brak logo

Centrum sprzedaży aktywnej

Warszawa

Opinie o Centrum sprzedaży aktywnej

anonim 2011-04-28 11:36:33
Od niedawna pojawiła się na rynku nowa, cudowna firma Centrum Sprzedaży Aktywnej. Osobom które tam pracowały szczerze współczuję i z przykrością stwierdzam, że sam tam pracowałem. Obiecują "kokosy", na rozmowie szkoleniowej gwarantują 8 zł brutto na godzinę w pierwszym miesiącu pracy, w kolejnych 10zł brutto. Do tego oczywiście doliczana jest "prowizja" za to co sprzedamy. Okazuje się jednak, że to tylko bajki i zarabia się grosze.Pensja zależy od upodobania szefów a nie faktycznej sprzedaży. Kierownik daje pieniądze do ręki,bez żadnego potwierdzenia mimo, że na umowie napisane jest,że pensja ma być na konto.Pracownik nie ma wglądu w to ile sprzedał i za co mu jest płacone, więc pieniążki idą do kieszeni kierowników.Najgorsze jest to, że codziennie przychodzą nowe osoby,mając nadzieje na godziwe zarobki.Za miesiąc ciężkiej pracy, dostaje się niewiele ponad 600zł. Dziwnie skonstruowana jest też umowa zlecenia.Pracodawca ma prawo zmieniać wysokość stawki w czasie trwania umowy.Zrobione jest to po to,aby pod koniec miesiąca powiedzieć, że nie wyrobiło się normy i dostaje się tylko stawkę prowizyjną wyliczoną na nie wiadomo jakich zasadach.Dlatego radzę unikajcie tej firmy jak ognia.
beba 2012-03-21 14:25:49
zgadzam się z powyższą opinią. ja pracowałam w centrum krótko, odeszłam stamtąd sama. umowę dostaliśmy dopiero po miesiącu pracy, a obiecywana wczesniej stawka netto okazała się stawką brutto. jedyny plus to fajni ludzie, jakich tam poznałam. poza tym, nie polecam...
zadowolony 2012-05-09 20:31:23
pracuję w tej firmie 2 lata i jakoś nie narzekam.tym co pracować się nie chce i myślą że za samo siedzenie na D... należą się kokosy to proponuję do Tesco na kasę.
Pozytywna 2013-02-06 12:41:45
Ile ludzi, tyle opinii, pracuję w CSA ponad 2 lata i nigdy nie mam problemów z wynagrodzeniem oraz jego wysokością.

Sierota, która piszę że zarabia 20zł, to właśnie tyle zarobiła...
rocky 2013-02-12 16:32:48
Hmnn, nie rozumiem tego wpisu?
prawda 2013-02-23 10:27:25
[usunięte przez moderatora] a prawda jest okrutna, lepiej puszki zbierac niż na nich robić , prawda 20zł takie są wynagrodzenia OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ
zażenowana 2013-03-06 15:05:39
Ludzie omijajcie te firme szerokim łukiem, można pracować cały miesiąc i dostać 100-150 zł. ŻENADA niektórzy odebrali po 20 zł wypłaty, smiech na sali, a panowie "prezesi" .... niewychowane gbury.
kamila 2013-03-08 15:31:59
... tak? a co powiedzieli?
cytryna 2013-05-28 13:06:35
Wchodze na rozmowe rekrutacyjna a tam [usunięte przez moderatora]... 3 osoby ! CO TO MA BYC JA SIE PYTAM...
jljljljlj 2013-08-05 21:42:01
Czyli nie warto tracić czasu ? Czy Ty też byłaś na rozmowie dotyczacej ogłoszenia którego tresc brzmiała konsultant do umawia spotkań?
xx 2013-08-07 08:26:20
ja mam iść w tym tygodniu, a jak wyglądal ten kierownik?
paulina 2013-08-12 16:12:32
Króciutko ścięty blondyn, no ale chyba już go poznałeś skoro miałeś rozmowe kwalifikacyjną w ubiegłym tygodniu. Już wiesz jak nie powinna wyglądać rozmowa kwalifikacyjna? :)
byly_pracownik 2013-08-23 15:25:50
Wydaje mi ze lada dzień to wszystko upadnie, brak poszanowania pracowników i ciągłe zmienianie projektów i duże długi chyba. Moim zdaniem nie ma się co tam pakować jak to zaraz upadnie....
qwers 2013-08-30 17:07:44
Przez cały czas istnienia firmy (a jest od paru lat) były tylko dwa projekty.
