Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

Pracowałeś w firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-02-01 14:13:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Big - 2015-02-01 09:02:33]:
Jeżeli chcesz pracować za 1400 złotych na miesiąc i być zatrudniony przez firmę Adecco bo to ta firma przyjmuje a nie Fabios to zapraszamy do nas
zdjecie uzytkownika
Big - 2015-02-01 20:24:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxl - 2015-02-01 14:13:53]:
Szczerze? Nie wyobrażam sobie...
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-02-02 10:34:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzi pozwalniali a teraz skomlą po ambonach do Krakowa śmiech to jest właśnie nie udolność pewnych osób które są zbyteczne w tym zakładzie i tym powinien sie zając prezes i jego poplecznicy tylko nie pseudo dyrektor który nigdy nie miał nic do powiedzenia a tak wiele obiecywał gdy trzeba było pracować po 14h
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-02-02 13:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Big - 2015-02-01 20:24:13]:
Oblicz sobie 11zł. na godzinę x średnio 176 godzin w miesiącu minus podatek i zdrowotne to ile Ci wyjdzie, a jak miesiąc będzie miał 160 godzin nic dodać nic ujac.Zastanawiasz się czemu tu ludzie pracują ano temu że jeszcze zostali starzy pracownicy ktorzy cos lepiej zarabiają. Już nie wspomne o tych co współpracują z panem prezesem mam na myśli wazeliny i donosicieli a ich w tej firmie nie brakuje
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-02-03 18:54:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale teraz firmę Adeco wspomaga w rekrutacji firma K&k z Krakowa i w dwie firmy niemnogą znaleźć pracowników a jest takie bezrobocie obydwie oferują po 11 zł brutto i gratis zapach , na zatrudnienie takich firm są pieniądze ale dla pracowników to niestety niema chory kraj
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-02-04 06:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem kim jesteś ale podpisuj sie trochę inaczej a nie Tomek gdyż ja tak podpisuje od początku.
zdjecie uzytkownika
praca - 2015-02-04 17:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [xxl - 2015-02-02 13:15:41]:
W tej firmie juz zresztą zniszczonej /chodzi o stan psychiczny pozostałej jeszcze starej załogi i nie tylko/ doprowadza sie stopniowo do pozbawiania starych pracowników pracy a pozostałych jeszcze do obniżania dotychczasowych zarobków do poziomu najniższej krajowej. Kogo interesuje ogłoszenie z ambon informuje że więcej sie zarabia w kiosku.....tyle w temacie.
zdjecie uzytkownika
klimek601 - 2015-02-04 20:38:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiedzcie mnie czy jest prawdą że Pani Iza C Kierowniczka Brakarzy i nieoszlifowany diament . została przeniesiona do segregacji śmieci w Fob . Wreszcie nadszedł czas na kapusi i tych co zwalniali ludzi bezpodstawnie .Sprawdza się to co pisałem na forum że Prezes Kural zrobi porządek z tymi ludżmi a jest ich sporo w Fob .nie będe wymieniał nazwisk dobrze wiedzą pracownicy Fob co to są za ludzie . Pozdrawiam były pracownik Fob [ niezwolniony ]
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-02-05 11:03:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [praca - 2015-02-04 17:22:54]:
Nie ma się co dziwić że Pan Prezes obniża zarobki,musi odbić poniesione koszty zakupu "nowej technologii" która tak wspaniale działa w Jaworniku. Trzeba mieć fantazje oj trzeba
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-01 13:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Srały muszki będzie wiosna ....
Do roboty i nie komentować,pojęcia o tym nie macie a zabieracie głos jak eksperci.
Do Palet albo na zasiłek profesjonaliści z Bożej łaski
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-03-01 16:17:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odezwał sie specjalista znający sie na wszystkim za jakie pieniądze ty pracujesz a za jakie reszta załogi
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-01 19:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie wystarczy.Do szkoły,będziesz zarabiać.Nie chciało się nosić teczki trzeba teraz tłoczyć kiszeczki.Tyle w temacie.Poza tym nikt nikogo do pracy nie zmusza,pracy jest dosyć tylko Wam się narzekające nieroby pracować nie chce.
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-04 18:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co chciałbyś jak za komuny wszystkim po równo co ?
A wazeliny nie używam żel Durex Play jest lepszy,poślizg nieziemski.
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-08 15:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co,bili jak się prawde pisze co ?
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-03-09 12:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [terefere - 2015-03-08 15:40:21]:
Taaa... Bili tobie w dekiel! Myślisz, że ubierzesz biały fartuch bo skończyłeś pewnie agroturystykę albo inną zoofilię i jesteś lepszy bo masz dyplom. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
muppets - 2015-03-21 14:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poprzyjmowali nowych pracowników z firmy ADecco którzy maja wszystko gdzieś bo za takie stawki jak mielismy to nieopłacalne pracować wiekszość się po tyg zwalnia. a warunki naprawde nie sa łatwe...moim zdaniem powinni zrównać stawki WSZYSTKIM pracownikom..bo jak to jeden ma 20 a drugi 8 na godz. a robi to samo
ps. pracowałem tam okło 2 tyg......pozdro..
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-03-23 14:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [muppets - 2015-03-21 14:52:37]:
Taaa... ROBI TO SAMO! Zapewne!!!
zdjecie uzytkownika
Mistrz - 2015-03-24 10:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes idzie!
zdjecie uzytkownika
Baster56 - 2015-03-27 23:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
28 lat w fobie!Byly czasy b.dobre i byly fatalne!Jakie i za jakiej dyrekcji"starzy"pamietaja!Szacun dla dyr.C.Jego zony,ale nie dla synowej!Oj nie!Odstajesz dziewczyno od tej Rodziny!Ciesze ze wreszcie cie wyj...li!!!Nie tylko ja sie ciesze,chyba wiesz o tym doskonale!:))Jest jeszcze troche syfu,ale wierze ze dyr.Kural tez sie na was pozna i pokaze wam drzwi!!!!
zdjecie uzytkownika
Baster56 - 2015-03-28 00:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Poprawka!Nie dyr. a prezes Kural!Bo dyr.to ten wzrostem duzy,reszta malutki czlowieczek,pan B.chodzil po dzialach zebral o poparcie obiecywal cuda,a okazal sie gni..!Obrzydliwosc!!!!
zdjecie uzytkownika
Umyslowy fizyczny - 2015-04-01 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno maja byc podwyzki.
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-04-01 21:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
He,he,he! Prima Aprilis!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-10 13:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie nie ma jakiejś tragedii tylko tłoczenie ma przeje**ne przez adecco bo starsi pracownicy musza robić wszystko za nich fakt bo nic nie umieją a nie naucza sie bo robią po tydzień dwa i do widzenia.
zdjecie uzytkownika
Baster56 - 2015-05-05 11:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gratulacje dla Pani Kingi Zawislan!!!!!!A do prezesa kurala:Nie kazdy da sie zgnoic prawda?!?!Nastepnym razem zastanow sie czlowieku nad swoimi decyzjami!!!! Pania Zawislan goraco pozdrawiam,zycze poodzenia!:))
zdjecie uzytkownika
Dany - 2015-05-15 15:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to co pracownicy zatrudnieni przez agencję zewnętrzną nie mają żadnego przeszkolenia i wdrożenia do pracy że starsi stażem pracownicy muszą robić coś za nich.. niedorzeczne.. a za co w takim razie dostają pieniądze- nawet za te dwa tygodnie co są.. agencja daje lepsze warunki niż firma że coś takiego się opłaca..
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-19 22:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-04-10 13:29:44]:
Chyba z tym brakiem ludzi na tłoczeniu to lekka przesada,albo przynajmniej na niektórych brygadach.
zdjecie uzytkownika
janusz - 2015-05-23 00:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na co tylu kierownikow darmozjadow brygadzistow.....co malo zajec maja ........zrobic 2 szefow produkcji po 12godz niech robia i to w zupelnosci wystarczy,,,,
zdjecie uzytkownika
alibaba - 2015-05-30 22:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obserwator - 2015-05-19 22:28:47]:
Zgadzam się z tobą np.mistrzowie mają pomocników i wszystko było by ok zrobią swoje i idą na maszynę ,a na czwartej brygadzie ,,mistrz,, ma pomocnika do dyspozycji przez osiem godzin,który podobne nie może robic fizycznie polecenie odgórne. Ciekawe czy prezes wie o tym,może trzeba go o tym poinformować.Siedzą więc we dwóch w biurze,bo ,,mistrz,, po dwóch latach ma problemy z wypełnianiem raportów więc pomocnik robi to za niego.Tymczasem,,mistrz,, oddaje się swojej pasji czyli sprzątaniu,myciu itd.Na hasło prezes albo kierownik pomocnik wylatuje z biura i udaje ,że coś robi.Więc jak to jest na jednej brygadzie jest problem z obstawieniem maszyn a na innej dwóch gosci gra na nosie innym
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-06-08 11:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego. co zauważyłem było bez sensu zwolnienie kilku pracowników a przyjęcie pięciokrotnie więcej ludzi przez agencje pracy jeżeli tak wyglądają oszczędności
to po co było pisać na wypowiedzeniu że nie ma możliwości przejścia na inny dział gdzie za chwile szukano pracowników ewentualnie przenoszono czyli wniosek na co trzymać związki........
zdjecie uzytkownika
zarek - 2015-06-23 00:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek jest prosty, zwolnić się i zatrudnić na inne stanowisku, tylko lepiej o tym wcześniej powiadomić pracodawcę, z resztą bankowo da się dogadać z pracodawcą w sprawie zmiany na inny dział. Tylko właśnie, trzeba z nim porozmawiać, bo sam się nie domyśli, a jeśli chodzi o zwolnienia to jednak gdzieś muszą pieniądze znaleźć.
zdjecie uzytkownika
nowakowski - 2015-08-01 12:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka:)
zdjecie uzytkownika
mamma mia - 2015-08-05 16:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wenn die soldaten....
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-08-07 11:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wiadomości wszystkich: nie plotkujcie na temat Nowakowskiego, tylko zajmijcie się pracą. Bo Nowakowski dostał tylko lepszą ofertę pracy, dlatego odszedł z zakładu. A żeby wypisywać takie durne teksty jak powyżej i na dodatek wpisywać nick - nowakowski, to trzeba zastanowić się, że tego typu kwestie są nie na miejscu. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-08-08 09:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie oszukujmy sie żadnej lepszej pracy nie ma swoje zrobił i do widzenia ale coś trzeba gadać między społeczeństwem teraz g głupio spojrzeć ludziom w oczy.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-08-09 13:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-08-08 09:27:48]:
Masz rację swoje zrobił po wystawiał ludzi do zwolnienia a teraz przyszedł czas na niego takich ludzi długo w firmie się nie trzyma.No a teraz następni do ostrzału,niech przeżyją to co przeżywali zwolnieni, powodzenia
zdjecie uzytkownika
B56 - 2015-08-21 15:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowakowskiego,wyrabali???????Rewelacja!!!!!No to najpiękniejsze info jakie można uslyszec!B!R!A!W!O!!!!!!!!!:))
zdjecie uzytkownika
B56 - 2015-08-21 15:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Joanna - 2015-08-07 11:33:08]:
Masz racje Joanna!Wpisywac nick Nowakowski to totalny obciach!!!:))
zdjecie uzytkownika
Bertic - 2015-08-25 09:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te złośliwe opinie i tak się zastanawiam dlaczego w Was jest tyle zawiści i żal mi ludzi, którzy w ten sposób się zachowują, bo to świadczy o waszym trudnym, nieszczęśliwym życiu. Odnoszę się w szczególności do ostatnich wpisów. Ludzie zobaczcie co wy sobą reprezentujecie tylko propagandę, tym żyjecie.To brak ambicji życiowej. Szukacie nowych plotek, bo to o czym się tak rozpisujecie to żenujące. Wy po prostu zazdrościcie, że ktoś osiąga sukces za sukcesem. Trzeba mieć tylko odwagę życiową i iść przed siebie, tak jak Pan N. i osiągać nowe możliwości. To wrogowie wypuszczają na rynek takie newsy a wy się tym chełpicie. Wyjdźcie poza bramy zakładu i zobaczcie jak wygląda ten większy świat - jest zupełnie inny.
A kto używa nazwisk powinien się zastanowić jakie z tego może mieć konsekwencje - wykazujesz się totalną nieznajomością prawa. To taka rada na przyszłość.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-08-31 13:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to wszedzie bywa jak firma odnosi sukcesy i sie rozwija to musza sie znalezc tzw hejterze. oczywiscie w kazej opini jets jakas prawda, ale warto sie samemu czasem przkeonac. a wiemy ze 36 lat temu rozpoczeła działalność produkcyjną FABIOS S.A. i firma jest jedynym w Polsce producentem białkowych osłonek kolagenowych. wiec moze sie spotkac z negatywnymi opiniami.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-09-30 18:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, może i ta branża i faktycznie nie jest bardzo popularna, bo jednak nie każdy kupuje osłonki kolagenowe. Teraz mają nowość osłonki jadalne, nie wiem czy słyszeliście, ale sa nie drogie no i dziękipełnej kontroli surowca, osłonki jadalne tw pełni gwarantują bezpieczeństwo wyrobów wędliniarskich.
zdjecie uzytkownika
Bo - 2015-10-01 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FABIOS też takie robi a Ty kolego jak się nie znasz to się nie udzielaj....
zdjecie uzytkownika
poa - 2015-10-31 01:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bo kolega tylko mówi jak to wygląda, zgodze się z nim , ze produkty są niedrogie no i też jakościowo dobre, w końcu za coś ta firma ma certyfikaty. Ty za to nic nowego nie napisałeś, zero konkretów. Wiem tyle, ze firma nie rekrutuje już żadnych osób, a wydaje mi się, ze mają stały zespół, wiec bez rotacji.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-11-28 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale panie prezesie mieli się wrócić ludzie na jesień myślał PAN że wrócą do pana firmy za 9 zł netto no cóż nikt nie będzie pracował za takie grosze nawet nie pomoże PUP Nowy Targ powodzenia.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-11-28 20:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cały szacunek dla pana dyrektora Cieslewicza nigdy nie zwolnił pracownika bez przyczyny a tym bardziej redukcji etatu to człowiek godny naśladowania choć miał przeciwników i wrogów.pozdrawiam pana panie dyrektorze
zdjecie uzytkownika
opel - 2015-12-09 20:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niektorzy widze, ze doceniaja prace innych i doceniaja wogole swojego szefa, nawet na forum potrafi przyznac ze sa zadowoleni, a nie wiecznezale jak reszta,jezeli jestes ok to szef dla ciebie rowniez
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-25 11:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowakowski wrócił...
zdjecie uzytkownika
Miecio - 2016-02-02 10:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No prawda jest taka @opel że niektóre firmy są lepsze, a niektóre gorsze, to zwykle zależy od ludzi i atmosfery, ogólnie ludzie teraz dość leniwi, to co zrobić
zdjecie uzytkownika
pracownik xxx - 2016-02-03 20:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najbardziej w firmie wnerwia to że po x czasie nie potrafią przyjąć pod FOB tylko cały czas dają umowę z tego ADECO po prostu porażka
Podobno to dzięki panu dyrektorowi
BRAWO !!!!
zdjecie uzytkownika
perelka - 2016-02-05 20:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Delfaju w Jelesni juz sie wyleczyli z ADECO Fabios musi do tego dojrzec
zdjecie uzytkownika
Romeo i Julia - 2016-02-07 15:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kompromitacja!!!!!!!!!!!!!!!i wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert