logo Transition Technologies S.A.

Transition Technologies S.A.

Warszawa

Opinie o Transition Technologies S.A.

qdl 2013-10-16 08:04
nie jest źle, praca, spoko, atmosfera spoko, finansowo ok (choć zawsze może być lepiej) i możliwość pracy zdalnej na plus
3
pryk 2014-02-21 13:25
Nie ma zadnych, najwazniejsze zeby wywiazac sie z powierzonych zadan w czasie.
Hir aj em 2014-04-13 13:29
I co w związku z tym? Te oferty wydają się wisieć od zarania dziejów. Nawet nie wiem czy są aktualne.
krytyk 2014-05-26 12:30
Nie polecam. Niskie pensje, wygorowane oczekiwania.
4
Asia 2014-06-09 22:30
Przykro czytać takie oczerniające wypowiedzi. Nawet, jeśli nie znam tej firmy, to tego typu krytyka pozbawiona konkretów zupełnie mnie nie przekonuje.
2
QDL 2014-10-23 07:46
Przyjmują na praktyki, w zależności od miasta i projektu płatne albo bezpłatne (ja akurat bezpłatne). Nauczyć się można bardzo dużo i przez 90% czasu robi się naprawdę ciekawe rzeczy. Atmosfera jest super, można pogadać z ludźmi i uzyskać pomoc, choć bez przesady, za rączkę też cię nikt nie będzie prowadził. Dużo ludzi zostaje potem przyjętych do pracy, ja jestem przykładem:)
1
marek 2014-11-23 15:58
W ogóle opłaca sie aplikowac do Transition Technologies? bowiem jak patrze na oferty pracy na ich stronie internetowej to jestem przerażony. Po pierwsze 49 ofert pracy to bardzo dużo, albo firma tak sie rozwija albo panują tam wielkie rotacje. Co mnie bardziej przeraza to wymagania, nie sa małe. Także, jest tu ktoś, kto poleca u nich pracę?
ignacy 2015-01-22 16:18
Wiesz,od ponad 20 lat wykorzystując najnowsze technologie tworzą i dostarczają klientom stojące na najwyższym światowym poziomie rozwiązania informatyczne więc wymagania muszą mieć duże.A ilość ofert swiadczy zapewne o rozwoju. Ja chciałbym zapytać osoby, które tam pracują o rozmowy kwalifikacyjne, bo przed rozmowami stresują się nawet najbardziej kompetentni i doświadczeni menedżerowie ale z waszymi wskazówkami na pewno sobie poradzę!
krytyk 2015-01-27 12:22
Moze i technologie najnowsze a jakość najwyższa ale pensje najniższe. Liczba ofert niestety ale poniekąd wynika z rotacji. Żyje się z pieniędzy a nie z technologii.
cpp 2015-01-27 18:41
Pracowalem tam kiedys, co prawda na peryferiach a nie w Wa-wie ale jednak moge cos napisac od Siebie. Generalnie panuje duze parcie na terminy, trzeba doszkalac sie po godzinach w domu. Duza rotacja osob i projektow. Panuje spychologia, w tym sensie ze peryferia dostaja projekty niedokonczone przez inny zespol etc. Jak na zakres obowiazkow pensja ponizej krytyki. Bardzo szczegolowe rozliczanie co do godziny, co jest dosc irytujace. Przed podjeciem decyzji radze sie dobrze zastanowic.
1
bartej 2015-02-25 19:30
irek@ Stresujesz sie przed zwykla rozmowa rekrutacyjna, a chcesz pracowac w dziale sprzedaży i mieć kontakt na codzień z klientem? Czegoś tu nie rozumiem..
1
Rachmistrz 2015-04-24 23:15
W mniejszych miastach jeszcze niedawno proponowali dużo mniej, nie wiem jak jest teraz. Pamiętajmy, że mówimy cały czas o kwocie brutto!
6
Lxo 2015-06-06 16:28
Ja mam pytanie odnośnie tych umów lojalnościowych na 2 lata. Jeśli samemu odejdziesz to musisz płacić te kilkadziesiąt tysięcy, dobrze zrozumiałem? A co w wypadku gdy to oni Cię zwolnią przed upływem 2 lat?
1
były pracownik 2015-06-07 19:34
@Lxo -
Umowy lojalnościowe, są podpisywane od pewnej kwoty - np. jeżeli w sumie w danym roku zużyjesz np. szkolenie za 24 000 PLN a umowa lojalnościowa na 2 lata (24 miesiące), to z każdym miesiącem spada Ci 1 000 zł z kwoty do zwrotu, w przypadku jak odejdziesz wcześniej - sam się zwolnisz. Jak odejdziesz na własne życzenie np. po 12 miesiącach, to masz do zwrotu 12 tysięcy.

Z tym szkoleniem za kilkadziesiąt tysięcy, to nie ma co się spinać - nikt Ci nie da tak drogiego szkolenia - w ogóle, żeby się doprosić o jakiekolwiek szkolenie, to 3 lata - to i tak za mało.

Jak ktoś wcześniej napisał - spychologia. Kadra kierownicza i kierownicza wyższego szczebla przejawy są, braku kompetencji, brak umiejętności miękkich, ale przede wszystkim rażący jest brak szacunku dla pracownika.

Jak masz czas, aby pracować na dwie zmiany - jedna w Transition Technologies S.A a druga jako cygan albo bezdomny w tramwajach, to śmiało.

Dział HR w Transition Technologies S.A. jest to fikcyjna jednostka. :)
11
były pracownik 2015-06-08 23:03
@boguś wąsik

Jasne - ja też to popieram w 100%, nigdzie tego nie negowałem w swojej wypowiedzi, z mojej strony chciałem tylko zaprezentować proces. Tutaj w tym wypadku warunki gry są dokładnie określone.

Wracając dalej, Niby parcie na rozwój, niby nowe technologie, niby pada po raz kolejny to sexi słowo - INNOWACJA - ale gdzie tego wszystkiego szukać?
Skoro nawet przez ponad 3 lata się odbija człowiek od ściany w ramach jakiegokolwiek szkolenia - nawet podstawowego, nawet wewnętrznego zorganizowanego przez wewnętrzne siły - nie mówiąc już o jakiś dedykowanych żeby podenisć jakość pracy oraz potencjał.
Poznałem sporo inteligentnych ludzi w TT - ludzi z potencjałem, którzy mogliby pchnąć niektóre inicjatywy do przodu... ale co z tego, że ktoś ma pomysł i przeanalizował temat, zestawił to z potrzebami rynku i ma motywację aby dalej rozwijać gotowy produkt.. Po prostu się rozbija o ścianę dyrektora, który lewą stroną słucha i obserwuje Ciebie a prawą sprawdza tabelki Excelowe, gdzie tu jeszcze marżę z projektu wycisnąć, aby zdobyć większą premię. Takie mam odczucia - może błędne.

No pain no game. Brak inwestycji - brak zwrotu z inwestycji. Można grać bezpiecznie - jasne i zawsze doganiać gigantów - ale to wtedy zbiera się drobne jak ten przysłowiowy cygan lub bezdomny w tramwaju.. ale to już nie mój problem.

Pozdrawiam
4
Aania 2015-06-10 11:53
A wie ktoś może jak wygląda proces rekrutacji na staż do działu księgowości w tej firmie? Czy też są testy branżowe?
4
madry po szkodzie 2015-06-15 23:03
absolutnie to nie jest normalne, ze programujesz dla firmy systemy, ktore ona sprzedaje elektrowniom/rafineriom/fabrykom za 0,5 - 2 mln PLN (mowa tu o instalacja, projektowaniu, wdrazaniu, testowaniu, serwisowaniu, etc.), a tobie nie chce nawet za darmo dac szkolenia (czyli narzedzi dzieki ktorym TY zarabiasz na ta firme taka duza kase).

Na twoim miejscu szukalbym jakichs szkolen, manuali, poradnikow, projektow, certow po dyskach sieciowych, zgral sobie wszystko, w wolnym czasie sie uczyl, cos sie nauczyl robiac oczywiscie w kolejnych projektach i potem masz dwa wyjscia:

-przejscie do konkurencji za o wiele wieksza kase (tu sie klania umiejetnosc negocjacji ale spoko - w zyciu mozna sie tego nauczyc po kolejnych rozmowach kwalifikacyjnych...)

lub

-wlasna firma

w tym 2 przypadku unikniesz wielu bu*ow, posrednikow, adminiestracji, papierkow, menadzerow noi jeszcze wiecej kasy ci zostanie.

gdybym ja zarabial 1 mln PLN na projekcie pod klucz, to nie szkodaby mi bylo zaplacic za kurs dla nowego pracownika 5000 PLN. nawet jak pracownikby uciekl po 1 projekcie. bo wiedzialbym, ze to dzieki niemu mam ten 1 mln - 5000 PLN = 95000 PLN. I wystarczylyby moze 2-3 takie szkolenia, zeby na pare lat pracownik na mnie zarabial. Ale tzw. Polscy Przedsiebiorcy tego nie rozumieja, nie chca zrozumiec i jeszcze dlugo musi uplynac woda w rzece, zeby cokolwiek sie zmienilo w tym wzgledzie na lepsze. wiec rotacja dalej bedzie.

to jest kapitalizm w najgorszej odmianie wiec odwet ze strony wyzyskiwanych ludzi moze byc brutalny i agresywny :)
5
qwexz 2015-06-16 10:35
To jak to jest? Jeśli załóżmy przychodzi nowy pracownik niedoświadczony, jest to jego pierwsza praca i ma to szkolenie na początku. Jaka jest konkretna kwota tego szkolenia w umowie na 2 lata? Orientuje się ktoś?
kuko-luko 2015-06-16 14:53
Tak się wszyscy tu wypowiadają ale nie pada poza jedna wypowiedzią ile się zarabia w TT? Nikt nic nie wie? Tylko szkolenia i doświadczenie - a po co tam chodzicie - chyba dla $ nie?

Skoro firma tak mocno rekrutuje to chyba jest motywacja kasiorą ponieważ na takich forach jak to wychodzą wewnętrzne brudy i trzeba chyba jakoś pozyskiwać ludzi...
Marek 2015-07-01 20:49
TT to korporacja i tak się traktuje tutaj ogół. Zarobki w zależności od umiejętności i stanowiska np. przy umowie b2b to 4000-7000 brutto bo oni operują brutto hehe:) Transistion technologies rozmowa kwalifikacyjna ogółem dla wszystkich województw - dzwonią, piszą pytają ile chcesz zarabiac od kiedy mozesz zaczac, nie interesuje ich twoje portfolio lub rozmiar buta, potem umawiają się z Tobą na spotkanie na Skype z kolesiem technicznym. Stres jak stres musisz udostepnic ekran skype ale zawsze moze ci ta funkcja nawalic:) hehe. No i dostajesz gotowy kod jsfiddle - zrob to zrob tamto nie wiadomo jak koles to ocenia...sa jakies 3 zadania, potem wypytuje cie o technologie ble ble wałki oleju i tak mam wywalone na to. Liczy sie jak rozwiazales zadania - generalnie jak w przedszkolu czy czytales czytanke - nie interesuje ich to czy pracowales w zespole czy masz doswiadczenie tylko jak egzamin na politechnice no i tak oo to wygląda. Ale noobów ze studiów biorą na płatne praktyki i uczą ich i potem zatrudniają - dziwny system rozumowania a oni dziwią się że trudno o ludzi. Nie powiedzą ci co nie tak bo Hr-owa nie zna sie a techniczny wysyla tylko ocene np. kandydat 53% i masz babo los bo taka kartka z zadaniami i co gorsza nie ma to nic wspolnego co bedziesz robic w TT..Jedni pracuja tam inni maja olane na te firme. firma nie jest zła ale zły jest system dowiadywania się o ludziach...praktycznie firma musi nad tym popracować bo wiele osób się zniechęca do nich a potem pracują dla amerykańskich spółek i śmieją się z TT.
1
goku 2015-12-17 00:28
Firma słaba. Łapią byle kogo za g. pieniądze, a jak im się trafi dobry człowiek to ew. klepia po plecach, bo premii nie zobaczy, ew dyplom z kartonu przykryty plastikiem. Firma na pol roku, max rok o ile nie podpisze sie lojalki.

Gdybym powiedzial o tej firmie, ze to zaklad pracy, to bym pochwalil.

