brak logo

Prowork

Poznań

Opinie o Prowork

anonim 2011-04-20 09:20:45
czy ktoś jedzie do fabryki frytek w maju z prowork
slawek 2011-04-20 09:48:00
Dostalem odnich propozycje wyjazdu ale nie wiem czy to nie sciema....
12345 2011-04-20 13:36:11
jesli to nie jakis naciagacz to warto, ale czemu nie ma dokladnych danych dotyczacej firmy?? podejrzane, a kasy raczej nie powinni brac za transport... ja ich sprawdzić??
asicowa 2011-04-20 17:40:25
Też odpowiedziałam na ofertę , dostałam dokładnie takiego samego maila,poprosiłam o szczegóły pewnie nie odpiszą....
anonim 2011-04-20 21:31:42
Witam! Dostałyśmy właśnie z koleżanką informację o zakwalifikowaniu. Dziwne trochę, że chcą wpłatę na konto. Szukam właśnie tej agencji w necie. mamy jechać w maju również. Nie wiadomo czy to rzetelne, żadnego adresu nie podali do pośrednictwa:-(
qtr 2011-04-21 09:04:53
jest napisane że kontrakt będzie podpisywany bezpośrednio z pracodawcą - ja tam jadę
fajing 2011-04-21 09:59:08
Kto niby jest pracodawcą? Masz adres pracodawcy, po adresie znajdujesz telefon, dzwonisz i wszystko jasne. Czy ty czasem nie jesteś tym oszustem?
Prowork Warszawa 2011-04-21 10:29:44
Witam
Reprezentuje firme Prowork z siedziba w Warszawie.
Chcielibysmy uprzejmie wyjaśnić, ze nasza firma nigdy nie maila w swojej ofercie pracy o ktorej panstwo dyskutuja na niniejszym forum. Wszystkie nasze oferty pracy sa dokladnie opisane i są zamieszczone w naszym serwisie www.prowork.com.pl." rel="nofollow">www.prowork.com.pl. Niestety jakas osoba stworzyla adres email na bezplatnym serwerze "cba" i wykorzystala nazwe naszej firmy. Ku naszemu zdziwieniu w ostatnich dniach dzwonilo do naszego biura kilkadziesiat osob w celu potwierdzenia pracy w Belgii. Oświadczamy, ze nasza firma posluguje sie tylko firmowymi adresami mailowymi, gdzie sa pelne dane kontaktowe naszego biura w Warszawie ul. Smolna 38/8 i nazwisko konsultanta. Ponadto w przypadku prowadzonych rektutacji zawsze dzwonimy do wybranych kandydatów, umawiamy na rozmowy kwalifikacyjinej - nie ma mozliwosci "grupowych" wyjazdow na podstawie cv a tym bardziej dokonywania wplat. W przypadku pracy za granicą pracodawca zawsze powinien przedstawic państwu umowe o prace z dokładnymi danymi pracodawcy i warunkami kontraktu za granica. Przestrzegamy panstwa przed oszustami i ubolewamy, ze ktos wykorzystał nazwe naszej firmy do takiego celu.
Firma Prowork zajmuje się pośrednictwem pracy od 12 lat (posiadamy glownie oferty zwiazane z opieka medyczna i opieka nad dziecmi), posiada certyfikat Ministerstwa pracy na pośrednictwo pracy. Mam nadzieje, ze powyzsze informacje okażą się dla państwa pomocne. W przypadku pytan prosimy o kontakt na email:prowork@prowork.com.pl
z poważaniem Anna Kaczorowska www.prowork.com.pl
12345 2011-04-21 10:34:33
fajny pomysl na łatwą kase ktos wymyslil.. nie dajmy sie nabrac, wiecie jak to oszustwo zgłosić gdzies??
12345 2011-04-22 10:23:56
a jest ktos kto wplacil ta kase na konto?? jestem ciekawy czy sie potem ktos odezwal w sprawie terminu wyjazdu itp
anonim 2011-04-23 21:43:14
Siemka mnie niby też zakwalifikowali do wyjazdu ale mam najpierw wpłacić 50 zł za autobus choć nawet nie poinformowali mnie jakim turnusem mam jechać a są 3 z tego co przeczytałem? masz gg to napisz na 12997347
Piotrek-77 2011-04-24 18:46:41
Napiszcie do nich maila i niech wam podadza nazwe firmy dane firmy w ktorej bedziecie pracowac
Niech podadza strone internetowa swojej firmy nr tel swoje dane
Czy posiadaja certyfikat ministerstwa pozwalajacy na prowadzenie działalnosci jako firma posrednictwa pracy
Trzeba ich najpierw sprawdzic ludzie
Nie sztuka pójsc wplacic kase
anonim 2011-04-25 08:38:59
tak samo mi odpisali i w załączniku dostałem w dokumencie opis całej oferty tak że sam nie wiem czy to wał czy nie wał ale jak w warszawie w siedzibie firmy nic niewiedzą? to bez jaj chyba ktoś jaja sobie robi na święta pisanki
Piotrek-77 2011-04-25 14:20:26
to jest pic na wode fotomontaz
aja 2011-04-27 08:50:18
moze ktos z was ma juz prace i pomoglby mlodej parze w znalezieniu czegos za granica?? mamy 21 i 25 lat nasz e mail agus0090@wp.pl
bylibysmy wdzieczni
monika.. 2011-05-04 19:39:40
czes ja wysłam meila i nie wiem jeszcze jaka odpowiedz uzyskam a ty juz masz na 100% załatwione..??
uwaga 2014-10-11 06:25:40
uwaga na tego typu ogłoszenia! Praca Au Pair Francja/ Paryż / listopad 2014/pilnie owa agencja pisze w ogłoszeniu- ważne: oferty Au pair nie są ofertami pracy. Są to pobyty językowe u rodzin w zamian za pomoc przy opiece nad dzieći,Obowiązki Au Pair to opieka nad dziećmi max 35 godzin w tyg, oraz pomoc w drobnych pracach domowych. Kieszonkowe 320 euro .....,możliwość..... nauki języka francuskiego , TA FIRMA TO OSZUSTWO! 35 godz tyg to w Francji norma , później są nadgodziny, 320 euro to oszustwo- bo w Francji minimalna płaca wynosi 1445,38 euro brutto w skali miesiąca – przy 35 godzinach pracy tygodniowo. JEŻELI ZOSTALIŚCIE OSZUKANI NATYCHMIAST ZGŁOSIĆ SIĘ W FRANCJI NA POLICJE I ODPOWIEDNIK NASZEJ INSPEKCJI PRACY!
Ojamaa 2014-12-01 17:37:01
Witajcie, kto jest zainteresowany losami firmy prowork to niech zajrzy na forum bo pojawiła się nowa oferta pracy. Moim zdaniem to coś godnego uwagi. Krótki opis: UK Praca dla opiekunów osób starszych / Care Assistants z angielskim. D...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5719527?keywords=&region=
alberta 2015-01-31 00:05:08
Ja tam u góry widzę ogłoszenie "Niania z niemieckim na popołudnia Warszawa Wilanów" to rekrutują.
Junia 2015-03-28 04:16:57
Prawda jest taka, że za granicą można robić dowolną rzecz i będzie ona lepiej opłacana niż miałaby ona miejsce w Polsce. Dla Polaków jest to naprawdę smutny fakt i powód do coraz częstszych wyjazdów. Nie wiem czy komuś zależy żeby ten trend odwrócić, ale bez odpowiedniego backgroundu w Polsce to się nie zmieni.
france 2015-12-12 02:39:34
Chce ostrzec przed praca niewolniczą która nazywa sie i Au Pair PROWORK, praca za 320 euro miesięcznie pracując po 35 godz tygodniowo , drogie panie mieszkam na stałe w FR i pierwsze słyszę by ktoś we Francji nie ważne jakkolwiekby prace wykonywał -zarabiał mniej niż ustawową stawkę 9,61 euro brutto za godzinę. czyli 1 457,52 EUR brutto na miesiąc , ok 1200 netto) płacenie poniżej tej stawki jest przestępstwem i należy niezwłocznie to zgłosić , do francuskiej inspekcji pracy potem do sądu pracy o odszkodowanie ,, nie dawać się nabierać ze dostajecie pokój i wyżywienie i dlatego taka niska płaca , pokój już wynajmiecie za 200- 250 euro , a jeżeli chodzi o wyżywienie to wam się należy lub dodatkowo wypłacana dieta min ok 8-12 euro dziennie ponieważ oddelegowani jesteście do pracy z Polski. Pozdrawiam panie - nie dawać się nabijać w butelkę.
informator 2015-12-12 17:54:10
nie udawaj tepej osoby ! wyraznie jest napisane ze nie ma pracy w Francji przez caly miesiac po 35 godz tygodniowo za 320 euro/mc , bajki to opowiadaj lemingom jak twoj znajomy mogl zarobic ponad tysiac jak wyraznie jest w ogloszeniach na napisane Au Pair PROWORK placi kieszonkowe 320 euro . mieszkanie niby free ( to ok 250euro te kieszonkowe i mieszkanie razem 570 euro to nadal za malo do minimalnej placy we Francji /no i jedzenie potrącone a gdzie dieta dzienna nalezna dla pracownika oddelegowanego? niewiemno oszustwa predzej czy puzniej wyjda na jaw PIS ma wladze w pl a w FRANCJI POMOGE KAZDEJ OSZUKANEJ OSOBIE !
informator 2015-12-12 18:07:28
dodam ze w Francji prawnie odpowiada kazdy pracodawca uzytkownik (czyli np rodzina francuska ) jezeli agencja nie wywiazuje sie z minimalnej naleznosci wg prawa w FR , nalezy zglosic to rodzinie Francuskiej jezeli nie zareaguje zglosic na francuską policje i urzad pracy ,
bv 2016-05-05 19:40:41
no tak @leon tylko pamietam ze trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie i kwalifikacje chociaz to fajna sprawa taka praca za granica mozna na prawde sporo zarobic
Zostaw swoją opinię o Prowork - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Prowork