Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o ROVESE S.A.

zdjecie uzytkownika
oj oj - 2012-07-11 09:09:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie mogę spać lewa nerka mnie boli od kawy a może od leżenia
cała noc z głowy po nockach tak zdyc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] padam na pysk..........
zdjecie uzytkownika
ur fachman - 2012-07-13 23:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podobno cała kadra zarządzająca będzie miała wykop i ludzie z kielc wejdą na zakład. Uuuu będzie się działo.
zdjecie uzytkownika
mobilek - 2012-07-21 19:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Międzynarodowy Fundusz Walutowy (MFW) tnie prognozy dla światowej gospodarki. Spowolnienie dociera także do Polski. Kto ucierpi? Niestety, najbiedniejsi. MFW wskazuje, że kryzys będzie nie tylko głębszy, lecz także będzie trwał dłużej. Światowa gospodarka traci bowiem swoje podstawy. Dotychczas w czasie kryzysu można było liczyć na zdrowszą sytuację w innej części globu.
zdjecie uzytkownika
pan wikipedia - 2012-07-23 20:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
poszukuje pracy dodatkowej typu składanie długopisów,adresowanie kopert itp Tel. 74 844 45 29
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2012-07-23 21:08:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pan wikipedia - 2012-07-23 20:00:15

poszukuje pracy dodatkowej typu składanie długopisów,adresowanie kopert itp Tel. 74 844 45 29
nierowne traktowanie sortowaczek na 1 br na 1 zk przez brygadziste
zdjecie uzytkownika
uwagi w centrum - 2012-08-01 13:57:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wchodzę do pracy a pan chmmm... kłania się na co ja odpowiadam a on znowu to ja tak samo w końcu dochodzi do mnie że przysypiał a głowa mu opadała dopiero po około 23 osobach doszedł do siebie ale kino mieliśmy ktoś to nagrał chhee,...
zdjecie uzytkownika
aj - 2012-08-01 23:06:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sortowaczki z 1br. zakł1 niech się lepiej do roboty wezmą!kurs sprzątania linek po skończonej pracy powinny przejść!!!!
zdjecie uzytkownika
valetudo fight - 2012-08-04 11:42:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie długo nie beda musieli nikogo zwalniac bo ludzie sami sie zwolnia i zostana same zółte podkoszulki ,i zobaczymy wtedy czy mizuła bedzie taki cwany jak jest teraz .Wielki dyrektorek a nie zna nawet angielskiego
zdjecie uzytkownika
wikipedia - 2012-08-04 11:46:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co do słowa cwany : cwany pot. «przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często czyimś kosztem» Cały [usunięte przez moderatora] !!!!!!
zdjecie uzytkownika
Miodek - 2012-08-06 16:51:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wikipedia - 2012-08-04 11:46:37

co do słowa cwany : cwany pot. «przebiegły, radzący sobie w każdej sytuacji, często czyimś kosztem» Cały[usunięte przez moderatora] !!!!!!
Skoro taki z ciebie mądrala to co ty tu robisz i dlaczego jesteś zwykłym pracownikiem a nie kierownikiem
zamiast na kogoś pluć żeby się lepiej poczuć bierz się do roboty może pan dyr[usunięte przez moderatora]to doceni i da ci szanse chyba że [usunięte przez moderatora]i wolisz z partyzanta na forum piepszy.....ć o wyrazach co z słownika albo google wyczytałeś (żałosny bez charakteru bezmózgi yeti )
zdjecie uzytkownika
wikipedia - 2012-08-10 16:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Miodek czytac umie bo czytam twoje tanie teksty, ale pewnie masz kompleksy i tylko na tyle cie stać, rozumiem to i jest mi przykro z tego powodu.Moze kiedyś ci to minie ,życze ci tego bo jak tak dalej bedzie ci szło to nawet taki zakład jak cersanit nie znajdzie żadnej posady dla ciebie.
zdjecie uzytkownika
Aga - 2012-08-11 22:25:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy J[usunięte przez moderatora] został kierownikiem bo tak ma wpisane na faccbook zwykły brygadzista co śpi cała nocke a swoim chłopakom zdjecia robi
zdjecie uzytkownika
kolo - 2012-08-12 12:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
za co zwolniono 2 sortowaczki
zdjecie uzytkownika
los - 2012-08-12 15:34:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolo - 2012-08-12 12:58:01

