brak logo

KOMES sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o KOMES sp. z o.o.

madeinchina 2016-08-01 16:02
wieta cos o podwyzkach ? bo od wrzesnia ma byc panstwowa stawka 12 zl za godzinem to juz chyba cos gadajom w firmie? bo u mie na posterunkach to majom po albo 7,30 albo 7,50 na godzine wienc nareszcie te pijawki bendom musialy dac normalne piniondze za robote a to bendzie minimum to hyba wiencej bendom dawac tym z co majom wienkszy starz ?
psycholog 2016-08-12 21:18
Jak u was pracuje Olejak to powiem tylko tyle: większej k.... nie ma na świecie
młody 2016-08-17 01:26
Szrek-Ależ Pan wygadany - szkoda, że tylko kryjąc się pod nickiem bo na żywo to pewnie umiałbyś mu nic powiedzieć.
3
Prezes 2016-08-22 19:53
A na jakie stanowisko ?
rekrutacja 2016-08-23 13:45
wyślij CV na adres rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
aaaaa 2016-08-29 18:45
ale chyba juz cos kombinuja z podwyzkami, bo miało byc od wrzesnia 12 złotych i teraz cisza, a jak pytałem kieriwnika to maja być dopiero od stycznia nastepnego roku czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zbita i dalej robimy za 7,30 do reki
bbb 2016-08-30 23:23
Do aaa
weź poczytaj sobie najnowsze przepisy w sprawie wytycznych do wprowadzenia stawek - od razu zauważysz, że nie jest to wymagane od teraz. Oczywiście na pewno nie umiesz czytać i dostaniesz czkawki w połowie ;-)
jjj 2016-09-08 15:46
Ale bajdy tu smarujecie, widział ktoś zarobki 3 tysia w firmie ochroniarskiej to chyba w ruskich rublach podane. Komesiaki płaca trochę lepiej niż konkurencja, ale zarobić można do 2 tys, no chyba że się siedzi pół miesiąca na posterunku
TREPO 2016-09-08 16:42
a do cieciowania na bramie też bedą szukać ? dorobiłbym sobie do emerytury ? gdzie są ogłoszenia ?
dozorca 2016-09-09 13:26
Na podwyszki dla ludzi to kasy nie ma, a na nowe auta to som, widze ze tera se tojoty pokupywali i szpanuja
JUWE 2016-09-09 15:24
Ale głupoty tu piszecie.( usunięte przez administratora ) jest tu ktoś z grupy interwencyjnej wogóle?
jabol 2016-09-09 17:51
To sie widocznie powodzi w firmie jak nowe samochody kupiła, chyba to lepiej dla jej wizerunku, oby nie dla prezesostwa tylko dla zwykłych ludzi, co odwalają kawał ciezkiej roboty
Tajemniczy Klient 2016-09-09 18:03
Może firmie jeszcze starczy na zakup nowych mundurków, bo w tych żółtych koszulinkach wyglądają jak ciecie parkingowi albo dostawcy z dhlu a nie agenci ochrony, ile razy podjeżdżają do nas to wołamy sekretarkę że paczka przyszła do odbioru
solidny 2016-09-09 18:43
Ale się dzieje w komesie, ho, ho, ho, co za prezent, jakiś mikołaj czy inny filantrop do nich zawitał, kupili jedno nowe auto i szum na pół Bielska, jakby złoty pociąg z Wałbrzycha przywiezli, dorabiałem u nich jako grupant to mogę coś powiedzieć z pierwszej reki, dobrze, że te stare graty fiaty w końcu wymieniają, bo grupanci to się nimi bali jeżdzić, a w zimie to był totolotek kiedy kto się rozwali, ano i jeszcze jeden hicior, nowa ekipa dyrekcji przekonała Piele do zmiany tych smętnych buciorów dla budowlańców, bo widać że teraz chodzą już jak normalni, a wcześniej to tak jakby na chwilę z budowy się wyrwali na druga przerwę śniadaniową i nie zdażyli przebrać. No teraz to już chłopaki całkowicie jak te pracowite pszczółki wyglądaja i na dodatek kubraczki maja takie fajne he, he, he. Lejemy z nich cały czas, jak się spotykamy na postojach, bo mają reklame że "służą" (do mszy chyba hee,hee, hee) to i w kolorach papieskich chodzić muszą heeheerecheee, zresztą całe to umundurowanie to o kant tyłka walnąć, kompletnie niepraktyczne, brudzące, słabej jakości i od razu było widać, że szefowie nie wiedzą co jest potrzebne dla człowieka z ochrony a, tylko forsa poszła w błoto. Ale liczy sie gust prezesowej, kobita się uparła ze im w żółtym do twarzy, to łażą sieroty po mieście i płaczą. Jeszcze sto lat i dalsze kuchenne rewolucje im zrobia
Krysia 2016-09-09 20:31
Zawsze mogą pójść do Solidu, jak tak im źle :)
3
Klient 2016-09-09 22:54
A ja to wolę kiedy przyjeżdża ktoś kto wyglada profesjonalnie niż rambiszon dowartoscowujacy sie pseudobojowym przebrankiem.
1
OldBOY 2016-09-12 15:34
Jakbyś mówił poprawną polszczyzną to pewnie i firma by Cię doceniła. Polska język=trudny język ;)
1
rekrutacja 2016-09-14 14:43
rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
Kaps 2016-10-06 09:02
Lepiej miec takie ciuchy niz jeździć jak nie powiem kto w małym Citi Go, albo samemu zasuwać...zastanów się wielki Hucku Norrisie ci piszesz. PS My z Wasnie lejemy tylko Wam współczujemy za tyranie po 330-360 i większość w pojedynkę. Dużo szczęścia dowartościowany Ochroniarzu z SS.
4
usmiałem się 2016-10-13 12:38
Pracuję w Komesie i nie jest źle ale też bez przesady tak wspaniale jak ktos notorycznie wypisuje powyżej. Te opinie chyba pisze ktos z kierownictwa firmy :)
hiki 2016-10-15 09:18
Wiadomo, że nie wszystko jest idealnie to każdy sobie zdaje z tego sprawę ale przydałaby się właśnie taka rzetelna opinia @usmialem się np. o rodzajach umów i premii?
solidny 2016-10-31 16:12
Widze, ze mam juz fanów, he, he. I tak Was prendzej czy pozniej szefostwo warszawskie kupi, tak jak całą resztę firemek z Bielska-Białej. Komes, czy inna Czasza i Domena, to bez znaczenia już po Was. Od nowego roku, jak stawki pójda w górę to cieciówka sie rozłoży, a w monitongu bedziecie musieli dokładać na potenge, nie sadze zeby wlaściciel chcial dokladać do interesu, wiec witamy w SS, wtedy dowiecie sie co to praca.
1
Gi KOmes 2016-11-03 12:19
Solidny - Ty to jesteś jak te Wasze działy handlowe obiecujące quady w Szczyrku ;-)
Jak nie znasz realii to nie gadaj - nie wiesz jakie macie stawki po obiektach, a jakie są u nas [głęboko myśląc to nasze róźnice po nowym roku są dużo, dużo mniejsze niż Wasze] Gdyby pan Szymanowski chciał kupić którąkolwiek agencję już by to zrobił, a nie zatrudniałby do pisania wazelinowskich postów Ciebie ;-)
Zacznij się zastanawiać jak Cię oszukają od stycznia 2017 roku na stawce, bo podwyżek na pewno nie dostaniesz takich jak tu będą.
4
Góral 2016-11-13 12:34
@solidny niech lepiej pomyślą Ci twoi warszawscy ile kar zapłacą od 2017 ;) inspekcja pracy zrobi porządek w końcu z wyzyskiwaczami pracowników ;)
2
stara baba 2016-11-13 17:50
A wiadomo już coś konkretnie o podwyżkach na nowy rok ? Nasi kierownicy byli na spotkaniu z dyrektorami i mają być minimum o 1 złoty na godzinę ?
Makakus 2016-11-14 15:16
Stawki napewno będą wyższe ;)
1
Solidny 2016-12-06 08:42
Heheh odezwał się macho jeżdżący Fiatem Punto lub Toyotą Yatris :))) Sorki chłopaczki ale do Solidu to się nie umywacie ;)
Klient 2016-12-06 09:36
Tak oni sie nie umywają do Solidu... jak przez weekend wyje alarm u sąsiada to Solidu ani widu ani słychu. Klienci udają, że płacą, a Solid udaje że chroni :)
4
solidny 2016-12-08 08:10
Tak to sobie każdy może napisać ciekawe gdzie ten sąsiad mieszka podaj jakies konkrety a nie oskarżenia bezpodstawne? mamy o wiele wiecej radiowozów niż wy.
Klient 2016-12-08 17:03
Radiowozów być może, załóg obsługujących te radiowozy to raczej nie :) Poza tym jak jesteś zadowolony z pracy w Solidzie to tam pracuj po co wylewasz pomyje na stronie konkurencji ? Jako klient wiem jedno usługi Solidu są tanie i słabej jakości
2
patrolowiec 2016-12-08 20:35
Z ciebie taki klient jak ze mnie ksiadz biskup
Kolega Kapsa ;-) 2016-12-11 17:30
Solidny Ty to jesteś jakiś dziwny...odpowiedz sobie na pytania:
ile lat tam pracujesz?
Ile razy zapłaciłeś karę za widzimi się kogoś z WWa lub BB?
Ile zapłaciłeś za przepały?
Ile masz na godzinę i ile będziesz miał?
Dlaczego całe 24 h siedzisz w aucie i nawet nie możesz zjechać na bazę bo kilometry itd....??
Dlaczego macie pojedyńcze załogi ludzi bez upawnień do broni i czasem w ogóle bez KPOF?

Czyli reasumując oglądaj się na prawo i lewo bo Pan Mil...ki już się czai ;-) Pytania można mnożyć chłoptasiu więc nie prowokuj....
3
Klient 2016-12-12 18:54
No cóż zostałeś księdzem biskupem :)
Góral 2016-12-15 21:14
Wypłaty na czas socjal jest, robotę się robi jak trzeba wiec weź Pan z soliduu czy h** wie skąd odpi**** się od komesu bo nie pracowałeś tu i nie wiesz jak jest . Tacy ludzie jak ty napewno by nie zagrzali u nas miejsca bo u nas robią wykwalifikowani ludzie a nie przychlasty po kursie ;)
5
Jimmy 2016-12-22 12:42
Śmiech na sali. Dodali ogłoszenie o pracy, a skontaktować się z tym panem od zatrudnienia graniczy z cudem. Kiedy ja dzwonie to albo nie ma czasu i mówi że oddzwoni czego w ostateczności nie robi, albo zajęte. Zero profesjonalizmu, nie wiem kogo tam zatrudniają. Raz udało mi się z nim pogadać to mówił, że na stoprocent mnie przyjmie, po czym znów zero odzewu. Niewłaściwy człowiek na takim poważnym stanowisku.
3
rekrutacja 2016-12-23 18:20
do Jimmy - wyślij mi cv - oddzwonię i powiesz o kogo chodzi.

rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
Jimmy 2016-12-26 17:46
Zrobione.
Alfred 2017-01-19 20:46
Od stycznia 2017 w kadrach Komesu w B-B ul. Montażowa 3, wydawane są umowy pracy na pełny etat, dla posiadających orzeczenie o niepełnosprawności ze stawką 9 zł na godz. brutto. Wie o tym prezes, komendant i oczywiście kadry. Wszyscy mówią że wypłata będzie zgodna z ustawą czyli 2000 zł brutto, to czemu w umowie piszą 9 zł. /godz. Chyba potrzebna jest jakaś kontrola z Państwowej inspekcji pracy lub inne. Zobaczymy. Czekamy. Zlikwidowano w Komes fundusz socjalny.
3
KOMBATANT 2017-01-22 11:58
Ciekawe rzeczy opowiadasz, że zlikwidowano fundusz socjalny haha Fundusz Świadczeń Socjalnych nadal jest i funkcjonuje - żeby uzyskać coś z tego funduszu musi się zebrać komisja a jak Ty na samochód chciałeś salonowy dofinansowanie to pewnie Ci nie dali . Zamiast pisać bzdury na portalach zabrałbyś się lepiej za solidną i uczciwą pracę, a nie walenie w h*** na posterunku . Najlepiej siedzieć nic nie robić i żądania mieć , może rusz swoje cztery litery i przejedź się wyjaśnić sprawę , a później wypisuj...
1
Alfred 2017-01-23 09:09
O funduszu socjalnym jest ogłoszenie na tablicy, koło działu kadr , Komesu na ul. Montażowej. A od funduszu socjalnego nigdy nie chciałem żadnych dotacji. A że wydawane są umowy pracy od początku 2017r ze stawką 9zł na godz. brutto, zamiast 2000 brutto na m-c, to jest prawda. Jak również prawdą jest że nie wydawane są miesięczne pokwitowania o wysokości zarobku oraz potrąceń, co jest obowiązkiem pracodawcy. Co do wyjaśnienia tych spraw, to będą odpowiednio załatwione dla dobra wszystkich. Pozdrawiam.
1
Wacław 2017-01-24 13:39
Co za farmazony smolisz człowieku. A jak stawki były po 5,5 to czemu wtedy się nie darłeś ze mało ? a dostawałeś swoje 1850 ? wiec teraz bedzie to samo, tylko stawke podnieśli i na brakujące piniondze do 2000 dadzą premie. Czytaj co podpisujesz, a jak nie rozumiesz to pytaj bardziej kumatych z obiektu. U mnie jest jak byk stawka zasadnicza 9,00 i do tego premia plus dodatek nocny i bhp. A co do socjalnego to podobnierz nie został zlikwidowany tylko został zawieszony na ten rok i nastepny. Pewnie tak moga robić. Ta kasa co jest zgromadzona to bedzie dalej do dyspozycji i mozna skłądać wnioski. Pytałem w kadrach. Wszystko jest napisane na tablicy w biurze komesu , sam czytałem i zrobiłem se zdjęcie tego ogłoszenia.
