brak logo

gort s.a

Białystok

Opinie o gort s.a

monter 2012-11-30 08:38:36
Witam pracuję w tej firmie już kilka lat jedno co mogę powiedzieć to że ta firma schodzi na psy wszędzie kamery i podsłuchy nawet kierownicy zmian muszą się tłumaczyć z tego co robili 12 min w toalecie ludzie karani są za wszystko nie polecam tej firmy ale jeśli ktoś nie ma pracy a ma możliwość tam pracować to tylko na krótki czas bo szkoda nerwów
2
hej 2012-12-06 01:31:53
a o co chodzi co tam robisz na jakim stanowisku
tomek s. 2013-05-23 23:05:37
muszę napisać, ze pracę tu 2 rok i pracuje się bardzo normalnie, a wielu firmach miałem już przyjemność (często wątpliwą) pracować. w Gort jest normalna atmosfera, pracuję z normalnymi, w porządku ludźmi,szefostwo także na plus.
konrad42 2013-05-29 20:53:50
szczerze mówiąc przestraszyłem się tych opinii, jak składałem CV do tej firmy.. obecnie pracuję tam pół roku i jest jak najbardziej OK - zakres pracy przedstawiony na samym początku, atmosfera faktycznie normalna. zobaczymy, jak będzie dalej, ale jak tak, jak teraz, to nie mam żadnych zarzutów.
zwykły koleś 2013-05-31 22:09:44
Pracuję w Gorcie i co- i jest ok
ze sprawdzają pracowników to się nie dziwie , jak kto nie ma nic do ukrycia i pracuje a nie robi lewiznę to nie ma na co narzekać i sie nie boi
narzekają tylko Ci co im się robić nie chce i tylko by kasę chcieli dostawac za nic
nie wiem , może ja jestem młody i jeszcze mi się chce pracować to jak widzę takich co tylko olewają i jada po firmie wszędzie gdzie się da to az niedobrze mi sie robi
marek 2013-06-01 14:36:54
No ja także tak uważam, pracuję w Gorcie i jakoś w swoim otoczeniu nie słyszę negatywnych opinii na temat pracy czy szefostwa...
michał00 2013-07-09 09:23:24
marek - 2013-06-01 14:36:54

No ja także tak uważam, pracuję w Gorcie i jakoś w swoim otoczeniu nie słyszę negatywnych opinii na temat pracy czy szefostwa...
Wiadomo, że krytykują przede wszystki, ci, którzy wylecieli z roboty. Ja tam pracuję już kilka lat i widzę jak to wygląda. Kto dobrze pracuje i jest uczciwy w stosunku do firmy nie ma na co narzekać. Głupią pyskówką tylko sobie człowiek kłopotów narobi, a później wypisuje jakieś negatywne opinie.
Marta 2013-07-11 13:31:34
Ja pracowałam tak ponad rok, tylko później zwolniłam się, bo przeprowadziłam się. Pracę w fabryce Gort wspominam pozytywnie. Wiadomo, praca to praca, ale dla mnie była tam miła atmosfera, a do tego traktowano człowieka po ludzku. Jak ktoś był fair to i szef czy kierownik też potrafili być wyrozumiałym.
michał00 2013-07-13 13:14:09
anonim - 2013-07-10 17:16:08

michał00, czyli Ty jestes zadowolony z pracy w grot? No i rozumiem, ze mozna robic przerwy na fajke tak? Istnieje jakiś system nagród, jak bony lub premie pieniężne?
Tak, ja jestem zadowolony z pracy tam. Co do przerw na fajkę, to nie zwracałem uwagi, bo sam nie palę, ale przerwa dłuższa jest. Wiadomo, można się zawsze jakoś z kierownikiem dogadać. Premie są, wszystko opisane w regulaminie, więc jasne i przejrzyste :)
H_M 2013-07-18 11:27:00
Dla mnie Gort to jakas masakra! Ludzie faktycznie fajni, ale do czasu, bokażdy podpierdziela. Szefowie - (usunięte przez moderatora) - obiecują gruszki na wierzbie, a później... głupiemu radość. (usunięte przez moderatora) . Kopiują wszystko co się da, manipulują i kręcą. Pracuję tu, bo nie mam wyjścia, ale jakby pojawiła się alternatywa to wiałabym gdzie popadnie.Mam nadzieję, że prezes kiedyś dostanie za swoje!!!
2
Wiktoria 2013-07-24 19:55:32
H_M - 2013-07-18 11:27:00

Dla mnie Gort to jakas masakra! Ludzie faktycznie fajni, ale do czasu, bokażdy podpierdziela. Szefowie - (usunięte przez moderatora) - obiecują gruszki na wierzbie, a później... głupiemu radość. (usunięte przez moderatora) . Kopiują wszystko co się da, manipulują i kręcą. Pracuję tu, bo nie mam wyjścia, ale jakby pojawiła się alternatywa to wiałabym gdzie popadnie.Mam nadzieję, że prezes kiedyś dostanie za swoje!!!
To jeżeli uważasz, że firma dokonuje oszustw, to należy to zgłosić na policję. Zatajanie przestępstwa jest również karalne. Dziwne, że niby jest tyle przekrętów, a firma istnieje i ma się dobrze.
pracownik 2014-02-14 10:57:34
Pracowałem tam również parę lat.(usunięte przez administratora) Nie polecam.
2
krzys 2014-02-26 18:56:36
Co wy tam wiecie. (usunięte przez administratora) Ze to jeszcze istnieje? Nie polecam!
2
soda 2014-04-09 23:58:49
po pierwsze oczywiście mówimy o firmie GORT :) po drugie to nie wiecie czy jakaś posadka związana z projektowaniem nie ma zamiaru się zwolnić w najbliższych dniach?
blum 2014-06-22 16:12:26
tak jak widzisz po ilości odpisanych postów chyba ludzie trzymają się swoich stołków całkiem nieźle
r.r. 2014-09-23 17:48:03
Pracuje sie w Gorcie całkiem dobrze. Z tych co znam to nikt sie nie zwalnia bo po co
olka 2014-09-24 10:25:14
Byłam w Gort na stażu. Szkoda że nie udało sie zostać... Ale bede próbować bo bardzo mi tam odpowiadało. Taka normalna praca,jakby ktoś wiedział o jakis przyjęciach gdzieś w biurze to piszcie. Mnie tam było dobrze,dobra atmosfera,z uśmiechem sie przychodziło,szefostwo takie normalne. Może kiedyś mnie przyjmą ?
gosc 2014-09-26 10:22:53
Ja mam dzwonic na poczatku pazdziernika zeby sie umowic na rozmowe.papiery zlozylam.jak tam wygladaja teraz rozmowy o prace?mozr ktos napisac o co pytaja i jaka atmosfera?bardzo sie stresuje bo nardzo chce sie tam dostac.kolezanka pracuje tam od roku i taka zadowolona ze az zazdroszcze.szkoda ze mowi ze nie moze mi nic zalatwic wiec musze sama sie postarac na rozmowie i sie dobrze pokazac.napiszcie mi o copytaja
ja 2014-09-28 15:47:59
o to co wszędzie. wszędzie pytają o to samo.startowałem tam rok temu ale mnie nie przyjeli.troche załuje
kowalski 2014-09-30 10:11:01
Z opinii znajomych co tam pracują to dobra firma tylko trudno się dostać
mądrala 2014-09-30 14:41:19
Jak ktoś jest dobry to go przyjmą - takie moje zdanie. Ja sie rozglądam za pracą bo pora by była zmienic na coś lepszego, może Gort to jest to ...
so 2014-10-18 18:55:44
cenna opinia mądrala a co do rozmowy kwalifikacyjnej to ważne jest dobre wrażenie i właśnie to aby sprzedać się jak najlepiej
palacz 2014-10-28 17:30:17
Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia pracy,GORT nie znika i ciągle te same grupy zawodowe są w zapotrzebowaniu.
Kto tam pracował lub pracuje wie o czym piszę!!!
( usunięte przez administratora ) Człowiek się nie liczy,tylko produkt.
14
strong 2014-10-30 12:54:59
Chyba za dużo wypaliłeś że takie bzdety piszesz. Ludzie to potrafią wymyślać
pracowałem w Gorcie 3 lata,zrezygnowałem bo wyjechałem zagranice do żony. Gdyby nie to pracował bym dalej, jak ktoś pracuje jak trzeba to w Gorcie ma dobrze
abc 2014-11-04 16:43:36
zgodze sie ze strongiem, narzekają to co co im sie robić nie chce
ciekawe czemu tyle ludu tam już od lat pracuje
daro 2015-01-07 12:41:32
Naprawdę to nie jest źle, firma daje zarobić i tyle ale jak ktoś woli papieroski i pogaduszki to chyba nigdzie miejsca nie zagrzeje, takie moje zdanie
tomek 2015-02-20 16:38:44
mi się wydaje, ze tylko niezadowoleni z pracy są Ci, którzy sie obijają naprawde i nie zwracają uwagi za bardzo na innych... czekam jeszcze na Wasze komentarze odnośnie pracy, ale naprawde takie konretne jak to ile można zarobić a nie to ile jest przerw na papierosa i kto kogo obgaduje, bo naprawde nie o to chodzi.
