brak logo

HCL Technologies

Zabierzów

Opinie o HCL Technologies

noname 2017-01-31 09:00
No to wtedy nie róźni się od żadnej innej korpo :)
TZN od pracy na SD w żadnym innym korpo.
Prawilny 2017-02-04 00:46
Przyszlem do tej roboty z biedry i jest normalnie w pyte durzo fajnych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i od teraz silka na karnet nie na pojedynce wjazdy. robie tam teraz w hr
Helena 2017-02-04 10:43
@zielony, z ciekawości, powiedz mi jak chcesz napisać list motywacyjny, nie wiedząc na co aplikujesz?
A co do Twojego pytania "Po jakiemu pisać list motywacyjny na takie stanowisko? (Ogłoszenie było po angielsku.)" - chyba sam sobie odpowiedziałeś...
zielony 2017-02-05 22:17
Heleno, niektórzy nie mogą sobie pozwolić na luksus aplikowania tylko tam, gdzie dokładnie wiedzą dokładnie co się będzie robić, i że im to się podoba - muszą brać co jest, że by zarobić na życie. Aplikuję bo spełniam wymagania - o tym głównie jest list. A niestety w ofercie nie napisano zbyt wielu szczegółów. Pytanie o język wynikało z tego, że wiele firm z różnych przyczyn publikuje ogłoszenia po angielsku, podczas gdy często rekruterzy, a nawet cały personel to Polacy. Rozumiem, że w tym przypadku tak nie jest, więc trzeba napisać po angielsku.
Helena 2017-02-06 20:30
Duży problem HCL polega na tym, że mimo dobrych płac, osoby aplikujące składają papiery z powodów takich, jak wymieniasz - to obniża i poziom pracy i morale, jeśli ktoś okazuje się nieodpowiedni.

Potwierdzając, w HCL znaczna część osób to obcokrajowcy, więc tak - wszystko po angielsku.

Co do stanowiska - czy wiesz do jakiego projektu aplikujesz albo masz opis stanowiska?
analysta 2017-02-13 15:05
HCL ma super benefity i całkiem niezle płace. Poznałem tu najlepszych ludzi w moim życiu:) W hr troche bajzel, ale to jak wszędzie. Pracowałem w Capgemini i Aon Hewitt i jak narazie zacumuję tutaj.
3
hcl 2017-03-07 23:11
Do kiedy w hcl trzeba podpisać umowę o pracę by mieć multisport jak najszybciej? Do 20 go każdego miesiąca? Liczy się data podpisania umowy czy podjęcia pracy?
Jakie są zarobki z niemieckim i jak ktoś zna niemiecki to jaki poziom angielskiego jest absolutnym minimum? Jakie pytania z angielskiego na rozmowie o pracę jak ktoś 2 gi język zna bardzo dobrze? ile przerw w pracy w ciągu dnia?
Juli 2017-03-15 11:36
Cześć, też miałabym pytanie o team niemiecki, czy pracuje się w weekendy?, czy mając niską znajomość angielskiego (B1), jest się w stanie zrozumieć to, co jest przekazywane na szkoleniu przygotowującym do pracy? Z góry dziękuję.
Juli 2017-03-15 11:36
Cześć, też miałabym pytanie o team niemiecki, czy pracuje się w weekendy?, czy mając niską znajomość angielskiego (B1), jest się w stanie zrozumieć to, co jest przekazywane na szkoleniu przygotowującym do pracy? Z góry dziękuję.
anpiotro 2017-03-25 14:22
Hej, czy ktoś z Was się orientuję jak wygląda praca German Speakera, albo jakiegoś Speakera innego języka? Dostałam ofertę pracy za dość dobrą kasę muszę powiedzieć i się grubo nad tym zastanawiam.
Dzieki.
Ania
2
she 2017-03-26 16:55
Mało rozwojowa praca, brak rzeczowych profesjonalych szkoleń, benefity jak wszędzie w podobnych korpo, cudów nie ma, dobra na krótki czas.
2
Tola 2017-03-29 21:47
Nisz? Aha...
1
Dawid 2017-05-06 13:05
Dobre na start, jako wpis do CV. Zarobki ok, atmosfera zależna od projektu. Szkolenia tragiczne, nie przygotowują do pracy. Brak możliwości awansu. Plusem pakiet benefit, Luxmed, karta Multisport i Bony Sodexo co miesiąc.
1
Chudy 2017-05-11 07:10
I ta śmieszna ochrona ten wystrzyżony cieć co udaje że pracuje
3
Aga 2017-05-17 17:41
Zapraszam do kontaktu w sprawie aplikacji do HCL: arogala@delegaterecruitment.com :)
Zainteresowana 2017-05-20 17:18
Cześć, jestem w trakcie rekrutacji do HCl, która trwa już .... miesiąc, docelowo z językiem niemieckim, ale jak mówię nie wiem czy coś z tego będzie, bo przeszłam już setki rozmów tel. które sprawdzały moją znajomość języków ze skutkiem - jak mi za każdym razem mówiono - jak najbardziej pozytywnym, a mimo to żadnej konkretnej propozycji nie otrzymałam. W międzyczasie otrzymałam inną propozycję pracy, dosyć ciekawą, i nie wiem czy warto czekać na HCL. Może ktoś mi odpowie napytania:
1) czy warto zatrudnić się w HCL z niemieckim - czy są stabilne warunki pracy, miła atmosfera, itd
2) jak wygląda praca w Customer Service - czy jest to jedynie praca polegająca na odbieraniu telefonów i powtarzaniu tych samych formułek?
3) czy Wasz język polepszył się dzięki tej pracy (nie ukrywam że jest to dla mnie ważne, żeby rozwijać znajomość języka)
4) jakie są godziny pracy w teamie niemieckim?
5) jakie jest wynagrodzenie początkowe? czy jest szansa na awans? Wprawdzie pieniądze nie są dla mnie najważniejsze ale mimo wszystko Zabierzów jest daleko :)

Dziękuję za wszelkie rady i komentarze. Jestem ciekawa czy warto czekac na wynik rekrutacji czy może sobie odpuścić :)
Gosia 2017-06-09 10:11
Ja tez bym chciała aplikować z jezykiem niemieckim, pomimo że oferty są to rekrutację trwają dlugo.
reret 2017-06-09 11:15
Rekrutacje trwaja dlugo, bo czekaja az ktos sie zwolni z niemieckiego desku. Nie potrafia organizowac sobie pracownikow, bo dopiero zatrudniaja jak maja niedobor i rzucaja niedoswiadczonego czlowieka od razu do pracy. A ze rotacja jest to normalne w takich korpo:)
1
Anni 2017-06-12 09:30
Hej
Może mi ktoś powiedzieć jakie są godziny pracy w teamie niemieckim? Widziałam dużo ogłoszeń na necie. Wynika z nich że są aż 4 zmiany. Serio ludzie muszą przychodzić dopiero na 11? A jak atmosfera?
Matis 2017-06-12 09:36
Reret znajomy aplikowal do nich z niemieckim i podobno mu powiedzieli ze potrzebują 50 osób. Ja też jestem zainteresowany ale holenderskim. Jakie warunki oferują z holenderskim? Jest szansa że się odezwia? Pytam bo nie wiem czy jest sens składać cv z tym językiem. Coś ktoś?
Martuuuunia 2017-06-14 15:58
Ile można zarobić z językiem włoskim?
Karina 2017-06-18 22:55
Mam pytanie do wszystkich dojezdzajacych z Krakowa do Business Parku w Zabierzowie. Ile trwa podróż? Czy pociągi przyjeżdżają z opóźnieniem? Jest możliwość przyjścia do pracy z kilkuminutowym opóźnieniem jak pociąg się spóźni?
3
Fin 2017-06-20 00:07
Wszyscy sie spozniaja do pracy bo pociag zawsze sie spoznia. Nikt nic na to nie mowi.
Ogolnie sami teamliderzy przychodza zawsze za pozno.
1
Idirek 2017-06-20 22:16
Co za pytanie !? Nigdy nie jezdiles polskim pociągiem ? :)
Częściej się spóźnia niż jest punktualny.
Btw: odradzam bardzo mocno tą hinduską firmę... !
6
Daniel 2017-06-21 16:58
Ja pracuję od pół roku i mi się bardzo podoba. Napiszcie do mnie jak chcecie wienciej informacji. Faccenda.daniel@gmail.com . Pracuję jak IT Analyst z włoskim. Jak chcecie dajcie mi znać to pogadamy. Dobra atmosfera i $$$. Ja nie narzekam ani trochę.
Jovanna 2017-07-05 20:29
Czy to prawda że HCL przenosi się do Krakowa?
Hmmmmmmm 2017-07-10 08:56
Ciekawe że tak wszyscy krytykujecie a ja od znajomych, które tam pracuje słyszałam zupełnie coś innego. Może po prostu nie nadajecie się i tyle. Poza tym krytykujecie niektórzy a dalej pracujecie. Dziwne to trochę. Jeden napisał że te opinie mają ostrzec potencjalnych kandydatów. Ale ja uważam że również niepotrzebnie odstraszyć tych którym mogłoby się spodobać.
Julita 2017-07-19 14:25
@Daniel A czy mógłbyś napisać innym użytkownikom forum, co najbardziej podoba Ci się w pracy w HCL Technologies? Za co cenisz sobie tego pracodawcę? Osoby, które planują zatrudnienie chętnie dowiedzą się o warunkach, które są proponowane przez HCL Technologies.
Adam 2017-07-24 17:32
Świetna atmosfera i bardzo dobre zarobki. Można się też sporo nauczyć. Jeżeli, komuś nie przeszkadza dojazd, to jak najbardziej warto.
Crax26 2017-08-19 10:13
Kompletna nieprawda, to chyba jakiś wpis sponsorowany :)
3
QNAMATATA 2017-08-22 17:18
ŁACINA JAK NIC
1
kok 2017-09-09 08:38
Nie polecam pracy w tej firmie.
Kadra managerska niekompetentna. Zarządzanie na bardzo niskim poziomie, właściwie to brak właściwego zarządzania powoduje napięcia i chaos organizacyjny na projekcie. Decyzje zmieniane są kilka razy dziennie. Na team leaderów wybierane są osoby, które znaja się z pracującymi juz wczesniej w hcl osobami. Nierzadko są to osoby z bardzo małym doświadczeniem zawadowym, niektóre z nich wręcz ewidentnie nie nadają się na pełnienie takich funkcji.
Pozytywamii są na pewno zarobki i benefity. Bez nich nie można byłoby wytrzymać nawet krótki czas w tej firmie.
4
kok 2017-09-09 11:14
Tez radze poszukać innego pracodawcę.
3
Julita 2017-09-22 10:24
@kok czyli zarobki i benefity są na plus i nie spowodują na tyle zadowolenia, że można wytrzymać atmosferę w firmie HCL Technologies? To ważne, żeby to ustalić, bo jest dużo ofert pracy w tej firmie: https://www.hcltech.com/careers#careers_opportunities.
strawberry 2017-09-22 10:41
Jak wygląda praca w teamie voice na stanowisku Customer Support Excecutive?
Jaro 2017-09-22 13:34
Pracuje się całkiem przyjemnie, ludzie w porządku, wszyscy na luzie, team liderzy z ludzkim podejściem. Siedzi się spokojnie przy kompie i robi swoje. Można awansować. Stawki na start wyższe niż w innych korpo w krk. Minusy - dojazd, specyfika pracy na openspace, lekki chaos, jak to w dużych firmach, ale ogólnie bardzo ok.
3
Beata Falszywa 2017-09-22 22:03
HA HA HA HA HA
Ale dobry Kawał
2
Julita 2017-09-29 12:34
@Beata Falszywa czy Ty uważasz inaczej? Pracujesz w HCL Technologies? Możesz powiedzieć co myślisz o tej firmie? I dlaczego myślisz inaczej niż @Jaro. Na forum powinny pojawiać się opinie zawsze uzasadnione.
Tom 2017-10-01 14:39
Czy przy projekcie niemieckim język musi być perfect,czy wystarczy komunikatywny?
Lajkonik 2017-10-05 19:37
Podbijam pytanie ( mam kilkuletnie doświadczenie w regionie DACH).
Staszek 2017-10-06 15:10
Zapewne wystarczy komunikatywny skoro w ogłoszeniu jest B1. Jest teraz na rynku duże zapotrzebowanie na niemiecki, więc nawet osoby z komunikatywnym mają bardzo duże szanse. Warto próbować.
Tom 2017-10-07 18:13
Dzięki za odpowiedź...byłem przekinany,że niemiecki musi być perfect,więc nie aplikowałem ;)
Hcl 2017-10-12 09:32
Na helpdesku w niemieckim c1 to minimum, tak zresztą oceniam z doświadczenia. Mam c1 i początkowo nie było łatwo, przynajmniej przy pracy na słuchawce.... ale oczywiście każdy może aplikować. Nie piszę tego żeby odradzac..
Hellooooo 2017-10-12 10:05
Na plus wynagrodzenie a na minus dojazdy plus atmosfera. Godziny pracy i przełożeni bywają różni. Zależy od projektu.
Przyjaciel pewnego malarza z wąsem 2017-10-12 18:53
Ciekawa sprawa. Od około 20 lat mam stały kontakt z niemieckim( praca i kontakty). Certyfikaty B1, B2 zdałem dopiero nieco ponad rok temu w jednym z krajów gdzie jest to język urzędowy ( wszyscy kursanci - a byli to w 100% obcokrajowcy, posługiwali się w mowie biegle - z uwzględnieniem dialektów - a nie tylko Hohdeutsch...). Przepraszam że spytam, ale jak można mieć problemy z językiem będąc na tym poziomie ( B1, B2). Oczywiście pomijam fakt że sam zawodowo mam z nim do czynienia wg. kryteriów na poziomie C1 ( którego nie posiadam) od około 15 lat, ale to już inna sprawa...
Greg 2017-10-13 18:03
A to ciekawe że tak biegły jesteś w niemieckim i nie stać Cię było na nic lepszego niż certyfikat b2 ;) pozdro ;)
Greg 2017-10-13 18:08
Tom to wszystko zależy od projektu. Jak napisał ktoś wyżej, w niektórych projektach trzeba znać język bardzo dobrze gdyż zespół jest prawie w całości niemieckojęzyczny a w innych niższy poziom też ujdzie. Po prostu obserwuj ogłoszenia i wymogi tam zawarte.
Przyjaciel pewnego malarza z wąsem 2017-10-15 09:22
Certyfikaty robie tylko dla tego że to wymóg przy rekrutacji w PL. Primo : trzeba mieć czas i chęci, secundo : nikt przed laty nie pytał o powyższe ( np. w CH przychodziłeś na rozmowę kwalifikacyjną, i z niej samej wynikało czy posiadasz kompetencje i stosowne kwalifikacje). Poprostu tym językiem posługuje się na codzień, w pracy, na ulicy itp. A zaskoczyła mnie kiedyś podczas rozmowy telefonicznej / kwalifikacyjnej rekruterka z tutejszego " podwórka " z pytaniem na jakim poziomie ( A1- C2) jest mój język ( swoją drogą jaki może być jeśli lata mieszkasz poza granicami, kończysz tam studia i pracujesz.). Dla rekruterki poza rozmową najważniejszą info było czy mam.... dyplomik! Pewnie była równie błyskotliwa jak Ty!
Staszek 2017-10-16 12:25
Z moich obserwacji wynika, ze osoby bez certyfikatow jezykowych, czesto posluguja sie lepiej danym jezykiem niz osoby z certyfikatami. Miec certyfikat a miec zdolnosc poslugiwania sie danym jezykiem w pracy, to dwa inne swiaty. Zacznijmy oceniac realne kompetencje a nie nic nie znaczace papiery. Pozdrawiam jezykowcow bez cert.
1
jurek 2017-10-18 09:29
a jakie zarobki z niemieckim b2 na start bz doswiadczenia
Zostaw swoją opinię o HCL Technologies - Zabierzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HCL Technologies