brak logo

mHotel

Łódź

Opinie o mHotel

greczka 2011-04-26 14:06:29
nie polecam pracy w tym obiekcie na żadnym stanowisku[usunięte przez administratora] donosicielstwo wymuszane przez szefow, pensja czesto po czasie, zarobki bardzo niskie, premii brak. na dodatek nie wszystko do konca legalnie.
2
Brudny cHarry 2013-09-13 20:50:03
mHotel gwarantuje Ci:

* pensję najniższą krajową (również po 3 mc-ach pracy i tak do upadłego),
* często z opóźnieniem,
* zero premii,
* niepłatne nadgodziny,
[usunięte przez administratora] * brak możliwości wzięcia dnia "na żądanie",
* praktyczny brak możliwości wzięcia urlopu na czas choroby (no, chyba, że chce się zostać zwolnionym z pracy),
* umowę przedłużaną co pół roku na pół roku,
* brak możliwości awansu,
[usunięte przez administratora] * obserwację (kamery) przez Szanownych Państwa przez niemal 24h,
* zero szacunku do pracy drugiego człowieka,
[usunięte przez administratora] * relacje międzyludzkie na najniższym poziomie,
* wszystkie dokumenty podpisywane z opóźnieniem (umowa, zaświadczenia, świadectwa, badania, szkolenia),
[usunięte przez administratora] * wieczne "braki" w personelu, gdzie "hotel" zyskuje na wolnym etacie (1182 zł piechotą nie chodzi), a Ty tyrasz za dwóch,
[usunięte przez administratora]

Wstyd pracować w takim miejscu. Wstyd i upokorzenie.



3
Puszka Pandory 2013-11-05 13:09:18
Szukają kucharza, managera restauracji, kelnera, recepcjonistki - wszystkie ogłoszenia na Gumtree. Wcześniej szukali pokojowego, pomocy kuchni. :-> Świadczy to nie za dobrze... Praca w tym hotelu to ściema, (usunięte przez administratora). Pozdrawiam. Ocena - MIERNY!!!
2
Miro 2013-12-04 08:56:29
Ja również nie polecam pracy w powyższym obiekcie. Ostatnio odeszli zarówno Kierownik Hotelu jak i Kierownik restauracji. Duża rotacja co źle świadczy o pracodawcy. Warunki płacowe śmieszne. Poza tym tak jak wspomniał poprzednik cały czas idą ogłoszenia [usunięte przez moderatora] na te same stanowiska, a Kierowników szukają i do hotelu i do restauracji już od dawna (także na inne stanowiska), co dziwne bo specjalistów na rynku jest wielu i dobry hotel szybko ich znajduje jeżeli warunki są uczciwe. NIE POLECAM PRACY W TYM OBIEKCIE. OCENA PRACODAWCY - NIEDOSTATECZNY!!!
1
duszek1999 2013-12-29 20:54:41
Jak się pracownika traktuje jak przysłowiowego (!) (przepraszam za sformułowanie) (usunięte przez administratora)to tak jest... Znowu szukają - dziś jest ogłoszenie na recepcjonistę. Nie polecam nikomu. Zarabiasz najniższą krajową/godzinę, a za imprezy do białego rana nie dostajesz nawet złotówki. Enjoy.
1
Jam Jest 2014-07-04 17:33:04
Kierowniczka Restauracji została zwolniona. Dlaczego? Nie mam pojęcia. Pracowałam z nią, to wiem. A o takim kierowniku, z takim zaangażowaniem i pojęciem powinna marzyć każda restauracji.
Jam Jest 2014-07-04 17:34:49
A może byś tak przeczytał, co jest napisane powyżej, zanim zadasz głupie pytania?
Kamcia 2015-04-24 06:32:03
Jak czytam te opinie to uważam że są to wypociny rozżalonych osób które musiały szukać innego pracodawcy.
Tak się jakoś dzieje że nowej pracy te osoby szukają z własnej winy, braku zaangażowania lub złego prowadzenia powierzonego im stanowiska.
Często w hotelu pracują osoby młode, dla których jest to pierwsza praca, ludzie Ci nie radzą sobie ze sztywnymi regułami i zasadami.

Jakoś pozostałe osoby trzymają się tu od wielu lat i każdy jest zadowolony z warunków pracy ...

Ja mam zupełnie odmienne zdanie o tej pracy, oczywiste jest że nie ma tak że wszystko jest idealne ale nie mogę złego słowa powiedzieć o M Hotelu
qwerty 2016-01-13 14:34:18
Opinie z 2011 roku są aktualne. OSTRZEGAM!!! wszystkich przed tym pracodawcą i właścicielami.
Oszustwa z wynagrodzeniami (kwoty niepełne i nieterminowe-a wszelkie prośby o wyrównanie wypłat są traktowane jako niegrzeczne roszczenia), wsteczne daty na zaświadczeniach,brak możliwości rozwoju, brak umów o pracę.
Personel traktowany jak intruz, wciąż szefostwo siedzi na podglądzie - brak jakiegokolwiek zaufania.
Skłócają personel, obmawiając i potajemnie nagrywając z nimi rozmowy na dyktafony komórek.
Odciągają z wypłat KARY FINANSOWE za nie wpisanie się w listę obecności, za inne wymyślone wykroczenia.
Nie ma posiłków pracowniczych, premii, nie ma słowa "dziękuję".
Rotacja pracowników ciągła i na taką skalę, że 4-6 osób na cały obiekt liczący około 30 pracowników, pracuje powyżej 2 lat. Zwolnienia są wg "widzi mi się". Człowiekowi zostawiane jest wypowiedzenie, które wręczane jest pod koniec zmiany..w recepcji, bez twojej wiedzy. Przełożeni unikają kontaktu i wyjaśnień za zwolnienia.
Beata 2016-01-27 19:29:20
A mi tam się dobrze pracowało w mHOTEL i miło wspominam współpracę.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - jak to mówią!

Wydaje mi się że czasem też trzeba być krytycznym wobec samych siebie ... od tak nikt nikogo za mojej kadencji stamtąd nie zwolnił. Łatwo nie jest bo każdy pracodawca ma wymagania i trzeba się dostosować ale bez przesady

Mi też posiłków pracowniczych brakowało ale co poradzić ...
yolo 2016-02-07 01:13:50
dajcie sobie spokoj z tym miejscem-wystarczy zapytac o ten obiekt dowolnego kucharza w lodzi;
totalna rotacja pracownikow od dyrektorow (menagerow) po pokojowki; brak premii niezaleznie od obsługiwanej imprezy czy też dnia ustawowo wolnego;
az dziwne ze jeszcze ktoś tam pracuje...żałośni przełożeni
Janusz 2016-02-07 21:18:45
Ja pracowałem w mhotelu 1,5 roku, stały zespół na kuchni świadczy o tym wyśmienite jedzenie, wynagrodzenie do 10-go na koncie, nieporozumień z przełożonym nikt z pracujących tam ludzi nie miał a napewno nie z właścicielami. Prezesowa to przesympatyczna miła kobieta a Prezes bardzo konkretny i rzeczowy szef. Reszta załogi to młodzi fajni ludzie. Fakt hotel czyny cały czas w niedziele i święta - taka branża, taka praca.
mała123 2016-02-07 21:39:14
zgadzam się z poprzednikiem, poza tym że Dyrektor to ciepła klucha i nie nadaje się na prowadzenie tego typu obiektów ale podobnież już go nie ma.
annnna 2016-02-08 07:33:39
Dyrektora nie ma, praca może być...
Miala byc dobra atmosfera a miedzy pokojowkami zgr 2016-02-09 12:13:06
Brak dobrej atmosfery miedzy pokojowkami ciagle zgrzyty wlosy by powyrywaly mowie o jednej pani ze spa druga bardzo fajna
Były pracownik 2016-02-09 13:38:25
...I te chwile gdy dyrektor wymusza wypisywanie pozytywnych komentarzy o sniadaniach, standardzie hotelu itp. jako gość..absurd goni absurd
Anonymous 2016-02-16 00:17:58
Niestety niepochlebne opinie są jak najbardziej prawdziwe. Jeśli nie spisujesz godzin to zawsze masz mniej policzone,ciekawe czemu nie mylą się na korzyść pracownika? Mimo zapewnień menagerki o hojnośći właścicieli brak żadnych dodatkowych pieniędzy za imprezy (a na rozmowie P.menager podkreślała to wielokrotnie,nawet dziękuje). O pracodawcy świadczą też ciągłe ogłoszenia,ze poszukują pracowników. Jedyne co jest pozytwne w tym hotelu to jedzenie, Kamil i Dariusz to świetni kucharze. Nie polecam pracy w tym hotelu
3
pracownik i czesty gosc konferencji 2016-02-29 23:35:18
Wielki bałagan,wykorzystywanie pracownika do czynności niepowiązanych z jego stanowiskiem.Wyzysk i niepokrywające się z prawdą obietnice podczas zatrudnienia.Oprócz tego pracodawca łamie przepisy Sanepidu.Żart nie hotel oraz chamska i bezczelna postawa ,,kucharzy'' bez odrobiny kultury.
robertus 2016-03-03 18:54:01
Nie jest źle, pracowałem w różnych hotelach bywało różnie. U nich wytrzymałem 3,5 roku to i tak najdłużej ze wszystkich moich miejsc..
Kamila 2016-03-07 16:03:50
Po prostu szanowny Pan Prezes Dariusz Matusiak twardą ręką trzyma obiekt i reszta ma c...ja do gadania !!! Na złote porsche którym niemalże wjeżdża do hotelu skądś musi wziąć - dlatego "premie" są w m hotelu "uznaniowe" ( kiedy prezes uzna ze zasłużyłaś! )
detonacja 2016-03-07 16:36:24
Teraz prezes sobie zatrudnił 2 Ukrainki tyrają po 12 godzin za 5zł oczywiście na czarno .Jak będą miały pecha to nawet tych 5zł na godzinę nie zobaczą.
Chyba że prezesa zadowolą
xxkxx 2016-03-18 12:34:07
Praca w mHotelu to istny koszmar, którego nie życzę nikomu.
Praca ciężka i za marne pieniądze. Zasady oczywiście łamane, a garaż w którym obok harcujących myszy stoją garnki z żurkiem to kpina nadająca się do zgłoszenia sanepidowi. Jeść z zasady nie można niczego ale właściwie to nawet nie warto bo grozi to zatruciem. W hotelu z zasady wszystkiego brakuje bo właściciele mają węża w kieszeni.
4
Stefan 2016-05-16 11:38:34
Na tle korporacyjnych hotel to tam jest super
2
Annnna 2016-05-16 11:43:53
Ja pracowałam w mhotelu i nie pamiętam by ktoś pracował na czarno.
Wszyscy mieliśmy umowy i wypłacone pensje.
