brak logo

novostrat

Łódź

Opinie o novostrat

Koza 2014-11-20 15:42:19
Aż tak źle?
Ale dlaczego?
Może akurat ludzi znajdują nieodpowiednich?
heniek 2014-11-24 09:36:40
Nieodpowiedni to są tam zarządzający i atmosfera, w której trzeba pracować. Kierownictwo nie pojmuje, że ludzi trzeba szanować! Nie słyszałem aby w okolicy była druga taka firma, w której byłaby taka ogromna rotacja pracowników biurowych w tak krótkim czasie! Poczytaj dobrze i ze zrozumieniem wszystkie powyższe komentarze...A jak chcesz przekonać się na własnej skórze - aplikuj :) Powodzenia!
3
Jaa_ 2015-01-08 15:44:54
Praca w biurze to porażka. Rozmowa kwalifikacyjna niby ok - miło itd. ale jak już cie przyjmą to się zaczyna. Francuzka w roli kierowniczki nie szanuje ludzi i nierówno ich traktuje - ucieka się stamtąd szybciej niż przyjmuje. Brak perspektyw na przyszłość - nie ma mowy o jakimkolwiek awansie. Lepiej poszukać pracy w okolicy, np. Bolesławiec, Jelenia Góra czy strefa ekonomiczna niż być małpką w firmie Novostrat.
4
M. 2015-01-09 15:16:48
Byłam, widziałam, pracowałam, doświadczyłam i też szybko z biur uciekłam!!! To była moja NAJKRÓTSZA kariera zawodowa w życiu!
6
Y. 2015-01-10 12:50:32
Podpisuje się pod wpisem M. Też pracowałam w Novostacie i to bardzo krótko. Jak tylko przyszłam i zorientowałam się o co chodzi od razu zaczęłam szukać nowej pracy! O zgrozo...jak tak dalej pójdzie nie będą mięli kogo zatrudniać!
4
D. 2015-01-12 10:07:07
ale o co konkretnie chodzi? biją w tym biurze?czy po prostu nie byliście w stanie sprostać oczekiwaniom?
X. 2015-01-14 09:21:38
Nie umiesz czytać ze zrozumieniem?! Cytuję z powyższych komentarzy: NIE SZANUJĄ LUDZI, PONIŻAJĄ I TRAKTUJĄ JAK MAŁPKI które notabene mają zapierniczać za dwoje lub troje (np. w czasie urlopów) - oczywiście zero premii czy nawet słowa "dziękuję". Poza tym to nie jest normalne że traktują cię gorzej tylko dlatego że jesteś Polakiem. A co do sprostania oczekiwaniom - czyżby aż tyle osób nie było w stanie tego zrobić? Przecież jak zatrudniają mają do dyspozycji CV kandydatów i przeprowadzają rozmowy kwalifikacyjne...Nie jest też normalne że zatrudnia się co miesiąc nową osobę a ta sama po kilku dniach lub dwóch tygodniach sama odchodzi...
Aktualnie wiele z regionie się zmieniło i spokojnie można szukać pracy w okolicy - na pewno będą lepsze warunki i atmosfera.
4
siwy 2015-01-19 21:03:52
No właśnie mam mieć tam rozmowę :) Przerażacie mnie, opowiedzcie więcej.

Dla mnie te 2 tysiące od nich to i tak złapanie Pana Boga za nogi, bo jestem z Lubania i tu niestety pracy nie ma. Żadnej.
1
qwerty 2015-01-31 09:46:26
Brednie! Praca jest tylko trzeba umieć szukać i chcieć pracować. Na stronie urzędu pracy są oferty, na portalach internetowych, serwisach biznesowo-społecznościowych itd. A skoro możesz dojeżdżać z Lubania do Olszyny to możesz też i do Wykrot, Jeleniej, Zgorzelca i okolic.
Coś mi się wydaje że francuziki sami sobie piszą te komentarze (lub każą podwładnym) bo prawda zaczyna wychodzić na światło dzienne i za chwilę nikt nie będzie chciał tam pracować. Pozdrawiam wszystkich mądrych, którzy stamtąd uciekli :)
2
asz 2015-02-15 16:18:35
Witam, byłam ostatnio na rozmowie i mam dać odpowiedź w ciągu 2 tyg. czy chcę tam pracować. Po opiniach, które tu przeczytałam, zaczynam się wahać. Czy jeśli nie na forum to jakoś na priv mógłby mi ktoś przybliżyć co nieco? Rozmowę miałam z p. V. Rzeczywiście rozmowa przebiegała miło. Wiadomo, prawdy całej pewnie się nie dowiedziałam. Pomóżcie, proszę!
1
Były pracownik biurowy 2015-02-15 18:58:43
A co tu jeszcze pisać, mówić, dopowiadać? Mało jest opinii na forum? Przeczytaj wszystkie raz jeszcze i wyciągnij wnioski.Tutaj naprawdę nie trzeba nic więcej dodawać!!!!
4
Xanax 2015-02-16 11:38:11
Dokładnie - mnóstwo informacji jest w necie. Co tu więcej pisać. Co ma Ci pani V. powiedzieć - jej zależy żeby znaleźć kogoś do pracy bo niedługo sama będzie tyrać a rady wtedy sobie nie da, oj nie! Na rozmowie jest miła, jakżeby inaczej ale uwaga - lubi się pastwić nad pracownikami! W dodatku nie traktuje pracowników równo i z szacunkiem. Nie polecam tam pracy - kołchoz! Wystarczy logicznie pomyśleć - czy jeśli wszystko byłoby ok to po co aż tyle ogłoszeń ukazujących się co chwile w necie? Ludzie uciekają stamtąd na potęgę - jak tylko po kilku dniach orientują się w co wdepnęli od razu szukają nowej pracy i zwalniają się w ekspresowym tempie.
3
anonim 2015-03-04 08:55:44
mam takie pytanko> a jak naprawde sa traktowane kobiety w biurze
PPN 2015-03-05 19:17:55
kompletnie bezsensowne to PYTANKO! mało tu na forum o pracy biurowej w firmie Novostrat? czy ktoś, gdzieś tu napisał, że dotyczą te komentarze pracowników płci męskiej? ... zanim znowu zadasz PYTANKO, to się lepiej zastanów, o co chcesz zapytać!
2
Marta 2015-03-08 13:09:32
A ta V co robi rozmowę mówi po polsku? Bo z tego co rozumiem to nie jest Polką? Trzeba znać jakiś język, żeby się dostać? Ile się zarabia?
Marta2 2015-03-08 23:07:55
Boszzzzzz widzisz i nie grzmisz! Z taką inteligencją to chyba będziesz miał/miała problem się tam dostać nawet z biegłą znajomością chińskiego :D Po zadawanych tu tych "strasznie mądrych" pytaniach potwierdza się, że co mądrzejsi czytają te opinie ze zrozumieniem i omijają Novostrat z daleka...

A V po polsku mówi choć tego nie ujawnia :) co najmniej jeden język obcy trzeba znać - nie trzeba być zbytnio inteligentnym i rozgarniętym żeby wyczytać to w ogłoszeniach na stanowiska biurowe do Novostratu!
4
krzychu 2015-03-10 02:27:59
Pracowalem 3 lata na produkcji w pabianicach i bardzo sobie chwale :) niestety zakład sie pprzeniósl calkowicie do olszyny i nam podziekowali:) kasa dobra, ludzie tez byli wporzadku, wiekszosc:)
2
Popek 2015-03-10 23:31:18
Omijacie z daleka ten zakład,mobbing traktują ludzi jak psy.
Chciałem pracować ale psychicznie się nie da rady.
Ludzie pracują tam pod presją.
I co tam robią ludzie z południa których pracownicy się boją.
Jeżeli chcecie być poniewierani zapraszam do NovoStratu. Ps. Pozdrawiam tych wytrwałych.
5
Jaaaa 2015-03-20 11:06:38
Czyżby znowu się ktoś zwolnił z tego obozu pracy? Nowe ogłoszenie jest na lento na stanowisko specjalista ds. administracji. Ehh częstotliwość ukazywania się ogłoszeń ciągle na te same stanowiska mówi samo za siebie! Życzę powodzenia :)
3
www 2015-06-22 21:50:20
a jak pracuje sie na produkcji?? Też tak żle jak w biurach???
Venga 2015-07-08 11:24:25
Nowostrat pozabierał w Olszynie premie i nadgodziny dla pracowników,ludzie zaczęli się masowo zwalniać,teraz chora firma szuka naiwnych do pracy wśród bezrobotnych-to co się dzieje w tej firmie to skrajna głupota-nauczyć operatora wykonywania pracy a potem zmusić przez własną pazerność i chęć zysku do zwolnienia bo przecież nikt w niewolniczym kołchozie nie będzie robił za darmo-potem dziwią się że ludzie z tego kraju uciekają jak najdalej-tu nie będzie lepiej tylko gorzej!!!
1
qwertyz 2015-07-08 21:19:34
Bo brakuje tam porządnego dyrektora i pomysłu na zarządzanie. Za grosze nie znajdą dobrych pracowników! Jedynie takich, którzy przyjdą na krótko na tzw. "przeczekanie". Jeśli chcą żeby było dobrze muszą nauczyć się szanować ludzi i zacząć płacić dobrze. Najgorsze w tym wszystkim jest to że oszczędzają tam gdzie nie trzeba - a jak ich okradają po kontach to albo nie widzą albo udają głupa! ot tak jest w Novostracie!
BYŁY 2015-07-31 08:07:21
To najgorsza firma w okolicy,gorzej trafić nie można.W upały na hali 40 st ciepła wody nie dostaniesz,a ta co jest to albo ból brzucha albo sraczka... wentylacji nie ma bo dobro produkcji ważniejsze.Okna albo są na śruby zakręcone albo na silikon zaklejone....a taki F... ci powie jak się nie podoba to do niemiec,polaka się zwalnia za byle co...Nie ma ani jednej pozytywnej rzeczy którą mozna by napisać
1
był pracownik 2015-08-28 12:51:41
Omijajcie ten zaklad szerokim łukiem zero szacunku dla pracownikòw ścigają ludzi jak psy płacą grosze a zasuwasz za 3 osoby.Do tego nowy dyrektorek ''janeczek'' który zamiast usprawniać prace zakładu to cofa go w rozwoju i robi wszystkim pod góre. Jeszcze chwila i czarni sami beda maszyny obsługiwać.
Bas 2015-09-07 09:56:47
Powiem wam jak tam jest , tragedia tragedia zatrudniają agencje żeby szukała nowych pracowników bo wszyscy mieszkańcy i opodal juz tam pracowali i sie spażyli .Trik polega na tym że agencja niby daje 1 miesiąc umowe zlecenie a potem umowe ale tej se niedoczekacie ,będą nowi i znowu miesiąc na umowie śmieciowej wypełniom im 30 dni i tak w koło ponadto agencja zabiera prowizje od każdej waszej godziny . a komętaże pozytywne to biuro jak byliśćie tam to widzieliśćie kilka młodych ludzi przed komputerami robi swoją robote . niezawracajcie sobie du...y ta pracom bo jest do d..py . szkoda waszego czasu i nerwów lepij omijać to z daleka. NO a teraz panowie z biura powstawiajcie pare dobrych komętazy pozaprzeczejcie memu w końcu wam za to płacom .
asdfg 2015-09-10 17:01:22
Czy ty widziałeś jakiekolwiek pozytywne komentarze jeśli chodzi o pracę w biurze? Bo ja nie! Pracowałam tam...krótko! Atmosfera itd. jest masakryczna. Rotacja pracowników największa w rejonie! Obóz pracy. Na produkcji to samo!
1
Białe rękawiczki 2015-09-11 18:39:44
Jeśli uważasz, że praca w biurze i to W TYM BIURZE, to luksus dla wybranych - ZAPRASZAM!Przeżyjesz szok już po pierwszych paru godzinach, po kilku dniach zaczniesz kombinować jak się z tego "cudownego" biura wydostać, aż w końcu szybciej Cię tam nie będzie, niż się tam znajdziesz....taki to luksus pracy w biurze Novostratu!
