logo Megamedia

Megamedia

Wrocław

Opinie o Megamedia

Cino 2009-10-18 16:56:28
Czy warto iść na rozmowe w sprawie pracy, stanowisko ds. zakupów ?
Nie wiem czy tracić czas na tą firme. ?
Proszę o podzielenie się swoimi opiniami na w/w temat.PILNE !!! (jutro rozmowa )
Cino 2009-10-18 16:56:28
Czy warto iść na rozmowe w sprawie pracy, stanowisko ds. zakupów ?
Nie wiem czy tracić czas na tą firme. ?
Proszę o podzielenie się swoimi opiniami na w/w temat.PILNE !!! (jutro rozmowa )
1
ex 2009-10-19 12:45:17
Cino - 2009-10-18 16:56:28

Czy warto iść na rozmowe w sprawie pracy, stanowisko ds. zakupów ?
Nie wiem czy tracić czas na tą firme. ?
Proszę o podzielenie się swoimi opiniami na w/w temat.PILNE !!! (jutro rozmowa )

Daruj sobie, po prostu sobie daruj..
1
zadowolony 2009-10-19 13:09:06
Jak czytam te opinie to mi się śmiać chce. Jak można się sugerować opinią byłego pracownika, który zapewne nic nie robił, a złote góry chciał. Ja też kiedyś miałem PRZYJEMNOŚĆ dla nich pracować i moja współpraca z nimi była satysfakcjonująca dla obu stron. Dostawałem takie wynagrodzenie, na jakie sobie sam zapracowałem. Zmieniłem pracę, bo założyłem Własną działalność.
Były pracownik 2009-10-19 13:36:20
Jak dla mnie pełen profesjonalizm, pracowałem 1.5 roku i było super. Ludzie tworzą świetną atmosferę, pieniądze także są dobre (wszystko zależy od tego jak pracujesz i jak podchodzisz do pracy). Jasne chyba jest ze nikt Ci nie da kokosów jak bedziesz sie obijał... ja polecam osobiscie, bo nigdy nie poznalem wczesniej tak wspanialych ludzi, warunki finansowe to kwestia dogadania sie na osobnosci a nie w grupie!!
teq 2009-10-19 15:54:33
Nie wiem czy tak wspaniałe jest oskarżanie pracowników, kiedy tak naprawdę to właśnie pracownicy powinni być największym kapitałem firmy a powodem wielu problemów jest bardzo kulejący system pod względem organizacyjnym jak i informatycznym. nikt nikogo nie będzie buntował ani zbywał od decyzji podjęcia z nimi współpracy bo nie na tym polega funkcjonowanie strony ...strona ma służyć do nakreślenia kultury, polityki, itp. potencjalnego pracodawcy jak również pozytywnych i negatywnych doświadczeń z nim związanych... każdy na własne ryzyko podejmuje decyzję podjęcia współpracy (tak jak przedmówca wspomniał)...mnie nie dziwią pozytywne opinie bo doskonale wiem jak wyglądała sprawa z opiniami na ceneo (dokładnie jak wyżej opisano). osobiście nie znam osoby która pracowała i jest zadowolona z istniejącej atmosfery, warunków finansowych itp. i tym bardziej ze zdecydowana większość pracowników rozwiązała umową na własne żądanie...
zadowolony 2009-10-19 16:40:34
Zwracam się do EX i Teq ... skoro wydaje się Wam, że tak dużo wiecie, to macie rację ... tylko się Wam wydaje. Zakładam jednak, że tam pracowaliście, więc wiecie ile kasy poszło na Wasze wyszkolenie, o ile wzbogaciła się Wasza wiedza. Przypomnijcie sobie imprezy okolicznościowe, integracyjne itp, na których świetnie się bawiliście i jakoś wtedy nie przychodziły Wam do głowy takie głupie teksty. Powiedźcie, skoro było Wam tak źle, to czemu tam pracowaliście ... jesteście masochistami ?? Moim zdaniem przesadzacie ... a co do kasy ... współczuje Wam z całego serca ... nie powiedzie Wam się w życiu, jeśli nawet nie potraficie zawalczyć o Swoje, jak się nie potraficie porozumieć z pracodawcą ... już zawsze i na Wszystkich będziecie "psioczyć". Z takim podejściem do pracy nie wróżę Wam sukcesów, ale powodzenia, może stanie się cud.
ex 2009-10-20 11:57:46
zadowolony - 2009-10-19 16:40:34

Zwracam się do EX i Teq ... skoro wydaje się Wam, że tak dużo wiecie, to macie rację ... tylko się Wam wydaje. Zakładam jednak, że tam pracowaliście, więc wiecie ile kasy poszło na Wasze wyszkolenie, o ile wzbogaciła się Wasza wiedza. Przypomnijcie sobie imprezy okolicznościowe, integracyjne itp, na których świetnie się bawiliście i jakoś wtedy nie przychodziły Wam do głowy takie głupie teksty. Powiedźcie, skoro było Wam tak źle, to czemu tam pracowaliście ... jesteście masochistami ?? Moim zdaniem przesadzacie ... a co do kasy ... współczuje Wam z całego serca ... nie powiedzie Wam się w życiu, jeśli nawet nie potraficie zawalczyć o Swoje, jak się nie potraficie porozumieć z pracodawcą ... już zawsze i na Wszystkich będziecie
Być może i nam się wydaje.. Bo nie siedzimy w środku tego całego zamieszania, bałaganu i lizania tyłków, żeby dostać awans. Prawda jest taka, że faktycznie, dużo się nauczyliśmy... Ja tego absolutnie nie neguję. Ale czytając o "kasie na nasze wyszkolenie" czegoś tu nie rozumiem. Na jakie szkolenie, pytam? Na to, że pokazaliście nam jak obsłużyć system i kilka narzędzi, które będą nam pomagać? Faktycznie, łaskawcy... Dziękować Wam za to do końca życia... Te rzeczy to baza, bez której żadne stanowisko nie ruszy z miejsca. Ale jeżeli sądzicie, że jesteście w tym tacy unikatowi, zaskoczę Was - wszędzie tak jest, że jak się idzie do pracy, pracodawca objaśnia narzędzia, na których pracujemy. Po drugie szkolenia, które się odbywały - mówię o tych produktowych i technicznych, były organizowane za pieniądze dostawców!!! Imprezy okolicznościowe i wyjazdy??? A od czego mamy fundusz socjalny? I tutaj nie chodzi o "psioczenie", ani o nawracanie niedoszłych pracowników. Może to w końcu Wy zrozumiecie, że mieliście świetną ekipę, która zrobiłaby dla tej firmy wszystko, która bardzo często żyła tym, co działo się w firmie, ale w zamian nie dostała ani jednego słowa "dziękuję". Mało tego, tej ekipy już tam dawno nie ma, pomimo, że może personalnie niewiele się zmieniło, ale mentalnie - wszystko.
teq 2009-10-20 13:42:13
Z detalami można by wszystko opisać ( mentalność, politykę itp). Imprezy sponsorowane przez firmy zewnętrzne, nazywacie własną inwestycją? Jedyne doświadczenie zdobyte to takie jak postępować w podobnych warunkach. Na temat imprez okolicznościowych szkoda się wypowiadać bo każdy wie jak wyglądała segregacja. Czemu pracowaliśmy? gdyby „Polak wiedział ze upadnie to by usiadł”- „Proste jak budowa cepa”. Niepowodzenie? Ciekawe jak można by było nazwać kogoś kto oskarża bezpodstawnie innych rujnując im życie, kierując się tylko domysłami, ba raczej szukając „prostego rozwiązania”. Niestety z doświadczenia innych wiem że osoby które walczyły o swoje, dostawały kopa z prędkością światła. Nikt na nikogo tu nie „psioczy” (cóż to za wyszukane słownictwo) gdyby zależało mi tak bardzo na waszej złej opinii za każdym razem z mojej strony kliknięta byłaby ocena negatywna… jednak została dodana tylko jedna ocena… Przestańcie się nakręcać i wchodzić w prymitywną dyskusję. Z biegiem czasu ludzie przekonują się do was i z reguły kończy się to ucieczką do innego pracodawcy. Jak już wcześniej zostało wspomniane z miłą chęcią mogę podać kilka przykładów mówiących o „zaufaniu, lojalności dobrym wynagrodzeniu adekwatnym do włożonej pracy itp. Itd.” Czysta prowokacja.. . Drążąc temat staje się to mało profesjonalne i poważne z waszej strony. Powodzenia
1
o!o 2011-09-30 10:40:24
Tragedia - omijajcie z daleka. To co się w tej firmie dzieje to zakrawa do zgłoszenia do ZUSu, US, i inspekcji pracy. Przekręt za przekrętem - a największe na płacach dla pracowników.
Pracowałam tam trochę czasu i każdemu odradzam !
2
Bzyk 2011-10-17 08:04:47
Cześć. Mam pytanie o którą firmę chodzi?
Czy Megamedia - sklep AGD, czy Megamedia - partner TOMTOM - Nawigacje, GPS do samochodów. Pilna sprawa. Pozdrawiam.
sa 2011-11-02 09:22:41
O megamedie RTV - AGD z Oksywskiej we Wrocku
1
tw 2011-12-05 07:56:12
Ta firma jest już w stanie upadłości. Nie warto się nią interesować. Nawet jak osoby rekrutujące będą mówiły coś innego. Przez 4 mies. firma zwolniła około 30% pracowników. Informacja wiarygodna bo od kumpla, który tam pracuje.
1
byly 2012-06-15 09:42:57
Dno dna.
Firma dziad ! Pracowałem tam miesiąc. Nie dostałem umowy a grosze, które dostałem na wypłatę były śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte. Omijajcie ten badziew z daleka.
1
nikt 2013-07-23 20:48:10
Zobacz na opinie powyzej. Wszelka krytyka w pelni sie sprawdza. Czesto zatrudniaja nawet bez umowy na czas probny. Place bardzo kombinowane. Robione jest wszystko zebys nie zarobil zbyt wiele. Atmosfera bardzo kiepska.
1
Anonim 2014-07-16 09:29:58
W firmie Megamedia nie pracuje sie na czarno! Jeżeli komus nie odpowiadają zarobki lub cokolwiek innego, przecież może odejść.
mery 2014-09-22 14:01:35
ide jutro na rozmowena stanowisko specjalista ds obslugi klienta, napiszcie, ci co pracowali, jak wygladaja tam zarobki? Czy wiedza z zakresu rtv agd etc jest wymagana na starcie, czy mozna nauczyc sie w trakcie? Pracowalam juz w sklepie internetowym na takim stanowisku i wyciagalam 2000-2200 netto, tu tez sie tak da?
piotrek 2015-01-14 19:18:20
To jak w końcu z tymi zarobkami w megamedia, bo ktoś wyżej pytał, czy i tutaj jest do zarobienia te dwa tysiące na ręke, ale widzę, że nikt nie odpowiedział i trochę mnie to martwi. Czy w ogóle duże sa szanse na dostanie sie tu do pracy, rekrutacje sa ciężkie? Możecie napisac o co takiego Was pytali?
Janek 2015-03-26 01:14:35
A tak przy okazji zastanawiam się czy w ogóle macie jakieś poglądowe info o tym czy w firmie we Wrocławiu jest możliwość przyjęcia na stanowisko kogoś innego, bo jeżeli nie ma rotacji w zespole megamedia to temat chyba jest zamknięty. Raz na ruski rok to i kogut jajko zniesie także trzeba chyba czekać we Wrocławiu na swoją szansę.
anonim 2015-03-30 09:57:32
Teraz szukają do reklamacji... zarobki od 1500 zł na rękę
Truth 2015-08-08 01:28:54
zwyczajni wyzyskiwacze, sam syf, umowa śmieciowa, odradzam wszystkim
4
pilgrim 2015-08-08 01:47:05
Po prostu oszuści, dają tylko śmieciówki, a wypłaty jakby ktoś dał w mordę. Marny grosz, praca w fatalnych warunkach, syf, brud, smród, ciągła rotacja. Nie polecam tego szamba!
3
BlackHamster 2015-08-08 02:04:06
Šmieciowa umowa,marnie płacą, niewolnicze warunki, ciągła rotacja, traktują ludzi nie poważnie... Nie polecam!!!!!
2
J. Wichura 2015-08-08 09:10:52
Firma kompletnie nieogarnięta, dziadostwo i wykorzystywanie pracowników za marne grosze, na kaukazie chociaż jedzenie dadzą, ODRADZAM jakiej klwiek współpracy z tą cygańską firmą, byle MCdonald jest lepszy, śmieciowe umowy, oraz szefostwo z jednego gównian**go worka.
4
Marjósz 2015-08-08 22:59:51
uwaga, uwaga, teraz ten syf jest na opolskiej 136
jaskinia trolaków
2
Mroczny 2015-08-12 17:46:57
Totalna porażka. Wykorzystywanie na każdym kroku. Zatrudniają za marne grosze na zleceniu, pracujesz jak automat, a spróbuj sie zapytać o umowe o pracę to od razu won-wezmą kolejnego murzyna. Stanowczo odradzam
2
Ada 2015-08-12 22:23:56
Niepolecam
2
Nick 2016-07-19 13:26:28
Ale czego jeszcze oczekujecie? Przecież wszystko już zostało wcześniej napisane, że syf, wyzysk, atmosfera do kitu, zarabia się grosze, duża rotacja, brak poszanowania, brak stabilności... jedno określenie - dno dna i 2m mułu !
Iwona 2016-07-26 10:05:40
Od kilku lat została zwolniona w tej firmie jedna osoba ( i myślę, że to właśnie ona wypisuje te bzdury). Większość pracowników jest zatrudnionych od kilku do kilkunastu lat, a to chyba o czymś świadczy. Nikt w tej firmie nie odchodzi i nie przychodzi co chwilę. Wynagrodzenia są zawsze na czas . A 90% firmy pracuje na umowę o pracę. Niestety na tym portalu, jedna osoba może wypisać wiele opinii i stąd takie zaśmiecenie.
Iwona 2016-08-02 13:40:56
Nowa osoba od jutra zaczyna pracę.
tak 2016-08-04 20:28:59
Na pewno jest szansa u nich na stabilne zarobki @oj, bo pewnie dorzucają do tego odpowiednie premie. A wiesz może czy wypłata jest u nich terminowa? Dzięki
Zostaw swoją opinię o Megamedia - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Megamedia