Czysta ludzka i chyba polska zazdrość
Pracuje i prowadzi kilka innych firm to jeżdzi czym chce i na co Go strać.
Proste....
2
Jola 2016-08-24 13:38:29
Niestety powyższe opinie potwierdzają najgorszą jakość usług, jaką zaprezentował nam mHotel podczas organizacji wesela! Oszczędności na wszystkim, nawet na ziemniakach i pieczywie! Brak serwetek, nie zmieniane sztućce! Masakra! Najlepiej trzymać się z daleka od tego obiektu! Choć kuchnia naprawdę smaczna, nie wszyscy goście dostali danie głowne! Żenujące!
1
Jola 2016-08-25 13:18:02
Na zdjęciach i na żywo wygląda bardzo ładnie, gdyż jest świeżo po remoncie. Konferencje bez cateringu jeszcze może bym tam zorganizowała, ale na pewno nie uroczystość rodzinną, bo mi osobiście było wstyd przed moimi gośćmi. Obsługa 4 kelnerów na 120 osób podczas wesela przy serwowanych na talerzach daniach-zaskutkowało tym, że jedni zjedli i zapomnieli a inni jeszcze ne dostali. Niektórzy goście dostali tylko mięso z sosem bez dodatków, jakby brakło im ziemniaków! Tragedia! Nie polecam. Mogę opowiedzieć więcej ich "porażek" jeśli będzie trzeba. Co do kosztów trzeba by było zapytać bezpośrednio w mHotel, ale uwaga na niespodzianki: nam obiecali usługę barmana w ustalonej kwocie, a 3 dni przed imprezą stwierdzili, że albo płacimy 2 razy tyle, albo oni nie dadzą barmana.
1
Alek 2016-08-28 18:20:00
Pracowałem jako kelner na imprezach w mhotelu, wszystko było ok, my wykonywaliśmy swoje obowiązki dobrze…
4
Stiv 2016-08-28 19:00:17
Sama piszesz, że dania były serwowane na talerzach. Czego się spodziewałaś? Że przy 120stu osobach każdy dostanie w tym samym momencie? Może i by tak było, gdyby w hotelu mieli 120stu kucharzy i tyle samo kelnerów. Nie popadaj w paranoję. Poza tym to forum, na którym ocenia się pracodawcę, a nie organizację wesela czy innego bankietu.
4
mj 2016-08-30 13:15:42
Wydaje mi sie, ze szukaja. Jakis tydzien temu widzialem ogloszenia.
nick 2016-09-05 11:23:19
w restauracji wypłaty nieterminowe, przed imprezą obiecują stawkę a po wykonanej usłudze dają część. Liczą, że nie przyjdziesz się prosić o swoje, a to nie jest ile widziane, unikaja pracowników w okresie wypłat.
Straszna rotacja pracowników na każdym dziale. Wyzysk. Nie polecam.
Poza tym w sezonie urlopowym i noworocznym jest jeszcze gorzej w wypłatami.
2
majao 2016-09-05 12:38:50
Ale co to w ogóle znaczy, że unikają pracowników w okresie okresie wypłat, co co omnijają wszystkich łukiem na korytarzu czy w ogóle nie przychodzą, jak to wszystko wygląda? Też nie widać od nich nowych ofert pracy, a nie wiem czy to dobrze wróży.....
Weronika i Patryk 2016-11-02 09:28:51
Gorąco polecam MHotel- mieliśmy przyjemność bawić się tu na własnym weselu :) Pani Organizatorka rewelacja- wszystko dopięte na ostatni guzik, przepiekna dekoracja kwiatowa sali i fachowa pomoc :) jedzenie pyszne! Dziękujemy i pozdrawiamy całą załogę MHotel
Ania 2016-11-05 21:59:30
My młodzi małżonkowie za pomocą tego wpisu, chcemy podziękować całemu personelowi M Hotelu za zorganizowanie wspaniałej imprezy weselnej.
Przyjęcie weselne zorganizowane było perfekcyjnie, jedzonko bardzo smaczne a obsługa na wysokim poziomie. Bawiliśmy się do białego rana oraz całą niedzielę na poprawinach.
Było super. Polecamy. Ania i Zbyszek
Paulina 2016-11-12 22:13:35
Super udane przyjęcie, przepięknie ubrana sala,
wyśmienite jedzonko.
Gorąco polecam wszystkim młodym parą, które szukają miejsca na tą najważniejszą imprezę w ich życiu.
Bardzo chcemy podziękować całemu personelowi za pracę jaką wykonali podczas tego przyjęcia.
Paulina z mężem.
1
Zostaw swoją opinię o mHotel - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mHotel