brak logo

Creandi Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Creandi Sp. z o.o.

ania 2013-03-27 14:15
jak wygląda integracja? czy szef zachowuje się w porządku wobec kobiet? czy są telefony służbowe i karta multisport?
kekeke 2013-04-08 20:45
Integracja jak to integracja, wesoło i pijacko :D
Kobiety traktowane spoko, braku taktu i ogłady szefowi zarzucić nie można, miły gość.
bo generalnie dobrze mi się tam pracowało, a wszystko, co niefajne, nie pochodziło z samego Creandi, tylko z zarządu całej tej grupy.
Bo sam zespół jaki pamiętam był spoko. Dziś to już z tego co wiem w większości zupełnie inni ludzie, czyli "rotacja" duża.
Ale jak to mówią co nas nie zabije, to nas wzmocni :D. Creandi mnie nie zabiło :D
2
ania 2013-04-12 15:42
kekeke - w jakim okresie tam pracowałes/łas ?
kekeke 2013-04-23 19:03
W tym roku już mnie tam nie było :D Nie wiem, może się w firmie diametralnie poprawiło... ponoć każdy uczy się na błędach :D
adam 2013-05-09 09:57
co nowego w creandi? znów kogoś zwolnili bo znowu szukają specjalisty ds. marketingu (a tak naprawdę przedstawiciela handlowego). Chcą kogoś za( usunięte przez administratora )żeby jeździł po klientach to co się dziwić...
3
Sylwia 2013-05-13 14:05
Jestem po pierwszej rozmowie mają odezwać się do drugiego etapu - ktoś był wie jak długo czeka się na kontakt i czy w ogóle dadzą znać nawet jeśli się nie przejdzie? Dzwoniłam do nich ale jeszcze nie zakończyli rekrutacji i nie podjęli decyzji, a nie chce po raz kolejny dzwonić...
paw 2013-05-15 12:54
jesli ich zainteresowałas to zadzwonią a jak nie wyśla maila z podziękowaniem
yano_sick 2013-05-16 23:14
Naprawdę chcesz u nich pracować? Zastanów się dobrze. Jak widzę po wypowiedzi Adama, jest tam ciągle tam samo wesolutko. Naprawdę, oni nie bez przyczy zatrudniają co pół roku na to samo stanowisko. Czuj się ostrzeżona.
3
sylwia 2013-05-20 13:33
dzięki ale kiedy tzn. w jakim odstępie czasu mogą oddzwonic? Bo rozważam tez inną propozycję pracy jeśli tu mi się nie uda i potrzebuje wiedzieć im szybciej tym lepiej:)
sdsjfd 2013-06-02 22:21
Na początku było słodko, byłam zachwycony/-a. Potem wyszły organizacyjne zgrzyty, dziwnie rósł zakres obowiązków. Kasa taka sama jak w Biedronce. Z perspektywy czasu i po przeczytaniu tutaj opinii (prawdziwych) stwierdzam, że nic się nie zmieniło i nie chciał(a)bym tam dłużej pracować. Chaos. Yano-sick, w wielu punktach masz rację. :)
Przyznaję też, że młodszy szef był sympatyczny.
3
s 2013-06-07 15:15
nieaktualne oddzwonili:)
lelum 2013-06-07 19:29
Nie martw się, za jakieś 2-3 miesiące znowu będzie aktualne! :D
3
@chaos 2013-07-02 15:05
rozumiem, że to dlatego odebrali nagrodę Firma Roku 2013 dla swojego klienta...
1
ŚwiętyŁazarz 2013-07-08 23:48
Well well, trochę się tu brudu nagromadziło. Zarzuty przewijają się te same:
1. Duża rotacja
2. Słabe pieniądze
3. Dziwna organizacja
Może to czas, żeby oficjalnie wypowiedział się ktoś z firmy? Na innych profilach z opiniami to norma, więc może Creandi się wypowie?
3
noname 2013-07-17 18:36
Na rękę? Jak w supermarkecie. Jedynka z przodu. I to za pełen etat. Chyba że coś się zmieniło.
3
dawid 2013-09-27 18:35
ile zarabia się w creandii, bo podobno 1600zł na rękę i rządzi tam taki koleś spoza firmy co yanosika wymyślił i flotis
5
bigi 2013-09-28 19:40
Fakt, w Creandi zarabia się tyle ile podano powyżej. Szału nie ma, w Biedronce kasjer tyle zarabia he he
2
yano_sick 2013-10-02 23:39
Jak już wspominałem, pisanie publicznie o kwotach to mocno nieelegancka sprawa - przynajmniej w naszym pięknym kraju... Osobiście powiem jeszcze raz tak: dostawałem tyle, o ile poprosiłem na rozmowie. A że dopiero z perspektywy czasu widzę, jak śmiesznie niska była to kwota - to inna sprawa.
1
wuwu 2013-12-06 11:44
ile osob tam pracuje byle w pon na rozmowie naliczylem 13 czy to duza firma?
RozgoryczonaAllegro 2014-04-08 16:35
Ja mam dosyć korporacji i szukam pracy gdzie w koncu nie bede tylko trybikiem w maszynie. Byłam w creandi na rozmowie na stanowisko specjslitay ds. marketingu. Trzymajcie za mnie kciuki! Poszlo dobrze ale mam i tak stresa!!!
1
alek 2014-04-10 09:00
Znajomy, z którym studiowałem pracuje tam jako programista. Odkąd on pracuje firma zatrudniła 4 nowe osoby, a nie zwolniła żadnego pracownika. Z tego co kojarze zaczynal tam prace tuz po studiach wiec juz troche tam siedzi. Projekty, ktore obsluguja sie rozwiajaja i szukaja kolejnych osob. Kumpel tez mi zdradzil, ze duzo robia dla yanosika. Wie ktos gdzie sciagnac dobry szablon CV? nie chce mi sie od zera pisac
VeniVidiVici 2014-04-15 14:48
Dla mnie strzał w dziesiątkę - potężna dawka doświadczenia i wiedzy!! Atmosfera w zespole friendly i jest porządek, każdy wie jaki ma zakres odpowiedzialności.
ap 2014-04-19 13:06
Nie boję się konkurencji w pracy dlatego szczerze polecam! Miejsce dla nastawionych na intenstywną pracę i rozwój.
natwoj 2014-04-24 19:37
A jak jest na samej rozmowie? Pytają o coś problematycznego? są jakieś "logiczne zagadki", zadania do zrealizowania?
Idę we wtorek na stanowisko specjalisty ds. marketingu,chociaz z tego co tu widze - rozmowy pojawiły się już w lutym... :/
alan 2014-04-25 14:59
jak uderzasz na marketingowca to pewnie kreatywny jestes, wiec sie nie stresuj :) projekty, ktore prowadza im sie rozrosly i ludzi potrzebuja, znajoma tam pracuje i mowila, ze zatrudniaja nowe osoby
alan 2014-05-14 10:43
@edward - bo to moja baaardzo bliska znajoma, ja szukając pracy tutaj trafilem i wiedza sie podzielilem liczac, ze inni tez to zrobia na innych profilach. A czy zadowolona z tejfirmy ? geenralnie bardzo - szczegolnie z progresu doswiadczenia jakie tam zyskala
pyra 2014-05-22 19:46
Co za pytanie ?? Szukasz pracy czy miejsca na wakacje ?
jacek 2014-09-11 11:13
Jak chcesz zarobić to znajdź inną firmę...
2
krul maciuś 2015-01-08 11:55
mnie też interesuje bardzo zatrudnienie wn tej firmie ale oczywiście pytanie podstawowe: ile na samym początku dostanę pieniądzy netto i jaka jest pierwsza umowa? mam nadzieję że później jest realnie możliwa jakaś ścieżka awansu w Creandi. może już pomijając kwestie niezadowolenia, jakie są plusy z pracy tam?
ciekawe 2015-01-31 12:27
Czy podzieli się ktoś informacją, ile w Creandi zarabia copywriter?
elemorele 2015-03-10 09:11
student - widać że marketingowa gatka...
2
rekrutowany 2015-07-10 15:17
Proces rekrutacji prowadzą w dziwny sposób. Na umówione spotkanie pan spóźnił się 20 minut. Okazało się, że rekrutuje na inne stanowisko, niż składałem CV (nie poinformował mnie o tym w zaproszeniu, nie było ono atrakcyjne). Zapewniał o kontakcie w określonym terminie i się nie odezwał. Cóż - nie mam pretensji, że nie chcą współpracować akurat ze mną, ale przyzwoitość wymaga, żeby wywiązywać się z zapewnień.
1
Korpo 2016-05-13 14:58
Wiesz co, no jest to praca na pełen etat, nie wiem skąd wziąłeś info że może być inaczej, w sensie jesteśmy dorośli, generalnie chodzi o to, że każdy z nas chce pracować na zawsze już, nie ma powodu pracować krócej
Szadubaba o' baba 2017-04-20 15:45
Festiwal, który tam trwa od prawie roku jest godny polecenia xD
7
Siwy dym 2017-04-20 15:48
Zgadzam się z komentarzem wyżej. To co dzieje się w Creandi od roku jest godne pożałowania. Firma bez przyszłości i jakichkolwiek perspektyw. Osoby zajmujące niektóre stanowiska nie mają kompetencji do wykonywania swojej pracy.
5
kiedyś pracownik 2017-04-21 19:00
Niestety Creandi nie jest firmą, w której można się rozwinąć. Można za to stracić nerwy. Nie jest to samodzielna agencja, działa pod skrzydłami primesoft (nepotyzm to dodatkowa słaba strona), która steruje jej wszystkimi działaniami i to się nie zmieni. Może komuś będzie pasowała praca pod kimś, kto nie ma kompetencji, jednak odejście w przeciągu ostatnich miesięcy z firmy połowy pracowników powinno dać komuś do myślenia. Wiele obietnic bez pokrycia i próby nieudolnej manipulacji ze strony "góry" to na pewno minusy. Kiedyś była przynajmniej fajna atmosfera. Generalnie jeśli ktos myśli o poważnej pracy, niech szuka czegoś innego.
10
festiwal 2017-04-22 22:20
ta agencja powinna się nazywać działem marketingu Naptisu i PrimeSoftu. Bez przyszłości dla osób które wiążą swoją przyszłość z praca w profesjonalnym marketingu i to bez znaczenia na jakim stanowisku. Bez komentarza zostawię kompetencje osoby zarządzającej.. ciekawie tez wyglądają sprawy odchodzenia pracowników - dziwna polityka w całej firmie.
6
olbas 2017-04-26 11:21
Firma fajna jeśli dopiero zaczynasz przygodę z agencją. Jest dużo profitow, ale z biegiem czasu coraz wiecej minusów. Przestarzałe metody marketingowe (marketing szeptany jest tu lekarstwem na wszystko), brak chęci do nauki nowych rozwiązan, niskie kompetencje osób decyzyjnych, uzleżnienie od grupy psp, duża rotacja pracowników, małe szanse na rozwój, nepotyzm, brak jasno określonej ścieżki kariery i obiecywanie złotych gór.
6
potencjalna pracownica 2017-05-18 12:07
Na rozmowie odnioslam wrazenie, ze osoby rekrutujace nie mają pojecia o marketingu....
5
nowa 2017-06-23 09:44
Nie zgadzam się z tym. Pracuję w firmie od trzech miesięcy i mam odmienne zdanie. Naprawdę fajny i zgrany zespół. Do tego dochodzą coraz ciekawsze projekty. Jestem naprawdę zadowolona.
4
Dawny pracownik 2017-06-23 12:07
Wypowiada się ktoś, kto w firmie pracuje od trzech miesięcy i nie zna poprzedniego szefa. Firma zmieniła się o 180 stopni - na gorsze. Kiedyś pracowało się tam super, szef był ogarnięty, siedział w biznesie wiele lat i nie trzeba było się za niego wstydzić. Potem to już hulaj dusza - to co było dobre w Creandi odeszło i nigdy nie wróci [*].
4
nowa 2017-06-23 22:34
nie wiem kiedy skończyłeś pracę. Ja, tak jak napisałam, po tych 3 miesiącach jestem zadowolona. Nie słyszę też wokół marudzenia czy narzekania. Każdy ma prawo do swojej opinii. Mam nadzieję, że moja się nie zmieni:-)
1
obecny pracownik 2017-06-25 18:19
Komentarze powyżej to jakiś stek bzdur. Czuć frustrację byłych pracowników, którym nie spodobało się, że nowa władza zaczęła podważać status quo. Dzisiaj w firmie panuje świetna atmosfera. Realizowane projekty są coraz ciekawsze. Wszyscy gramy do 1 bramki. Być może z wami - byłymi pracownikami - by się to nie udało. Polecam odrobinę autorefleksji.
2
pracownik 2017-06-26 09:50
Potwierdzam, że Creandi rozwinęło skrzydła. Wiele ciekawych projektów również dla zagranicznych spółek (np w Norwegii). Atmosfera i ludzie zdecydowanie na plus. Całokształt dopełnia prywatna opieka medyczna,liczne wyjazdy integracyjne, zajęcia z języka angielskiego i cotygodniowe konkursy Happy Monday.
1
Aktualny pracownik 2017-06-26 10:25
Ostatni Happy Monday(Wednesday) - 31 maja(Orange Warsaw Festival), przedostatni - 9 maja(miejsce w parkingu podziemnym)
1
Nick 2017-06-27 13:24
wszystkie te komentarze to stek bzdur - zamiast podpisywać się: pracownik, były pracownik, obecny, nowa, stara etc proponuję się ujawnić, a nie wylewać anonimowo... wyjaśnijmy co kogo boli
Pdk 2017-07-04 07:56
To czemu się nie ujawniasz? Gdyby nie klienci po znajomości i po kosztach to niewiele by z tego zostało, a tyle opinii byłych pracowników chyba o czymś świadczy
3
Nick 2017-07-04 10:43
To nie wygląda jak "tyle opinii", ale raczej jak jeden sfrustrowany pracownik, który szuka ujścia dla swoich negatywnych emocji obarczając winą pracodawcę
2
Nick 2017-07-06 15:34
Aktualni pracownicy i broniacy tez nie podpisują sie imieniem i nazwiskiem. dlacego?
Agencja i miejsce pracy jak każde inne. Zalezy kto czego oczekuje. po prostu nie jest w niczym wyspecjalizowana
1
Julita 2017-08-01 11:24
@Nick - czy możesz napisać nieco więcej o warunkach współpracy z Creandi Sp. z o.o.? Jakie są proponowane warunki zatrudnienia? W sieci pojawiło się kilka ogłoszeń publikowanych przez Agencję - czy warto na nie odpowiadać?
Zostaw swoją opinię o Creandi Sp. z o.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Creandi Sp. z o.o.