Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o TOR-PAL;

Pracowałeś w firmie TOR-PAL; i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zyga - 2014-09-13 14:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
załany co ty piszesz? Pracowałem w tej firmie i powiem, że tam trzęsie całym nadzorem i wszystkim sama góra. Ta presia i przykład jak wywierać naciski idzie z góry. Wiec nie pisz bzdur i nie wprowadzaj ludzi w bład. Nie chciałbys byc traktowany jak jest traktowany nadzór. I ta złośc nienawiśc przenosi się niżej. Popracuj z górą bliżej a sam się przekopnasz jak jest. Nikt nie ma nic do powiedzenia. Osobiście zmieniłem pracę z przymusu i dobrze bo aktualnie mam odniesienie to rej całej sytuacji. Nadzór na tabletkach i ciągle po lekarzach biega.
zdjecie uzytkownika
EWA - 2014-09-13 15:38:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TRAKTOWANIE PRACOWNIKÓW WSZYSTKO SIE ZGADZA CO PISZE ZYGA PRACOWALAM TAM 23LAT
GÓRA GNEBI NADZÓR A NADZÓR PRACOWNIKÓW ZWŁASZCZA PRACOWNIKÓW TORPALA TRAGEDIA
zdjecie uzytkownika
Mlody - 2014-09-16 13:09:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poznaje dopiero Tor-Pal i nie cienszka praca jest tu problemem tylko pracownicy z długim stażem którzy chcą pokazać ze są nie zastompieni i małe zarobki,praca pod presja kumuluje się to i też tu nie posiedzę za dlugo...
zdjecie uzytkownika
rikky - 2014-09-23 23:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tro-pal jest nowoczesną firmą produkującą: palety drewniane, tarcice oraz opakowania drewniane na indywidualne zlecenie. Posiadają nowoczesne urządzenia i linie produkcyjne, umożliwiające produkcję wyrobów wysokiej jakości i powtarzalności. Miesięczna produkcja opakowań drewnianych sięga 150.000 sztuk.
zdjecie uzytkownika
FTTA - 2014-10-10 11:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Masakra...
zdjecie uzytkownika
Lako - 2014-10-27 09:05:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekaw jestem jakie to ma przełożenie na warunki oferowane pracownikom. Czy idą za tym konkretne wyniki finansowe, które w miarę spokojnie pozwalają przeżyć kolejny miesiąc czy zawsze są jakieś problemy natury finansowej..? Aktualnie nie widzę na ich stronie żadnych ofert pracy co pozwala sądzić, że nie ma rotacji i pracownicy są zadowoleni ze swojej pracy.
zdjecie uzytkownika
torpalowiec - 2014-11-01 14:36:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
lako pracuje w tej firmie... jest slabo z kasa, mija 4 rok a ja nadal ponizej 1800zl jest to praca na trzy zmiany i ciezka, takze jest lipa... na stronach ofert nie oglaszaja a przez te 4 lata juz okolo 20 ludzi sie przewineło a moze wiecej.. pracuje w tor-palu ze zgledu slabego rynku pracy w naszej okolicy, pracy na czas nie okreslony i z wypalatami na czas i tylko to mnie trzyma bo satyfkacja zadna
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-05 20:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylem w poniedzialek na rozmowie i to co uslyszalem to normalnie szok praca w systemie za najnizsza krajowa !!! Dziekuje Dowidzenia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-06 11:39:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tomek - 2014-11-05 20:04:13]:
Bzdury Pan wypisuje! Praca w systemie to wynagrodzenie zasadnicze + premia + dodatek systemowy. I w żaden sposób nie jest to najniższa krajowa. Albo Pan nie słuchał albo Pan nie uczestniczył w takiej rozmowie.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2014-11-08 06:59:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prosze Pani/a w tym co Pan/i napisal jest troche prawdy poniewaz,Jest premia (pod warunkiem wykonania normy) plus dodatek systemowy ale wynagrodzenie zasadnicze to najnizsza krajowa.
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2014-11-08 07:16:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.A wiec ile wychodzi na reke dla rozpoczynajacego prace liczac to wynagrodzenie+premia+dodatek systemowy?
Ile jest premii a ile jest tego dodatku systemowego?
Jaka atmosfera panuje na paleciarnii da sie tam przezyc? Jak wyglada tam praca ciezka jest?
Bede wdzieczny za odpowiedz.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
sraszek - 2014-11-10 21:41:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tor-żal:) AOP !!! (usunięte przez administratora) MISTRZOSTWO ŚWIATA HAHAHAHA POCHLASTAĆ SIE MOŻNA !
zdjecie uzytkownika
Adasiiio - 2014-11-15 21:40:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ile misiecznie mozna zarobic jak jest sie poczatkujacym..? Krotki opis co tam sie ogolnie robi..?
zdjecie uzytkownika
naleśnik zgredek - 2014-11-16 16:57:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do smaczek. . O jaki wpis chodzi ci ze usunięty przez administratora pytam bo śledzę te komentarze i jestem ciekaw
zdjecie uzytkownika
krokodyl kaskader - 2014-11-20 16:18:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
byłem na stronie internetowej tor-pal i widzę że jest praca idealna dla mnie jako elektromechanik. spełniam prawie wszystkie niezbędne wymagania.ale nasuwa mi się jedno ważne pytanie: co to znaczy z tą umową o pracę? chodzi mi o to czy dają wszystkim od razu czy każą mieć nadzieję że kiedyś może będzie?
zdjecie uzytkownika
info - 2014-11-21 06:54:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krokodyl kaskader - 2014-11-20 16:18:48]:
Umowa jest na pełen etat, pierwsza próbna na 3 miesiące, kolejna na kilka miesięcy i następna juz na stałe.
zdjecie uzytkownika
zalamny - 2014-12-19 19:16:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zarobki są ty takie w systemie tygodniowym na umowie 1500zl,premia,dodatki za nocki i 2 zmiany to na rękę wychodzi ok 1400zl jak juz prędzej pisałem nie placa za to co robisz tylko za to ze jesteś i jak długo pracujesz.starzy pracownicy uczą młodych ze bez różnicy co robisz i tak jest zle,wiec tu wracamy do tematu braku motywacji dla nowych pracowników.P.S.dofinansowanie do karnetu na siłownię czy kina itd to żadna motywacja Pani Moniko...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-07 13:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i pracuje tam paru rogaczy haha i to jakich
zdjecie uzytkownika
Jagna - 2015-02-10 16:15:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co wy za pierdoły tu piszecie Tor-pal to dobry zakład pracy, co wy myślicie że za granicą się zarabia więcej. A może byście chcieli leżeć i nic nie robić tylko brać kase i się cieszyć.
zdjecie uzytkownika
tracacy sily od ciezkiej pracy w torpalu - 2015-03-10 11:57:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jagna do dobrego zakladu to im bardzo bardzo daleko
zdjecie uzytkownika
M4X - 2015-03-12 11:22:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem 17 lat i co ? 1750 na rękę teraz od pół roku siedzę w uk i nie żałuję że wyjechałem.dostateczna ocena za pensje na czas i umowe na stałe pozdrawiam kolegów z działki torowej
zdjecie uzytkownika
uciwy - 2015-04-22 15:43:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuje na dziale przerobu drewna i na temat tego działu tylko sie wypowiem, i zdanie moje jest takie dopóki kierownik tego działu sie nie zmieni to nic dobrego nas nie czeka,inwestycje są robione ale nie trafione bo po kazdej inwestycji my pracownicy musimy nadrabiać to co miała robic nowa inwestycja! Przeżyłem tu nie pierwszego i nie ostatniego kierownika,ale wytrzymałość ludzi też ma jakieś granice! A to że starzy pracownicy nie chcą szkolić młodych to tylko przez to ze każdy młody zwalnia sie w ciagu trzech miesięcy albo prędzej i tak wkoło wiec zbedna jest nasza energia!Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ktototaki - 2015-04-25 20:44:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2015-01-07 13:18:24]:
może sam nim jesteś
zdjecie uzytkownika
Luzak - 2015-04-30 06:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tor-pal wydawał mi się kompetentną firmą , w której zatrudnienie nie powinno przebiegać problemowo, a tu nagle wyskakuje kwestia kierownika. Co w takim razie robi ta osoba, że trzeba ją uwzględniać w kwestii zatrudnienia...?
