brak logo

ECO-BAZA PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE STANISŁAW ŁUKASIEWICZ

Dąbrowa Górnicza

Opinie o ECO-BAZA PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE STANISŁAW ŁUKASIEWICZ

tom2417 2013-09-07 11:13:47
Pracowałem w tej firmie dwa tygodnie-jednym słowem (usunięte przez moderatora)zamienia się w typowe niewolnictwo a praca po 10-12 godzin od poniedziałku do niedzieli jest katorgą -praca ciężka przy torach kolejowych zmusza nas ponad stan wysiłkowy i psychiczny..ogólnie wyjazdy poza miejsce zamieszkania jest dość wyczerpujące a wypłaty nieadekwatne do wykonywanej pracy!!nie polecam tego zakładu, (usunięte przez moderatora)zmuszanie do pracy ponad stan godzinowy w dodatku umowy o dzieło nie mające większych znaczeń
12
Milos 2014-09-17 21:23:40
Ja jestem zadowolony z pracy w Tej Firmie.pracuje od 4 lat i jest ok.ale opinie pewnie są różne.wypłaty dobre.wyjazdy są jak w kazdej firmie.Zawsze fajny hotelik..
1
Mariusz 2014-11-25 15:13:33
Pracowałem w tej firmie 4 miesiące w delegacji (grodzisk Mazowiecki), praca przez 2-3 tygodnie bez dnia wolnego, również w sobotę i niedzielę. Godziny pracy zaczynają się od 10 w górę, niejednokrotnie krotnie nawet po 20 h na dobę. Ludzie nie wytrzymują i dlatego jest bardzo duża rotacja, w ciągu miesiąca potrafiło przewinac się 20 osób!!! Stawki 12 zł, umowa o dzieło. Żadnych dodatków za pracę w nadgodzinach. W tej firmie nikt się nie utrzymuje długo. Ogólnie nikomu nie polecam tego obozu pracy
3
BOGDAM 2015-01-22 19:18:10
PRACOWAŁEM W TEJ FIRMIE PRAWIE ROK . NA KOLEGÓW NIE MOGŁEM NARZEKAĆ , GORZEJ BYŁA Z TAK ZWANYMI KIEROWNIKAMI I DYREKTORAMI . NIE DOTRZYMUJĄ DANEGO SŁOWA . KRECA NA KAZDYM KROKU .LUDZIE JUZ NIE WYTZRZYMUJA PSYCHICZNIE W TEJ FIRMI. Z DNIA NA DZIEN JEST CORAZ GORZEJ NIE WIEM JAK WY ALE JAK NIE POLECAM TEJ FIRMY
Tomek 2015-01-31 10:04:28
witam.co człowiek to opinia.Ja pracuje już 3 rok.Zarabiam przyzwoicie.Rotacja w firmie co prawda jest spora ale tacy ludzie przychodzą.w firmie nie ma miejsca na alkohol a tu niektórzy maja problem.chciałbym wprawdzie lepiej zarabiac ale powoli awansuje.pozdr
łukasz 2015-01-31 12:35:48
Pracuje w firmie juz 5 lat. Zaczynałem jak każdy pracownik, od podstaw i jestem bardzo zadowolony. Firma daje możliwość rozwoju, trzeba tylko chcieć. Jeśli widać zaangażowanie, zawsze jest to doceniane. Rotacja ludzi jest spora to fakt, ale ludzie przychodzą różni, lecz Ci u których widać zaangażowanie zawsze zostają. Myślę że tak jest w każdej firmie. Porządny personel to siła firmy. Niema mowy o alkoholu w pracy, bardzo surowe kary. Myślę że stąd niektóre negatywne opinie. Pozdrawiam.
