Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: ZEITMANN

zdjecie uzytkownika
ciekawy - 2015-04-02 13:48:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy może ktoś opisać jak wygląda taki wyjazd za granicę z firmą Zeit-mann?
1. Oni do mnie dzwonią wybierają mnie i co dalej?
2. Podają mi jakiś adres i tam jadę?
3. Co z mieszkaniem?
4. Co z kontem bankowym? Wystarczy polskie czy trzeba zakładać niemieckie?
5. Mam jechać jakimś autobusem gdzie wszyscy Polacy do niego wsiadają i jadą w dane miejsce?
zdjecie uzytkownika
CIEKAWY - 2015-04-02 15:25:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witaj,
Bardzo dobrze, że chcesz podzielić sie taką informacja z innymi!
Może zamiast podawać prywatnego meila wgrasz zdjecia na serwer i podasz link w komentarzu..
np. na tej stronie http://wgrajo.pl/ Ale jest to obojetne..
prosze o link ze zdjeciami pokazujacymi warunki mieszkaniowe!
Czekam na szybką odpowiedz!
zdjecie uzytkownika
Dla Ciekawego - 2015-04-02 15:40:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powyżej zdjęcia z mieszkania z Wurzburga które ktoś nazywa śmietnikiem! Czy tak wygląda śmietnik ?! Tak jak widać na zdjęciu pierwszym w mieszkaniu są trzy pokoje, pokoje są spartańsko urządzone czyli wszystkie rzeczy musisz trzymać w walizce, nie ma szaf nie ma biurka. Kuchnia jest ok, jest lodówka, kuchenka, zmywarka, jest też pralka. Żadne luksusy ale nie można tego nazwać syfem! A czy o porządek dbają tam wszystkie osoby które mieszkają to inna sprawa!
zdjecie uzytkownika
doświadczony - 2015-04-02 15:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ciekawy - 2015-04-02 13:48:52]:
odp.1. Dzwoni do Ciebie ktoś z Niemiec i potwierdza jak znasz niemiecki. Mówi ci na kiedy masz przyjechać. Potem z zeitmana dostajesz wszystkie papiery.
odp.2. Tak
odp.3. Oni mają mieszkanie, odliczają ci jego koszt od wypłaty
odp.4. Wystarczy polskie ale musi być walutowe w euro bo inaczej ci przeliczą po takim kursie że ci się nie będzie to opłacać.
odp.5. Na miejsce dostajesz się na własną ręke albo jedziesz swoim autem albo jedziesz z kimś, oni nie organizują transportu na miejsce. Możesz się dostać też busem pod wskazany adres jak nie masz auta.

A odemnie mogę ci powiedzieć że większość agencji tak robi nie tylko zeitman poszukaj sobie też pracy w innych agencjach i pojedz z tą która daje najlepszą kase. Agencji jest dużo na pewno coś znajdziesz
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-04-02 16:11:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dla Ciekawego - 2015-04-02 15:31:29]:
no ja już kilka lat jeźdze i to mieszkanie jest ok, widziałem dużo, dużo gorsze. No w pokoju nie ma nic poza łóżkiem i to jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dłuższą metę ciężko tak żyć ale tak to mieszkanie jest znośne.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2015-04-02 16:33:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dla Ciekawego - 2015-04-02 15:31:29]:
mieszkanie jest dobre do życia, poza brakiem szafy mi nic by nie przeszkadzało. Nawet czysto jak na mieszkanie arbaiterów ;) Chyba że tam kobiety mieszkają wtedy sprawa jest jasna, bo jak facecic to szok że tak czysto :D
zdjecie uzytkownika
onix - 2015-04-02 20:25:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Dla Ciekawego - 2015-04-02 15:31:29]:
I to jest niby zle mieszkanie? Ja pracowalam na produkcji w okolicach Lipska i nawet kuchenki do gotowania nie bylo! Ludzie, jezdzimy do pracy a nie na wakacje,dla mnie to mieszkanie jest naprawde OK!
zdjecie uzytkownika
mixer - 2015-04-02 20:52:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Igor - 2015-03-29 13:25:43]:
Witam, dzis, w koncu po 3 miesiacach otrzymalem zalegle wynagrodzenie od Delty. Wielkie podziekowanie dla Zeitmanna, bo bez ich pomocy pieniedzy pewnie dalej by nie bylo
zdjecie uzytkownika
M.W. - 2015-04-03 11:25:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo dziękuje Pani Monice i całej firmie za pomoc w odzyskaniu pieniędzy od Delty. Nie wierzyłam że uda się w ogóle odzyskać moje pieniądze a tu taki prezent na święta. Ja Ziemtna polecam, nie zostawili mnie samej z problemem, zatrudnili prawnika dzięki któremu odzyskałam moje wynagrodzenie. Bardzo dziękuje
zdjecie uzytkownika
luk7 - 2015-04-03 13:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzisiaj też dostałem przelew! Pani Moniko, dziękuję za pomoc! Jak będą jakieś zlecenia na produkcji lub magazynie proszę o mnie pamiętać.
zdjecie uzytkownika
Mały26 - 2015-04-03 14:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też przyłączam się do podziękowań. Bardzo dziękuje Pani Moniko za pomoc, bez Pani ogromnego zaangażowania nie udało by się odebrać naszych pieniędzy od Delty. Bardzo dziękuje i również proszę o mnie pamiętać przy innych pracach. Jak pani widzi nie tylko pisze złe komentarze ale potrafię napisać też coś dobrego kiedy widzę efekty pani pracy i Zeitmanna.
zdjecie uzytkownika
ELTW - 2015-04-03 15:58:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polaki dostały przelew za prace i ciszą ryja :D:D
To te pieniadze wam sie wczesniej nie należały ?
zdjecie uzytkownika
paszek - 2015-04-03 17:51:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ELTW - 2015-04-03 15:58:58]:
Tak cię to bawi, ze niemiecka firma nas oszukala? Ciekawe, czy tez bys tak cwaniakowal na naszym miejscu.... Ja tez dostalem wczoraj zalegly przelew. Bardzo dziekuje Zeitmannowi za pomoc a najwieksze podziekowania naleza się pani Monice, bo to ona byla ze mna i chyba nami wszystkimi w kontakcie i posredniczyla miedzy mna a prawnikiem, dzieki czemu odzyskalem ciezko zarobione pieniadze! Ja znalazlem inna prace w Niemczech, ale napewno jeszcze kiedys wroce do Zeitmanna. Dziekuje i wszystkim zycze wesolych Swiat
zdjecie uzytkownika
Mati - 2015-04-03 22:07:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich. Czy ktoś wyjechał w tym roku jako elektryk ? Chodzi mi o wyjazd po kursie językowym.
zdjecie uzytkownika
Aga*27* - 2015-04-03 22:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam! Chciałam się dowiedzieć czy warto wyjechać do Niemiec korzystając z Zeitmann?
zdjecie uzytkownika
ola - 2015-04-04 11:05:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga*27* - 2015-04-03 22:39:52]:
Ja wyjeżdżałam za ich pośrednictwem 3 razy i zawsze wszystko było ok. Raz miałam problem z mieszkaniem, ale po interwencji Zeitmanna niemiecka firma szybko znalazła mi nowe. Ja polecam Zeitmanna. A do jakiej pracy/ niemieckiej firmy się wybierasz? Ja też od maja chcę znowu jechać do Niemiec, więc będę się kontaktować z Zeitmannem w najbliższych dniach.
zdjecie uzytkownika
SS - 2015-04-06 16:02:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jaka oferte sie najlepiej załapać ?
zdjecie uzytkownika
HOTEL - 2015-04-06 18:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NAJLEPIEJ ZAŁAPAC SIĘ NA TE OFERTY O KTÓRYCH MA SIĘ POJĘCIE W PRACY I DOBRZE JĄ WYKONYWAĆ A NIE BYLE SIĘ ZAŁAPAĆ I PO TRZECH DNIACH ZPOWROTEM DO POLSKI
zdjecie uzytkownika
um - 2015-04-08 00:28:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wybaczcie bo nie ma doświadczeń z takimi firmami ale z tego co wnioskuje to całe te wyjazdy polegają na podjęciu pracy na jakiś okres czasu? Mój znajomy był kiedyś przez podobnego typu firmę w Niemczech w Amazonie. Praca mu się podobała chciał zostać na dłużej ale go wygonili do Polski bo potrzebowali pracowników tylko na okres większej sprzedaży. Czy tak to wszystko wygląda? Pracodawca potrzebuje pracownika np. na 4 miesiące a potem wracamy i czekamy na inna pracę? Proszę niech ktoś doświadczony się wypowie.
zdjecie uzytkownika
wm - 2015-04-08 11:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
różnie zależy od tego co mają. Raczej z tego co wiem to od 3 miesięcy do na stałe. Ja byłem z nimi dwa razy i byłem po 6 miesięcy ale ja tak chciałem. Bez rodziny na obczyźnie ciężko nawet jak się zarabia, a jak jesteś z powrotem w domu to nie ma gdzie pieniędzy zarobić i trzeba wracać. Takie błędne koło
zdjecie uzytkownika
trax - 2015-04-14 13:11:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, jechał ktoś z zeitmana jako kierowca smieciarki, zamiatarki c+e? jaka kasa w rzeczywistości?
zdjecie uzytkownika
opir - 2015-04-19 11:01:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wyjeżdżam za pośrednictwem Zeitmanna już trzeci raz- jestem elektrykiem. Za pierwszym razem wszystko było dobrze, ale w firmie niemieckiej nie było już dla mnie pracy, za drugim razem niemiecka firma mnie oszukała i nie dostałem wynagrodzenia za ponad miesiąc ciężkiej pracy, ale Zeitmann a właściwie to ich pani Monika mi pomogła i pieniądze dostałem. I tak oto jadę z nimi trzeci raz, tym razem do Bawarii, jutro zaczynam pracę. Ja Zeitmanna polecam,koledzy którzy też za ich pośrednictwem pracują też mówili, że cokolwiek by się nie działo, zawsze starają się pomoc, a to, że trafiłem na taką a nie inną firmę to nie ich wina.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Najpierw pare pytans z polski. podstawowe pytania po niemiecku. pozniej dwie rozmowy z niemcami. o dziwo bez problemu poszły po angielsku :)
Pytania: specjalizacja, doswiadczenie , dyspozycyjnosc itd
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-04-19 13:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś na produkcję do regensbura??
zdjecie uzytkownika
AndrzejS - 2015-04-19 15:07:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeitmann ma przeciętne stawki ale nigdy cię nie zostawi z problemem dlatego też z nimi jeżdżę. Nie obiecują cudów i podają prawdziwe wynagrodzenie. Są bardzo zaangażowani, jak coś się dzieje zawsze możesz na nich liczyć, zawsze odbiorą od ciebie telefon, zawsze możesz poprosić ich o pomoc. A dobrą agencje poznaje się właśnie w tedy jak się dzieje coś złego. Ja też ich szczeże polecam
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ZEITMANN?
Zadaj pytanie