Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.H.U.B. ŁUCZ - BUD

Pracowałeś w firmie P.H.U.B. ŁUCZ - BUD i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
OK - 2013-03-05 20:02:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słaby ten Łucz-Bud. Same kurniki w zasadzie buduje. Nie ma PRESTIŻUUUU... opinie ma taką sobie na rynku budowlanym w Stolicy.
zdjecie uzytkownika
ber... - 2013-03-21 17:26:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Słyszałem co nieco i nie polecam. (usunięte przez administratora) w czystej postaci. Jak nie mają roboty to się (usunięte przez administratora) .wymyślają powody żeby obciąć kasę, podeślą ci swojego BHP-owca który podobno walnie ci karę, albo syna prezesa na budowę żeby zdał relację z budowy...słabizna jakaś.
zdjecie uzytkownika
poszukiwacz - 2013-03-21 23:32:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ber... - 2013-03-21 17:26:39

Słyszałem co nieco i nie polecam. (usunięte przez administratora) w czystej postaci. Jak nie mają roboty to się (usunięte przez administratora) .wymyślają powody żeby obciąć kasę, podeślą ci swojego BHP-owca który podobno walnie ci karę, albo syna prezesa na budowę żeby zdał relację z budowy...słabizna jakaś.
nie wiesz nie pisz, bhp-owiec jest srednio raz w miesiacu na kazdej budowie a jak sie na niej nie przestrzega przepisow bhp to wiadomo ze moze ktos zostac ukarany, co do syna prezesa to gosc jest mlody i sie uczy zawodu a nie jest wysylany na zwiady (wiem bo z nim pracowalem zanim odszedlem do innej firmy z mojego regionu)i rozumie to kazdy madrzejszy czlowiek a pozostali no coz....
zdjecie uzytkownika
fg - 2013-04-03 11:08:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na kilkunastu ale the best była chluba łuczbudu...renesans... dobra nazwa tej budowy... renesans łuczbudu
zdjecie uzytkownika
poszukiwacz - 2013-04-03 17:05:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na jakich kilkunastu innych? bo rzeczywiscie na budowie hotelu mieliscie bardzo ciezko, ale niestety nie wszystkie budowy sa latwe i przyjemne, a tam z tego co slyszalem to generalny dawal popalic a nie jak to pisales wczesniej bhpowiec z Łucz-budu czy ktos tam inny wiec troche sie gubisz w opisach....
zdjecie uzytkownika
poszukiwacz - 2013-04-10 14:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiem jacy są ludzie i zgadzam się z Tobą w tej kwestii, ale jeśli ktoś jest taki jak opisujesz to jest wyłącznie jego problem, najważniejsze jest robić swoje. Prezesi, dyrektorzy i kierownicy kontraktu czy budowy mają swoje rozumy i potrafią analizować pewne sytuacje i nie opierają się tylko na wiedzy zdobytej od jednego człowieka, ale to już inny temat.
Uważam, że każdy pamięta jak był inżynierem czy kierownikiem robót, budowy itd. tu pojawia się kwestia odpowiedzialności. Wyższe stanowisko powoduje odpowiedzialność większą i w świetle prawa (kierownicy budów) i pod kątem finansowym (prowadzących budowy kierownicy kontraktu)
Sprawy finansowej o której wspomniałeś nie komentuję bo jej nie znam, jedynie co mogę powiedzieć to to, że należy poznać wersję drugiej strony, nigdy nie wiadomo kto koloryzuje lub przesadza, nie zawsze ten od kogo się usłyszy jako pierwszego.
pozdrawiam i zamykam temat ze swojej strony.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-06-22 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca 8-16 czy inaczej?
zdjecie uzytkownika
AA - 2013-06-25 11:10:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca od 7 do 17 standard chyba, że masz betonowanie więc do oporu. (usunięte przez administratora) Jednym słowem brak profesjonalizmu, (usunięte przez administratora) bo za nadgodziny i soboty nie płaca...nawet nie ma co o tym wspominać.
zdjecie uzytkownika
haha - 2013-06-26 21:23:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trudno zeby placili podwykonawca za nadgodziny skoro ci maja akord hahahaha
zdjecie uzytkownika
DUPA - 2013-06-28 13:59:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha - 2013-06-26 21:23:11

trudno zeby placili podwykonawca za nadgodziny skoro ci maja akord hahahaha
HAHA...a kto mówił, że jako podwykonawca...wiem to z pierwszej i drugiej reki. Masakra jest w tej firmie. INŻYNIEROWIE NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ W TĄ FIRMĘ...(usunięte przez administratora)USTALENIA W OSTATECZNY FINAŁ TO OGROMNA RÓŻNICA FINANSOWA JAK I POZOSTAŁE ASPEKTY PRACY...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-07-05 19:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o czyli sa równiez pozytywne opinie o Lucz - Bud obserwuję wątek od dłuższego czasu i myslałem że jest aż tak źle
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 13:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli sa jakieś problemy z praca w soboty i z nadgodzinami w Łucz-Bud? Nie polecacie? Macie chociaz jakies fajne szkolenia, czy inne szanse na rozwój?
zdjecie uzytkownika
JA - 2013-09-28 22:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.
Miałem okazję pracować w waszej firmie ale słyszałęm, że te negatywne opinie to prawda niestety więc powiedziedziałęm "nie" panu dyrektorowi...
Zarobki zaproponowano mi małe więc jest to prawda co się pisze 2500-3000 brutto bo jest kryzys.
Niestety o szkoleniach nie było tematu w ogóle.
Podzielam negatywne opinię na temat Łuczbudu.
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 12:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
2500-3000 brutto na start to chyba nie tak źle. W ogóle na jakie stanowisko aplikowałeś? Na budowę do noszenia cegieł, chyba nie? O co Cię pytali na rozmowie w łucz-bud?
zdjecie uzytkownika
PK - 2013-11-19 09:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzę, że słabo w łuczbudzie się robi.
Inżynierowie szukają roboty bo trafiły do mnie CV-ki. Widzę, że schemat się powtarza... zakończ budowę to cię zwolnimy...a na wiosnę się kogoś znajdzie.
Inzynierze jak chcesz zostać w firmie musisz się przykleić do jakiegoś kierownika kontraktu który bardzo dobrze żyje z prezesem i dziobać to może zostaniesz. jak trafisz na kogoś nowego lub jakiegoś pływaka, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
aa - 2013-11-19 09:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [PK - 2013-11-19 09:18:38]:
Człowieku...2500-3000 tys brutto...skończyłeś studia? Jak nie idz pracować do biedronki( bez stresu itd), jeśli tak to wyjedz do Niemiec na ogórki [usunięte przez moderatora] . 3000tys na rękę dla inżyniera to dolny próg i to standard w tej pracy.
zdjecie uzytkownika
Tomek - 2013-11-25 23:44:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To macie przestoje z robota na zimę? Czy szukaja ludzi do pracy w zimie? Polecacie w ogóle łucz-bud, coś się zmienia na lepsze?
zdjecie uzytkownika
radek - 2013-12-23 19:11:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aa - 2013-11-19 09:23:04]:
PK a kto ci daje CV które trafiają do firmy. Chyba że że jesteś dyrektorem albo prezesem bo z tego co ja wiem to oni przyjmują do pracy ( mnie tak przyjmowali i kilku moich kolegów)a po twoim wpisie widać iż jesteś właśnie pływakiem nieszczęśliwym i pewnie w tej firmie już dawno nie pracujesz
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2013-12-25 16:47:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
radek, a możesz opisac dla potomnych jak wygląda procedura przyjęcia do łucz-bud? Jak sprawdzaja kwalifikacje?
zdjecie uzytkownika
Akjsbh - 2014-01-10 15:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radek - 2013-12-23 19:11:35]:
Kolego Radku. Nie jestem pływakiem, idę tam gdzie się dzieje dobrze a nie żle jak ma to miejsce w łuczbudzie. Jak widzę, że na wiosnę kilku inżynierów po zakończeniu budowy szuka pracy bo trafiają do mnie ich CV to znaczy, że się nic nie zminiło i dalej jest(usunięte przez administratora) I nie mąć młodym w głowach. Znam firme od podszewki i jest słabo co tu gadać.
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-01-12 23:52:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne, że łucz-bud od miesiąca szuka kosztorysantów robót elektrycznych i instalacyjnych, wczoraj ogłoszenie znów się pojawiło, a źle nie wygląda, tylko te 3 lata doświadczenia potrzebne.
zdjecie uzytkownika
stop pajacowaniu - 2014-01-18 22:59:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Akjsbh - 2014-01-10 15:10:20]:
to przedstaw sie skoro tak znasz od podszewki
zdjecie uzytkownika
benek - 2014-01-20 23:20:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam myslę, ze przedstawianie sie nie jest konieczne, czasem dobrze napisać opinię pzoostając anonimowym, wazne sa opinie o łucz-bud na tym forum, a nie nazwiska.
zdjecie uzytkownika
stop pajacowaniu - 2014-01-21 20:47:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to czemu piszesz negatywne opinie anonimowo, czyzbys sie wstydzil swojego zdania wyrazic publicznie?wlasnie taka jest moc internetu, anonimowo wszyscy potrafia oczernic,szkoda ze nikt nie ma odwagi powiedziec tego co sadzi podpisujac sie wlasnym imieniem i nazwiskiem.
dodam tylko ze jakby tak zle bylo jak piszesz, to firma nie wygrywalaby nowym kontraktow i nie przyjmowala nowym pracow ikow, ale zapewne wiesz to lepiej znajac firme od podszewki....
stop pajacom w internecie
zdjecie uzytkownika
Kadi - 2014-01-24 16:33:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodze się z komentarzem powyżej, ale nie do końca, bo wygrywanie przetargów, a traktowanie pracowników to dwie inne rzeczy. No i anonimowość nie jest taka zła, jak ktoś się boi potem niesnasek, to trzeba to zrozumieć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U.B. ŁUCZ - BUD
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x