za co zwolniono 2 sortowaczki
A w zamian za to zwolniono inną osobę, która nie miała nic z tym wspólnego
zdjecie uzytkownika
rycerz - 2012-08-12 19:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kolo - 2012-08-12 12:58:01

za co zwolniono 2 sortowaczki
I kto się śmieje ostatni:) hahaha buhaha hehehe
zdjecie uzytkownika
_- - 2012-08-12 21:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co za tajemnice_,podzielcie sie
zdjecie uzytkownika
kiki - 2012-08-13 14:15:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ponoć Sołowow bedzie jutro z Arabami :-) Czyżby główny udziałowiec chce sie pozbyć udziałów firmy Cersanit.......
zdjecie uzytkownika
ojej - 2012-08-15 18:48:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wystarczy dobrze wyglądać, żeby zostać liderem grupy. Nie wystarczy mówić mądrze, żeby być dobrym szefem. Poznaj techniki wywierania wpływu na ludzi.
W pracy, w trakcie negocjacji, nawet w sklepie nieustannie jesteśmy poddawani perswazji. Część z nich to zaplanowana lub przypadkowa manipulacja. Zamiast poddawać się wpływowi naucz się właściwie odczytywać intencje innych.

Manipulowanie w pracy to np. wykorzystywanie swojej pozycji do narzucania swojej woli, nie dawanie możliwości wyboru, podsuwanie gotowych rozwiązań bez pokazywania całości zagadnienia, wykorzystywanie znajomości słabych punktów pracownika, wycofywanie się z obietnic a także wpływanie na pracowników przez różne bodźce (przykładem może być tworzenie nastoju na imprezach integracyjnych)

Wiedza o pracowniku, zdobyte zaufanie oraz wspólne zależności pracownicze często prowadzą do próby dominacji i manipulacji.

Najważniejsze techniki manipulowania ludźmi w pracy:
Wzbudzanie poczucia winy.

Polega na stopniowym obarczaniu osoby poddawanej manipulacji winą za różnego rodzaju przewinienia. Technika polega na spowodowaniu wyrzutów sumienia.

Metoda stosowana jest małymi kroczkami, tzn. obarcza nas się stopniowo winą za małe błędy, które są nieważne. Potem następuje atak frontalny, po którym jesteśmy gotowi na ustępstwa byle zakończyć konflikty. Poddajemy się i stajemy się łatwym celem perswazji.

Przykład: Twój szef obarcza cię winą za spóźnienie w dokończeniu realizacji zadania, gdy tymczasem cała grupa jest winna. Przyjmujesz winę na siebie i przepraszasz w imieniu wszystkich. Z czasem jesteś przekonany, że to wyłącznie twoja wina za brak realizacji zadań, obarczasz się winą i już stajesz się łatwym celem manipulacji.

Naruszanie prywatności.

Złośliwe komentarze dotyczące spraw osobistych, plotkowanie, - jedna z mniej przyjemnych spraw w pracy to ataki na naszą osobę , w którą miesza się nasze życie osobiste, nasz gust, hobby, naszą rodzinę. Nikogo nie powinno obchodzić, jak spędzamy czas, co lubimy robić, jak się ubieramy. Oczywiście musisz dostosować się do standardów panujących w branży i firmie, ale to nie znaczy, że złośliwa komentarze co do twojej tuszy, ubrania czy też śmiechu są na miejscu. To też manipulacja. Atakowanie i wypominanie spraw prywatnych ma na celu "zmiękczenie" przeciwnika. Nie pozwalaj na to.

Przykład: w trakcie omawiania ważnej umowy Pan z konkurencyjnej firmy stwierdza, że jesteś nieodpowiednio ubrany/ubrana do sytuacji. Robi to z wyraźnym niesmakiem i powoduje u Ciebie uczucie niezręcznej sytuacji. W efekcie stajesz się nerwowy/nerwowa i nie potrafisz już właściwie oceniać sytuacji. Okazujesz słabość, którą łatwo wykorzystać w trakcie negocjacji.

Celowe przeszkadzanie.

Jedna z najbardziej perfidnych technik. Zamiast zapewnić komfort pracy masz ciągle "pod górę". Musisz zmagać się z przeciwnościami rzeczy martwych i brakiem zrozumienia u innych. Zepsute ksero, faks, komputer, nieprzyjemnie dźwięki, zapachy, przeszkadzający ludzie - wszystko ma wpłynąć na zmniejszenie twojej uwagi i cierpliwości.

Przykład: w trakcie ważnych rozmów ciągle ktoś przeszkadza, drzwi są ciągle otwarte. Twój rozmówca cały czas dzwoni, albo odbiera telefon. Masz uczucie, że Twoja osoba jest mniej ważna niż inne sprawy. Jest ci przykro i stajesz się nerwowy.

Wywieranie presji bez wyraźniej przyczyny.

Często w pracy czujemy ciśnienie i zwiększone wymagania w przypadkach, gdy presja nie jest konieczna. Nawet w błahych sprawach wymaga się od ciebie więcej niż od innych. Musisz ciągle poprawiać swoje raporty, nie masz prawa nigdzie się spóźnić, musisz być ciągle gotowy do wykonania kolejnych zadań.

Przykład: piszesz opracowanie dotyczące rozwiązania problemu a Twój szef bez zagłębiania się w sedno problemu i czytania opracowania zarzuca ci zbyt małe zaangażowanie i prosi o poprawę tekstu.

Dobry i zły.

Częsta technika stosowana w "zmiękczaniu" w trakcie np. negocjacji. Jedna osoba jest twarda, nieustępliwa, a druga osoba włącza się do negocjacji i udaje, że chce złagodzić sytuację. Gra tego dobrego. Kontrast, który nam zostaje narzucony wywołuje wrażenie, że sugestie drugiego negocjatora są dla nas dobre. Ławo dajemy się zmanipulować i przystajemy na warunki, na które normalnie nie wyrazilibyśmy zgody.

Przykład: w trakcie negocjacji płacowych jedna osoba ostro obcina naszą płacę, nie dając żadnych dodatków, premii, po pewnym czasie, gdy już sądzimy, że nic nie wygramy, druga osoba proponuje lepsze warunki. Godzimy się bez zastanowienia. Tymczasem przed spotkaniem nie zaakceptowalibyśmy warunków, na które teraz zgodziliśmy się bez namysłu.

Udawanie kogoś innego.

Naprawdę wytrawni negocjatorzy i ludzie, którzy potrafią m
zdjecie uzytkownika
do piotrka - 2012-08-21 17:41:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piotrek gdzie jest piwo , nie postawisz to nie będziemy z Tobą chodzić .Ty łotrze z podgórza buciki nowe kupiłeś a jak miałeś postawić piwko to ostatni do sklepu wlazłeś
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: przebieg rozmów 4 etapowy, obietnica umowy stałej, pensji 6100 zł netto plus 30% premii.
Po przyjściu do pracy: umowa na okres próbny, pensja 6100 brutto-z premia 30%, a więc podstawa 4100zł brutto -a miała być 6100zł netto!A więc oszustwo, ale nic nie zrobisz,bo jesteś w potrzasku, bo od nowa musisz szukac pracy.Uwaga!Nie dotrzymują warunków umów z negocjacji. Panie A, nie mysl se pan,że odpuszczono panu
Pytania: dziwaczne zachowanie pana a, który jest socjo i psychopatą
zdjecie uzytkownika
juwenalia - 2012-08-22 12:02:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i był m[usunięte przez moderatora]. przeszedł cały zakład a nasza kadra pochowała się i zaglądali zza drzwi i ścian,śmiech na sali.na nas to umieja się wydzierać a jak przyjedzie ktoś z zewnątrz to uciekają jak szczury
zdjecie uzytkownika
linka - 2012-08-22 12:05:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem że na halach produkcyjnych byli tylko brygadziści i pracownicy a od mistrzów wzwyż powłazili w nory jak (masz racje)szczury
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROVESE S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy ROVESE S.A.?
Zadaj pytanie
x