SK 2015-03-03 12:21:23
tak płaca terminowo a zamiast pytać to se wygoogluj i zobacz czym sie zajmuje- to fabryka maszyn wiec praca albo na produkcji albo w biurze, na prace nie ma co narzekać i warunki też
ploterzysta 2015-03-26 16:08:15
ucalujcie ploter ode mnie i dyrektora pozdrowcie za to ze mnie zwolnil chetnie bym mu podziekowal osobiscie bo sie tylko tam marnowalem Nauczylem sie wszystkiego co bylo do nauczenie i tam bym nie wrocil na takich warunkach Chyba ze to co mialem w kopercie i na koncie byloby na papierze to moze jakbym nie mial co robic to bym sie zastanowil. Mimo przygnebiajacej atmosfery i niezadowolonych i niedocenionych pracownikow lubilem swoja prace ale tylko dzieki ploterowi i szczerym wspolpracownikom chetnie dzielacych sie swoja wiedza. Uwazam jednak ten okres zycia za udany. Mimo to ze dyrektor czychal tylko by kogos przylapac na lewiznie i zwolnil mnie za stara miske ktora wzialem z glupotyna pamiatke. Wracalem tam chetnie codziennie i wiele sie nauczylem bardzo przydatnych w zyciu i w pracy rozwiazan. Zeby nie dyrektor i jego krotka pamiec co do obietnic danych pracownikom mialbym tylko wspaniale wspomnienia zwiazane z ta praca bo ludzie mimo ze niedoceniani przez szefa byli zyczliwi dla mnie i chetnie dzielili sie wiedza i doswiadczeniami. Jak Ci nie zalezy na kasie a na wiedzy i umiejetnosciach lubisz mechanike badz stolarke to idz do Gortu polecam Dla mnie placili niezle nie narzekalem jak inni mozna sie dogadac z kazdym nawet z Wiktorem ale czepia sie za glupoty i nie docenia starej zalogi a wiekszosc to naprawde dobrzy ludzie i znaja sie na robocie. Nie zaluje ze juz tam nie pracuje bo skonczyly sie nowosci i przestawalem sie rozwijac pod koniec palic zabronili i zaczela sie rutyna ale plotera szkoda Ucalujcie go ode mnie czule ;) Norberta tez najlepszego fachowca i nauczzyciela jakiego poznalem do tej pory oby zyl sto lat hej
11
ploterzysta 2015-03-26 16:53:19
Jesli chodzi o zarobki to teraz ciezko o pracodawce ktory potrafi docenic pracownika i go utrzymac przy sobie Ale jak ktos siebie szanuje i umie negocjowac to i w Gorcie zarobi dwojke oczywiscie nie do konca legalnie Teraz sa takie czasy albo moze takie trendy moda czy jakis spisek pracodawcow zaslaniajacych sie kryzysem i albo konkurencja na rynku trzeba przyzwyczaic sie ze zycie to nie bajka i wybrac czasem trzeba i zapomniec co to emerytura i skladki podatki i inne niepotrzebne pierdatki Jak uwierzysz w to ze jestes niesmiertelny i bedziesz wiecznie mlody i w pelni sil to jest o wiele latwiej. Pieniadze to nie wszystko w Gorcie zeby dyrektora zmienic na czlowieka albo jak sam sie zmieni z czasem bylby raj na ziemi jak dla mnie praca miod tylko z tym paleniem lipa sie zrobila. Dla niepalacych jak jacus to zmiana na lepsze ale morale calej zalogi sie pogorszylo a to jest wazne w firmie zeby morale bylo lepsze to i pracownik jest wydajniejszy i mimo wszystko chwila relaksu jest wazna jak praca nawet dla efektywnosci pracy Z niewolnika nie zrobisz pracownika Ale mimo zakazow sprytniejsi znajda sposoby i tak beda palic po kontach taka jest rzeczywistosc A morale spada i niechec do dyrektora rosnie w oczach jak komus nie zalezy na ludziach za pare groszy wycenia swoj wizerunek to co z takiego zycia Trzeba byc szczesliwym kazdego dnia i darzyc do szczescia to powinno sie liczyc w zyciu a nie pieniadze i uscisk prezesa Lata leca i zdrowie nie takie jak kiedys zycie jest cenniejsze niz pare groszy Trzeba byc czlowiekiem dla ludzi szanowac innych i swoje zdrowie psychiczne i fizyczne Pieniadze nie wroca zmarnowanych lat i nie naprawia opinii wsrod pracownikow Ale nie dla kazdego zycie jest laskawe jak dla mnnie i nie kazdy moze robic co lubi jak ja wiec moge sie mylic we wszystkim co napisalem Ale ja wole spac spokojnie i pracowac dla przyjemnosci patrzec w lustro bez wstretu do siebie i wstydu i starzec sie powoli cieszac sie kazdym dniem i patrzec wstecz bez zalu i wspominac ludzi ktorych poznalem z sentymentem a nie z obawa ze sie ktos odegra z nienacka z za krzaka Zycie jest jedno a kto nie szanuje innych nie szanuje samego siebie Kto jak woli ja wole po swojemu ;)
16
121`212 2015-04-17 21:39:46
PRACOWAŁEM TAM DŁUGO OBECNIE TO ŻENADA PODSŁUCHY KABLOWANIE JAK ZA STALINA
Z POCZĄTKU ZA KUKAWKI BYLO OK A TERAZ ZTYM W GARNITURZE I SANDAŁACH WIOCHA .
TECHNICZNE ZERO WYROBY BEZ CERTYFIKACJI DNO
14
Alek 2015-04-18 08:25:16
To chyba w innej firmie pracowałeś, bo ja pracuje od początku i dopiero od 2-3 lat składam urządzenia co działają. Składam tez nowe rzeczy które wysyłają za granice do certyfikacji. Nowe rzeczy sa super. Wcześniej to najpierw metaloplastyka młotkiem była a pózniej po klientach jeździłem aby poprawiać - to było dopiero rzenujace. Nie widziałem podsłuchów, mamy kamery nawet jedna mam nad głowa, ale żadna kzywda od niej mi sie nie stała. Jak chcesz pracować to wszędzie cię docenia, a jak sie obijać albo kraść to wylecisz z hukiem. Wypłata jest zawsze na czas, czasami nadgodziny, wyjazd - nie jest suoer ale nie jest złe - ja narazie nic nie szukam, dobrze mi tu.
zadowolony 2016-01-01 08:20:06
Witam odnośnie tej firmy powiem wam prawdę a nie jak inni (może im płacą za brednie)-Na Święta złamanego grosza premi nie dali,mało tego wysłali ludzi na urlopy bezpłatne do 11nstego stycznia 2016r,czyli zamiast coś ludziom dać to jeszcze zabrali.
Dziś mamy rok 2016 przelewu oczywiście nie było,bo po co ludzie po świętach mają mnóstwo kasy,więc będą mieć na cały miesiąc :)
Odnośnie pseudo dyrektora bo inaczej nie można owego człowieka inaczej nazwać:
-zachowanie do pracowników niczym z domu rozpusty,ulicy beszczelne głupie teksty.
-Stary pracownik w tej firmie jest nikim wedle owego mości murgrabi
-kontrole z PIP nic nie dają,zamiatane jest wszystko pod dywan.
-przepraszam jedna ost coś dała (jak to moze być ,ze dyrektor korzysta ze starego 3 letniego passata-więc inspekcja wykazała,że należy się nowe auto dla Kloca bo sprawia zagrożenie na drodze-kilka dni i na Mikołajki nowe z salonu avensis)
-kierownicy próbują zmotywować załogę do pracy ale w jaki sposób chyba tym ,ze pozwalniają
-Najlepsze jest to,że dyrektor nie zdaje sobie sprawy,że rok 2016 będzie rokiem składania wymówień przez starych pracowników,bo ile to można człowieka dobijać psychicznie
Wniosek końcowy-Nie polecam tej firmy,omijajcie Gort z daleka i nie słuchajcie opini tych co piszą ,że firma jest ok ,to zwykłe ogony dyrektora a jest ich mnustwo,donoszenie to podstawa w tej firmie
4
JESZCZE pracownik 2016-02-10 21:59:20
Pracuję na produkcji jedenaście lat. Przetrwałem trzech dyrektorów, więcej kierowników a jeszcze więcej pracowników. Ogólnie nie jest tragicznie. Płaca na czas, choć chciało by się więcej. W tej chwili mam niecałe dwa tysia razem z kopertą. Trochę mnie drażni jak młody pracownik dostaje tylko stówkę mniej ale co tam... cudzej kasy nie liczę. Co do podwyżek to taką otrzymałem jakieś dwa lata temu od Wiktora. Bo żeby jakiś kierownik się stawił za pracownikiem co do wynagrodzenia to można zapomnieć. Był (z tego co wiem) tylko jeden taki przypadek. Pozdrawiam szlifiernię z tego miejsca. Za każdym problemem trzeba samemu latać, bo kierownicy boją się dyrektora. W końcu nie dziwię im się. Nie wiem dokładnie ile zarabiają więc nie będę pisał żadnych cyfr ale za taką kasę żaden z nich nie wychyli się do dyrektora i nie wstawi się za pracownikiem z obawy gniewu Wiktora. Zbyt dobrze mają. A jak się ma do nich sprawę to odsyłają jeden do drugiego lub samemu trzeba latać i załatwiać. Drogi służbowej brak. Nie dziwię się też Wiktorowi. Zostać dyrektorem takiego zakładu w tak młodym wieku. Nie daje podwyżek bo prezesa się boi. Mając takie zarobki, nowe auto, podwładnych którzy go się boją... . Ktoś powie, że Pawlak też był młodym dyrektorem. Owszem zgodzę się, ale za Pawlaka można było dorobić nadgodzinami czy sobotami, ale pytam po co, skoro można przerobić te "blaszki" w osiem godzin używając bicza w postaci kierownika. Wiktor obiecał oszczędności prezesowi i dotrzymał słowa. Nie ważne, że blacha jest gorszego gatunku, czy lamelkę lamelkę można zastąpić kamieniem, ale oszczędności są. Jeśli przyjść pracować do GORTA to tylko na przyuczenie. Tak jak to zauważyłem na giętarkach. Przyjdzie, popracuje dwa-trzy lat i ucieka z zakładu bo ma już doświadczenie. Ja też szukam pracy. Po jedenastu latach mam dość monotonii. Szukam już dłuższy czas, ale nic ciekawego nie trafiłem. Kasa może byłaby lepsza w innej firmie, ale wiem, że w innym zakładzie trzeba ciężko pracować. A tu jest robota to robisz, nie ma to ściemniasz. Praca ogólnie podoba mi się. Szkoda tylko, że morale spadają. Moja opinia to:
Wynagrodzenie- Nie jest źle ale i dobrze nie jest. Dupy nie urywa.
kierownicy- lękają się dyrektora. Żadnej sprawy nie załatwią. Nadają się tylko do poganiania ludzi do roboty. Można też postać z nimi i pogadać o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Maryny bo o niczym innym.
Współpracownicy- Jak w każdym zakładzie są ludzie ok., mniej ok, ludzie kierowników, ludzie dyrektora. Trzeba jakiś czas popracować aby się na nich poznać. Pozdrawiam "cytrynę" mego najlepsiejszego kolegę z zakładu. Z resztą co tu pisać. "Cytryna" przyjaciel wszystkich.
dyrektor- trzeba się przyzwyczaić do jego wypowiedzi choć czasami potrafi zaskoczyć jakąś złotą myślą.
Kadra- jestem z produkcji więc nie wiem jak tam jest. Bywam na górze rzadko, ale da się załatwić to i owo. Jedno mnie drażni. Kiedy schodzą miłe panie z góry i nic się nie odezwie do szarego pracownika. Ani cześć ani pocałuj w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Są wyjątki oczywiście i to jest bardzo miłe gdy idzie jakaś niewiasta, przywita się, uśmiechnie. Ale to są pojedyncze przypadki. Dziewczyny!!! Uśmiechajcie się.
Czy poleciłbym zakład komuś innemu? O ile na jakiś czas lub do przyuczenia się na maszynie to TAK. Pozdrawiam. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.
wwww 2016-06-15 12:58:10
Ile maja zmian w GORT?
2
KLOC 2016-09-11 07:36:06
Powiem tak. Czasem są spięcia. Praca Ok.
hihi 2016-09-12 21:48:55
Dobrze, że są odpowiednie benefity socjalne do tego.
1
Xxx 2016-11-15 20:38:26
"Wynagrodzenie -nie jest źle ale i nie dobrze "... Firm płaci na umowie najniższa krajową, reszta do ręki ale i z tego potrafią wypłacić mniej niż było dogadane. A na zadane pytanie dlaczego jest mniej pieniędzy, dyrektor odpowiada "tak wyszło ".... Firma kant i oszust!
1
Zostaw swoją opinię o gort s.a - Białystok
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie gort s.a