2013-08-30 17:21:47
Jak 2, na stonie głownej są, a podobno jeszcze PLAy robią i chyba coś z prądem bo znajoma moja byłą i mówiła ????? A na czas nic nie było podobno wypłacana i strasznie mało (dużo niżej) niż powinno za usługi które rzekomo nie weszły. Ściema.
Anon22 2013-09-06 10:59:54
A ile dzis na telemarketingu mozna zarobic - to juz upada a dwa to tylko wykorzystywanie ludzi przeciez, kruczki w umowach, niskie place, mnostwo warunkow - ludzie czytajcie rozne fora - wskazcie mi jakakolwiek mniejsza firma jak nie wiem ORANGE, PLUS itd. ktora jako Telemarketer da zarobic - to juz przeszlosc.....
ktoś 2013-09-15 15:46:13
anonim - 2013-08-31 10:39:29

qwers ile można miesięcznie zarobić pracując w centrum sprzedaży aktywnej? czy oprócz podstawy jest prowizja?
Anonim, ja byłam tam na rozmowie i nie dają w ogóle podstawy. Wynagrodzenie jest naliczane tylko z prowizji...
2013-09-25 22:22:39
System prowizyjny, więc różnie. Mniej niż tysiaka trudno zarobić pracując cały miesiąc. Jeżeli masz możliwości to ze 2 można wyciągnąć
2013-09-26 15:18:43
no stawka prowizyjna to wiadomo różnie bywa. mam znajomych, którzy tam pracowali nawet po 3 lata i oni mówią, że jak ktoś jest słaby to narzeka, a oni są zadowoleni
Anonim2 2013-09-28 22:48:28
Trzy lata temu to byłą zupełnie inna sytuacja, teraz jest tragedia. Tutaj to dno totalne - muliste w dodatku a innych firmach troszkę lepiej ale też szału nie ma. Tylko na infolinii dziś można coś zarobić na callcenter to tragedia, pracowałam więc wiem.....
anonim 5 2013-11-23 13:33:02
Pracowałam w tej firmie bardzo długo i co to za gadanie że nie da się zarobić,da się ,a wypłaty zawsze były regularnie wypłacane.Szefowie też ludzie,jak ktoś miał problem z gotówką,dawali zaliczki.Jeśli ktoś wystawia,takie negatywne opinie,to albo się faktycznie nie nadawał do tej pracy,albo siedział i nic nie robił...Na prowizji,można i da się zarobić,wiec zamiast pisać,takie bzdury,może warto wsiąść się do pracy.
Mika 2013-11-23 14:30:09
Pracuję tam od jakiegoś czasu i zgadzam się z Tobą. Nie ma podstawy ale za jedną umowę dostalam ponad 500zł plus kasa za umówione spotkania. Warto.
milena 2013-12-05 18:00:52
Guzik prawda, CSA to dno. Szefowie to osoby które zdzierają. Nie łudźcie się zaliczkami, z tego tylko powodu chyba są dobrzy. Chociaż dostałam dodatkową stówkę za to, że zdałam prawko. Miły gest na święta. Gdy podupadał NOM, pół grupy dostało wypłaty max. 500 zł w tym osoby jak ja po 50 zł, a robiłam w tym okresie dość dużo. Prosząc o jakieś potwierdzenie ile mam umów nie mogłam jej zobaczyć. To dziwne prawda? Oszustwo. Dodatkowo w starym, rozpadającym się budynku który ma zostać zburzony. Teraz jest projekt RWE gdzie umawiasz spotkania, sama prowizja. Pochwalcie się swoimi satysfakcjonującymi zarobkami. Jest wiele ofert bardziej uczciwych niż właśnie tej.
