brak logo

Duda-Cars S.A.

Poznań

Opinie o Duda-Cars S.A.

admin 2015-08-01 23:02
Wiesz coś na temat firmy Duda-Cars S.A., charakteru i warunków pracy? Napisz nam czy warto podjąć zatrudnienie u tego pracodawcy.
14
Maks 2016-02-06 00:07
Mam rozmowę kwalifikacyjną, drugi etap. Jaką jest tam atmosfera dużo słyszałem, że bardzo korporacyjnie itp.
8
Agat 2016-02-06 10:45
A co jeszcze słyszałeś o tej firmie? Interesuje mnie praca jako doradca finansowy do ubezpieczeń i kredytów?? Ważna jest dla mnie atmosfera w pracy i specyfika? Czy pracownik jest zarzucany praca tak ze nie może się z nią wyrobić, czy też wszystko w granicach rozsądku?? Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację
Nikon 2016-02-18 10:42
Witajcie. Nie trzeba posiadać zadnego doświadczenia? Myślałem, ze jak mercedes to beda wymagania w koncu to prestiżowa marka, ale skoro poprzeczka zawisla nisko to chyba kazdy może aplikować.
msimi 2016-05-07 21:32
Idź i sprawdź:) większość opini które się tutaj pojawiły to nieudolne uprawianie PR-u i zakładam że w większości pisane przez jedną osobę więc i mało wiarygodnie.
msimi 2016-05-07 21:33
Idź i sprawdź:) większość opini które się tutaj pojawiły to nieudolne uprawianie PR-u i zakładam że w większości pisane przez jedną osobę więc i mało wiarygodnie.
Mechanik 2016-06-09 17:02
Cześć ile mniej więcej może zarobić mechanik z małym doświadczeniem ? Chodzi o serwis ul.ptasia.ktoś coś?pytam orientacyjnie.
15
Andrzej 2016-06-21 10:41
Czytajac opinie i informacje, ze nie potrzenuja doswiadczenia, wiem juz dlaczego jako klient jestem tak beznadziej nie obsługiwany..
jacek 2016-06-21 10:55
a co powiecie jeśli chodzi o prace u nichw firmie na stanowisku jako Doradca Handlowy ds. Sprzedaży i Odkupu Samochodów Używanych? bo wydaje mi się, że jednak spokojnie można tutaj dobrze zarobić i są prowizje.
Zainteresowany 2017-01-14 09:25
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko doradca handlowy samochody nowe. Zastanawiam się co jest powodem ciągłych rekrutacji na to stanowisko? Co 3-4 miesiące pojawia sie ogłoszenie. Pracownicy odchodzą, są zwalniani, czy firma w takim tempie sie rozwija???
8
Zibi 2017-02-21 08:47
Jako osoba z wewnątrz (tak, nie będę tego ukrywał) powiem, że powtarzające się rekrutacje są wynikiem bardzo dynamicznego zwiększania zatrudnienia, związanego z rozwojem firmy, a nie rotacji. W ciągu ostatniego roku z własnej woli odeszły ze stanowisk handlowych raptem 3-4 osoby (zmiana miejsca zamieszkania, sytuacje rodzinnie, inna propozycja pracy etc.), w tym czasie przyjęto kilkanaście nowych handlowców. Z tego co wiem od kolegów (sam nie pracuję w dziale handlowym) ci którzy przyszli z konkurencyjnych salonów są zadowoleni i chwalą sobie zarówno atmosferę w pracy jak i jej organizację. Nie jest to tani PR, sam się mogę pod tym podpisać :) Jeśli macie jakieś pytania odnośnie firmy chętnie podzielę się wiedza.

Pozdrawiam
3
KM 2017-02-21 11:34
Bylam na rozmowie, wrazenie bardzo pozytywne, zobaczymy co bedzie dalej :)
demaskator 2017-05-26 14:38
Dostałem się do ostatniego etapu rekrutacji (dodam tylko, że w tym ogłoszeniu posługiwali agencją pośrednictwa pracy). Zatem do rzeczy. Szkoda da czasu i pieniędzy na tą firmę. Szczerze powiedziawszy takiej niekompetencji w prowadzeniu rekrutacji jeszcze nie widziałem i nie słyszałem np. przerywanie w połowie zdania, co świadczy o braku kultury i braku fasonu. Poza tym niezgodność treści oferty, przedstawionej przy agencję zatrudnienia podczas pierwszej rozmowy kwalifikacyjnej z warunkami opisanymi podczas drugiej rozmowy kwalifikacyjnej w "firmie" (takich tam mają pracowników HR :).
Z tego co podpowiadają najlepsze poradniki i z własnego doświadczenia wiem, że większość czasu powinien mówić kandydat, odpowiadając na pytania (wg swojej najlepszej wiedzy). Tam jest odwrotnie:]
Poza tym standardowe pytania (nazwę to po imieniu) "podpuchy" typu: Trudno było Panu trafić do nas? Moja odpowiedź, że naturalna nie:} No i standard dlaczego Pan do nas aplikował? Patrz uzasadnienie wyżej plus to, że oferta była anonimowa tzn. były tylko zaznaczone, że chodzi o dealera samochodów (mało śmiechem nie wybuchłem). Oczywiście powstrzymałem się i po 2-3 sekundach uzasadniam, że moje dotychczasowe ponad ośmioletnie doświadczenie zawodowe przez większość czasu polegało na obsłudze Klienta etc. Stąd pomysł by dalej się rozwijać w branży i firmie, która ... - nie dokończyłem dalej
i Pani "rekruterka" mówi podniosłym gwałtownym tonem, niczym ten Filip z konopi, STOP i przechodzi do zupełnie innej kwestii. Tutaj należy się wam wyjaśnienie, że początkowo myślałem, że mnie sprawdza po prostu moją asertywność i cierpliwość, bo mają trudnych Klientów i chce sprawdzić czy się nadaję. Nic z tych rzeczy. Ona po prostu wtrącała się często w połowie zdania tak jakby z góry wiedziała, co chcę powiedzieć i jak. Konsekwencją takiego postępowania oczywiście jest skutek, który pracownicy HR określają często na seminariach zwrotem, określeniem "brak chemii". Takich kwiatków było oczywiście znacznie więcej, ale zostałem całkowicie rozbrojony przez "panią rekruter" odpowiadając na kolejne pytanie stwierdzeniem STOP i że nie powinniśmy marnować dalej swojego czasu itd. Na co odpowiedziałem, że już się stało ;]. Tutaj należy się wyjaśnienie, że rozmowa trwała około 20-25 minut, więc to chyba jasne, że to była komedia od samego początku:} Tyle czasu, to Pani rekruter zajęło, podczas gdy ja wiedziałem o tym, że nic z tego nie będzie po pierwszych kilku zdaniach i zachowaniu Pani rekruter? (Dajcie spokój) o czym ją poinformowałem na końcu, bo chociaż tyle mogłem zrobić zachowując kulturę i dobry smak. Jaka reakcja tejże Pani? Zatkało ją doszczętnie.

Podsumowując kompletna klapa

NIE POLECAM Z CAŁEGO SERCA, ale może ktoś tak lubi i zrealizuje w tej firmie swoje marzenia (sic)
Zostaw swoją opinię o Duda-Cars S.A. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Duda-Cars S.A.