brak logo

KOMES sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o KOMES sp. z o.o.

Szrek 2015-12-11 07:16:04
Spartakus co ty piszesz o stawkach ty chyba jesteś prawym palcem Olejaka jak tyle masz
1
J-23 2016-02-01 14:18:07
Witam w hierarchii w komesie od czasu dyrygenta p.R i jego jednoosobowego zespołu p.O nikt nie wspiął się ani szczebla wyżej w karierze ponieważ kto był mądrzejszy to był zwolniony.
Co do płac i umów to tak jak wszędzie tylko w komesie strasznie się klimat popsuł bo p.dyr.O poprzyjmował swoich ludzi.
2
antykretyn 2016-02-16 12:23:38
Ja pracowałem w oddziale w Las Vegas ;)
papa 2016-02-17 16:49:31
Chyba maja już jakieś lepsze kontrakty bo mój kolega który u nich robi od lata dostał propozycje przejścia na wolne miejsca zaczynał na stawce 5 złoty, potem miał 5,5 od nowego roku dostał 6 no a teraz ma przejś na 7,3 wiec jak na stróżowanie to nieźle jak chce to może pracować ponad 200 godzin, informacja jest sprawdzona bo sam teraz rezygnuje u siebie i ide do nich do roboty
hansklos 2016-02-17 18:00:27
DLA ZAINTERESOWANYCH DOWIADYWALEM SIE O ZASADY ROBOTY BEZPOSREDNIO U CHLOPAKOW Z GRUP. MAJA JAKIES DWA SYSTEMY - STARY Z NIZSZYMI STAWKAMI I NOWY Z WYZSZYMI. W TYM NOWYM PLACA 10 ZETA I WIEKSZOSC TAK PRACUJE WIEC WYPLATA DO STRAWIENIA. ROBIA PO 240 GODZIN WIEC ZAROBEK NA REKE JEST 2400 ZL. URLOP MAJA PLATNY NIE MA ZADNEGO NADRABIANIA GODZIN NA WOLNE. JEZDZA W SKLADACH 2 OSOBOWYCH SLUZBY SA PO 12 GODZIN KAZDY Z BRONIA. OBIEKTY SA WOKOL BIELSKA, OSWIECIMIA I ZYWCA. MOZNA DORABIAC JAK SIE JEST Z INNEJ AGENCJI NIE MA ZAKAZU ANI OPŁAT CZY KAR ZA COS TAM. NIE MA TEŻ NOCNYCH NALOTÓW I PODPUCH ZEBY URWAC PENSJE. SOCJAL JEST NA MIEJSCU W BUDYNKU FIRMY BEZ KOCZOWANIA PO STACJACH BENZYNOWYCH ALBO MARKETACH. NA MUS MAJA OBJAZDY REJONU, SZCZYTYWANIE PESTEK I MYCIE AUTA. DLA ZAUFANYCH SA FUCHY PO 15 ZETA I ILE GODZIN ZECHCESZ. MAJA SLABE AUTA BO JEZDZA FIATAMI PUNTO ORAZ TAKIE DURNE KANARKOWE MUNDURKI I BUTY CO LEDWIE ZALOZYSZ TO JUZ OBSWINIONE A WYGLADASZ JAK PALANT Z PRACY TYMCZASOWEJ. W LATO PODOBNO TEZ NIE MOZNA CHODZIC W KROTKIM REKAWIE BO PREZESOWKA ZABRANIA WIEC SIE SMAZYSZ W BKLASZANCE JAK NA PLAZY. WSZYTSKO OBGADANE Z FACETEM KTORY ZE MNA WCZESNIEJ PRACOWAL I TERAZ RZEZBI W KOMESIE NA INTERWENCJI.
grzesiu 2016-02-18 07:40:52
J-23 nie zgadzam się, teraz jest inaczej KR już praktycznie nie istnieje w komesie i tutaj należy się wielki szacun chłopakom z działu handlowego. Bo tylko dzięki nim straszny Krzysztof jest już w firmie nikim a może niedługo go już nie będzie.
fanikowa 2016-02-18 18:58:01
Zwolnią to będą szukać. Nierobów z administracji coraz mniej, jak ostatnio byłam po zaświadczenie, to pustka na korytarzach, a kiedyś to ciągle tylko przerwa na papieroski była i załatwianie prywatnych spraw.
JURAND 2016-02-21 23:58:48
To fajnie, to będa awanse i fuchy do wziecia w komesowie. Nic nie jest wieczne, jeszcze troche i stare opierdzielanki wrócą. Te nowe miotły co przylazły żeby wyciągnąć komesa z bagna, to nie wiedza w jakie gniazdo żmij wlazły. Spuszczaja się chłopki, jakby dalej byli w tych wielkich firmach, co w nich robili, a cała reszta wokół nich tylko się śmieje po katach i czeka, żeby machnać kordzikiem w plecy jak sie potkna. Stara esbecka metodą podpierdzielają ich jak mogą do nowych władców komesowego bagienka, bo teraz weszła dobra zmiana, młody Piela pokłócił sie ze starym i rzadzi jego żona, co wie wszystko lepiej, to pewnie biedaki się w końcu zbieszą i odejdą, a zostana jak zawsze te dupowłazy i nieudaczniki, na których ktos musi robić, żeby mogli pić kawki, czytać gazetki, palic paieroski, pieprzyć o du..e maryni. Dlatego drogie dziadki wypatrujcie ogłoszeń o naborze o mój Bóże, he he, he,
zdzich 2016-02-22 08:55:45
Najgorsze to są cwaniaki co nic nie robią a udają bardzo zapracowanych.
Herman 2016-02-24 23:44:33
J23 widać, że jesteś osłem, tylko obsrywać umiesz i nic.Pomyśl dlaczego juz tu nie pracujesz?
bodyguard 2016-02-25 08:21:54
Zgadzam się z przedmówcą, brawo chłopaki. Pogonić dziada :)
1
22345 2016-02-29 07:41:00
SSi pewnie mają wolne etaty jak większość firm ochroniarskich, podejrzewam że nie ma zbyt wielu chętnych do pracy za najniższą krajową.
bodyguard 2016-03-03 12:18:06
Zgadza się Z2, na grupach interwencyjnych robią dobrzy goście.
z1 2016-03-08 12:18:23
hehe dobre
zawiedziony 2016-03-17 16:33:35
Nie! Ale dziękuję tej firmie, mam przez nią same problemy teraz.
bystry 2016-03-21 13:27:22
Robert nie jesteś chyba zbyt rozgarnięty. Przecież 1850 brutto to najniższa minimalna pensja. W każdej firmie na pełny etat tyle najmniej dostaniesz :)
maniek 2016-03-22 08:25:30
A to legalne?
nuniek 2016-06-29 16:10:40
rozpytałem teraz o robote u nich, jest tak ze na grupach czy konwoju maja zarobki od 2000 do 2500 na reke mieseicznie czyli netto, a na cieciowce obiektowej od 1400 do 1700 na lape, wiec chyba tak jak wszendzie
bolek 2016-07-05 09:42:22
A za ile godzin? 400 czy 500 miesięcznie?
niuniek 2016-07-19 14:35:27
z tego co gadali to grupy od 216 do 240, a cieciowka od 168 do 216
niuniek 2016-07-19 14:36:18
z tego co gadali to grupy od 216 do 240, a cieciowka od 168 do 216
niuniek 2016-07-21 09:44:16
Ja żem znalaz ich rekrutacje na ogłoszeniach w OLX wiec tam powinno byc dalej
madeinchina 2016-08-01 16:02:57
wieta cos o podwyzkach ? bo od wrzesnia ma byc panstwowa stawka 12 zl za godzinem to juz chyba cos gadajom w firmie? bo u mie na posterunkach to majom po albo 7,30 albo 7,50 na godzine wienc nareszcie te pijawki bendom musialy dac normalne piniondze za robote a to bendzie minimum to hyba wiencej bendom dawac tym z co majom wienkszy starz ?
psycholog 2016-08-12 21:18:21
Jak u was pracuje Olejak to powiem tylko tyle: większej k.... nie ma na świecie
młody 2016-08-17 01:26:49
Szrek-Ależ Pan wygadany - szkoda, że tylko kryjąc się pod nickiem bo na żywo to pewnie umiałbyś mu nic powiedzieć.
