brak logo

P.H.U.B. ŁUCZ - BUD

Radom

Opinie o P.H.U.B. ŁUCZ - BUD

D 2012-02-13 12:18:51
Zgadzam się z przedmówcami. Łuczbud bo beznadzieja...(usunięte przez administratora) swoich pracowników jak i podwykonawców. Totalna amatorszczyzna. Nie ma z kim pracować i czym. Narzędziami pracy dla kierownika budowy są cytuję \"niwelator i łata\" a nie jak na rynku laptop, komórka i samochód.Beznadzieja.
I co 2012-04-29 14:38:10
SKANDAL budowa biedronki w Radomiu przy ul. Okulickiego ludzie pracują ludzie bez wody i prądu ale TOI TOI stoi. wiem co mówię użyczałam im wody. Z Polaka robi się białego niewolnika
I tak 2012-04-29 14:44:04
I nie wstyd. Budowa w Radomiu przy ul. Okulickiego skandaliczne warunki pracy. Kierownictwu które dba o warunki pracy życzę dobrego samopoczucia. Wzięłam was w te warunki i abyście pracowali tam chociaż 1 dzień. Życzę dobrego samopoczucia kadrze kierowniczej.
ania 2012-05-31 19:43:34
Nie zgadzam się że firma Łucz- bud oszukuje podwykonawców i ludzi. Współpracóję z tą firmą od kilku lat. Nigdy nie trafiło mi się żebym nie miał zaplacone na czas a że mają bardzo wysokie wymagania i nie każda osoba lub firma ( tylko z nazwy ) partacka do tych wymogów potrafi się dostosować. Uważam jedno że opinie takie o Łucz- budzie piszą tylko lenie, partacze i niechluje budowlani. Ponadto kłamstwem jest że w ŁUCZ- BUDZIE na budowie nie ma komputerów.Każdy kierownik posiada taki wraz z połączeniem internetowym.
ania 2012-05-31 19:52:46
I tak - 2012-04-29 14:44:04

I nie wstyd. Budowa w Radomiu przy ul. Okulickiego skandaliczne warunki pracy. Kierownictwu które dba o warunki pracy życzę dobrego samopoczucia. Wzięłam was w te warunki i abyście pracowali tam chociaż 1 dzień. Życzę dobrego samopoczucia kadrze kierowniczej.
A czy macie lepsze handlując śmieciami na sąsiednim bazarze. Proszę się spytać czy zamienili by pracę w Łucz-Budzie na białego murzyna na Bazarze lub w sasiednich firemkach za 500PLN nie zarejestrowanych bez prawa do zasiłku.
as 2012-08-21 23:33:35
Mają komputery na budowie ale PRYWATNE pracowników
pawel 2012-09-13 19:10:05
wsporacuje z Łucz-budem od 2 lat, nie mam zadnych problemow z wyplacalnoscia tej firmy, kierownicy zarowno w Radomiu jak i Warszawie sa bardzo kompetentni, szczerze polecam wspolprace
Aha 2012-11-18 11:18:11
Nie prawda. Jak współpracujesz kilka lat z łuczbudem to pewnie wazeliny ostro używasz. Porażka jest w łuczbudzie. Nie szanują podwykonawców i swoich pracowników, wstrzymują płatności na dłuuugo, gubią faktury, umowy itp... wszystko żeby przeciągnąć termin płatności... wiem to bo wiele razy współpracowałem z nimi na budowach a także od majstrów których traktują jak śmieci... totalny (usunięte przez administratora)!!!!!!
ania 2012-11-22 20:42:13
jestem podwykonawcą w łuczbudzie od kilku lat. Prawdą jest że wymagają jakości do której miałem się problem przyzwyczaić. Najgożej jest z tymi \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"FIRMAMI PODWYKONAWCZYMI\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" którzy chcą tylko kasy a nic nie potrafią nawet nie mają własnego nadzoru i oni tylko takie bzdury o wyzysku piszą. Myślą jeden z drugim że postawiłi jakiś kurnik oszukali na materiałach inwestorów i są wielcy fachowcy a nie potrafią nawet pożądnie elewacji zrobić nie wspomne o terminowości wykonania. ŁUCZBUD jest firmą wiarygodną i będę z nim wspólpracował
aktm 2012-11-22 20:45:37
Aha odpowiedz na których budowach robiłeś, to może się na nich spotkaliśmy to pogawędzimy o łuczbudzie i o tobie i twoich robotach.
ja 2012-12-04 10:39:24
to ty pochwal sie gdzie robiles albo raczej gdzie tak spieprzyles robote
dupa 2012-12-05 20:58:39
Specjalista od elewacji się odezwał........ pewnie tylko od tego..... .......no i od wazeliniarstwa widzę po tym co pisze...
ala 2012-12-10 13:11:01
Łuczbud to jakaś totalna porażka. Kadra, kierownictwo niższego i wyższego szczebla i nie mówię tu o kierownikach ( jest kilka wyjątków ale to na palcach jednej ręki się policzy ) tylko to jakieś oszołomy, (usunięte przez administratora)...DNO...nie polecam wchodzić do nich na budowy na robotę...
ja 2012-12-10 19:54:41
dupa - 2012-12-05 20:58:39

Specjalista od elewacji się odezwał........ pewnie tylko od tego..... .......no i od wazeliniarstwa widzę po tym co pisze...
do kogo ty pijesz tym wpisem? i co ma do tego elewacja? ponawiam, pochwal sie gdzie robiles i co wykonales na tyle zle ze teraz wypisujesz glupoty, jak sie nie umie robic to sie nie robi albo robi domki a nie wymagajace jakosci obiekty
ania 2012-12-17 20:39:43
Rzeczywiście masz nick podobny chyba do ciebie i twojej roboty. Jeżeli jesteś taki odważny to podaj gdzie robiłeś i co na budowach tej firmy bo moim zdaniem to tylko partaczysz roboty oraz znieważasz brać budowlaną.
aktm 2012-12-17 20:57:19
ala - 2012-12-10 13:11:01

Łuczbud to jakaś totalna porażka. Kadra, kierownictwo niższego i wyższego szczebla i nie mówię tu o kierownikach ( jest kilka wyjątków ale to na palcach jednej ręki się policzy ) tylko to jakieś oszołomy, (usunięte przez administratora)...DNO...nie polecam wchodzić do nich na budowy na robotę...
A czym cię wyzyskują? Jakością odbioru robót czy rozliczeniem rzeczywistym wykonanej roboty? Ja nie mam z nimi żadnych problemów gdyż potrafię liczyć i znam się na dokumentacji i podpisuję z nimi ryczałt. Na jakich budowach byłem? Lewandów, Oskroba, Radomskiego, Śnieguliczki, Kuropatwy, Dolna, Człuchowska. A ty gdzie?
aktm 2012-12-23 21:06:39
ala - 2012-12-10 13:11:01

Łuczbud to jakaś totalna porażka. Kadra, kierownictwo niższego i wyższego szczebla i nie mówię tu o kierownikach ( jest kilka wyjątków ale to na palcach jednej ręki się policzy ) tylko to jakieś oszołomy, (usunięte przez administratora)...DNO...nie polecam wchodzić do nich na budowy na robotę...
A gdzie ty pracowałeś na ich budowie? Poczwal się może razem robiliśmy to powspominamy co sie tam działo. przyznaj się ktora to budowa
hgd 2013-01-02 11:42:49
No nie oszukujmy się...łuczbud to słaba firma...nie umiejętnie zarządzana, brak w niej podejścia do pracowników i zdrowego rozsądku
Co robi reklama łuczbudu na Krakowskiej na tych żelbetach które stoją tam już rok a co ciekawe inwestor jakoś się TAM nie reklamuje ...nie wiecie???...REKLAMA WYRABIA NEGATYWNĄ OPINIĘ O ŁUCZBUDZIE
Kazik 2013-01-05 11:38:13
hgd - 2013-01-02 11:42:49

No nie oszukujmy się...łuczbud to słaba firma...nie umiejętnie zarządzana, brak w niej podejścia do pracowników i zdrowego rozsądku

Co robi reklama łuczbudu na Krakowskiej na tych żelbetach które stoją tam już rok a co ciekawe inwestor jakoś się TAM nie reklamuje ...nie wiecie???...REKLAMA WYRABIA NEGATYWNĄ OPINIĘ O ŁUCZBUDZIE
A skąd to wiesz że jest słabą firmą. Może to ty jestes słaby i beznadziejny? Jestem pracownikiem tej firmy od 15 lat i nie jest prawdą że nie szanują pracowników. Przynajmniej dwa razy w roku dostajemy dodatkowe pieniądze na świeta. Pracując w delegacji przywożą nas na budowy jak i do domów. Jak to jest złe podejście do pracownika i brak zdrowego rozsądku to powiedz w której firmie jest lepiej żeby mnie zarejestrowali i takie warunki dali?
A odpowiedz mi matole co robią reklamy na samochodach MPK, PKS i innych mediach jak i przy trasach i ulicach. Wszyscy o wiedzą, a ty nie? To się dokształć
1
Kulas 2013-01-16 20:51:16
Eeeeeeeee.
Co wy wszyscy wiecie???????????????????.
Jak porobicie tyle co ja to się wypowiadajcie.
PRAWDA OSTATNIO BARDZO SIĘ POPSUŁO i poleciało kilka osób: czy to w zarządzie, na bazie, żelbeciarzy czy też kierowników, inżynierów. Co do osoby z zarządu się nie wypowiadam bo nie znam dobrze tematu ale słyszałęm, że nerwowo nie wytrzymał. Na bazie poleciały głowy bo roboty nie było a co do kadry to kilku Bogu ducha winnych inżynierów poleciało i kilku hmmm...może słabych, może za mało kontrolowanych kierowników. Rada na koniec...takich łuczbudów jest na pęczki wiec jak jest słabo to się zmienia.
Co do reklamy to rzeczywiście słabo to tam wygląda...wielu znajomych pyta czemu Nasza budowa stoi już tak długo i szkoda wyjaśniać....a wystarczy zmienić reklamę na Generalny Wykonawca Konstrukcji...no ktoś się tu nie stara, jest mało domyślny...ehhh.
ja 2013-01-17 23:37:55
odosnie reklamy na al.krakowskiej to nie rozumiem o co to wielkie halo, jakie zle wrazenie? nieistniejace juz OLT EXPRESS placilo gruba kase wlascicielom obiektu za reklame a tu maja reklame za darmo?jak stoi i sie nic nie dzieje to logiczne ze aktualnie temat jest wstrzymany czy jakis tam inny status no ale moze to dla niektorych zbyt trudne do pojecia
re ja 2013-01-30 14:18:30
No zastanów się...słabo wygląda zatrzymana budowa...i nikogo nie interesuje z jakich powodów...wszyscy myślą- Zrobili coś źle; Grzebią się itp.
ja 2013-01-31 09:46:25
no prosze Cie.... to ze samochod stoi na parkingu nieuzywany przez jakis czas to znaczy ze sie popsul?
poza tym widac ze stan surowy zostal zakonczony, zostala reklama firmy ktora go stawiala - tyle. przejezdzam tamtedy codziennie i ani razu nie pomyslalem o tym w kwestii ze cos zrobili zle.
al 2013-02-11 16:56:40
No ty tak myślisz bo wiesz o co chodzi i jaki jest powód, że budowa nie idzie dalej ale wiele osób zupełnie nie związanych z budownictwem jak i fachowców pytało mnie co się tam nic nie dzieje i dlaczego budowa zatrzymana itp........ i nie chce się z tobą spierać, nie wymyśliłem sobie tego.
T.W. 2013-02-27 12:18:33
Źle się robi w firmie...cięcia, brak budów, prezes zaczyna kręcić, dyrektor coś obiecuje prosto w oczy a potem mówi, że nie obiecywał, omija temat...a wszystko przez to, że nie może sam podjąć decyzji bez zdania prezesa... pytanie tylko po co on jest dyrektorem i po co obiecuje... ehhhhh .........żenada...
OK 2013-03-05 20:02:01
Słaby ten Łucz-Bud. Same kurniki w zasadzie buduje. Nie ma PRESTIŻUUUU... opinie ma taką sobie na rynku budowlanym w Stolicy.
ber... 2013-03-21 17:26:39
Słyszałem co nieco i nie polecam. (usunięte przez administratora) w czystej postaci. Jak nie mają roboty to się (usunięte przez administratora) .wymyślają powody żeby obciąć kasę, podeślą ci swojego BHP-owca który podobno walnie ci karę, albo syna prezesa na budowę żeby zdał relację z budowy...słabizna jakaś.
poszukiwacz 2013-03-21 23:32:07
ber... - 2013-03-21 17:26:39

Słyszałem co nieco i nie polecam. (usunięte przez administratora) w czystej postaci. Jak nie mają roboty to się (usunięte przez administratora) .wymyślają powody żeby obciąć kasę, podeślą ci swojego BHP-owca który podobno walnie ci karę, albo syna prezesa na budowę żeby zdał relację z budowy...słabizna jakaś.
nie wiesz nie pisz, bhp-owiec jest srednio raz w miesiacu na kazdej budowie a jak sie na niej nie przestrzega przepisow bhp to wiadomo ze moze ktos zostac ukarany, co do syna prezesa to gosc jest mlody i sie uczy zawodu a nie jest wysylany na zwiady (wiem bo z nim pracowalem zanim odszedlem do innej firmy z mojego regionu)i rozumie to kazdy madrzejszy czlowiek a pozostali no coz....
1
fg 2013-04-03 11:08:20
na kilkunastu ale the best była chluba łuczbudu...renesans... dobra nazwa tej budowy... renesans łuczbudu
poszukiwacz 2013-04-03 17:05:26
to na jakich kilkunastu innych? bo rzeczywiscie na budowie hotelu mieliscie bardzo ciezko, ale niestety nie wszystkie budowy sa latwe i przyjemne, a tam z tego co slyszalem to generalny dawal popalic a nie jak to pisales wczesniej bhpowiec z Łucz-budu czy ktos tam inny wiec troche sie gubisz w opisach....
poszukiwacz 2013-04-10 14:41:48
wiem jacy są ludzie i zgadzam się z Tobą w tej kwestii, ale jeśli ktoś jest taki jak opisujesz to jest wyłącznie jego problem, najważniejsze jest robić swoje. Prezesi, dyrektorzy i kierownicy kontraktu czy budowy mają swoje rozumy i potrafią analizować pewne sytuacje i nie opierają się tylko na wiedzy zdobytej od jednego człowieka, ale to już inny temat.
Uważam, że każdy pamięta jak był inżynierem czy kierownikiem robót, budowy itd. tu pojawia się kwestia odpowiedzialności. Wyższe stanowisko powoduje odpowiedzialność większą i w świetle prawa (kierownicy budów) i pod kątem finansowym (prowadzących budowy kierownicy kontraktu)
Sprawy finansowej o której wspomniałeś nie komentuję bo jej nie znam, jedynie co mogę powiedzieć to to, że należy poznać wersję drugiej strony, nigdy nie wiadomo kto koloryzuje lub przesadza, nie zawsze ten od kogo się usłyszy jako pierwszego.
pozdrawiam i zamykam temat ze swojej strony.
AA 2013-06-25 11:10:52
Praca od 7 do 17 standard chyba, że masz betonowanie więc do oporu. (usunięte przez administratora) Jednym słowem brak profesjonalizmu, (usunięte przez administratora) bo za nadgodziny i soboty nie płaca...nawet nie ma co o tym wspominać.
haha 2013-06-26 21:23:11
trudno zeby placili podwykonawca za nadgodziny skoro ci maja akord hahahaha
DUPA 2013-06-28 13:59:26
haha - 2013-06-26 21:23:11

trudno zeby placili podwykonawca za nadgodziny skoro ci maja akord hahahaha
HAHA...a kto mówił, że jako podwykonawca...wiem to z pierwszej i drugiej reki. Masakra jest w tej firmie. INŻYNIEROWIE NIE DAJCIE SIĘ WKRĘCIĆ W TĄ FIRMĘ...(usunięte przez administratora)USTALENIA W OSTATECZNY FINAŁ TO OGROMNA RÓŻNICA FINANSOWA JAK I POZOSTAŁE ASPEKTY PRACY...
JA 2013-09-28 22:04:24
Witam.
Miałem okazję pracować w waszej firmie ale słyszałęm, że te negatywne opinie to prawda niestety więc powiedziedziałęm "nie" panu dyrektorowi...
Zarobki zaproponowano mi małe więc jest to prawda co się pisze 2500-3000 brutto bo jest kryzys.
Niestety o szkoleniach nie było tematu w ogóle.
Podzielam negatywne opinię na temat Łuczbudu.
1
PK 2013-11-19 09:18:38
No widzę, że słabo w łuczbudzie się robi.
Inżynierowie szukają roboty bo trafiły do mnie CV-ki. Widzę, że schemat się powtarza... zakończ budowę to cię zwolnimy...a na wiosnę się kogoś znajdzie.
Inzynierze jak chcesz zostać w firmie musisz się przykleić do jakiegoś kierownika kontraktu który bardzo dobrze żyje z prezesem i dziobać to może zostaniesz. jak trafisz na kogoś nowego lub jakiegoś pływaka, [usunięte przez moderatora]
aa 2013-11-19 09:23:04
Człowieku...2500-3000 tys brutto...skończyłeś studia? Jak nie idz pracować do biedronki( bez stresu itd), jeśli tak to wyjedz do Niemiec na ogórki [usunięte przez moderatora] . 3000tys na rękę dla inżyniera to dolny próg i to standard w tej pracy.
radek 2013-12-23 19:11:35
PK a kto ci daje CV które trafiają do firmy. Chyba że że jesteś dyrektorem albo prezesem bo z tego co ja wiem to oni przyjmują do pracy ( mnie tak przyjmowali i kilku moich kolegów)a po twoim wpisie widać iż jesteś właśnie pływakiem nieszczęśliwym i pewnie w tej firmie już dawno nie pracujesz
1
Akjsbh 2014-01-10 15:10:20
Kolego Radku. Nie jestem pływakiem, idę tam gdzie się dzieje dobrze a nie żle jak ma to miejsce w łuczbudzie. Jak widzę, że na wiosnę kilku inżynierów po zakończeniu budowy szuka pracy bo trafiają do mnie ich CV to znaczy, że się nic nie zminiło i dalej jest(usunięte przez administratora) I nie mąć młodym w głowach. Znam firme od podszewki i jest słabo co tu gadać.
stop pajacowaniu 2014-01-18 22:59:42
to przedstaw sie skoro tak znasz od podszewki
stop pajacowaniu 2014-01-21 20:47:24
to czemu piszesz negatywne opinie anonimowo, czyzbys sie wstydzil swojego zdania wyrazic publicznie?wlasnie taka jest moc internetu, anonimowo wszyscy potrafia oczernic,szkoda ze nikt nie ma odwagi powiedziec tego co sadzi podpisujac sie wlasnym imieniem i nazwiskiem.
dodam tylko ze jakby tak zle bylo jak piszesz, to firma nie wygrywalaby nowym kontraktow i nie przyjmowala nowym pracow ikow, ale zapewne wiesz to lepiej znajac firme od podszewki....
stop pajacom w internecie
Alwin 2015-01-06 21:54:17
Firma do bani, cieszę się że już tam nie pracuję.
Pablo 2015-03-17 15:03:30
spoko firma.
1
taki sobie 2016-04-11 22:25:50
nadal poszukują na stanowisko Kierownik Budowy/Kontraktu
1
Wiktor 2016-05-04 21:35:46
taniocha i zadnych standardów - jedyny pryzmat przez ktory ta firma patrzy na swoj profil to im taniej i więcej tym lepiej. to też dla osób, które chcą u nich kupić mieszkania, żebyście wiedzieli za cena nie jest warta ich tworów.
taki sobie 2016-05-20 23:21:58
nie wiem skad Ty bierzesz takie informacje, z tego co wiem szukaja cały czas kandydatów na kierowników budów i kontraktów przede wszystkim oraz kierowników robót
Ania 2016-06-08 23:47:55
Ciekaw jestem skąd wiesz że łucz bud jest deweloperem bo wiem że tylko buduje dla developerów . Gdzie są mieszkania ich które sprzedają
kriss 2016-08-05 12:52:26
Ceny są akurat takie jak wszedzie teraz, a opinie maja bardzo dobre
Ryszard 2016-10-09 19:56:32
Nigdy nie pracowałem w Łucz-budzie,ani też nie wykonywałem dla nich prac.
Zajmuję się wykańczaniem wnętrz.
Wiem jedno,po Łucz-budzie nie ma poprawek i problemów tak jak po innej znanej firmie Radomskiej.
Przyjemnie się pracuje w ich mieszkaniach.Taka jest ogólna opinia wśród wykończeniowców.
Pozdrawiam i życzę sobie jak najwięcej tak dopracowanych jakościowo mieszkań.
1
ech 2016-10-09 20:00:16
Zastanawiam się po co w ogóle ktoś pisze takie rzeczy @duduś? Nie wiem chyba nie przeczytałeś jeszcze raz swojego tekstu przed dodanie bo brzmi to co najmniej dziwnie. Jeśli macie coś do powiedzenia o firmie to piszcie konkrety czyli stawki, godziny pracy itp. a nie "jest jak jest" ale jak jest?
Zostaw swoją opinię o P.H.U.B. ŁUCZ - BUD - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U.B. ŁUCZ - BUD