4
xxx 2015-10-05 19:13:16
Jeśli nie rozumiesz, to sprawdź na własnej skórze - to w zasadzie jedyna droga aby ZROZUMIEĆ!!!!
2
amgam 2015-10-11 13:10:14
No i właśnie napisał to jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z biura Novostrat. Jak Ci tam tak dobrze i lubisz żeby cie traktowali jak psa itd., to siedź - na zdrowie!
Nie ma w necie ani jednej pozytywnej opinii na temat pracy w biurze - chyba nie nauczyli cie czytać ze zrozumieniem że tego nie rozumiesz. Jeden wniosek się nasuwa - po przeczytaniu opinii mało osób aplikuje do Novostrat, więc kazali napisać komuś że jest "dobrze" - BRAWO - wykazałeś/wykazałaś się! Premię chyba za ten wpis dostaniesz! :)
m.A] 2015-10-13 09:48:41
A gdzie tu ktoś napisał, że jest dobrze? Drogi/a amgam to raczej Ty nie czytasz ze zrozumieniem! Tyle jest negatywnych opini na temat pracy biurowej w Novostrat, że już więcej pisać nie trzeba."Magma" napisał/a, że nie rozumie tego fenomenu i nie jest w stanie pojąć, dlaczego jest aż tak źle. To jej "xxx" odpowiedział/a :"jeśli nie rozumiesz, to sprawdź na własnej skórze - to w zasadzie jedyna droga aby zrozumieć"!. I ja się z tym nawet zgadzam, bo jak do kogoś nie dociera i nie umie czytać ze zrozumieniem, nie umie wyciągać wniosków z doświadczeń innych, to niech idzie i sprawdza na własnej skórze i wtedy zrozumie, dlaczego w Novostrat jest źle...AŻ TAK ŹLE!
1
amgam2 2015-10-14 19:27:11
bo amgam komętarz był odpowiedzią na wpis magma. Tak myślę, w szczególności czytając wpis: "nie jestem w stanie tego pojąć co tam się dzieje że jest aż tak źle i nie polecacie. zawsze mi się wydawało że oferty pracy w biurze są ciekawe i korzystne, zarobki ok i atmosfera nie najgorsza więc serio nie rozumiem sytuacji"
świadek 2015-10-23 10:12:30
Ludzie omijajcie ten zakład szerokim łukiem,za te pieniądze które tam płacą nie warto tracić zdrowia i nerwów wierzcie mi. Dostaniecie najniższą stawkę i ma cię zapi....lać i siedzieć cicho o podwyżce zapomnijcie, za te pieniądze można szukać pracy w całej okolicy, na pewno lżejszej i milszej atmosferze.zwalniają starych pracowników a rąk do pracy brakuje, zatrudniają już kogo popadnie bo nikt tam robić nie chce, jeśli ktoś chce wdychać smród stopionego plastiku i usłyszeć że to nieszkodliwe i zarabiać grosze to serdecznie zapraszam.
1
bb 2015-11-05 02:52:29
Większość,hehe.zwłaszcza mój ulubiony kierowniczek Grzesiu...Pozdro Krzychu
bb 2015-11-05 03:06:31
ogłoszenia z Pabianic daruj sobie.Novostratu już tu nie ma.Tylko Olszyna
bbw 2015-11-05 03:19:08
To ja wam podam zarobki z czasów Novostratu w Pabianicach(ładnych kilka lat wstecz)-najpierw 14zł netto/h,potem 12zł netto/h,potem 10zł netto/h(a to już za mojej kadencji hehe)ale umowa wtedy jeszcze bezpośrednio z Novostratem.Później było już gorzej,czyli Manpower i ...7 zł netto/h.Część załogi pracowała w systemie 3 zm,a część w 4 bryg.
Nickk 2015-11-26 20:48:00
Niestety potwierdzam wszystkie (negatywne)zamieszczone tu komentarze. Pracy w biurze w Novostracie nie poleciłabym najgorszemu wrogowi.
2
wojtek1970 2016-02-02 10:32:54
Witam.To prawda NOVOSTRAT się już skończył,teraz jest duża rotacja,bo zatrudniają przez agencje.Pracujesz 1-szy m-c na umowę-zlecenie i wypad,będzie nowy pracownik za grosze.Więc jaka płaca,taka praca,a ludzie chcą szczerze pracować tylko za godne pieniądze!!!
byla pracownica 2016-02-27 07:49:31
Smiesznie male pieniadze dla prcownika biurowego z kilkoma jezykami i z doswiadczeniem ...po odliczeniu dojazdow,kredytow,nie wiele na zycie. Nie polecam.
re 2016-03-02 11:40:48
novostrat olszyna
ma ktos e-mail do olszyny aby cv wyslac?
xxx 2016-04-15 20:42:26
a co do pracy na produkcji...nikt nie wspomina o wypadkach?ostatnio dużo ich tam,maszyny wadliwe,wciągają ludziom ręce i nie tylko,dlaczego ,za takie wypadki karze się pracowników naganą?szkoda się rozpisywać....
ok 2016-04-19 15:57:52
Praca w biurze wymagająca, ale jak się wdrożysz to do ogarnięcia. Dużo wyzwań ale i możliwości nauki. Chętnie wysyłają pracowników na szkolenia, fajne wynagrodzenie. Faktycznie szefowa dość specyficzna nie każdemu podchodzi, w tym sensie, że wymaga (do czego jako szef ma prawo przecież), jest konsekwentna i dba o każdy szczególik. Trochę upierdliwa, ale bez przesady- jak robisz swoje to chwali i odpowiednio wynagradza. Nie musisz się bać wyrażać własnej opinii czy rzucać pomysłami, bo faktycznie są one brane po uwagę- nie to co polscy szefowie, którzy zaraz takich ludzi zwalniają bądź gaszą....
:() 2016-05-26 10:51:56
chce złorzyc cv do fabryki w olszynie. Nic nie wiem o tym zakladzie .Czy tam nic nie smierdzi chemikaliajmi? czy jest wporzadku?
jak placa na stanowisku praccownika fizycznego. Ile zmian jest?
robotnik/robotnica 2016-06-20 14:12:34
Płaca 1850zł brutto (12zł brutto/h) - czyli minimalna pensja. Praca oczywiście trzyzmianowa. Kicha straszna. Nie ma chętnych do roboty. Cały czas są ogłoszenia w urzędzie pracy w Lubaniu - zobacz na stronie UP. Wynagrodzenie zdaje się że jest też tam podane.
a 2016-06-21 12:41:41
a paca cos za dojazdy? sa tam 50% i 100%
Hej 2016-07-09 23:50:46
Najlepsza praca w okolicy wypłata przet termin
Premie za frequenza premie za wydajność
Fajne kierownik ja naprawdę nie wiem co loży czekają.
3
Były pracownik 2016-08-18 12:04:15
O podwyżkę łatwo:
1) masaż pleców = podwyżka co nie Mar....
2) lizanie pośladków =podwyżka
OGÓLNIE trzeba mocno lizać to nawet 16 zł można mieć. Premię raz dają a raz nie. Teraz było 100zł które ponoć kadrowa zapomniała wypłacić a miesiąc temu 180zł. No i ogólnie kierownicy z Maroko mogą wszystko nawet kłamać a Mohammed z Arteca nawet psuć maszynę i ok jest. W nocy jest spokój bo Maroko śpi.
1
Jurka 2016-08-18 12:12:57
Mohammed to ty czy jakiś inny Maroko???
Jurka 2016-08-18 12:14:41
Nadgodzin mało za dojazdy nic nie płacą
Oloo 2016-08-19 08:45:10
Jak lubisz kręcić lody to tak, poprawiło się, można nawet nakręcić 20zł/h jak jeden były kierownic który jest teraz na produkcji
tradek 2016-08-19 14:39:29
2-3 letnie doświadczenie to nie jest duży wymóg do spełnienia, a przynajmniej można być pewnym pewnej umowy.
2
Zostaw swoją opinię o novostrat - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie novostrat