3
Prezes 2016-08-22 19:53:55
A na jakie stanowisko ?
rekrutacja 2016-08-23 13:45:54
wyślij CV na adres rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
aaaaa 2016-08-29 18:45:14
ale chyba juz cos kombinuja z podwyzkami, bo miało byc od wrzesnia 12 złotych i teraz cisza, a jak pytałem kieriwnika to maja być dopiero od stycznia nastepnego roku czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zbita i dalej robimy za 7,30 do reki
bbb 2016-08-30 23:23:53
Do aaa
weź poczytaj sobie najnowsze przepisy w sprawie wytycznych do wprowadzenia stawek - od razu zauważysz, że nie jest to wymagane od teraz. Oczywiście na pewno nie umiesz czytać i dostaniesz czkawki w połowie ;-)
jjj 2016-09-08 15:46:31
Ale bajdy tu smarujecie, widział ktoś zarobki 3 tysia w firmie ochroniarskiej to chyba w ruskich rublach podane. Komesiaki płaca trochę lepiej niż konkurencja, ale zarobić można do 2 tys, no chyba że się siedzi pół miesiąca na posterunku
TREPO 2016-09-08 16:42:27
a do cieciowania na bramie też bedą szukać ? dorobiłbym sobie do emerytury ? gdzie są ogłoszenia ?
dozorca 2016-09-09 13:26:00
Na podwyszki dla ludzi to kasy nie ma, a na nowe auta to som, widze ze tera se tojoty pokupywali i szpanuja
JUWE 2016-09-09 15:24:58
Ale głupoty tu piszecie.( usunięte przez administratora ) jest tu ktoś z grupy interwencyjnej wogóle?
jabol 2016-09-09 17:51:44
To sie widocznie powodzi w firmie jak nowe samochody kupiła, chyba to lepiej dla jej wizerunku, oby nie dla prezesostwa tylko dla zwykłych ludzi, co odwalają kawał ciezkiej roboty
Tajemniczy Klient 2016-09-09 18:03:04
Może firmie jeszcze starczy na zakup nowych mundurków, bo w tych żółtych koszulinkach wyglądają jak ciecie parkingowi albo dostawcy z dhlu a nie agenci ochrony, ile razy podjeżdżają do nas to wołamy sekretarkę że paczka przyszła do odbioru
solidny 2016-09-09 18:43:39
Ale się dzieje w komesie, ho, ho, ho, co za prezent, jakiś mikołaj czy inny filantrop do nich zawitał, kupili jedno nowe auto i szum na pół Bielska, jakby złoty pociąg z Wałbrzycha przywiezli, dorabiałem u nich jako grupant to mogę coś powiedzieć z pierwszej reki, dobrze, że te stare graty fiaty w końcu wymieniają, bo grupanci to się nimi bali jeżdzić, a w zimie to był totolotek kiedy kto się rozwali, ano i jeszcze jeden hicior, nowa ekipa dyrekcji przekonała Piele do zmiany tych smętnych buciorów dla budowlańców, bo widać że teraz chodzą już jak normalni, a wcześniej to tak jakby na chwilę z budowy się wyrwali na druga przerwę śniadaniową i nie zdażyli przebrać. No teraz to już chłopaki całkowicie jak te pracowite pszczółki wyglądaja i na dodatek kubraczki maja takie fajne he, he, he. Lejemy z nich cały czas, jak się spotykamy na postojach, bo mają reklame że "służą" (do mszy chyba hee,hee, hee) to i w kolorach papieskich chodzić muszą heeheerecheee, zresztą całe to umundurowanie to o kant tyłka walnąć, kompletnie niepraktyczne, brudzące, słabej jakości i od razu było widać, że szefowie nie wiedzą co jest potrzebne dla człowieka z ochrony a, tylko forsa poszła w błoto. Ale liczy sie gust prezesowej, kobita się uparła ze im w żółtym do twarzy, to łażą sieroty po mieście i płaczą. Jeszcze sto lat i dalsze kuchenne rewolucje im zrobia
Krysia 2016-09-09 20:31:12
Zawsze mogą pójść do Solidu, jak tak im źle :)
3
Klient 2016-09-09 22:54:21
A ja to wolę kiedy przyjeżdża ktoś kto wyglada profesjonalnie niż rambiszon dowartoscowujacy sie pseudobojowym przebrankiem.