Pirus 2014-06-03 16:30:38
Nie wiem jak jest teraz ale pracowałem tam jakieś 2 lata temu przez rok czasu na samej prowizji i powiem tak jak się zapierd....to i się zarabiało po 3-4 tys. a jak się opierdal...to 1500-2000 tys. A co do prezesów tej firmy nie było z nimi kłopotu jak potrzebowałem zaliczki czy jakieś pomocy nie stwarzali problemu. Ogólnie wszystkim co chcą tam pracować powiem tak nie ważne jaki projekt chcą realizować ważne jakie masz chęci im większa tym lepiej a Ci co ich nie mają niech się nie podejmują prób pracy bo później będą marudzić i pisać na forach głupoty.
Były 2014-07-02 01:32:48
Chyba juz upadli
oszukany 2014-07-08 16:16:01
Przestrzegam przed tą firmą ! Nie wypłacają wogóle wynagrodzenia !
Ludzie trzymajcie się z dala od tej firmy !!!
mirek 2014-07-21 16:07:28
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Z dala od tej firmy.Nie wypłacają ludziom kasy.I tak zarabiają żerując na naiwności młodych.CSA dawno powinno być skasowane i wielmożni panowie Prezesi.
agusia 2014-07-23 16:35:36
Prezesi firmy CSA powinni już dawno być spaleni na stosie !
Za te wieczne kłamstwa !
Dwa gbury którzy myślą tylko o własnej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i o bóg wie jakich milionach !
Panie Piejak to do pana ma pan morde jak nie wypał :)
1
zdziwiony 2014-08-07 07:11:39
Jeśli chcecie mieć w późniejszym czasie problem, chociażby z pójściem do lekarza, z racji tego, iż nie opłacają ubezpieczenia to polecam!
jednooki bandyta 2014-08-11 12:06:04
Prezesi tej firmy( usunięte przez administratora ) Trzeba pokazać im gdzie jest ich miejsce !!
Ludzie nie bójcie się , zróbmy pozew zbiorowy , bo wiemy doskonale jak dużo osób zostało oszukanych przez tych( usunięte przez administratora )
Niech poczują się do winy ! Trzeba ich ukarać !
aaaaaaa 2014-09-02 02:31:45
Damon i Pirus, super robicie sobie autoreklame.
1
kasiuleniaaaa 2014-11-21 09:14:18
Ja tam pracowałam długo na projekcie telekomunikacyjnym. Zarabiałam zawsze od 1300 do 2600. Jak był dobry miesiąc to i 1800 raz wyciągnęłam ale zwykle dwójke na rękę.
Jak zaczynałam to nie mialam wiedzy zadnej i ciezko mi bylo, wiele razy myslalam zeby odejsc bo balam sie ze sobie nie poradze i to mnie zjadało ale jak zaczelam w siebie wierzyc to od 1300 do 2000 przeszłam. byli koledzy ktorzy zarabiali nawet ponad trzy tysiące, ale nieliczni. przecietna wypłata telemarketera bez doswiadczenia to 1500.
