brak logo

Timac Agro Polska

Poznań

Opinie o Timac Agro Polska

zwolniona 2014-01-28 02:03
Nie pracuję w Timacu już od roku i powiem tak: trzeba być kompetentnym i mieć wyniki. Jak wszędzie. Atmosfera dobra, socjal genialny, wyposażenie pracownika bardzo dobre. Zarobki wysokie, jeśli osiąga się wymagane (niezbyt wygórowane) normy. Dyrekorzy Regionalni rzeczowi i raczej pomocni, choć pod presją GÓRY.
Wsparcie zespołu Doradców fantastyczne.
Wady? Okropny i wszechobecny controlling (do tej pory boję się dźwięku dzwonka z nokii C5, który mialam ustawiony na Dyrektora...)
Brak GPS w autach. Firma z góry ufa ludziom. Wspominam dobrze, nie dałam rady, zbyt trudny teren.
22
pytajnik 2014-11-13 23:02
Witam, czy może ktoś napisać nieco więcej informacji na ten temat? Przyznam że martwi mnie fakt, iż ogłoszenia o pracę w kujawsko-pomorskim pojawiają się co jakiś czas od długiego czasu i tu pytaie, czy nie mogą nikogo znaleźć, czy może zwalniają ludzi co chwilę?
lizak 2014-12-15 19:12
a na jakim terenie pracowałaś?
Czy może ktoś coś napisać na temat stanowiska KAM ds. Zootechniki? Czy koniecznie trzeba mieć wykształcenie zootechniczne?
5
Gall 2015-04-23 18:50
od roku 2014 - masakra ciśnienie z góry, stale presja - która jest wszędzie odczuwalna nieważne czy rozmawia się z dyrektorem czy pracownikami biura... spięcie ciśnienie to normalka a szanowna Pani zarządzająca to już stale uprawia mobbing na czele z dyr. handlowymi. Pieniądze małe i nie warte nerwów i zachodu.
4
bomb 2015-07-10 21:40
Więc o jakich pieniądzach rozmawiamy. Myslę o przejściu do Timaca z dużej dystrybucji. Też tu ciśnienia i kontrollingu nie brak, a pracuje się dla pieniędzy.
Proszę o rzeczowe info czego można się spodziewać. Każdy teren jest trudny.
efenberg 2015-07-20 22:12
3500 - 5000 brutto plus premie.nie zrobisz rentowności w ciągu 3 mies. lecisz z roboty.towar bardzo drogi,przynajmniej 2x droższy niż konkurencji.sprzedajesz "wodę święconą".dobra szkołą dla chcących się poduczyć i iśc do dystrybucji.
2
Jaro 2015-11-09 22:17
to od razu idź do dystrybucji jak chcesz być sprzedawcą a nie doradcą,czarów nie sprzedajesz tylko wprowadzasz zaawansowaną biotechnologie w produkcję upraw.
1
mizior 72 2015-11-15 02:30
Pracowałem w Timacu kilka lat - nie narzekałem, spróbowałem jednak pracy u konkurencji - w polskiej firmie. Niestety Timac daje lepsze bez porównania warunki pracy i płacy - nie śledzą cię GPSem, wystarczy uczciwie popracować 4 dni w tygodniu, żeby zrobić te 4000- 5000 zł na rękę. Wpisy o kontrolingu ...nie wiem, u mnie tego nie było, ale są różne regiony i różni dyrektorzy...firmę tworzą przecież ludzi. Pozdrawiam.
8
mizior 72 2015-11-15 02:34
Firma ok - dobry socjal, samochód bez gpsa, niezłe zarobki - trudny do sprzedaży produkt..ale coś za coś, można sprzedawać szajs i mieć niską prowizję albo dobry towar i zarabiać.
2
marcin 2016-03-19 21:57
jakie warunkin oferuje firma. i jakimi autami jeżdżą handlowcy. W poprzedniej firmie jeździłem toyotą i same problemy z tym miałem.
cvbj 2016-05-05 22:44
@kadik łaski nikt nie robi. Musisz dostać podstawę pensji. Ja nie widziałam firmy gdzie nie daliby podstawy...
czarna mamba 2017-01-18 17:59
W firmie liczą się wszyscy od Dyrektora Regionalengo w górę, reszta to mięso armatnie ale wmawi się, że doradca to najważniejsza osoba w fimie "bla bla bla".... Pracownicy w biurze może nie wszyscy ale większość traktujaą doradców jako gorszych od siebie oddzwaniają tylko do osób ważnych w firmie, Ty musisz czekać na swoją kolejke nawet kilka dni jak komuś sie przypomnisz :-). Towar drogi, zarobisz jak sprzedaż a, że jako nowy sprzedaż na bank mało to mało zarobisz, swoji ludzie mają najlepsze gospodarstwa w danym terenie, który otrzymasz reszte musisz dłubać i możesz się nigdy nie dodłubać bo szybciej wylecisz z roboty. Praca dla twardzieli bez większysz szans na awans. Z jakiej pozycji startujesz w firmie na dzisiaj na takiej możesz jedynie skończyć. Każda decyzje akcetuje Pani zarządzająca reszta to tylko wykonawcy.
3
Hanna 2017-03-01 11:34
Ostatnio pojawiła się oferta pracy - stanowisko Regionalny Dyrektor Sprzedaży! Myślicie, że to ciężka praca?
Hiob 2017-03-10 23:53
Praca ciężka jak wszędzie. Branża rolnicza sama w sobie jest trudna "...szlak dla zawodowców jak się nie czujesz się nie pchaj bo nogi możesz połamać..."
Rada dla kolegów i koleżanek którzy rozpoczynają karierę handlowca w branży rolniczej jest ciężko a moim zdaniem będzie jeszcze gorzej. Firm przybywa klientów ubywa walka w terenie coraz większa w każdej gałęzi rolnictwa czy to w produkcji roślinnej czy zwierzęcej. Ci którzy pracują w tej branży wiedzą o czym mówię.
Porada dla handlowców: To wy utrzymujecie te firmy i wynik jest uwarunkowany waszą pracą. wymagajcie zwłaszcza finansowo 5000 netto podstawy powinno być normą. Praca handlowca jest ciężka pracą ale w innych branżach handlowcy zarabiają ko 10000zł netto oczywiście nie od razu.
Faktem jest że mało kto decyduje się rozmawiać o podwyżce po osiągnięciu sukcesów co jest dziwne. Zobaczcie ile firm z branży rolniczej szuka handlowców do pracy !!! wcale nie jest tak łatwo znaleźć dobrego handlowca jak wam mówią.
Pozdrawiam
1
Hanna 2017-03-14 12:03
@Hiob dziękuję za informację. A co w Timac Agro Polska cenisz najbardziej?
Zainteresowany pracą 2017-05-15 21:44
Witajcie Recenzenci!

Co możecie powiedzieć o stanowisku przedstawiciel handlowego w firmie TIMAC AGRO? np.
- Jak duży region oni obsługują?
- Czy stres i pośpiech są na porządku dziennym?
- Czy cele sprzedażowe są jasne i do wykonania jeżeli ktoś pracuje sumiennie?
- Czy są problemy z wzięciem kilkudniowego urlopu?
- Czy praca odbywa się również w soboty?

Mam też kilka innych pytań:
1. Czy 4000zł brutto podstawy, to wszystko co może zaproponować firma TIMAC AGRO na początek?
2. Czy szkolenia na początku pracy, jasno przedstawiają strategie firmy i dobrze przygotowują do wykonywania pracy?
3. Po jakim okresie pracy mogę się spodziewać rosnącej podstawy, cz raczej to co dostaniesz na początku zostaje na wieki (4000 brutto)?
4. Po jakim okresie mogę się spodziewać premii, prowizji? (oczywiście za dobry wyniki wykonywanej pracy)
5. Czy wykonanie planu (jeżeli jest możliwe) +/- 8-9h/24 pon. - pt. Czy praca raczej powyżej 10h na dobę, ilość wizyt dzienna realna . Czy wizyty najpierw planujemy i zapowiadamy, czy są one spontaniczne?
6. Ciągłe pozyskiwanie nowych klientów, czy raczej jest jakaś konkretna baza stałych klientów, a może jest ona jedynie przypisane do obecnych już PH?
7. Czy wsparcie zespołu jest realne, czy raczej skazany jesteś sam na siebie?
8. Czy raportować trzeba każdą godzinę pracy skrupulatnie?

Pozdrawiam,
Zainteresowany pracą
4
Agent 2017-05-26 16:55
Rozmowy firma prowadzi jednocześnie z dwoma kandydatami, jak dla mnie to mało profesjonalne zachowanie, szczególnie, że zapomina o tym wcześniej uprzedzić. Spóźniania się na rozmowę, o stroju Pana rekrutującego już nie wspomnę: T-shirt i tyle w tym temacie. Lekceważące podejście, pokazywanie wyższości, ogólnie słabizna. Czy warto po takiej wizytówce podjąć pracę w tej firmie?
3
Hanna 2017-05-29 10:21
@Agent, według Ciebie rekruter ma lekceważące podejście do kandydata. Co masz na myśli? W jaki sposób się to przejawia? O jakie stanowisko się ubiegałeś? Co więcej możesz napisać o przebiegu rekrutacji?
obiektywna 2017-06-02 21:36
Zioniesz jadem bo nie zostałeś przyjęty? Jakie żałosne:)
1
Agent 2017-06-06 21:54
Po takim spotkaniu to nie byłem zainteresowany pracą w tej firmie, a Ty na czyje zlecenie piszesz te opinie?
2
doradca 2017-07-03 21:24
Bardzo toksyczna firma ! Liczy się to komu w tyłek wchodzisz a nie to, jak pracujesz. Wszyscy wszystkich obgadują, brak profesjonalizmu na każdym szczeblu. Dzisiaj Cie lubią jutro obgadują. Pozwalają na mobbing na każdym szczeblu od Pani Prezes po dyrektorów i pracowników szeregowych. Duzo nieuczciwyh praktyk na ktore jest przymykane oko. Nie polecam, strata czasu
7
Gość 2017-07-27 17:14
To jest bardzo dziwna firma. W trakcie gdy rekrutuja jedna osobę i nie dają jednoznacznej odpowiedzi, bo każą na nią czekać. To już zamieszczają kolejne ogłoszenie że szukają osoby na to samo miejsce. Dobrze ze opuscilem te firmę.
1
Aga 2017-08-19 21:35
Masz rację mobbing ze strony pani prezes to norma uwielbia upokarzać pracowników przed ich kolegami .
Zostaw swoją opinię o Timac Agro Polska - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Timac Agro Polska