brak logo

Alfa-Net

Raszyn

Opinie o Alfa-Net

Ja 2010-10-20 08:23:19
Czy ktoś tam pracował? Jakie warunki?
Były Pracownik 2011-03-07 14:12:58
Byłem pracownikiem tej firmy i kto tam chce przyjść odradzam. Na początku było fajnie, ale z czasem zaczęło być gorzej. Właściciel firmy stale powtarza aby dbać o zdrowie i takie tam, ale jak już ktoś pójdzie na L4 to ma problem. Za brak zwolnień w ciągu roku dostawałem nawet nagrodę, a w momencie gdy poszedłem na dwutygodniowe L4 dostałem zaraz wypowiedzenie. I to nic, ze za swoją nadgorliwość zostałem zwolniony (mając nawet L4 chciałem pozałatwiać najpilniejsze rzeczy, aby ktoś tego nie musiał robić za mnie i siedziałem w pracy) , ale brak równouprawnienia był najgorszy, bo jak wytłumaczyć fakt, iż dziewczyna, która miała ponad 2 miesiące zwolnienia nadal tam pracuje, a ja, nie mając żadnych uwag, żadnych skarg, musiałem odejść. A i system wynagradzania nie jest zbyt do końca jasny, bo Twoja premia jest uzależniona od tego ile kontroler znajdzie błędów. Sęk w tym, iż tzw. kontroler ma za to płacone, wiec szuka ich na siłę. Poza tym jak jesteś kobietą, to od razu mówię-zapomnij o ciąży-to także nie jest mile widziane. Szef jest w pewnym sensie autorytetem-krytykowanie pomysłów, zadawanie niewygodnych pytań jest nie na miejscu i może być powodem do tekstów typu: "Ja pracy w Mariocie nie obiecywałem, więc jak się nie podoba to do widzenia"-ten jest najbardziej ulubiony. A jeżeli nie segregujesz śmieci to po premii-właściciel firmy jest na tym punkcie przewrażliwiony. Jeżeli jesteś z Warszawy to dojazd komunikacją nie jest zbyt ciekawy-o ile do Okęcia jest dobrze (tramwajem) o tyle dalej autobusem do Raszyna i z powrotem gorzej-straszne korki. Najlepiej by było gdyby tej firmy nie było.
1
anonim 2011-04-05 17:50:21
Również miałem przyjemność pracować w Alfa-Net i potwierdzam co napisał przedmówca. Praca monotonna bez możliwości rozwoju i własnej inicjatywy liczy się tylko harmonogram. Przyjmując się do niej obiecywane były w miarę przyzwoite zarobki po czym otrzymujesz umowę a tu niespodzianka płaca podstawowa prawie o połowę niższa, pytasz się co jest grane i otrzymujesz odp. że tak mam zapisane.
3
anonim 2011-09-10 13:10:44
Czy dalej jest tak jak teraz w tej Firmie czy moze sie cos zmieniło??
1
anonim 2011-10-01 23:21:35
Nic sie nie zmienilo. Jest tylko co raz gorzej.
1
nazar-ształków 2011-12-27 20:55:31
ta firma jest beznadziejna... Nie ma co wybierać,tylko odradzam. Płace i wymagam a zamiast 2mb downloadu dostaje 50kb/s;/
Gabrysia 2012-04-12 09:45:18
Faktycznie dzięki za wpis potwierdza się opinia przedmówcy, po przyjęciu stawka zasadnicza okazała się całkiem inna od tej o ktorej była mowa na rozmowie kwalifikacyjnej, a dodatkowo docelowo pensja miala sie skladać z niskiej podstawy i dodatkowych 3 premii, a w okresie próbnym w trzecim miesiącu mozna było liczyć na podstawę i 2 premie.
1
Nina 2012-05-17 19:04:03
Również odradzam pracę w tej firmie. Praca w ogóle nierozwojowa, najważniejszy jest harmonogram i kreatywność kontrolerów, która nie ma granic. Jakakolwiek inicjatywa nie jest mile widziana. Atmosfera jest napięta i bardzo nerwowa. Ogólnie coś w sam raz dla tych, którzy nie szanują własnego zdrowia.
1
pracownica 2012-08-30 18:21:30
Zgadzam się z Nina. Praca nierozwojowa, [usunięte przez administratora] ze strony kierowników , którzy lansują tylko siebie i swoje pomysły :( Ciągle mówi sie o tym aby wykazywać inicjatywę, która tak naprawdę nie jest mile widziana . Najlepiej to siedzieć nic nie mówić i klepać w klawiaturę. Premie obcinają jak tylko się da. Ludzie fałszywi ale to tak jak wszędzie teraz:(.
1
xxx 2013-03-15 19:15:29
Premie? teraz można sobie pomarzyć...
1
*** 2013-05-20 19:55:41
ilość gwiazdek mówi sama za siebie, życzę powodzenia :]
1
rahim 2015-01-29 20:07:05
cześć. Widziałem , że Alfa-Net prowadzi dalszy nabór na stanowisko księgowego. W sumie to chyba jest to ciągła rekrutacja, bo samo stanowisko posiada osobną zakładkę na ich stronie. Czy na proponowanym przez nich trzymiesięcznym okresie próbnym można liczyć na jakieś godziwe pieniaze czy raczej grosze?
