logo COMPLEX USŁUGI MALARSKIE SP. ZOO

COMPLEX USŁUGI MALARSKIE SP. ZOO

Gliwice

Opinie o COMPLEX USŁUGI MALARSKIE SP. ZOO

anonim 2011-04-27 18:15:56
CZY KTOŚ PRACOWAŁ W TEJ FIRMIE? NA STRONIE INTERNETOWEJ POJAWIŁO SIĘ OGŁOSZENIE DO PRACY W HOLANDII NA MALARZA, JAK PISZĄ ZAROBKI CAŁKIEM NIEZŁE 16 E/H. I ZAMIERZAM DO NICH UDERZYĆ. PROSZĘ O JAKIE KOLWIEK INFORMACJE; ILE GODZIN, JAKIE WARUNKI ITD
miły 2011-07-12 20:38:31
wstajesz o czwartej 'rano dojazd do pracy ponad 100km'praca na akord .complex musi pozwolic wystawic ci rachunek, na jaką sumę.to oni decydują na jaką sumę.nie twoje metry.
1
anonim 2011-07-13 22:39:21
firma complex ma coś wspólnego z firmą derksen . radzę poczytać na forach.odradzam
1
666 2012-01-29 23:48:09
Popieram chłopcze.
wnerwiony 2012-06-10 20:15:39
tak sprawdzam sobie różne jego powiązania i parę razy pojawiła mi się ulica zwycięstwa 10 w gliwicach
1
soltys 2012-09-20 18:58:37
czytam wasze opinie i sie zastanawiam czy podpisać umowe z tą firmą.czy naprawde tak jest jak piszecie?
usługi malarsko-tapeciarskie 2013-02-21 15:59:23
chciełbym nawiązać z tą firmą współprace,może ktoś mi napisze co tam się dzieje w tej chwili?
Były 2013-03-20 14:12:59
(usunięte przez administratora) Zalezy co byście robili, ja pracowałem od 6 do 22 czasami. Byłem tam ponad 2 miesiące a zarobiłem tylko 3.800 !!!
1
glizda 2013-05-08 20:49:41
ty jakis(usunięte przez administratora) jestes poczytaj troche opinie.jaki zwrot kosztow (usunięte przez administratora) cie,atmosfera to zalezy na kogo trafisz, ja nie narzekalem z tym bylo super
1
pracowity 2013-11-23 13:24:05
Stanowczo odradzam współpracę z tą firmą, Wyzysk na maksa, praca na akord nie na godziny i nawet jak jesteś robotem i wyrabiasz duże metry to i tak nie otrzymasz w terminie kasy, tylko z opóźnieniem nawet trzymiesięcznym, do tego urwą Ci 20% z wypłaty na gwarancję czyli na reklamacje, łóżko w pokoju- bez internetu 200E, a na koniec trzeba wystawić im fakturę na robotę.Pasażer wożony do pracy kolejne 100E haraczu, to brzmi jak niewolnictwo, dla zainteresowanych współpracą odradzam, a jak mi nie wierzysz to popracuj ze trzy m-ce i napisz coś na tym forum,jedyny plus to zaliczka na początek 100E lub 50E tak dla dobrego wrażenia, pozdrawiam malarzy w Belgii
5
Duszek 2013-12-15 23:55:55
Ta firma to jedna wielka LIPA nie polecam (usunięte przez administratora) Pozatym trzeba 100-150 km dojeżdżać codziennie do pracy.Nie Polecam tego pracodawcy a poza tym wszyscy starzy pracownicy odeszli od Complexu.Pozdrawiam
2
Malarz 2013-12-22 11:47:00
Ja w tej firmie pracowałem prawie 3 lata na początku było ok. pieniążki były dobre i wypłacane na czas.Potem z czasem coraz bardziej byliśmy (usunięte przez administratora) i pieniądze mniejsze i czas oczekiwania dłuższy.W wakacje zjechałem do Polski ponieważ za kilka marnych groszy nie opłaca się siedzieć w Belgii i dojeżdżać po 100 km do pracy.Stawki takie są 200Euro mieszkanie,200 Euro samochód, 60Euro księgowa.Pozatym musisz opłacić ZUS i podatek i dochodzi jeszcze życie także siedzieć za 1500 zł które Ci zostanie mija SIĘ Z CELEM.pOZDRAWIAM I SERDECZNIE ODRADZAM
2
Robi 2013-12-22 12:06:07
Janek koszty są takie 200 euro mieszkanie,200 euro samochód,zus podatek i księgowa i około 200 euro na życie.Za wiele nie zostanie.
Beka 2014-01-05 01:13:16
Za nic nie zwracają a wręcz zabierają.Kiedyś pracowało w sumie około 100 osób a w tej chwili nie mam pojęcia.Pozdrawiam Pana (usunięte przez administratora)jest lepszy w bajkach i obiecywaniu od braci Grimm i Andersena razem wziętych:)
drazu 2014-01-28 21:54:30
Witam wszystkich-co ja mogę powiedzieć o firmie Complex
1 -Stawki za malowanie,tapetowanie są nawet niższe niż w Polsce! Czyli trzeba za... jak robocik
2 - Dojazdy do pracy 100-200 km, w jedną stronę,jak trafisz na korki po południu to tracisz kilka godzin
3 - Pieniążki wypłacane były zawsze z dużym opóźnieniem-kilka miesięcy
4 - Warunki mieszkaniowe-masakra,a płacisz za mieszkanie i dojazd do pracy 500 euro miesięcznie,bo kilku godzin za kółkiem na dzień nikt nie liczy!!!
5 - Koszty księgowa+zus+US+życie to też spory wydatek,więc nawet gdy uda ci się zarobić 7 tyś złotych to zostanie ci może 2.
6 - Podsumowując ta firma zarobi na tobie a ty na niej raczej nie.
Grisza 2014-02-03 16:14:32
Witam a czy ktoś coś wie na temat firmy konkurencyjnej Forten i Malbel sp.z o.o. .???jak wiem są identyczne zasady płac i stawek?ale jak z przelewami?
byly 2014-02-04 09:57:57
Malbel na pewno tak.Wystarczy sprawdzić KRS.Co tam widzimy?? (usunięte przez administratora)
Grisza 2014-02-04 18:29:35
Czy ktoś by mi opisał temat firmy Forten i Malbel.Jest to konkurencja dla Complexu.Ktoś coś wie na ten temat.?Pozdrawiam ..
byly 2014-02-23 17:37:29
to nie konkurencja tylko inna nazwa.Pan (usunięte przez administratora) tam istnieje jako szef
kermit 2014-03-21 15:42:19
może chodzi o to, że complex po prostu współpracuje z różnymi malarzami i pewnie również firmami malarskimi
limp 2014-03-26 20:22:39
to może być rzeczywiście prawda. słyszałem właśnie, że są podwykonawcami w krajach takich jak Francja czy Belgia
darek 2014-04-06 19:07:17
Pan kierownik z COMPLEXU Andrzej F. zalozyl wlasna firme MALBEL sp.zoo i przestrzegam polakow : nie dadza wam zarobić a ten Pan to bajkopisarz powinien pisać książki fantastyczne wiec dajcie sobie spokoj
porhen11@wp.pl 2014-04-16 20:14:24
miełem tam już jechać ale mnie ostudziliście, dzięki
bojamigo 2014-04-29 09:44:40
Mój kolega, dopóki zdrowie mu pozwoliło, pracował w tej firmie(w Belgii) i nie narzekał. Z pieniądzem owszem, poślizgi były spore, ale zawsze jakoś otrzymywał przelewy.
Ostatnio przewinęło mi się jakieś ogłoszenie z tą nazwą firmy werbującej do Austrii. Nie mam jednak czasu na grzebanie w necie czy chodzi o ten sam Complex.
glizda 2014-10-14 20:45:33
Chlopie( usunięte przez administratora ) Cie nie pchan sie tam te wszystkie negatywne komentarze to szczera prawda.uwierz mi bo troche tam pracowalem
manio 2014-11-28 19:29:51
A w jaki sposob osoby ktore tam pracowaly uzyskaly zatrudnienie? jakies szczegolne umiejetnosci poza podstawowymi sa rowniez wymagane? a co z umowa o prace, jak to wygladalo? Wazne jest jakiekolwiek doswiadczenie przy staraniu sio o prace, a moze na jakies praktyki bylaby mozliwosc? Jak cos wiecie, dajcie znac!!
darek 2014-12-29 20:01:24
musisz zalozyc wlasna dzialalnosc gospodarcza w Polsce a i zarobki 1,9 euro za pomalowanie dwukrotne 1m kwadratowego sciany czy sufitu a i w tym przygotowanie do malowania czyli szpachlowanie
marco 2015-01-07 17:16:24
a po co tak sie wszyscy daja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec jak zobaczyli ze mozna to dymaja do oporu
Roko 2015-01-07 18:11:23
Witam.Przeczytalem te wpisy I nie wiem co robic.Skontaktowali sie ze mna I napalilem sie na prace bo potrzebuje kasy.Zaproponowali 2ero za pomalowanie m2, reszta warunkow jak powyzej.co robic? Naprawde tam taki wyzysk I lipa? Prosze o szybka odpowiedz.Pozdrawiam
Roko 2015-01-07 18:12:12
Witam.Przeczytalem te wpisy I nie wiem co robic.Skontaktowali sie ze mna I napalilem sie na prace bo potrzebuje kasy.Zaproponowali 2ero za pomalowanie m2, reszta warunkow jak powyzej.co robic? Naprawde tam taki wyzysk I lipa? Prosze o szybka odpowiedz.Pozdrawiam
1
były mal 2015-01-08 08:41:27
Witam wszystko to co chłopaki piszą w tych opiniach to prawda ja tam pracowałem dwa lata było dobrze a póżniej się posypało nie dajcie się z werbować obiecanki cacanki a głupiemu radość pan Warchałowski dobrze kombinuje zawsze potrzebuje nowych pracowników bo można ich wyciulać a co do firmy Malbel to jest założył ja brygadzista complexu pan Francuziak żeby tak samo robić ludzi i oszukiwać zwlekać z zapłatami ponad 3 miesiace i zaliczkować niepełne wypłaty także daje wam do zastanowienia przemyślcie to bo to jest dobra zciema i tak wyłapują świeże mięso które da się oszukać pozdrawiam byłych oszukanych.
tomas 2015-04-07 14:12:57
Najgorsza firma w jakiej pracowałem. Pracuje sie za grosze na które trzeba bardzo długo czekac . Complex i Malbel to firmy które lepiej omijac szerokim łukiem. W Complexie pracowałem rok i w malbelu dwa miesiace jednak podziekowałem panu Francuziakowi za współprace . Srednio na miesiac zarobiłem 6 tys złotych z czego 1600 zł paliwo oraz mieszkanie 1500 złotych opłacenie firmy (ksiegowa zus i podatek) za zycie około 1500 zł w i zostawało mi 1900 zł na czysto .Teraz pracuje w Niemieckiej firmie 12 euro na godzine dziekuje . Pozdrowienia dla pana Andrzeja i pani Ewy Francuziak za tą jakze wspaniałą współprace za marne grosze
1
Malarz 2015-11-06 20:39:42
nie no.. opieka księgowa? gdzie to jest napisane? jak sobie sam nic nie załatwisz nikt nic za Ciebie nie zrobi. Zrezygnowałem z pracy tam. Czasami i trzy miesiące czekania za jakimikolwiek pieniędzmi, brak dostępu do internetu- kontakt z rodziną mocno przez to jest ograniczony. Marne zlecenia za które dostaje się jeszcze marniejsze pieniądze. Jak coś jest nie tak - to nasza wina. Potrafią człowieka okraść na kilka, kilka naście tysięcy i zrzucić na firmę zlecającą. Utrzymuje się zniszczone samochody, mieszkanie, nie wiem słyszałem że warunki się poprawiły tam mieszkalne= poprzednio mieszkanie było straszną ruiną. Nikt nic za Ciebie nie zrobi. Nowy kierownik ma wszystko w dupie, chodzi tylko o to by zlecenia dla jego ludzi były jak najlepsze i jaknajbardziej dochodowe. Złodzieje nic więcej. Ludzie tam jadą wracają do kraju bardzo szybko po przekoananiu się że to co jest w ich ofercie to wszystko kłamstwa i czekają na swoje pieniądze najczęsciej ich nie dostając. A Ci co tam pracują- kadra zmniejsza się z miesiąca na miesiąc starzy pracownicy mimo zadłużenia wobec nich firmy odchodzą tracąc wiarę w to że obiecywane im pieniądze ktokolwiek kiedykolwiek im zwróci. Malbel? pracowałem dwa miesiące, z pewnymi różnicami nie polecam.