zdjecie uzytkownika
obzerwator - 2015-05-24 19:10:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
"Pewnie to banał psychologiczny, że są ludzie, którzy rosną tylko wtedy, gdy inni maleją, są tym bardziej kimś, im bardziej inni są nikim. Poniżanie jest najprostszym sposobem utwierdzenia się w przekonaniu, że ma się władzę."
cyt. Prof.Szahaj UMK o .... Torpalu
zdjecie uzytkownika
Andrew - 2015-06-01 20:57:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wykorzystuja to ze jest slaby rynek pracy i placa grosze aglupi ludzie robia (pracowalem tam 9 lat) zadnego szacunku dla pracownika,ludzie pracuje po kilkanascie lat i nie arabiaja 2000 zl i jezeli ktos opowiada ze w tor palu ma 2000 to plecie bzdury.Pracownicy z kilkunastoletnim stazem tyle nie maja.Firma pucuj dziada !!!!
zdjecie uzytkownika
Andrew - 2015-06-01 20:59:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem jeszcze jedno ludzie z daleka od tego tego zakładu!!!!
zdjecie uzytkownika
eryk - 2015-07-20 02:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz tor-pal poszukuje kierowcy do przewożenia drewna z lasu. Wymagania spore, bo to oprócz prawa jazdy uprawnienia na HDS, karta Kierowcy, szkolenie na przewóz rzeczy, badania lekarskie dla kierowcy, badania psychotechniczne dla kierowców, uprawnienia na żurawie samojezdne II Ż, uprawnienia na ładowarki jednonaczyniowe II KL. To wszystko kosztuje, oferują za to umowę o prace, ale jesli faktycznie jest mniej niż 2000 to się chyba nie opłaca.
zdjecie uzytkownika
dupa - 2015-07-30 03:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To na pewno się nie opłaca i nie powiedziane że to co napisali to ci dadzą!Sami chcą zarabiać jak najwięcej a nic nie robić, a od drugiego wymagania na maxa a płaca minimalna! Omijaj ta firmę szczególnie wydział ,,Trak" !!! Tam jest totalne bezprawie,i zastraszanie ludzi.
zdjecie uzytkownika
frok5 - 2015-08-23 23:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już musieli kogoś znaleźć na to miejsce o którym mówisz eryk, bo gdy ja teraz zaglądałem do nich na stronę w zakładkę praca to jest napisane, że brak aktualnych ofert pracy. Stąd wnioskuje, że oferta powinna być interesująca skoro w tak szybkim tempie znikła.No nic, jedyne co zostaje to czekać na następną.
zdjecie uzytkownika
Szkocki BHP - 2015-11-10 20:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Po tragicznych zdarzeniach wypadkowych wyszły 10-letnie ( jak mawiał R.L.) wieloletnie zaniedbania PREZESA.
zdjecie uzytkownika
alan - 2015-11-11 16:15:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Szkocki BHP , ale jakie wieloletnie zaniedbania prezesa, możesz rozwinąc, przeciez w tej branży produkcyjnej, drewnianej, palecianej, każdy pracownik pewnie zostaje wyposażony w podstawowe narzędzia pracy oraz przede wszystkim odziez ochronną, a osoby pracujące tak np.na magazynie muszą posiadac jakies uprawnienia
zdjecie uzytkownika
Bhp - 2015-11-26 12:49:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zaniedbania są i to ogromne!!! Obowiązki dla dwóch robi jedna osoba,pracownicy dźwigają więcej niż mogą,nie mówiąc nic o wybieraniu dni wolnych bo dają tak jak przełożony zadecyduje.I jest więcej niezgodności rażąco łamiących BHP ale żeby zobaczyć o czym mówię zapraszam na dział TRAK!
