Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Transpost S.A.

Pracowałeś w firmie Transpost S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-09 10:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nikt tu bzdur nie pisze, jak dla mnie strasznie dziadoska firma
zdjecie uzytkownika
driver - 2012-10-21 14:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma jest tak dobra, że zwolniła ponad 300 (trzystu) kierowców, a wielu innych wydymała na kontraktach!
pozdrawiam więc wszystkich [usunięte przez moderatora], którzy nie mogli się skichać, jaka to dobra firma. skończyliście już odbierać kuroniówkę?!
szerokości!!!
zdjecie uzytkownika
kierowca bombowca - 2012-10-31 09:47:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, firma szuka kierowców we Wrocławiu. Oferuje śmieszne pieniądze i zero socjalu. Siedziba jest w Poznaniu więc sam musisz sobie radzić nie ma serwisu itd. Praca tylko dla zdesperowanych.
zdjecie uzytkownika
Misza - 2012-11-22 17:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy od nowego roku obniżają płace i za kasą czeka się w nieskończoność.95% załogi się zwalnia pracuje od roku i przez ten okres doprowadzili mnie do ruiny zwalniam się bez zastanowienia.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2012-12-11 06:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma strasznie oszukuje na kase. Popieram misze. Szukam nowej pracy to jest jakas pomylka. Zamiast zarabiac wiecej zarabiasz mniej. NIE POLECAM LUDZIE UCIEKAJCIE SA LEPSZE FIRMY W POKSCE. Pozdrawiam przyczepnosci.
zdjecie uzytkownika
nick - 2013-02-26 15:06:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to chyba myslisz o innym transposcie bo w tym poznańskim pracuje juz prawwie 10 lat i to ze przepracowałem milion godzin,przejechalem milion km,zarwałem milion nocy nie zostało nigdy docenione ani nagrodzone.chyba ze masz na myśli stanowiska dyrektorskie.....
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-22 09:15:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można zjeść jak człowiek?
zdjecie uzytkownika
, - 2013-09-29 21:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MOZNA NA DZIAŁALNOŚCI TYLKO POTRAFIĄ PARE DNI SIE SPUŹNIAC Z PRZELEWAMI
zdjecie uzytkownika
Michał - 2013-09-30 12:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale na dział gospodarczej to trzeba samemu zusy opłącać? Bo w firmie mojego narzeczonego to firma i zwraca za zusy,maja nieźle,tu też tak jest? A usługi co ludzie mówią o tej firmie?Pzdr!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-10 17:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [drajwer - 2011-10-26 09:29:26]:

Jak ja lubie - takie opinie, raz na jakiś czas jakiś dyrektorek, albo kierowniczek z HR wchodzi na taką stronke i probuje napisać coś pozytywnego, afakt jest taki ,że u nas wkraju juz prawie nie ma normalnych firm. Wiekszość( usunięte przez administratora ) , bo panstwo im na to pozwala. Zeby cos zmienic ,trzeba zagłosować na kogokolwiek ,tylko nie ( usunięte przez administratora ). Bo niedługo to bedziemy sie pod posiłki na miescie zgłaszać z Opieki. Pozdro.
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-01-27 13:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czy dyrektor personalny Dwojga Nazwisk, przesławny pierwszy lanser III RP, wciąż wyznacza w Transpoście "standardy" stosunków pracownik-pracodawca?
zdjecie uzytkownika
iveco - 2014-06-21 13:47:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zero kasy.bankrut?????????????