Malarz 2015-11-09 20:31:13
na przykładzie tego wszystko co masz to to co przywozisz, ze sobą. Ja trafiłem dobrze, pracował tam taki młody chłopak, miał dla nas wszystko, nawet pościel znalazł jak trzeba było, zresztą niejednokrotnie gdyby nie on to pewnie byśmy tynk ze ścian wpier*** brak internetu, 2 osobowe pokoje gdzie wchodzą dwa łożka i czasem szafka, brak telewizji jak sobie nie przywieziesz, wszystko w cenie 200 euro osoba. i te czekanie po trzy miesiace za pieniedzmi ktorych nie wiadomo czy i tak dostaniesz
KICK ASSS 2016-01-12 11:49:34
Byłem, zobaczyłem, nie polecam, szef kompletnie nie interesuje się sytuacją w firmie. KierowniK Andrzej K to buc który myśli że zjadł wszystkie rozumy a nie potrafi się nawet dobrze wysłowić . Ma swoją ekipe której nagania najlepsze roboty a reszta dla niego się nie liczy,wręcz przeciwnie, co niektórych ewidentnie próbuje sie pozbyć prawdopodobnie po to żeby wkręcić kolejnych swoich znajomych do pracy. cHamstwo i prostactwo na każdym kroku, osoba nie godna stanowiska kierownika.
Jest tam taki Bartek M. wg mnie najbardziej odpowiednia osoba która powinna tam rządzić , elokwentny inteligentny i pomocny każdemu obcemu człowiekowi który znajduje się z nim pod jednym dachem, swietny gosc który niestety też jest pod ostrzałem co mnie wcale nie dziwi skoro jest lepszą wersją kierownika i też się tam znajduje.
gdyby prace tam były rozdzielane sprawiedliwie i oczywiście jeżeli rządziłby tam ktoś inny to wszystko było by całkiem spoko. ale nie jest tak . wiec szczerze odradzam . byłem tam krótki okres w którego czasie przewinęło sie tam kilka osób które musiały wrócic do polski z długami bo niestety że tak powiem ch..a zarobili. nie dajcie sie tam zwerbowac
malarz 2016-03-28 10:48:40
Witam odradzam kazdemu pracw w malbel u Pani ewy franzuziak i andrzeja to zwykli oszuści patrzą tylko zeby okrasc rodaków a za mieszkanie i paliwo kazą sobie płaciś 450 euro nawet jesli nie zarobisz siana.Praca rozdzielana po znajomości na budowie ceny z metra niższe niż w kraju a ceny na aneksach wciąż lecą w dół ponadto płacąc za auto jak za lizing niemasz go pod domem bo lepiej wsadzic 9 osób do jednego busa
porazka jednym słowem.Jezeli ktoś ma ochote na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u złodziejii to prosze bardzo i niech nie zwiedzie was ładna nazwa MALBEL bo to te same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co COMPLEX i podobne firmy ot to coała prawda
adas 2016-04-28 21:22:50
to jest nic a Francuziak założył swoja firme i jeszcze gorzej traktuje pracowników niż Warchoł ten chociaż starał sie nie okradac swoich pracowników z zarobionych pieniedzy a firma A.F to własnie robi
Wojtek 2016-05-07 11:09:48
@xawier ja bym nie liczył na jakiekolwiek konkretne i przede wszystkim prawdziwe argumenty. To typowa sytuacja, w której robi się szum, a tak naprawdę nigdy nie ma o co. :) Mój brat pracował w tej firmie i polecał wszystkim.
kek 2016-11-18 20:13:52
Odpuść sobie kolego :)
Zostaw swoją opinię o COMPLEX USŁUGI MALARSKIE SP. ZOO - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COMPLEX USŁUGI MALARSKIE SP. ZOO