logo Die Tech

Die Tech

Tychy

Opinie o Die Tech

Odp 2017-07-04 12:07
To są wczasy pod szopą jak napisałaś w kwocie około 250 złoty więc proponuję nająć się na zbiory truskawek albo malin.
2
monika 2017-07-04 12:57
Dziękuję. Przemyśle pracę związaną ze zbiorami
3
boy 2017-07-04 23:22
Ale monika chce przyjechać do nas na wczasy a nie do pracy :)
2
monika 2017-07-05 00:20
Trochę masz racji bo za niedługo wyjeżdżam za granicę a u Was wczasy zgarnąć na L4 posiedzieć i sora ze dwora
3
Xxxx 2017-07-06 22:19
Nie podoba się to( usunięte przez administratora ) sobie poradzimy
monika 2017-07-07 03:05
Ty na pewno bo lubisz ssać dyrektorowi
4
koszykowy facio :) 2017-07-08 13:58
No na pewno ssiesz pałska Krasnalowi i Gamoniowi lafiryndo
3
250 2017-07-10 18:38
Ktory inteligent zamawia 650cio kg krazki?!!!Celowe zagranie by pracownik nie wyrobil normy i nie dostal premii???
TYLKO KOGO TO INTERESUJE 2017-07-10 18:57
No kto książę z Mikołowskiego Yorku przecież jak u nas zamawia się materiał to zamawia się 10 ton a czy to będą cztery krążki czy dziesięć to już wymaga głębszego myślenia.A to już jest duży problem.I nie chodzi tu o to kolego żebyś nie dostał premi to nawet przez myśl nie przechodzi że większe kręgi to mniej wprowadzania materiału a to większa nasza wydajność.To podobna sytuacja gdzie narzędzia jadą do naprawy na warsztat a wracają na maszyny nie dotknięte i naprawia się je na prasach tracąc czas i blokując maszyny.
Gamoń 2017-07-10 23:51
Tak narzekacie to teraz będziecie mieli krążki po 300 kilo ja to z krasnalem załatwię.
4
Nowy dyrektor produkcji 2017-07-13 21:16
Dziękujemy za zabranie premii bilans zysków i strat przedstawia się następująco zamiast 100% procent będziemy robič 70% więc zakład straci a nie zyska.Szkoda że nie umiecie zarządzać ludźmi bo działacie na szkodę zakładu.Chodzenie i donoszenie do pana Darka to już norma jedni zapierdzielają żeby na nockach inni sobie pospač mogli.
3
Damian 2017-07-13 23:17
jakie 70 procent 40
7
Bez premii 2017-07-14 12:44
Ja bede robił po 40 % bo premii i tak nie mam, więc czy zrobię 80 czy 40 to wypłata ta sama. Pozdrawiam mózgowych kierownikow
5
jochan 2017-07-14 23:42
Ciekawe, nie wierzę ❗❗❗
1
młody ojciec czwórki dzieci 2017-07-17 05:23
No to się tak skończy że na hali zrobisz 40% normy a drugie 40% będziesz musiał wysysać z pokładów spermy Gamonia.
3
Zenon 2017-07-17 20:23
po co w tym zakladzie sa ustawiacze jak zazbrajaja albo lider albo operator
1
młody ojciec czwórki dzieci 2017-07-17 20:39
Po to jest to stanowisko żeby konfident Sraczyk miał przykrywkę, tu Ci niby ustawia prasę nadstawia swe radary a potem melduje co się dzieje na hali co kto zrobił itd. no a potem się dziwicie że bez premi chodzicie
3
prezes 2017-07-17 23:49
Kto nie w związkach ten kapusta
4
Konstruktywna i merytoryczna współpraca 2017-07-18 11:00
Oględnie chciałem tylko wytłumaczyć u góry dlaczego powstały Związki otóż główne powody to jak traktuje ludzi kolega od nagan szatniowych już ktoś z góry zwracał mu o to uwagę,następnie nasze prośby dotyczące produkcji i jej organizacji pozostają bez odpowiedzi bo jesteśmy poprostu zbywania a to tylko ma służyć dobru zakładu żeby nie dość że lepiej z punktu komfortu,ale również wydajniej się pracowało.Po trzecie mieliśmy kiedyś obiecane że raz w miesiącu pan dyrektor będzie się z nami spotykał by można było omówić sprawy zakładu ale nie ze swoją świtą tylko sam z nami wtedy będzie wiedział jakie mamy problemy na produkcji i pytania te będzie mógł zadać swoim podległym pracownikom zarządzającym. A tak musimy chodzić do góry do pana R a potem zbierać cięgi na dole.Nikt nie robi wam na złość i nikt nie jest najmądrzejszy na świecie tylko zacznijcie słuchać i realizować to co do was mówimy bo to tylko dla dobra zakładu a nie jak wam się zawsze wydaje bezpodstawnego was atakowania i podwarzania waszej wiedzy czy też wykształcenia.
7
Tylko razem 2017-07-18 12:28
Stanę troche w obronie Zdzicha wbrew temu jaka opinia panuje na zakładzie co do jego osoby.Otóż na kierownika się nie pchał tylko pan z miasta Krk go delikatnie poprosił ze swoją siłą persfazji ,efekty planowanie leży a Pan M co by nie mówić był bardzo dobrym planistą i zmiana ta była niefortunna zresztą żeby robić zmiany personalne trzeba zakład znać i ludzi a nie odwiedzać go co jakiś czas.W naszej firmie jest taki magiel że stanowiska najwyższego szczebla od USTAWIACZA do DYREKTORA to chciałem zaznaczyć nie mają kompletnie przełożenia na faktyczną władze oraz hierarchię zajmowanych stanowisk,kto inny rządzi a kto inny trzęsie zakładem na dole.
3
stary 2017-07-18 15:15
Był kiedyś jeden gościu , który trząsł zakładem......
3
jochan 2017-07-18 17:14
A teraz trzęsie zakładem na dole Sraczyk bo ino patrzy kog by tu sypnąć, aż strach jarać fajkę nie na przerwie bo może z za winkla ta zrumuniała parówa wyjść i pyk zaraz u grubego albo gamonia meldunek , no i po premii.
7
Grrrr 2017-07-19 23:35
Jochan [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się w łeb sam pali
Panie R trzeba pilne spotkanie.
Panie M jesteś frajer i idź się leczyć na lustrzyce
Bo do szatni idziesz a cała zmianę trolisz bo ciężko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ruszyć lepiej gonić liderów na telefonie
Ogólnie dno dno dno
Gdzie te czasy nas zalewa lawa wulkaniczna produkcyjna atmoswerowa i ilość ludzi jak wypłynie to już będzie koniec w dajtechowskim młynie
Żenada!!!!!!!!!! Ślepi jak Stępień w 13posterunku
2
Grrrr 2017-07-20 09:14
Aha Mistrzówka to nie jest przesiadywalnia pracowników bardziej pracowniczek co sprzedają ludzi bo jedni mogą tam z wami siedzieć a ci drudzy jak coś chcą to od razu ich kierujecie ze wszystkim do liderów!!!!
2
koniec donoszenia na pracowników 2017-07-20 09:59
"Jochan stuknij się w łeb sam pali "
konfiturom wolno wszystko - tobie nie

" pracowniczek co sprzedają ludzi"
jak dobrze sprzeda to w nagrodę nadgodziny
3
.......... 2017-07-20 13:32
Patrzcie na siebie ile wy sprzedaliście ludzi za Kolnego każdy się chce jakoś ustawić wy przez lata nie umieliście i to was teraz boli.A od Patrycji się odp....ja też siedzę i co z tego.Weźcie się zainteresujcie tymi co gówno robią gówno imieją na zakładzie a jeszcze chodz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zarabiają ponad 3 tysiące starczy przypomnieć słowa Pana Rafała Og.....o który kominy płacowe skomentował jako nienormalne bo jak jeden pracownik może na produkcji zarabiać tyle co dwaj inni razem wzięci podwyżki mają być za zaangażowanie umiejętności efektywność i frekwencję bo dochodzimy do momentu gdzie pół zakładu pracuje a drugie pół kapuje i pozoruje pracę.
2
Grrrr 2017-07-20 15:03
Widzę że jesteś inteligentny sam podales jedną z tych osób co przesiaduja zarazem potwierdzasz ze takie sytuacje mają miejsce.....
4
jochan 2017-07-20 17:06
Hahaha no to żeś Pati wjebał na minę inteligencie, akurat do niej nic nie mam w przeciwieństwie co do Srakersa rumuńskiego
4
antos 2017-07-20 19:38
A to ty postanowiłeś zacząć kapować za czasów Gamonia hahaha brawo ❗❗❗ rumuńska sraka kapowała za srolnego i teraz za gamonitsu
3
laptop 2017-07-22 14:55
Dziś wielki grill państwo M. (nie mylić z państwem Gamoni ) będą piec wielką świnię na rożnie. Będzie wielka uczta, niestety jutro będą zdychać z przeżarcia. Taki to finał weekendu będzie, no ale co tam jutro byle się dzisiaj niewyobrażalnie na wdupiać WIEPRZE!!!
5
Tobokip 2017-07-24 09:48
Wiadomo, że Ci co w budzie z majstrami siedzą to kapusie nie trzeba być super spostrzegawczym. W budzie ma być sam majster a nie grupa kolegów i opierdalanie kawałów w czasie pracy. panie mamon cy Pan tego nie Widzi????
11
młody ojciec czwórki dzieci 2017-07-25 18:33
Słuchaj Gamoń to bardzo dobrze widzi i zależy mu na tym bo przecież majstrzy zbierają dla niego donosy. Druga sprawa to taka że toleruje to bo w ten sposób załoga jest podzielony przynajmniej na dwie grupy kapusiów no i normalnych, a czyż nie lepiej się rozgrywa podzielonych. No i tak już będzie nigdy się nie zgra ekipa bo zawsze się znajdą takie gnidy a prym w zakładzie wiedzie Sraczyk który nawet się nie kryje z kupowaniem.
10
Lecimy na wczasy tylko ni ma kasy 2017-07-27 14:59
Przychodzę do domu sms, otwieram patrzę przelew ,serce zaczyna bić coraz mocniej, wchodzę dalej widzę wczasy pod gruszą ,kochanie lecimy na wakacje żona pyta ile 2850 hura pokaż telefon ,podaje go by po chwili dostać nim w zęby myślę za co za jajco odpowiada, podnosze telefon z podłogi a tu całe 285 złoty.Teraz to baranie za te pieniądze możesz sobie wprawić pół zęba bo na cały ci nie starczy.I tak właśnie prysnął czar wymarzonych wakacji.
9
Burczymucha 2017-07-29 23:30
Wlasnie jade na wczasy sponsorowane przez Nasza kochana firme.
Zatankowalem, zalaczylem nawigacje jest super.
Jade [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] autostrada, nagle czerwona lampka....sory zolta tzw. kogut samochodowy czyli rezerwa. Miga i miga, wiec zajezdzam na pobliska stacje i tankuje do fulla....
Tankuje tankuje, a tu nagle czar prysl, braklo piniedzy na paliwo bo wczasy pod grusza okazaly sie wczasami na przystani w remizie u Janka na zjezdzie nr 9832 w strefie 51 gdzie karmia kury z plastikowych pojemnikow, a psy sa weganami i wpierdalaja liscie kakaowca. Ale damy rady bedziemy improwizowac jak to nas nauczyli w Die Techu :)
Takze pozdrawiam ekipe zlotego lotosu
6
Wow 2017-07-30 22:35
Jak ci za mało to se dorob lub zbieraj jak każdy co ty myślisz że firma ci da na wakacje powiedz która
Jedz na lysine
2
Łukasz 2017-07-31 22:04
W Nexteer dostałem 724zł na rękę a jestem bezdzietnym kawalerem hehe wiem wiem co to jest na wakacje no ale praktycznie 3razy więcej niż w die Tech
6
Patrycja 2017-08-03 15:49
@Lecimy na wczasy tylko ni ma kasy czy wiedziałeś wcześniej, że takie będziesz miał wynagrodzenie? Czy wynika to z liczby przepracowanych h? Czy może zaszła jakaś pomyłka w wypłacie, że byłeś pewien, że powinna wynosić x10? Rozmawiałeś ze swoim pracodawcą na temat swojej wypłaty?
Marek 2017-08-10 20:46
Podobno Zdzichu będzie robil na tradycyjnych lub postępach jak się ludzie pozwalniaja czy to prawda
5
Jak można się tak zmienić 2017-08-10 21:25
Jakby nie gnoił ludzi to by się nie zwalniali nasz pan dyrektor R jest na tyle inteligentny że w końcu to zrozumi i podejmie odpowiednie decyzję szacunek to podstawa a on pracowników mimo że są dużo od niego starsi traktuje jak śmieci trochę kultury bo się miara przebiera jak się na to patrzy.Nie daj boże jak asy zaczną się zwalniać coraz więcej się słyszy że napewno mu tego nie zapomną.
6
Lukaku 2017-08-11 09:21
No i w tej firmie zostaną tylko krasnal, Gamoń , knór i ten konfident Sraczyk.
5
prorok 2017-08-16 10:23
Nadchodzi kolejna fala odejść pracowników z firmy, a ponoć jesienią mamy ruszyć na trzy zmiany.
No tak ale nie wiadomo w którym roku ta jesień.
Najważniejsze że konfitury wypoczęte przyszły do pracy w pełni zmobilizowane aby składać co dzienne raporty swym wodzom, a w nagrodę nadgodziny do drugiej lub sobota/niedziela.
6
Nik 2017-08-17 13:03
Prorok ty masz coś z deklem w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] rady nie umiesz sobie dać jaka fala odejść mówisz o tych kapusiach jaka to strata dla zakładu polityka firmy wygląda tak nikt ich na siłę tu nie trzyma a zostają ludzie którzy są naprawdę potrzebni i znają się na robocie usiąść i naciskać guziki to umieją koledzy z Ukrainy ale przynajmniej nie kapują a roboty też zdążą się nauczyć.
2
Troll 2017-08-17 19:47
-Firma nie daje widoków na przyszłość dlatego wiekszosc osób które tam pracuja ma coś z deklem
-Jak ktoś po 5-9 latach pracy w Die-Techu na okresie próbnym w innej firmie dostaje więcej niż tutaj to podziękuje sknerowatemu pracodawcy który szuka oszczędności w kieszeniach szarych pracowników
-A ty dajesz radę pracować non stop ? Na hali oddycha się tak swobodnie jak w piecu hutniczym a o dodatkowych napojach albo przerwach możesz pomarzyć
-Fali odejsc może nie było co miesiąc odpadają 2-3 osoby przez te kilkanaście miesięcy od kiedy pan P jest dyrektorem pewnie podpisał 20-40 wypowiedzen
-Nawet jak kogoś zakapujesz ( czego nie popieram ) to swoje i tak musisz zrobić a normy takie ze zamiast motywować do pracy denerwują jak na początku miesiąca trafisz na detal gdzie masz max 60-70% a żeby dostać 350zł trzeba mieć min 90% to machniesz ręką na robienie norm do końca miesiąca
-Tutaj czasami trzeba być operatorem mechanikiem kontrolerem i sprzątaczem w jednym a wypłata jakby płacili za to ostatnie ( z całym szacunkiem do firmy sprzątającej ) za 8h stania w hałasie i oparach oleju to za mało
-Absurdalna polityka w tej firmie wygląda tak że pozwala się odejść cennym pracownika którzy chcą pracować i mają jakieś doświadczenia a na ich miejsce zatrudnia się osoby które nie chcą pracować albo chcą pracować ale nie mają doświadczenia ( ludzi traktuje się jak mięso armatnie )
-Koledzy z ukrainy jak każdy potrafią naciskać guziki ale tutaj to za mało żeby uniknąć reklamacji
6
gość123 2017-08-18 18:45
Chyba ci się pomyliło kapusie zostaną bo firma ich potrzebuje tylko nie zorientują się jak im tylko zostaną pracownicy którzy nic nie robią oprócz malowania hahahaha
2
Smutny los nadgorliwego pracusiu :( 2017-08-18 18:55
I po co Ci to było Łukaszku tak się spuszczać robić normy, pół godziny wcześniej już koło prasy latać, pracować do dechy PO CO ❓odpowiedz sobie sam :( i taka dobra rada na przyszłość nie spuszczaj się tak w nowej robocie bo jak widzisz co najwyżej to Ci podziekują wypowiedzeniem ;)
4
Xxx 2017-08-18 21:35
Dokładnie przez parówe ale przyjdzie Kryska na matyska i knur trafi pod nóż
!!!!!!!!!!! 2017-08-18 21:48
Taki kozak niech pokarze i zapie....że się da a nie troli cały dzień w klimie fachman tycia masz na produkcji pozamiatane jesteś zerem tak jak żeś załatwił wcześniej kierownika dawnego
Syf 2017-08-18 22:30
Tak tak zgłoś nie da się tyle zrobić to cię czeka zwolnienie to pokażcie jakie z was fachowcy i zróbcie a jak nie to się również zwolnijcie bo tak dyrygujecie że bym wam budki z hot dogogiem nie zostawił
Kur co tu się dzieje.....
!!!!!!!!!!! 2017-08-18 22:31
Przepraszam teraz ruch związków!!!!!!!!!
Zawsze Najwazniejsza Norma:) 2017-08-19 00:08
Nie ma litosci dla konfidentow i kapusi zwiazki takich ludzi niech nie bronia!!!
Zostaw swoją opinię o Die Tech - Tychy
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Die Tech