zdjecie uzytkownika
Zwolnij - 2015-12-02 15:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak to zaniedbania są ogromne, a jakieś zasady, własnie BHP? @bhp trochę mnie to przeraża, zwłaszcza że @Szkocki BHP zdaje się to potwierdzać ;/ nieprzyjemnie, a słyszałem że podwyżki mają iść, to prawda?
zdjecie uzytkownika
operator - 2016-01-06 14:19:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie zgłasza się tylko wypadki śmiertelne ( nie do ukrycia ).
Inne jak ten z 20.12.15 na tartaku już nie.
zdjecie uzytkownika
Zwolnij - 2016-01-07 14:58:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jaki to jest dokładnie wypadek, bo mnie teraz bardzo zaciekawiłeś tym co mówisz, ogólnie na tartaku trzeba po prostu na siebie uważać, a nie się potem dziwić że coś
zdjecie uzytkownika
muszkieter - 2016-01-11 12:50:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Zwolnij - 2015-12-02 15:24:07]:
A jak myślicie dlaczego tak się dzieje, bo wszelkie zasady bhp ustala
prezes i kierownicy postawienie kilku znaków i wlepienie bezpodstawnych nagan
nie rozwiąże problemu wypadków.Nie słucha się dobrych rad pracowników wręcz się je lekceważy,a wprowadza swoje z nikąt.Co innego instrukcje a co innego polecenia kierowniów.ELDORADO BEZPRAWIA
zdjecie uzytkownika
let me - 2016-01-21 16:38:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Zwolnij zawsze trzeba uważać, ale przecież atmosfera u nich jest na tyle dobra, że nie ma się o co obawiać. A wiadomo czy teraz jest prowadzona jakaś rekrutacja? Narzędzia pracy są zapewniane przecież.
zdjecie uzytkownika
już emeryt - 2016-01-22 18:30:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy uważasz w tym zakładzie czy nie to i tak twoja wina to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie firma poziomie wypadki sa wynoszone za bramę ludzie boja sie przyznac bo piewszy do zwolnienia kierownik.dobrze ze tam nie pracuje zbyt duzo widziałem przez ostatnie 10 lati tez cicho siedziałem ze strachu.koledzy ktorzy tam pracuja mowia ze od czasu wypadku w pazdzierniku na makulaturze nagle znajduja sie pieniadze na zabezpieczenia bhp oznakowanie a 10 lat tylko zabierali premie dawali nagany zwalniali z pracy kontrole zagraniczne sie przygladaja i nic sie niedzieje na korzyśc pracownika boja sie ze jak to wszystko ucichnie to dopiro nadzór pokaze swoje rogi wstyd
zdjecie uzytkownika
dzieki Bogu już emeryt - 2016-01-23 12:58:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego już emerycie.Zapewne wiesz że wszystkie zsady i te złe przykłady idą z samej góry.Zgadza się, że trwają kontrole z korporacji i karzdy żyje nadzieją, że skończy się samowola. Ludzie są poniewierani, na każdym kroku zabierane premie bo bilans musi się zgadzać.Ile spraw jest w sądach, a ile ludzi już wygrało procesy.To woła o pomste do nieba.Właściciele tego nie widzą?Z tego co wiem był jakiś derektor od spraw pracowniczych i nie widzi atmosfery i ze ludzie są zastraszani.Zgadza sie wypadki są wynoszone poza zakład - ostatni z listopada albo grudnia chłopakowi pocharatało ręke i ma amputowane opuszki ale cisza.Ciekawe czy zgłosili.Gdzie są służby bhp czy celuloza tego nie widzi.Jak mają przyjechać z ameryki to ida polecenia od samej gory żeby wszystko wymieniać naprawiac malować a najlepiej jak nie trzeba w danym momencie to nie pracować przy kontroli.