Rikitiki 2015-03-31 20:49:40
JAk firma związana z rachunkowścią, księgowością, podatkami i płącami to przecież potrzeba specjalistów taki jak księgowi, kadrowe, i tym podobne osoby lub inaczej mówiąc zawodowcy w swojej pracy. Orientujecie się jak to jest tam pracować i czy usługi któe oferuje firma wykonywnae są na najwyższym poziomie?
hahaha 2015-04-02 07:45:19
hahah dobre...
były pracownik 2015-07-03 14:18:58
A "szpieg" dalej działa?
lolo 2015-08-06 17:21:30
Kolejna zorientowana blondynka... Nie wiedziałam, że Raszyn jest pod Częstochową...
lolo 2015-10-08 19:10:14
wyżywać? nie żartuj sobie, ktoś stwierdza jak jest a ty się pałujesz i propagandę siejesz na zamówienie? ja osobiście nie polecam, z tego co widzę jest tylko gorzej..
4
lolo 2015-11-17 18:52:43
perspektywami? haha
1
kalina 2015-11-24 17:53:19
nie no padnę zaraz... haha
1
kalina 2015-12-14 18:42:26
włącz myślenie
1
aaa 2015-12-23 21:43:59
następny inteligenty pokroju fokit... pewnie leming
1
lidka 2016-01-24 19:56:39
no i jeszcze szukają hydraulika i grabarza..
1
ocb 2016-02-13 19:19:42
mmt to są opinie o Alfa-Net (www.alfa-net.pl) czy @Alfanet (www.internet.alfanet24.pl) bo pracowałem w @Alfanet w Częstochowie i warunki wcale nie były najgorsze, atmosfera bardzo przyjazna póki ktoś nie leciał ( usunięte przez administratora )
lidka 2016-03-14 20:51:29
znów płatne wpisy??
3
olo 2016-03-25 16:22:19
stabilna??? hahahha
2
Ja 2016-11-07 12:11:26
Każdemu zdecydowanie odradzam! Pracodawca zaopatrzony w siebie i swoje wizję.zupełnie nie szanuje pracowników. Wszechobecny strach przed dyktaturą szefa da się wyczuć już pierwszego dnia. Najgorzej to wpaść na jego czarna listę, ponieważ w większości przypadków( potwierdzonych z resztą) kończy się wypowiedzeniem. Na czarną listę można wpaść min. za zajęcie w kuchni miejsca przy stole, na którym akurat teraz chciał usiąść szef, za niewygodne pytania, za odmienne zdanie czy też chorowanie lub ciążę itd.Co do rozwoju.. hmm... Z jednej strony kontrolerzy wymagają własnej inicjatywy, pomysłów i zaangażowania a jak przychodzi co do czego i ktoś chce wyjść na przeciw szybko jest sprowadzany do parteru ponieważ kreatywność jest zabijana w zarodku. Co nie przypodoba się właścicielowi grozi zwolnieniem lub kontrolerzy mają wtedy za zadanie zrobić wszystko żeby pracownik chciał sam odejść. Jak pisali poprzednicy pensja uzależniona jest od humorów i kaprysów kontrolerów, niekonsekwencja i brak profesjonalizmu góruje. coś co jest błędem u jednej osoby u drugiej nie jest, coś co wczoraj było ok na następny dzień jest już błędem. tak naprawdę to co kontroler to różna interpretacja błędu.pracownice ,które poinformowały o ciąży od razu mają ucinane pensje oraz otrzymują informacje ze jak już pójdą na zwolnienie to nie mają do czego wracać. Ewentualnie pracownice, które wcześniej poinformuję o swoich planach rozrodczych i uwzględnią w nich firmę to firma uwzględni je w swoich planach rozwojowych, i wtedy hitem okazał się również harmonogram ciąż. Kolejnym powodem zwolnień w pracy są zwolnienia lekarskie. Niejednokrotnie kontrolerzy ostrzegają że " w tej firmie się nie choruje" . L4 grozi zwolnieniem lub brakiem premii świątecznej. Pracownicy, którzy chorują wolą iść na urlop wypoczynkowy bądź też nie jednokrotnie bardzo chorzy przychodzą do pracy co powoduje łańcuszek zachorowań. Ale każdy ze strachu o utratę pracy nie idzie na l4. Nie równe traktowanie to codzienność. Pracownicy zwalniani są z dnia na dzień a pozostali pracownicy informowani są , że to pracownik zakończył współpracę z firmą. Rotacja pracowników daje wiele do zrozumienia.
5
Borys 2016-12-02 18:21:37
Zgadzam się w 100% z poprzednim wpisem.... praca w tej firmie to czysta męka. Miejsce mobbingu i hipokryzji. Pracownicy są traktowani jak śmiecie. Należy to miejsce omijać szerokim łukiem. Jak ktoś pilnie potrzebuje pracy, to niech lepiej pójdzie gdzieś na kasę albo na magazyn...w przeciwnym wypadku szybko straci nerwy...
1
Zostaw swoją opinię o Alfa-Net - Raszyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alfa-Net