Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Clar system

Pracowałeś w firmie Clar system i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
waldi - 2010-05-06 23:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strasznie wymagający pracodawca,zbyt duże wymagania jak na prace w umowie o dzieło,to z braku ludzi na obiektach do sprzątania,nie polecam.
zdjecie uzytkownika
asiula - 2010-06-29 21:53:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z osobą wyżej i powiem, że to nie wszystko...|
Na umowie nie każą pisać daty nie mam własnego egzemplarza umowy i żadnego dokumentu, że tam pracowałam nie wiesz ile dostajesz wynagrodzenia brutto, pracują też ludzie pełnosprawni trzeba się upominać, że może się pracować 7 godzin zamiast 8 (jak pełnosprawni) obowiązki pełno i niepełnosprawnych są takie same, nie dostosowane do ograniczeń niektórych osób np osoba z chorym kręgosłupem musiała pchać ciężki wózek sprzątaczki (koniecznie z 2 pełnymi wody wiadrami) przez cały czas pracy, niedostateczna ilość zaopatrzenia np środków
czystości i ręczników papierowych, zła organizacja pracy (ogólny chaos), wypłaty
są dawane z miesięcznym opóźnieniem, szkolenia
polegają na biernym uczestnictwie w wykładach i spożywaniu alkoholu w czasie wolnym od wykładów. Nie polecam tej firmy
zdjecie uzytkownika
katrina - 2011-03-17 12:42:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak to praca w tej firmie to ponizenie - kaza pracowac osobie sprzatajacej na obiekcie na wysokosciach - a kobieta ma trudnosci z nogami i kregosłupwm lekarz jak robi badania okersowe to nie patrzy na orzeczenie tylko podpisuje papierek bo ma za to płacone a jak sie cos stanie to wtedy moia a poco to robiłas ale jest nacisk(((
zdjecie uzytkownika
danka - 2012-03-29 07:54:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od Lutego 2012 roku działa w Konsorcjum Clarsystem Organizacja MiędzyzakładowaNSZZ Solidarność
w konsorcjum clarsystem
Adres mailowy
rudnik.solidarnosc@opoczta.pl
solidarnosc.myslenice@onet.com.pl
nszz.solidarnosc@vip.onet.pl
tel kontaktowy;
530758181
Pan S[usunięte przez moderatora]ze swoim dworem ten fakt ukrywa przed załogą!
Wszelkie nieprawidłowości prosimy wystepujace w tych firmach prosimy zgłaszać -postaramy się załatwiać te trudne sprawy pracownicze;
oczekujemy na zapisywanie się do tego załozonego związku
Delkaracje prześle po uzgodnieniiu adresu
zdjecie uzytkownika
kasiczka - 2013-04-14 20:46:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DO MISTERA K[usunięte przez moderatora],KULAWY NIENADAJACY SIE DO PREZENTACJI FIRMY CLAR SYSTEM,SKAD BIORA TAKICH DOWODZĄCYCH,.PODPISUJĄ UMOWE,[usunięte przez moderatora] PRACOWNIKA W CZASIE OPADÓW ŚNIEGU ORAZ WYSPRZĄTANIA SYFU PO ZIMIE ,A ZARAZ POTEM ROZWIAZUJĄ UMOWE,ŻYCZĘ IM ABY NIEDAWALI RADY Z PRZYJĘCIEM PRACOWNIKÓW TYLKO PO TO ABY [usunięte przez moderatora]OCZYWIŚCIE BEZ GRUPY INWALIDZKIEJ, B O T O Z Ł A F I R M A J E S T !!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kasiczka - 2013-04-14 20:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zgadzam się,firma CLEAR SYSTEM poznan wymagają od pracownika,ale od siebie nic.Wykorzystac,jeszcze niewiadomo czy zapłaca.A szczególnie mr. krzysztof Lewandowicz.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-27 17:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co to znaczy, że firma nie ma żadnych wymagań od siebie, nie ma kultury w pracy, nie umie zarządzać, nie wypłaca pieniędzy....
zdjecie uzytkownika
Bastek - 2013-10-15 09:49:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chce wiedziec wiecej o zakladzie cler system
zdjecie uzytkownika
monika - 2013-11-19 16:39:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to faktycznie nie zaciekawa musi byc ta firma alr prawde muwiąc to w kazdej firmie nie zaciekawie jest
zdjecie uzytkownika
Stanisław - 2013-12-02 08:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem niepochlebne opinie o firmie, że atmosfera straszna<a atmosfera jest najważniejsza przecież>, że kiepsko z pensjami i że socjal d..nie urywa. To prawda??? chciałbym aplikować na technika obiektu ale nie wiem czy warto. może ktoś coś więcej napisze
zdjecie uzytkownika
jarek - 2013-12-14 20:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Stanisław, a gdzie widziałes ich ogłoszenia o prace, czego wymagają na to stanowisko? Trzeba mieć doświadczenie?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-04-16 05:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma Clar System to porombana firma na, której jest brak zasad i szkolenia bhp również tłumaczenia wykonywanej pracy na obiektach sportowo-biurowych.
Poza tym jest zero tolerancji dla słabszego człowieka, który się uczy od poctaw nie ma szkoleń i zasad z maszyn sprzątajacych instrukcji obsługi zbyt za duże wymagania brak środków do mycia itp.Prosze panstwa nie polecam tej firmy żeby wam sprzątała obiekt bo wszyscy narzekają na nią ja sam jej bym nie wzioł na koniec komentaża zakonczę tak życze im by nie wygrali przetargu na rynku pracy. anonim chore ludzie tam pracują
zdjecie uzytkownika
Franciszek - 2014-06-19 14:00:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziwi mnie, że clar system nie robi w ogóle żadnych szkolen, ale może sprawdza pracowników na starcie, czy potrafią sprzatac i zatrudniają tylko tych, co potrafią.
zdjecie uzytkownika
Brygadzista - 2014-11-18 14:37:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Franciszek - 2014-06-19 14:00:51]:
Witam, ja pracuje w tej firmie od 2 lat na stanowisku Brygadzisty obiektu i jestem zadowolona. wszystko jest na swoim miejscu nie mamy żadnych skarg od klienta, pracownicy również nie narzekają więc nie wiem dlaczego nie które posty są takie obrazliwe??? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Brygadzista - 2014-11-18 14:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Brygadzista - 2014-11-18 14:37:48]:
Jak ktoś może napisać, ze nie robią szkoleń jak nawet tam nie pracuje??? tak wynika z tej wypowiedzi. Szkolenia zawsze są robione dla indywidualnych pracowników na starcie - jest to podstawą w pracy! oczywiście w Clar System pracuje tylko wykwalifikowana kadra sprzątająca to chyba nic dziwnego, jestem Brygadzistą obiektu i innych ludzi bym nie zatrudniała! Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
daro - 2014-12-25 17:12:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracuję w firmie clar system i nie narzekam kierownik spoko tylko nie ma premi i na św nic nie dają
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-12-25 18:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Brygadzista - 2014-11-18 14:43:08]:
Jakie szkolenia o czym ty mówisz?!
O bhp itp. które są obowiązkowe w każdej firmie.
On pytał czy są szkolenia o zdobycie większego doświadczenia!
Ja pracuje od 10lat i były kiedyś ale na znajomków itp za unijne pieniądze ale zabrano im dotacje i szkolenia się skończyły za darmo!
Ta firma to okropna porażka jest, ja po nowym roku zastanawiam się na zmianie firmy bo nic nie finansują i za nic nie zwracają.
Dobrze mają znajomi znajomków na stanowiskach i ci co podlizują się i kapują kumpli!
zdjecie uzytkownika
anakin - 2014-12-30 03:45:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jakiego typu szkoleń oczekujecie pracując w firmie sprzatającej... Oczekujecie kursów językowych, szkolen z certyfikatami z nowych technik sprzątania? Chyba pomyliliście clar system z inną branżą. Mi tam na szkoleniach nie zależy, byleby dobrze płacili. Skoro juz napomknąłem, to ile orientacyjnie płacą?
zdjecie uzytkownika
anonim z claru - 2014-12-30 11:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anakin - 2014-12-30 03:45:27]:
Najniższą krajową za 6dni po 8godz pracy i raz w miesiącu niedziela 8godz. , około 1250zł na rękę, tyle dostaniesz w clar system.
zdjecie uzytkownika
eni - 2015-08-26 17:49:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja znalazłam dużo ofert pracy od firmy Clar System, poszukują pracowników na stanowisko między innymi regionalnego kierownika ds. ochrony,pracowników ochrony, brygadzisty, personelu sprzątającego oraz sprzątaczek(biurowych,),czytałam że zapewniają szkolenia pracownicze, badania lekarskie , szkolenia BHP
zdjecie uzytkownika
dżoana - 2015-09-01 10:36:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zapierdol jak w każdej robocie,z tym że biorą wszędzie ludzi niepełnosprawnych.Myslę że ktoś powinien podciąc im skrzydełka
zdjecie uzytkownika
inek - 2015-09-25 21:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda w tymi osobami ze stopniem niepełnosprawności, jak teraz oglądałem ogłoszenia od clar system to szukają nawet brygadzisty grupy sprzatającej, ale bez posiadania orzeczenia o niepełnosprawności nie ma żadnych szans na pracę. Widać zalezy im na dofinansowaniu, jakie mają przy takich osobach, by zatrudniać po jak najmniejszych kosztach.
zdjecie uzytkownika
Człowiek - 2015-09-26 01:05:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co w tym złego że na dzień dzisiejszy zatrudniają osoby niepełnosprawne? Mamy takie samo prawo do pracy jak i wy ludzie zdrowi, być może teraz mają tylko takie miejsca. Ja tam pracuję i nie narzekam choć czasem jest ciężko i chciałbym zarabiać więcej ale to nie firma tak naprawdę ustala stawki tylko rynek bo gdyby chcieli nam płacić ( lub płacili) po 2000, 3000,4000 tysiące to już dawno by ich nie było a setki ludzi straciło by pracę. Ważne żeby brygadziści byli normalni a każdy z nas jak mu się coś nie podoba to może porozmawiać z koordynatorem lub jak się boi to zadzwonić do biura. Pozdrawiam wszystkich pracowników
zdjecie uzytkownika
hola hola - 2015-10-26 13:04:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Człowiek - oczywiście, że nie ma nic do rzeczy. Każda osoba niepełnosprawna marzy o równym zatrudnieniu, i dobrze, że ta firma to zapewnia. Tak właśnie słyszałem na mieście, że warunki jak i zarobki są dla takich osób tutaj bardzo dobre. Widocznie jest w tym sporo racji, ciekawe tylko jaki jest tutaj pakiet socjalny? Dzięki za odpowiedź
zdjecie uzytkownika
ALINA - 2015-10-26 14:27:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Człowiek - 2015-09-26 01:05:18]:
Ale bzdury.
Za mało pracujesz jeszcze.
Ja pracowałam u nich wiele lat, znam wszystko od podszewki, ta firma to pomyłka okropna.
Zero warunków socjalnych a o dofinansowaniu o co kol-wiek można zapomnieć a jak dadzą to ras na jakiś czas i to grosze a papierów i chodzenia przy tym tyle że potem żałujesz, bo na chodziłeś się i nazbierałeś dokumentów a tu drobne ci dadzą.
Co do zarobków to ta firma to już od ponad dwóch lat wynagrodzenia ma najniższe na rynku pracy, za taką samą pracę w konkurencji na dzień dobry do ręki dają 1860zł a do tego jeszcze dodatki za nadgodziny można dostać i premia uznaniowa nie jest wliczana w wynagrodzenie tylko dawana osobno.
Taka jest prawda o firmach sprzątających, clar nie jest przy nich nawet postać bo kręcą na wszystkim a na rejonie warszawskim to takie przekręty są robione że jak by poznań wiedział to wszystkich z biura warszawy w raz kierownikami i dyrekcją by na zbity r..j wylecieli.
