Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ROVESE S.A.

zdjecie uzytkownika
oj oj - 2012-07-11 09:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mogę spać lewa nerka mnie boli od kawy a może od leżenia
cała noc z głowy po nockach tak zdyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] padam na pysk..........
zdjecie uzytkownika
ur fachman - 2012-07-13 23:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno cała kadra zarządzająca będzie miała wykop i ludzie z kielc wejdą na zakład. Uuuu będzie się działo.
zdjecie uzytkownika
mobilek - 2012-07-21 19:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Międzynarodowy Fundusz Walutowy (MFW) tnie prognozy dla światowej gospodarki. Spowolnienie dociera także do Polski. Kto ucierpi? Niestety, najbiedniejsi. MFW wskazuje, że kryzys będzie nie tylko głębszy, lecz także będzie trwał dłużej. Światowa gospodarka traci bowiem swoje podstawy. Dotychczas w czasie kryzysu można było liczyć na zdrowszą sytuację w innej części globu.
zdjecie uzytkownika
pan wikipedia - 2012-07-23 20:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszukuje pracy dodatkowej typu składanie długopisów,adresowanie kopert itp Tel. 74 844 45 29
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2012-07-23 21:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pan wikipedia - 2012-07-23 20:00:15

poszukuje pracy dodatkowej typu składanie długopisów,adresowanie kopert itp Tel. 74 844 45 29
nierowne traktowanie sortowaczek na 1 br na 1 zk przez brygadziste
zdjecie uzytkownika
uwagi w centrum - 2012-08-01 13:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wchodzę do pracy a pan chmmm... kłania się na co ja odpowiadam a on znowu to ja tak samo w końcu dochodzi do mnie że przysypiał a głowa mu opadała dopiero po około 23 osobach doszedł do siebie ale kino mieliśmy ktoś to nagrał chhee,...
zdjecie uzytkownika
aj - 2012-08-01 23:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sortowaczki z 1br. zakł1 niech się lepiej do roboty wezmą!kurs sprzątania linek po skończonej pracy powinny przejść!!!!
zdjecie uzytkownika
valetudo fight - 2012-08-04 11:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie długo nie beda musieli nikogo zwalniac bo ludzie sami sie zwolnia i zostana same zółte podkoszulki ,i zobaczymy wtedy czy mizuła bedzie taki cwany jak jest teraz .Wielki dyrektorek a nie zna nawet angielskiego
zdjecie uzytkownika
wikipedia - 2012-08-04 11:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do słowa cwany : cwany pot. «przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często czyimś kosztem» Cały [usunięte przez moderatora] !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2012-08-06 16:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wikipedia - 2012-08-04 11:46:37

co do słowa cwany : cwany pot. «przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często czyimś kosztem» Cały[usunięte przez moderatora] !!!!!!
Skoro taki z ciebie mądrala to co ty tu robisz i dlaczego jesteś zwykłym pracownikiem a nie kierownikiem
zamiast na kogoś pluć żeby się lepiej poczuć bierz się do roboty może pan dyr[usunięte przez moderatora]to doceni i da ci szanse chyba że [usunięte przez moderatora]i wolisz z partyzanta na forum piepszy.....ć o wyrazach co z słownika albo google wyczytałeś (żałosny bez charakteru bezmózgi yeti )
zdjecie uzytkownika
wikipedia - 2012-08-10 16:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miodek czytac umie bo czytam twoje tanie teksty, ale pewnie masz kompleksy i tylko na tyle cie stać, rozumiem to i jest mi przykro z tego powodu.Moze kiedyś ci to minie ,życze ci tego bo jak tak dalej bedzie ci szło to nawet taki zakład jak cersanit nie znajdzie żadnej posady dla ciebie.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2012-08-11 22:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy J[usunięte przez moderatora] został kierownikiem bo tak ma wpisane na faccbook zwykły brygadzista co śpi cała nocke a swoim chłopakom zdjecia robi
zdjecie uzytkownika
kolo - 2012-08-12 12:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za co zwolniono 2 sortowaczki
zdjecie uzytkownika
los - 2012-08-12 15:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolo - 2012-08-12 12:58:01

za co zwolniono 2 sortowaczki
A w zamian za to zwolniono inną osobę, która nie miała nic z tym wspólnego
zdjecie uzytkownika
rycerz - 2012-08-12 19:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolo - 2012-08-12 12:58:01

za co zwolniono 2 sortowaczki
I kto się śmieje ostatni:) hahaha buhaha hehehe
zdjecie uzytkownika
_- - 2012-08-12 21:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za tajemnice_,podzielcie sie
zdjecie uzytkownika
kiki - 2012-08-13 14:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć Sołowow bedzie jutro z Arabami :-) Czyżby główny udziałowiec chce sie pozbyć udziałów firmy Cersanit.......
zdjecie uzytkownika
ojej - 2012-08-15 18:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wystarczy dobrze wyglądać, żeby zostać liderem grupy. Nie wystarczy mówić mądrze, żeby być dobrym szefem. Poznaj techniki wywierania wpływu na ludzi.
W pracy, w trakcie negocjacji, nawet w sklepie nieustannie jesteśmy poddawani perswazji. Część z nich to zaplanowana lub przypadkowa manipulacja. Zamiast poddawać się wpływowi naucz się właściwie odczytywać intencje innych.

Manipulowanie w pracy to np. wykorzystywanie swojej pozycji do narzucania swojej woli, nie dawanie możliwości wyboru, podsuwanie gotowych rozwiązań bez pokazywania całości zagadnienia, wykorzystywanie znajomości słabych punktów pracownika, wycofywanie się z obietnic a także wpływanie na pracowników przez różne bodźce (przykładem może być tworzenie nastoju na imprezach integracyjnych)

Wiedza o pracowniku, zdobyte zaufanie oraz wspólne zależności pracownicze często prowadzą do próby dominacji i manipulacji.

Najważniejsze techniki manipulowania ludźmi w pracy:
Wzbudzanie poczucia winy.

Polega na stopniowym obarczaniu osoby poddawanej manipulacji winą za różnego rodzaju przewinienia. Technika polega na spowodowaniu wyrzutów sumienia.

Metoda stosowana jest małymi kroczkami, tzn. obarcza nas się stopniowo winą za małe błędy, które są nieważne. Potem następuje atak frontalny, po którym jesteśmy gotowi na ustępstwa byle zakończyć konflikty. Poddajemy się i stajemy się łatwym celem perswazji.

Przykład: Twój szef obarcza cię winą za spóźnienie w dokończeniu realizacji zadania, gdy tymczasem cała grupa jest winna. Przyjmujesz winę na siebie i przepraszasz w imieniu wszystkich. Z czasem jesteś przekonany, że to wyłącznie twoja wina za brak realizacji zadań, obarczasz się winą i już stajesz się łatwym celem manipulacji.

Naruszanie prywatności.

Złośliwe komentarze dotyczące spraw osobistych, plotkowanie, - jedna z mniej przyjemnych spraw w pracy to ataki na naszą osobę , w którą miesza się nasze życie osobiste, nasz gust, hobby, naszą rodzinę. Nikogo nie powinno obchodzić, jak spędzamy czas, co lubimy robić, jak się ubieramy. Oczywiście musisz dostosować się do standardów panujących w branży i firmie, ale to nie znaczy, że złośliwa komentarze co do twojej tuszy, ubrania czy też śmiechu są na miejscu. To też manipulacja. Atakowanie i wypominanie spraw prywatnych ma na celu "zmiękczenie" przeciwnika. Nie pozwalaj na to.

Przykład: w trakcie omawiania ważnej umowy Pan z konkurencyjnej firmy stwierdza, że jesteś nieodpowiednio ubrany/ubrana do sytuacji. Robi to z wyraźnym niesmakiem i powoduje u Ciebie uczucie niezręcznej sytuacji. W efekcie stajesz się nerwowy/nerwowa i nie potrafisz już właściwie oceniać sytuacji. Okazujesz słabość, którą łatwo wykorzystać w trakcie negocjacji.

Celowe przeszkadzanie.

Jedna z najbardziej perfidnych technik. Zamiast zapewnić komfort pracy masz ciągle "pod górę". Musisz zmagać się z przeciwnościami rzeczy martwych i brakiem zrozumienia u innych. Zepsute ksero, faks, komputer, nieprzyjemnie dźwięki, zapachy, przeszkadzający ludzie - wszystko ma wpłynąć na zmniejszenie twojej uwagi i cierpliwości.