B U Ł K Y 2015-01-31 21:27:57
Pracuję w firmie już 3 lata. Aby się czegoś w życiu dobrze nauczyć to zawsze trzeba zaczynać od podstaw i tak było w moim przypadku. Co do rotacji pracowników to jest ona wprawdzie wielka. Przewija się bardzo duża ilość ludzi, ale najgorsze jest to że głównie z jednego powodu - a mianowicie ALKOHOL. Bogdan wyżej pisał, że na kolegów nie mógł narzekać - no tak, bo miał kilku takich co mu nigdy wspólnej 50ml nie odmówili :). A co do Kierowników to prawdę napisał. Miał wylecieć po pierwszej wpadce, ale ze względu na jego rodzinę, o której tak zawsze lubił wspominać za każdym razem , nie dotrzymali słowa i zwolnili go dopiero po czwartej, z czego trzy miał w jednym tygodniu. Jak ktoś inwestuje swoje życie w 40%, to w żadnej firmie kariery nie zrobi, tak samo jak kolega Mariusz. Jeszcze tyko czekać na opinię od Mahometa - niczym trzej muszkieterowie na jednym koniu. A zapomniałbym o czwartym - ciekawe co tam u Benka słychać - żałosne. A tak poza tym to praca idzie nam 2 razy szybciej jak was tu nie ma, no i w końcu można się wyspać na Hotelu - oczywiście zapewnianym prze firmę Eco-Baza. Jeżeli jest ktoś kto tylko chce się rozwijać, to jak najbardziej polecam. A ja jestem tego żywym przykładem. Pozdrawiam
pawel 2015-02-08 22:12:11
czy moze ktoś zdradzić mi tajemnica ile taki początkujący pracownik moze zarabiac ( chodzi mi o zarobek netto ) ,mam półtoraroczne doświadczenia w pkp plk głownie przy wymianie podkladów kolejowych, ukończyłem technikum kolejowe i zastanawiam sie nad Waszą firmą.Praca na kolei mi sie podobała, lubie fizyczną pracę, z alkoholem nie mam zadnego problemu bo go poprostu nie pije,można powiedzieć ze wogóle unikam, ale wracając do mojego pytania, ile mogę zarobić mniej wiecej na początek na godzinę?
1
Pseudo 2015-02-15 18:59:13
Witam, znam historie opisane w przypadkach Bogdana, tego Mahometa itp, fakt jest taki że może i pili, ale oni akurat pracowali dobrze, o wiele lepiej niż niektórzy nie pijący. Prawdą też że za alkohol wylecieli, ale nie mówimy o pracownikach w tych komentarzach a o pracodawcy. W Całym zeszłym sezonie pracowałem z nimi wszystkimi na jednej budowie w Grodzisku Mazowieckim, i zgodzę się z opinią Mariusza, praca po 20 h to był standard, sobota niedziela nie były nigdy lżejsze, o pozwolenie by jechać do domu na jakiś wolny weekend trzeba było się prosić, a i tak zawsze po trzech tygodniach był z tym problem. Kierownictwo albo nie znające się na pracy( Dawid) albo gość nie szanujący ludzi (Paweł), jedyny w porządku gość to był brat tego Pawła, Łukasz, nie dotrzymywali wszyscy słowa. Stawka 12 zł, nie płacona delegacja ani żadne dodatki na jedzenie, praca na czarno, umowa o prace dopiero co najmniej po roku. Nie polecam firmy a wręcz ostrzegam.
AAAA bym zapomniał, ten kto pisał o hotelu to jakiś baran, skoro uważa mieszkanie na zabitej dziurze "super hotelu"(w sezonie był 4 razy zmieniany z powodów braku potrzebnego zaopatrzenia, kuchni toalet pryszniców) to jest zwykły burak!!! pewnie z Żagania bo tam większość ludzi pracuje z tych okolic gdzie nie ma innej pracy.
5
pawel 2015-02-21 20:10:35
uu to tragedia 12 zl ,bez dodatków ,delegacji itd to lipa straszna
1
Slawek 2015-02-24 20:19:33
Pracowałem w tej firmie 2 lata jestem zdziwiony opinią tzw,Pseudo ,znam kierownictwo ,ktore opisuje,ten pierwszy(Dawid)który po mimo krótkiego doświadczenia ,zawsze starał sie być aktywny i chciał sie podzielić swoją wiedzą z pracownikami,drugi (Paweł) doświadczony,pracowalem z nim krótko!natomiast co do Łukasza nie poznałem,Myślę że tzw,Pseudo coś sie nie spodobało a może migał sie od pracy,bo to nie jest firma dla słabych ludzi.Polecam firmę Eco BazA jest wypłacalna i płaci na czas(wysokość wypłaty od zaangażowania ! Po powrocie do kraju bede chciał wrócić do firmy !!!
1
Grzegorz 2015-03-04 08:59:30
Witam,pracowałem w tej firmie kilka miesięcy, jako operator, faktycznie oplacany na tym stanowisku byłem dobrze, ale zgadzam się z opinią że pracuje się za dudużo, skoro kolega wyżej uważa że praca w Eco baza jest dla silnych, jest mało inteligentny, nie można pracować po 20h kilkanaście razy w miesiącu, w ciągu sezonu co miesiąc miałem około 340h pracy,a to są prawie dwa etaty!!! A co do pozytywnych opinii na tej stronie to wiem ze pisze je jeden kierownik zajmujący się takimi sprawami. Podzielam opinie pseudo, kierownik Dawid nie zna się na robocie, przez niego niejednokrotnie pracowałem dzień i noc z przerwą tylko na posiłek, nie do końca jest szczery, obiecuję złote góry q jest jak jest. Paweł jest bardzo wymagający ale da się to ogarnąć. Co do kasy to fizycznych oplacano 12zl na h, bez umowy i jakichkolwiek delegacji nie polecam nikomu kto się szanuje, wszyscy pracujący tam są z okolic zagania, gdzie jest spore bezrobocie, pochodzą z zadupia i nie mają wyboru innego.
2
falub 2015-03-17 17:24:18
Firma ok zarobki dobre polecam prace w eco bazie a co do zagania to nie zadupie pajacu
Maniek 2015-03-22 12:06:44
Firma Eco-baza jest dobra zarobki na poziomie ,wypłacalnośc ok,a ten pajac wara od Zagania i tak wiemy kto ty pajacu!!!!
Łukasz 2015-03-31 13:56:54
Nie byłem zatrudniony w tej firmie ale z nimi współpracowałem, tzn byłem wynajęty wraz ze sprzętem, lecz co nieco wiem o tej firmie. Wyplacalni są, z umowami nie wiem jak nigdy mnie to nie interesowało, pracy sporo jak ktoś pisał nie raz 20h na dobę, ale taka specyfika pracy na kolei. Wiem że hotel ludzie mieli oplacany, w miarę dobrym standardzie. Uważam że jak ktoś chce pracować to zatrzyma się u nich na dłużej, stawki od 12zl na wstępie, wiem że co roku wszyscy mają podwyżki.
nick 2015-05-11 23:34:01
Zgadzam się w 100 a nawet 1000 procentach
2
domo 2015-05-19 15:02:02
Pracuję w tej firmie juz jakis czas i jedyne co moge powiedzieć to to że szkoda mi właściciela tej firmy bo jest w porządku ale nie zdaje sobie sprawy z tego że niektórzy pseudo dyr. robią go w ciula i rąbią na każdym kroku żeby tylko swoją kabze napchać. Poza tym normalni uczciwi pracownicy to tylko zwykli robole którzy muszą zapieprzać na nową fure dyr. i jego zachcianki, (wszyscy wiedzą o którego dyr. chodzi buuuuuuu). Ludzie nie pchajcie się w to g.... bo wkrótce będzie po firmie, bo to się tam wyprawia to jest chore.