Odszedlem, nie zaluje, a wrecz polecam. Jak sobie przypomne gadke na rozmowie rekrutacyjnej o szybkim awansie, podwyzkach i wyjazdach, to mi wesolo przez caly dzien.
9
wott 2016-05-05 14:16
A czy orientuje się ktoś jakich stawek można się spodziewać będąc na praktykach?
ZiomikPatolix 2016-05-26 20:32
Ciężko się dostać na mlodszego programiste? .NEt lub Java? Czego pytaja?
1
ktosio 2016-07-29 01:32
Jakie zarobki są dla grafików? Proszę podac dla konkretnego miasta:) z góry dziękuję!
weronika 2016-07-29 08:38
hej! no widziełem troche ofert, też ciekawa jest ta jako Atlassian Plugin Developer i oferują ciekawą, odpowiedzialną i pełną wyzwań pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie, rozwojową pracę z najnowszymi technologiami informatycznymi oraz produktami firmy Atlassian.
drt 2016-12-29 12:23
moim zdaniem jest ok, jakoś tak jak się to czyta to nie rozumiem wszystkich, przecież te 1000 osób z jakichś powodów tu pracuje. Uważam że jest ok, kasa normalna, ja mam fajny zespół, generalnie nie ma co się czepiac
1
Mrówek 2017-01-06 20:51
Tylko można pozazdrościć pracy w takiej fajnej firmie.
2
Michał 2017-01-10 12:47
Ja akurat w TTMS pracuje, ale zanim wydzielili TTMS to pracowałem w głównej TT. Wtedy było dobrze teraz też jest spoko- już 4 rok pracuje. Myślę że zależy co kto chce, jak stabilnej pracy w fajnymi ludźmi to jest luz. Nie ma tu projektów programowania łazika marsjańskiego ale ja się odnajduje.
A co do rekrutacji, bo wyżej jakieś dziwne opinie- byłem na kilku rekrutacjach w swoim życiu, i ta w TT nie była najdziwniejsza i najbardziej wymagająca.
1
Nunek 2017-01-15 17:48
A może wiesz coś na temat nowych rekrutacji? Nigdzie nie mogę nic namierzyć. Wiem od znajomych że firma fajna ale może tu sie dowiem? Chodzi o stanowisko testera oprogramowania. Może wiesz coś na temat wynagrodzenia ?
1
a_kudlata 2017-01-17 11:14
Z tego co widziałam to ogłoszenia są tutaj https://kariera.tt.com.pl/ , nic o wynagrodzeniach nie piszą
Nowaczek 2017-01-20 17:56
Mam się zgłosić na rozmowę rekrutacyjną i obawy były duże ale czytam dobre opinie i to mnie uspokoiło. Czy poza pensją są jakieś dodatki lub premie??
student 2017-01-22 14:55
Pracuje w TT w Lublinie. Mogę powiedzieć jedno - trudno będzie Wam znaleźć tak pro pracowniczą i przyjazną firmę informatyczną. Można się bardzo dużo nauczyć, co dla kogoś dopiero zaczynającego w branży jest mega istotne. Zarobki są zależne od tego co umiesz. Myślę, że na UoP to od "najniższej pensji informatyka" wzwyż :)
Komp 2017-01-24 09:13
Tak bardzo chciałbym dostać się do pracy w TT ale nie ma nowych ofert. Jak firma dobra to ciężko o wolny etat bo każdy trzyma się swojej posady. Dobra atmosfera w firma i super zarobki, bardzo żałuję!
Iwona 2017-02-28 12:25
Czytaliście już wywiad, którego udzielili nam przedstawiciele firmy Transition Technologies S.A.?
Można go przeczytać klikając na link: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,50495,wywiad-profesor-konrad-swirski-joanna-wojdanliszewska
Kandydatka 2017-07-12 05:58
Aplikowalam do TTMS w Krakowie na początku czerwca, ogłoszenie było otwarte do końca czerwca. Dostałam automatycznego mejla z info, jakie będą następne etapy rekrutacji i cisza...Ktoś wie, czy firma informuje, jeśli kandydat się nie nadaje? Jestem bardzo rozczarowana. Mój profil zawodowy i doświadczenie pokrywały się idealnie z wymaganiami na te stanowisko pracy.
Mania 2017-07-13 15:50
@Kandydatka Jak firma jest dobra to zawsze jest trudno się dostać. Być może zgłosił się ktoś jeszcze lepszy
Kandydatka 2017-07-16 18:40