zdjecie uzytkownika
34 - 2016-01-29 18:16:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dzieki Bogu już emeryt no ale przeciez atmosfera w kazdej chwili moze sie zmienic na lepsze, dlaczego by nie, trzeba muslec pozytywnie, teraz szuakaja elektromechnika
zdjecie uzytkownika
wsporniki - 2016-02-02 21:37:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszytsko prawda, przede wszystkim jest stawiany wynik a nie bezpieczeństwo.
Kierownictwo i nadzór nie widzi i nie słyszy ale raczej nie chcą, Sami każą naginać przepisy a jak się coś stanie to oczywiście on o nczym nie wiedziali, Bo nikt nie udowadni polecenia ustnego, a do wydawania poleceń na pismie to unikają,
Przepisy BHP to fikcjia liczy sie tylko wynik bo od tego jest premia.
Powini brać przkład z IP tam po kilku wypadkach wkońcu liczy się człowiek a nie wynik,
zdjecie uzytkownika
pola - 2016-02-02 21:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak naprawde każdy zna przepisy bhp i jak jeżdzi to musi jednak o nich pamiętać dla własnego bezpieczeńtwa moim zdaniem. Poza tym wydaje mi się, ze na pewno jest okres próbny.
zdjecie uzytkownika
trututututu - 2016-02-05 21:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie bardzo wiem co ma BHP do pracy kierowcy. Każdy powinien przestrzegać zasad w firmie panujących, adekwatnie do swojego stanowiska. A firma powinna to kontrolować :)
zdjecie uzytkownika
let me - 2016-02-08 20:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno w tym zakresie każdy siebie kontruluje @trututututu. Przecież nie może być samowolki, a każdy raczej zna swoje obowiązki. A wiadomo czy wciąż szukają kogoś na elektromechanika? Dobrze, że jest umowa.
zdjecie uzytkownika
joachim - 2016-02-10 21:01:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę że jakby już nie szukali @let me to by usunęli ogłoszenie. a pewnie będą mieć sporo chętnych, bo wymagają tylko 1-rocznego doświadczenia, a ich renoma jest zachecająca.
zdjecie uzytkownika
Jan 2 - 2016-02-12 20:05:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panie Prezesie R.L stawiam pytanie, dlaczego znikają z forum opinie o formaldehydzie z klocków podczas ich produkcji?
Produkty Silekol i Kronocol można porównać.
zdjecie uzytkownika
santi - 2016-02-12 21:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jan 2 - 2016-02-12 20:05:59]:
nie widziałem szczerze mówiac ostatnio żeby akurat tutaj z forum coś znikało. Znikają szybko oferty pracy do nich - teraz została tylko ta dla elektromechanika
zdjecie uzytkownika
jan 3 - 2016-02-12 21:13:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [santi - 2016-02-12 21:03:39]:
Praca dla samobójców po okresie 10-letnim pracy.
zdjecie uzytkownika
dupa - 2016-02-13 07:38:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Renomą firmy żołądka nie napełnisz,a poza niskimi zarobkami a raczej nie adekwatnymi do danych obowiązków,dochodzi jeszcze stres i robienie przez przełożonych z ludzi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każą podpisywać się pod wszystkim co chroni ich tyłki a rzeczywistość jest zupełnie inna. Wszyscy liczą na poprawę i zmianę kierownictwa po kontrolach amerykańskich delegatów a jak to nic nie zmieni to dla wielu z nas alternatywą będzie nowo otwierająca się firma w Grudziądzu...

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie TOR-PAL;!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TOR-PAL;

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert