brak logo

AKWA S.C.

Gniezno

Opinie o AKWA S.C.

p 2012-10-13 14:15:21
Z tą;,,Karierą Nikodema Dyzmy" to strzał w dziesiątkę.
Akuku 2012-10-13 16:16:39
"Nie matura, lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera, nie uczelnia lecz minister, zrobi z ciebie specjalistę!" tak to się robiło w LWP
nikt 2012-10-13 18:03:08
jak widzisz takie rzeczy ,dlaczego nie zadzwonisz na policje ,co to za różnica kilka par rekawic,troche złomu czy baniak z wodą?
1
m 2012-10-14 14:46:18
Albo kilka ton odlewów.
nn 2012-10-18 20:33:17
Apel do włascicieli;przed nami zima ,kryzys w branży ,trzeba szukać oszczednosci.pomyslcie ile was kosztuje utrzymanie tych emerytów wojskowych,/oni nie maja jak niektorzy 600zl renty ,bieda im nie grozi/Pozdrowienia dla( usunięte przez administratora )
generał 2012-10-19 19:08:31
Akwa zmilitaryzowana .
1
Szeregowi pracownicy 2012-10-31 17:17:16
Popieramy. Powinien zabulić i to słono. Za parę lat wstecz też .
Powodzenia w pisaniu skargi .Trzymamy kciuki.
bolek 2012-12-19 21:53:37
pa,pa Leszek!
1
12345 2012-12-21 02:45:19
Coś więcej ?
wojak 2012-12-26 14:51:51
Ciekawe jak inwentury wyjdą ?
szmata 2013-01-28 23:32:14
Jak taka bieda to co z imieninami?
załoga z AKWY 2013-02-08 14:45:19
Tegoroczna edycja konkursu Gospodarczo – Samorządowy HIT Regionu odbyła się po raz osiemnasty. Organizatorem przedsięwzięcia jest Agencja Promocyjno – Reklamowa Punkt S z Piły oraz Konwent Starostów Województwa Wielkopolskiego. Konkurs jest rozgrywany w następujących kategoriach konkursowych: Produkcja, Handel i usługi, Rolnictwo i przetwórstwo żywności, Ekologia, Organizacja i zarządzanie, Samorządność oraz Oświata i kultura.
Uroczysta gala wieńcząca konkurs odbyła się w niedzielę, 3 lutego w Auli UAM w Poznaniu.

Zdobywca tytułu Kryształowy HIT 2012: Produkcja, Handel, Usługi „EFEKT” Joanna Stawska w Gnieźnie za zastosowanie innowacyjnych rozwiązań w zakresie armatury wodociągowej sprzedawanej na rynku krajowym i zagranicznym (kategoria: produkcja);

Gratulujemy , tak trzymać ;-)
roman 2013-02-11 11:59:57
Za rok 2011 też dostali nagrode HIT-promocja regionu;sa zdjecia ,wypowiedzi w necie,Na zdjeciach widac naszego ( usunięte przez administratora )
h 2013-02-17 21:08:45
Benia juz nie ma ,pare miesiecy temu podziekowano mu za wspólprace.
o 2013-02-19 20:04:24
Rowniez gratulacje dla Efektu,tylko podziwiac i szanowac,,ale na szacunek i autorytet trzeba sobie zapracowac.Szkoda ze u nas nie ma juz zadnych autorytetow a osoby od których mozna bylo sie czegos nauczyc , ktore mialy swoje zdanie i szacunek wsród załogi odeszły lub zostały zwolnione.
kudlaty 2013-02-20 19:12:27
Najgorsze jest to jak komus sie wydaje ze cos umie robic a potem za jego czyny i pseudo umiejetnosci cierpia inni.
bolek 2013-03-27 21:58:10
bury - 2010-09-14 19:41:30

Co lepsze? 5 lat w Gębarzewie czy pół roku w Akwie na oczyszczalni? Bo mi taki wybór dali?
i co awansowałes?!
k, 2013-04-23 08:13:29
bolek - 2013-03-27 21:58:10

bury - 2010-09-14 19:41:30

Co lepsze? 5 lat w Gębarzewie czy pół roku w Akwie na oczyszczalni? Bo mi taki wybór dali?
i co awansowałes?!
xxx
mimi 2014-03-08 14:49:46
Jakoś dawno nikt nic tutaj nie wpisywał więc pokuszę się o swoje kilka słów.
To co tutaj napiszę kieruję między innymi do WŁAŚCICIELI, Panowie wiem, że w czerwcu 2013 roku miały być wielkie zmiany, domyślam się jaki był powód ich niewprowadzenia, dlatego proszę was o jedno WIĘCEJ ODWAGI!
AKWA ma przed sobą jeszcze przyszłość, ale tylko pod warunkiem, że panowie dogadacie się między sobą i zmienicie prezesa, który od jakiegoś czasu zaczął myśleć, że jest nietykalny, i nie pozwala WAM podejmować żadnych decyzji, decyzji, które mogą postawić na nowo zakład na nogi. Wiem, że próby wprowadzenia nowego asortymentu do produkcji mogłyby podnieść nie tylko wasze zyski ale i syski pracowników.

Podsumowując:
Panie (usunięte przez administratora)wytrwałości w działaniach dla dobra firmy,
Panie (usunięte przez administratora)więcej odwagi w podejmowaniu decyzji o zmianach.
Jeśli wy Panowie się nie dogadacie AKWA długo nie wytrzyma pod rządami....
3
lakiernik 2014-03-11 11:33:02
mam zamiar zatrudnic w tej firmie ktos powie jak sie tam pracuje i jakie sa warunki?
2
Max 2014-03-11 16:10:26
Dziś w lokalnej rozgłośni radiowej słyszałem ogłoszenie o naborze na kierownika działu odlewni żeliwa. Zamierzałem zgłosić swoją kandydaturę,ale jak czytam te wszystkie opinie, to aż mnie wstrząsa. Więc jak tam naprawdę jest? Może ktoś obiektywnie napisać? Czy wogóle warto? A może lepiej spróbować kandydować na zwykłego "szarego" pracownika produkcji.Czy są jakieś wolne wakaty na jakimkolwiek dziale i jakie są warunki pracy? Bo szczerze mówiąc nigdy nie miałem styczności z tym zakładem i po tych wszystkich negatywnych komentarzach jestem trochę przerażony.
fredek 2014-03-12 18:50:51
Czy mozna kandydowac na stanowisko kierownika odlewni bedac wczesniej karanym/?
KONTROLER JAKOŚCI 2014-03-16 17:27:56
Szanowni mieszkańcy osiedla Kawiary, Sąsiedzi Akwy, czy sprawdziliście jak Wasze samochody są porowate i jak wygląda lakier samochodu i szyby od wżerających się cząsteczek rdzy z pobliskiej odlewni.
Ciekawe czy również w dalszym ciągu tylko kartoteki od narzędzi pomiarowych służących do produkcji wozi się do niby rzekomej kontroli bez dostarczania i sprawdzania narzędzi pomiarowych. Wszystko tylko na potrzeby ISO i takimi narzędziami sprawdza się wyroby do produkcji armatury.
1
Lanos 2014-03-28 19:37:41
Koledzy kiedyś czytałem na waszej stronie ,że macie generała co trochę umie kopać ogródek,zbliża się wiosna ,chciałbym mu zlecić kopanie ogródka.
bolek 2014-04-18 08:36:52
Witam cię kolego szkoda,że usunięto twój prawdziwy wpis o zasądzeniu wypłaty za nadgodziny i delegacje.Ciekawe czy generał zlecił usunięcie za swoje pieniądze czy też firmy.
marlas 2014-08-19 11:14:13
Trzeba miec zdrowo "z deklem" by pracowac za 6zl brutto/h + premia uznaniowa do 20% miesiecznie-tyle mi dali na umowie. W odlewni zeliwa??? Wyzysk pracownika jak smok! A pracujesz za dwoch lub trzech. Praca dla desperatow. Odradzam serdecznie.
marlas 2014-08-19 11:41:08
A tak wogole Panie Prezesie moze czas najwyzszy pognac tych pratykantow-studentow z odlewni,co siedza obok kier. w biurze do fizycznej roboty a nie sprawdzania form i nasmiewania sie z pracownikow odlewni? Pytam,co to za praktyki? Za moich calkiem niedawnych czasow praktyki to byly praktyki,a nie lazenie w kitlach,udawanie jakiegos liczenia form i "rzniecie glupa".
Tuchajbej 2014-08-19 17:59:59
Ten śmieszny zakład powinien być przekształcony w skansen i stać się częścią muzeum przemysłu z XVIII wieku. Turyści poubierani jak do Czarnobyla mogliby się zapoznać jak to było w Polsce produkowane w XVIII wieku i kierowane jak za czasów stalinizmu.
marlas 2014-08-19 21:26:05
W moim przypadku, a jestem po technikum,jak mozna tak ludzi wyzyskiwac..? Pozdro...dla Pani.Z-suwnicowej i wszystkich pracownikow odlewni.3-majcie sie:-)
1
Syla 2014-09-16 19:19:44
Plotka niesie iż generał się rozwodzi,coś więcej.
zorak bis 2015-02-02 08:24:54
Wiadomość do generała ,przyjmuje już zapisy na kopanie ogródka.Lepsze i zdrowsze to od igraszek m........ w samochodzie .Jarzyna jeśli chodzi o pracę to chyba jesteś desperatem aby myśleć o pracy w zapyleniu i wżerających się cząsteczkach rdzy w lakier samochodu .Sprawdż ręką lakier po roku stania na parkingu zobaczysz jak jest porowaty.Pozdrawiam
1
Marlas 2015-05-19 21:12:48
Koledzy podpowiedzcie mi chciałbym się zgłosić i złożyć CV na kierownika zmianowego na wydziale mechanicznym ,tylko jak się dowiedziałem to już kilka osób się przewineło i szybko odchodzili.Czyżby były za małe wymagania i za duże wypłaty.Pozdrawiam
polityczny 2015-06-25 08:03:06
Koledzy Dochodzą mnie słuchy iż są zapisy wycieczek na zwiedzanie skansenu maszyn tj. wytaczarek,wiertarek promieniowych,tokarek numerycznych ,które pamiętają lata Gomułki i Gierka ,z kim mógłbym umówić wycieczkę.To już ostatni moment aby zobaczyć i podziwiać te maszyny w akcji.Na tych maszynach jest produkowana armatura-o jej duża nowoczesność.
ANTKI-emeryt 2015-09-09 15:52:35
Witam serdecznie.Siedząc znowu w domu bezczynnie wymyśliłem sobie,że mogę być komuś przydatny,komuś kto szuka pomocy,jest w potrzebie.Aby nie zastygnąć, skamienieć doszedłem do wniosku,że najlepsza byłaby praca związana z wyuczonym zawodem jaki zdobyłem,czyli średni technik specjalność obróbka skrawaniem.Więc zacząłem szperać w prasie lokalnej z nadzieją znalezienia jakiegoś zajęcia.Nie zawiodłem się.Trafiłem ogłoszenie o zatrudnieniu w firmie "AKWA",która prosiła fachowców tokarz,ślusarz o pomoc w produkcji.Zgłosiłem się.Oferta została przyjęta.Nie przeszkadzało nawet to,że jestem emerytem,który pierwszą pracę na akord podjął po szkole zawodowej w 1960 r. jako tokarz.Po dwumiesięcznym okresie chodzenia po laboratoriach i lekarzach,zgodnie z zaleceniem lekarza zakładowego,płacąc za wszystkie badania i analizy około 500 zł,otrzymałem od lekarza zakładowego,na podstawie wystawionych opinii i analiz zdolność do pracy na okres pół roku.Dział kadr honoruje wyłącznie zaświadczenie o zdolności wystawione przez lekarza zakładowego,zdobycie jakiego u innych lekarzy zajęłoby góra tydzień.Z tego powodu opinie o lekarzu zakładowym nie będę przytaczał bo cenzor z pewnością nie puściłby na stronie.I tak,dzięki zaświadczeniu lekarza zakładowego,nie samopoczuciu i zdrowiu,z papierkiem udałem się do kadr.Pani kadrowa umówiła mnie z BHP-owcem na dzień 31 sierpień br. na godz 11 na szkolenie i instruktarz.Najważniejsze dla behapowca było pokazanie mi filmu instruktażowego,gdzie uczono mnie jak mam się zachować na wypadek pożaru w biurze spowodowanego przez zapalenie się komputera.Gdzie mam dzwonić,jak się przedstawić,a o tym żeby spier...ć ani mowy.I jeszcze inne takie bzdety,które, jak powiedziała mi pani z BHP,warto obejrzeć.Po podpisaniu oświadczenia o przeszkoleniu udałem się do kadr.Kazano mi przyjść do pracy we wtorek,1 września
2015 r. na godz 6:00 do pracy.Oczywiście na stanowisku pracy byłem przed 6:00, zgodnie z nawykami jakie nabyłem za zgniłej komuny.Tym co zastałem na stanowisku pracy byłem przerażony.Wiem,że porządek,znany od "stworzenia" świata jest albo "gu ni ma". Ale tego co zastałem nazwanie syfem to delikatne określenie.Zabrałem się więc za mycie maszyny bo nauczono mnie,że maszyna nie jest tylko własnością zakładu,mimo że za nią zapłacił,ale też moją własnością o którą jestem zobowiązany dbać,myć konserwować utrzymywać w należytym stanie.W AKWA jest inaczej.Jakie maszyny tacy zarządzający.Po 5 godz. mycia emulsją,maszyna jeszcze nie była należycie czysta.Żeby zobrazować wygląd tokarni na jakich miałem pracować opiszę wygląd okulara,przyrządu umożliwiającego obróbkę długich przedmiotów.Przed umyciem wyglądał jak posmarowany sadzą przetarty później olejem.Po umyciu,ku mojemu zaskoczeniu,okazało się że był w kolorze szaroniebieskim.Higiena miejsca pracy pani od BHP nie interesowała mimo higieny w BHP.Oczywiście pracowałem w swojej odzieży bo odzieży ochronnej jaka obowiązuje na stanowisku pracy nie otrzymałem,czym pani z BHP nie była zainteresowana.Nie miałem odzieży więc szafka nie była mi potrzebna.Po skończonej pracy nie miałem się czym umyć.Nie powiedział mi nikt że środki czystości też trzeba mieć swoje.Nawet nie dano mi suwmiarki,żadnego przyrządu pomiarowego ani niczego innego,ani narzędzi,ani szafki,nie dano mi niczego na stan.Jak się później okazało zakład daje wodę.Zwykłą,w smaku gorszą od kranówki.I tak szkolony przez 16 godzin zarobiłem około 150 zł netto.Pod koniec dnia powiedziano mi że od jutra pracuje na akord bo tak było w umowie na co się zgodziłem będąc pewny,że na akord zarobię więcej,tak było za komuny,jak pracując na dniówkę.Zacząłem od rana ostro wiedząc,że z upływem czasu człowiek traci siły i to,że przypieprzając od 6-9 trzeba ostro naginać aby zarobić.Zgodnie z komunistycznymi nawykami zap...m aż pot po krzyżu leciał.Musiałem rury prawie dwumetrowe nosić około 10 m. do tokarni drogą zastawioną innymi paletami uważając aby się nie przewrócić i nie zrobić sobie krzywdy.Pani z BHP nie była oczywiście tym zainteresowana,pani od BHP zapewne nigdy nie była na zakładzie,o co ją podejrzewam.Umyty,bo kupiłem mydło,przebrany,odzieży ochronnej nie dostałem,dostałem na trzeci dzień szafkę.Po 14:00 odbiłem kartę i pojechałem narobiony do domu.Na drugi dzień to samo.Przed 6:00 na stanowisku,gwintowanie rur wnoszonych torem przeszkód na halę około 10 m.Proszę mi wierzyć,że po 3 godz. takiej pracy krzyż trzeszczy a kręgi nie chcą się trzymać w słupie.O efektach mojej pracy dowiedziałem się około godz. 11:00.Po wyliczeniu,zgodnie z normami,okazało się,że przez 16 godz. rzetelnej,uczciwej,zgodnie z nabytymi nawykami w zgniłej komunie,zarobiłem około 7 zł 50 gr. na godzinę brutto.Poprosiłem kierownika o zweryfikowanie normy czasowej czynności gwintowania rur.Usłyszałem,że on mi nie dołoży a normy wyliczył technolog.Poprosiłem o rozmowę z technologiem.Nie ma,powiedział kierownik.No to ja nie będę za takie pieniądze tak ciężką pracę wykonywa.Niech pan się nie denerwu
2
ANTKI-emeryt 2015-09-09 15:57:28
Niech pan się nie denerwuje,niech pan kartę pracy napisze...Jak mam pisać?Fałszować?Dodam,że tą samą czynność gwintowania rur długości około 2 m. znormowano w tym samym czasie wykonanie czynności przy rurach około 60 cm.
Ja chcę zarobić za to co robiłem,inaczej karty pisał nie będę.Pytając pracujących dłużej w tym zakładzie dowiedziałem się,że kierownik w/g własnego widzimisię,kiedy uważa że ktoś zarobi za dużo obcina normy.Oszukuje i zakład i pracowników.Do tego zwrócił mi uwagę kiedy wracałem z toalety,że za łażenie nie płacą.A za szcz...e płacicie?Za łażenie z rurami też nie płacą.Wychodzi na to że nie płacą za robotę rzetelną,uczciwą jaką wykonywałem,jakiej inni nie chcą wykonywać bo ciężka,a płacą jak za szcz...e.I tyle przepracowałem w AKWA spółce z o. o.,ogromną odpowiedzialnością mając tego co na nich robi,w głęboki poważaniu i jeszcze niżej.Podpisując umowę na okres próbny trzech miesięcy po 4 dniach pracy stwierdziłem,że AKWA nie spełniła się,nie wywiązała się należycie ze swoich obowiązków więc nic innego mi nie pozostało jak zaprzestanie udzielania pomocy firmie która nie potrafi się odwdzięczyć.
1
Syla 2015-09-20 19:38:01
Słuchaj Antki-emeryt masz słuszną racje,popieram Cię.Tam jest taka nowoczesność,że nawet szlaban na portierni pamięta lata Gierka,który niekiedy portier musi podnosić ręką.Nie staćfirmy na nowy szlaban wartości około 5000 zł.To osiedlowe parkingi mają lepsze szlabany.tak trzymać ''''' .
aa24 2015-12-25 15:01:03
a miało być tak fajnie
smar sw 2015-12-26 16:13:40
Chciałem zapytać czy w akwie potrzebują pracowników?
Usługodawca 2016-03-22 09:40:34
wykonywałem dla tej firmy usługę tłumaczenia ustnego - jako klient są bardzo nieprzyjemni, ostatecznie zapłacili, ale mniej niż ustaloną kwotę - dobrze, że jeszcze nie odliczyli sobie za herbatę i ciasteczka przygotowane dla gości; jednym słowem - nie polecam; i pewnie w innych obszarach "biznesu" też tak działają, ot taki po prostu sposób na zarobek - umówiliśmy się na 1000 zł? ok, damy 800 i co nam pan zrobisz, do sądu pójdziesz?
polityczny major 2016-03-31 20:03:13
Cześć usługodawca , szkoda że cię zrobili w konia bo umowa w biznesie to umowa .ale lanos patrzy tylko aby nachłapać jak najwięcej do siebie a innym dać ochłapy.Ciekawe czy te 800 zł dostałeś na fakture czy też do ręki z lewej kasy.W ystawiłeś im dobrą opinie .
Syla 2016-04-10 16:51:09
Witajcie podpowiedzcie mi czy major nawija z księgową.Pozdrawiam
6
Załoga z Akwy 2016-04-19 21:40:46
Gratulacje za wygraną po raz drugi sprawę w Sądzie Pracy i przywrócenie do pracy.Utarłeś mu nosa.
Andrzej 2016-09-15 12:49:04
Maxcess Sp. z o.o. międzynarodowa firma z ponad 50-letnią tradycją w branży maszynowej (ok 30 km od Gniezna), głównie dla przemysłu papierniczego, poligraficznego, metalowego itd. poszukuje osób na stanowisko: Tokarz i CNC operator (sterowniki: Heidenhaim). Pracując 5 dni w tygodniu / 40 h zarobki ok 2500 netto (tokarz), ok 2700 PLN (CNC operator). Osoby zainteresowane prosimy o przesłanie CV andrzej.soliwoda@maxcess.eu.
roman P. 2016-09-28 05:22:51
Atmosfera wycieczkowa.Byly podwyżki ale cicho sza, bo co dał to zabrał. Ogólnie firmę można by bylo rozwijać ale nie z takimi zarządcami.
L. 2016-10-16 14:07:27
Szanowne koleżanki i koledzy ;Po 3 latach i 9 miesiącach rozpraw w Sądzie Pracy całkowite zwycięstwo.Prawomocny wyrok Sądu Pracy brzmi ; Przywraca się powoda do pracy na dotychczasowych warunkach pracy i płacy oraz zasądza się zwrot kosztów . wszystkim,którzy mnie wspierali i życzyli wygranej serdecznie dziękuje. Pozdrawiam,cześć. P.s. Wielka szkoda,że nie widzieliście jego miny po ogłoszeniu wyroku w Sądzie.
1
mimi 2016-10-18 16:56:55
Słuchaj OK z kim tam rozmawiać .Czterej współwłaściciele- stosunki między nimi są napięte.A jeden z nich rozsądny ma zakaz wstępu za wyjątkiem rady nadzorczej.A na dodatek kieruje były oficer polityczny z W.P
Miał bis. 2016-10-19 20:19:53
Miał jeżeli są tak dobre warunki pracy to dlaczego Polacy nie chcą pracować i zatrudniają coraz więcej obywateli Ukrainy ;którzy pracują trudnych warunkach i za marne grosze.
xxx 2016-10-20 17:36:23
Bo Polacy boją się rączki pobrudzić.
lakiernik 2016-10-23 16:35:59
Słuchajcie -rozmawiałem z naszym kolegą ,który wygrał sprawę w Sądzie Pracy otóż nadal jest pracownikiem firmy ,narazie do konca stycznia 2017 r. z wynagrodzeniem bez świadczenia pracy. Upokorzył naszego majora, ale lekcja pokory mu się przyda, bo on najpierw mówi a potem myśli. Ciekawe co na to współwłaściciele ,że uszczupla się ich zysk.
1
władca 2016-10-24 12:45:17
Szczególnie polecane do kierownictwa wodociągów i hurtowni.Apropo zatrudnionych w firmie obywateli Ukrainy to powiem wam ,że w tej niby prężnej firmie obywatele Ukrainy są zakwaterowani w biurowcu z lat 80.Do pomieszczen biurowych powstawiano łózka i tam śpią ,mieszkają gotują obiady i zapach zup roznosi się na cały biurowiec. Wstyd tego zapachu gdy przemieszczają się klijenci idąc do działu zbytu. A tak nawiasem , ciekawe czy płacą podatek od wynajmu tj. PIT 28.
2
Zostaw swoją opinię o AKWA S.C. - Gniezno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKWA S.C.