zdjecie uzytkownika
man - 2014-06-22 20:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Nie polecam tej firmy nie placa na czas
zdjecie uzytkownika
DT-Ciężarowe - 2014-07-17 22:10:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam. Ze swojej strony i tylko i wyłącznie to moje prywatne zdanie firma nie jest godna polecenia. Zostałem przyjęty do pracy rezygnując z innej posady. Dział wówczas miał zaległości 3-miesięczne w akceptacji schodzących faktur. Przez 3 miesiące udało się wyprostować zaległości i wyjść na prostą zatwierdzając dokumenty na bieżąco. Niestety - takie zabiegi wymagały wielu poświęceń oraz wymówień co zostało oczywiście odnotowane w liście obecności. Po 3 miesiącach nie otrzymałem przedłużenia umowy i zostałem z tzw. ręką w nocniku. Dyrektor - zawód SYN - jest totalną porażką działu - nie potrafi podjąć żadnej decyzji wymyślając oczywiście tworzenie nowych tabelek w Exelu. Dane, które najzwyczajniej można wyciągnąć z programu powiela się w kilku szablonach exela tworząc chaos i tracąc przy okazji czas. Nie potrafi prosto w oczy powiedzieć o swoich oczekiwaniach, bądź uwagach. Wyjście po pracy do domu oczywiście nigdy w terminie - poprzedzone wizytą u dyrektora z opowieścią co to się zrobiło i ułożenie planu na następny dzień, po czym następnego dnia ponowna wizyta i zmiana wcześniejszych ustaleń, bo dyr. wymyślił nową tabelkę. Ogólnie - porażka - taki dyrektor to jak gwóźdź do zniszczenia firmy. Jeżeli chcesz dostać się do działu dt-ciężarowe - naucz się dobrze/bardzo dobrze exela, bo spędzisz czas na tworzeniu nikomu niepotrzebnych tabelek, którymi dyrektor powszechnie będzie się chwalił opowiadając ile to pożytecznych informacji zawierają. Ha - śmiech na sali. P.S. I ciągłe zmiany decyzji - przychodzisz do pracy z ułożonym planem dnia - a dyro w kilka sekund wali twój skrzętnie ułożony plan. Do tego oczywiście ciągłe, tzw. "oszczędności". Awaria na trasie, za granicą - brak konkretnej decyzji. Ogólnie MASAKRA. NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
kierowca - 2014-07-31 11:01:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jestem pracownikiem tej nedznej firmy Transpost. Od półtora miesiąca czekam za dietami. Mam zamiar się zwolnić jak tylko wpłynie kasa bo przez tych złodziei jestem juz w Biku bo na czas nie zapłaciłem raty. Ludzie jak najdalej od tej firmy . 10 dyrektorów i masa darmozjadów!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Lobo - 2014-08-01 12:53:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, poszukuje Kierowców C+E, na Europę zachodnia i południową,zapraszam do kontaktu: aneta.kuczynska@lobohr.pl
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-08-13 13:47:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem czy slyszeliscie ale poszla informacja, że firma sie ustabilizowala i maja placic regularnie tak jak kiedys
zdjecie uzytkownika
lech - 2014-08-21 00:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"informacja" (w niektórych kręgach zwana plotką tudzież propagandą) mogła jak najbardziej pójść, a rzeczywistość jest niestety inna..
zdjecie uzytkownika
gol - 2014-08-25 12:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma zalega z wypłatami nawet ponad miesiąc...nie ma z kim rozmawiać...dajcie sobie spokój z tą firmą
zdjecie uzytkownika
szelma - 2014-08-25 15:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gol - 2014-08-25 12:15:15]:
to dziwne, że Transpost nie potrafi znaleźć pieniędzy dla swoich stałych pracowników , a zaczyna rekrutacje na nowe stanowiska. Myślę, że kierowcy z tej firmy będą średnio zadowoleni gdy zobaczą nowe twarze za kierownicami samochodów. Najśmieszniejsze jest to, że w swoich ofertach proponują terminowe wypłaty pieniędzy...
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-09-04 21:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie ma się co dziwić, że firma tonie, skoro już nawet Wielki Dyrektor Personalny Dwojga Nazwisk uciekł z tonącego okrętu, by lansować się od niedawna w Rabenie :)
Ze szczególnymi pozdrowienia dla p.Marcina P-B, "hr managera" Raben.
zdjecie uzytkownika
jeszcze pracujacy - 2014-09-16 18:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa dalej po 6tyg.narazie likwiduja polowe taboru.a reszte.........
zdjecie uzytkownika
zorientowany - 2014-09-16 20:56:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic dziwnego, że taboru się pozbywają. Skoro na skutek decyzji SYNA firma weszła w spedycję na masową skalę, nie mając ani doświadczenia w branży, ani klientów, ani kadry, a na dodatek zrobiła to w okresie zapaści na rynku transportowym (po kryzysie 2008 roku) to nie ma się co dziwić, że odtąd ciągnie tylko w dół. Do tego dochodzą koncertowe zaniedbania na obszarze wynajmu flotowego i mamy komplet. "Miałeś chamie złoty róg, został ci się ino sznur", jak napisał wieszcz. Szkoda, ale skoro do kierownictwa dobiera się rodzinę lub starych aparatczyków to nie ma się dziwić, że firmą zarządzają (zarządzali) jak PGR-em w Pcimiu Dolnym.
zdjecie uzytkownika
krak - 2014-09-17 20:14:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no niestety, w interesach rodzina to nienajlepszy pomysł, w tym wypadku idealnie to widać. Wręcz oburzające jest że firma na tym forum szuka pracowników i wypuszcza plotkę że wszystko ustabilizowane. ciekawe w takim razie gdzie są pieniądze połowy osób z tego forum. Jedyne co mnie zastanawia czy to brak kasy czy ten bałagan w rachunkach te obsuwy powoduje
zdjecie uzytkownika
KKKK - 2014-10-09 14:40:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,i co dalej w temacie- że nie płacą też wiem
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transpost S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x