brak logo

mHotel

Łódź

Opinie o mHotel

duszek1999 2013-12-29 20:54
(usunięte przez administratora) Znowu szukają - dziś jest ogłoszenie na recepcjonistę. Nie polecam nikomu. Zarabiasz najniższą krajową/godzinę, a za imprezy do białego rana nie dostajesz nawet złotówki. Enjoy.
3
Jam Jest 2014-07-04 17:34
A może byś tak przeczytał, co jest napisane powyżej, zanim zadasz głupie pytania?
Kamcia 2015-04-24 06:32
Jak czytam te opinie to uważam że są to wypociny rozżalonych osób które musiały szukać innego pracodawcy.
Tak się jakoś dzieje że nowej pracy te osoby szukają z własnej winy, braku zaangażowania lub złego prowadzenia powierzonego im stanowiska.
Często w hotelu pracują osoby młode, dla których jest to pierwsza praca, ludzie Ci nie radzą sobie ze sztywnymi regułami i zasadami.

Jakoś pozostałe osoby trzymają się tu od wielu lat i każdy jest zadowolony z warunków pracy ...

Ja mam zupełnie odmienne zdanie o tej pracy, oczywiste jest że nie ma tak że wszystko jest idealne ale nie mogę złego słowa powiedzieć o M Hotelu
Beata 2016-01-27 19:29
A mi tam się dobrze pracowało w mHOTEL i miło wspominam współpracę.
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - jak to mówią!

Wydaje mi się że czasem też trzeba być krytycznym wobec samych siebie ... od tak nikt nikogo za mojej kadencji stamtąd nie zwolnił. Łatwo nie jest bo każdy pracodawca ma wymagania i trzeba się dostosować ale bez przesady

Mi też posiłków pracowniczych brakowało ale co poradzić ...
Janusz 2016-02-07 21:18
Ja pracowałem w mhotelu 1,5 roku, stały zespół na kuchni świadczy o tym wyśmienite jedzenie, wynagrodzenie do 10-go na koncie, nieporozumień z przełożonym nikt z pracujących tam ludzi nie miał a napewno nie z właścicielami. Prezesowa to przesympatyczna miła kobieta a Prezes bardzo konkretny i rzeczowy szef. Reszta załogi to młodzi fajni ludzie. Fakt hotel czyny cały czas w niedziele i święta - taka branża, taka praca.
mała123 2016-02-07 21:39
zgadzam się z poprzednikiem, poza tym że Dyrektor to ciepła klucha i nie nadaje się na prowadzenie tego typu obiektów ale podobnież już go nie ma.
annnna 2016-02-08 07:33
Dyrektora nie ma, praca może być...
robertus 2016-03-03 18:54
Nie jest źle, pracowałem w różnych hotelach bywało różnie. U nich wytrzymałem 3,5 roku to i tak najdłużej ze wszystkich moich miejsc..
1
Stefan 2016-05-16 11:38
Na tle korporacyjnych hotel to tam jest super
2
Annnna 2016-05-16 11:43
Ja pracowałam w mhotelu i nie pamiętam by ktoś pracował na czarno.
Wszyscy mieliśmy umowy i wypłacone pensje.
Czysta ludzka i chyba polska zazdrość
Pracuje i prowadzi kilka innych firm to jeżdzi czym chce i na co Go strać.
Proste....
3
Alek 2016-08-28 18:20
Pracowałem jako kelner na imprezach w mhotelu, wszystko było ok, my wykonywaliśmy swoje obowiązki dobrze…
4
Stiv 2016-08-28 19:00
Sama piszesz, że dania były serwowane na talerzach. Czego się spodziewałaś? Że przy 120stu osobach każdy dostanie w tym samym momencie? Może i by tak było, gdyby w hotelu mieli 120stu kucharzy i tyle samo kelnerów. Nie popadaj w paranoję. Poza tym to forum, na którym ocenia się pracodawcę, a nie organizację wesela czy innego bankietu.
5
mj 2016-08-30 13:15
Wydaje mi sie, ze szukaja. Jakis tydzien temu widzialem ogloszenia.
Weronika i Patryk 2016-11-02 09:28
Gorąco polecam MHotel- mieliśmy przyjemność bawić się tu na własnym weselu :) Pani Organizatorka rewelacja- wszystko dopięte na ostatni guzik, przepiekna dekoracja kwiatowa sali i fachowa pomoc :) jedzenie pyszne! Dziękujemy i pozdrawiamy całą załogę MHotel
Ania 2016-11-05 21:59
My młodzi małżonkowie za pomocą tego wpisu, chcemy podziękować całemu personelowi M Hotelu za zorganizowanie wspaniałej imprezy weselnej.
Przyjęcie weselne zorganizowane było perfekcyjnie, jedzonko bardzo smaczne a obsługa na wysokim poziomie. Bawiliśmy się do białego rana oraz całą niedzielę na poprawinach.
Było super. Polecamy. Ania i Zbyszek
1
Paulina 2016-11-12 22:13
Super udane przyjęcie, przepięknie ubrana sala,
wyśmienite jedzonko.
Gorąco polecam wszystkim młodym parą, które szukają miejsca na tą najważniejszą imprezę w ich życiu.
Bardzo chcemy podziękować całemu personelowi za pracę jaką wykonali podczas tego przyjęcia.
Paulina z mężem.
2
majao 2016-12-15 10:36
Czyżby pracownicy Mhotelu wystawiają pozytywne opinie, aby stworzyć dobry PR hotelowi? Na portalu do oceniania pracodawcy w dość krótkim okresie czasu pojawiły się opinie odnośnie zorganizowanych wesel. Źle to wygląda moim zdaniem.
4
Manager Hotelarstwa 2017-02-05 16:39
Aby ocenić pracodawcę wystarczy przeanalizować jak organizuje imprezę dla swoich gości i w taki to oto prosty sposób okaże się jak traktuje swoich pracowników.
Oczywiście książkowe standardy są bardzo ważne, niemniej jednak stanowią jedynie bazę wyjściową i tak np.: przy przyjęciu zasiadywanym, bufetowym na jednego kelnera przypada 20 gości, w przypadku menu serwowanego: 1 kelner przypada na 12 osób. Przy ustalaniu ostatecznej ilości należy brać również pod uwagę doświadczenie z organizacji wszelkiego rodzaju imprez w przeszłości. Tylko połączenie tych dwóch elementów gwarantuje powodzenie imprezy. (proszę sprawdzić normy w literaturze fachowej).
Uczeń 3 klasy szkoły podstawowej bez trudu obliczy, iż dla przyjęcia serwowanego dla 120 osób potrzeba minimum 10 kelnerów. Biorąc pod uwagę również to, iż większość kelnerów jest rekrutowanych z " łapanki" i nie mają żadnego doświadczenia to zaryzykuję nawet liczbę 12-13. A to z tego powodu, że większość dobrych fachowców w tej dziedzinie pracuje w renomowanych hotelach zagranicznych w Polsce lub co bardziej mobilni w DE lub UK.
Myślę, że zamawiający powinni troszkę dowiedzieć się o normach przy organizacji przyjęć i domagać się tego w umowie, pod rygorem kary umownej.
10
Iwona 2017-03-16 10:57
Czy możecie jako pracownicy firmy informacje na temat planowanych przez firmę rekrutacji? Jakich warunków zatrudnienia/benefitów mogą spodziewać się kandydaci?
hohoho 2017-03-19 15:01
Chyba poszukiwana jest recepcjonistka i menager restauracji.
Jeśli chodzi o benefity to prócz możliwości korzystania ze SPA po godzinach pracy, nie ma zadnych.
Iwona 2017-05-17 09:55
@hohoho Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w mHotel. Jeśli możesz to podaj również stanowisko/dział, w którym pracujesz. Taka informacja może być bardzo istotna, gdyż w zależności od tego mogą bardzo różnić się warunki pracy, nawet w ramach jednej firmy.
Michał 2017-06-15 11:02
Ceńcie swój czas i unikajcie tego miejsca.
Nie warto sobie nerwów szarpać, ja chciałem spróbować i potwierdziły się tylko wszystkie najgorsze komentarze, teraz szukam innej pracy gdziekolwiek :( szkoda bo miałem taki duży zapał.
2
Ok. 2017-07-06 15:45
Czyżby próba postępu pracodawcy? warunki w całym hotelu są takie same. Dostajesz stawkę podstawową i tyle.
Iwona 2017-07-14 15:53
@Ok.
dziękuję za informacje. Nie jestem związana z mHotel, dlatego też nie mam dostępu do takich informacji. A jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę?
ok 2017-07-15 13:11
osobiście nie ocenim źle, ale również zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. praca jest w porządku o ile nie bierzesz na serio wszystkiego, co Ci mówią (szefostwo jest specyficzne) i masz na tyle lekki stosunek do tej pracy, że nie boisz się stwierdzić, że czegoś nie zrobisz. prawdopodobieństwo, że Cię zwolnią i tak jest niewielkie, bo ciągle brakuje pracowników i rotacja jest bardzo duża. na żadne dodatkowe pieniądze też ciężko liczyć. Wypłata po terminie całkiem często, ale zawsze jest (przynajmniej ja nie spotkałam się z sytuacją, żeby mnie albo komuś nie wypłacono pieniędzy). co prawda zawsze warto przeliczyć godziny i jakby co się upomnieć.

