brak logo

KOMES sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o KOMES sp. z o.o.

bodyguard 2016-03-03 12:18:06
Zgadza się Z2, na grupach interwencyjnych robią dobrzy goście.
z1 2016-03-08 12:18:23
hehe dobre
zawiedziony 2016-03-17 16:33:35
Nie! Ale dziękuję tej firmie, mam przez nią same problemy teraz.
1
bystry 2016-03-21 13:27:22
Robert nie jesteś chyba zbyt rozgarnięty. Przecież 1850 brutto to najniższa minimalna pensja. W każdej firmie na pełny etat tyle najmniej dostaniesz :)
maniek 2016-03-22 08:25:30
A to legalne?
nuniek 2016-06-29 16:10:40
rozpytałem teraz o robote u nich, jest tak ze na grupach czy konwoju maja zarobki od 2000 do 2500 na reke mieseicznie czyli netto, a na cieciowce obiektowej od 1400 do 1700 na lape, wiec chyba tak jak wszendzie
bolek 2016-07-05 09:42:22
A za ile godzin? 400 czy 500 miesięcznie?
niuniek 2016-07-19 14:35:27
z tego co gadali to grupy od 216 do 240, a cieciowka od 168 do 216
niuniek 2016-07-19 14:36:18
z tego co gadali to grupy od 216 do 240, a cieciowka od 168 do 216
niuniek 2016-07-21 09:44:16
Ja żem znalaz ich rekrutacje na ogłoszeniach w OLX wiec tam powinno byc dalej
madeinchina 2016-08-01 16:02:57
wieta cos o podwyzkach ? bo od wrzesnia ma byc panstwowa stawka 12 zl za godzinem to juz chyba cos gadajom w firmie? bo u mie na posterunkach to majom po albo 7,30 albo 7,50 na godzine wienc nareszcie te pijawki bendom musialy dac normalne piniondze za robote a to bendzie minimum to hyba wiencej bendom dawac tym z co majom wienkszy starz ?
psycholog 2016-08-12 21:18:21
Jak u was pracuje Olejak to powiem tylko tyle: większej k.... nie ma na świecie
młody 2016-08-17 01:26:49
Szrek-Ależ Pan wygadany - szkoda, że tylko kryjąc się pod nickiem bo na żywo to pewnie umiałbyś mu nic powiedzieć.
3
Prezes 2016-08-22 19:53:55
A na jakie stanowisko ?
rekrutacja 2016-08-23 13:45:54
wyślij CV na adres rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
aaaaa 2016-08-29 18:45:14
ale chyba juz cos kombinuja z podwyzkami, bo miało byc od wrzesnia 12 złotych i teraz cisza, a jak pytałem kieriwnika to maja być dopiero od stycznia nastepnego roku czyli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zbita i dalej robimy za 7,30 do reki
bbb 2016-08-30 23:23:53
Do aaa
weź poczytaj sobie najnowsze przepisy w sprawie wytycznych do wprowadzenia stawek - od razu zauważysz, że nie jest to wymagane od teraz. Oczywiście na pewno nie umiesz czytać i dostaniesz czkawki w połowie ;-)
jjj 2016-09-08 15:46:31
Ale bajdy tu smarujecie, widział ktoś zarobki 3 tysia w firmie ochroniarskiej to chyba w ruskich rublach podane. Komesiaki płaca trochę lepiej niż konkurencja, ale zarobić można do 2 tys, no chyba że się siedzi pół miesiąca na posterunku
TREPO 2016-09-08 16:42:27
a do cieciowania na bramie też bedą szukać ? dorobiłbym sobie do emerytury ? gdzie są ogłoszenia ?
dozorca 2016-09-09 13:26:00
Na podwyszki dla ludzi to kasy nie ma, a na nowe auta to som, widze ze tera se tojoty pokupywali i szpanuja
JUWE 2016-09-09 15:24:58
Ale głupoty tu piszecie.( usunięte przez administratora ) jest tu ktoś z grupy interwencyjnej wogóle?
