brak logo

Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

Białka

Opinie o Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

xxl 2015-02-02 13:15:41
Oblicz sobie 11zł. na godzinę x średnio 176 godzin w miesiącu minus podatek i zdrowotne to ile Ci wyjdzie, a jak miesiąc będzie miał 160 godzin nic dodać nic ujac.Zastanawiasz się czemu tu ludzie pracują ano temu że jeszcze zostali starzy pracownicy ktorzy cos lepiej zarabiają. Już nie wspomne o tych co współpracują z panem prezesem mam na myśli wazeliny i donosicieli a ich w tej firmie nie brakuje
3
Tomek 2015-02-03 18:54:08
Ale teraz firmę Adeco wspomaga w rekrutacji firma K&k z Krakowa i w dwie firmy niemnogą znaleźć pracowników a jest takie bezrobocie obydwie oferują po 11 zł brutto i gratis zapach , na zatrudnienie takich firm są pieniądze ale dla pracowników to niestety niema chory kraj
Tomek 2015-02-04 06:45:14
Nie wiem kim jesteś ale podpisuj sie trochę inaczej a nie Tomek gdyż ja tak podpisuje od początku.
praca 2015-02-04 17:22:54
W tej firmie juz zresztą zniszczonej /chodzi o stan psychiczny pozostałej jeszcze starej załogi i nie tylko/ doprowadza sie stopniowo do pozbawiania starych pracowników pracy a pozostałych jeszcze do obniżania dotychczasowych zarobków do poziomu najniższej krajowej. Kogo interesuje ogłoszenie z ambon informuje że więcej sie zarabia w kiosku.....tyle w temacie.
3
klimek601 2015-02-04 20:38:45
Powiedzcie mnie czy jest prawdą że Pani Iza C Kierowniczka Brakarzy i nieoszlifowany diament . została przeniesiona do segregacji śmieci w Fob . Wreszcie nadszedł czas na kapusi i tych co zwalniali ludzi bezpodstawnie .Sprawdza się to co pisałem na forum że Prezes Kural zrobi porządek z tymi ludżmi a jest ich sporo w Fob .nie będe wymieniał nazwisk dobrze wiedzą pracownicy Fob co to są za ludzie . Pozdrawiam były pracownik Fob [ niezwolniony ]
1
xxl 2015-02-05 11:03:55
Nie ma się co dziwić że Pan Prezes obniża zarobki,musi odbić poniesione koszty zakupu "nowej technologii" która tak wspaniale działa w Jaworniku. Trzeba mieć fantazje oj trzeba
1
terefere 2015-03-01 13:48:56
Srały muszki będzie wiosna ....
Do roboty i nie komentować,pojęcia o tym nie macie a zabieracie głos jak eksperci.
Do Palet albo na zasiłek profesjonaliści z Bożej łaski
1
obserwator 2015-03-01 16:17:15
odezwał sie specjalista znający sie na wszystkim za jakie pieniądze ty pracujesz a za jakie reszta załogi
1
terefere 2015-03-01 19:24:21
Mnie wystarczy.Do szkoły,będziesz zarabiać.Nie chciało się nosić teczki trzeba teraz tłoczyć kiszeczki.Tyle w temacie.Poza tym nikt nikogo do pracy nie zmusza,pracy jest dosyć tylko Wam się narzekające nieroby pracować nie chce.
1
terefere 2015-03-04 18:52:48
A co chciałbyś jak za komuny wszystkim po równo co ?
A wazeliny nie używam żel Durex Play jest lepszy,poślizg nieziemski.
terefere 2015-03-08 15:40:21
Co,bili jak się prawde pisze co ?
sus 2015-03-09 12:18:40
Taaa... Bili tobie w dekiel! Myślisz, że ubierzesz biały fartuch bo skończyłeś pewnie agroturystykę albo inną zoofilię i jesteś lepszy bo masz dyplom. (usunięte przez administratora)
4
muppets 2015-03-21 14:52:37
Poprzyjmowali nowych pracowników z firmy ADecco którzy maja wszystko gdzieś bo za takie stawki jak mielismy to nieopłacalne pracować wiekszość się po tyg zwalnia. a warunki naprawde nie sa łatwe...moim zdaniem powinni zrównać stawki WSZYSTKIM pracownikom..bo jak to jeden ma 20 a drugi 8 na godz. a robi to samo
ps. pracowałem tam okło 2 tyg......pozdro..
3
sus 2015-03-23 14:05:52
Taaa... ROBI TO SAMO! Zapewne!!!
1
Mistrz 2015-03-24 10:49:13
Prezes idzie!
2
Umyslowy fizyczny 2015-04-01 10:48:23
Podobno maja byc podwyzki.
sus 2015-04-01 21:37:34
He,he,he! Prima Aprilis!
1
pracownik 2015-04-10 13:29:44
W firmie nie ma jakiejś tragedii tylko tłoczenie ma przeje**ne przez adecco bo starsi pracownicy musza robić wszystko za nich fakt bo nic nie umieją a nie naucza sie bo robią po tydzień dwa i do widzenia.
Baster56 2015-05-05 11:20:49
Gratulacje dla Pani Kingi Zawislan!!!!!!A do prezesa kurala:Nie kazdy da sie zgnoic prawda?!?!Nastepnym razem zastanow sie czlowieku nad swoimi decyzjami!!!! Pania Zawislan goraco pozdrawiam,zycze poodzenia!:))
2
obserwator 2015-05-19 22:28:47
Chyba z tym brakiem ludzi na tłoczeniu to lekka przesada,albo przynajmniej na niektórych brygadach.
janusz 2015-05-23 00:18:56
Na co tylu kierownikow darmozjadow brygadzistow.....co malo zajec maja ........zrobic 2 szefow produkcji po 12godz niech robia i to w zupelnosci wystarczy,,,,
1
alibaba 2015-05-30 22:07:57
Zgadzam się z tobą np.mistrzowie mają pomocników i wszystko było by ok zrobią swoje i idą na maszynę ,a na czwartej brygadzie ,,mistrz,, ma pomocnika do dyspozycji przez osiem godzin,który podobne nie może robic fizycznie polecenie odgórne. Ciekawe czy prezes wie o tym,może trzeba go o tym poinformować.Siedzą więc we dwóch w biurze,bo ,,mistrz,, po dwóch latach ma problemy z wypełnianiem raportów więc pomocnik robi to za niego.Tymczasem,,mistrz,, oddaje się swojej pasji czyli sprzątaniu,myciu itd.Na hasło prezes albo kierownik pomocnik wylatuje z biura i udaje ,że coś robi.Więc jak to jest na jednej brygadzie jest problem z obstawieniem maszyn a na innej dwóch gosci gra na nosie innym
1
Tomek 2015-06-08 11:04:22
Z tego. co zauważyłem było bez sensu zwolnienie kilku pracowników a przyjęcie pięciokrotnie więcej ludzi przez agencje pracy jeżeli tak wyglądają oszczędności
to po co było pisać na wypowiedzeniu że nie ma możliwości przejścia na inny dział gdzie za chwile szukano pracowników ewentualnie przenoszono czyli wniosek na co trzymać związki........
nowakowski 2015-08-01 12:54:01
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka:)
5
mamma mia 2015-08-05 16:56:29
Wenn die soldaten....
Joanna 2015-08-07 11:33:08
Do wiadomości wszystkich: nie plotkujcie na temat Nowakowskiego, tylko zajmijcie się pracą. Bo Nowakowski dostał tylko lepszą ofertę pracy, dlatego odszedł z zakładu. A żeby wypisywać takie durne teksty jak powyżej i na dodatek wpisywać nick - nowakowski, to trzeba zastanowić się, że tego typu kwestie są nie na miejscu. Powodzenia.
bolo 2015-08-08 09:27:48
Nie oszukujmy sie żadnej lepszej pracy nie ma swoje zrobił i do widzenia ale coś trzeba gadać między społeczeństwem teraz g głupio spojrzeć ludziom w oczy.
1
xxl 2015-08-09 13:44:08
Masz rację swoje zrobił po wystawiał ludzi do zwolnienia a teraz przyszedł czas na niego takich ludzi długo w firmie się nie trzyma.No a teraz następni do ostrzału,niech przeżyją to co przeżywali zwolnieni, powodzenia
1
B56 2015-08-21 15:04:02
Nowakowskiego,wyrabali???????Rewelacja!!!!!No to najpiękniejsze info jakie można uslyszec!B!R!A!W!O!!!!!!!!!:))
1
B56 2015-08-21 15:08:24
Masz racje Joanna!Wpisywac nick Nowakowski to totalny obciach!!!:))
2
Bertic 2015-08-25 09:37:10
Czytam te złośliwe opinie i tak się zastanawiam dlaczego w Was jest tyle zawiści i żal mi ludzi, którzy w ten sposób się zachowują, bo to świadczy o waszym trudnym, nieszczęśliwym życiu. Odnoszę się w szczególności do ostatnich wpisów. Ludzie zobaczcie co wy sobą reprezentujecie tylko propagandę, tym żyjecie.To brak ambicji życiowej. Szukacie nowych plotek, bo to o czym się tak rozpisujecie to żenujące. Wy po prostu zazdrościcie, że ktoś osiąga sukces za sukcesem. Trzeba mieć tylko odwagę życiową i iść przed siebie, tak jak Pan N. i osiągać nowe możliwości. To wrogowie wypuszczają na rynek takie newsy a wy się tym chełpicie. Wyjdźcie poza bramy zakładu i zobaczcie jak wygląda ten większy świat - jest zupełnie inny.
A kto używa nazwisk powinien się zastanowić jakie z tego może mieć konsekwencje - wykazujesz się totalną nieznajomością prawa. To taka rada na przyszłość.
Bo 2015-10-01 14:44:42
FABIOS też takie robi a Ty kolego jak się nie znasz to się nie udzielaj....
xxl 2015-11-28 18:39:26
Ale panie prezesie mieli się wrócić ludzie na jesień myślał PAN że wrócą do pana firmy za 9 zł netto no cóż nikt nie będzie pracował za takie grosze nawet nie pomoże PUP Nowy Targ powodzenia.
1
xxl 2015-11-28 20:27:07
Cały szacunek dla pana dyrektora Cieslewicza nigdy nie zwolnił pracownika bez przyczyny a tym bardziej redukcji etatu to człowiek godny naśladowania choć miał przeciwników i wrogów.pozdrawiam pana panie dyrektorze
1
ja 2016-01-25 11:32:58
Nowakowski wrócił...
1
pracownik xxx 2016-02-03 20:08:46
najbardziej w firmie wnerwia to że po x czasie nie potrafią przyjąć pod FOB tylko cały czas dają umowę z tego ADECO po prostu porażka
Podobno to dzięki panu dyrektorowi
BRAWO !!!!
1
perelka 2016-02-05 20:30:37
W Delfaju w Jelesni juz sie wyleczyli z ADECO Fabios musi do tego dojrzec
Romeo i Julia 2016-02-07 15:58:55
Kompromitacja!!!!!!!!!!!!!!!i wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
maro 2016-02-12 15:26:33
może własnie dlatego żeby nie zatrudniac u siebie? Czy to nie jest oczywiste :D
myslcie troche bo zal sie czyta
1
Romeo i Julia 2016-02-25 15:34:43
Piotrek, to nie jest błachostka to wpływa na wizerunek firmy.
1
Piotrek 2016-02-28 12:24:53
Tak dla informacji Wielu użytkowników internetu błędnie przypuszcza że zapewnia on całkowitą anonimowość,dlatego bez oporów znieważają i pomawiają osoby lub instytucje.
W Kodeksie karnym występują dwa przestępstwa związane z powyższym zachowaniem
Po pierwsze jest to pomówienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.Z uwagi na fakt, iż w świetle aktualnego stanowiska orzecznictwa Internet stanowi środek masowego komunikowania, w takim przypadku będzie miała zastosowanie surowsza odpowiedzialność karna z karą pozbawienia wolności do roku włącznie.
Drugim przestępstwem jest zniewaga, przewidziana w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Romeo i Julia 2016-02-29 17:24:51
Piotruś bez jaj nie strasz ludzi pierwsze piszesz z błędami a teraz straszysz jakimis artykułami każdy może pisać tylko żeby nikogo nie obrazał po to jest internet. Dla mnie osobiście szkoda Fabiosu
3
zatrudniona 2016-04-01 15:07:44
Akurat jak tylko ktoś przepracuje 6 miesięcy przez agencje to jest zatrudniany bezpośrednio do Fcase. Nie siejcie zamętu, bo tak jest zawsze.
1
zatrudniona 2016-04-12 12:43:53
Tak, piszą bzdury. Myślę, że po prostu sprawdzają ludzi a to chyba nic złego? Nie dziwię się, bo nie brakuje leserów, którzy podpisują umowy a potem myk na chorobowe. Tak przez te 6 miesiecy przynajmniej widać kto pracuje i zamierza pracować. Zresztą ja do agencji nic nie mam, akurat byłam zatrudniona przez Telekadre i nie moge nic zlego powiedziec bo pieniadze byly zawsze na czas a czesto anwet wczesniej niz 10.
xxl 2016-04-13 21:35:57
Tu piszą o Fabryce Osłonek Białkowych a nie o Fcase ćwoki
3
SNIKERS 2016-04-21 12:14:55
ŹLE SIĘ DZIEJE W FABIOSIE ZWYKŁY PRACOWNIK LUDZI ZWALNIA ZA SNIKERSA ..SIE POROBIŁO ..NARZEKAJĄ NA PREZESA A SAMI SOBIE KRZYWDĘ ROBIĄ ..
8
Luxuria 2016-05-07 19:11:54
Donieść na kogoś że wnosi jedzenie w rzeczywistosci otworzył tylko batona i juz został pod**** to trzeba byc świnią bez obrazy dla świni
9
kawanalawe 2016-06-14 10:54:39
Tej firmy proszę nie mylić z firmą FCASE. Bo są to dwie różne firmy.
7
Seba 2016-08-30 07:37:52
Witam,
Poszukuję ludzi z doświadczeniem w pracy na marszczarkach, do pracy za granicą. Praca na kontrakt, nie przez jakąś agencję pracy.
Zainteresowanych proszę o kontakt na seba.mru@gmail.com
Pozdrawiam
4
romek 2016-08-30 09:45:26
Niezależnie od tego jaka umowa jest zawierana @johnny, bo przecież relacje sa adekwatne do powierzanych obowiązków, więc i atmosfera jest całkiem niezła.
Zostaw swoją opinię o Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA - Białka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA