brak logo

E Wedel

Warszawa

Opinie o E Wedel

Rasta 2016-10-28 07:21
Tak jest:)
Realista 2016-10-28 15:28
To chyba do Dyr. Macieja jest ?
ChałwaMać 2016-10-28 17:02
Do wszystkich Managerów w tej firmie których nauczono że istnieje tylko jedna dobra metoda dowartościowywania , kształtowania i nagradzania pracownika czyli , kiedy nie idzie zrobić z człowieka wrak, kłębek nerwów , takiego NIKOGO a gdy jest dobrze i robi się plany na 120-130 % najlepiej nie robić nic "przecież może gnoić Cię każdy czy to twój ASM czy RKS i może też twój klient" ty poprostu chcesz pracować zarabiać i utrzymać rodzinę więc co Ci pozostaje? Nadstawiać drugi policzek. Zrozumiejcie to Warszawiacy to Ci na dole robią najgorszą robotę żebyście wy byli na górze i spijali śmietankę
2
Pan z Pana. 2016-10-29 09:09
To ma oznaczać że olewać Polskie produkty. To dalej dostarczajcie do domów Prezesów , Dyrektorów.itp. Tak jest jak Polski Rolnik dostał prace w Mieście , Tylko dla mnie i nikomu więcej. Dudi wracaj do domu i do obory.
1
Handlowiec . 2016-10-29 09:42
O jakiej cenie -Dudi- gadasz , tu nie ma mniejszej ceny , Chyba że nie kupuje w sklepie który zaopatruje się w Olsztyńskiej Hurtowni A.B.E.R. Tu chodzi ze zawozisz promocję do domu Właścicieli czy dyrektorów. Ale bez przetargów , w Lidlu mam taniej i coś gratis.
1
Bosman Strong 2016-11-10 17:53
Ooooo następny IPH odchodzi?! Ustawmy szpaler unieśmy szable jeśli dał radę tyle czasu to jest to Fighter! Niech Ci się wiedzie, na każdego przychodzi pora. Wycisnęli jak cytrusa a teraz następnego który na chwilę da radę. W firmie krąży takie przysłowie "Po Wedlu jest już tylko z górki"
2
Max 2016-11-10 19:28
Bosman jak Ci tak źle to sie nie męcz. Odejdź a nie uprawiaj kreciej propagandy i nie szkaluj dobrego imienia firmy. Nie rozumiem tych ktorzy taplają w błocie swojego pracodawcę. Jak źle sie czujesz to sobie zmień na lepsze., ale nie przelewaj czarnej rozpaczy na inych bo to poprostu jest nie fair.
2
ex_iph 2016-11-17 00:51
No i pięknie... Sam odszedł czy rksi mu pomógł? :)
xxx 2016-11-23 22:00
Widzę że Max nie masz pojecia o czym piszesz albo jesteś pracownikiem ktory ta firme ceni bardziej niż rodzinę a tacy sa najgorsi niestety. IPH to największe szambo i kazdy to wie, poziom RKS w tym dziale jest poniżej jakichkolwiek standardów wiec ludzie odchodzą bo nie chca pracowac z takimi baranami. Szacun dla tego o ktorym piszecie, dobrze zrobil!
4
Duddi 2016-11-24 18:03
Racja!
Praca po 10 godzin plus zadania domowe od RKSa który chyba w szkole był nieźle gnojony że teraz sam nam to robi!
Nadgodziny w zadaniowym czasie pracy istnieją jeżeli ktoś w firmie nie czyta kodeksu pracy!
Poza tym za pracę w domu też należy się wynagrodzenie dla nas to nie radocha siedzieć do późna robiąc za panów RKSów robotę którą szefowa zadała.
12 godzin to pod sąd pracy podchodzi a wspólne prace z wami psełdo przełożonymi pod mobbing lub gnębienie psychiczne.
Nie ździwcie się jak w końcu to nie wy będziecie na odchodne ludzią się odgrażać magazynkami lub zobowiązaniami wobec firmy tylko pracownik wniesie sprawę wam za to co robicie!
Nie lepiej pomagać? Nie lepiej doceniać? Szanować? Sorry was tego na kursach w Wa-wie nie nauczono!
Więc szukajcie następnych, róbcie rekrutacje.
Powodzenia ,ale dzięki wam renoma firmy jako dobrego pracodawcy bardzo podupadła
3
Lewy 2016-11-24 20:57
Nie wiem komu współczuć! Wam czy Waszym RKSI - jak ich nazywacie. Widzę tutaj bandę tchórzliwych desperatów bez krzty honoru. Przecież w takich firmach są HR. Czemu nie pójdziecie tam wylewać swoich żali? Odpowiem Wam - bo jesteście lewusami , którzy chcieliby brać kasę i nic nie robić! W dodatku Wasze błędy ortograficzne pokazują jak wysoki poziom sobą reprezentujecie. Szczytem hipokryzji jest pisać ,że pracuje się po 12 godzin a mieć czas na wylewanie bredni na forach internetowych i to w godzinach pracy! " Straszny musi być zapierdziel" ;-). Sam pracowałem w Wedlu i dzięki temu dzisiaj mam co mam. To ciężka praca ,ale bardzo dużo daje. Wedel w CV otwiera wiele drzwi u innych pracodawców. CI RKSI to prawdziwe mięczaki - trzymają takie padliny , które pójdą w rynek i zepsują markę pracowników Wedla.
7
Dick Tracy 2016-12-07 08:27
Czy firma Wedel daje swoim pracowniką karpiówka czy raczej słodycze?
Jakie są podwyżki roczne? Czuć je czy tylko "inflacja"? Ile może max zarobić PH Impulsowy a ile PH?
Proszę o info bo chcę startować a takie szczegóły robią różnicę:)
Anty Wedel 2017-01-10 20:55
Odchodzisz z firmy z własnej woli to za nierozliczony magazyn z gratisami dostajesz dyscyplinarkę i straszą Cię sądem. A gdzie kasa za nadgodziny i mobbing. Tak odpłaca się za tyranie w "renomowanej" firmie. Great Pleace to Work
5
BN PM 380g 2017-01-17 21:15
potwierdzam te działania. nie pozwolą Tobie decydować o swoim losie, nawet na koniec pokażą ci swoją moc i wyższość dając zwolnienie dyscyplinarne.

współczucia dla tych, którzy tam jeszcze się trzymają i "myślą, że chwycili boga za nogi..."
7
Nick 2017-02-01 18:02
Witam.
Jestem pracownikiem sprzedaży terenowej w firmie Lotte Wedel. Pracuje w LW już taki okres że mogę pisać i wypowiadać się na tematy związane z tą firmą oraz o ludziach w niej pracujących. Firma choć z wadami jest naprawdę firmą na poziomie potrafi mile zaskoczyć i dać powody do uśmiechu. Największą wadą tej organizacji są nieodpowiedni ludzie oraz bezduszność procedur korporacyjnych które jak to w takich organizacjach bywa najbardziej odczuwalna jest dla tych na samym dole hierarchii.
Nikt nie dba tu o równowagę między życiem rodzinnym a pracą. Jeżeli chcesz tu pracować musisz się oddać bez reszty, musisz być odporny na brak logiki, na kontrole przełożonego który uważa że nie chcesz sprzedawać olewasz swoje obowiązki a target bez ciebie zrobi się sam.
Pracujesz jakbyś był na własnej działalności gospodarczej idziesz na urlop, chorujesz nie zarabiasz a i nie świecisz na zielono w KPIach. Nie masz urlopu jeżeli masz zawalić target. Nikt tu nie rozumie że każdy pracuje tu dla tej premii . Za podstawę by tu tyle nikt nie orał każdego dnia a przecież nadgodzin nie płacicie a pracy w domu nikt nie liczy. Obarczacie nas odpowiedzialnością za wszystko nie patrząc ile zwalacie nam każdego dnia na głowy.
Wiemy że uważacie że Wedel nie jest zwyczajną firmą ale właśnie takim podejściem zabijacie tą niezwykłość, legendę która rak kultywujecie.
Nikt kto tu pracuje nie jest taki sam ale wszyscy chcemy jednego spokojnego i dostatniego życia a nie psychicznego wypalenia i braku chęci do dalszej pracy. Zacznijcie rozmawiać ze zwykłymi pracownikami i słuchajcie zanim do końca ta firma straci "dziecięcą radość".
A managerów uświadomcie że dobry pracownik to ten który chce tu pracować czuje się tu dobrze , bezpiecznie jak w domu a nie śledzi z uwagą pracuj.pl
4
Tutek 2017-02-08 13:04
Co to za akcja w Impulsach RKSI kontrolują magazynki by szukać złodziejki!? Pięknie taki wyraz uznania i zaufania?!
ryngfb 2017-02-13 22:19
to po to, żeby nie było jak u poprzedników, których jak zwalniali okazywało się, że mieli ogromne rozbieżności pomiędzy magazynkami a stanem faktycznym. teraz widocznie chcą mieć mniej papierkowej roboty kiedy będą wręczać Tobie dyscyplinarkę za ...(tu użyj kreatywności swojego RKSI z zakresu opisywania Twojej pracy)....
Pozdrawiam

i serio do kolegów IPH- poza Wedlem też jest praca i to nawet LEPSZA!
polecam spróbować życia zanim Was psychicznie zajeżdżą.
Sed 2017-02-13 23:54
A jak wymiana doblo na nowe auta? Coś wiadomo?
phwawa 2017-02-15 22:55
Witam ,
jakie warunki finansowe na stanowisku PH nie impulsowego tylko normalnego . Wybrali już kogoś na to stanowisko co szukają obecnie ?
Hulk 2017-02-16 08:59
Tu nikt Ci nie napisze ile zarabia PH. Wszystko zależy od tego jaką stawkę wynegocjujemy na początku i czy wmieścisz się w widełki. Start to ok 3500 brutto niektórzy mają więcej nawet 4000> tu stawki są niższe niż w innych firmach na rynku. Za to pracujesz w "Wedlu"
PH lubelskie 2017-02-16 10:24
Może ktoś udzielić informacji jak wygląda praca w sprzedaży w woj. lubelskim? Co chwile pojawiają się oferty pracy i zastanawiam się czy nie spróbować. Zastanawia mnie tylko duża rotacja w ostatnim czasie. Może ktoś wie z czego to wynika?
Truteń 2017-02-16 18:36
Poczytaj wyciągnij wnioski nie wszystko jest prawdą ale GreatPlaceToWork Wedel już nie wygrywa. Wszystko zależy od ludzi. A nieodpowiednich na Stanowiskach tu nie brakuje.
zainteresowany 2017-02-17 13:55
A jak oceniacie pracę w Warszawie na stanowisku normalnego przedstawiciela ?Skoro taka niska podstawa to jakieś premie realne do wypracowania? Czas pracy normowany czy nie ? Auta maja gpsy ?Auta można użytkować prywatnie ?Proszę o jak najwięcej informacji.
Woody Hardcore 2017-02-17 16:17
Tak jak pisali koledzy. Poczytaj.
- Premie , zależy od rynku i klientów na koniec od tego jaki super z Ciebie handlowiec
- Czas pracy , 8 godzin to się tu nie pracuje , czasami 10 to mało a do tego "zadania domowe" potrafi to rozbroić człowieka
- Auta , nie mają gps'u ale może się to zmienić bo zmieniają flotę poza tym po 10-12 godzinach w pracy i zadaniach do domu gdzie chcesz jechać? Chyba że do domu lub poszukać parceli na cmentarzu
- Poza tym jak wszędzie zależy od ludzi
2
ph fmcg 2017-02-22 21:47
Witam ,
czy ktoś się orientuje o co chodzi z tym ogłoszeniem na Przedstawiciela Handlowego na zastępstwo na terenie Warszawy ? Wybrali już może kogoś ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
Octi 2017-02-26 13:05
Jak zamontuja GPS to trzeba będzie pilnować czasu pracy, nie będzie można powiedzieć że nie wiedzą ile czasu pracuje ph, niejedna firma unika GPS bo łatwiej pozwać o nadgodziny itp, a sam system darmowy nie jest.
2
Łaskawca z Włocławka 2017-03-03 18:41
Czy ktoś inteligentny może Mi powiedzieć dlaczego w dziale Impulsowym wstrzymano budżety centrale w miesiącu w którym targety są przeszacowane? Czy to pełna premedytacja żebyśmy nie zarobili w tym miesiącu targetów czy chcecie do pracy Ukraińców? W Grudniu "łaskawie" obniżyliście target (zrobilibyśmy je bez waszej łaski) a teraz zaczynacie nadrabianie dobroduszność?! W Impulsach jak ktoś przez 2-3 miesiące nie zrobi premii ( starając się) szuka nowej roboty , a fachowców na nasze miejsce coraz mniej. Gratulacje pomysłów
koń 2017-03-04 14:37
Nie martw się , Wargorek sprzeda za Ciebie ...chyba tylko marketing w to wierzy.
W tym roku będzie padaka, góra obrosła piórkami i nie zauważa co się dzieje.
A atmosfera gęstnieje...
Łajka 2017-03-04 21:46
Gęstnieje?! Mój "nadrzędny" szaleje bez powodu jak pierwszy w rankingu nie jest! A co będzie jak targetu nie zrobi , kiedy nie zarobi i nie dostanie długopisu?! Z resztą gul mu chodził jak go w końcu nie odbierał w tym roku a co będzie teraz jak targety z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wstrząsneli! