brak logo

DTS - Drukarki Tonery Serwis

Warszawa

Opinie o DTS - Drukarki Tonery Serwis

anonim 2011-04-28 13:59:56
hmm nie polecam nikomu takiego pracodawcy. Jesli chodzi o pieniądze to jest bardzo slabo i harujesz za kilka osob ( jak dochodzi do wyplaty i dorzuca 100zl to mysla ze sa ok i powinienes ich calowac po stopach). trzeba uwazac na [usunięte przez moderatora] i takiego [usunięte przez moderatora] to kawal cwaniakow i mysla ze sa wspaniali. teraz pracuje w innej firmie i jest o niebo lepiej. moze pomyslicie ze sie mszcze lub cos podobnego ale mozecie sprawdzic na gumtree ze oni potrebuja kogos co chwile (watpie w to ze az tak sie rozwijają) a jeszcze jedno uwazajcie co daja wam do podpisania jakies beznadziejne aneksy gdzie mozna sie wpakowac!!!! Naprawde nie polecam!!!! ps ( a te wpisy co sa tutaj to widac ze jakies ostro naciagane na temat tej firmy)
anonim 2011-05-05 10:37:59
Jak ktoś jest złodziejem (nie boje się użyć sie tego słowa) i próbuje kombinować na wszystkie możliwe sposoby to rzeczywiście nie znajdzie dla siebie miejsca w tej firmie, Takie zachowania są skutecznie zwalczane . Jeśli zaś chodzi o [usunięte przez moderatora] to jest nie większy niż w innych firmach. Jesli ktoś przychodzi do pracy z zamiarem \"jak tutaj zrobić , żeby się nie narobić i zarobić\" i \"czy się stoi czy się leży 1000 złotych się należy\" to również współpraca z takim osobnikiem szybko się zakończy.
P.S. Drogi autorze postu więcej dyplomacji.
Bez pozdrowień
1
anonim 2011-05-05 13:50:39
( usunięte przez administratora ) jeśli podajesz moje nazwisko na forum to miej odwagę się podpisać z imienia i nazwiska. Możesz oczerniać firmę, w końcu mamy wolność słowa, ale nie masz prawa oczerniać mnie czy kogoś innego nie licząc się z konsekwencjami prawnymi. To, że piszesz jako anonim nie chroni Cię. Można sprawdzić nr komputera z którego piszesz i wyciągnąć odpowiednie konsekwencje przewidziane prawem. Lepiej dobrze się zastanów, co chcesz przez to osiągnąć. Sposób oczerniania mnie czy naszej firmy pokazuje, jak mizernym jesteś pracownikiem oraz człowiekiem. Znam wartość tej firmy, znam wartość ludzi w niej pracujących i na pewno taki ktoś jak ty nie ma prawa w ogóle się na ten temat odzywać. Jeśli chcesz coś wyjaśnić, zrób to jak prawdzimy mężczyzna, a nie dzieciak. Człowieku, masz prawie 30 lat! Nie zachowuj się jak dzieciak, który dostał klapsa, bo był niegrzeczny.( usunięte przez administratora ) na którego trzeba uważać.
3
Arczi 2011-08-01 11:37:19
A ja tam polecam, pracowałem ponad dwa lata :) ... jak dla mnie praca marzenie.. tylko musi się choć trochę chcieć
dts 2012-11-18 11:37:34
nie polecam! krakowska firma z oddziałami zatrudnia za 1200 na śmieciową umowę bez swiadczeń bez perspektyw na umowe tylko po to by nalapac im klientow i Cie zwolnia.
1
każdy w DTSie wie kto to napisał 2013-06-06 13:31:30
Tak aby sprostować te wszystkie wpisy: nie mówimy o firmie DTS a o oddziale w Raszynie. Zastanawiające jest to że tylko mowa tutaj o tym oddziale a nie całej firmie i wszystkich oddziałach
(widocznie tylko na temat tego oddziału jest o czym pisać) . Firma DTS jest prowadzona przez naprawdę w porządku właścicieli i wiele bym dał za nich po prawie 4 latach pracy. Proponuję nie jechać po całości a tylko po jednostce. W oddziale Raszyńskim ma się szansę dostać umowę na stałe ale wymaga to bardzo wiele samo oporu i ogromnego wkładu pracy lub objęcia stanowiska kluczowego. Prawdą jest że Handlowcy zatrudniani są na umowy śmieciowe i naprawdę trudno jest się im przebić, zresztą niby ilu za 1200 zł na początek ma motywację do pracy i kto z naprawdę dobrych i szanujących siebie przyjdzie na takich warunkach rozwijać oddział (nie chciałem urazić nikogo kto się tutaj zatrudnia a jedynie podkreślić żałosną politykę oddziału). Przychodzą do pracy tu Ci którzy są zdesperowani. Część zespołu zatrudniona jest na stałe a wynagrodzenie zaczyna się od 1200 + prowizja dla handlowca, 1500 dla magazyniera lub kierowcy. Jeśli chodzi o wpis w którym mowa o nałapaniu klientów to też się podpisze, przychodzi "nowy" ma zapał, wykaże się a nie jest to docenione więc motywacja spada - odchodzi sam lub zostaje zwolniony a jego klienci rozdzielani są pomiędzy tych którzy pracują na stałe. Osobiście nie polecam pracy w oddziale Raszyńskim dopóki nie zmieni się kierownictwo - bo nie ma się tu perspektyw na przyszłość, pieniądze nędzne a o podwyżce lepiej nawet nie próbować rozmawiać.
1
każdy w DTSie wie kto to napisał 2013-06-06 14:08:08
Arczi - 2011-08-01 11:37:19

A ja tam polecam, pracowałem ponad dwa lata :) ... jak dla mnie praca marzenie.. tylko musi się choć trochę chcieć
Pnie [usunięte przez moderatora] gdybyś pracował w tym oddziale ponad dwa lata to byś był jednym z tych którzy tu nadal pracują...
1
fgfg 2013-07-11 07:02:46
potwierdzam, Pan [usunięte przez moderatora] juz dawno nie powinien tu pracowac
1
NIE 2015-10-25 17:31:34
nie polecam oddziału w Katowicach !!
Katowice 2015-11-27 14:14:37
w Katowicach dzieje się i firma funkcjonuje dzięki zmotywowanym pracownikom, których na pewno nie motywuje Kierownik dla którego najważniejsze jest w poniedziałek po godz 8 rano co będzie na obiad (obiad w firmie to dodatek za to ze sie pracuje 8,5 h, ale też trzeba zasłużyć na ten obiad, nie każdemu się należał)
nie dajcie sie 2016-02-26 12:52:42
oczywiście przedmówca zapomniał dodać ze na umowe minimalka a reszta pod stołem :)
anomim 2016-03-10 10:25:06
Czytając te wszystkie komentarze nasuwa się jedno zasadnicze pytanie - kto tak na prawdę narzeka na tego pracodawcę? W przypadku handlowców - Ci którym nie wyszło - na pewno nigdzie nikt nie zwolnił handlowca, który rokował (bo firmie zależy przecież na zatrudnianiu wartościowych pracowników - bo to oni napędzają firmę do przodu). Zwalniani są tacy którzy się nie sprawdzili - a na jakiej podstawie można to wywnioskować? - bo nie pozyskują klientów i nie robią wyników. W związku z tym dlaczego panuje o tej firmie opinia, że zatrudnia handlowców tylko po to żeby nazbierali nowych klientów a następnie ich zwalnia?
Odpowiedź jest prosta - tego typu komentarze piszą frustraci, którym nie wyszło - a zamiast się zreflektować dlaczego i szukać w sobie przyczyny tego - wolą się obrażać na cały świat i winy szukać w innych. Przykro mi, ale taka jest niestety prawda...
olek 2016-05-13 08:31:30
na jaką umowę zatrudniają przedstawicieli handlowych @anonim?? Słyszałem, że są niezłe prowizje jak ktoś się stara.
Zostaw swoją opinię o DTS - Drukarki Tonery Serwis - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DTS - Drukarki Tonery Serwis