Alfred 2017-01-29 08:03
Ja tej umowy pracy na 9zł/godz, nie podpisałem. A ty jak taki jesteś mądry i jak mówisz kumaty i taką podpisałeś to twoja sprawa. Czemu nie wiesz że 20% dodatku nocnego, premia 150zł, dodatek bhp, to jak sama nazwa mówi, są- DODATKAMI do 2000zł brutto. Te dodatki, po zliczeniu z 9zł brutto, może zrobią ci 2000zł. Ale nie jest to, to samo samo co 2000zł plus dodatki. Tak że może ty, zapytaj bardziej kumatych. Pozdrawiam.
1
Zdzisława 2017-02-02 20:49
Zgodnie z listą GUS wszystko co otrzymujemy oprócz wynagrodzenia zasadniczego, czyli dodatki za staż pracy oraz inne dodatki za szczególne właściwości pracy, szczególne kwalifikacje lub warunki pracy; premie i nagrody regulaminowe i uznaniowe, dopłaty (dodatki) wyrównawcze inne, są wliczane do naszego minimalnego wynagrodzenia. Jedyne co nie jest wliczane to dodatek nocny. Zamiast wypisywać bzdury, może lepiej się nauczyć czytać.
Stasek 2017-02-03 18:05
Eeee tam dadzom tyle ile muszom ani mniej ani wiencej tyle ze placom na czas i dajom mundury bo wtych agencjach com wczesniej pracowal to nawet tego nie bylo kieronwik dawal koperte zkasom za godziny i jak siewysiedzialo ze czysta to tysionc picncet bylo
Jan 2017-02-03 18:15
A to w końcu ile będą płacili na rekę ? W gazecie przeczytałem wczoraj że stawka za etat to minimum 9,49 złoty na 1 godzine do ręki na konto czyli jak masz stawke 9 to ci reszte dopłacają tymi dodatkami ? bo dorobić można tylko do 2800 a potem zabierają rente ?
Jan 2017-02-06 10:50
To co mówisz to prawda. Ale po co to ściemnianie, ze stawką 9 zł/godz brutto, plus dodatki plus premia, aby wyszło 2000 brutto. Takiej stawki 9 zł/godz brutto nigdzie niema. A przecież wystarczy na umowach o prace, wpisywać te 2000 zł brutto, zgodnie z ustawą o najniższym miesięcznym wynagrodzeniu, a nie ściemniać i kombinować ze stawkom 9 zł brutto. Zresztą wszystkie umowy o prace oraz umowy zlecenia, będą sprawdzane przez PIP i US, już niedługo. Pracownicy, nie otrzymują również kwitków, z rozliczeniem miesięcznym. Poza tym firma Komes jest OK.
1
Zdzisława 2017-02-06 13:27
To nie jest żadne ściemnianie, 49 gr to dodatki wliczane do najniższej krajowej i to jest zgodne z prawem, wpisywanie 2000 brutto na umowie powoduje, że dodatki są doliczane powyżej kwoty 2000 brutto. Kwitek z rozliczeniem miesięcznym dla pracownika wystawia pracodawca na prośbę pracownika. I sorry, ale ja cię nie rozumiem, bo co bruździć jak tu nie pracujesz? Co chcesz udowodnić, że ci się wydaje, że wiesz lepiej jak się nalicza pensje? Pomimo, że nie masz o tym pojęcia, co widać po twoim wpisie.
1
Zdzisława 2017-02-06 13:30
A i jeszcze jedno co ma PiP do umów zleceń to nie bardzo wiem? Umowa zlecenie to umowa cywilnoprawna.
1
Pip 2017-02-08 19:32
Po tym jak odpowiadasz widać, że jesteś z kierownictwa Komes i chcesz coś wybielić. Po co więc takie kręcenie z umowami o prace i stawkami 9 zł/godz brutto. Przecież zgodnie z ustawom, najniższe wynagrodzenie to 2000zł/mc brutto. I tak wystarczy napisać na umowach o prace. Wtedy nie będziesz musiał nic tłumaczyć.
1
Wacek 2017-03-07 15:09
Jestem po pierwszej wypłacie w komesie po nowemu i za za styczen przerobołem 168 godz w ogole w tym 6 nocek i dostałem 1578,80 na reke, wiec z przeliczenia wychodzi mi 9,4 netto za godzine, czyli jak to jest, ze pisza w gazetach, ze minimum 9,49 netto za godzine ? płacówka mi powiedziala, ze wysztko jest dobrze policzone, ze z brutta 2154,24 tyle wychodzi. Ktoś sie orientuje w koncu jak z tym i stawkami brutto i netto jest ? bo zaraz bedzie druga wypłata i nie wiem czy mam awanture robic o te 9 groszów
Zostaw swoją opinię o KOMES sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMES sp. z o.o.