logo Korn/Ferry International

Korn/Ferry International

Warszawa

Opinie o Korn/Ferry International

Nick 2014-06-16 18:44
Indyjskie call center stwarzające pozory rekrutacji na poziomie.
Bardzo zły management, bezustanna cyrkulacja pracowników, mimo, że nikt nigdy ie został zwolniony. Ludzie odchodzą nawet po 2-3 miesiącach pracy. Brak możliwości rozwoju dla chcących zostać dłużej. Firma zatrudnia fantastycznych, inteligentnych ludzi, mówiących perfekcyjnie w wielu językach, a następnie nie potrafi nic im zaoferować.. Dobre dla młodych absolwentów studiów językowych, którzy mają słabe szanse na znalezienie pierwszej pracy - odskocznia.
5
m 2015-03-11 14:01
bardzo dobra firma, zarobki,podejście do pracownika, ciekawe projekty, sorry chcesz pracować musisz wyrabiać pewne targety - to nie jest picie kawki w urzędzie przez 8h ;)

Indyjskie call centre? nie wiem kto takie głupoty wypisuje, ale nie jest to prawda

Minus - cieżko awansować jeśli ktoś ma na to parcie lub oczekuje po pewnym czasie

zdecydowanie polecam
3
Normalka 2015-10-30 23:27
Tragedia...ciekawy początek, dobre warunki, fajna atmosfera, a po kilku miesiącach tylko stres i nadgodziny.
I tylko ścigają KPI!!! Zrobisz dobrze i od tego momentu musisz robić coraz więcej, zrobisz źle dostajesz milion negatywnych opinii (fb) i do niczego się nie nadajesz. Generalnie firma robi dobre wrażenie, ale jest zarządzana w tak dziwny sposób że większość pracowników odchodzi przed końcem okresu próbnego.
2
abc 2016-02-05 07:35
Pracowałem tam i na szczęście mogę to powiedzieć już w czasie przeszłym. Zacznę od plusów: satysfakcjonujące wynagrodzenie, stabilne warunki zatrudnienia, fajni współpracownicy, mający dystans do otaczającej ich w Futurestep rzeczywistości.A w tej rzeczywistości absurdów nie brakuje. oprocz klientow traktujacych ludzi z Futurestep jak najtansza sile robocza; Zarządzanie ludźmi fatalne, średnia wieku pracowników wynosi co prawda z 25 lat, ale to jeszcze nie powód by ich traktować jak dzieci z przedszkola. Sztywne korpo, bałagan, ogromna rotacja, lawina pracowników składających wypowiedzenia co miesiąc. Firma ma bardzo duży problem, ale udaje, że wszystko jest świetnie. Polecam wyłącznie na max. 6-9 mcy, na początek kariery. Jeśli jest się pracownikiem dorosłym, z doświadczeniem, stanowczo należy omijać szerokim kołem.
8
From Korn Ferry 2016-05-18 11:08
Piszesz o Future Step, spółce córce Korn Ferry. Samo w sobie Korn Ferry nie ma nic wspólnego z przedstawionym opisem.
2
Korn Ferry 2016-05-18 11:14
Zanim pójdziecie gdziekolwiek pracować sprawdźcie dokładnie firmę. Korn Ferry a Korn Ferry FUTURESTEP to dwie różne spółki. Na bank nikt kto się tutaj wypowiada nie pracował w Korn Ferry samym w sobie - firmie zajmującej się projektami wyłącznie na poziomie executive. Pewnie fajnie podpierać się nazwą Korn Ferry pracując w Futurestepie - jako największej I ocenianej jako nalepsza agencja executive search na świecie. Tylko Furutestep robi kompletnie inne projekty.
3
klh 2016-06-17 13:28
Na poziomie rozmów o pracę bujdy na bujdach. Ludzie przychodzą i po miesiącu odchodzą bo absurd goni absurd. Na kierowniczych stołkach dzieci którzy traktują innych jak dzieci i wszyscy udają, że bawią się w biznes. Każdy bardziej ogarnięty życiowo ucieka jak tylko się zorientuje do czego był zrekrutowany. A w rzeczywistości - nie ma i nie będzie zakresu obowiązków, umowy czasowe, proceduralność i niestabilność.
8
khl 2016-07-12 07:47
Źle szukasz.
3
wuwu 2016-07-12 21:04
na pracuj.pl. oraz docierają do ludzi bezpośrednio przez linkedin. Rotacja ogromna.
1
khl 2016-07-13 15:16
Nie mam najmniejszego zamiaru reklamować tutaj ofert pracy, których całym sercem nie popieram.
7
sum 2016-07-13 17:39
A wiecie jaka jest szansa na to, żeby teraz znaleźć u nich zatrudnienie? Znajomość języka niemieckiego czy angielskiego nie są dużymi wymogami, a wypłata dobra.
1
G 2017-03-16 08:14
Wyznawane hasło "work- life balance" to tylko pusty frazes. W rzeczywistości siedzisz po godzinach za darmo.
2
G 2017-03-16 08:15
Wyznawane hasło "work- life balance" to tylko pusty frazes. W rzeczywistości siedzisz po godzinach za darmo.
3
Maja 2017-03-16 10:54
@NomoreFuture rozumiem, że już nie pracujesz w firmie. A co możesz powiedzieć na temat możliwości rozwoju jakie firma oferuje pracownikom? Chętnie też usłyszymy więcej na temat warunków zatrudnienia.
1
NiezlaSzopka 2017-03-21 15:57
Niesamowite. Normalni i cokolwiek warci na rynku pracy ludzie kiedy robota czy firma im nie odpowiada to ją zmieniają i…. zasuwają na rychły awans w tym nowym, lepszym miejscu, gdzie mają możliwości rozwoju i super wynagrodzenie. Nie tracąc cennego czasu na wynurzenia o "byłym" pracodawcy w internecie.

Tutaj najwyraźniej postanowiły się udzielać miernoty, których psychicznie nie stać na zmianę lub nikt nigdzie nie chce albo malkontenci narzekający zawsze i na wszystko, cyzelujący przy okazji wątpliwy warsztat pisarski.
To jest zresztą normą na tym portalu, wiec miejmy wyrozumiałość, lol :)

Małe pieski gryzą po kostkach, wyżej nie podskoczą ;)
2
Maja 2017-03-27 12:19
@NiezlaSzopka rozumiem, że Ty masz inną opinie niż osoby wypowiadające się na wątku. Chętnie dowiemy się jak postrzegasz firmę Korn/Ferry International jako pracodawcę.
3
miernota 2017-04-06 14:46
ludzie ostrzegają przed takimi ludźmi jak Ty ;)
4
ciekawy 2017-05-21 18:42
Na jakie wynagrodzenie Netto lub brutto można liczyć na początku kariery w tej firmie ?
gmx200 2017-05-24 13:19
Super firma. Pracuje tu juz kilka lat. Jak w kazdej globalnej organizacji są pewne standardy co do których trzeba dorównywać lub je utrzymać. Ci którzy nie dają rady kończą sfrustrowani na portalach jak ten. Oczywiście że nie każdy się nadaje i niekażdy się sprawdzi, ale to też powod dla którego niekażdy może mieć takie wynagrodzenie (i utrzymać je na dłużej ) pakiet i kontakty z renomowanymi firmami. Polecam osobom proaktywnym nie bojącym się wyzwań i umiejącym zarządzać relacjami . Hehe i zrównoważonym emocjolanie którzy jak sa niezadowoleni (lub się ie sprawdzają) po prostu zmieniaja praca na bardziej dopasowaną do nich zamiast sie tu frustrować :)
3
Maja 2017-05-24 13:30
@gmx200 w jakim dziale firmy pracujesz? Czy właśnie tak duża różnica opinii może wynikać z innego działu/zakresu obowiązków, a co za tym idzie warunków zatrudnienia? Mógłbyś powiedzieć też coś więcej na temat możliwości rozwoju jakie daje praca w Korn/Ferry International?
Olaoleoleńka 2017-06-22 07:29
Cześć. Mam pytanie czy pracownicy Futurestep przy ul. Postępu 17b w Warszawie muszą płacić za parking z własnej kieszeni? Będę wdzięczna za odpowiedź:)
Gosia 2017-08-03 15:37
Oczywiście, że tak. Chyba że jesteś ważna persona na stanowisku Head albo Manager.
1
Madelein 2017-08-03 15:39
Brutto na ok. 4000 w zależności od stanowiska i języków. Tak było 2 lata temu, teraz nie wiem.
1
A 2017-08-08 11:53
Super miejsce miejsce dla początkujących. Można się wiele nauczyć, jeśli trafi się na perspektywiczny account. Zdecydowana wartością tej firmy są ludzie - pozytywni, kreatywni. Jest dużo opcji integracji, relacje ze współpracownikami są całkiem zażyłe.
Minusem jest płaska struktura - TASem jest zarówno osoba, która miesiącami robi market mapping - tak, jak osoba, która jest end-to-end rekruterem. Rekruterzy, których jest mniej niż palców u jednej ręki (!) często maja mniejsze kompetencje od TASow. Nie ma większych szans na awans, pensja jest przyzwoita. Brak szansy na awans jest tuszowany milionem różnych inicjatyw, w których można wziąć udział. Generalnie firma bardzo tnie koszty i jest mega juniorowa w porównaniu np. Do AMS, jednak tak jak wspominałam wyzej - super miejsce na rozpoczęcie przygody z rekrutacja. Większość hejtu wspomnianego wyzej pochodzi od ludzi, którzy do ambitnych nie należą. Jeśli chcesz się nauczyć sourcowania, rozumienia profili, sourcing channels And best practices, obyć z rynkiem międzynarodowym - to miejsce dla Ciebie. Jeśli masz min. 1,5 roku w rekrutacji - nie rozwiniesz się bardziej, bo wyjazd na onsite graniczy z cudem (albo jest ktoś inny, kto ma przyobiecana pozycje i Tobie będą nawijać makaron na uszy, albo faktycznie wyjedziesz - rekrutować pracowników fizycznych za niskie pieniądze)

Plusy:
- super start,
- super współpracownicy,
- dużo inicjatyw do developmentu (szkolenia dla początkujących),
- spoko pieniądze,
- work life balance,
- praca bezstresowa.

Minusy:
- brak awansów, które maja jakieś znaczenie (płaska struktura)
- brak budżetu na wszystko,
- brak seniority na każdym levelu
- fabryka (scrollujacych CV)


Ogólna ocena: 4/6
2
Zostaw swoją opinię o Korn/Ferry International - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korn/Ferry International