Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka

Katowice

Opinie o Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka

pracownik 2015-02-19 20:09:04
Witam , pracuję w wydawnictwie od niedawna i rozmowę pamiętam bardzo dokładnie , nie ma czym się stresować .Pani , z którą rozmawiałam była bardzo przyjazna i szybko przestałam się denerwować . Niczego nie ukrywała , wszystko mi pokazała , zapoznała mnie z obowiązkami . Byłam na kilku rozmowach wcześniej ale tu dopiero wiedziałam na 100% co będę robić i co najważniejsze za ile . Jak szukasz pracy to zadzwoń i umów się na rozmowę . Nie ma czego się obawiać
roger 2015-03-05 17:06:00
@pracownik, nie obraź sie, ale tak przeciez nie powinna wyglądac rekrutacja albo opisałaś swoje doświadczenia juz po rozmowie, czy z jakiegoś ostatniego etapu. Zazwyczaj na rozmowie sprawdza się kwalifikacje, daje jakieś testy, sprawdza się język, a tutaj pokazywali obowiązki? To brzmi tak jakbyś od razu została przyjęta.
Wawel 2015-03-21 20:17:25
Firma Mapy Ścienne Beata Piętka oferuje wiele ciekawych usług i produktów, które są tworzone we współpracy z klientami, jest możliwość robienia map na indywidualne zamówienia. Oprócz map, atlasów oferują także flagi i podkładki nabiurkowe, co mnie bardzo zainteresowało bo szukałem długo jakiejś firmy która mogłaby siętym zająć.
1
nick 2015-04-15 22:09:19
Czym się zajmuje wydawnictwo kartograficzne mapy ścienne Beata Piętka to chyba orientacyjnie wiadomo. Napisalibyście lepiej jak oni traktują pracowników, czy są tu jakieś ciekawe szkolenia?
pracownik 2015-05-15 18:48:24
Pracowników traktują bardzo dobrze!Mało tego zmienili sposób wynagrodzeń , teraz zarabiamy super . Pani Beata płaci prowizję za każde zamówienie , nie ma limitów , dostałam właśnie wypłatę , podstawa+prowizja za każdą sprzedaną sztukę . Wreszcie znalazłam pracę gdzie doceniają naszą czyli telemarketerów pracę , a nie ukrywam pracowałam w trzech innych firmach . Zawsze trzeba było zrobić jakiś limit ( zawsze prawie nie osiągalny) żeby myśleć o premii .POLECAM !!!
1
hanka 2015-05-17 21:42:17
Dokładnie, najpierw myślałam że to ściema ze nie będzie limitów, ale bardzo byłam mile zaskoczona jak dostałam wypłatę :-). Polecam w firmie się wiele zmieniło i to na lepsze.
1
inga 2015-06-08 18:31:39
(usunięte przez administratora)
1
Krzysztof 2015-07-06 15:03:16
(usunięte przez administratora)
ROTFL 2015-07-17 18:26:57
(usunięte przez administratora)
Coola 2015-07-22 13:55:57
(usunięte przez administratora)
nika 2015-07-28 12:17:58
tak slyszalam ze bardzo dobre warunki. sam fakt ze rzeczywiscie podstawa jest 1500 zl plus wypracowana prowizja to powinna kusic.. ponadto moze byc o tyle latwiej ze Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka oferuje szeroką gamę usług i produktów i od lat pracuja z wieloma firmami, wiec z jednej strony jest to dobra reklama i jakbybezpieczenstwo dawane klientom.
tamek 2015-09-08 22:11:43
kiedyś patrzyłem u nich jedną mape i tak mi się przypomniała ta firma.. to ciekawe , że oprócz map sprzedają też stare monety, jakieś antyki czasem.. no i chyba mają też sprzedaż wysyłkową, bo kiedyś było ogłoszenie na konsultanta telefonicznego chyba, ze chodziło o dział reklamacji, bo pewnie musza taki mieć.
Tak ja 2015-09-09 10:14:07
Może warto zadać sobie trochę trudu i sprawdzić asortyment Wydawnictwa Piętka .Nie tam ikon ! Ikony sprzedaje firma Idea z Katowic ,ktorej pracownicy podszywają się pod Wydawnictwo Piętka narażając firmę na takie właśnie komentarze .A propos czy producent mebli ,wydawca książek itp działa non profit czy wzbogaca się kosztem innych ?
1
wings 2015-09-16 19:58:34
jak firma funkcjonuje po śmierci Wiesława?
czy zmieniło się na plus?
Balbina 2015-09-17 14:34:49
Jak dla mnie jako pracownika, ok,płacone mamy od pierwszego zamówienia do tego podstawa,fajne konkursy,grile na owocowej!
309 2015-10-09 01:12:46
ciekawa jestem jak w ogóle wygląda praca w takim wydawnictwie i czy oni mają w branży jakiś konkurentów? produkty spoko całkiem, przydatne w szkołach zwłaszcza i urzędach pracy czy miasta, ale ciekawa jestem właśnie jak z tą pracą :) można mieć u nich jakiś staż czy coś takiego? dajcie znać, jeśli coś wiecie
Tako 2015-10-20 17:17:21
Chyba nie pracujesz w wydawnictwie Piętka skoro piszesz takie bzdury!!
Jest podstawa , na umowie o pracę i na umowie zlecenie!dodatkowo każde zamówienie jest płatne.Najpierw trzeba sprawdzić a potem pisać , chyba że jesteś z firmy konkurencyjnej i stosujesz takie prymitywne zagrania.
1
Tak ja 2015-10-20 18:32:03
Chyba bardzo nieaktualne informacje ! Od dawna mamy podstawę i nie zawsze najniższa krajowa plus prowizja od pierwszego zamówienia . Może warto najpierw sprawdzić i dopiero wylewac żółć . życzę powodzenia" jako " w pielęgnowaniu w sobie tych negatywnych emocji .
Prowadzący 2015-10-23 12:36:24
W moim oddziale wszyscy pracownicy mają podstawę i prowizję od pierwszego zamówienia . Prócz dwóch osób zatrudnionych na umowę zlecenie ( 7 zł netto + prowizja ) wszyscy mają umowę o pracę . We wszystkich oddziałach Wydawnictwa jest to samo .jajaaa jeśli chcesz uzyskać odpowiedź na inne nurtujące Cię pytania zapraszam ( usunięte przez administratora )
nina77 2015-11-01 16:12:23
Pracuję w Wydawnictwie Piętka od 2 miesięcy i muszę napisać Wam, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Od pierwszego dnia dostałam umowę o pracę i podstawę 1500+prowizja od każdego zamówienia. W firmie pracują przesympatyczne osoby, pomocne i życzliwe. Stek bzdur, które tu wypisujecie nijak mają się do rzeczywistości. No ale jak to w życiu bywa powyższe negatywne opinie piszą osoby, którym w życiu nic nie wychodzi i są tchórzami. Z tego powodu siedzą na takim portalu i wyrzucają swoje niepowodzenia. Ruszcie tyłki do roboty! I nie zazdrośćcie innym. Zadowolona, nowa pracownica firmy.
3
wertyui 2015-11-08 18:20:04
pamiętam jak swego czasu firma Wydawnictwo Kartograficzne PIĘTKA szukała do pracy osób na stanowisko konsultanta telefonicznego z doświadczeniem w Żywcu, bardzo żałuję że wtedy nie zdążyłem aplikować na to stanowisko, bo było ono dosyć ciekawe i akurat wtedy spełniałem te wymagane kryteria..może niedługo coś wstawią
Trybunał_sprawiedliwości 2015-11-17 00:20:13
Mój Boże ......czytasz i nie grzmisz
Anita;) 2015-11-20 23:38:06
Wiesz co jak nie chce ci się pracować to może dla Ciebie to cud zrobić ten limit o jakim mówisz. Nie powiem że jest łatwo czasami nawet bardzo ciężko ale jak się dzwoni tel za tel to w końcu coś złapiesz. Mimo wszystko masz gwarantowane 6 zł za godz plus premia za każdą mapę i siedzisz ma tyłku a na magazynie masz też 6 zł i musisz zapierdzielać!!!
tosek 2015-11-21 05:19:11
@wertyui, poprawna nazwa firmy to Wydawnictwo Kartograficzne "Mapy Ścienne" Beata Piętka, nazwisko włascicielki to nie jest ich nazwa. Teraz widziałem jak to szukają handlowca do Katowic. Zastanawia mnie jakie dokładnie warunki zapewniają jesli chodzi o narzedzia pracy (co za narzedzia i na jakich zasadach).
Anita;) 2015-11-21 14:32:44
dostajesz tel stacjonarny i kom. w godzinach pracy, bazę naszych klientów i dzwonisz.
1
dido 2015-11-23 10:59:07
nie brzmi to zbyt zachęcająco, chociaż wiem, że początki handlowca zawsze są dosyć ciężkie dopóki się człowiek nie wdroży.
1
anka 2015-11-25 14:26:38
Spoko praca, na pewno na luzie.. aczkolwiek widzę, że już po poszukiwaniach pracowników, oferta chyba wygasła.
309765 2015-11-27 17:32:00
nie wiem czy wygasła, nadal jak sprawdzałem to jest wolny wakat na stanowisko konsultanta telefonicznego, no tylko, że to doświadczenie jest ważne trzeba o tym pamiętać
Pracownik 2016-02-05 15:36:00
Zamiast kierować się czasami opiniami w Internecie to może lepiej przyjść na rozmowę i porozmawiać. Ja tak zrobiłem i cóż dzisiaj mogę śmiało powiedzieć że nie żałuje. Mam jasno nakreślony plan swojej pracy. Rzadko kiedy jak chodziłem na rozmowy to spotykałem się z taką otwartością ze strony pracodawcy. Naprawdę polecam ludziom którzy chcą się zaangażować bo można zarobić dobre pieniądze.
imipsp 2016-03-07 15:09:53
u nich rekrutują konsultantów telefonicznych, ale wydaje mi się, ze do Zywca to jednak trzeba kilka etapów u nich przejśc no i koniecznie mieć już jakieś dośwodczenie.
Pracownik 1 2016-03-08 13:13:50
Najlepiej zadzwonic, nawet jak nie masz nr do oddzialu to na stronie firmy znajdziesz do głównej siedziby. Co do doświadczenia to jestem pewna że bez niego też przyjmują. Zapewniają przeszkolenie.
Pracownik 1 2016-03-08 13:13:54
Najlepiej zadzwonic, nawet jak nie masz nr do oddzialu to na stronie firmy znajdziesz do głównej siedziby. Co do doświadczenia to jestem pewna że bez niego też przyjmują. Zapewniają przeszkolenie.
kruk 2016-03-17 21:16:28
widzę, że dawno Wydawnictwo Kartograficzne PIĘTKA nie poszukiwało pracowników. Ostatni raz w październiku 2014 roku. Ktoś może coś powiedzieć o tym wydawnictwie?
elle 2016-05-02 13:39:04
Ludzie dajcie sobie spokój z Piętką, pańszczyzna za grosze, kasa tylko wtedy jak zrealizujesz plan, który oczywiście jest nie do zrealizowania, męczyłam się dwa miesiące, szkoda czasu, chamskie traktowanie pracownika.
tolas 2016-05-02 13:46:21
No i wykrakałeś, bo teraz szukają @kruk Handlowców do sprzedaży B2B
erf 2016-05-07 12:48:37
@tolas tak tak nadal jest ta oferta wymagana jest m in. tytaj komunikatywność- swoboda w nawiązywaniu kontaktów handlowych- umiejętność pracy w zespole
kiles 2016-05-20 18:23:17
i bardzo dobrze że szukają, w koncu to porzadna i rzetelna firma
max 2016-06-17 11:29:05
kiles' powiedz prosze, ponieważ widizałem ofertę na stanwosiko Handlowca sprzedaż B2B do Katowic, jestem zaintesrowany ponieważ mam doświadczenie w sprzedaży dosyć długie, na jaka podstawe można u nich liczyć i czy dają premie i czy one są relane do wyrobienia?
kamil 2016-06-21 09:47:42
potrezbny u nich widze Handlowiec - sprzedaż B2B, wiec wydaje mi się, że sporo można na tym zdziałać i też, że premie są na dobrym poziomie, bo jest przecież odpowiedni procent od tego.
Adam 2016-08-23 09:20:15
Z tego co wiem wynagrodzenie jest większe niż minimalne plus premie od sprzedaży. Praca wygląda tak że się siedzi w biurze, ma się bazę osób do których się dzwoni i proponuje się produkt lub usługę firmą. Nic trudnego... Do tego miła atmosfera i przyjemni ludzie.
max 2016-08-23 09:37:40
kamil' a skada wiesz? jak tak to napisz czy handlowiec ma u nich jakąs podstawe, czy tylko pracuje na premie?
Ewa 2016-08-23 22:58:48
Jesli tak jest faktycznie jak piszecie to super bo nigdy tak nie było.podstawę mieli tylko procownicy na umowe o pracę.Jesli zarobiłes ponad umowe to twoja korzyść była ,bo miałeś wiecej kasy.Ale umowa była zawsze od kiedy wydawnictwo istniało.Z tym że albo umowa o prace albo zlecenie.Przy czym ta druga jeśli ktoś nie umiał by ć przekonujący nie zarobił. Pomimo że się starał.Ale nie każdy ma gadane.A atmosfera była zawsze miła i przyjemna do czasu aż nie trafiali się trenerzy ktorzy spadli z księżyca z głupkowatym uśmiechem na twarzy,ktœrzy traktowali pracownika jak ostatniego kretyna,albo niewolnika.A ci ludzie pracowali też na takiego młota a nie tylko dla siebie.Mam nadzieje że Pani Beata pozbyła się tych darmozjadów
kamil 2016-08-24 12:00:47
Ostatnio byłt oferty pracy na referentów ds. personalnych i recepcjonistów @rina, jeśli nadal Cię to interesuje. Super, że oprócz podstawy zarobków można liczyć na odpowiednie premie, a jak to jeszcze w ramach umowy o pracę, to rzeczywiście opłaca się załapać.
Kate 2016-09-08 20:42:49
Szkoleń brak, a co do traktowania to jak w każdej pracy, jedni pracownicy są nastawieni lepiej inni gorzej. Przede wszystkim należy się tu nastawić, że nowy pracownik nigdy nie ma łatwo w pracy.
wertyui 2016-09-08 21:09:49
@kamil hmm a powiedz mi proszę gdzie dokładnie takie oferty pracy od nich widziles? bo ja przynzam się od jakiegs czasu w ogole nic nowego nie widze..
max 2016-09-09 11:41:42
Kate' w takim razie skoro nowy pracownik nie ma łatwo w pracy to widocznie panuje tam nie dosyć dobra atmosfera skoro starzy pracownicy nie chcą pomagać nowym? Wtedy rozumiem,ze trudno
1
Pracownica 2016-09-11 20:08:06
Myślę że kwestie pomagania nowym pracownikom trzeba raczej postrzegać również pod tym kątem czy on tę pomoc chce przyjąć :-) Nie jeden raz już się z tym spotkałam że osoba która przychodzi do nowej pracy uważa że pozjadała wszystkie rozumy i wszystko wie najlepiej . Wszelkie rady uważa od razu za krytykę i stwierdza że atmosfera jest nie dobra.Pozdrawiam
Arek 2016-09-11 20:21:28
Z tego co wiem to Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka całkiem sympatycznie sobie radzi w nowej sytuacji nowego kierownictwa, bardzo fajna sprawa i polecam zapoznać się z ich historią.
Były pracownik 2016-10-04 13:47:36
Chcesz dostać prowizję? Musisz najpierw spełnić próg. Nie ma tak aby dostać prowizję od każdego zamówienia. Progi są dość wysokie a w obecnej chwili gdzie tak naprawdę wszyscy korzystamy z GPS ciężko jest upchnąć atlas, mapę itd. Czy firma jest rozwojowa? Raczej nie. Bazuje w sumie tylko na swoich stałych klientach od lat. Jeśli jesteś młody i chcesz się rozwijać to lepiej poszukać czegoś innego.
1
Juś 2016-10-11 14:00:41
Z tego co czytam to Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka poszukuje ludzi do Żywca w tym momencie
Zostaw swoją opinię o Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo Kartograficzne Mapy Ścienne Beata Piętka