Skoro firma chwali się, że jest członkiem Koalicji na rzecz Przyjaznej Rekrutacji, której celem jest propagowanie dobrych praktyk i podwyższanie standardów rekrutacyjnych, wypadałoby chociaż krótko poinformować, czy kandydat się nadaje czy też nie.
Kandydatka 2017-07-16 18:41
Skoro firma chwali się, że jest członkiem Koalicji na rzecz Przyjaznej Rekrutacji, której celem jest propagowanie dobrych praktyk i podwyższanie standardów rekrutacyjnych, wypadałoby chociaż krótko poinformować, czy kandydat się nadaje czy też nie.
PC 2017-07-20 12:06
Aktualnie widziałem spory nabór nowych pracowników. Czy Transition ma jakieś nowe projekty? Może ktoś ma wiedzę i mógłby podzielić się ? Ogólnie słyszałem sporo dobrego a ponieważ szukam dobrej pracy to kto wie może tu coś znajdę? Jakie umowy firma podpisuje?
Lake 2017-07-21 10:55
Jakie są widełki dla Java Developera?
Obi 2017-07-23 21:33
Czy jest ktoś zorientowany jaka jest przyczyna, że firma ma tak długą listę ofert? Czy to jakis nowy projekt? Jak się pracuje w firmie? Dzięki za informacje.
Jurij 2017-07-24 11:22
słyszałem ze tt wygrało jakiś duzy przetarg i potrzebuja wielu rak do prcy moze stad tyle ofert. Ja wiem tylko ze jak moj znajomy sie do nich starał to sam wybieral rodzaj wspolpracy jaki mu pasowal.
Wystarczy wygooglować 2017-07-25 12:38
Transition Technologies w wyniku wygranego przetargu, znalazła się w ścisłym gronie pięciu firm, z którymi Centralny Ośrodek Informatyki (COI) podpisał umowy ramowe. Będą one dotyczyć świadczenia kompleksowych usług z zakresu outsourcingu IT. Porozumienia zostały zawarte na okres trzech lat, a ich wartość to ponad 116 mln złotych.
developer 2017-07-28 14:01
Szukają ludzi w różnych miastach? Wszędzie tam mają biura, czy to praca zdalna?
Maniek 2017-07-28 21:51
To świetna informacja, z pewnością będzie dużo pracy to i pieniądze będą dobre. Może skończy sie to biadolenie, nic ciekawego o firmie tylko narzekanie.
programmer 2017-07-29 08:41
Swietna informacja... Dla pracodawcy. Pracownik i tak ma z tego tyle ile wynegocjuje. Robimy duże projekty za grube pieniądze dla TT. Pomimo udanego zakończenia etapu/calego projektu, zespol dostaje najwyżej pochwale mailem. Jak sie pali i trzeba robić po godzinach to co najwyżej drobna premia. Drobna tj np 300 netto. Ale to rzadko. Rotacja jest ze względu na rozwój. Kupa projektow a ludzi brakuje. Organizacja projektów jest zła bo startują zwykle za późno a potem sie pali bo prezentacja dla klienta. Wiele by opowiadać. Sa tez plusy oczywiście. Na umowę o prace jest sporo benefitow. Względem firm konkurencyjnych w miastach typu gdansk TT placowo wypada mizernie. Nie bez powodu biura sa po miastach bez większej konkurencji. Dobre na start.
1
opinionek 2017-08-02 22:24
Pieniądze to odwieczny problem miedzy pracownikiem a firmą. Ogólnie to słyszałem o firmie dobre opinie i mam zamiar aplikować. Zastanawiam sie nad tymi zarobkami. Może w sytuacji kiedy ilość nowych projektów jest spora to dołożą coś pracownikom? Firma fajna
programmer 2017-08-12 21:28
tia, nie ma szans. Moja rada - jak negocjujesz kasę to najlepiej przez warszawę. A potem wybierasz sobie oddział.
programmer 2017-08-12 21:29
tia, nie ma szans. Moja rada - jak negocjujesz kasę to najlepiej przez warszawę. A potem wybierasz sobie oddział.
Mietek 2017-08-13 21:09
Jeśli jest prawdą co piszecie o tym wygranym przetargu to nie dziwi mnie, że TT potrzebuje tylu ludzi do pracy. Jest szansa na lepsze zarobki. Trzeba będzie negocjować, może uda się. Ogólnie nie narzekam na pracę, wiadomo że klas a zawsze przyda się większa.
Zostaw swoją opinię o Transition Technologies S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Transition Technologies S.A.