brak logo

ALBA-MPGK

Dąbrowa Górnicza

Opinie o ALBA-MPGK

Ftiuit 2016-11-04 20:41
To że przeczyta co ludzie napisali wyżej to sama prawda
5
Dispo 2016-11-07 18:16
Mobbing zastraszanie brak szkoleń awansów podwyżek brak jakiejkolwiek kultury pracy kumoterstwo
11
Maja 2017-03-13 15:43
@Dispo mógłbyś rozwinąć swoją opinię? Chętnie usłyszymy więcej na temat pracy w firmie. Co sprawia, że tak uważasz?
1
za sobotę nie płacą nikt nie chcę robić 2017-04-09 21:47
masz rację te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z ALBY na sortowni ani za soboty nie płacą każą ci w sobotę przyjść za darmo tylko TVN i inspekcja pracy
1
ALBA chorzów ani nie płaci za soboty 2017-04-09 22:15
masz rację że zrobicie sobie tam uraz mózgu tam w ALBIE ani za soboty nie płac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pierwsza klasa każą ci pod przymusem w sobotę za darmo przyjść na umowach o pracę w sobotę powinni płacić kradną i za soboty nie płacą jakiś tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zgarnia pieniądze pracowników za soboty i wykorzystuje i wyzyskuje ludzi w sobotę za darmo wy sobie ludzie róbcie i zdzierajcie się jak mrówki a ktoś bije na tym grube pieniądze
1
ALBA to złodzieje 2017-04-09 22:45
ALBA Chorzów to s [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakieś żeby za soboty nie płacili to jest firma czarna mafia
Złoty 2017-05-18 05:22
ja robiłem i potwierdzam zarobki mniejsze niż przewiduje państwo umowy sporządzone bardzo podejrzanie zero prawa pracy bhp itp itd praca po 12h soboty za darmoche socjal śmieszny związki zawodowe gang olsena a cały przewodniczący aspołeczny dyspozytorzy żenada auta trupy zero serwisu nie przestrzegają segregacji mieszają frakcje np gabaryty + komunalne mobing zasraszanie jeden wielki syf jak dadzą 100zł podwyrzki to ucinają 100 premii i tak się to kręci !!!
3
Maja 2017-05-18 09:33
@Złoty pracy w jakim dziale firmy dotyczy Twój komentarz? Taka informacja będzie ważna dla osób szukających opinii o ALBA-MPGK jako potencjalnym pracodawcy. Wspominasz, że w firmie panuje mobbing. Zakład pracy ma obowiązek przeciwdziałać takim zachowaniom. Kodeks pracy definiuje mobing jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników."
Czy właśnie takie sytuacje mają miejsce w firmie? Jeśli tak, to czy zgłaszałeś to do działu HR firmy, bądź swojego przełożonego?
2
Złoty 2017-05-18 20:04
Pracowałem w dziale komunalnym jeździłem po firmach pewnego razu zwruciłem uwagę właścicielowi jednej firmy by nie parkowali aut blokując dostęp do pojemników przez co my musimy dociągać pojemniki po trawniku który od miejsca w którym stoją pojemniki dzieli wysoki krawężnik okazało się że ów właściciel był jednym ze znajomych naszego kierownika i poleciałem z hukiem .... Po za tym jeżeli jesteś za mądry mówię tu tylko o prawach jakie ma pracownik to cię niszczą nawet nie możesz wziąźć urlopu na żądanie jak za przeproszeniem masz sraczkę bo ci dyspo odmówi mówiąc że jak nie przyjdziesz ratuje cię tylko L4
1
jarek h 2017-05-18 20:32
za nadgodziny nie płacą za soboty nie płacą kiedyś chłopcy z komunalki mieli 2 zmianę we wigilię jeździli po prywatkach (niska zabudowa) i zbierali śmieci podczas gdy ludzie łamali się opłatkiem i pukali się w czoło co to za firma bez serca ... wychodzili przed domy z życzeniami ... i nikt extra kasy za to nie dostał !
3
soba nie płatna w ALBIE 2017-06-13 21:25
w sobotę za darmo pracować no niezła firma pierwszy raz na trefiłem na taką firmę żeby za soboty nie płacili wszędzie pracowałem sobota była płatna takie rzeczy dzieją się tylko w ALBIE ja się jeszcze dziwię że im ludzie tam pracują za takie nędzne pieniądze
Maja 2017-06-23 13:42
@jarek h
a jak często zdarza się praca w weekend i nadgodziny? Piszesz, że nie są one płatne. Czy znaczy to, że dodatkowe dni można odebrać jako dni wolne w tygodniu?
1
Nietoperz 2017-07-07 19:07
W albie podstawa to 1550zł brutto + premia 25% czy to zgodne z prawem PIP wołamy o pomoc !
1
ALBA chorzów 2017-08-03 21:46
ALBA Chorzów nie płaci za soboty na umowie o prace czysty wyzysk i oszustwo nie polecam tej firmy nowym pracownikom którzy chcą rozpocząć tam robotę gdy tylko pójdziecie tam pracować to ja już z góry mówię że soboty są nie płatne wyzyskujące pracownik ma odpocząć sobota i niedziela a nie jeszcze przyjść do tego smrodu i syfu w sobotę nie płatną chyba w innych zakładach pracy za soboty płacone mają a jak nie to firma jest całkiem zamknięta na klucz i koniec tematu
KILLER 2017-08-12 17:03
Chyba płacone za soboty, widać ze jesteś wyjadaczem jak przerobisz w innych zakładach to dopiero pisz.
z 2017-08-16 19:20
za soboty w ALBIE nic nie jest płacone robisz w sobotę pod przymusem za darmo ja się jeszcze dziwię że w tej firmie im ludzie pracują z tej ALBY powinni się wszyscy po zwalniać sami i ta firma powinna już dawno upaść chamstwo i żenada wyzyskiwanie ludzi w TONSMEIER jest to samo i ludzie im się zwalniają ładowacze kierowcy wszyscy rezygnują z tej śmierdzącej syfiatej roboty nisko płaconej taka syfiała praca a oni jeszcze będą wymagać nie wiem co jakiego by to pracownika chcieli do takiego syfu i smrodu lepszy człowiek to ma inną lepszą pracę i lepiej płaconą a nie taki syf i śmieci dziadostwa po wyrzucane przez ludzi
z 2017-08-16 19:24
taka syfiata smierdząca praca za takie marne niskie pieniądze wymogi że szkoda gadać
Pomocnik Pani Moniki Cz 2017-08-31 20:32
Po prostu kierowniczka masakra ma rozdwojenie jaźni, kłamliwa....... Kobieta jestem pomocnikiem Pani kierownik jakie wymagania do ludzi porostu mały Oświęcim powstaje na tych Małych Strzemieszycach tak to jest jak Chorzów bez paszportu przyjerzdza na Zagłębie a ludzie myślą jaka Pani kierownik jest dobra to jest kłamliwa...... Kobieta ale Alba ją doceni jak WSZYSTKICH
anonim 2017-09-02 12:46
kłamliwa Pani kadrowa z PTS ALBA Chorzów taka niska chuda mała blondynka ją powinni dawno zwolnić z tej firmy pracuję w kadrach w Chorzowie przy ul bytkowskiej to jest mściwa chamska nienormalna kobieta
45 2017-09-05 17:20
zła firma ludzie unikajcie tego dziadostwa szerokim łukiem ja zrobiłem badania lekarskie do pracy za ładowacza miałem iść na BHP a tu zaraz mnie wyrzucono z dyrekcji to nie jest zakład pracy tylko jakieś totalne oszusty myślałem że będę pracował wszystko dobrze się układało nagle odmawiają mi pracę nie polecam ALBY bo to są złodzieje wyzyskiwacze nie przyjmujcie się
s 2017-09-05 17:52
właśnie dostałem skierowanie na badania lekarskie wszystko zostało zrobione poszedłem do kadr a tu nagle odmawiają mi przyjęcie się do pracy co mam teraz robić w takiej sytuacji to nie jest firma rzetelna tylko jakieś oszuści złodzieje obiecali mi pracę a nie przyjęli mnie kadry przy ulicy staro cmentarnej oni ludzi oszukują wcale nie dają żadnej pracy tylko puszczają z kwitkiem
s 2017-09-05 17:56
właśnie dostałem skierowanie na badania lekarskie wszystko zostało zrobione poszedłem do kadr a tu nagle odmawiają mi przyjęcie się do pracy co mam teraz robić w takiej sytuacji to nie jest firma rzetelna tylko jakieś oszuści złodzieje obiecali mi pracę a nie przyjęli mnie kadry przy ulicy staro cmentarnej oni ludzi oszukują wcale nie dają żadnej pracy tylko puszczają z kwitkiem
Maja 2017-09-06 15:10
Czym spowodowane jest to, że firma ALBA-MPGK najpierw obiecuje pracę, a potem rezygnuje. Widzę, że nie jedną osobę to spotkało. To ciekawy przypadek, dlatego osoby, którym udało się dostać tam pracę mogą powiedzieć czym to jest spowodowane?
s 2017-09-06 21:55
spowodowane jest to tym że firma ALBA jest źle zarządzana przez pracowników w kadrach.
s 2017-09-06 22:18
firma ALBA MPGK zwalnia pracowników nielegalnie bo ona w kadrach mi powiedziała prosto w oczy że zwolni pracownika ani pracownik nie musi podpisywać wypowiedzenia umowy to jest łamanie prawa pracy
s 2017-09-06 22:32
jeżeli zwalniają pracownika muszą dać podpisać wypowiedzenie jeżeli jak nie to pracownik został zwolniony nielegalnie bezprawnie firma ALBA MPGK łamią prawo pracy
s 2017-09-06 22:41
ta firma ALBA MPGK łamią prawo pracy nie przestrzegają przepisów tam by się należała jakaś dobra kontrola
s 2017-09-06 22:57
tą firmę by się należało podać do państwowej inspekcji pracy wszystkie brudy by im wyczepali jakie ino mają w ALBIE MPGK
s 2017-09-06 23:05
właśnie dostałem skierowanie na badania lekarskie wszystko zostało zrobione poszedłem do kadr a tu nagle odmawiają mi przyjęcie się do pracy co mam teraz robić w takiej sytuacji to nie jest firma rzetelna tylko jakieś oszuści złodzieje obiecali mi pracę a nie przyjęli mnie kadry przy ulicy staro cmentarnej oni ludzi oszukują wcale nie dają żadnej pracy tylko puszczają z kwitkiem
s 2017-09-06 23:13
szok w ALBIE MPGK badania zrobić tyle się wystać w medycynie pracy i wyjść z kadrów kwitkiem tragedia
s 2017-09-06 23:22
ja właśnie nie wiem czy nie jestem zatrudniony jak zrobiłem badania lekarskie wstępne powinni zrobić BHP i dopuścić do pracy a nie mi wszystko blokować coś tu nie gra z tą firmą
s 2017-09-06 23:31
to jest czarna mafia a nie firma ALBA MPGK mają układy ze wszystkimi oddziałami ALBY gdzie tylko pójdziesz do innego oddziału to potrafią za tobą przylecieć
s 2017-09-07 09:59
MPGK ALBA kolesiostwo kumoterstwo
s 2017-09-07 12:32
zrobić badania lekarskie i nie pracować to jest szok obiecują pracę a potem odmawiają co robić w takiej sytuacji oni tylko pracownikowi potrafią zepsuć opinie tylko to potrafią robić
s 2017-09-07 12:46
zrobić badania lekarskie i nie pracować to jest szok obiecują pracę a potem odmawiają co robić w takiej sytuacji oni tylko pracownikowi potrafią zepsuć opinie tylko to umią robić
s 2017-09-07 12:48
zrobić badania lekarskie i nie pracować to jest szok obiecują pracę a potem odmawiają co robić w takiej sytuacji oni tylko pracownikowi potrafią zepsuć opinie tylko to umią robić
s 2017-09-07 12:49
zrobić badania lekarskie i nie pracować to jest szok obiecują pracę a potem odmawiają co robić w takiej sytuacji oni tylko pracownikowi potrafią zepsuć opinie tylko to umią robić
s 2017-09-07 15:05
nie wiem co teraz robić mam zrobione badania lekarskie w medycynie pracy w Dąbrowie górniczej cały dzień się wystałem i nic z tego myślę podać tą firmę MPGK ALBA do państwowej inspekcji pracy niech im brudy wygrzebią
A 2017-09-08 22:12
MPGK ALBA dziady i chamy omijać na 5 km co najmniej
Wiemy 2017-09-10 08:21
Musieliscie mieć pecha bo teraz przyjmuja byłego pracownika alkoholika z Czeladzi
3
c 2017-09-12 18:54
firma ALBA MPGK nie szanują pracowników złe traktowanie ludzi
łamanie prawa w ALBIE 2017-09-12 18:59
ta firma łamie prawo pracownika i tyle
alkoholik w pracy to jest firma 2017-09-12 19:50
firma ALBA krzywdzi pracowników najgorszych zatrudniają a lepszymi pracownikami pomiatać
x 2017-09-12 20:05
tam powinna do ALBY telewizja w parzyć i nagłośnić na całą Polskę jakich zatrudniają pracowników byłych co piją alkohol tak nie powinno być w tej firmie
anonim 2017-09-13 13:45
pani właśnie zatrudniła byłego pracownika alkoholika z czeladzi a mnie wyrzuciła taka jest firma ALBA MPGK w Dąbrowie górniczej przy ul staro cmentarnej
anonim 2017-09-14 05:22
Pracuje od początku i szczerze nie polecam idę po wypowiedzenie umowy zwalniam się z tego dziadostwa układy i układziki z ALBĄ Chorzów jedno z drugim zero perspektywy na awans lub podwyżkę marne zarobki wyzysk na maxa. w soboty za darmo Wymagają a brak podstawowego sprzętu choćby do sprzątania. Dyrektor siedzą przed kamerami i wulgranie komentują pracę ludzi na lini. Odradzam.
LUDZIE OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ Z DALEKA!
1
anonim 2017-09-14 05:38
kadrowa z kadrową koleżanki zachowują się jak dwie psychopatki jedna z Chorzowa z PTSU druga stara babcia z Dąbrowy górniczej
ABC 2017-09-17 16:06
Za taki tekst możemy spotkać się w Sądzie. Właśnie wystąpiłam do administratora o twój adres IP.
Załoga 2017-09-18 21:30
Witam właśnie przyjęli drugiego braciszka a pierwszego nie ma jak się pozbyć dziekujemy Panom dyspozytorom z Dąbrowy Górniczej
Z poważaniem Pracownicy
Maja 2017-09-21 13:45
Na takie zarzuty musicie przedstawić dowody. Na forum powinniśmy pamiętać o jak najbardziej wiarygodnych i rzetelnych opiniach, tak żeby firma ALBA-MPGK mogła być przedstawiona w świetle w jakim jest w rzeczywistości.
Zostaw swoją opinię o ALBA-MPGK - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALBA-MPGK