1
OldBOY 2016-09-12 15:34:53
Jakbyś mówił poprawną polszczyzną to pewnie i firma by Cię doceniła. Polska język=trudny język ;)
1
rekrutacja 2016-09-14 14:43:40
rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
Kaps 2016-10-06 09:02:48
Lepiej miec takie ciuchy niz jeździć jak nie powiem kto w małym Citi Go, albo samemu zasuwać...zastanów się wielki Hucku Norrisie ci piszesz. PS My z Wasnie lejemy tylko Wam współczujemy za tyranie po 330-360 i większość w pojedynkę. Dużo szczęścia dowartościowany Ochroniarzu z SS.
4
usmiałem się 2016-10-13 12:38:49
Pracuję w Komesie i nie jest źle ale też bez przesady tak wspaniale jak ktos notorycznie wypisuje powyżej. Te opinie chyba pisze ktos z kierownictwa firmy :)
hiki 2016-10-15 09:18:40
Wiadomo, że nie wszystko jest idealnie to każdy sobie zdaje z tego sprawę ale przydałaby się właśnie taka rzetelna opinia @usmialem się np. o rodzajach umów i premii?
solidny 2016-10-31 16:12:52
Widze, ze mam juz fanów, he, he. I tak Was prendzej czy pozniej szefostwo warszawskie kupi, tak jak całą resztę firemek z Bielska-Białej. Komes, czy inna Czasza i Domena, to bez znaczenia już po Was. Od nowego roku, jak stawki pójda w górę to cieciówka sie rozłoży, a w monitongu bedziecie musieli dokładać na potenge, nie sadze zeby wlaściciel chcial dokladać do interesu, wiec witamy w SS, wtedy dowiecie sie co to praca.
1
Gi KOmes 2016-11-03 12:19:07
Solidny - Ty to jesteś jak te Wasze działy handlowe obiecujące quady w Szczyrku ;-)
Jak nie znasz realii to nie gadaj - nie wiesz jakie macie stawki po obiektach, a jakie są u nas [głęboko myśląc to nasze róźnice po nowym roku są dużo, dużo mniejsze niż Wasze] Gdyby pan Szymanowski chciał kupić którąkolwiek agencję już by to zrobił, a nie zatrudniałby do pisania wazelinowskich postów Ciebie ;-)
Zacznij się zastanawiać jak Cię oszukają od stycznia 2017 roku na stawce, bo podwyżek na pewno nie dostaniesz takich jak tu będą.
4
Góral 2016-11-13 12:34:59
@solidny niech lepiej pomyślą Ci twoi warszawscy ile kar zapłacą od 2017 ;) inspekcja pracy zrobi porządek w końcu z wyzyskiwaczami pracowników ;)
2
stara baba 2016-11-13 17:50:56
A wiadomo już coś konkretnie o podwyżkach na nowy rok ? Nasi kierownicy byli na spotkaniu z dyrektorami i mają być minimum o 1 złoty na godzinę ?
Makakus 2016-11-14 15:16:09
Stawki napewno będą wyższe ;)
1
Solidny 2016-12-06 08:42:05
Heheh odezwał się macho jeżdżący Fiatem Punto lub Toyotą Yatris :))) Sorki chłopaczki ale do Solidu to się nie umywacie ;)
Klient 2016-12-06 09:36:28
Tak oni sie nie umywają do Solidu... jak przez weekend wyje alarm u sąsiada to Solidu ani widu ani słychu. Klienci udają, że płacą, a Solid udaje że chroni :)
Zostaw swoją opinię o KOMES sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMES sp. z o.o.