Novostrat Sp. z o.o.

Olszyna

Opinie o Novostrat Sp. z o.o.

Nickk 2015-11-26 20:48
Niestety potwierdzam wszystkie (negatywne)zamieszczone tu komentarze. Pracy w biurze w Novostracie nie poleciłabym najgorszemu wrogowi.
2
wojtek1970 2016-02-02 10:32
Witam.To prawda NOVOSTRAT się już skończył,teraz jest duża rotacja,bo zatrudniają przez agencje.Pracujesz 1-szy m-c na umowę-zlecenie i wypad,będzie nowy pracownik za grosze.Więc jaka płaca,taka praca,a ludzie chcą szczerze pracować tylko za godne pieniądze!!!
byla pracownica 2016-02-27 07:49
Smiesznie male pieniadze dla prcownika biurowego z kilkoma jezykami i z doswiadczeniem ...po odliczeniu dojazdow,kredytow,nie wiele na zycie. Nie polecam.
1
re 2016-03-02 11:40
novostrat olszyna
ma ktos e-mail do olszyny aby cv wyslac?
xxx 2016-04-15 20:42
a co do pracy na produkcji...nikt nie wspomina o wypadkach?ostatnio dużo ich tam,maszyny wadliwe,wciągają ludziom ręce i nie tylko,dlaczego ,za takie wypadki karze się pracowników naganą?szkoda się rozpisywać....
1
ok 2016-04-19 15:57
Praca w biurze wymagająca, ale jak się wdrożysz to do ogarnięcia. Dużo wyzwań ale i możliwości nauki. Chętnie wysyłają pracowników na szkolenia, fajne wynagrodzenie. Faktycznie szefowa dość specyficzna nie każdemu podchodzi, w tym sensie, że wymaga (do czego jako szef ma prawo przecież), jest konsekwentna i dba o każdy szczególik. Trochę upierdliwa, ale bez przesady- jak robisz swoje to chwali i odpowiednio wynagradza. Nie musisz się bać wyrażać własnej opinii czy rzucać pomysłami, bo faktycznie są one brane po uwagę- nie to co polscy szefowie, którzy zaraz takich ludzi zwalniają bądź gaszą....
1
:() 2016-05-26 10:51
chce złorzyc cv do fabryki w olszynie. Nic nie wiem o tym zakladzie .Czy tam nic nie smierdzi chemikaliajmi? czy jest wporzadku?
jak placa na stanowisku praccownika fizycznego. Ile zmian jest?
robotnik/robotnica 2016-06-20 14:12
Płaca 1850zł brutto (12zł brutto/h) - czyli minimalna pensja. Praca oczywiście trzyzmianowa. Kicha straszna. Nie ma chętnych do roboty. Cały czas są ogłoszenia w urzędzie pracy w Lubaniu - zobacz na stronie UP. Wynagrodzenie zdaje się że jest też tam podane.
a 2016-06-21 12:41
a paca cos za dojazdy? sa tam 50% i 100%
Hej 2016-07-09 23:50
Najlepsza praca w okolicy wypłata przet termin
Premie za frequenza premie za wydajność
Fajne kierownik ja naprawdę nie wiem co loży czekają.
3
Były pracownik 2016-08-18 12:04
O podwyżkę łatwo:
1) masaż pleców = podwyżka co nie Mar....
2) lizanie pośladków =podwyżka
OGÓLNIE trzeba mocno lizać to nawet 16 zł można mieć. Premię raz dają a raz nie. Teraz było 100zł które ponoć kadrowa zapomniała wypłacić a miesiąc temu 180zł. No i ogólnie kierownicy z Maroko mogą wszystko nawet kłamać a Mohammed z Arteca nawet psuć maszynę i ok jest. W nocy jest spokój bo Maroko śpi.
3
Jurka 2016-08-18 12:14
Nadgodzin mało za dojazdy nic nie płacą
Oloo 2016-08-19 08:45
Jak lubisz kręcić lody to tak, poprawiło się, można nawet nakręcić 20zł/h jak jeden były kierownic który jest teraz na produkcji
1
tradek 2016-08-19 14:39
2-3 letnie doświadczenie to nie jest duży wymóg do spełnienia, a przynajmniej można być pewnym pewnej umowy.
