Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ZEITMANN

zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-02-02 14:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zmiany - 2015-01-28 14:51:01]:
Do mnie dzis dzwonili, powiedzieli ze tworzą mój profil. Maja się odezwać
zdjecie uzytkownika
zeit - 2015-02-06 12:08:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2015-01-12 19:15:39]:
Nie pindol.U szkopów nie ma netto tylko brutto.Miałeś 12 Euro brutto plus to co napisałeś i to się zgadza.
zdjecie uzytkownika
zeit - 2015-02-06 12:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Bartek - 2015-01-12 19:15:39]:
Jak miałeś 12 Euro diety za dzień roboczy, za sobotki i niedzielki zero dodatku a za nocleg tysz becelować trza. Za 10Euro to noclegów tam już dawno ni ma dla roboli, raczej 15-20Euro a czasam i pod 30 dychy podchodzi za nocka.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-06 12:59:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zeit - 2015-02-06 12:08:10]:
ha widać żeś dużo u szkopa nie porobił i nie czaisz o co chodzi z netto/brutto. Na umowie ma stawkę godzinową która jest zawsze brutto ale do tego dają mu dodatek mieszkaniowy/samochodowy a ten dodatek jest zawsze netto bo w DE dodatki są nie opodatkowane. Czyli zyskuje szef firmy bo ci płaci czysta kase bez podatku, czyli mniej go kosztujesz. To standard i wszyscy są zadowoleni. A mieszkanie na prowincji może tyle kosztować jak pracujesz w kumatej firmie. Twoje doświadczenie nie oznacza że zawsze jest jak ty myslisz.
zdjecie uzytkownika
zeit - 2015-02-06 15:38:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2015-02-06 12:59:40]:
Chciał chyba kolege błysnąc ni.No, nie poszlo zbytnio,czytoj chopie dobre,ni. Dodatek wohnung/pkw to jest dieta dla tych co nie majom zameldowania w szkopoladii albo majom ale zapindalac muszom daleko od doma, nawet szkop dostaje jak robi delegacja. Przecie żem napisoł, że reszta gut czyli 12 dieta na reka za szychta. 12 za 5 dniowka da 60 lub jak pracuja w sobota da 72 eurkow na tydnia i to sie zgadza.Zostalo mu 2 euro z tydnia przy 6 szychtach. Dieta sa zawsze netto i to jest norma ,ale nie o to kaman, a na dietach to go walom bo aencje dajom 24 za szychta - 16-17 na auto na doba. Niech nie pindoli ze ma 12 netto na godzina roboty przez zeitmana czy inna arbeitzeit firma, bo moze miec te 12 aber nur 12 brutto a to nie jest netto. Netto to na łapa a brutto jest minus podatek.On zalezy od grupa podatkowa i jest ich szesc. xxx chyba tylko w marzenach robiles.Naczytales se w sieci albo bez jaki polski zaklad zapindalales co daje 8 roboli na jeden nocnik i muss gewerba zakladac.Twoje doswiadczenia to strasznie liche som i dalekie od norm szkopskich. Zeitmann jest gut normalna firma ale stawka za godzina niemcy dajom ZAWSZE BRUTTO a dieta netto.Schluss.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-02-06 17:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ty zeit a mógł byś po polsku ;)
Na końcu i tak dochodzimy do tych samych wniosków ;)
zdjecie uzytkownika
niki - 2015-02-09 19:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
interesuje mnie praca kierowcy w fabryce mercedesa w Stuttgarcie,moze ktos podzieli sie ze mna wiedza na ten temat?
zdjecie uzytkownika
stchani - 2015-02-10 09:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga na firmę DELTA Z MICHELSTATD ZELLERSTRASE 21 oszukuje nie wypłaca wynagrodzenia nie daje miesięcznych kart rozrachunkowych do wypłat wszelki kontakt z nimi po zatrudnieniu staje się nie możliwy tym samym załatwienie jakiej kolwiek sprawy UWAGA UWAGA
zdjecie uzytkownika
pytanie - 2015-02-12 16:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś pracuje bądz pracował przez Zeitmanna w Dreźnie,przy produkcji opakowań?
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-02-18 12:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stchani - 2015-02-10 09:03:07]:
Nie wysłali ani pieniędzy ani rozliczeń za grudzień, a my poszliśmy im na ręke i podpisaliśmy 07.01.2015 wypowiedzenia umowy z dniem 23.12.2014. Szuści, a teraz w twarz się nam smieją. Zeitmann pruje nam pomóc, ale zobaczymy co z tego będzie.
zdjecie uzytkownika
oszukany - 2015-02-18 12:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stchani - 2015-02-10 09:03:07]:
Nie wysłali ani pieniędzy ani rozliczeń za grudzień, a my poszliśmy im na ręke i podpisaliśmy 07.01.2015 wypowiedzenia umowy z dniem 23.12.2014. Szuści, a teraz w twarz się nam smieją. Zeitmann pruje nam pomóc, ale zobaczymy co z tego będzie.
zdjecie uzytkownika
candyman - 2015-02-18 14:58:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobra firma chce współpracować z innymi dobrymi firmami, w zeitmannie osoby odpowiedzialne za umowy z niemieckimi firmami mają chyba tylko parcie na kase, nia nic więcej bo ich nie interesuje to ze ich klient to oszust i opinie o tym mówią
zdjecie uzytkownika
z ciechanowca - 2015-02-18 16:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
uwaga na firme DELTA Z MICHELSTATD ZELLERSTRASE TO KRYMINOGENNA FIRMA OSZUKUJE NA CZYM TYLKO SIĘ DA NIE WYPŁACA WYNAGRODZEŃ NIE WYDAJE KART PŁAC WYSTRZEGAĆ SIĘ

zdjecie uzytkownika
piter - 2015-02-18 19:16:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja w Delcie pracowałem od sierpnia i na początku nie było żadnych problemów, pieniadze były terminowo. Może Zeitmann faktycznie powinien bardziej zwracać uwagę na wybór niemieckich klientów, ale teraz naprawdę nam pomagają. Jestem w stałym kontakcie z panią Moniką, jak i wielu innych pracowników, którzy nie dostali pieniędzy i pod tym względem nie można im nic zarzucić, bo nas nie zostawili tylko staraja się nam pomoc w odzyskaniu zaleglych wynagrodzen. A jeżeli chodzi o sama DELTE to oszuści, którzy bawia się naszym kosztem. Nie idzie się do nich dodzwonic, nie reaguja na maile, ja do dzis nie dostalem paska wyplaty za październik, a mamy luty.. szkoda gadac.. mam nadzieje ze zeitmann tym razem nie zawiedzie i odzyskamy w koncu nasze ciezko zarobione pieniadze!
zdjecie uzytkownika
hotel - 2015-02-18 20:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to pracowaliśmy razem u złodzieji z delty ja na zielonym a ty
zdjecie uzytkownika
zet - 2015-02-20 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jade do Ragensburga w srode 25 jako spawacz TIG.Do firmy zajmujacej sie naprawą jakischs automatów do napojów. KTos tam ejst lub był?? Jakie warunki mieszkaniowe ??
zdjecie uzytkownika
Merkela - 2015-02-21 14:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdro dla ekipy piromanów z Riedstadt :D
zdjecie uzytkownika
hotel - 2015-02-22 18:16:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piromani ci co placki spalili w hotelu
zdjecie uzytkownika
hotel - 2015-02-24 20:12:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o jaką firme chodzi w niemczech by tam nie trafić nazwa i miejscowość
zdjecie uzytkownika
Dorian - 2015-02-25 22:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzi o Delte z Michaelstadt
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-02-27 10:51:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam był już ktoś w Stuttgardzie w Mercedesie, jak wygląda tam praca na kierowce i inne warunki mieszkaniowe i płacowe.
zdjecie uzytkownika
Wolski - 2015-02-28 11:00:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A skąd wiesz, że rzekomo mercedes poszukuje pracowników na kierowcę. Jakbyś był łaskaw to podeślij tą ofertę bo może też się zastanowię nad tym, bo w sumie od dłuższego czasu zastanawiam się nad wyjazdem za granicę, bo oczywiście w Polsce zarobienie normalnych pieniędzy graniczy z cudem, tam podejrzewam, że tak nie jest.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-02-28 17:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No mają ofertę na kierowce C+E, ja już jestem po rozmowie z niemiecka agencją maja się odezwać jeszcze, ale chciałbym zasięgnąć informacji od kogoś, kto tam był.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw pare pytans z polski. podstawowe pytania po niemiecku. pozniej dwie rozmowy z niemcami. o dziwo bez problemu poszły po angielsku :)
Pytania: specjalizacja, doswiadczenie , dyspozycyjnosc itd
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2015-02-28 18:21:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam tam kolegę sam nie mogę się dostać bo nie znam niemieckiego. on mówi że jest ok, robota bezproblemowa bo transport na zakładzie, nie ma mandatów i spania na postojach. jest git. ma mnie wkręcić ale przez ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niemiecki jest tam się ciężko załapać.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-02-28 22:42:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a coś więcej mógłbyś powiedzieć jak z pieniądzmi i mieszkaniem jakby coś to możesz pisać na pocztę krzysiek-s83@o2.pl
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ZEITMANN?
Zadaj pytanie