brak logo

Creandi Sp. z o.o.

Poznań

Opinie o Creandi Sp. z o.o.

Krl 2012-07-05 09:07:21
Witajcie.

W zeszłym tygodniu uczestniczyłam w spotkaniu rekrutacyjnym z pewnym miłym panem;) zaproszono mnie na 2 spotkanie, wiec moej szanse na zatrudnienie u nich rosną:) DLatego chciałam zapytań was o opinie nt firmy i ludzi tam pracujących.

Pozdrawiam,
Karolina
czeslaw 2012-07-31 23:13:07
szukaj czegos lepszego...
2
xyz 2013-02-06 14:46:35
współpraca układała się całkiem dobrze, dużo zadań, ale można było się czegoś konkretnego nauczyć
82k99 2013-02-11 17:03:16
NIE POLECAM!
2
Claudia 2013-02-13 11:23:17
Gdyby nie to, że musiałam wyjechać z Poznania pracowałabym z nimi dalej. Przyszłam do nich praktycznie zielona, a jak kończyłam współpracę byłam już pewną siebie copywriterką. Polecam chcącym się nauczyć pracować i lubiącym przełamywać swoje słabości. Jeśli szukasz "ciepłej posadki" to nie aplikuj.
Pozdrawiam cała ekipę Creandi!
who 2013-02-20 13:14:02
+ Ciekawe projekty, wykorzystanie nowoczesnych narzędzi marketingowych i PR
+ Bardzo pozytywny klimat, spory nacisk na integrację (ostatnio gry miejskie w Berlinie, Pradze).
-/+ Odradzam tę firmę szukającym klimatów korporacyjnych i wyścigu szczurów.
-/+ W zależności od miejsca zamieszania lokalizacja (na Naramowicach) może być plusem albo utrapieniem.
+ duży plus za ZAWSZE terminowe wynagrodzenie
yano_sick 2013-02-25 23:14:04
Aż przykro patrzeć na powyższe wpisy "w obronie" Creandi... Ale oczywiście rozumiem że to w godzinach pracy, w ramach obowiązków służbowych. Szczerze współczuję. To jeszcze wytłumaczcie może, jak to jest z tym PrimeSoft, bo sam(a) do końca chyba nie rozumiem?
3
wujek_dobra_rada 2013-02-26 11:43:17
To wątek dotyczy w końcu jakiej firmy ? Czy leci z nami moderator ?

@yano_sick: W dobie szerokiej dostępności Internetu...wujka Google i KRS'ów online pozyskanie takiej informacji wymaga aż...tylko chęci :)
1
Hostessa 2013-03-06 08:59:55
Pracowałam dla nich jako hostessa podczas targów mieszkaniowych i motoryzacyjnych. Współpracę wspominam bardzo dobrze - mam nadzieję, że z wzajemnością i jeszcze się odezwą.
ania 2013-03-14 14:40:24
czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o firmie? jak tam wygląda dzień pracy? czy są jakieś wyjazdy firmowe? Czy są jakieś premie np. świąteczne? i jak to wygląda z tym szefem? rządzi szef prime soft czy creandi?
ania 2013-03-15 11:47:27
dzięki za odpowiedź. a jaka jest wysokość zarobków tam?
yano_sick 2013-03-19 18:12:25
Mógłbyś zacytować, które konkretnie wypowiedzi świadczą o frustracji i braku samokrytycyzmu tej rzekomo jednej osoby, kopiącej niewinną firmę?
Powodzenia w prowadzeniu działalności!
2
xoxo 2013-03-20 10:30:24
Ekipa sympatyczna ,szczególne pozdr. dla Ani:) Szef jak szef zawsze rozliczał z efektów, prywatnie również bardzo sympatyczny człowiek, integracje łacza:D Wypłaty zawsze na czas, nie wiem jak z premiami projektowymi bo pracowałm na "nieprojektowym" stanowisku. Pracowemł niecale 8 mies.
zaintrygowana 2013-03-26 11:35:13
"Nieprojektowe" stanowisko w agencji marketingowej? Serio? To znaczy jakie? Parzyłeś kawę, czy może byłeś cieciem?
A rozliczano cię i tak z efektów? Podejrzane praktyki :P
3
ania 2013-03-27 14:15:23
jak wygląda integracja? czy szef zachowuje się w porządku wobec kobiet? czy są telefony służbowe i karta multisport?
kekeke 2013-04-08 20:45:32
Integracja jak to integracja, wesoło i pijacko :D
Kobiety traktowane spoko, braku taktu i ogłady szefowi zarzucić nie można, miły gość.
bo generalnie dobrze mi się tam pracowało, a wszystko, co niefajne, nie pochodziło z samego Creandi, tylko z zarządu całej tej grupy.
Bo sam zespół jaki pamiętam był spoko. Dziś to już z tego co wiem w większości zupełnie inni ludzie, czyli "rotacja" duża.
Ale jak to mówią co nas nie zabije, to nas wzmocni :D. Creandi mnie nie zabiło :D
2
ania 2013-04-12 15:42:34
kekeke - w jakim okresie tam pracowałes/łas ?
kekeke 2013-04-23 19:03:29
W tym roku już mnie tam nie było :D Nie wiem, może się w firmie diametralnie poprawiło... ponoć każdy uczy się na błędach :D
adam 2013-05-09 09:57:55
co nowego w creandi? znów kogoś zwolnili bo znowu szukają specjalisty ds. marketingu (a tak naprawdę przedstawiciela handlowego). Chcą kogoś za( usunięte przez administratora )żeby jeździł po klientach to co się dziwić...
3
Sylwia 2013-05-13 14:05:44
Jestem po pierwszej rozmowie mają odezwać się do drugiego etapu - ktoś był wie jak długo czeka się na kontakt i czy w ogóle dadzą znać nawet jeśli się nie przejdzie? Dzwoniłam do nich ale jeszcze nie zakończyli rekrutacji i nie podjęli decyzji, a nie chce po raz kolejny dzwonić...
paw 2013-05-15 12:54:44
jesli ich zainteresowałas to zadzwonią a jak nie wyśla maila z podziękowaniem
yano_sick 2013-05-16 23:14:19
Naprawdę chcesz u nich pracować? Zastanów się dobrze. Jak widzę po wypowiedzi Adama, jest tam ciągle tam samo wesolutko. Naprawdę, oni nie bez przyczy zatrudniają co pół roku na to samo stanowisko. Czuj się ostrzeżona.
3
sylwia 2013-05-20 13:33:54
dzięki ale kiedy tzn. w jakim odstępie czasu mogą oddzwonic? Bo rozważam tez inną propozycję pracy jeśli tu mi się nie uda i potrzebuje wiedzieć im szybciej tym lepiej:)
sdsjfd 2013-06-02 22:21:54
Na początku było słodko, byłam zachwycony/-a. Potem wyszły organizacyjne zgrzyty, dziwnie rósł zakres obowiązków. Kasa taka sama jak w Biedronce. Z perspektywy czasu i po przeczytaniu tutaj opinii (prawdziwych) stwierdzam, że nic się nie zmieniło i nie chciał(a)bym tam dłużej pracować. Chaos. Yano-sick, w wielu punktach masz rację. :)
Przyznaję też, że młodszy szef był sympatyczny.
3
s 2013-06-07 15:15:55
nieaktualne oddzwonili:)
lelum 2013-06-07 19:29:23
Nie martw się, za jakieś 2-3 miesiące znowu będzie aktualne! :D
3
@chaos 2013-07-02 15:05:44
rozumiem, że to dlatego odebrali nagrodę Firma Roku 2013 dla swojego klienta...
1
ŚwiętyŁazarz 2013-07-08 23:48:23
Well well, trochę się tu brudu nagromadziło. Zarzuty przewijają się te same:
1. Duża rotacja
2. Słabe pieniądze
3. Dziwna organizacja
Może to czas, żeby oficjalnie wypowiedział się ktoś z firmy? Na innych profilach z opiniami to norma, więc może Creandi się wypowie?
3
noname 2013-07-17 18:36:22
Na rękę? Jak w supermarkecie. Jedynka z przodu. I to za pełen etat. Chyba że coś się zmieniło.
3
dawid 2013-09-27 18:35:32
ile zarabia się w creandii, bo podobno 1600zł na rękę i rządzi tam taki koleś spoza firmy co yanosika wymyślił i flotis
5
bigi 2013-09-28 19:40:17
Fakt, w Creandi zarabia się tyle ile podano powyżej. Szału nie ma, w Biedronce kasjer tyle zarabia he he
2
yano_sick 2013-10-02 23:39:14
Jak już wspominałem, pisanie publicznie o kwotach to mocno nieelegancka sprawa - przynajmniej w naszym pięknym kraju... Osobiście powiem jeszcze raz tak: dostawałem tyle, o ile poprosiłem na rozmowie. A że dopiero z perspektywy czasu widzę, jak śmiesznie niska była to kwota - to inna sprawa.
1
wuwu 2013-12-06 11:44:49
ile osob tam pracuje byle w pon na rozmowie naliczylem 13 czy to duza firma?
RozgoryczonaAllegro 2014-04-08 16:35:57
Ja mam dosyć korporacji i szukam pracy gdzie w koncu nie bede tylko trybikiem w maszynie. Byłam w creandi na rozmowie na stanowisko specjslitay ds. marketingu. Trzymajcie za mnie kciuki! Poszlo dobrze ale mam i tak stresa!!!
1
alek 2014-04-10 09:00:35
Znajomy, z którym studiowałem pracuje tam jako programista. Odkąd on pracuje firma zatrudniła 4 nowe osoby, a nie zwolniła żadnego pracownika. Z tego co kojarze zaczynal tam prace tuz po studiach wiec juz troche tam siedzi. Projekty, ktore obsluguja sie rozwiajaja i szukaja kolejnych osob. Kumpel tez mi zdradzil, ze duzo robia dla yanosika. Wie ktos gdzie sciagnac dobry szablon CV? nie chce mi sie od zera pisac
VeniVidiVici 2014-04-15 14:48:57
Dla mnie strzał w dziesiątkę - potężna dawka doświadczenia i wiedzy!! Atmosfera w zespole friendly i jest porządek, każdy wie jaki ma zakres odpowiedzialności.
ap 2014-04-19 13:06:34
Nie boję się konkurencji w pracy dlatego szczerze polecam! Miejsce dla nastawionych na intenstywną pracę i rozwój.
natwoj 2014-04-24 19:37:16
A jak jest na samej rozmowie? Pytają o coś problematycznego? są jakieś "logiczne zagadki", zadania do zrealizowania?
Idę we wtorek na stanowisko specjalisty ds. marketingu,chociaz z tego co tu widze - rozmowy pojawiły się już w lutym... :/
alan 2014-04-25 14:59:22
jak uderzasz na marketingowca to pewnie kreatywny jestes, wiec sie nie stresuj :) projekty, ktore prowadza im sie rozrosly i ludzi potrzebuja, znajoma tam pracuje i mowila, ze zatrudniaja nowe osoby
alan 2014-05-14 10:43:57
@edward - bo to moja baaardzo bliska znajoma, ja szukając pracy tutaj trafilem i wiedza sie podzielilem liczac, ze inni tez to zrobia na innych profilach. A czy zadowolona z tejfirmy ? geenralnie bardzo - szczegolnie z progresu doswiadczenia jakie tam zyskala
pyra 2014-05-22 19:46:47
Co za pytanie ?? Szukasz pracy czy miejsca na wakacje ?
jacek 2014-09-11 11:13:19
Jak chcesz zarobić to znajdź inną firmę...
2
krul maciuś 2015-01-08 11:55:09
mnie też interesuje bardzo zatrudnienie wn tej firmie ale oczywiście pytanie podstawowe: ile na samym początku dostanę pieniądzy netto i jaka jest pierwsza umowa? mam nadzieję że później jest realnie możliwa jakaś ścieżka awansu w Creandi. może już pomijając kwestie niezadowolenia, jakie są plusy z pracy tam?
ciekawe 2015-01-31 12:27:09
Czy podzieli się ktoś informacją, ile w Creandi zarabia copywriter?
elemorele 2015-03-10 09:11:35
student - widać że marketingowa gatka...
2
rekrutowany 2015-07-10 15:17:00
Proces rekrutacji prowadzą w dziwny sposób. Na umówione spotkanie pan spóźnił się 20 minut. Okazało się, że rekrutuje na inne stanowisko, niż składałem CV (nie poinformował mnie o tym w zaproszeniu, nie było ono atrakcyjne). Zapewniał o kontakcie w określonym terminie i się nie odezwał. Cóż - nie mam pretensji, że nie chcą współpracować akurat ze mną, ale przyzwoitość wymaga, żeby wywiązywać się z zapewnień.
1
Korpo 2016-05-13 14:58:13
Wiesz co, no jest to praca na pełen etat, nie wiem skąd wziąłeś info że może być inaczej, w sensie jesteśmy dorośli, generalnie chodzi o to, że każdy z nas chce pracować na zawsze już, nie ma powodu pracować krócej
Zostaw swoją opinię o Creandi Sp. z o.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Creandi Sp. z o.o.