" cóż za inwencja twórcza. Ręce same składają się do oklasków !
7
Bolek 2017-04-24 19:06
Może do " sklepu spożywczego " znajdą pracowników - niewolników, bo w tym elcavo to jacyś za bardzo myślący ci ludzie pracowali. Koszenie trawy może być czynnością nie do ogarnięcia przez właściciela posesji dlatego musi to zrobić magazynier ale tylko ten z jajami z najniższą krajową .
7
Ogrodnik 2017-05-07 18:46
Od ogrodów państwa WB jestem ja, kosze wszystkie nieruchomosci od Oświęcimia , Ket , Porabki itd od 5 lat , przedogrodek w Elcavo tez robię , jeśli nie chcecie kosić rowów przy chodniku to powiedzcie szefostwu , to przyjdę i to zrobię i sobie zarobię , jeśli ktoś chętny to mu tez pomogę ,pisze bo tego bloga z tym koszeniem nie rozumiem ...odśnieżać tez moge .
nikt 2017-05-08 09:49
Ogrodnik prosze Cię, przecież wszyscy wiedzą że robią to pracownicy, a nie żaden ogrodnik. Gorszej śćiemy się wymyślić nie dało.
11
Ogrodnik 2017-05-08 19:03
Wiem co pisze , bo to robię od 5 lat , całe ogrody zakładam i dbam , kosze co 2 tygodnie ale jak jest coś więcej związanego z ogrodnictwem to mówcie , ze nie będziecie robić a przyjdę i to zrobię mi za wszystko płaca ,to co uzgodnione , weszłem na tego bloga bo się przestraszyłem ze klienta straciłem
tymoteusz 2017-06-05 17:21
Nie polecam, ciężka harówa a w nagrodę najniższa krajowa + nadgodziny i zero szacunku do pracownika.
8
Zbyszek banan 2017-07-10 15:32
Dlaczego ciągle są usuwane komentarze o kolesiostwie w firmie i humorkach szefa, wystarczy znać kogoś z Kęt to od razu można usłyszeć opinie na temat szefostwa, pytany nie musiał nawet pracować w firmie, sława ich wyprzedza :)
4
Dominika 2017-08-08 15:11
@Zbyszek banan może dlatego, że forum nie służy do opisywania pracowników, a ogólnie firmy. Wszystko jest zawarte w regulaminie do przeczytania tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin.
3
wiktorek 2017-09-12 22:06
@Dominika przed wysłaniem cv do tej "firmy" warto wiedzieć żeby się powstrzymać.(usunięte przez administratora)
3
Dominika 2017-09-25 12:48
@wiktorek a czemu trzeba się powstrzymać? Możesz uzasadnić swoją wypowiedź, żebyśmy wszyscy wiedzieli, dlaczego tak uważasz? Przyda się takie uzasadnienie szczególnie osobom zainteresowanym aplikacją do FH Elcavo Polska W. Bilczewski.
POZDRAWIAM 2017-09-29 00:08
Ponieważ szef nie szanuje pracowników, nie panuje nad nerwami, atmosfera w pracy jest bardzo kiepska przez pewną osobę której "hobby" to donosy na wszyskich o wszystko. Praca jest cięzka i łatwo o pomyłke a szefostwo i wpomniana wyzej koleżanka rzucają ci kłody pod nogi. Z obiecanej pensji i tak zawsze znajdzie się powód żeby coś Ci potrącić :) Także podsumowując czy warto nabawiać się wrzodów żołądka za marna wypłatę? Nie sądze :)
2
Dominika 2017-10-03 14:04
@POZDRAWIAM dziękuję za odpowiedź. Czy ktoś jeszcze czuje się tak w FH Elcavo Polska W. Bilczewski jak ten użytkownik? Nikt nie widzi plusów pracy w tej firmie? Dajcie znać osobom, które szukają pracy i wchodzą na forum po cenne informacje.
Zostaw swoją opinię o FH Elcavo Polska W. Bilczewski - Kęty
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FH Elcavo Polska W. Bilczewski