brak logo

E Wedel

Warszawa

Opinie o E Wedel

Joanna 2017-04-21 09:42
@Nie wierzę dziękuję za tak rozbudowaną opinię. To ważne, mieć poczucie, że zawsze w firmie można liczyć na wysłuchanie i że inni liczą się ze zdaniem pracownika. Rozumiem, że Ty lubisz swoją pracę. Mógłbyś/mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tego jakie możliwości rozwoju oferuje firma?
Nie wierzę 2017-04-21 23:56
Witam
Tak. Można liczyć na wysłuchanie i na to, że inni liczą się z twoim zdaniem, jeżeli masz coś do powiedzenia sensownego, a nie tylko pretensje, zarzuty i to jak wszystko jest źle. O tym też trzeba mówić, ale używajmy argumentów dlaczego coś trzeba zmienić, lub udoskonalić. Co nam pasuje i argumentując to mówić dlaczego tego nie zmieniać.
I tu już zaczyna się rozwój.
Rozmowa przy użyciu argumentów.
Część ludzi przychodząc do firmy doskonale potrafi używać argumentów , inna część mniej doskonale i w tym kierunku można nabyć tej umiejętności.
Rozwój to nie tylko awans tak jak wielu z nas uważa, ale są to też umiejętności, których nabywamy w Firmie.
Rozmowy z klientem trudnym, niedostępnym jak też z tym bardziej dostępnym.
Umiejętność dostosowania się do klienta. Z jednym musimy rozmawiać biznesowo z innym na luzie, bo klient nie lubi "sztywniaków" i takich odsyła z kwitkiem- " kupię sobie co będę chciał i gdzie będę chciał"
Rozwój to nauka i budowanie relacji zarówno z klientem jak też z Firmą.
Rozwój to nabywanie i udoskonalanie umiejętność rozmowy z klientem w taki sposób, aby zaczął myśleć tak jak my chcemy, aby miał przekonanie do tego, że to jest naprawdę doskonały pomysł.
Nie ma już chyba sprzedawcy w firmie, który przy nowaościach leci na "RUMUNA" argumenty są codziennością.
Rozwój to planowanie i zarządzanie czasem i sprzedażą- estymacje- umiejętność, którą nieświadomie wykorzystujemy w życiu prywatnym, tylko nie planujemy tego używając plików, bo kto z nas nie planuje sobie wyjazdu, czy zakupów. Raz zaplanujemy to lepiej raz gorzej, przeliczymy się z wydatkiem, lub nie wyrobimy się w czasie, to następnym razem planujemy rozsądniej.

Rozwój to wspólne prace- tak czasem męczące, ale po takiej pracy sami widzimy, że możemy jeszcze zrobić Coś innego, coś więcej. Sami widzimy rezerwy, choć nie chcemy ich zauważać.
Rozwój to warsztaty, nawet powtarzane kilkukrotnie zawsze wniosą coś nowego, coś innego, coś co wykorzystamy w swojej pracy i w życiu.
Rozwój to rozmowy w zespołach i nie tylko w zespołach, ale z ludźmi z firmy.
Wymiana doświadczeń tych dobrych i tych mniej dobrych. Chyba, że trafimy na wiecznie niezadowolonego, ale tu też mamy pole do rozwoju"NIGDY NIE BYĆ MALKONTENTEM, BO TO PRZESZKADZA, DENERWUJE MNIE I INNYCH"

Rozwój to również nauka szacunku do klienta, kolegów, przełożonych i firmy.

Wedel jako firma daje bardzo szeroki obszar do rozwoju, tylko trzeba chcieć się rozwijać. Trzeba chcieć zauważać jaki aspekt rozwija.

Awans-trudno dostać się na stanowisko, gdzie nie ma wakatu.
Ale dostajemy informację, na jakie stanowisko można aplikować i wiem, że nie ma problemu z zaproszeniem na rozmowy, jeżeli doświadczenie i kwalifikacje adekwatne są do wymogów danego stanowiska . No chyba , że np. "Sprzedaż" aplikuje na stanowisko np. Kierownika produkcji :) ale jeżeli ktoś ma doświadczenie i predyspozycje to myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie, aby aplikować.
Wiem, że osoby chcące się rozwijać, albo osoby chcące udoskonalać już nabyte umiejętności zgodzą się z tym, że firma daje dużo możliwości do rozwoju.
Możliwości, które możemy wykorzystać zarówno w pracy jak też w życiu prywatnym
3
ewa 2017-04-23 07:48
co więcej , jest coraz więcej luzu , wspólne prace to sumie gadanie o wakacjach itd , obiadek, kawusia
wyniki się robią same , a najlepiej jest poza Warszawą - nikt nie przyjeżdża i nie zawraca gitary.
2
łaciaty 2017-04-24 20:52
Akurat słyszałem rok temu od koleżanki z Wedla inną opinię, może się zmieniło, narzekała że rozrósł się kontroling i wymagania nierealne się stawały itp ciśnienie i poszła do "spokojniejszej" konkurencji.
Jesli to prawda to nawet jestem skłonny uwierzyć, bo irma wpompowała trochę kasy i wysiłku w swoją pozycję, przynajmniej na tradycji są mocni, gdzie nie zajdę to was pełno, Milka zawężona, a Wedel się wylewa. Ciekawe czy to wszystko przekłada się na wyniki finansowe firmy. No i wiadomo, co region to inaczej.
Warrgorek 2017-05-09 11:20
Jak tam iph?
Juz macie nowe astry?
Joanna 2017-05-09 11:48
Obecnie firma poszukuje między innymi INŻYNIERA PROCESU do pracy w Warszawie. Czy ktoś z Was pracuje w tym charakterze w E Wedel i mógłby powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda ta praca?
Billi Bob 2017-05-09 18:25
Tak i nagle forum ucichło:) daj dziecku cukierek. Ale nikt w tym nowym aucie nie zauważył jak dowalili z targetami i że w portfelu za chwile już się Cash nie zroluje i czar Astry pryśnie. Policzcie sobie panowie i panie jak "mocno rośnie" obsługiwany przez was kurnik czy za chwile nie okaże się że to co słuchaliście o "firmach krzak" nie dzieje się na naszym ogródku. Chyba ktoś w Warszawie nie zauważył że chłonność rynku też ma swoją granice a cyfr których oczekujecie nawet najlepsi już niedowiozą.
słodki 2017-05-15 10:54
Teraz problemem będzie pewnie sytuacja, gdzie wszystko przestanie rosnąć bo ileż można pakować w te półki? W małych sklepach już więcej nie dacie rady zrobić, z wiejskiego kurnika nie zrobicie mega sklepu. Impulsowcom nie zazdroszczę.
Pewnie czeka was za jakiś czas syutacja jak w łaciatej konkurencji, doszli do szczytu, zaczęli oszczędności, redukcje itp. Chyba że jeszcze pociśniecie w marketach nowoczesnych, bo tam jeszcze coś da się pewnie zrobić, ale to już wasz problem, czy opłaca się strzelać dla udziałów półkowych na niskiej rentowności, no i to rozgrywa się wyżej :).

...chyba, że zaczniecie robić....yyy przepraszam produkować lody ;)

pozdrawiam
była konkurencja
1
... 2017-05-19 12:40
Witam,

Może ktoś się orientuje jaki jest przedział godzinowy w pracy na produkcji? W ogłoszeniu jest napisane, że to praca na 3 zmiany. Czy to standardowe godziny 6-14, 14-22, 22-6? Czy w Wedlu inaczej się to przedstawia?

Pozdrawiam
killbill 2017-05-25 22:56
ile można zarobić na PH Impuslowym? chodzi mi o kwote podstawy i prowizje
Duddi 2017-05-26 08:58
Prowizje:)?! Impulsy to rzeź niewiniątek tam targety z czapki i najcięższa robota idź do hurtowni będziesz miał "prowizje"
Bobo 2017-05-26 17:50
Na wszystkich co pracowali w Wedel jest wcześniej czy później przyklejona łata [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nierób.
Interere 2017-06-01 18:47
Pytanko panie i panowie? Jak wyglądają wasze relacje z RKSIakami ? Czy dalej jest tak jak wszyscy tu piszą , znieczulica , korporacyjność i zamordyzm? Podobno w Impulsach GPTW wypadło gorzej niż gdziekolwiek i kiedykolwiek , prawda to? Gdzie ta "rodzinność Wedla"???!!!
1
Strongarm 2017-06-02 08:55
Wszyscy tu kozaczą ty "Kolego" też bo incognito piszesz skąd ta pewność że to Jacek! Oby kiedyś za to kozaczenie czy jeden czy drugi na odchodne plomb nie pogubił:] w firmie możesz być kierownikiem ale jeżeli nie jesteś człowiekiem dla człowieka to kiedyś w życiu Ci ktoś podziękuje i to co dawałeś innym wróci z podwójną siła. Traktuj ludzi jak sam byś chciał by traktowano Ciebie
Julian 2017-06-12 18:57
Czy ktoś wie jak wygląda praca Elektromechanika, jakie są zarobki ? :)
Nefretete 2017-06-19 07:15
Co tam się wyrabia w regionie w Impulsach u M.M. ludzie uciekają jeden za drugim?! Jacek , Tadek teraz Kaśka?! W Impulsach nawet auta nie pomogły kiedy atmosfera i poziom docenienia pracownika jest ZEROWY. I tu kłania się ankieta GPTW przecież analizować potraficie (wpajacie nam tę estymację jak mantrę która robiona jest dla WAS nie dla NAS) a nie potraficie dodać 2 do 2 i zobaczyć że idziecie w złym kierunku i zniechęcacie ludzi do pracy. A szkoda bo to nie jest zła firma.
Lizus 2017-06-19 13:07
Jedni odchodzą inni jeszcze czekają i marzą o "lepszej zmianie" ale fakt jest taki że dobrze to już było.
Mikry 2017-06-19 16:22
wystarczyło by tylko mniej bata więcej zaufania i było by dużo lepiej , szkoła zarządzania tutaj to wczesny faszyzm albo zrobisz albo będę Cię nękał aż sam zrezygnujesz , wspólne prace to radocha dla ASMów a wycieczka z szefową to koszmar z ulicy wiązów zakończony psychiatrykiem, roatacja w Impulsach mówi wszystko a rynek pracy się cieszy bo kto był w Wedlu i popracował jest doceniony w innej firmie i a sam pracownik oddycha pełną piersią
2
Lolo 2017-06-20 13:42
To znaczy ,że ten "wczesny faszyzm" czegoś uczy?
Pracowałem w Wedlu w IPH - fakt lekko nie jest. RKSi 5 dni w tygodniu w rynku. Mój potrafił całą trasówkę dwa dni pod rząd ze mną przelecieć + ulubione 1/1. Wiele zadań i ciągłe tempo. Najgorsza jest ilość wizyt i kilometrów pokonywanych codziennie. Natomiast z perspektywy czasu dzięki Wedel! Twarda szkoła a dziś jestem jednym z RKS w innej firmie. Nie narzekajcie tylko nabierajcie doświadczenia i rozwijajcie się nawet na zewnątrz. Dział IPH to nie zakład pracy chronionej tylko prawdziwa szkoła przetrwania.
Poziom inwestycji czasu oraz pieniędzy w pracownika w tej firmie przekracza dwukrotnie standard rynkowy.

1
Master 2017-06-21 17:16
Ilu z was drodzy PH i IPH zrobi w tym miesiącu premię? A jak długo wytrzymacie na podstawach przy takich planach naszej firmy? To zaczyna być mało zabawne Prawda?!
2
Joanna 2017-06-22 09:34
@Nefretete piszesz o dużej rotacji oraz o tym, że pracownicy nie czują się docenieni. Czego Twoim zdaniem w firmie brakuje?
@Mikry
także wspominasz o rotacji w firmie na tym stanowisku. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jaką ona ma skalę? Rozumiem, że doświadczenie zdobyte w E Wedel jest doceniane przez inne firmy i przyszłe miejsca pracy. To też ważna informacja dla osób, które rozważają zatrudnienie się w firmie.
@Lolo Ty również piszesz, że praca na stanowisku IPH jest intensywna, ale doceniasz doświadczenie jakie Ci dała. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym czego mogą oczekiwać osoby, które dostaną się do pracy w Wedel właśnie jako przedstawiciel handlowy?
Raissa 2017-06-23 11:49
Wydaje mi się, że praca w tym miejscu nie jest dobrym pomysłem. Po dwóch rekrutacjach i zero odezwu mogę śmiało stwierdzić, że firma nie wie jakich ludzi szuka. Rekrutacja na poziomie zerowym. Jeśli już przeprowadza się rekrutacje na stanowiska specjalistyczne to powinno się zrobić test z excela, rozmowę w języku agielskim, test analityczny. Wielcy rekruterzy po rozmowach nawet nie raczą powiadomić o wynikach rekrutacji. Podejrzewam również, że zarobki są mierne do nakładu pracy. Niby firma z tradycją, którą wykupiła spółka zagraniczna a dalej jest tam zle.
Ludzie tam robią, a nie pracują...chodzą do pracy bo muszę, nie wkładają serca w swoją pracę, bo atmosfera jaka tam panuje nie sprzyja temu.
2
Wed 2017-06-23 18:24
Skąd możesz wiedzieć jaka panuje atmosfera skoro brałaś udział w rekrutacji, a nie jesteś pracownikiem.
Jeżeli masz takie podejście do pracy to całe szczęście, że nikt do Ciebie nie zadzwonił.
1
Dick 2017-06-26 11:16
A co tobie się świetnie pracuje za najniższą krajową? :) Poczytaj sobie ilość negatywnych komentarzy ludzi pracujących w firmie wedel. Na każdym forum są tylko negatywne komentarze. Popytaj ludzi na produkcji, którzy pracują przez firmy zewnętrzne. I komentarze PH oraz ludzi z biur..przytoczyć ci kilka na forum?czy sam się pokusiśz i przejrzysz wszystkie fora?
1
Raissa 2017-06-26 11:28
Tam pracują tylko osoby, które muszą. Pracują po x lat ze względu na to, że do żadnej innej pracy nikt ich nie chce przyjąć. Czym dłużej siedzi się w jednej firmie, tym maleje rozwój osobisty. Czego może nowego nauczyć osoba pracująca 10 lata na tym samym stanowisku? Obowiązki mocno okrojone ..czyli jeden pisze, drugi czyta, trzeci słucha.
Raissa 2017-06-26 12:06
A skąd wiesz, że jakoś mega mi zależało na pracy w Wedlu? Ciśnienie na dostanie się do pracy to można mieć do takich firm jak: Microsoft, google, IBM, Novartis, SANDOZ, Orange, Jeronimo Martins czy w wielkiej czwórce ( KPMG, E&Y, PWC, Deolitte). W skrócie do firm, które mają coś do powiedzenia na rynku , z ogromnym potencjałem, kapitałem i obrotem. A Wedel może skończyć jak Praktiker . Czyli 12% rynku jakie wedel posiada przejmie w przyszłości Wawel i Modelez, jeśli nie pokaże swojej innowacyjności i elastyczności na trendy rynkowe. Jak wiesz w dzisiejszych czasach zostają tylko te firmy, które szybko reaguje na potrzeby rynku.
EU 2017-06-26 21:51
@Raissa BRAWO TY :)
Pracowity 2017-06-26 22:34
Widzę, że mamy na forum specjalistkę branży FMCG . Z dogłębną widzą na temat podziału rynku słodyczy.
Ja mam wrażenie, że za słaba jesteś do tej pracy. Teraz przelewasz swoje żale w eterze, bo Ci powiedziano gdzie Twoje miejsce. HAHAHAHHA
6
Raissa 2017-06-27 09:28
@pracowity
Z firm, które podałam tylko jedna działa w branży FMCG :) To ty widać nie masz znajomości rynku. A po drugie ja mam pracę i to całkiem niezłą. Nie płacze, że nie dostałam się do Wedla bo ja pracę mam :). Co myślałeś, że tylko bezrobotni chodzą na rozmowy kwalifikacyjne? Ludzie chodzą też na nie, żeby się sprawdzić i tyle...nic większego w tym nie było :). A jeśli chodzi o branże FMCG jest jedną z prostszych branży...IT , TLS i branża automative jest cieżką branżą!!
Pracowity 2017-06-27 22:49
Wawel i Mondelez to jedna firma według Ciebie? BRAWO!!!!
Na ale Ty się znasz na FMCG, prostej branży. Dlatego chodzisz na rekrutacje żeby się "sprawdzić".

Daj znać Jak założysz stronę ofiara-losu.pl
Wed 2017-06-27 23:52
Twoja frustracja mówi sama za siebie. Jak widać firmy nie biją się o Ciebie.
Ups.
4
Raissa 2017-06-28 10:24
Lepiej ty daj znać jak zakończysz pracę jako robol na produkcji...narazie to szybciej operuj rączkami, żeby te czekoladki przerzucać z taśmy:))...a swoją drogą musisz być strasznie prymitywnym facetem :). Chodziło mi o inną grupę firm, które podałam....Microsoft, google, IBM, Novartis, SANDOZ, Orange, Jeronimo Martins czy w wielkiej czwórce ( KPMG, E&Y, PWC, Deolitte). HMM a za komputerem siedzi mały, gruby, stary koleś i próbuje się dowartościować.
Raissa 2017-06-28 10:30
Dobrze, że o ciebie się biją:) szybciej może cię zwolnią z tego Wedla niż myślisz...czytając goldenline co drugi użytkownik piszę, że w każdym momencie można być zwolnionym...uuuu....widać jak siedzisz 10 lat na jednym stanowisku w jednej firmie :) to w cv mega doświadczenie musisz mieć....Możesz podzielić się z innymi firmami doświadczeniem i doktorat w przyszłości zrobisz?
Raissa 2017-06-28 10:33
Dobrze, że zatrudniają takich ludzi jak wy....głupimi ludźmi zawsze się łatwiej zarządza, niż mądrymi :).
I tym kończę swój wywód :) życzę dalszego rozwoju w strukturach firmy WEDEL.
1
Joanna 2017-06-30 08:37
Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń z pracy w E Wedel oraz tego, czym firma wyróżnia się jako pracodawca spośród firm z branży. Jednak nie jest to miejsce na obrażanie innych uczestników wątku.
Klient 2017-07-04 20:10
Czy ktoś może Mi podać namiar na Przedstawiciela na okolicę Zielonej Góry? Otwieram sklep i chcę by przyjechał. Tylko ten co robi starą A2 i Świebodzin bo z nim nie ma problemów i normalny jest. Liczę na szybki kontakt chcę się towarować. CHata Polska Zawada
2
Mickey 2017-07-12 21:29
Wie pan że w Wedlu PH który jest "normalny i nie robi problemów" to wyjątek na plus dla klienta ale firma napewno odbierze to inaczej. Tu PH ma być od wciskania na siłę , egzekucji bez skrupułów oraz bycia bezuczuciowym gnojem. I wtedy jest dobrym profesjonalnym PH. To krypto reklama dla tego PH. w firmie ale jak odejdzie to będzie mógł patrzeć na siebie w lustrze.
Kibic 2017-07-17 15:53
Widziałem ostatnio Przedstawiciela z Wedla o 6.30 na punkcie składał dwa stojaki jednocześnie zapierdzielał jak świstak na taśmie , uśmiechu tam nie było a ludzie na parkingu raczej patrzyli z żalem jak musi zaiwaniać od rana. Czy to standard w tej firmie że o tej godzinie już walczycie czy w ogóle nie zasypiacie ku chwale Wedel marki?! Biedne trybiki oby chociaż wystarczało wam czasu na życie.
2
Gwiazda 2017-07-17 20:07
Hej,
Jestem przed rozmowa kwalifikacyjna na ph. Jak wygladaja etapy rekrutacji? I pytanie o zarobki ? Jaka jest podstawa ph w tej firmie i warunki umowy ? Z gory dzieki za konkretne info na moje pytania.
Król BoBo 2017-07-18 09:25
Te pieniądze nie wystarczą Ci na pokrycie strat na zdrowiu psychicznym i nigdy za nie nie kupisz czasu który ta firma zabierze Ci z życia
Tomek 2017-07-18 10:59
Jak atmosfera w impulsach na Górnym Śląsku ? Da się normalnie pracować i wyrobić w 8-9 godzin pracy ?
Trelek 2017-07-18 17:31
Tak jak w całej Polsce haha! Wszyscy szukają pracy , a Managerowie prowadzą rekrutacje jak widać
Lucek z pucek 2017-07-20 15:33
Fabryka przyjemności .... z dnia na dzień jestem bliższy zdania buldożer i zaorać !!! Ja się zwalniam bo już nie mogę wytrzymać w tym kołchozie !!
Powodzenia pozostałym !!
1
Lucedk 2017-07-20 15:38
Do pracy przyjeżdza Ukraina, bo Polska wie że czekolada jest z gorzkiego kakao ....
Mufasa 2017-07-24 20:04
Czy to prawda że RKSI mają zacząć jeździć na "Safari" i dobijać już konającą zwierzynę? Niech tylko pamiętają że ranne zwierze nie mając już nic do stracenia może bardzo poranić myśliwego. Warto zastanowić się czy takie "Safari" jest humanitarne lub czy da zamierzone rezultaty bo w pewnym momencie zabraknie zwierzyny i nie będzie do kogo strzelać. A z tym chyba już zaczyna być problem.
Mufasa bez sierści 2017-07-24 20:30
Mufasa, co masz na myśli mówiąc Safari? Od roku nie jestem w Wedlu, ale tego określenia nie słyszałem. Dodatkowo jestem tu systematycznie i zauważam również, że często zmieniasz nick, bo analogia Twoich wpisów i rodzaj straszenia rzuca się w oczy. Dziwny musisz być kolo taki "internetowy bruce lee" :)
1
yyyyyy 2017-07-24 22:47
Jutro mam rozmowę w sprawie rekrutacji na IPH Śląskie. Rozumiem, że szkoda marnować czasu?
obiektywnie 2017-07-25 08:53
Masz rozmowę w sprawie rekrutacji czy masz rekrutację?
To zależy od Ciebie, ale nie powinieneś sugerować się opiniami - zwłaszcza osób, które wylewają na forach swoje żale. Wedel to solidna, stabilna marka i bardzo dobry pracodawca. Nie ma co ukrywać, że jako rynkowy Lider wymaga też wyższych standardów, ale to przełoży się na Twój rozwój. Powodzenia.
1
Giguś 2017-07-25 09:23
Idź na tą rozmowę te dwie osoby które będą siedzieć na przeciw to cały krajobraz tej firmy i to co zobaczysz Vis a Vis siebie i to co od nich emanuje to to co będziesz miał na codzień
Legolas 2017-07-26 01:03
Pracuje w Wedlu na stanowisku Iph od ponad roku.Wszystko z rozmowy rekrutacyjnej się sprawdziło dużo pracy, duży teren, zadania, targety kontrole itd. Wiedziałem na co się decyduję , nie żałuje, wiele się nauczyłem.System wynagrodzenia pozwalający zarobić. Praca dla ambitnych ,pracowitych, z pomysłem na siebie .Warto spróbować... Nie każdy się nadaje Ci najsłabsi nieuczciwi odpadają i wylewają swoje żale na forum.
Powodzenia.
2
Zostaw swoją opinię o E Wedel - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E Wedel