Przykład: w trakcie ważnych rozmów ciągle ktoś przeszkadza, drzwi są ciągle otwarte. Twój rozmówca cały czas dzwoni, albo odbiera telefon. Masz uczucie, że Twoja osoba jest mniej ważna niż inne sprawy. Jest ci przykro i stajesz się nerwowy.

Wywieranie presji bez wyraźniej przyczyny.

Często w pracy czujemy ciśnienie i zwiększone wymagania w przypadkach, gdy presja nie jest konieczna. Nawet w błahych sprawach wymaga się od ciebie więcej niż od innych. Musisz ciągle poprawiać swoje raporty, nie masz prawa nigdzie się spóźnić, musisz być ciągle gotowy do wykonania kolejnych zadań.

Przykład: piszesz opracowanie dotyczące rozwiązania problemu a Twój szef bez zagłębiania się w sedno problemu i czytania opracowania zarzuca ci zbyt małe zaangażowanie i prosi o poprawę tekstu.

Dobry i zły.

Częsta technika stosowana w "zmiękczaniu" w trakcie np. negocjacji. Jedna osoba jest twarda, nieustępliwa, a druga osoba włącza się do negocjacji i udaje, że chce złagodzić sytuację. Gra tego dobrego. Kontrast, który nam zostaje narzucony wywołuje wrażenie, że sugestie drugiego negocjatora są dla nas dobre. Ławo dajemy się zmanipulować i przystajemy na warunki, na które normalnie nie wyrazilibyśmy zgody.

Przykład: w trakcie negocjacji płacowych jedna osoba ostro obcina naszą płacę, nie dając żadnych dodatków, premii, po pewnym czasie, gdy już sądzimy, że nic nie wygramy, druga osoba proponuje lepsze warunki. Godzimy się bez zastanowienia. Tymczasem przed spotkaniem nie zaakceptowalibyśmy warunków, na które teraz zgodziliśmy się bez namysłu.

Udawanie kogoś innego.

Naprawdę wytrawni negocjatorzy i ludzie, którzy potrafią m
zdjecie uzytkownika
do piotrka - 2012-08-21 17:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrek gdzie jest piwo , nie postawisz to nie będziemy z Tobą chodzić .Ty łotrze z podgórza buciki nowe kupiłeś a jak miałeś postawić piwko to ostatni do sklepu wlazłeś
zdjecie uzytkownika
juwenalia - 2012-08-22 12:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i był m[usunięte przez moderatora]. przeszedł cały zakład a nasza kadra pochowała się i zaglądali zza drzwi i ścian,śmiech na sali.na nas to umieja się wydzierać a jak przyjedzie ktoś z zewnątrz to uciekają jak szczury
zdjecie uzytkownika
linka - 2012-08-22 12:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem że na halach produkcyjnych byli tylko brygadziści i pracownicy a od mistrzów wzwyż powłazili w nory jak (masz racje)szczury
zdjecie uzytkownika
linda - 2012-08-24 13:51:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UZYSKAJ DODATKOWE UPRAWNIANIA!!!!!!! DAJ SOBIE SZANSE NA LEPSZĄ PRACĘ!!!!!!
BKD MARAL ZAPRASZA NA KURS OPERATORA WÓZKÓW JEZDNIOWYCH WSZYSTKICH TYPÓW !!!!
KURSY OBYWAJĄ SIĘ CO 2 TYGODNIE. TYLKO 299ZŁ

OD 1 STYCZNIA ROZPOCZYNAMY RÓWNIEŻ KURSY NA PODESTY RUCHOME,PLATFORMY SAMOJEZDNE,ZWYŻKI NOŻYCOWE ZAKOŃCZONE EGZAMINEM PRZED URZĘDEM DOZORU TECHNICZNEGO

Uprawnienia Kierowcy Wózka Jezdniowego wydawane bezterminowo na drukach MEN.
Wszystkie typy wózków (spalinowe, gazowe, elektryczne) + uprawnienie do wymiany butli gazowych.
uprawnienia wydawane w trzech językach (bez dodatkowych dopłat)
U nas nie płacisz za dokumenty po angielsku i niemiecku (u konkurencji za każdy język 50zł)
Wyjedziesz do Anglii, Szkocji, Irlandii, Niemiec, szybciej znajdziesz pracę.
Upusty dla firm, grup zorganizowanych powyżej 5 uczestników.


U NAS MOŻESZ ZAPŁACIĆ NA KONIEC SZKOLENIA!
(dzień przed egzaminem)

PYTAJ KONKURENCJĘ O CERTYFIKAT ISO!
TYLKO MY POSIADAMY CERTYFIKAT ISO9001 NA SZKOLENIA OPERATORÓW WÓZKÓW W POLSCE

CENA PROMOCYJNA TYLKO 299zł !!!!!!!!
Koszt całego szkolenia z egzaminem i wydaniem wszystkich dokumentów.
Czas trwania szkolenia to około 2 tygodnie.
W cenę szkolenia wchodzi praktyczna nauka jazdy wózkiem widłowym, instruktaż bezpiecznej wymiany butli w wózkach wyposażonych w instalację gazową oraz zajęcia teoretyczne z zakresu BHP, typów wózków, obsługi oraz eksploatacji wózka.
W czasie trwania szkolenia kursanci odbywają szkolenia z dyplomowanymi instruktorami nauki jazdy. Szkolenie zakończone zostanie egzaminem z części teoretycznej (test) jak i praktycznej.
Godziny i terminy jazdy dostosowujemy indywidualnie do klienta. Nawet jeśli pracujesz w systemie 4 zmianowym dostosujemy się do Twojego rytmu pracy.Na spotkania można umawiać się od poniedziałku do piątku w godzinach 9:00-19:00 (w porze letniej do 21:00) w soboty od 9:00 do 14:00

Wymaga się, aby każda osoba ubiegająca się o kwalifikacje posiadała odpowiednie badania uprawniające do kierowania wózkiem widłowym. Z myślą o Naszych klientach organizujemy tego typu badania w Naszym Ośrodku Szkoleniowym (koszt 60 zł/osoby).


ZAPISY NA KURS :
TEL. 788-620-620, 788-788-894, 788-788-895, 787-923-923

Wśród naszych pracowników są konserwatorzy Urzędu Dozoru Technicznego, którzy dbają, aby sprzęt na którym Państwo jeździcie był
w nienagannym stanie technicznym !

Do Państwa dyspozycji mamy w naszej firmie 21 wózków marki: Nissan, Toyota, Komatsu, HC-Lift, Still
Jesteśmy autoryzowanym dealerem wózków widłowych: NISSAN, KOMATSU i HC-LIFT.
Najstarszy wózek ma 3 lata,wszystkie zarejestrowane są w oddziałach UDT .

Wykaz ośrodków szkoleniowych BKD MARAL :
Częstochowa ul. Tartakowa 2/4 tel. 723 03 23 23
Kalisz ul. Częstochowska 211 tel. 888 523 523
Kłodzko ul. Objazdowa 16 tel. 788 788 894
Konin ul. Wyszyńskiego 3A tel. 888 090 095
Kraków ul. Koszykarska 33 tel. 660 432 164
Lubin ul. Ścinawska 23 tel. 787 923 923
Ostrów Wielkopolski ul. Batorego 35 (baza PKS) tel. 888 505 510
Poznań ul. Spichrzowa 37 tel. 514 141 514
Ruda Sląska ul. Zabrzańska 17 tel 600 700 270
Rzeszów ul. Przemysłowa 14 tel. 660 432 164
Tarnów ul. Przemysłowa 5 tel. 600 700 626
Wałbrzych ul. Wrocławska 113 tel. 788 788 895
Wieruszów ul. Waryńskiego 35 tel. 605 226 285
Wrocław ul. Jaworska 4 tel. 788 620 620
Lublin ul. Krochmalna 13 tel 795 190 080
Jelenia Góra ul. Wzgórze Kościuszki 6 tel. 506 891 444
zdjecie uzytkownika
korki - 2012-08-27 11:30:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak nie masz nic do powiedzenia to nie zagladaj tutaj a tak na marginesie to praca ok zwolnień nie ma wynagrodzenia na czas - co zazdrościsz
zdjecie uzytkownika
DRAKULA - 2012-08-28 11:34:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
korki - 2012-08-27 11:30:15

jak nie masz nic do powiedzenia to nie zagladaj tutaj a tak na marginesie to praca ok zwolnień nie ma wynagrodzenia na czas - co zazdrościsz
CODZIENNIE DZIĘKUJE ŻE SĄ TACY LUDZIE JAK TY BEZ AMBICJI CZŁOWIEK DO ŁOPATY JA ZARABIAM KILKA TYSIĘCY DLATEGO ŻE TY SIEDZISZ TU I BRAKUJE LUDZI DZIĘKUJE BARDZO NAPRAWDĘ DZIĘKUJE
zdjecie uzytkownika
ksawi - 2012-08-29 23:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może i zarabiasz kilka tysięcy, ale tak samo jak on siedzisz tutaj i piszesz i czym się różnicie - tym że on ma harakter i staje w obronie swojego dobrego imienia jako pracownika a Ty jesteś zerem zadufanym w sobie. Dziękuję dobranoc dowidzenia.
zdjecie uzytkownika
kadafi - 2012-08-31 10:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszeliście nowe pogłoski plotki i czy to prawda specjalnie nie piszę o co chodzi bo chcę wiedzieć czy jeszcze ktoś coś wie .
zdjecie uzytkownika
zk3 mechanik - 2012-09-01 19:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak oczywiście są zwolnienia 10 osób wczoraj poleciało bo ,młodemu się płaci 6,5zł a nie jak staremu pracownikowi 12.6 pozatym takim nie trzeba płacić odpraw w razie wstrzymania pradukcji!
zdjecie uzytkownika
palto - 2012-09-01 20:55:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,wszyscy wyzsi pozycjami wchodza sobie w[usunięte przez moderatora],zeby tylko pozycji nie stracic,a ludzi traktuje sie jak psow,nie powiem juz o zmarnowanej psychice przez ta prace.To chore miejesce.
zdjecie uzytkownika
kubusz - 2012-09-02 17:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co z Ciebie za człowiek jak sobie na to pozwalasz ? Dajesz się szmacić i płaczesz ? Nie daj się i tyle.A jak nie to płacz dalej.
zdjecie uzytkownika
gabi - 2012-09-03 15:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polska gospodarka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uje, bezrobocie utrzymuje się na poziomie najwyższym od sześciu lat. Do tego w lipcu do urzędów pracy trafiła rekordowa liczba zgłoszeń o planowanych zwolnieniach grupowych – ustaliła „Rzeczpospolita".


Ze statystyk Ministerstwa Pracy, do których dotarła gazeta wynika, że w pierwszym miesiącu wakacji zwolnienia grupowe zapowiedziały 174 firmy. Mają one objąć aż 9,2 tys. osób czyli ponad dwa razy więcej niż przed rokiem.

Największe cięcia dotyczą branż: finansowej, budowlanej i handlowej. W lipcu redukcje zapowiedziano m.in. w PZU, Banku DnB Nord Polska, delikatesach Bomi czy sieci Orange. Zwolnienia zgłosiły także: Agencja Rynku Rolnego i lokalne jednostki wojskowe.

zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2012-09-03 19:10:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchy takie, wymieni się pracowników z wysokimi godzinowymi stawkami na nowych pracowników nikt o tym na głos nie mówi ale wiemy o co chodzi
zdjecie uzytkownika
lajkonik - 2012-09-04 10:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wymienią starych pracowników na nowych bo sami powoli dochodzą do tego że nowi nie nadają się nawet do sprzątania nie mówiąc już o produkcji,coraz więcej wychodzi bubli i coraz więcej nowych za to odpowiada
zdjecie uzytkownika
KONIK - 2012-09-04 15:43:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
NOWY SPARTOLI NAROBI BUBLI ALE ODPOWIADA STARY TAK JUZ JEST
zdjecie uzytkownika
h w d p - 2012-09-04 19:54:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po trupach do celu + tyle jestescie warci
zdjecie uzytkownika
CICHY - 2012-09-05 15:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda, wymieniaja starych na mlodych, oczywiscie chodzi o stawki godzinowe, na takiej wymianie maja okolo 700-800 zl zysku miesiecznie na jednym czlowieku. poki co zaczeli od trzeciej hali, tym ktorzy nie mieli stalych umow tylko na czas okreslony nie przedluzali im a czesc osob pozwalniali. teraz odczekaja miesiac lub dwa i bedzie to samo robione na pozostalych halah, i tak co jakis czas zeby nie wyszlo iz sa to zwolnienia grupowe. to jest pewne info, kto pracuje na 3 hali to wie o co chodzi.
zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2012-09-07 13:28:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
musze uważać żeby mne nie zobaczyli dodaje posty ze smartfona bo z firmowego komputera to ryzyko za duże. Cichy ba racje ale głośno się o tym nie mówi nie można zwolnić jednorazowo wicej niż 40 osób.
zdjecie uzytkownika
zk3 - 2012-09-07 16:05:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no już mam wypłatę a wy lemingi ?
zdjecie uzytkownika
obserwator z szatni - 2012-09-08 19:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cyt \"Dlaczego na przerobowni jest taki syf, zbiorniki po kilkanaście miesięcy nie mają mieszadeł ani silników, dziurawe wagi i taśmociągi gdy kierownikowi się o tym mówi to odpowiada \" ma jechać \" wiadomo bo to nie on będzie sprzątał a teraz ze [usunięte przez moderatora] chodzi jak ss-man , sam zaniedbał a teraz wariata struga a powinien osobiście zejść na dół i [usunięte przez moderatora]z chłopakami na szpadlu nar....an jeden, on jest temu winien. Wiecznie wie lepiej a nie ma zielonego pojęcia produkcja ma isć nawet gdy nie trzyma parametrów i nie można wyprowadzić, czy to jest zgodne z technologią, co na to dyr produkcji, główna technolog czy wiedzą o jego przekretach czy z nim współpracują, ukrywają to? Rok czasu ścięta masa w zbiorniku nazywają go ZMG3 na wierzch dolewał normalną żeby nie byo widać dopiero teraz zabrali się za to, czy tak powinno być no pytam ? Nieważne jak ważne żeby jechało czy to jest motto tego zakładu bo ludzi mozna zajechać bo samemu jest się nieudolnym? a później tak jak teraz 4 osoby kopią, spędzają całą zmianę w zbiorniku podziemnym bez nawiewu jaki jest poziom tlenu tam na dole (pracowałem w kopalni wiem o czym piszę) w atmosferze szkodliwej ( masa idzie na przemysłówce czyli sama chemia + upłynniacz i oni to wdychają ) co na to BHP. Moim zdaniem on się kwalifikuje do pracy bez premii i powinien sam zejśc na dół i to czyścić taka by była najlepsza nauczka dla niego.Najlepiej doprowadzić do stanu krytycznego a o 17 pojechać do domu a pracownicy jego niech [usunięte przez moderatora] MOŻNA? Było szkoda kilku godzin poświęcić na doprowadzenie zbiornika do porządku ( bo ma jechac ) a teraz 4 dzień pracownicy czyszą ZTP a został jeszcze z tego co słyszałem ZMG 3.\" I to tylko kawałek tego co słychac po zakładzie w szatni, wiem że to prawda ale na jaką skalę to trzeba osobiście popytać chłopaków z przerobowni i zobaczyć. Dziekuję dowidzenia. Czy tak wyglada nowoczesne zarządzanie produkcją, ludzmi, czasem, jakością ?
zdjecie uzytkownika
BRYGADOWY - 2012-09-11 10:31:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Już prawie 1/3 pracujących Polaków (31 proc.) boi się utraty pracy, a bezpiecznie w firmie czuje się mniej niż połowa (49 proc.) - wynika z sondażu ARC Rynek i Opinie dla "Gazety Wyborczej".
I OSOBIŚCIE MNIE TO DOTYCZY BO MAM STAWKE 12.6 A WIADOMO ZE [usunięte przez moderatora] WYMIENIA NA TANSZYCH PRACOWNIKOW A JAKO JEDYNY MAM TAKA STAWKE BR 3
zdjecie uzytkownika
ambasador - 2012-09-11 10:48:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszesz brednie w br 3 kilka osób ma wysokie stawki gruby pracuje od poczatku, ten mały tez w sumie długo pracuje to już dwie osoby jogi, i oliwa jak jesteś niekompetentny to sie nie wypowiadaj. powinni zwolnić tylko jedną osobę [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
kolo - 2012-09-11 21:30:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jesli mowa o 3 br to niech ich najlepszy brygadzista się wypowie , cztery - mało, mało
zdjecie uzytkownika
narkoman michał - 2012-09-12 00:19:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja byłem na Mazurach i w górach i [usunięte przez moderatora]na nie mam je gdzieś bo to proste coś jest, mazury to porażka na tym świecie i głupota nic płaskiego nie widziałem wczesniej i tylko narkotyki tam
zdjecie uzytkownika
kadrowa - 2012-09-12 09:45:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w brygadach gdzie jest 3 lub 4 pracowników ze stawkami powyżej 12 zł zostanie zwolnionych dwóch - to pewne
zdjecie uzytkownika
Karol - 2012-09-12 12:31:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skonczcie pisać bzdury nie ma zwolnien, czasami jakiemuś nierobowi nie przedłużą umowy lub jak tym z 3 zk mechanikom za pyskowanie i brak własciwego podejścia do pracy czyli nie chciało im się pracować wolno pracowali to zostali zwolnieni .Koniec już z tymi teoriami!
zdjecie uzytkownika
wuwuw - 2012-09-13 09:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DALEJ GŁOSUJCIE NA PO, NA PO ZOBACZCIE CO ROBIĄ

W przyszłym roku czeka nas kolejna fala kryzysu – prognozuje rząd. I pewnie dlatego w tym roku daje sowite premie, oczywiście tylko swoim... Ledwo minęło sześć miesięcy tego roku, a premier Donald Tusk (55 l.) i ministrowie już rozdali nagrody swoim urzędnikom. W sumie poszło na nie z naszych podatków 19,8 miliona złotych! Niechlubnym rekordzistą w rozdawnictwie naszych podatków jest szef resortu rolnictwa. Nagrodzeni przez niego urzędnicy dostali średnio po 3673,1 zł.

Lub dają sobie odprawy po 30 tyś zł żeby po kilku dniach przyjąc tą osobę spowrotem. Najgorsze jest to że nie ma alternatywy
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: przebieg rozmów 4 etapowy, obietnica umowy stałej, pensji 6100 zł netto plus 30% premii.
Po przyjściu do pracy: umowa na okres próbny, pensja 6100 brutto-z premia 30%, a więc podstawa 4100zł brutto -a miała być 6100zł netto!A więc oszustwo, ale nic nie zrobisz,bo jesteś w potrzasku, bo od nowa musisz szukac pracy.Uwaga!Nie dotrzymują warunków umów z negocjacji. Panie A, nie mysl se pan,że odpuszczono panu
Pytania: dziwaczne zachowanie pana a, który jest socjo i psychopatą
zdjecie uzytkownika
KRYZYSOWY PAN NADCHODZI - 2012-09-13 09:50:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polskie fabryki Fiata i Opla muszą ograniczać produkcję, bo z powodu kryzysu w Europie Zachodniej mają coraz mniej zamówień – informuje \"Gazeta Wyborcza\".
\"We wrześniu jest planowanych siedem dni przerwy w produkcji samochodów\" – poinformował \"Gazetę Wyborczą\" rzecznik Fiata Auto Poland Bogusław Cieślar.Przerwy produkcyjne zapowiedziano także w niemieckich fabrykach Opla, który w Polsce ma zakład w Gliwicach.
\"Obecnie w Gliwicach trwają analizy organizacji pracy do końca roku\" – powiedział Przemysł Byszewski, rzecznik koncernu General Motors, właściciela Opla.
zdjecie uzytkownika
ktośwyżej - 2012-09-14 10:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
10 % załogi ma zostać zwolnionych nie mozna zwolnić więcj niż 40 osób miesięcznie, na celowniku są pracownicy z wiekszymi stawkami lub ci co nie dają rady albo ci co często siedzą na tzw chorobowym. Kropka to pewniak.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert