brak logo

TOR-PAL;

Kwidzyn

Opinie o TOR-PAL;

dzieki Bogu już emeryt 2016-01-23 12:58:02
Kolego już emerycie.Zapewne wiesz że wszystkie zsady i te złe przykłady idą z samej góry.Zgadza się, że trwają kontrole z korporacji i karzdy żyje nadzieją, że skończy się samowola. Ludzie są poniewierani, na każdym kroku zabierane premie bo bilans musi się zgadzać.Ile spraw jest w sądach, a ile ludzi już wygrało procesy.To woła o pomste do nieba.Właściciele tego nie widzą?Z tego co wiem był jakiś derektor od spraw pracowniczych i nie widzi atmosfery i ze ludzie są zastraszani.Zgadza sie wypadki są wynoszone poza zakład - ostatni z listopada albo grudnia chłopakowi pocharatało ręke i ma amputowane opuszki ale cisza.Ciekawe czy zgłosili.Gdzie są służby bhp czy celuloza tego nie widzi.Jak mają przyjechać z ameryki to ida polecenia od samej gory żeby wszystko wymieniać naprawiac malować a najlepiej jak nie trzeba w danym momencie to nie pracować przy kontroli.
wsporniki 2016-02-02 21:37:00
Wszytsko prawda, przede wszystkim jest stawiany wynik a nie bezpieczeństwo.
Kierownictwo i nadzór nie widzi i nie słyszy ale raczej nie chcą, Sami każą naginać przepisy a jak się coś stanie to oczywiście on o nczym nie wiedziali, Bo nikt nie udowadni polecenia ustnego, a do wydawania poleceń na pismie to unikają,
Przepisy BHP to fikcjia liczy sie tylko wynik bo od tego jest premia.
Powini brać przkład z IP tam po kilku wypadkach wkońcu liczy się człowiek a nie wynik,
1
Jan 2 2016-02-12 20:05:59
Panie Prezesie R.L stawiam pytanie, dlaczego znikają z forum opinie o formaldehydzie z klocków podczas ich produkcji?
Produkty Silekol i Kronocol można porównać.
jan 3 2016-02-12 21:13:29
Praca dla samobójców po okresie 10-letnim pracy.
2
luq 2016-02-20 11:04:11
Atmosfera zmieni się wtedy, gdy będą lepsze warunki pracy. Na traku byłem kilka razy i nie wyobrażam sobie, jak można pracować w nocy w zimę na dworze.. Cali mokrzy, nadzwigają się.. i to za takie pieniądze. Cały zakład boi się traku.. Nikt nie chce tam iść. Ja osobiście podziwiam tych ludzi za wytrwałość.
3
ja 2016-02-22 17:45:10
Jednego się pozbyli i tylko proszę nie zapomnijcie o Rafale.W.
7
A kto to 2016-02-23 16:35:12
I na niego przyjdzie pora.
2
PRACOWNIK 2016-03-09 11:07:52
TERAZ JAK SIĘ PRACUJE WG PRZEPISÓW BHP WIDAĆ JAK BYŁY ZAWYŻONE NORMY PRZEZ KIEROWNICTWO I JAK BYŁY ŁAMANE PRZEPISY TERAZ O WIELE LEPIEJ SIĘ PRACUJE I BEZPIECZNIEJ I DOTYCZY TEŻ RÓWNIEŻ BRYGADZISTÓW BO DLA NICH RÓWNIEŻ SIĘ LICZYŁ WYNIK JEDEN PRZEZ DRUGIEGO KTO WIĘCEJ ZROBI A JAK CO DO CZEGO ILE ZROBIŁEŚ PYTAM SIĘ SAM TO ZROBIŁEŚ CZY ZROBILIŚMY. NIE DŁUGO WIELE STRACICIE PRACOWNIKÓW JAK FIRMĘ ODTWORZĄ W GRUDZIĄDZU
5
Opserwator 2016-03-11 06:41:55
Co z tego że bezpiecznie,spokojniej jak to i tak odbija się na nas,premie co raz niższe jak by to była nasza wina!?Dalej decydują o tym kiedy mamy wybierać urlopy.Dalej w razie kontroli amerykanów maszyny zostają wyłączane żeby nie wyszło jak naprawde to wszystko działa.Te nieudane inwestycje które nie zdają egzaminu!itd Pozdrawiam przyszły pracownik Garden
6
Podpowiadacz 2016-03-14 15:15:27
Na zgniłym fundamencie kadrowym Prezes nic nie wybuduje. Atut teścia w sprawach p..., zatrudnienie jako specjalisty żo.., są ośmieszające.
Należy przeczytać również umowę spółki, z której wynikają pewne barykady.
6
A kto to 2016-03-23 08:21:29
Prezes robi zebrania, szkoda że w obecności R.W., bez niego więcej by się dowiedział. Podwyżki obcinacz za opieki za urlopy wt, i te niby inwestycje.
2
marco 2016-03-25 08:17:01
R.W musi odejść
5
Zainteresowany 2016-04-01 20:54:38
Ludzie, którzy fałszywie przekonywali nas o obniżeniu zatrudnienia po inwestycjach, (w tym zięć naczelnego p.. w I.P), powinni zaprzestać sprawowania swoich nadzorczych wobec nas funkcji.
Firma nigdy nie oprze się na "dyspozycyjnych", którzy będą lizać stopy nowego Prezesa.
( Dla wyjaśnienia: zwiększoną wydajność uzyskano w wyniku zmiany schematu organizacyjnego).
3
Trac 2016-04-13 09:11:04
My nie chcemy awansów,my chcemy konkretnych działań!!! Narazie to robią z nas idiotów bo Prezes co innego a Rafał.W po staremu,brak szacunku do człowieka, głupa palenie ze to ludzie źle robią a nie jego inwestycje są nieudane,wymaga czegoś z czego nikogo nie szkoli np.zes,obsługa maszyn itd a każe to robić. Panie prezesie my chcemy tu pracować i być częścią tego zakładu ale nie z tym człowiekiem...
2
? 2016-04-13 09:29:16
Co RW takiego robi?
1
trak 2016-04-15 10:42:38
A mianowicie zacznę od spraw rażąco łamiących prawa pracownicze:
-urlop można brać kiedy pozwoli bo wiecznie jest mało ludzi i każe brać na telefon
-bez prawnie pracujemy w systemie równoważnym...
-szkolenia jakie kolwiek każe podpisywać bez jakich kolwiek szkoleń
-każe pracować na nie sprawnych maszynach udając ze to nie jego wina
-pomijając jaki kolwiek szacunek do człowieka,po każdej rozmowie człowiek wychodzi tak zdołowany że tylko przymus utrzymania rodziny trzyma mnie w tej firmie...ale wszystko ma swoje granicę
4
wsporniki 2016-04-15 11:08:57
To prawda!!!
2
!!! 2016-04-15 15:07:07
R.W jest tą częścią zgniłego fundamentu!!!która rujnuje ten zakład przekonując wszystkich ze buduje...On i te jego złudne działania!!!
2
.... 2016-04-21 06:24:27
R.W. gwiazdor TOR-PALu. Niedostępny bardziej od Prezesa. Człowiek, któremu jednej zimy poprzebijano wielokrotnie opony w samochodzie.... z miłości? Osoba dla której nikt i nic się nie liczy poza nim samym. Prawdziwy kierownik... zawsze sam podejmuje decyzje. Po cóż wysłuchiwać zdania swoich pracowników, po cóż brać cokolwiek pod uwagę, skoro on sam jest najlepszy! Pracownik z własnym zdaniem to pracownik zbędny!..... należy się go pozbyć. Ilu starych, zaangażowanych pracowników pozbył się nasz gwiazdor? Wielu. Czasami robił to sam, czasami przy pomocy innych, których wykorzystywał niczym narzędzia do osiągnięcia celu. Tacy ludzie jak ten pan sprawiają, że tracimy zapał i przestaje nam się cokolwiek chcieć robić w tej firmie i dla niej... i dla siebie.
Jeden z poprzedników bardzo trafnie ujął bezpośrednie kontakty z R.W. i własne odczucia po rozmowie z nim. Panie Prezesie nie ma ludzi niezastąpionych. Już czas, żeby ludzie pracujący w tartaku odetchnęli.
3
Anonim 2016-04-22 10:16:25
Zgadzam się z kolegą..pan R.W. wcale nie jest człowiekiem sukcesu. Każda inwestycja to krok ale w złą stronę. Na klockach wielka inwestycja automatyczne otwieranie klap gdzie bez łoma i młotka nie podchodż. taka automatyka że ludzie muszą ręcznie tym sterować bo nie działa. automat nie ma siły formy pchnąć a człowiek musi rękoma. i do tego tegoroczne podwyżki, poprostu ręce opadają. Kierownictwo udaje że nie widzi a ludzie muszą zap***. Dlaczego młodzi nie chcą pracować?? A to dlatego że tam nic nie działa i trzeba samemu wszystko pchać. Zastanawia mnie fakt dlaczego jeszcze R.W. nie odpowiedział za zaniedbania BHP na wydziale. teraz widać jak spadła produkcja gdy przepisy muszą być przestrzegane. teraz widać jak ludzie się narażali za metry. nam zabrać to odrazu a taki R.W. rządzi dalej pomimo ogromnych uchybień z jego strony.
3
zadowolony 2016-04-23 11:16:05
Skoro Związki zawodowe nic,Prezes nic, to Panowie może my się zbuntujemy?Na początek PIP bo to trzeba przejść i wykazać te łamanie prawa. A jeżeli kary nałożone nie pomogą to sami na taczkę załadujmy R.W a S.P niech będzie go pchał tak jak my ręcznie paczki na wózku wpychamy...no i do tego tv musi być bo na pewno zainteresuje ich co się dzieję w tak wielkiej firmie... I skąd tak wielkie niezadowolenie ludzi
3
Dociekliwy 2016-04-23 22:42:48
W założeniach modernizacji Prezes i szykowany na Prezesa nie uwzględnili żadnego rozłącznika SEZ.
w dobrym kierunku 2016-04-25 08:50:23
Za nic nas mają,ale nie widać też żeby inni się do pracy tutaj pchali. R.W się sam pogrąża i w końcu tak ugrzęźnie że nic mu nie pomorze to tylko kwestia czasu. Żeby przejść z systemu równoważnego na czterobrygadowy to potrzeba dodatkową liczbę ludzi no chyba że Prezes będzie dalej pozwalał łamać prawo a pracownicy wolne będą mieli tylko na telefon i chorobowe...Koledzy zróbmy coś!!!
2
... 2016-04-27 07:36:58
To co piszecie i tak w du... Mają. Dobrze wiedzą jak to działa i działa tak jak oni chca, ich obchodzą tylko swoje posadki więc po trupach do celuuuu.... A ten dalej gwiazdorzy
2
Mart 2016-05-23 17:38:07
Widziałem ofertę na stanowisko operator urządzeń i pojazdów transportowych
Powiedział by ktoś jak wygląda ta robota., jakie są warunki itd.
... 2016-06-25 16:25:10
Tor-pal dobra firma i pracować się da tylko nie na Trac Panowie bo tam jest terrorysta kierownikiem który nie zamierza z tej funkcji rezygnować...
10
AYRON 2016-07-11 18:03:55
W takim burdelu nigdy nie pracowałem jeszcze nic nie ma liczą sie tylko metry i nic więcej .Nowy prezes a nic się nie zmieniło A miały być standardy IP i co i nic. O wszystko się prosić ręce opadają a do tego najniższa krajowa . Dno totalne
4
a kto to 2016-07-19 23:20:37
Liczą się tylko metry, słuchawki i okulary, a na niesprawnych maszynach każą jechać, przykład z traku ostatnio, nożycowy na legarkach poparty.
7
pionek 2016-07-29 11:07:24
A czemu,na innych działach wystąpiły zmiany kadrowe a na traku nie? Co do maszyn to 75% wymaga kapitalnego remontu ! 5S w porządku,i z czasem to będzie działać. Ale żeby wszystko grało i się ładnie zazębiało to potrzebna jest spora liczba osób do pracy którą terorysta pozwalniał,po przenosił bo mówili mu prawdę ! A jego motywacją do pracy jest nas straszenie że zamkną nasz dział, min.dlatego brak jest młodych pracowników a i doświadczeni koledzy pracują bez entuzjazmu...Pozdrawiam
1
Masakra Kopa i nara! 2016-08-01 20:45:13
Wypadek na wydziale trak... Pan Kierownik za nie zgłoszenie wypadku i nie pójście na chorobowe zaproponuje prace na lżejszym stanowisku... Bzdura co ten człowiek jeszcze tam robi... Porażka !!
1
Masakra Kopa i nara! 2016-08-01 20:45:37
Wypadek na wydziale trak... Pan Kierownik za nie zgłoszenie wypadku i nie pójście na chorobowe zaproponuje prace na lżejszym stanowisku... Bzdura co ten człowiek jeszcze tam robi... Porażka !!
1
Masakra Kopa i nara! 2016-08-01 20:46:36
Wypadek na wydziale trak... Pan Kierownik za nie zgłoszenie wypadku i nie pójście na chorobowe zaproponuje prace na lżejszym stanowisku... Bzdura co ten człowiek jeszcze tam robi... Porażka !!
1
co tu się dzieje... 2016-08-02 16:54:24
Ciekawe z kąt weźmie to lżejsze stanowisko na tracu ? Przecież swojego nie odda!?
6
a co tam 2016-08-02 19:16:19
To wszystko jest tylko narazie, on już ma projekty, firma wchodzi i robi.
2
co mi tam 2016-08-02 22:39:09
No tak, to już się dzieje.
3
Bony M 2016-08-13 00:25:38
Bo w Masońskiej korporacji tak jest .50 zł podwyżki i uścisk dłoni pajaca zza biurka ...bezcenne ....za wszystko inne zapłacisz kartą master card ( usunięte przez administratora ) musi odejść! !!! Precz z terroryzmem na traku !!!
robot 2016-08-16 19:11:48
panie prezesie dlaczego pracownic kturzy pracujom po 5 latach majom miejszom pesje otych co teras zatrudniacie
2
FUNGI 2016-08-17 07:45:26
Buahahaaaaa.... Właśnie dlatego "majom" takie zarobki a nie inne! A tak wogóle to Wy naprawdę wierzycie w to, że Prezes przeczyta wpisy na tym forum? Moim zdaniem nawet jeśli .....to i tak nie weźmie sobie tego do serca bo "nadzór" zawsze był, jest i będzie krytykowany w każdej firmie i właśnie tacy ci "kturzy" "pracujom" tak ciężko i "majom" tak źle nigdy nie docenią tego co mają a innych obleją hejtem!
2
robot 2016-08-17 18:26:00
prezes nie musi tego czytać na forum obudzi się wtedy jak połowa ludzi odejdzie do grudziądzu
1
??? 2016-08-17 21:42:00
To może ty weś 1700zł z premią i z systemem za pracę na 4 lub 3 zmiany i utrzymaj za to rodzinę.
Co do "ą" i "ę" to tacy właśnie najlepiej wykonają tą ciężką pracę szczególnie na traku, bo studęciki za taką płacę desek łapać nie będą. Widać jaki macie szacunek dla tych słabo wykształconych robili-są dla was niczym-prawda?
2
...Łąka... 2016-08-22 07:05:56
To lipa bo elektromechanicy pracują w systemie 4 zmianowym...
1
Nuny 2016-08-25 23:39:54
Stan form na wydziale wsporników jest przerazający gorzej niz tragedia pracownicy narzekaja a utrzymanie ruchu nic z tym nie robi brakuje coraz nam wiecej sil by normalnie pracowac chcemy dodac ze poza praca tez mamy obowiazki domowe na co nam po pracy niewolniczej brakuje juz sily. Utrzymanie dokladnie jest informowane o stanie form by te formy przeciagac trzeba konia a nie czlowieka taka jest rzeczywista prawda i takich ludzi powinno postawic sie na 8h i zobaczyli jaki to jest lekki chleb. Podziekowania dla obecnego naszego kierownika który jest wzorem dla ludzi i wiele by zrobil dla nas i dla tego wydzialu ale tez nie zawsze moze. Pozdrowienia dla utrzymania ruchu zlitujcie sie na nas
8
AYRON 2016-08-27 14:34:03
Jakie utrzymanie ruchu Ci Wielcy Fachowcy powinni się ze wstydu zakopać na środku placu przy wspornikach a nie narzekać ze mają znów coś zrobić na wspornikach.Szacunek dla Naszego Kierownika wsporników za walkie o poprawę warunków naszej pracy.
2
Naga prawda 2016-08-29 00:04:32
Ok O tak zgadzam się z kolegą tam trzeba konia a nie człowieka. Wszystko jest wynikiem wieloletnich zaniedbań że strony utrzymania ruchu odkładania wszystkiego na inny dzień a może się uda i samo się naprawi albo zapomnimy i damy im spokój. Fachowcy są tak zawaleni robotą bo co naprawia to na drugi dzień już nie działa, albo od razu nie działa ale interwencja ze strony mechaników była i to się liczy a nie to czy maszyna działa. Jest kilku dobrych fachowców ale są wykorzystywane bo pokazują że chcą coś zrobić więc trzeba ich gonić i dawać dużo zadań żeby im chęci odeszły. PANOWIE CZEKAMY NA ZMIANY!!!
1
Bez planu na rodzine 2016-09-16 18:03:26
Witam kolegów z Tor-pal. Pamiętam wizytę nowego prezesa na wydziale, rzecz jasna mówił ze zrówna pensje do IP, ze poprawi byt i dobre imię Zakładu. a co się zmieniło, a to ze dal o 30% mniejsza podwyżkę jak rok temu Pan R.Lewy. Praca daje chleb owszem ale godnie tez chce pracować za podobne pieniądze co z IP. BHP te same a złotówki rożne. Podam przykłady Pan niebieski 2,700 zl. Pan czerwony 1,800 zl pan KRB 1,900 zl. i nie wspomne o tym ze nowy pracownik Tor-pal ma podobna stawkę co 5 letni pracownik. Pozdrawiam Pana Prezesa Tor-Pal
ps. nie czepiajcie się błędów ;/
7
.... 2016-10-04 12:25:32
Jak tu pracować skoro nowi niedoświadczeni pracownicy mają o 200,300zł większą motywację do pracy niż ja pracownik z 4 letnim stażem? Zwolnić i przyjąć się na nowo? Czy poprostu jest to robione specjalnie żebym sam zrezygnował z pracy Panie Prezesie...?
1
a kto to 2016-10-05 14:21:23
Zadowoleni z czego, że premia coraz mniejsza i do nadgodzin zmuszają, standardy I.P. a pieniądze trzy razy mniejsze. 15 lat doświadczenia i raptem o 300 więcej niż ten młody narybek. SUPER!
Krzychu 2016-10-06 07:25:06
My mamy nowego kierownika i jest o wiele lepiej niż było. Przyjdzie, zapyta, porozmawia, nawet na linii z nami robił! Wiele się zmienia. Premia niska, bo ciągłe awarie i tyle. Trzeba się spiąć to i premia będzie.
3
Krzychu 2016-10-07 07:16:28
Starego tu ciągle opisują na tej stronie. Zagdniesz który.
1
34 2016-10-09 11:19:05
@amil hm no wiesz tak na prawdę to zawsze jakiś powód musi być nie koniecznie musisz się tego tutaj dowiedzieć to już wie tylko ta osoba która odeszła teraz pewnie niedługo pojawi się tutaj jakas nowa oferta pracy wlansie na takie stanowisko prawda ??
Zostaw swoją opinię o TOR-PAL; - Kwidzyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOR-PAL;