brak logo

ROOS SPEDITION SP. Z O.O.

Cieszyn

Opinie o ROOS SPEDITION SP. Z O.O.

xxx 2013-11-20 21:55
praca jak praca trza jezdzic ale co do dispo to barany zero pojecia i zero szacunku do kierowcow na czele z ruda malpa[usunięte przez moderatora]
4
ja 2014-08-26 21:36
trzeba jezdzic-wkoncu to twoja praca.a co do dyspo to tez sa ludzmi,jak to mowia jak kuba Bogu tak Bog Kubie,a z Ola zawsze sie dogadasz-oczywiscie jak nie walisz w (usunięte przez administratora).Pozdro dla zalogi Roos,a
On 2015-02-05 16:59
Jestem ciekaw jak się pracuje w tej firmie chciałbym sie w niej zatrudnic ale nie wiem jak z zarobkami i jakie sa otasy itp?
miako 2016-05-15 22:20
ciekawe tylko co dla kogo oznacza określenie "dobra umowa". Dla mnie to koniecznie umowa a o pracę, a z tego, co widzę, poprzednie komentarze na to nie wskazują. Poza tym ROOS SPEDITION SP. Z O.O. nie prowadzi rekutacji, więc ciężko zestawić te informacje z ich ofertą pracy.
1
egon 2016-12-29 16:05
zatrudniają cały czas bo ludzie od nich uciekają; biorą nowych za niższe stawki : oferują elastyczny czas pracy najlepiej 8 tygodni na 4 dni w domu; oszukują na urlopach; każą brać bezpłatny za dni w domu. łamią przepisy ; PIP powinien się nimi zająć ;
3
Lolek 2017-01-10 14:02
Firma ma się dobrze. Zatrudniają nowych ludzi bo widocznie maja zapotrzebowanie. Co znaczy że rozwijają się. Po co straszysz różnymi kontrolerami, co Ci daje taka złość. Swoich warunków w pracy każdy musi pilnować sam.
Frank 2017-02-10 12:55
Umowa na fatalnych warunkach. nie płacą uczciwie. Mają sprawy w sądzie i pip na głowie. Odradzam. Szanujący się kierowcy odchodzą.
Gut 2017-02-15 20:29
Jakieś dyrdymały Frank piszesz. Roos to ekstra firma.
Byłem tam ... 2017-02-16 20:11
Bylem pracowałem tak jak ktoś wcześniej napisał rotacja duża ciągle ludzie im odchodzą ale nie pojedynczo tylko grupami po 10 lub 20 osób ... dla tego zmieniłem pracę jednym słowem żenada .... teraz za 3 na 7 dni w domu mam 9000 zł i lżejsza pracę i nie stoję jak rumun z torbami na castropie .... tam teraz lekko dzwigli podstawę chyba na 2300 plus za 3 masz 4500 . Za 4 masz 6500 .za 5 masz 8500 dłużej nie jeździłem ale wiem że jedzą tam nawet do 7/8 tygodni !!!!!!! Hehe niekiedy czekasz na busa od 11 rano do 22 aż będzie cały prosisz kierowcę żeby stanol na jakieś jedzenie to robi problem obóz pracy i tyle spedycia i techniczny co tam robi masakra ukradna ci coś to techniczny powie ci tak jego to nie interesuje załatw sobie ... hehe będziesz potrzebował zostać w domu dłużej bo masz sprawy np rodzinne panią od grafiku to nie interesuję rozpisze ci tak urlop za plecami że później jak potrzebujesz go to już go niema hehe ogólnie praca dla ludzi bez perspektyw w kredytach z uzależnieniem ludzie niedajcie sobą pomiatac pisałem na szybko to co mi się przypomniało
3
Patrycja 2017-02-28 09:29
A wie ktoś jak wygląda praca w biurze?
scania 2017-03-19 18:10
firma dziad puki olimpia jest w tej firmie
Gregor 2017-03-22 11:20
ROOS ma sporo " życzliwych pracowników", szkoda. Myślę, że jeśli komuś nie odpowiada praca w jakiejś firmie to może ją zmienić. Nie rozumiem tego opluwania miejsca pracy!!. Znam wielu pracujących w firmie i są zadowoleni.
Jacek 2017-04-29 18:04
Gregor mów za siebie a nie za kolegów. Napisz jaki jest stan faktyczny. Dojazdu bsem z przyczepą z grupą alkoholików, organizacja zmian kierowców która trwa do 15 godzin nie licząc dojazdu z Polski, brak możliwości dysponowania należnym urlopem bo tym decyduje Pani za Ciebie na podstawie wpisu w regulaminie pracy, pobyt w domu w żadnym przypadku nie trwa tydzień tylko 4 dni. Gdzie Ty widzisz pozytywne strony w tej pracy. Firma dobra dla ludzi bez ambicji
2
Legarek 2017-05-02 17:12
Trudno wyrobić sobie opinie o firmie gdyż wpisy są diametralnie różne. Myślę, że prawda jest gdzieś po środku. Mam zamiar złożyć cv ponieważ słyszałem dobre opinie o ROOS.
kieroooooooo 2017-06-02 17:37
Prawda jest taka:
-pracujesz 3;4;5tygodni ale w domu jesteś tylko 4 dni!!!przyjazd w sobote rano o ile mieszkasz na ślasku wyjazd w czwartek kolo południa czyli mamy do odpoczynku Niedziele,Poniedziałek,Wtorek w środe juz robisz zakupy na trase a w czwartek jest wyjazd.
-jedziesz busem około 11h dojezdzasz na miejsce i czekasz jeszcze na auto ile a nawet i 8h potem przyjezdza auto szyba wymiana odbiór, musisz patrzeć na wszystkie uszkodzenia rysy bo jezeli nie wpiszesz tego w protokół to mogą choc nie muszą dopisac ci to na twoje konto.
pomijam fakt ze pada desz i leje on po twoich rzeczach lub jest lato +30C a twoje jedzenie kiśnie w walizkach bo ciagle samochod nie dojechał
-w koncu masz auto jest piatek jestes zmeczony najlepiej bylo by sie dobrze rozpakowac i isc spać ale nie ma lekko na satelicie jest info ze masz ładunek do bracelony i dzisiaj jedz jeszcze do zmeczenia a w sobote jedz na 10h jazdy i w niedziele rusz o 00:00
nie zawsze tak sie robota układa ale czesto tak to własnie wyglada......
Do tego wszystkiego dochodzi Pani O z biura która jest konfliktowa nie da z nia sie zaplanowac normalnie zadnego wydarzenia.....tzn jezeli na poczatku roku nie zglosisz ze masz np.komunie,chrzciny lub jakies uroczystosci to w srodku roku zapomnij zebys uzyskał na ten okres urlop....natomiast jezeli cos naglego nieplanowanego ci wyskoczy to pani O zrowna cie z błotem i dopiero po sromotnej wymianie zdan moze uda Ci sie cos ugrać......o ile jezdzisz w systemie 3/1;4/1 bo jezeli jezdzisz w systemie 4/2 to pani O nie interesuje ze masz nawet wesele....albo rezygnacja z systemu 4/2 i przejscie na system elastyczny albo koniec tematu.
System 4na2 to fikcja....w domu jestes tylko 10 dni ale przez te 10 dni rozpisywany jest twoj URLOP WYPOCZYNKOWY!!!!
I TERAZ TAK robisz w systemie 4na2 styczen luty marzec kwiecien maj czerwiec i nagle okazuje sie ze w lipcu nie masz juz URLOPU WYPOCZYNKOWEGO bo został on cały rozpisany w systemie 4/2 oczywiscie ty nie składałeś zadnego wniosku o urlop wypoczynowy ani nic nie podpisywałeś i z automatu przechodzisz na system 3;4 tygodniena/ 4 dni w domu wiec dzwonisz do pani O a ona odrazu z pretensjami ze tak to działa ze nie chce ci sie pracowac i ze mozesz teraz albo pracowac 4 na 1 albo podpisujesz wniosek o urlop bezplatny i robisz dalej 4/2


Reasumując :pracowałem w wiekszych firmach i nigdy nie było takiego problemu z systemem pracy urlopem i z podmiana aut jak ma to miejsce w rosie.....wystarczy zrobić powrót w sobote a wyjazd do pracy tez w sobote zeby rozwiazac podstawowe problemy tej frmy....
Dopuki to sie jednak nie zmieni i wyjazdy dalej bedą w czwartki to NIE POLECAM TEJ FIRMY..
Pieniadze płacą troszke lepsze niz konkurencja ale trzeba odpowiedziec sobie na pytanie czy za 700zł wiecej chce ci sie tyrac busem 11h czekac na auto na upale i użerać sie z panią od grafiku
1
Lolek 2017-06-04 22:50
@kieroooooooo Ale przecież nikt nie mówił, że na wyjeździe będzie lekko? Mogę współczuć ale przecież tak pracujemy gdyż mamy ważny cel do zrealizowania.
Zostaw swoją opinię o ROOS SPEDITION SP. Z O.O. - Cieszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROOS SPEDITION SP. Z O.O.