Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

Pracowałeś w firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-01 19:24:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie wystarczy.Do szkoły,będziesz zarabiać.Nie chciało się nosić teczki trzeba teraz tłoczyć kiszeczki.Tyle w temacie.Poza tym nikt nikogo do pracy nie zmusza,pracy jest dosyć tylko Wam się narzekające nieroby pracować nie chce.
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-04 18:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co chciałbyś jak za komuny wszystkim po równo co ?
A wazeliny nie używam żel Durex Play jest lepszy,poślizg nieziemski.
zdjecie uzytkownika
terefere - 2015-03-08 15:40:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co,bili jak się prawde pisze co ?
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-03-09 12:18:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [terefere - 2015-03-08 15:40:21]:
Taaa... Bili tobie w dekiel! Myślisz, że ubierzesz biały fartuch bo skończyłeś pewnie agroturystykę albo inną zoofilię i jesteś lepszy bo masz dyplom. (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
muppets - 2015-03-21 14:52:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poprzyjmowali nowych pracowników z firmy ADecco którzy maja wszystko gdzieś bo za takie stawki jak mielismy to nieopłacalne pracować wiekszość się po tyg zwalnia. a warunki naprawde nie sa łatwe...moim zdaniem powinni zrównać stawki WSZYSTKIM pracownikom..bo jak to jeden ma 20 a drugi 8 na godz. a robi to samo
ps. pracowałem tam okło 2 tyg......pozdro..
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-03-23 14:05:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [muppets - 2015-03-21 14:52:37]:
Taaa... ROBI TO SAMO! Zapewne!!!
zdjecie uzytkownika
Mistrz - 2015-03-24 10:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prezes idzie!
zdjecie uzytkownika
Umyslowy fizyczny - 2015-04-01 10:48:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podobno maja byc podwyzki.
zdjecie uzytkownika
sus - 2015-04-01 21:37:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
He,he,he! Prima Aprilis!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-10 13:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W firmie nie ma jakiejś tragedii tylko tłoczenie ma przeje**ne przez adecco bo starsi pracownicy musza robić wszystko za nich fakt bo nic nie umieją a nie naucza sie bo robią po tydzień dwa i do widzenia.
zdjecie uzytkownika
Baster56 - 2015-05-05 11:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Gratulacje dla Pani Kingi Zawislan!!!!!!A do prezesa kurala:Nie kazdy da sie zgnoic prawda?!?!Nastepnym razem zastanow sie czlowieku nad swoimi decyzjami!!!! Pania Zawislan goraco pozdrawiam,zycze poodzenia!:))
zdjecie uzytkownika
Dany - 2015-05-15 15:13:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale to co pracownicy zatrudnieni przez agencję zewnętrzną nie mają żadnego przeszkolenia i wdrożenia do pracy że starsi stażem pracownicy muszą robić coś za nich.. niedorzeczne.. a za co w takim razie dostają pieniądze- nawet za te dwa tygodnie co są.. agencja daje lepsze warunki niż firma że coś takiego się opłaca..
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2015-05-19 22:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-04-10 13:29:44]:
Chyba z tym brakiem ludzi na tłoczeniu to lekka przesada,albo przynajmniej na niektórych brygadach.
zdjecie uzytkownika
janusz - 2015-05-23 00:18:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na co tylu kierownikow darmozjadow brygadzistow.....co malo zajec maja ........zrobic 2 szefow produkcji po 12godz niech robia i to w zupelnosci wystarczy,,,,
zdjecie uzytkownika
alibaba - 2015-05-30 22:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [obserwator - 2015-05-19 22:28:47]:
Zgadzam się z tobą np.mistrzowie mają pomocników i wszystko było by ok zrobią swoje i idą na maszynę ,a na czwartej brygadzie ,,mistrz,, ma pomocnika do dyspozycji przez osiem godzin,który podobne nie może robic fizycznie polecenie odgórne. Ciekawe czy prezes wie o tym,może trzeba go o tym poinformować.Siedzą więc we dwóch w biurze,bo ,,mistrz,, po dwóch latach ma problemy z wypełnianiem raportów więc pomocnik robi to za niego.Tymczasem,,mistrz,, oddaje się swojej pasji czyli sprzątaniu,myciu itd.Na hasło prezes albo kierownik pomocnik wylatuje z biura i udaje ,że coś robi.Więc jak to jest na jednej brygadzie jest problem z obstawieniem maszyn a na innej dwóch gosci gra na nosie innym
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2015-06-08 11:04:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego. co zauważyłem było bez sensu zwolnienie kilku pracowników a przyjęcie pięciokrotnie więcej ludzi przez agencje pracy jeżeli tak wyglądają oszczędności
to po co było pisać na wypowiedzeniu że nie ma możliwości przejścia na inny dział gdzie za chwile szukano pracowników ewentualnie przenoszono czyli wniosek na co trzymać związki........
zdjecie uzytkownika
zarek - 2015-06-23 00:54:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wniosek jest prosty, zwolnić się i zatrudnić na inne stanowisku, tylko lepiej o tym wcześniej powiadomić pracodawcę, z resztą bankowo da się dogadać z pracodawcą w sprawie zmiany na inny dział. Tylko właśnie, trzeba z nim porozmawiać, bo sam się nie domyśli, a jeśli chodzi o zwolnienia to jednak gdzieś muszą pieniądze znaleźć.
zdjecie uzytkownika
nowakowski - 2015-08-01 12:54:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka:)
zdjecie uzytkownika
mamma mia - 2015-08-05 16:56:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wenn die soldaten....
zdjecie uzytkownika
Joanna - 2015-08-07 11:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wiadomości wszystkich: nie plotkujcie na temat Nowakowskiego, tylko zajmijcie się pracą. Bo Nowakowski dostał tylko lepszą ofertę pracy, dlatego odszedł z zakładu. A żeby wypisywać takie durne teksty jak powyżej i na dodatek wpisywać nick - nowakowski, to trzeba zastanowić się, że tego typu kwestie są nie na miejscu. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2015-08-08 09:27:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie oszukujmy sie żadnej lepszej pracy nie ma swoje zrobił i do widzenia ale coś trzeba gadać między społeczeństwem teraz g głupio spojrzeć ludziom w oczy.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-08-09 13:44:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bolo - 2015-08-08 09:27:48]:
Masz rację swoje zrobił po wystawiał ludzi do zwolnienia a teraz przyszedł czas na niego takich ludzi długo w firmie się nie trzyma.No a teraz następni do ostrzału,niech przeżyją to co przeżywali zwolnieni, powodzenia
zdjecie uzytkownika
B56 - 2015-08-21 15:04:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowakowskiego,wyrabali???????Rewelacja!!!!!No to najpiękniejsze info jakie można uslyszec!B!R!A!W!O!!!!!!!!!:))
zdjecie uzytkownika
B56 - 2015-08-21 15:08:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Joanna - 2015-08-07 11:33:08]:
Masz racje Joanna!Wpisywac nick Nowakowski to totalny obciach!!!:))
zdjecie uzytkownika
Bertic - 2015-08-25 09:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytam te złośliwe opinie i tak się zastanawiam dlaczego w Was jest tyle zawiści i żal mi ludzi, którzy w ten sposób się zachowują, bo to świadczy o waszym trudnym, nieszczęśliwym życiu. Odnoszę się w szczególności do ostatnich wpisów. Ludzie zobaczcie co wy sobą reprezentujecie tylko propagandę, tym żyjecie.To brak ambicji życiowej. Szukacie nowych plotek, bo to o czym się tak rozpisujecie to żenujące. Wy po prostu zazdrościcie, że ktoś osiąga sukces za sukcesem. Trzeba mieć tylko odwagę życiową i iść przed siebie, tak jak Pan N. i osiągać nowe możliwości. To wrogowie wypuszczają na rynek takie newsy a wy się tym chełpicie. Wyjdźcie poza bramy zakładu i zobaczcie jak wygląda ten większy świat - jest zupełnie inny.
A kto używa nazwisk powinien się zastanowić jakie z tego może mieć konsekwencje - wykazujesz się totalną nieznajomością prawa. To taka rada na przyszłość.
zdjecie uzytkownika
mika - 2015-08-31 13:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja to wszedzie bywa jak firma odnosi sukcesy i sie rozwija to musza sie znalezc tzw hejterze. oczywiscie w kazej opini jets jakas prawda, ale warto sie samemu czasem przkeonac. a wiemy ze 36 lat temu rozpoczeła działalność produkcyjną FABIOS S.A. i firma jest jedynym w Polsce producentem białkowych osłonek kolagenowych. wiec moze sie spotkac z negatywnymi opiniami.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-09-30 18:53:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, może i ta branża i faktycznie nie jest bardzo popularna, bo jednak nie każdy kupuje osłonki kolagenowe. Teraz mają nowość osłonki jadalne, nie wiem czy słyszeliście, ale sa nie drogie no i dziękipełnej kontroli surowca, osłonki jadalne tw pełni gwarantują bezpieczeństwo wyrobów wędliniarskich.
zdjecie uzytkownika
Bo - 2015-10-01 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
FABIOS też takie robi a Ty kolego jak się nie znasz to się nie udzielaj....
zdjecie uzytkownika
poa - 2015-10-31 01:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Bo kolega tylko mówi jak to wygląda, zgodze się z nim , ze produkty są niedrogie no i też jakościowo dobre, w końcu za coś ta firma ma certyfikaty. Ty za to nic nowego nie napisałeś, zero konkretów. Wiem tyle, ze firma nie rekrutuje już żadnych osób, a wydaje mi się, ze mają stały zespół, wiec bez rotacji.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-11-28 18:39:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ale panie prezesie mieli się wrócić ludzie na jesień myślał PAN że wrócą do pana firmy za 9 zł netto no cóż nikt nie będzie pracował za takie grosze nawet nie pomoże PUP Nowy Targ powodzenia.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2015-11-28 20:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cały szacunek dla pana dyrektora Cieslewicza nigdy nie zwolnił pracownika bez przyczyny a tym bardziej redukcji etatu to człowiek godny naśladowania choć miał przeciwników i wrogów.pozdrawiam pana panie dyrektorze
zdjecie uzytkownika
opel - 2015-12-09 20:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niektorzy widze, ze doceniaja prace innych i doceniaja wogole swojego szefa, nawet na forum potrafi przyznac ze sa zadowoleni, a nie wiecznezale jak reszta,jezeli jestes ok to szef dla ciebie rowniez
zdjecie uzytkownika
ja - 2016-01-25 11:32:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nowakowski wrócił...
zdjecie uzytkownika
Miecio - 2016-02-02 10:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No prawda jest taka @opel że niektóre firmy są lepsze, a niektóre gorsze, to zwykle zależy od ludzi i atmosfery, ogólnie ludzie teraz dość leniwi, to co zrobić
zdjecie uzytkownika
pracownik xxx - 2016-02-03 20:08:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najbardziej w firmie wnerwia to że po x czasie nie potrafią przyjąć pod FOB tylko cały czas dają umowę z tego ADECO po prostu porażka
Podobno to dzięki panu dyrektorowi
BRAWO !!!!
zdjecie uzytkownika
perelka - 2016-02-05 20:30:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Delfaju w Jelesni juz sie wyleczyli z ADECO Fabios musi do tego dojrzec
zdjecie uzytkownika
Romeo i Julia - 2016-02-07 15:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kompromitacja!!!!!!!!!!!!!!!i wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
grzesiek - 2016-02-11 12:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem po co Fabios bawi się w jakieś umowy zawierane przez Adecco. Adecco może złe nie jest, ale pracownik chyba by się lepiej czuł, gdyby to Fabios zatrudniało bezpośrednio.
zdjecie uzytkownika
maro - 2016-02-12 15:26:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grzesiek - 2016-02-11 12:23:10]:
może własnie dlatego żeby nie zatrudniac u siebie? Czy to nie jest oczywiste :D
myslcie troche bo zal sie czyta
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2016-02-20 21:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@ss niestety nie wszyscy interesują się jakimiś błahostkami. Ja w fabryce nie pracuję, ale poważnie biorę to pod uwagę i powiem Ci, że takie sprawy są mało ważne.
zdjecie uzytkownika
Romeo i Julia - 2016-02-25 15:34:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Piotrek - 2016-02-20 21:05:21]:
Piotrek, to nie jest błachostka to wpływa na wizerunek firmy.
zdjecie uzytkownika
Piotrek - 2016-02-28 12:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak dla informacji Wielu użytkowników internetu błędnie przypuszcza że zapewnia on całkowitą anonimowość,dlatego bez oporów znieważają i pomawiają osoby lub instytucje.
W Kodeksie karnym występują dwa przestępstwa związane z powyższym zachowaniem
Po pierwsze jest to pomówienie, przewidziane w art. 212 Kk, zgodnie z którym kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.Z uwagi na fakt, iż w świetle aktualnego stanowiska orzecznictwa Internet stanowi środek masowego komunikowania, w takim przypadku będzie miała zastosowanie surowsza odpowiedzialność karna z karą pozbawienia wolności do roku włącznie.
Drugim przestępstwem jest zniewaga, przewidziana w art. 216 §2 Kk, zgodnie z którym kto znieważa inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
zdjecie uzytkownika
Romeo i Julia - 2016-02-29 17:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Piotruś bez jaj nie strasz ludzi pierwsze piszesz z błędami a teraz straszysz jakimis artykułami każdy może pisać tylko żeby nikogo nie obrazał po to jest internet. Dla mnie osobiście szkoda Fabiosu
zdjecie uzytkownika
zatrudniona - 2016-04-01 15:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Akurat jak tylko ktoś przepracuje 6 miesięcy przez agencje to jest zatrudniany bezpośrednio do Fcase. Nie siejcie zamętu, bo tak jest zawsze.
zdjecie uzytkownika
munk - 2016-04-09 15:16:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
czyli część osób stąd zwyczajnie dramatyzuje i przedstawia firmę w niekorzystnych barwach ;/ outsourcing jest teraz popularny nie dziwie się, że tak robią @zatrudniona
zdjecie uzytkownika
zatrudniona - 2016-04-12 12:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak, piszą bzdury. Myślę, że po prostu sprawdzają ludzi a to chyba nic złego? Nie dziwię się, bo nie brakuje leserów, którzy podpisują umowy a potem myk na chorobowe. Tak przez te 6 miesiecy przynajmniej widać kto pracuje i zamierza pracować. Zresztą ja do agencji nic nie mam, akurat byłam zatrudniona przez Telekadre i nie moge nic zlego powiedziec bo pieniadze byly zawsze na czas a czesto anwet wczesniej niz 10.
zdjecie uzytkownika
xxl - 2016-04-13 21:35:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tu piszą o Fabryce Osłonek Białkowych a nie o Fcase ćwoki
zdjecie uzytkownika
SNIKERS - 2016-04-21 12:14:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ŹLE SIĘ DZIEJE W FABIOSIE ZWYKŁY PRACOWNIK LUDZI ZWALNIA ZA SNIKERSA ..SIE POROBIŁO ..NARZEKAJĄ NA PREZESA A SAMI SOBIE KRZYWDĘ ROBIĄ ..
zdjecie uzytkownika
Luxuria - 2016-05-07 19:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Donieść na kogoś że wnosi jedzenie w rzeczywistosci otworzył tylko batona i juz został pod**** to trzeba byc świnią bez obrazy dla świni
zdjecie uzytkownika
ernos - 2016-05-10 22:56:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że w tym przypadku powinno być ostrzeżenie @Luxuria, ale atmosfera między pracownikami przynajmniej jest dobra

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fabryka Osłonek Białkowych FABIOS SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert