Profil firmy TOR-PAL;

TOR-PAL;

Kwidzyn

Obserwuj
Dodaj opinię

Opinie o TOR-PAL;

obzerwator 2015-05-24 19:10:14
"Pewnie to banał psychologiczny, że są ludzie, którzy rosną tylko wtedy, gdy inni maleją, są tym bardziej kimś, im bardziej inni są nikim. Poniżanie jest najprostszym sposobem utwierdzenia się w przekonaniu, że ma się władzę."
cyt. Prof.Szahaj UMK o .... Torpalu
1
Andrew 2015-06-01 20:57:59
Wykorzystuja to ze jest slaby rynek pracy i placa grosze aglupi ludzie robia (pracowalem tam 9 lat) zadnego szacunku dla pracownika,ludzie pracuje po kilkanascie lat i nie arabiaja 2000 zl i jezeli ktos opowiada ze w tor palu ma 2000 to plecie bzdury.Pracownicy z kilkunastoletnim stazem tyle nie maja.Firma pucuj dziada !!!!
0
Andrew 2015-06-01 20:59:38
Powiem jeszcze jedno ludzie z daleka od tego tego zakładu!!!!
1
eryk 2015-07-20 02:09:24
Teraz tor-pal poszukuje kierowcy do przewożenia drewna z lasu. Wymagania spore, bo to oprócz prawa jazdy uprawnienia na HDS, karta Kierowcy, szkolenie na przewóz rzeczy, badania lekarskie dla kierowcy, badania psychotechniczne dla kierowców, uprawnienia na żurawie samojezdne II Ż, uprawnienia na ładowarki jednonaczyniowe II KL. To wszystko kosztuje, oferują za to umowę o prace, ale jesli faktycznie jest mniej niż 2000 to się chyba nie opłaca.
0
dupa 2015-07-30 03:28:11
To na pewno się nie opłaca i nie powiedziane że to co napisali to ci dadzą!Sami chcą zarabiać jak najwięcej a nic nie robić, a od drugiego wymagania na maxa a płaca minimalna! Omijaj ta firmę szczególnie wydział ,,Trak" !!! Tam jest totalne bezprawie,i zastraszanie ludzi.
0
frok5 2015-08-23 23:50:01
Już musieli kogoś znaleźć na to miejsce o którym mówisz eryk, bo gdy ja teraz zaglądałem do nich na stronę w zakładkę praca to jest napisane, że brak aktualnych ofert pracy. Stąd wnioskuje, że oferta powinna być interesująca skoro w tak szybkim tempie znikła.No nic, jedyne co zostaje to czekać na następną.
0
Szkocki BHP 2015-11-10 20:03:50
Po tragicznych zdarzeniach wypadkowych wyszły 10-letnie ( jak mawiał R.L.) wieloletnie zaniedbania PREZESA.
1
alan 2015-11-11 16:15:46
@Szkocki BHP , ale jakie wieloletnie zaniedbania prezesa, możesz rozwinąc, przeciez w tej branży produkcyjnej, drewnianej, palecianej, każdy pracownik pewnie zostaje wyposażony w podstawowe narzędzia pracy oraz przede wszystkim odziez ochronną, a osoby pracujące tak np.na magazynie muszą posiadac jakies uprawnienia
0
Bhp 2015-11-26 12:49:46
Zaniedbania są i to ogromne!!! Obowiązki dla dwóch robi jedna osoba,pracownicy dźwigają więcej niż mogą,nie mówiąc nic o wybieraniu dni wolnych bo dają tak jak przełożony zadecyduje.I jest więcej niezgodności rażąco łamiących BHP ale żeby zobaczyć o czym mówię zapraszam na dział TRAK!
0
Zwolnij 2015-12-02 15:24:07
Jak to zaniedbania są ogromne, a jakieś zasady, własnie BHP? @bhp trochę mnie to przeraża, zwłaszcza że @Szkocki BHP zdaje się to potwierdzać ;/ nieprzyjemnie, a słyszałem że podwyżki mają iść, to prawda?
1
operator 2016-01-06 14:19:05
W tej firmie zgłasza się tylko wypadki śmiertelne ( nie do ukrycia ).
Inne jak ten z 20.12.15 na tartaku już nie.
0
Zwolnij 2016-01-07 14:58:10
A jaki to jest dokładnie wypadek, bo mnie teraz bardzo zaciekawiłeś tym co mówisz, ogólnie na tartaku trzeba po prostu na siebie uważać, a nie się potem dziwić że coś
0
muszkieter 2016-01-11 12:50:54
A jak myślicie dlaczego tak się dzieje, bo wszelkie zasady bhp ustala
prezes i kierownicy postawienie kilku znaków i wlepienie bezpodstawnych nagan
nie rozwiąże problemu wypadków.Nie słucha się dobrych rad pracowników wręcz się je lekceważy,a wprowadza swoje z nikąt.Co innego instrukcje a co innego polecenia kierowniów.ELDORADO BEZPRAWIA
0
let me 2016-01-21 16:38:59
@Zwolnij zawsze trzeba uważać, ale przecież atmosfera u nich jest na tyle dobra, że nie ma się o co obawiać. A wiadomo czy teraz jest prowadzona jakaś rekrutacja? Narzędzia pracy są zapewniane przecież.
0
już emeryt 2016-01-22 18:30:53
czy uważasz w tym zakładzie czy nie to i tak twoja wina to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma poziomie wypadki sa wynoszone za bramę ludzie boja sie przyznac bo piewszy do zwolnienia kierownik.dobrze ze tam nie pracuje zbyt duzo widziałem przez ostatnie 10 lati tez cicho siedziałem ze strachu.koledzy ktorzy tam pracuja mowia ze od czasu wypadku w pazdzierniku na makulaturze nagle znajduja sie pieniadze na zabezpieczenia bhp oznakowanie a 10 lat tylko zabierali premie dawali nagany zwalniali z pracy kontrole zagraniczne sie przygladaja i nic sie niedzieje na korzyśc pracownika boja sie ze jak to wszystko ucichnie to dopiro nadzór pokaze swoje rogi wstyd
0
dzieki Bogu już emeryt 2016-01-23 12:58:02
Kolego już emerycie.Zapewne wiesz że wszystkie zsady i te złe przykłady idą z samej góry.Zgadza się, że trwają kontrole z korporacji i karzdy żyje nadzieją, że skończy się samowola. Ludzie są poniewierani, na każdym kroku zabierane premie bo bilans musi się zgadzać.Ile spraw jest w sądach, a ile ludzi już wygrało procesy.To woła o pomste do nieba.Właściciele tego nie widzą?Z tego co wiem był jakiś derektor od spraw pracowniczych i nie widzi atmosfery i ze ludzie są zastraszani.Zgadza sie wypadki są wynoszone poza zakład - ostatni z listopada albo grudnia chłopakowi pocharatało ręke i ma amputowane opuszki ale cisza.Ciekawe czy zgłosili.Gdzie są służby bhp czy celuloza tego nie widzi.Jak mają przyjechać z ameryki to ida polecenia od samej gory żeby wszystko wymieniać naprawiac malować a najlepiej jak nie trzeba w danym momencie to nie pracować przy kontroli.
0
34 2016-01-29 18:16:22
@dzieki Bogu już emeryt no ale przeciez atmosfera w kazdej chwili moze sie zmienic na lepsze, dlaczego by nie, trzeba muslec pozytywnie, teraz szuakaja elektromechnika
0
wsporniki 2016-02-02 21:37:00
Wszytsko prawda, przede wszystkim jest stawiany wynik a nie bezpieczeństwo.
Kierownictwo i nadzór nie widzi i nie słyszy ale raczej nie chcą, Sami każą naginać przepisy a jak się coś stanie to oczywiście on o nczym nie wiedziali, Bo nikt nie udowadni polecenia ustnego, a do wydawania poleceń na pismie to unikają,
Przepisy BHP to fikcjia liczy sie tylko wynik bo od tego jest premia.
Powini brać przkład z IP tam po kilku wypadkach wkońcu liczy się człowiek a nie wynik,
0
pola 2016-02-02 21:39:52
tak naprawde każdy zna przepisy bhp i jak jeżdzi to musi jednak o nich pamiętać dla własnego bezpieczeńtwa moim zdaniem. Poza tym wydaje mi się, ze na pewno jest okres próbny.
0
trututututu 2016-02-05 21:23:03
nie bardzo wiem co ma BHP do pracy kierowcy. Każdy powinien przestrzegać zasad w firmie panujących, adekwatnie do swojego stanowiska. A firma powinna to kontrolować :)
0
let me 2016-02-08 20:56:21
Na pewno w tym zakresie każdy siebie kontruluje @trututututu. Przecież nie może być samowolki, a każdy raczej zna swoje obowiązki. A wiadomo czy wciąż szukają kogoś na elektromechanika? Dobrze, że jest umowa.
0
joachim 2016-02-10 21:01:59
myślę że jakby już nie szukali @let me to by usunęli ogłoszenie. a pewnie będą mieć sporo chętnych, bo wymagają tylko 1-rocznego doświadczenia, a ich renoma jest zachecająca.
0
Jan 2 2016-02-12 20:05:59
Panie Prezesie R.L stawiam pytanie, dlaczego znikają z forum opinie o formaldehydzie z klocków podczas ich produkcji?
Produkty Silekol i Kronocol można porównać.
0
santi 2016-02-12 21:03:39
nie widziałem szczerze mówiac ostatnio żeby akurat tutaj z forum coś znikało. Znikają szybko oferty pracy do nich - teraz została tylko ta dla elektromechanika
1
jan 3 2016-02-12 21:13:29
Praca dla samobójców po okresie 10-letnim pracy.
1
luq 2016-02-20 11:04:11
Atmosfera zmieni się wtedy, gdy będą lepsze warunki pracy. Na traku byłem kilka razy i nie wyobrażam sobie, jak można pracować w nocy w zimę na dworze.. Cali mokrzy, nadzwigają się.. i to za takie pieniądze. Cały zakład boi się traku.. Nikt nie chce tam iść. Ja osobiście podziwiam tych ludzi za wytrwałość.
2
ja 2016-02-22 17:45:10
Jednego się pozbyli i tylko proszę nie zapomnijcie o Rafale.W.
3
A kto to 2016-02-23 16:35:12
I na niego przyjdzie pora.
1
PRACOWNIK 2016-03-09 11:07:52
TERAZ JAK SIĘ PRACUJE WG PRZEPISÓW BHP WIDAĆ JAK BYŁY ZAWYŻONE NORMY PRZEZ KIEROWNICTWO I JAK BYŁY ŁAMANE PRZEPISY TERAZ O WIELE LEPIEJ SIĘ PRACUJE I BEZPIECZNIEJ I DOTYCZY TEŻ RÓWNIEŻ BRYGADZISTÓW BO DLA NICH RÓWNIEŻ SIĘ LICZYŁ WYNIK JEDEN PRZEZ DRUGIEGO KTO WIĘCEJ ZROBI A JAK CO DO CZEGO ILE ZROBIŁEŚ PYTAM SIĘ SAM TO ZROBIŁEŚ CZY ZROBILIŚMY. NIE DŁUGO WIELE STRACICIE PRACOWNIKÓW JAK FIRMĘ ODTWORZĄ W GRUDZIĄDZU
1
Opserwator 2016-03-11 06:41:55
Co z tego że bezpiecznie,spokojniej jak to i tak odbija się na nas,premie co raz niższe jak by to była nasza wina!?Dalej decydują o tym kiedy mamy wybierać urlopy.Dalej w razie kontroli amerykanów maszyny zostają wyłączane żeby nie wyszło jak naprawde to wszystko działa.Te nieudane inwestycje które nie zdają egzaminu!itd Pozdrawiam przyszły pracownik Garden
1
Podpowiadacz 2016-03-14 15:15:27
Na zgniłym fundamencie kadrowym Prezes nic nie wybuduje. Atut teścia w sprawach p..., zatrudnienie jako specjalisty żo.., są ośmieszające.
Należy przeczytać również umowę spółki, z której wynikają pewne barykady.
2
A kto to 2016-03-23 08:21:29
Prezes robi zebrania, szkoda że w obecności R.W., bez niego więcej by się dowiedział. Podwyżki obcinacz za opieki za urlopy wt, i te niby inwestycje.
0
marco 2016-03-25 08:17:01
R.W musi odejść
1
Zainteresowany 2016-04-01 20:54:38
Ludzie, którzy fałszywie przekonywali nas o obniżeniu zatrudnienia po inwestycjach, (w tym zięć naczelnego p.. w I.P), powinni zaprzestać sprawowania swoich nadzorczych wobec nas funkcji.
Firma nigdy nie oprze się na "dyspozycyjnych", którzy będą lizać stopy nowego Prezesa.
( Dla wyjaśnienia: zwiększoną wydajność uzyskano w wyniku zmiany schematu organizacyjnego).
2
barlao 2016-04-09 14:13:45
Prezes nie jest taki zły, można dostać awans więc warto się postarać
0
Trac 2016-04-13 09:11:04
My nie chcemy awansów,my chcemy konkretnych działań!!! Narazie to robią z nas idiotów bo Prezes co innego a Rafał.W po staremu,brak szacunku do człowieka, głupa palenie ze to ludzie źle robią a nie jego inwestycje są nieudane,wymaga czegoś z czego nikogo nie szkoli np.zes,obsługa maszyn itd a każe to robić. Panie prezesie my chcemy tu pracować i być częścią tego zakładu ale nie z tym człowiekiem...
0
? 2016-04-13 09:29:16
Co RW takiego robi?
1
trak 2016-04-15 10:42:38
A mianowicie zacznę od spraw rażąco łamiących prawa pracownicze:
-urlop można brać kiedy pozwoli bo wiecznie jest mało ludzi i każe brać na telefon
-bez prawnie pracujemy w systemie równoważnym...
-szkolenia jakie kolwiek każe podpisywać bez jakich kolwiek szkoleń
-każe pracować na nie sprawnych maszynach udając ze to nie jego wina
-pomijając jaki kolwiek szacunek do człowieka,po każdej rozmowie człowiek wychodzi tak zdołowany że tylko przymus utrzymania rodziny trzyma mnie w tej firmie...ale wszystko ma swoje granicę
0
wsporniki 2016-04-15 11:08:57
To prawda!!!
0
!!! 2016-04-15 15:07:07
R.W jest tą częścią zgniłego fundamentu!!!która rujnuje ten zakład przekonując wszystkich ze buduje...On i te jego złudne działania!!!
0
.... 2016-04-21 06:24:27
R.W. gwiazdor TOR-PALu. Niedostępny bardziej od Prezesa. Człowiek, któremu jednej zimy poprzebijano wielokrotnie opony w samochodzie.... z miłości? Osoba dla której nikt i nic się nie liczy poza nim samym. Prawdziwy kierownik... zawsze sam podejmuje decyzje. Po cóż wysłuchiwać zdania swoich pracowników, po cóż brać cokolwiek pod uwagę, skoro on sam jest najlepszy! Pracownik z własnym zdaniem to pracownik zbędny!..... należy się go pozbyć. Ilu starych, zaangażowanych pracowników pozbył się nasz gwiazdor? Wielu. Czasami robił to sam, czasami przy pomocy innych, których wykorzystywał niczym narzędzia do osiągnięcia celu. Tacy ludzie jak ten pan sprawiają, że tracimy zapał i przestaje nam się cokolwiek chcieć robić w tej firmie i dla niej... i dla siebie.
Jeden z poprzedników bardzo trafnie ujął bezpośrednie kontakty z R.W. i własne odczucia po rozmowie z nim. Panie Prezesie nie ma ludzi niezastąpionych. Już czas, żeby ludzie pracujący w tartaku odetchnęli.
0
Anonim 2016-04-22 10:16:25
Zgadzam się z kolegą..pan R.W. wcale nie jest człowiekiem sukcesu. Każda inwestycja to krok ale w złą stronę. Na klockach wielka inwestycja automatyczne otwieranie klap gdzie bez łoma i młotka nie podchodż. taka automatyka że ludzie muszą ręcznie tym sterować bo nie działa. automat nie ma siły formy pchnąć a człowiek musi rękoma. i do tego tegoroczne podwyżki, poprostu ręce opadają. Kierownictwo udaje że nie widzi a ludzie muszą zap***. Dlaczego młodzi nie chcą pracować?? A to dlatego że tam nic nie działa i trzeba samemu wszystko pchać. Zastanawia mnie fakt dlaczego jeszcze R.W. nie odpowiedział za zaniedbania BHP na wydziale. teraz widać jak spadła produkcja gdy przepisy muszą być przestrzegane. teraz widać jak ludzie się narażali za metry. nam zabrać to odrazu a taki R.W. rządzi dalej pomimo ogromnych uchybień z jego strony.
1
zadowolony 2016-04-23 11:16:05
Skoro Związki zawodowe nic,Prezes nic, to Panowie może my się zbuntujemy?Na początek PIP bo to trzeba przejść i wykazać te łamanie prawa. A jeżeli kary nałożone nie pomogą to sami na taczkę załadujmy R.W a S.P niech będzie go pchał tak jak my ręcznie paczki na wózku wpychamy...no i do tego tv musi być bo na pewno zainteresuje ich co się dzieję w tak wielkiej firmie... I skąd tak wielkie niezadowolenie ludzi
0
Dociekliwy 2016-04-23 22:42:48
W założeniach modernizacji Prezes i szykowany na Prezesa nie uwzględnili żadnego rozłącznika SEZ.
0
w dobrym kierunku 2016-04-25 08:50:23
Za nic nas mają,ale nie widać też żeby inni się do pracy tutaj pchali. R.W się sam pogrąża i w końcu tak ugrzęźnie że nic mu nie pomorze to tylko kwestia czasu. Żeby przejść z systemu równoważnego na czterobrygadowy to potrzeba dodatkową liczbę ludzi no chyba że Prezes będzie dalej pozwalał łamać prawo a pracownicy wolne będą mieli tylko na telefon i chorobowe...Koledzy zróbmy coś!!!
0
... 2016-04-27 07:36:58
To co piszecie i tak w du... Mają. Dobrze wiedzą jak to działa i działa tak jak oni chca, ich obchodzą tylko swoje posadki więc po trupach do celuuuu.... A ten dalej gwiazdorzy
0
jakkok 2016-05-10 20:35:43
No wiadomo @... firma jest dla nich ważna i robią wszystko żeby ciągle się rozwijała, szkoda, że nie zawsze idzie to w parze z dobrem pracownika, ale przynajmniej jest umowa o pracę, wszystko się z nią zgadza. Zarobki są dobre, tak samo jak i pieniądze w terminie
0
Mart 2016-05-23 17:38:07
Widziałem ofertę na stanowisko operator urządzeń i pojazdów transportowych
Powiedział by ktoś jak wygląda ta robota., jakie są warunki itd.
0
rt 2016-06-20 13:15:43
@Mart hej a na jakim portalu to wdiziales od nich?
0
... 2016-06-25 16:25:10
Tor-pal dobra firma i pracować się da tylko nie na Trac Panowie bo tam jest terrorysta kierownikiem który nie zamierza z tej funkcji rezygnować...
1
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOR-PAL;