Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ZEITMANN

Pracowałeś w firmie ZEITMANN i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
say me - 2014-07-19 13:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [lejla - 2014-07-19 09:53:26]:
dzięki :)a jak wygląda załatwianie spraw na miejscu? Przyjadę do Monachium i gdzie się zgłosić? Wiem że w agencji mi wszystko powiedzą, ale ja wolę wszystko wcześniej wiedzieć i to od kogoś kto już tam był.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-19 13:45:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DO MONACHIUM jadę. Jadę prawdopodobnie 2-go sierpnia, jako sprzątaczka na lotnisku w Monachium. Jedzie ktoś jeszcze? A może odezwie się ktoś kto tam pracował i (lub) pracuje. Interesuje mnie wszystko począwszy od przyjazdu busem na miejsce. Jadę pierwszy raz, i trochę mam wątpliwości i mętlik w głowie czy dobrze robię itd. Z góry DZIęki :)
zdjecie uzytkownika
Inka - 2014-07-19 14:59:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam przez 4 miesiące. Praca nie była ciężka ale ja całe życie pracowałam fizycznie i dla mnie to nie był problem. Przyjeżdżały dziewczyny i po pierwszym dniu nie mogły z łóżka wstać tak były zmęczone. Ale jak ktoś jest przyzwyczajony do pracy to nie będzie miał tu problemów. Nawet niemieckiego nie trzeba znać bo większość pracujących to turczynki. Już któraś wyżej dokładnie napisała że trzeba pilnować by ci dobrą grupę podatkową przypisali. Co do pieniędzy nie moge się przyczepić zarobiłam co miałam zarobić i wróciłam. Dla mnie na dłuższą metę rozłąka z rodziną nie jest możliwa. Ja wyjazdu i pracy tam nie żałuje. Z zeitmanem też miałam do czynienia tylko na samym początku potem musiałam radzić sobie sama ale teraz już tam powinno być dużo polek więc na pewno dasz sobie radę.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-19 21:04:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy umowę podpisuje się w polsce?
zdjecie uzytkownika
Inka - 2014-07-20 17:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zeitmann tylko rekrutuje dla (usunięte przez Administratora) i dla tego oni dają ci tylko list intencyjny. Tam jest tylko informacje o tym w jakiej firmie pracujesz ile zarabiasz i ile kosztuje mieszkanie. Oni muszą ci coś takiego dać bo ponoć takie są przepisy. A umowę podpisujesz w Niemczech w Monachium pierwszego dnia na lotnisku z pracodawcą czyli z (usunięte przez Administratora)
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-20 18:16:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inka - 2014-07-20 17:01:21]:
a ta umowa, którą mam podpisać w Niemczech to pewnie tylko po niemiecku? Nie znam tak dobrze niemieckiego, więc nie będę wiedzieć dokładnie co podpisuję..a to na lotnisku czyli muszę przylecieć samolotem, a wolałabym autokarem:O
zdjecie uzytkownika
Anka - 2014-07-20 20:03:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też tam pracowałam, musiałam wrócić do domu z powodów rodzinnych...
Umowa jest po niemiecku, ale na miejscu jest polka to spokojnie wszystko ci wytłumaczy. Nie leć żadnym samolotem, chyba że masz taniej, bo autobusy mi zawsze wychodziły lepiej...
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-20 21:40:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anka - 2014-07-20 20:03:49]:
właśnie też chce autokarem, a czy przed wyjazdem trzeba jechać do ich biura w krakowie żeby wszystko załatwić? bo jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że nie ma takiej potrzeby ale dla mnie to trochę dziwne..
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 10:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do mnie dzwonili dzis i też mam jechac do sprzatania do Monachium na lotnisko...
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 10:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Inka - 2014-07-19 14:59:10]:
Engella może bedziemy pracować razem hehe bo ja tez mam tam jechac
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-07-22 15:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 10:37:44]:
Dziewczyny! Jak długo trwa od wysyłki CV do wyjazdu? Byłyście już tam kiedyś? W jakim mniej więcej wieku jesteście? Macie jakieś doświadczenie w pracy zagranicą?
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-22 20:35:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
nie byłam za granicą ale jestem gotowa wyjechac. mam 21 lat. a co do wyjazdu to nie wiem
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
no może razem pojedziemy, jak się pytałam to 4 albo 11 sierpnia ja wybrałam czwartego sierpnia.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ala - 2014-07-22 15:05:13]:
no może razem pojedziemy, jak się pytałam to 4 albo 11 sierpnia ja wybrałam czwartego sierpnia.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:06:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 10:37:44]:
no ja się wybieram 4 sierpnia najprawdopodobniej.
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-24 10:11:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-22 20:35:13]:
ja mam 22 lata
zdjecie uzytkownika
Ala - 2014-07-24 16:18:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
O matko, dziewczyny - mogłybyście być moimi córkami:) Samo załatwianie pracy dużo czasu Wam zajęło? Jakieś koszty musicie ponieść? Transport jest zorganizowany, czy każdy we własnym zakresie musi sobie radzić? Trzymam za Was kciuki! Może dołączę.
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-25 10:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no mi też mówiła że 4 sierpnia chyba. ciekawe czy to wypali i faktycznie tak bedzie bo narazie to obiecanki są
zdjecie uzytkownika
wqe - 2014-07-25 12:45:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos sie wybiera do weibenburgu ?
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-25 16:52:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wqe - 2014-07-25 12:45:09]:
no zobaczymy, mam nadzieje że wypali bo ja bardzo chce jechać..Nie wiem czy mam się zacząć pakować czy nie;)
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-25
Żródło: zeitmann.pl
Ulm
(Niemcy)
Obowiązki:- Obsługa koparki w kamieniołomie.
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
adam12345678 - 2014-07-25 19:54:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracował ktoś przez zeitmann jako operator cnc jak to wygląda
zdjecie uzytkownika
evii - 2014-07-27 11:15:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Engella - 2014-07-25 16:52:41]:
jeszcze z pakowaniem to poczekaj napewno zdażysz jak zadzwonią. też czekam jak na szpilkach :P
zdjecie uzytkownika
arci2112 - 2014-07-27 17:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
interesują mnie informacje o pracy jako cnc mam doswiadczenie ponad 3 lata jezyk komunikatywny nie umiem tylko ustawiac od początku bo w firmie w której pracuje są ustawiacze ,oczywiscie korekty w programie potrafie zrobic dopasowac do potrzeb obróbki.Jakby ktos mógłby się podzielic doswiadczeniami z pracy jako cnc w niemczech byłbym bardzo wdzięczny
zdjecie uzytkownika
xy - 2014-07-27 19:37:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie musisz ustawiac ani programowac robisz jako operator tylko drobne korekty. to wszystko. to co zarabia operator w niemczech może dobry programista zarobić w polsce. ja jestem zadowolony ale cudow tu nie ma. nie napisze w jakiej firmie pracuje bo i tak to administrator usunie
zdjecie uzytkownika
Engella - 2014-07-27 20:30:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [evii - 2014-07-27 11:15:01]:
no tylko właśnie oni tak dzwonią parę dni przed wyjazdem,z tego co wiem, a wiadomo że wcześniej chciałoby się wiedzieć.. a znasz niemiecki dobrze? ja tak myślę że się dogadam ale to się okaże na miejscu..
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZEITMANN
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x