Omijajcie clar system, ta praca napewno nie jest dla osób z grupą inwalicką!
zdjecie uzytkownika
pako - 2015-11-13 19:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam serdecznie. Słyszałem sporo na temat firmy od swoich znajomych. Większość z nich wypowiadała się jak najbardziej pozytywnie. Wiem , że praca może nie jest szczytem marzeń ale jako sprzątacz przynajmniej zarobi się kasę zamiast siedzieć i czekać z założonymi rękami. Lepsze to niż nic. Radę nad tym pomyśleć
zdjecie uzytkownika
clear - 2015-11-16 18:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pako ale ogłoszenia od nich dotyczą nie tylko sprzątacza, ale i ochrony. także każdy znajdzie coś dla siebie.
zdjecie uzytkownika
akon - 2015-11-18 21:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jasne, dla chcącego nic trudnego a naprawdę sporo ludzi szukają teraz do pracy, więc jeśli szukacie, to aplikujcie bo spoko warunki finansowe
zdjecie uzytkownika
jarek - 2015-11-21 00:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@akon a skąd wiesz o warunkach finansowych? Chętnie poznam chociaż jakieś widełki, bo wpadła mi oferta na pracownika ochrony i zastanawiam się ile mogą płacić
zdjecie uzytkownika
anonim z Warszawy - 2015-12-15 22:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinia o pani Grażyna Lefeld jest kierownikiem okrada ludzi z pensji a później wyjeżdża na urlop jest bezczelna baba. Oszustwa i źle odzywa się do pracowników. Nie powinna być kierownikiem tylko sprzątaczką.
zdjecie uzytkownika
erfgvb - 2015-12-16 01:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej hej wlasnie ja tez widzialem ze firma Clar System prowadzi teraz rekrutacje, widzialem ze szukaja np. pracownika pomocniczego produkcji we Wroclawiu
zdjecie uzytkownika
hdgdjfndh - 2015-12-16 10:16:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anonim z Warszawy - 2015-12-15 22:25:45]:
anonim z Warszawy. Zgadzam się z Tobą. Grażyna jest wredna i oszustka. Nie powinna pracować z ludźmi. U nas w pracy nikt jej nie lubi mówimy na nią wredna żmija.
zdjecie uzytkownika
qpoal - 2015-12-29 03:00:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podoba mi się to u nich, ze maj a proste w miare te stanowiska jak np operator masyzny sprzatającej, niewiele trzeba się nauczyc i każdy moze to robić.
zdjecie uzytkownika
Kajka - 2016-01-01 17:00:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się. Miałam nieprzyjemności zaangażować te firmę do sprzątania mojej. Porażka na całej linii. Sprzątanie zerowe, pracownice wymykają się w połowie przewidzianego czasu pracy. Żal. Panie koordynatorki popadły w samozachwyt więc nie przyjmowaly żadnych skarg. Nie polecam nikomu
zdjecie uzytkownika
21221 - 2016-01-02 00:55:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc, a moze warto sprobowac teraz podjac prace w firmie Clar System skoro maja taka spora rekruacje, na przyklad jako pracownik ochrony we Wroclawiu
zdjecie uzytkownika
Mimi - 2016-01-12 11:45:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brygadzista, jakie leki bierzesz? Albo ile Ci zapłacili za taką wypowiedź?
Też byłam brygadzistką i mam zupełnie inne odczucia.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-03-29
Żródło: Gowork.pl
Kup
(opolskie)
W związku z intensywnym rozwojem firmy i świadczenia usługi utrzymania czystości na terenie Kup w szpitala zatrudnimy do pracy sprzątaczki - salowe Praca przy sprzątaniu szpitala. Sprzątanie strefy szarej - zmiana 12h. Sprzątanie według harmonogramu. Wymagania:- Książeczka sanitarno-epidemiologiczna- Doświadczenie przy sprzątaniu obiektów- Chęć do pracy, uczciwość, rzetelnośćOferujemy:- Umowę zlecenie- Terminowość wypłaty wynagrodzenia -
zdjecie uzytkownika
Magik - 2016-01-12 15:16:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa nie jest chyba jakaś wielka, bo wiadomo, że sprzątanie nie jest wysoko płatne, ale jeśli podejmiecie, to znaczy że nic Was nie zaskoczy i dacie radę
zdjecie uzytkownika
bla - 2016-04-11 20:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Taki koordynator projektów może liczyć na zatrudnienie na pełen etat, ale ciekawe jakich przeciętnych zarobków można się spodziewać. Wiecie? Dzięki za odpowiedź

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Clar system!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clar system
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert