brak logo

sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.

Goleniów

Opinie o sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.

cukieeczek 2013-06-06 00:26
uciekajcie w tej firmie nie ma przyszłości dominuje [usunięte przez moderatora][usunięte przez moderatora] przy jakimkolwiek konflikcie chowają głowę piasek [usunięte przez moderatora] ludzi traktują tam ludzi jak śmieci jeżeli chcesz mieć traumę psychiczną to idz daj sobą pomiatać za[usunięte przez moderatora] pieniądze
5
Ambroży 2013-06-28 20:10
Praca w tej firmie to czysty [usunięte przez moderatora] za 9,99h wykonujesz akord.
Premia zależna od lizania [usunięte przez moderatora] trzem mistrzom zmiany nie więcej niż 150zł.
[usunięte przez moderatora] ma wszystko w[usunięte przez moderatora] jak jakiś problem to chowa głowę w piasek.
NIE MA UMÓW O PRACE są za to zlecenia jak jest produkcja.Jak nie ma zleceń to nie jesteś potrzebny.
Jak chcesz być ,, SUPER PRACOWNIKIEM '' to zapraszaj mistrzów na piwo lub na pikniki na własnej działce.
9
Olek 2013-06-29 12:17
Brak słów, żałuje tych dni co tam pracowałem.
6
anonim 2014-02-27 00:12
praca w tej firmie to porażka z mistrzami nie można się dogadać jeden wysyła do drugiego ciągle tylko zwodzą a przede wszystkim zastraszają robią wszystko by utrudnić ci funkcjonowanie najlepiej człowieka zeszmacić to wtedy się podda stawka godz. wynosi 9,99 brutto- od dawna bez zmian szkoda czasu i zdrowia na tą firmę chyba że masz silną psychikę
2
sia 2014-09-18 18:36
Tragedja Firma Maja ludzi za nic zwlaszcza Pani dyrektor i Pan prezes nie polecam nikomu naprawde nie warto
2
były pracownik 2015-05-27 19:57
firma ta to dramat wszystko co napisano wyżej jest prawdą, myślę że pan prezes i pani dyrektor oraz zbynio od wszystkiego i niczego powinni zacząć zatrudniać niepełnosprawnych intelektualnie albo Ukraińców
3
pablo 2016-01-15 16:32
teraz bts a nie sia sama praca lekka ale kadra zarobki i najważniejszy prezes to najgorsze dno na parku przemysłowym,lepiej w ikea
2
Basia 2016-03-13 09:49
Możesz mi powiedzieć coś więcej?
Jestem zainteresowana pracą w tej firmie.
ZGL 2016-03-19 11:22
Fama chodzi że "Zarząd" się zmieni.
3
Kicia 2016-04-20 17:23
Zarząd sie nie zmienia a firma będzie sie rozbudowywać
Budzisław 2016-04-25 10:11
mówią że będzie duża fabryka i kilkaset ludzi i dużo maszyn sterowanych komputerowo. Jak się uda to zostaję, bo firma na pewno nigdy nie zbankrutuje. I narzekać nie ma na co. Jest praca i kasa zawsze na czas.
3
Dargo 2016-08-12 12:29
Coś mówi się o szkoleniach na produkcji w Szwajcarii. Ciekawe kto się załapie.
8
Jasiek 2016-10-14 15:13
Do sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o. nie ma w tym momencie jakiegoś zestawu ofert do Szwajcarii, ale z tego co słyszałem to nic nie jest przesądzone
Styren 2016-10-27 11:30
Już budują i zatrudniają ludzi. Wysyłają na szkolenia do Szwajcarii na 3 mieisące,
Styren 2016-10-27 11:30
Już budują i zatrudniają ludzi. Wysyłają na szkolenia do Szwajcarii na 3 mieisące,
Kandydat 2016-11-19 09:30
Witam , chce aplikować do działu utrzymania ruchu . Czy może ktoś powiedzieć jakie tam są zarobki ? Mniej więcej , w jakim zakresie. I czy są nadgodziny?
7
KR 2016-11-29 17:33
Proszę o jakieś konkrety na temat zarobków i warunków pracy w tej firmie po rozbudowie. Pozdrawiam
5
Gunia 2016-12-04 14:47
Ikea? jestem jej pracownikiem od wielu lat , w tej chwili po zmianie dyrektora fabryka spada na dno. Totalna porażka. Goła pensja bez premii to ok 1500 zł niektórzy mają jeszcze mniej. poczytaj aktualne opinie na forum to zobaczysz co się dzieje ludzie piszą prawdę.
2
AdA 2016-12-14 17:15
Ktoś napisał że aktualnie zatrudniają ale gdzie można wysłać CV ? :)
4
wujekmroowa 2017-01-04 22:19
rekrutacja@sia-abrasives.pl wysylaj to moze sie zalapiesz na szkolenie do szwajcarii
2
Mst 2017-01-21 13:46
Sa nadal przyjecia ? Ktoś coś wie ?
Pracownik 2017-01-31 22:15
Tak, są przyjęcia. Docelowo ma pracować ok 400 osób. Fajna okazja na rozwój.
2
borys 2017-02-24 22:46
znajomy ktory tam pracuje mowil ze po zmianie zarzadu nic sie nie zmienilo ze pieprza o Boschu cuda miody jaki to zaj..pracodawca - tylko dla kierownikow, menadzerow i jak ich tam zwa reszta bez zmian.
tylko na obiecywaniu sie konczy zeby pracwonikom oczy amydlic i przytrzymac ich jak najdluzej a potem sajonara. 2ki z przodu na produkcji nie uraczysz...rodziny nie wyzywisz. a te bajki o premiach miedzy ksiazki wsadzcie.
6
Kr 2017-02-25 09:14
Dobrze wiedzieć
1
Romek 2017-03-05 10:57
Nie polecam. Tak jak wyzej napisane. Taka jest prawda To samo co Ikea Goleniow i jeszcze gorzej
7
majkel 2017-03-26 22:05
przeciez teraz cala ikea zatrudniona jest w boschu...heheh
4
byly pracownik 2017-03-26 22:18
chyba pracownikow ze wschodu bo nikt za takie grosze nie wyzywi rodziny! wyzysk,wyzysk,wyzysk!
2
SiAm 2017-03-27 15:59
Głodowe stawki i odwieczne czarowanie heheh..
3
patryk 2017-04-05 07:21
przyszedl bosch i wszystko rozpier......l
pomalu wymienia stara ekipe z bts na nowych paziow
nowi pala glupa i fajki co 15min,przy okazji biora niezle pensje i jest spoko
produkcyjnym obiecuje sie premie ktorych nie zzobacza i tak bo te smieszne wykresy sa wyliczane z kosmosu i specjalnie zanizane
13
Taki tam 2017-04-09 18:53
Dokładnie tak. Do tego niby premia 15% której też nigdy nie uraczysz bo albo nie wykonasz planu albo lider od tak Ci zabierze za to że źle patrzysz na niego. A jeśli jakimś cudem będziesz miał te 10% to i tak od podstawy, powiedzmy zarabiasz 1800 to wychodzi 180 zł i tak magicznej "dwójki" nie masz. Masakra...
10
Jay 2017-04-25 11:21
Najlepiej o tej firmie świadczy to, że nowi ludzie przychodzą i po 2-3 miesiącach uciekają. Niestety na zarząd składają się ludzie niepoważni, łamanie kodeksu pracy jest na porządku dziennym. Umowa o pracę podpisana z co najmniej kilkudniowym opóźnieniem (na umowie data prawidłowa), na umowie inne warunki niż było to uzgodnione.
Jeżeli chodzi o kulturę pracy to ta firma nie ma nic wspólnego z niemieckim Boschem, tu jest bałagan i pomiatanie pracownikiem.
Najgorsza z firm w których pracowałem.
Zarobki takie sobie, bez rewelacji.
17
Nicky 2017-05-04 09:10
Bo są naiwni :)
6
gustlik 2017-06-19 11:35
Polecam w 100%
Chcesz się wkur****ć ?
Przyjdź do tego zakładu
Chcesz zarabiać mniej niż na kasie w biedronce ?
Przyjdź do tego zakładu
Chcesz robić za dwóch a nawet trzech ?
Przyjdź do tego zakładu.
Chcesz nie dostać premii choć na nią zapracowales ?
Przyjdź do tego zakladu.
Bardzo napięta atmosfera zarobki na poziomie 1800 zł. Szanowny Pan pseudo kierownik rafał k.
Lata po hali jak z nie powiem czym i czepia się wszystkiego jak leci nawet narzędzi które leżą na swoim miejscu...