mirek123 2014-11-29 10:00:59
A kiedy to było???W którym roku?Chyba w NOMIE.kasiuleniaaa
damek 2015-01-31 06:21:19
Czy w Centrum sprzedaży aktywnej jest szansa na dopasowanie grafiku pracy do studenta? pytam na samym początku przed aplikacją jeszcze, żeby nie narobić sobie nadziei, bo z moich obserwacji wynika, że o elastyczny grafik teraz coraz ciężej. Pewnie to kwestia tego że ludzi bez pracy coraz więcej i pracodawcy mogą sobie wybierać tego kto bardziej im pasuje
mimo.... 2015-02-03 20:01:55
Witajcie
Widzę, że były kierownik a obecnie "prezes" nadal stosuje te same techniki reklamowe. Załączam link gdzie pan - upssss - prezes Dariusz - to ten o nietopowej urodzie rodem z Gangu Olsena wypisywał podobne paszkwile.... niestety został pogoniony z forum, firmy itp... mistrz auto masturbacji medialnej. Miłej lektury: (usunięte przez administratora)
mimo.... 2015-02-03 20:05:00
kerad - obecnie prezes .... pozdrawiam nieczule - nosek urośnie ci od tych "prawdziwych opinii" :) Net nie zapomina - szczególnie takim jak ty
minmo.... 2015-04-01 09:04:11
Link został usunięty, więc zapraszam do wpisania w google.pl gazeta.pl datagroup. Nadal życzę miłej lektury :)
wierna 2015-10-07 21:59:28
Nie, znacie tych ludzi piszecie głupoty z zazdrości jesteście leniami jeśli tam pracowaliście i mało zarabialiście. Znam Tą Firmę od wielu lat są to uczciwi Pracodawcy a rzadko Tacy teraz się trafiają. Jak tak narzekacie to idżcie zamiatać ulice lub zbierać śmiecie. Pozdrowienia dla Właścicieli i Pracowników. ;)
a.z.y. 2015-11-17 16:24:56
Prezes? W tej firmie nigdy nie było prezesa! To inna działalność. Pomyłka z inną firmą.
tafla 2016-05-19 09:26:21
Miałam przyjemność rozmawiać z właścicielami tej firmy i muszę stwierdzić, że nie zauważyłam cech psychopatycznych. Drogi przedmówco śmiem twierdzić,że na miano sekty również trzeba sobie zasłużyć lecz ta firma ewidentnie odstaje. A czy rodzinna, rodzinna atmosfera ?? zdecydowanie tak :) tylko każdy z nas inaczej rozumie to pojęcie :)
1
mikas 2016-05-19 17:00:54
Witam"awa".To co napisałeś w swoim długim referacie to same głupoty.A ta Pani z Wietnamu jak zobaczyła z kim ma współpracować to mina jej zrzedła.Przestraszyła się widząc takiego "buraka".A gdzie Twój uśmiech na twarzy.Trzeba najpierw samemu spojrzeć w lustro i ocenić siebie.A poza tym taki zdolny psycholog jak Ty powinien poszukać sobie pracy w Klinice Psychologicznej.Życzę powodzenia w szukaniu pracy.
Dzik 2016-05-26 17:15:50
Matko, ale to się musi sypać skoro tylko "prezesina przez bardzo małe p" sam sobie wypisuje takie teksty dla poprawy marnego ego. Postarajcie się sprawdzić inne fora - czy tam panują takie skrajność w opiniach ??? Pewnie, że nie. Pracownicy zdradzają fakty i metodę działania - właściciele piszą mega pozytywy... ja poszukałem i jednak da się wyszukać powiązania - google - "datagroup gazeta.pl" - - jest tam i kerad (obecny tu preziu) Z TEGO CO WYCZYTAŁEM TO KIEROWNIK JEDNEGO Z ODDZIAŁÓW - taki sam schemat działania...ta sama forma prowadzenia rozmowy....te same tanie chwyty. żal dupę ściska, że sami narobili sobie czarnego pijaru traktując ludzi jak śmieci, a teraz wypisują jacy są wspaniali ;) Byli gdzieś na woli - rozeszło się, że nie płacą to zmienili lokum....ale smród pozostał ;)
mimo 2016-05-26 17:21:10
poszukaj darku - znajdziesz
kamy 2016-06-19 22:30:59
a co twoim zdaniem konkretnie w tym traktowaniu było nie tak? wiesz, oni siedzą mocno w branży call center, to nie jest łatwe zatrudnienie, więc nie ma co narzekać
Zostaw swoją opinię o Centrum sprzedaży aktywnej - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum sprzedaży aktywnej