Generalnie o ile nie bierzesz pracy zbyt poważnie i nie boisz się upomnieć o swoje - jest ok
Iwona 2017-09-06 11:35
@ok czyli firmę mHotel nie oceniasz źle? Byłbyś w stanie polecić go szukającym pracy? Czy ta wypłata, o której wspominasz potem została wypłacona? Rozumiem, że osoby, którzy mają lekki stosunek odnalazłyby się w pracy?
Ok 2017-09-17 22:15
Mnie nigdy nie zdarzyło się, żeby należnych pieniędzy mi nie wypłacono. Generalnie pracę wspominam miło.
Kate 2017-10-08 18:00
Najgorsze miejsce pracy. Nikomu nie polecam i sugeruję omijać to miejsce z daleka. Ani razu nie wypłacono mnie i pracownikom pensji na czas. Raz zdarzyło mi się prawie dwu tygodniowe opóźnienie. W dniu wypłat szefostwo po prostu wyłącza telefony. Dziwię się tylko, że pracownicy się na to nadal godzą i tam zostają. Zwalniają nie podając powodu i udawają zdziwonych. Prezes pilnuje by nikt z personelu sobie nawet kanapki w kuchni nie zrobił (w innych hotelach i restauracjach można jeść ile się chce). Atmosfera tragiczna, ze wszystkim na "Pan, Pani" zero benefitów. Wszystko tam jest źle. Nie powiem dobrego słowa. Prezesi tragiczni, kierowniczka recepcji absolutnie nią nie powinna być, traktowanie z góry, spóźnione wypłaty, ciągłe oszustwa, jakaś masakra. Pozdrawiam Prezesów i dziękuję za takie traktowanie bo przynajmniej trafiłam do świetnej firmy z umową o pracę, większymi pieniędzmi i wspaniałą atmosferą.
Iwona 2017-10-09 12:06
@Kate to dlaczego poprzednicy nie napisali, że odradzają tej pracy? Czemu @Ok napisał, że nigdy nie było problemu z wypłatami? Są tu całkowicie inne opinie o mHotel. W takim razie poproszę o kolejną wypowiedź pracownika, który by te wszystkie inne zweryfikował.
Onacela 2017-10-10 12:14
Zdecydowanie popieram informację majao. Miałam tam wesele w sierpniu 2016r i niestety organizacji nie mogę pochwalić. 4 kelnerów na 120 osób to jakiś żart-niestety zostaliśmy postawieni przed faktem dokonanym i właściciele nie uchylili się w żaden sposób, aby to zrewanżować. Poza tym niewielkie porcje, mogę na priv przesłać zdjęcia "zastawionego" stołu z poprawin, na które menu było tylko trochę mniejsze niż na samym weselu. Jeśli chodzi o pracowników to cały personel pochodzenia wschodnioeuropejskiego, niestety w tym przypadku w większości z zerową kulturą osobistą. Na zwrócenie uwagi o pominięciu jednego z gości przy stole przy serwowaniu obiadu głównego, chamskie i prostackie pyskówki. Niedopuszczalne na takiej imprezie! Ogólnie nie polecam, a wręcz zdecydowanie odradzam.
Zostaw swoją opinię o mHotel - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie mHotel