NIE POLECAM ZAKLADU !!!i ta firma nie ma nic wspolnego z wielka kultura pracy boscha!!!
14
anka 2017-06-27 13:41
Uwazajcie na malego marka j. Sprzeda kazdego zeby tylko prezes go poglaskal
7
Niezadowolona 2017-07-03 11:02
Ogólnie nie polecam, bardzo duże braki w kadrach, umowy nie na czas, błędy w wypłatach i to nie małe bo czasem ludziom brakuje po 200 - 300 złotych i potem się trzeba prosić 3 tygodnie o wyrównanie i nikt nawet nie powie przepraszam. Na rozmowach obiecują pakiet socjalny, opiekę medycznom i kartę multisport a nic takiego nie ma!! Ludzi przychodzą i odchodzą nawet biurowi widza co się dzieje i wracaja do poprzednich firm po 2-3 miesiącach. Dodatkowo ciagle brakuje materiału i karzom ludziom brać urlopy przymusowe.
14
obt 2017-07-03 20:43
a miało być tak pięknie.. czyli co nie warto się tam zatrudniać ? ...
4
ktoś 2017-07-18 12:35
mistrzyni ortografii, nie dziwię się że się zwolniłaś skoro nie "umisz" czytać i pisać ;)
5
Karol 2017-07-25 14:55
oj widac ze ktos z firmy
broń firmy, broń korposzczurze
4
TomTom 2017-07-25 19:48
Mam możliwośc iśc tam do pracy ? Brać czy nie ?
1
Lg 2017-08-10 12:20
Absolutnie NIE !
7
Byly juz pracownik :) 2017-08-23 15:56
Jestem z tych co wrocili do poprzedniego pracodawcy. Potwierdzam wypowiedz o spoznionych umowach i pomylkach w naliczaniu wyplat - to standard w tej firmie. Dodatkowo nieznajomosc bierzacych przepisow prawa pracy. To jeszcze nie jest zaden Bosch tylko garazowa. Na rozmowach kwalifikacyjnych obiecanki, o ktorych po zatrudnieniu mozesz zapomniec. Nie wiem czy ktos sie ze mna zgodzi ale jesli masz stabilna prace to nie warto jej zmieniac na sia bo tu jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wo i niestabilnie. I jeszcze jedno, ta ryba jak kazda psuje sie od glowy....
6
krótka lanca 2017-09-06 12:53
W organizacjach również dominują patologie, a pięć z nich stanowi jedno z głównych źródeł problemów biznesowych. Jeśli przyjrzymy się organizacjom z bliska, dostrzeżemy pewną prawidłowość. Otóż menadżerowie nie skupiają się na rozwiązywaniu prawdziwych problemów, lecz akceptują status quo. Poszczególne departamenty czy działy realizują sprzeczne cele, ludzie z niechęcią przychodzą do pracy, podejmuje się decyzje i dochodzi do wniosków na podstawie opinii, nie faktów. Wreszcie, organizacjom brak standardów zarządzania, więc zamiast działać zgodnie z wypracowanym standardem, liderzy i menadżerowie nieustannie gaszą pożary. Co ciekawe, większość problemów można by uniknąć, gdyby kierować się po prostu… zdrowym rozsądkiem.
Organizacje mogłyby zyskać walor w postaci „normalnej pracy”. Ludzie przychodziliby do pracy z chęcią. Menadżerowie spędzaliby czas, przyglądając się procesom i wyciągaliby wnioski na podstawie własnych obserwacji. Pracownicy doskonaliliby się i realizowali wspólny cel, zakreślony przez zarząd. Te zaś byłyby oparte na potrzebach i wartości dodanej dostarczanej klientom.
Problem w tym, że większość organizacji zdążyła przyzwyczaić się do istnienia rażących patologii. Takich, które uniemożliwiają realizację powyższych celów. Zamiast piętnować patologie, ulegamy im. Mamy więc do czynienia z pięcioma głównymi patologiami. Nie są one oczywiste, więc nie jest też łatwo je zwalczać. Przy czym są powszechne, rozpoznamy je w większości fi rm. Mimo to, a może właśnie dlatego, warto im się przyjrzeć, a następnie stawić im czoła.

DO NAJBARDZIEJ POWSZECHNYCH PATOLOGII NALEŻĄ:
1. My i Oni – Silosy
2. Ludzie przychodzą do roboty
3. Opinie zamiast faktów
4. Ego – Menadżerowie
5. Doskonalenie przeszkadza biznesowi
Prezes_Spejson 2017-09-08 18:06
Hej hejterzy. Napiszę krótko - wszystkie dziewczyny, które pracują na szlifierkach to Mistrzynie Świata. Cała ekipa robi świetną robotę, ale to im jest trudniej, bo praca nie jest łatwa, a one są kobietami i im jest ciężej. Robią każdą kombinację materiałów i uczą się szybko. Zobaczcie na Panią Beatę z AT11. Kilku ,,miszczuf'' poległo, a próbowali kilka miesięcy. Ona ogarnęła w kilkanaście dni. @robert123 oboje się zgodzimy, że akurat w Sia wszystkie Panie są prześliczne i to może jest problem dla Ciebie, one nie zwracają na Pana uwagi. Z czego to wynika ? Higiena ? Wygląd ? Może brak charyzmy ? Spróbuj sobie na to odpowiedzieć, a życie będzie łatwiejsze. Czasem mydło i axe za 10 zł czynią cuda ;) Co do zarobków, to jedne z lepszych na start + premia, która ostatnio zrobiła się powtarzalna i 15 % jest kolejny miesiąc. Ciężko jest, bo firma się rozbudowuje. Maszyny jadą że Szwajcarii + są przenoszone że starej hali. Po kilkanaście osób dziennie nowych zaczyna. Dużo się dzieje, ale ogólnie jest spoko :) Pozdrawiam tych nieszczęśliwych, którzy nie dają rady. Wiadomo najsłabsze ogniwa odpadają pierwsze ;)
2
Łukasz 2017-09-09 19:28
Pieprzysz takie miody bo chyba podpisałeś lojalke..
5
Lala 2017-09-18 10:42
Sytuacja w firmie śmieszna, ludzie których firma wyslala na szkolenie do Szwajcarii, po powrocie się zwalniają. Są pewne osoby na hali które psują cała atmosferę np. pani kaja( która chwali się że i tak jej nie zwolnią bo jest koleżanka Tomka K.) Nikt nie zrobił jej problemu,ze w czerwcu poszła na zwolnienie lekarskie w GTECJI ;).
3
Lala 2017-09-18 10:43
Sytuacja w firmie śmieszna, ludzie których firma wyslala na szkolenie do Szwajcarii, po powrocie się zwalniają. Są pewne osoby na hali które psują cała atmosferę np. pani kaja( która chwali się że i tak jej nie zwolnią bo jest koleżanka Tomka K.) Nikt nie zrobił jej problemu,ze w czerwcu poszła na zwolnienie lekarskie w GRECJI ;).
3
Zażenowany. 2017-09-19 11:16
Myślę że opinie ,które tutaj zostały dodane mają wiele wiele prawdy w sobie ,ponieważ spędziłem tam 3 miesiące ,które były dla nie męką ,w tej firmie jesteś nikim,i stosowane są obiecanki ,cacanki a głupiemu radość ,zgadzam się z jednym opiniodawcą ,że robisz Za dwóch i trzech,tak to jest norma ,co powinno robić 2 lub 3 ,robi jeden człowiek ,a normy są tak ustalone że nie da się w żaden sposób tego zrobić ,i dlatego nigdy nie ma 15 procent.Co do ludzi z wyższego szczebla ,mam na myśli liderów ,itd,to nie bardzo mają pojęcie o procesie produkcyjnym ,ja mam 15 letnie doświadczenie w firmach produkcyjnych i to co zobaczyłem ,wywołało u mnie śmiech...Byłem 3 miesiące ,i to mi pozwoliło zrozumieć, że BOSCH to ukryty obóz pracy.. Kupują wszystkich wyjazdem do Szwajcarii..
9
Ronaldinio 2017-09-19 11:19
Bieda panujaca w firmie zmusza pracownikow do robienia wlasnych skretow! Lecz Lysy w czapce ciagnie od innych normalne Papierosy!!
6
Irek 2017-09-20 18:58
Na jakim poziomie są zarobki w Boschu? Np na stanowisku operatora
Skuda 2017-09-26 00:29
Widać że pisze "miszcz". Chyba ten co lata po hali i się przy....dala do wszystkiego jak to ktoś już napisał. Nie pozdrawiam
2
Zostaw swoją opinię o sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o. - Goleniów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sia Biuro Technologiczne sp. Z o.o.