3
fruuuuuu 2015-05-19 15:05:25
jak nie podpierd....lasz to nie przeżyjesz w tej firmie!
6
nick 2015-07-09 23:53:28
Nie polecam
4
marco 2015-10-28 10:08:47
tak naprawde gdyby nie michal pisulski to te budowy co on tam byl by upadly gosc sie zna na wszystkim e
wszystko organizuje od A do Z takich pracownikow jak on ta firma potrzebuje osobiscie go pozdrawiam pracowalo mi sie z nim dobrze
pawel 2015-10-28 10:17:28
ta zna sie ale chyba nie na tym co trzeba jest tam paru chlopakow co robia cala robote i to od podstaw sam z nimi robilem i naprawde odwalaja dobra robote i ich szef powinnien docenic a nie tych z gory pozdrawiam hotel u koscielnego
pawel 2015-10-30 11:29:40
Co do tej sugestii że się zna to znam go od podszewki zna się ale na jeździe samochodem od rana do wieczora i staniem na peronie jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i ublizaniem ludziom
1
Blender 2016-02-28 22:30:12
Jesli chodzi o zakwaterowanie to na koszt pracodawcy ? W jakim hotelach byliscie kwaterowani jakie warunki atmosfera obsluga. Czy zakwaterowanie bylo z wyplaty potracane?
XxX 2016-05-18 14:40:31
Najlepiej chyba podjechać do firmy i zostawić swoje CV albo zadzwonić i bezpośrednio zapytać.
W. 2016-08-03 22:12:11
ta firma to jedna wielka porażka. szef niezrownowazony psychicznie furiat który nie rozumie co się do niego mówi, prawa reka szefa .... bez komentarza, a dyrektor pseudo techniczny kompletnie bez pojęcia. omijajcie tą firmę szerokim łukiem.
4
W. 2016-08-03 22:12:38
ta firma to jedna wielka porażka. szef niezrownowazony psychicznie furiat który nie rozumie co się do niego mówi, prawa reka szefa .... bez komentarza, a dyrektor pseudo techniczny kompletnie bez pojęcia. omijajcie tą firmę szerokim łukiem.
5
mirek 2016-10-13 15:05:54
nie polecam najwiekszemu wrogowi, daleko od tego bagna, uwaga na dyrektorów
3
miki 2016-10-13 19:54:25
hahahaha benefity tak przerobisz 5dni roboczych po 16 rbh a potem w beneficie sobotę i niedzielę po 12-14 rbh a jeszcze szef i dyrektorzy potraktują Cię jak bydło
4
basia 2016-10-16 15:12:35
no właśnie, z tego co zauważyłam to u was się w firmie ppracuje w weekendy - i interesuje mnie najbardziej taka informacja ile macie w miesiącu weekendów pracujących
kk 2016-11-04 08:10:31
w firmie walisz praktycznie każdy weekend, placone masz normalnie za godziny, zadnych delegacji zadnych 100, zazwyczaj jedziesz na robote 1-3h dziennie, nie musze mowic ze za dojazdy nie masz płacone jednym słowem wyzysk totalny, a wsyztko po to zeby dyrektor technicnzy kupił kolejne bmw a prezes kolejne porshe. Dyrektor techniczny to całkowita porażka pod każdym względem - technicznym, organizacyjnym - krzykacz I prostak jakich mało, a do tego kompletnie niesłowny(jak wszyscy tam, kierownicy, dyrektorzy, dyrektorki) nie polecam, pracowalem 3 tygdonie I dziekuje
6
nie zdrowa firma 2016-11-27 09:58:25
nawet ukraincy uciekajom z tej firmy, chora atmosfera, wyzysk, nie polecam
2
Zostaw swoją opinię o ECO-BAZA PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE STANISŁAW ŁUKASIEWICZ - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ECO-BAZA PRZEDSIĘBIORSTWO WIELOBRANŻOWE STANISŁAW ŁUKASIEWICZ