jabol 2016-09-09 17:51:44
To sie widocznie powodzi w firmie jak nowe samochody kupiła, chyba to lepiej dla jej wizerunku, oby nie dla prezesostwa tylko dla zwykłych ludzi, co odwalają kawał ciezkiej roboty
Tajemniczy Klient 2016-09-09 18:03:04
Może firmie jeszcze starczy na zakup nowych mundurków, bo w tych żółtych koszulinkach wyglądają jak ciecie parkingowi albo dostawcy z dhlu a nie agenci ochrony, ile razy podjeżdżają do nas to wołamy sekretarkę że paczka przyszła do odbioru
solidny 2016-09-09 18:43:39
Ale się dzieje w komesie, ho, ho, ho, co za prezent, jakiś mikołaj czy inny filantrop do nich zawitał, kupili jedno nowe auto i szum na pół Bielska, jakby złoty pociąg z Wałbrzycha przywiezli, dorabiałem u nich jako grupant to mogę coś powiedzieć z pierwszej reki, dobrze, że te stare graty fiaty w końcu wymieniają, bo grupanci to się nimi bali jeżdzić, a w zimie to był totolotek kiedy kto się rozwali, ano i jeszcze jeden hicior, nowa ekipa dyrekcji przekonała Piele do zmiany tych smętnych buciorów dla budowlańców, bo widać że teraz chodzą już jak normalni, a wcześniej to tak jakby na chwilę z budowy się wyrwali na druga przerwę śniadaniową i nie zdażyli przebrać. No teraz to już chłopaki całkowicie jak te pracowite pszczółki wyglądaja i na dodatek kubraczki maja takie fajne he, he, he. Lejemy z nich cały czas, jak się spotykamy na postojach, bo mają reklame że "służą" (do mszy chyba hee,hee, hee) to i w kolorach papieskich chodzić muszą heeheerecheee, zresztą całe to umundurowanie to o kant tyłka walnąć, kompletnie niepraktyczne, brudzące, słabej jakości i od razu było widać, że szefowie nie wiedzą co jest potrzebne dla człowieka z ochrony a, tylko forsa poszła w błoto. Ale liczy sie gust prezesowej, kobita się uparła ze im w żółtym do twarzy, to łażą sieroty po mieście i płaczą. Jeszcze sto lat i dalsze kuchenne rewolucje im zrobia
Krysia 2016-09-09 20:31:12
Zawsze mogą pójść do Solidu, jak tak im źle :)
3
Klient 2016-09-09 22:54:21
A ja to wolę kiedy przyjeżdża ktoś kto wyglada profesjonalnie niż rambiszon dowartoscowujacy sie pseudobojowym przebrankiem.
1
OldBOY 2016-09-12 15:34:53
Jakbyś mówił poprawną polszczyzną to pewnie i firma by Cię doceniła. Polska język=trudny język ;)
1
rekrutacja 2016-09-14 14:43:40
rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
Kaps 2016-10-06 09:02:48
Lepiej miec takie ciuchy niz jeździć jak nie powiem kto w małym Citi Go, albo samemu zasuwać...zastanów się wielki Hucku Norrisie ci piszesz. PS My z Wasnie lejemy tylko Wam współczujemy za tyranie po 330-360 i większość w pojedynkę. Dużo szczęścia dowartościowany Ochroniarzu z SS.
4
usmiałem się 2016-10-13 12:38:49
Pracuję w Komesie i nie jest źle ale też bez przesady tak wspaniale jak ktos notorycznie wypisuje powyżej. Te opinie chyba pisze ktos z kierownictwa firmy :)
hiki 2016-10-15 09:18:40
Wiadomo, że nie wszystko jest idealnie to każdy sobie zdaje z tego sprawę ale przydałaby się właśnie taka rzetelna opinia @usmialem się np. o rodzajach umów i premii?
solidny 2016-10-31 16:12:52
Widze, ze mam juz fanów, he, he. I tak Was prendzej czy pozniej szefostwo warszawskie kupi, tak jak całą resztę firemek z Bielska-Białej. Komes, czy inna Czasza i Domena, to bez znaczenia już po Was. Od nowego roku, jak stawki pójda w górę to cieciówka sie rozłoży, a w monitongu bedziecie musieli dokładać na potenge, nie sadze zeby wlaściciel chcial dokladać do interesu, wiec witamy w SS, wtedy dowiecie sie co to praca.
1
Gi KOmes 2016-11-03 12:19:07
Solidny - Ty to jesteś jak te Wasze działy handlowe obiecujące quady w Szczyrku ;-)
Jak nie znasz realii to nie gadaj - nie wiesz jakie macie stawki po obiektach, a jakie są u nas [głęboko myśląc to nasze róźnice po nowym roku są dużo, dużo mniejsze niż Wasze] Gdyby pan Szymanowski chciał kupić którąkolwiek agencję już by to zrobił, a nie zatrudniałby do pisania wazelinowskich postów Ciebie ;-)
Zacznij się zastanawiać jak Cię oszukają od stycznia 2017 roku na stawce, bo podwyżek na pewno nie dostaniesz takich jak tu będą.
4
Góral 2016-11-13 12:34:59
@solidny niech lepiej pomyślą Ci twoi warszawscy ile kar zapłacą od 2017 ;) inspekcja pracy zrobi porządek w końcu z wyzyskiwaczami pracowników ;)
2
stara baba 2016-11-13 17:50:56
A wiadomo już coś konkretnie o podwyżkach na nowy rok ? Nasi kierownicy byli na spotkaniu z dyrektorami i mają być minimum o 1 złoty na godzinę ?
Makakus 2016-11-14 15:16:09
Stawki napewno będą wyższe ;)
1
Solidny 2016-12-06 08:42:05
Heheh odezwał się macho jeżdżący Fiatem Punto lub Toyotą Yatris :))) Sorki chłopaczki ale do Solidu to się nie umywacie ;)
Klient 2016-12-06 09:36:28
Tak oni sie nie umywają do Solidu... jak przez weekend wyje alarm u sąsiada to Solidu ani widu ani słychu. Klienci udają, że płacą, a Solid udaje że chroni :)
4
solidny 2016-12-08 08:10:25
Tak to sobie każdy może napisać ciekawe gdzie ten sąsiad mieszka podaj jakies konkrety a nie oskarżenia bezpodstawne? mamy o wiele wiecej radiowozów niż wy.
Klient 2016-12-08 17:03:52
Radiowozów być może, załóg obsługujących te radiowozy to raczej nie :) Poza tym jak jesteś zadowolony z pracy w Solidzie to tam pracuj po co wylewasz pomyje na stronie konkurencji ? Jako klient wiem jedno usługi Solidu są tanie i słabej jakości
2
patrolowiec 2016-12-08 20:35:01
Z ciebie taki klient jak ze mnie ksiadz biskup
Kolega Kapsa ;-) 2016-12-11 17:30:19
Solidny Ty to jesteś jakiś dziwny...odpowiedz sobie na pytania:
ile lat tam pracujesz?
Ile razy zapłaciłeś karę za widzimi się kogoś z WWa lub BB?
Ile zapłaciłeś za przepały?
Ile masz na godzinę i ile będziesz miał?
Dlaczego całe 24 h siedzisz w aucie i nawet nie możesz zjechać na bazę bo kilometry itd....??
Dlaczego macie pojedyńcze załogi ludzi bez upawnień do broni i czasem w ogóle bez KPOF?

Czyli reasumując oglądaj się na prawo i lewo bo Pan Mil...ki już się czai ;-) Pytania można mnożyć chłoptasiu więc nie prowokuj....
3
Klient 2016-12-12 18:54:58
No cóż zostałeś księdzem biskupem :)
Góral 2016-12-15 21:14:22
Wypłaty na czas socjal jest, robotę się robi jak trzeba wiec weź Pan z soliduu czy h** wie skąd odpi**** się od komesu bo nie pracowałeś tu i nie wiesz jak jest . Tacy ludzie jak ty napewno by nie zagrzali u nas miejsca bo u nas robią wykwalifikowani ludzie a nie przychlasty po kursie ;)
5
Jimmy 2016-12-22 12:42:07
Śmiech na sali. Dodali ogłoszenie o pracy, a skontaktować się z tym panem od zatrudnienia graniczy z cudem. Kiedy ja dzwonie to albo nie ma czasu i mówi że oddzwoni czego w ostateczności nie robi, albo zajęte. Zero profesjonalizmu, nie wiem kogo tam zatrudniają. Raz udało mi się z nim pogadać to mówił, że na stoprocent mnie przyjmie, po czym znów zero odzewu. Niewłaściwy człowiek na takim poważnym stanowisku.
3
rekrutacja 2016-12-23 18:20:22
do Jimmy - wyślij mi cv - oddzwonię i powiesz o kogo chodzi.

rekrutacja.ochrona@komes.com.pl
Jimmy 2016-12-26 17:46:42
Zrobione.
Alfred 2017-01-19 20:46:45
Od stycznia 2017 w kadrach Komesu w B-B ul. Montażowa 3, wydawane są umowy pracy na pełny etat, dla posiadających orzeczenie o niepełnosprawności ze stawką 9 zł na godz. brutto. Wie o tym prezes, komendant i oczywiście kadry. Wszyscy mówią że wypłata będzie zgodna z ustawą czyli 2000 zł brutto, to czemu w umowie piszą 9 zł. /godz. Chyba potrzebna jest jakaś kontrola z Państwowej inspekcji pracy lub inne. Zobaczymy. Czekamy. Zlikwidowano w Komes fundusz socjalny.
2
KOMBATANT 2017-01-22 11:58:51
Ciekawe rzeczy opowiadasz, że zlikwidowano fundusz socjalny haha Fundusz Świadczeń Socjalnych nadal jest i funkcjonuje - żeby uzyskać coś z tego funduszu musi się zebrać komisja a jak Ty na samochód chciałeś salonowy dofinansowanie to pewnie Ci nie dali . Zamiast pisać bzdury na portalach zabrałbyś się lepiej za solidną i uczciwą pracę, a nie walenie w h*** na posterunku . Najlepiej siedzieć nic nie robić i żądania mieć , może rusz swoje cztery litery i przejedź się wyjaśnić sprawę , a później wypisuj...
1
Alfred 2017-01-23 09:09:24
O funduszu socjalnym jest ogłoszenie na tablicy, koło działu kadr , Komesu na ul. Montażowej. A od funduszu socjalnego nigdy nie chciałem żadnych dotacji. A że wydawane są umowy pracy od początku 2017r ze stawką 9zł na godz. brutto, zamiast 2000 brutto na m-c, to jest prawda. Jak również prawdą jest że nie wydawane są miesięczne pokwitowania o wysokości zarobku oraz potrąceń, co jest obowiązkiem pracodawcy. Co do wyjaśnienia tych spraw, to będą odpowiednio załatwione dla dobra wszystkich. Pozdrawiam.
1
Zostaw swoją opinię o KOMES sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOMES sp. z o.o.