3
Lokalny Patriota 2017-02-26 01:07
Dramat masakra,dno. Rasizm,mobing,wyzysk przez ciapatych i to na naszej własnej Polskiej ziemi.Praca w ciężkich warunkach,gorac mała wilgotność powietrza,izobutan w powietrzu plus trujacy granulat, spalany w temp.220'C wszystko to w innych krajach jest jako szkodliwe,ale nie w tym wspaniałym zakładzie pracy gdzie ma to zdrowotny wręcz wpływ na organizm człowieka,gdyż jak to twierdzi
BHP-owiec nie ma norm,aby stwierdzić szkodliwość tych substancji. Za ciężką pracę na produkcji oferują wodę z maszyny z wodociągów miesjkich, która nigdy nikt nie widzial,żeby była serwisowana czyszczona czy w jakikolwiek sposób sprawdzana i dziwią się ze później ludzie sraczki dostają. Minimalna krajowa plus premię uznaniowe za podpierdalanie, atmosfera straszna z naciskiem na produkcję i prace na maksymalnych obrotach na grono ciapatych,którzy za miesiąc dostają ok.3500e przy stawce 12zł/B dla pracownika produkcji. Masakra stare duchy już meblowki się w grobach przewracają jak widzą co się dzieje na naszej ziemi. Polska dla Polaków !!!
21
nowa 2017-05-15 18:32
Staram się o prace w firmie Novostrat :) potrzebuję informacji na temat pracowników biurowych :P da się z nimi wytrzymać :P ?
2
Tom Tailer 2017-05-22 20:03
Poczytaj wyżej to zobaczysz
1
CACY 2017-07-01 16:10
Najważniejsze żeby się nie szanować to można osiągnąć dużo tak jak jeden z mechaników. Przytula się z Tomem Tailorem i ma 20zl
4
Iza 2017-07-24 07:58
@CACY dlaczego uważasz w ten sposób? Możesz rozwinąć swoją myśl? @nowa i jak wrażenia z pierwszych dni pracy? Udało się zatrudnić? Każda opinia jest bezcenna dla forumowiczów szukających ofert pracy.
1
CACY 2017-07-27 06:53
Kolesiostwo na najwyższym poziomie. Najlepiej przejść na islam i lizać tyłki z Maroko i dawać klepać się po plecach
Lalanna 2017-07-27 19:42
Iza, szkoda tylko że opinie, które zawierają najwięcej prawdy są usuwane z forum.
1
UK 2017-08-06 19:00
Ogolnie kto chce pracowaca to budzie pracowaca, praca leka raz lepiju raz gorzuj. Trzebaju si latac po kierownika i budzie dobrzu, malu placa, duzo godziny, ukraincy robiju najgorsza pracu
Paweł 2017-08-07 16:52
Zanim złożycie papiery odpowiedzcie sobie na pytanie dlaczego jest taka rotacja i ciągle kogoś szukają nie tylko na produkcję,biura itp. Miałem niewatpliwą nieprzyjemność tam pracować. Brak poszanowania za plecami cię obsmarują/doniosą do kolegów maroko.na początku obiecuja gruszki na wierzbie, przychodzi co do czego a tu figa. Podwyżkę zaproponują jak będziesz się zwalniać. Na produkcji praca w hałasie, smrodzie oczywiście brak szkodliwego bo wszystko jest w najlepszym porządku.
1
Enka 2017-08-10 21:08
A słyszałam, że nawed Hans robi z ukraincami, a tak krzyczał że wszystkich wykończy niech mu tylko ich dadzą, 10 dni i wszyscy wruca do domu
2
... 2017-08-11 12:30
Wszyscy robią z ukraincami nawet na widlakach jeżdżą aż strach chodzić po halach. Dla własnego bezpieczeństwa lepiej pilnować maszyny bo ze słuchawkami w uszach jeżdżą muzyki słuchają i na nic nie patrzą. Teraz wymyślili zakaz używania telefonów bo koledzy z Ukrainy na nic mają jakiekolwiek BHP i na przypale słuchawki w uszy: )
Teraz jak coś będzie potrzeba od majstra to gołębie będziemy wysyłać bo wielki brat patrzy z góry hehe :)
3
Iza 2017-08-14 10:40
@paweł rotacja w Novostrat może wynikać z wielu rzeczy, wcale nie musi być tak, że ludzie zwalniają się tylko i wyłącznie ze względu na warunki pracy. Co prawda teraz aktualnych ofert pracy brak, więc może coś uległo w tej kwestii zmianie?
1
pogo 2017-08-14 10:47
no bo są ukraińcy.ale nikt nie pyta jak się z nimi pracuje
1
Iza 2017-08-24 07:02
@pogo więc? Jak się tobie osobiście pracuje z pracownikami narodowości ukraińskiej? Czujesz różnice we współpracy z nimi w porównaniu do pracowników z Polski?
1
Frodo 2017-08-24 22:55
"Ofcorsa", że czuję różnicę. Ukraińcy nic nie robią, chodzą co godzinę na fajkę - 15-sto minutową a tak naprawdę nikt nad nimi nie panuje. Jest paru w porządku, pracowitych ale można ich policzyć na jednej dłoni a reszta powie "ja nie pojemaju" i robią co im pasuje
1
pogo 2017-08-30 21:55
Mi osobiście raczej ciężko ,zbyt często słyszę ja nie znaju .komunikacja jest wielkim problem.jak nie wytłumaczę ukraińcowi jego pracy to muszę to robić zamiast niego.to tak jak pewna dziewczyna na bąblach nie potrafiła wytłumaczyć gościowi jego zadania pracowała za dwoje i wepchała ręce w wałki.jak widać to są problemy nie tylko moje.
1
Iza 2017-09-02 18:40
@frodo, @pogo, w takim razie czy ktoś ich rozlicza z tego co robią w Novostracie? Wiadomo, że są bariery językowe ale to nie upoważnia nikogo do tego, żeby nie wykonywać powierzonych obowiązków, które ktoś musi robić za tę osobę ostatecznie.
2
Frodo 2017-09-04 18:28
Majster się głupio usmiechnie i ma to glemboko powie sami sobie radzicie i pujdzie. Ale teraz będzie spokój bo Ukraina nie będzie pracować za 10zl
1
kryml 2017-09-05 06:59
To będą mieli więcej niż niektórzy polacy.jak tak dalej pójdzie trzeba bedzie sie zwolnić ,i przez lidie przyjąć się jako ukrainiec.
pogo 2017-09-05 14:32
Nie można tak powiedzieć że majster się tylko uśmiechnie.aczkolwiek polaka zrąbie za niedopełnienie obowiązków,a uk.nie.w takim przypadku wszyscy jesteśmy mistrzami .A odnośnie tych 10 zł.o co chodzi z Ukrainą?
1
... 2017-09-08 14:47
Czytam te wszystkie Wasze opinie i ręce opadają. Skoro uważacie, że najniższa krajowa jest dla Was wszystkich upokorzeniem i nie jest adekwatna do Waszych umiejętności, doświadczenia zawodowego
i wykształcenia. Piszcie CV do trzydziestu innych zakładów w okolicy. Tam dostaniecie również 13,00 brutto - max 13,50 i przez 8 godz. będziecie mieli czas na tv, mogli internecie serfować, będzie pachnieć różyczkami i będziecie mieli szum morza zamiast hałas maszyn. W Polsce nie ma obozów pracy - każdy sam osobiście ma prawo zadecydować, gdzie by chciał pracować... Jak nie chcesz pracować, to siedź w domu, tam będziesz miał "0" na godz. w garach echo i "wieczny dług" do spłacenia.
1
Iza 2017-09-10 20:03
@Frodo ale ostatecznie to przecież on będzie za to rozliczany więc nie do końca rozumiem jak może powiedzieć, że "radźcie sobie sami". Źle rozumiem tę sytuację czy w Novostrat Sp. z o.o. chodzi o co innego i jest inny system rozliczania?
1
pogo 2017-09-10 22:03
System rozliczeń jest taki jak wszędzie.są wymagania wobec majstra ,a on wymaga od innych podwładnych.problem stanowi że od polaka(polki) wymaga sie o wiele więcej ,i to na nich spoczywa dobro produkcji.a ukraińcy widząc to wykorzystują sytuację(nie wszyscy).nie można wsadzać ich do jednego worka.ale będząc w pracy za granicą powinni się bardziej przykładać
pogo 2017-09-10 22:06
System rozliczeń jest taki jak wszędzie.są wymagania wobec majstra ,a on wymaga od innych podwładnych.problem stanowi że od polaka(polki) wymaga sie o wiele więcej ,i to na nich spoczywa dobro produkcji.a ukraińcy widząc to wykorzystują sytuację(nie wszyscy).nie można wsadzać ich do jednego worka.ale będząc w pracy za granicą powinni się bardziej przykładać
??? 2017-09-10 22:14
@Iza, odpowiem Ci na to pytanie. Pracownicy narodowości ukraińskiej nie są traktowani gorzej niż nasi kochani rodacy, którzy mają przyjemność pracować w firmie Novostrat sp. z o.o. Fredo ma takie rozeznanie w sytuacji pracownika ukraińskiego - jak w polskiej ortografii, czyli żadne. Nie wierzę, żeby majster, którykolwiek, a jest ich trzech plus trzech zastępców powiedział: "radźcie sobie sami". Wręcz przeciwnie: nauczy, przypilnuje, dogląda i czuwa nad każdym z nich podczas pracy na powierzonym stanowisku. Nikt z narodowości ukraińskiej nie jest: gnębiony, poniewierany, prześladowany, tyranizowany i WYZYSKIWANY (każdy z nich indywidualnie zgodził się na warunki pracy i płacy, które mają zawarte są w umowie).
pogo 2017-09-11 12:54
ojjojoj troszku to za bardzo pokolorowałaś.ale niech będzie,po ..prostu sprawa przedstawia się tak.oni są przyjęci i tak już zostaje i nikogo nie obchodzi czy on( ona) się nadaje czy nie. Przyjeżdrza na parę miesięcy i męczy siebie i innych.niestety brak pracowników z polski ma to do siebie że będą nas odwiedzać pracownicy ze wschodu.ale powinna być jakaś selekcja a nie na hura .albo podwyższyć płace wtedy znajdą się polacy gotowi do pracy...
1
??? 2017-09-12 08:25
@pogo, a czy Ty uważasz, że im jest tutaj miło? Rozłąka z rodziną i przyjaciółmi. Inne złe strony takiej emigracji zarobkowej to obcość w nowym środowisku, problemy z komunikacją w obcym języku czy obawy o dyskryminację w pracy. Motywacja do wyjazdu pracowników ze Wschodu to: wyższe zarobki oraz zdobycie doświadczenia i nowych umiejętności, w tym również umiejętności językowych. Analogicznie przedstawia się emigracja zarobkowa naszych koleżanek i kolegów wyjeżdżających na Zachód. Także nie żałuj im i pomyśl o swoich koleżankach i kolegach, którzy ryją na zachodzie za najniższą stawkę godzinową - bardzo często w złych warunkach. Mieszkamy blisko granicy, dlatego nam teraz ich tutaj BRAKUJE.
Frodo 2017-09-13 16:36
Jakoś nowych Ukraińców nie widać ???? może z 3 przyszło a 11 pojechało. Mówiono że robota za ciężka jak na te 10zl
1
Volodymyr 2017-09-13 17:44
Lidka it's that you?
2
??? 2017-09-14 09:40
@Volodymyr - szukaj, ale nie tutaj...
??? 2017-09-14 09:49
@Volodymyr - szukaj, ale nie tutaj...
P-ce 2017-09-14 18:35
Na początku byłem trochę zły,że firma przeniosła się do was,bo my straciliśmy pracę jak tylko was wyszkoliliśmy,ale jak czytam co tam się teraz dzieje,to może i lepiej.W Pabianicach nie było tak żle,dopiero pod koniec jak dyrektorzy zaczęli okradać lionela,a w końcu uciekli do konkurencji,zabierając najlepszego klienta...Zarobki też były większe-na produkcji,w systemie lub z nadgodz. do 4500zł,ale to przy ostrej tyrce.Ja dobijałem do 3000zł w latach 2008/11.
ppp 2017-09-14 18:46
ooo kolega widzę w Lindalu też pracował....To się pewnie znamy,bo ja wcześniej u Dybca he he
??? 2017-09-15 10:08
@Lokalny Patriota - w Olszynie na pewno nie jest gorzej, niż było w Pabianicach, jest dużo lepiej. Frodo i pogo - uprawiają trollowanie. Dwa trolle próbują wpłynąć na innych użytkowników forum na zlecenie... . Przekazują bardzo często fałszywe newsy.
dajo 2017-09-17 11:09
4500 ....chyba we dwóch .jak wyskrobiesz 2000 to dobry miesiąc.
Oui 2017-09-17 18:24
Ale chodzi o finansowy aspekt czy atmosfera pracy? Z tego co czytam atmosfera jest tragiczna a w Pabianicach była ponoć spoko. Co do zarobków nie ma tragedii, nawet bez nadgodzin wychodzi koło 2tys. Netto. Pracowników nie ma pewnie ze względu na tą atmosferę, bo nie każdy chce się przytulać z kierownikiem. Każdy sobie robi co chce i na co mu godność pozwala
Zostaw swoją opinię o Novostrat Sp. z o.o. - Olszyna
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Novostrat Sp. z o.o.