brak logo

G.G.G.

Radom

Opinie o G.G.G.

anonim 2010-06-10 18:13:57
straszne warunki pracy, zarobki jeszcze gorsze od poltora roku ta sama pensja caly czas zastawiaja sie kryzysem choc roboty wbrut az biegiem lata szefostwo zeby tylko szybciej robic, na hali w lato 35 stopni albo i wiecej oprocz tego unosi sie siwa chmura w powietrzu od tego syfu. Ponadto zero kultury ze strony nadzoru.
2
anonim2 2010-06-18 10:44:21
Zgadzam się z poprzednikiem, zarobki fatalne, ciągle słyszę ,że jest kryzys, chociaż kryzysu w tej firmie nigdy nie było, ponieważ non stop dokładają roboty, a władze zmieniają auta jak skarpetki. Jedyne co słychać to że jest zła wydajność , a jak ma być dobra jak pracujemy w 40 stopniowym upale bez dostępu do wody. Bo woda chociaż jest, to nie można po nią pójść ponieważ dostaje się reprymendę "twoje miejsce jest przy maszynie głupku" ,to samo tyczy się wyjścia do toalety. Ale to nie jest jedyny epitet. Bardzo często, a wręcz nagminnie ubliża się pracownikowi. Kolejnym problemem jest uzyskanie urlopu, ciągle słychać urlopów NIE MA!. (Czemu przecież jest kryzys) tak jest, ale dla pracowników!!!. Problemy są nawet z zaległymi urlopami, gdyż chcąc wziąć urlop pracownik jest odsyłany od technologa do ryżego człowieka (który jest głównym lecz nie jedynym sprawcą upodlenia pracownika) przez prezesa i szefa produkcji po czym wraca na stanowisko słysząc: "znowu chodzisz wydajność ci spada" nie uzyskując konkretnej odpowiedzi. Jednym słowem nikomu nie polecam i nie życzę pracy w tej firmie.
2
anonim4 2010-08-31 09:51:35
(usunięte przez moderatora)brak profesjonalnej pomocy ze strony technologów (syn szefa produkcji, głowny technolog) którzy Cie odsyłaja do innych pracowników jak jest problem poniewaz sami nie potrafią sie zając tym ze problemem ponad to jeszcze dochodzi głodowa pensja która nie starcza nawet do połowy miesiąca na utrzymanie domu i rodziny ciągłe zasłanianie sie kryzysem i innymi wydatkami tylko zeby Ci odmówić wypracowanej podwyżki na sam koniec dochodzi jeszcze jeden problem pana Menagera który Ciagle biega po hali jak po nie dozwolonych środkach odurzajacych i szuka tylko pretekstu zeby sie przyczepić do pracownika (kto tam jeszcze pracuje ten wie o co chodzi)
1
ja 2010-09-28 15:11:47
a ja tam chciałem złożyć cv, ale jak czytam co piszecie to zaczynam się zastanawiać ...
1
niki 2010-09-29 16:00:40
otwórz (usunięte przez moderatora) swoją firmę,zobaczymy jak będziesz płacił i jakie stworzysz warunki
1
anonim 2011-01-25 21:52:49
chca dorównac Szwajcarom, a nie mają porzadnych narzedzi pomiarowych.. kpina i wstyd..
2
CNC operator (Leeds) 2011-04-10 20:07:31
Witam,
Również z przykrością nie polecam tej firmy nikomu. Pracowałem tam ponad 2 lata. Zwoniłem się sam, ponieważ za tak głodowe pensje nie byłem utrzymać mojej 3 -osobowej rodziny. W tej firmie panuje totalny chaos organizacyjny. Brakuje nawet podstawowych narzędzi obróbczych. Biedny operator musi latać po hali szukać choćby noża tokarskiego. Technologa to w ogóle nie obchodzi. Oczywiście w tej firmie coś takiego jak "narzędziownia" nie istnieje. Wszystkim odradzam tą firmę. Aktualnie pracuję od ponad roku w Anglii. Do GGG nigdy więcej nie wrócę. I wszystkim odradzam tą firmę, która potrafi oszczędzać tylko na pensjach pracowników. W czasie kiedy ja tam pracowałem GGG nie płaciła nawet ustawowego 20% dodatku za pracę w nocy. Mam nadzieję, że kiedyś dobierze właścicielom tej firmy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prokurator!
2
CNC operator (Leeds) 2011-04-10 20:11:17
Witam,
Również z przykrością nie polecam tej firmy nikomu. Pracowałem tam ponad 2 lata. Zwolniłem się sam, ponieważ za tak głodowe pensje nie byłem w stanie utrzymać mojej 3 -osobowej rodziny. W tej firmie panuje totalny chaos organizacyjny. Brakuje nawet podstawowych narzędzi obróbczych. Biedny operator musi latać po hali szukać choćby noża tokarskiego. Technologa to w ogóle nie obchodzi. Oczywiście w tej firmie coś takiego jak "narzędziownia" nie istnieje. Wszystkim odradzam tą firmę. Aktualnie pracuję od ponad roku w Anglii. Do GGG nigdy więcej nie wrócę. I wszystkim odradzam tą firmę, która potrafi oszczędzać tylko na pensjach pracowników. W czasie, kiedy ja tam pracowałem GGG nie płaciła nawet ustawowego 20% dodatku za pracę w nocy. Mam nadzieję, że kiedyś dobierze właścicielom tej firmy do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prokurator! Może wówczas w GGG zacznie szefostwo szanować pracowników i przestrzegać kodeksu pracy!
1
anonim 2011-04-28 19:46:04
Pracujię w innej firmie znalazłem ogłoszenie że firma GGG poszukujie operatora wózka widłowego ale po tym co piszą to chyba szkoda zmieniać pracy 2100 na ręke.Nie sądzę że poprawie sobię pensjie.
A jeszcze ta atmosfera w firmie żenada , może kiedyś docenią pracownika solidnego....
1
irl 2012-10-03 23:46:53
panowie to co piszecie to w 100% prawda nie pracuje tam od pieciu lat ale widze ze sie zmienilo na GORSZE rudy szaleje
1
MaRd 2012-12-27 19:59:31
Planowałem udać się do tej firmy i starać o pracę, ale po przeczytaniu tego włączyło mi się pomarańczowe światełko...

Jak tam wygląda praca osób zajmujących się kontrolą jakości ? Mają porządne narzędzia pomiarowe? Proszę o opinie.
2
diabeł 2013-01-07 01:20:53
jest kilku cwaniaków którzy dominują zakładem (usunięte przez moderatora). na tą osobe trzeba bardzo uważac. (usunięte przez moderatora)wszystkich tych którzy mu sie nie spodobaja do tego jest tam jeden inżynierek który mysli ze wszystko mu wolno (usunięte przez moderatora) ta osoba przy swoim podwładnym jest miły sympatyczny, lecz gdy jest u swojego szefa to sprzedaje jak leci. Nie polecam osobicie.
1
luki 2013-01-31 09:00:50
mysle ze wszyscy powinni sie zebrac z różnych firm i porządnie zastrajkowac wtedy takie firmy nauczyly by sie szanowac pracownika ,ale oczywiscie w polsce sie nie da bo polska wogole nie jest zgrana wedlug mnie przez takich ludzi jest jak jest w polsce
1
ANONIM01 2013-11-15 11:20:49
Również z przykrością nie polecam tej firmy nikomu.
1
Tomek 2014-03-22 22:18:39
Koncze niedługo studia na naszej uczelni i zacząłem sie rozglądać za jakąś pracą, ale przegladając ten portal to chyba trzeba byc bezrobotnym, bo jak sprawdzam Radmot, PMP, GGG czy RADWAG to nie ma zadnej osoby zadowolonej z pracy tam. Ciekawi mnie czy naprawde jest tak zle czy wypowiadaja sie zazyczaj tu osoby ktore zostaly zwolnione i chca sie odgryźć. Wiem ze w kazdej z tych firm są osoby ktore pracują po 15lat i trudno mi zrozumieć ze tyle pracyją w tak strasznych warunkach. Zreszta patrzac np na parking pod tymi firmami to raczej takiej tragedii z zarobkami to tam nie ma. Czy mogl by sie ktos wypowiedziec co juz tam troche pracuje? I nie porownuje zarobkow do Anglii, a naszego rynku.
ANONS 2014-03-26 14:53:07
Kolego pracowałem tam kilka lat i napisze ci że jak masz trochę pojęcia do pracy i znasz się na przyrządach pomiarowych to sobie poradzisz. Wszystkie opinie jakie są napisane na temat tej firmy to opinie autentyczne i ja ich potwierdzam. W tej firmie szefostwo nie zwalnia tylko pracownicy szukają lepszych ofert pracy i sami odchodzą.Tak jest są w tej firmie osoby które pracują od początku istnienia firmy. A na koniec na początek dostaniesz góra 12zł i umowe na rok a po roku złotówka podwyżki i umowe na rok albo na dwa lata a po dwóch latach następna podwyżke 1zł i tak dalej tylko następna umowa będzie prawdopodobnie na 5lat. A pracownik który pracuje tam już 15 lat ma trz razy tyle co ty dostaniesz i nigdy nie zrównasz się z nim.
3
kasia 2014-06-02 17:56:18
Cześć wszystkim! Czy ktoś pracował jako inżynier projektu tam i wie jakie stawki są oferowane, bo głównie o taką informację mi chodzi, a nigdzie nie mogę jej uzyskać
kasiek 2014-08-05 00:04:15
Jestem pracownikiem tej firmy niemal od początku.Czytam te wszystkie wpisy zwłaszcza te negatywne bo w zasadzie chyba tylko takie tu widnieją.No cóż wszystkie negatywy to prawda,ale to opinie wpisane dobre kilka lat temu.Ci co pisali o rudym i i innych to też prawda.Obecnie wiele się zmieniło na lepsze.Jest to zasługą w głównej mierze przede wszystkim pracowników,którzy pracują tam wiele lat,bo to oni demonstrowali przez lata swoje niezadowolenie w postaci włoskich strajków,walką o swoje prawa zgodne z kodeksem pracy wielokrotnie świadomie pomniejszając sobie znacznie pensje dla dobra sprawy,ale o tym nikt nie napisał, nikt nie napisał,że ponad 100 pracowników trzyma się razem jak nigdzie indziej i potrafi się zkrzyknąć w mgnieniu oka w słsznej sprawie,szefostwo już nieraz się o tym przekonało,żaden frajer nie ma co tu szukać bo zostaje zniszczony w zarodku.Dla podp..aczy nie ma tu miejsca,niejeden zdążył się już o tym przekonać jak np.pan (usunięte przez administratora).Góra też się chyba czegoś nauczyła przez te lata.Dla młodych nie ma finansowych kokosów ale każdy musi od czegoś zaczynać,to stara wiara wywalczyła sobie to,że w soboty są godziny 100%,nadgodziny 50%,dodatki nocne 20%,za obsługę drugiej maszyny kolejne profity,tego też jakoś nikt nie napisał.Jeśli ktoś chce pracować i czegoś się nauczyć to wiele się zmieniło na lepsze,cho [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie ma nigdzie,nie wiem dlaczego widnieją jeszcze te stare wpisy kiedy faktycznie panowała wtedy atmosfera niczym z WARIATKOWA.Rudy też się zmienił i nie szaleje już tak jak kiedyś,albo już mu się to znudziło po latach,albo trafił wreszcie na dobre leki,albo po prostu doszedł wreszcie do wniosku że mając dobrą załogę sam będzie mógł spać spokojnie opływając w swoje €uraski na koncie.Ale ta lepsza wersja GGG istnieje dopiero od niedawna,bo jakieś 2 lata może około 3,a jak ktoś napisał i słusznie zauważył wystarczy popatrzeć na parking i ten wewnątrz i ten na zewnątrz,resztę trzeba sobie dopowiedzieć samemu.
1
kasiek 2014-12-17 06:35:29
Ostatnie 2,3 lata to tylko pozytywny finał mozolnej pracy przez wiele lat.Przeczytaj ze zrozumieniem raz jeszcze moją poprzednią opinię,to z pewnością zaspokoisz swoją ciekawość.
1
MADZIK 2015-03-15 14:28:20
Witam. W jakich działach można liczyć na zatrudnienie?
obiektywny 2015-03-15 18:45:17
Trochę śmieszne są te pozytywne komentarze. W szczególności odnośnie "wywalczonych" dodatków za pracę na zmianie nocnej i nadgodziny. Jak pracownicy mogli "wywalczyć" te dodatki, jeśli kodeks pracy nakazuje płacić takie dodatki pracodawcy. Raczej wystarczyło poinformować PIP o nieprzestrzeganiu przez GGG kodeksu pracy. Pracowałem w GGG i niestety atmosfera nie była tam cudowna, poza tym zarobki były tam "głodowe". O ile mnie pamięć nie myli to z warunków finansowych był zadowolony tylko jeden pracownik (w "okularach"-uważający się za "wielkiego" specjalistę) i nie chodzi o syna właściciela czy głównego technologa. Ale on miał dodatki za wiadome "usługi" . Jeśli jest tak dobrze to może ktoś napisze ile wynosi teraz stawka brutto na godzinę dla operatora/ustawiacza CNC???
Ja osobiście odradzam tą firmę - szkoda nerwów i zdrowia.
2
wqertyuiop 2015-03-16 12:11:28
ogólnie nie ma tragedii, owszem nie chodzą za tobą i nie głaskają po głowie, zawsze znajdzie się coś lub ktoś do czego ( lub kogo) można by się przyczepić, ale jak twoje umiejętności interpersonalne są na normalnym, zwyklym poziomie to spokojnie sobie poradzisz ponieważ pracownicy w większości nie mają nic przeciwko żeby coś wytłumaczyć nowemu. myśle ze jak na Radom i jak dla młodego człowieka to 5
wqwertyuiop 2015-03-16 12:16:02
a i jeszcze jedna rzecz na rozmowie kwalifikacyjnej pytaja o wartosci sinusow itd narzedzia skrawajace, definicje posuwu , wzor na szybkosc skrawania, czy palisz papierosy, ogolnie takie podstawy dotyczace obrobki
1
Sławek 2015-07-20 17:52:26
Nie polecam , pracownicy nie maja powiedziane co maja robić dokładnie przykładaja sie i dostaja za to. Jest 5 szefów kazdy ma inna wizje.
wqertyuiop -- nie zgadzam sie ,, ale jak twoje umiejętności interpersonalne są na normalnym, zwyklym poziomie to spokojnie sobie poradzisz ponieważ pracownicy w większości nie mają nic przeciwko żeby coś wytłumaczyć,, Czesto jest tak jak w gronie plotkujacych kobiet - kichniesz na poczatku firmy na końcu ci zaraz odpowiedza na zdrowie. Firma rodzinna ojciec syn wnuczek wójek. Sa młodsi i starsi podbierdalacze i dziwne ze to nie jest pietnowane.
Atmosfera średnia nie kazdy jest normalny nawet starajac sie nie z kazdym da sie dogadać bo tak jak powiedziałeś -wqertyuiop zawsze znajdzie się coś lub ktoś do czego ( lub kogo) można by się przyczepić a jak masz jeszcze brygadziste który szuka na siłe takich spraw i za wszelka cene chce znaleść bład a u siebie go nie widzi to juz inna bajka. Ogólnie dla młodej osoby jak nie trafi na buca brygadziste to jest można pracować .
Anonim 2016-01-11 21:21:27
Widełki na wejsciu to od 12 do 14zł brutto na produkcji. Firma w sumie ok poza jedną osobą (rudą) zadufany człowiek ktòry wprowadza systemy pracy z zachodu a wynagrodzenie i zastraszenie z czasòw PRL ( zwalniam cię już tu nie pracujesz!!!......) fra....w się tępi to prawda. Duży plus dla firmy to pełen social , 100% za soboty i nadgodziny, urlopy na żadanie plus wczasy pod gruszą. Są dodatki od szefòw za narodziny dziecka + (pracuje tam pare lat, choć dzielenie premi noworocznej na ponad 100 pracownikòw nikt nie wie jaki system mają . młodszy pracownik dostaje więcej od starego, a podwyszki rozdawane są chyba po znajomości a nie po umiejętnościach jakie ludzie nabierają po latach pracy.) Ogółem w firmie nie ma tragedii poza osobą wyżej wymienionom. Cóż więcej nie spróbujesz to nie zrozumiesz negatywów.
sławek 2016-01-18 14:29:00
nie polecam pracuje tam od roku ale słyszałem ze za informacje D.Solec dostaje premie (konfitura brygadzista)
1
Aaasssdddfff 2016-03-13 19:35:30
Firma ok bardzo duze zarobki jak na radom szefostwo tez spoko ale w kazdej firmie jest czarna owca tu jest ich az trzy! Chodzi o slawka w. Jozka z i wojciecha s. Na nich trzeba uwazac
5
P.XxX 2016-06-29 12:54:11
Nie polecam warunki pracy zle nie mowiac o zarobkach po 6 latach ledwo 17 zl a nowy przychodzi to dostaje 13zl brutto Przelozeni sa fatalni o wszystko trzeba się prosic o narzędzia albo poprawe programu. Sa krzyki na pracownikow a tym co pija i dokuczaja to jeszcze podwyzki daja i dalej pracuja Pan M. zawsze madry ze niby sie zarabia tu kokosy .W lato gorac 35 stopni. Ale nareszcie juz w tym syfie nie pracuje I h... w du... temu Panu M.
7
Kamyk 2016-07-03 17:20:28
Zgadzam się z powyrzszą opinią. Zarobki jak na początek nie są aż takie złe gożej z atmosferą w pracy. Na górze siedzi tzw beton, nie widzi żadnych problemów, alkohol leje się strumieniami na nocnych zmianach i wszyscy są zadowoleni. Nie wiadomo z kim rozmawiać bo każdy każdego spszedaje. Firma zbudowana na kolesiostwie, mało wykwalifikowanych dużo zatrudnioncyh po znajmości. Praca na wakacje w sam raz na dłużej odradzam. Za dużo jest innych ciekawszych firm w okolicy Radomia.
dxxe 2016-07-06 10:53:25
@ljhh Zgadzam się z opinią @P. XxX. Nie warto, jak jesteś ogarnięty, to znajdziesz lepszą firmę.
asd 2016-08-05 00:31:02
Orientuje się ktoś ile zarobi w GGG technolog programista cnc lub inżynier w biurze i czy ewentualnie jest zapotrzebowanie na takich pracowników?
szymon 2016-10-10 15:06:08
Mam proste pytanie, mam ponad 40lat całe zawodowe życie pracowałem jako tokarz (taki też mam zawód), skończyłem niedawno kurs operatora cnc . Na ile mógłbym liczyć na początku.
ijij 2016-10-11 16:01:38
Hej, a wiadomo czy niedlugo pojawi się jakieś ogłoszenie?
Zostaw swoją opinię o G.G.G. - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie G.G.G.