brak logo

ALBA-MPGK

Dąbrowa Górnicza

Opinie o ALBA-MPGK

XXX 2011-12-12 11:13
FIRMA NIE SZANUJE LUDZI !!!!!!!! TO JEST NAJLEPSZA OPINIA O FIRMIE W KTÓREJ PRACOWAŁEM 5 LAT.
4
Ania 2013-12-04 09:32
Pracowałam tam 5 lat jako pracownik biurowy. Ogólnie rzecz ujmując na firmie jest nieporządek. Niskie zarobki (chyba że masz wujka, ciocię etc. na wyższym stanowisku), socjalnego z roku na rok coraz mniej zabierają wszystko co się da, nieważne kto popełnił błąd winny zawsze jest ten szary pracownik zazwyczaj kierowca, dział logistyczny nie ma nic wspólnego z logistyką (np. wysyłają śmieciarki o ładowności 12 ton po pół tony śmieci), cały czas patrzą na potknięcia żeby zabrać premię lub zwolnić pracownika, strasznie podlizują się miastu żeby tylko wygrać przetarg na wywóz śmieci. W tej firmie nigdy nie będzie dobrze. Życzę im żeby ich wygryzł jakiś Remondis.
6
ytromp 2014-02-19 17:46
żenada...
7
sad 2015-01-13 18:16
Przyjmujac sie do obozu nawet nie wiesz kiedy Cie zwolnia robia pod niemcem i nie szanuja Polakow za nic zabieraja premie
12
rossi 2015-05-28 15:14
Witam, ile mogę liczyć "na rękę" jako kierowca kat "C" ? Jakie godziny pracy ?
Z góry dzięki
1
rossi 2015-09-22 20:50
Słoneczko Ty moje,na olx.pl się czasem pojawiają ogłoszenia ALBY :D
lala 2015-10-02 12:00
Z moich może trochę starych informacji to jakieś 2000 zł na rękę. Ale nie polecam. Dyrektor jest masakryczny. Zresztą od 2-3 lat wszystko się tam pochrzaniło i każdy z dnia na dzień patrzy czy nie dostanie zwolnienia.
Pracownik 2015-12-20 21:44
Witam.na początku stawka wynosi
1500zl jako kierowca kąt C i jak bedzeisz lizal d..PE to może zostaniesz umowę akordów i trochę podskocza ci zarobki.
Ale żebyś nie zadurzo zarobił PAN kierownik Kiciński za opiekuje się twoja premią zabiera za pirdoly nawet zostawisz otwarte auto po pracy i ciach po premiera itp.Na bazie są związki zawodowe ale nie myslcie że wam pomogą oni dbają o soję tylko a resztę maja głęboko.I jak macie jeszcze jakieś pytania to piszcie to coś napisze
Pracownik 2016-01-07 20:53
@Darek na placu jest mnustwo kamer nawet mysz się nie przesliznie a do tego jest jeszcze ochrona a w niektórych jak to można nazwać smieciarkami zamknięcie auta graniczy z cudem myślę że wiesz o czym pisze Pozdrawiam
1
Roko 2016-02-06 09:26
Witam.Pracuje w tej firmie niedługo ale przyszlem tu tylko przezimować. To co piszą to szczera prawda zarobki uwlaczajace godność ludzką praca nie wspolmierna do zarobków są ludzie którzy jako ladowacze zarabiają poniżej 1400zl.Dyspozytorzy to młode łepki którzy INO dokladaja roboty,a najlepszy w tym syfie jest kierownik mega pajac.Słyszałem że premie zabierają za nic.Dobrze że mi nie zabrali, niedługo się zwalniania i ostrzegam innych omijajcie to miejsce szerokim łukiem.Tu przydaloby się ich podać do inspekcji pracy albo do TVN
4
Dispo 2016-10-03 16:39
Pracowałem tam i bardzo mocno! nie polecam tej firmy. Zrobicie sobie tylko uraz w mózgu.
3
erf 2016-10-03 16:52
@Dispo hmm no dobra skoro już tak napisales to czy moglbys napsiac tez dlaczego tak sadzisz? bo wiesz warto by było jakos uzasadinic swoja wypowiedz bo każdy kto chciałby jednak podjąć prace w firmie to chce jak najwięcej na jej temat wiedzieć przeciez
Ftiuit 2016-11-04 20:41
To że przeczyta co ludzie napisali wyżej to sama prawda
3
Dispo 2016-11-07 18:16
Mobbing zastraszanie brak szkoleń awansów podwyżek brak jakiejkolwiek kultury pracy kumoterstwo
7
Maja 2017-03-13 15:43
@Dispo mógłbyś rozwinąć swoją opinię? Chętnie usłyszymy więcej na temat pracy w firmie. Co sprawia, że tak uważasz?
za sobotę nie płacą nikt nie chcę robić 2017-04-09 21:47
masz rację te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ALBY na sortowni ani za soboty nie płacą każą ci w sobotę przyjść za darmo tylko TVN i inspekcja pracy
ALBA chorzów ani nie płaci za soboty 2017-04-09 22:15
masz rację że zrobicie sobie tam uraz mózgu tam w ALBIE ani za soboty nie płac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pierwsza klasa każą ci pod przymusem w sobotę za darmo przyjść na umowach o pracę w sobotę powinni płacić kradną i za soboty nie płacą jakiś tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zgarnia pieniądze pracowników za soboty i wykorzystuje i wyzyskuje ludzi w sobotę za darmo wy sobie ludzie róbcie i zdzierajcie się jak mrówki a ktoś bije na tym grube pieniądze
ALBA to złodzieje 2017-04-09 22:45
ALBA Chorzów to s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakieś żeby za soboty nie płacili to jest firma czarna mafia
Złoty 2017-05-18 05:22
ja robiłem i potwierdzam zarobki mniejsze niż przewiduje państwo umowy sporządzone bardzo podejrzanie zero prawa pracy bhp itp itd praca po 12h soboty za darmoche socjal śmieszny związki zawodowe gang olsena a cały przewodniczący aspołeczny dyspozytorzy żenada auta trupy zero serwisu nie przestrzegają segregacji mieszają frakcje np gabaryty + komunalne mobing zasraszanie jeden wielki syf jak dadzą 100zł podwyrzki to ucinają 100 premii i tak się to kręci !!!
Maja 2017-05-18 09:33
@Złoty pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twój komentarz? Taka informacja będzie ważna dla osób szukających opinii o ALBA-MPGK jako potencjalnym pracodawcy. Wspominasz, że w firmie panuje mobbing. Zakład pracy ma obowiązek przeciwdziałać takim zachowaniom. Kodeks pracy definiuje mobing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników."
Czy właśnie takie sytuacje mają miejsce w firmie? Jeśli tak, to czy zgłaszałeś to do działu HR firmy, bądź swojego przełożonego?
Złoty 2017-05-18 20:04
Pracowałem w dziale komunalnym jeździłem po firmach pewnego razu zwruciłem uwagę właścicielowi jednej firmy by nie parkowali aut blokując dostęp do pojemników przez co my musimy dociągać pojemniki po trawniku który od miejsca w którym stoją pojemniki dzieli wysoki krawężnik okazało się że ów właściciel był jednym ze znajomych naszego kierownika i poleciałem z hukiem .... Po za tym jeżeli jesteś za mądry mówię tu tylko o prawach jakie ma pracownik to cię niszczą nawet nie możesz wziąźć urlopu na żądanie jak za przeproszeniem masz sraczkę bo ci dyspo odmówi mówiąc że jak nie przyjdziesz ratuje cię tylko L4
jarek h 2017-05-18 20:32
za nadgodziny nie płacą za soboty nie płacą kiedyś chłopcy z komunalki mieli 2 zmianę we wigilię jeździli po prywatkach (niska zabudowa) i zbierali śmieci podczas gdy ludzie łamali się opłatkiem i pukali się w czoło co to za firma bez serca ... wychodzili przed domy z życzeniami ... i nikt extra kasy za to nie dostał !
Zostaw swoją opinię o ALBA-MPGK - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALBA-MPGK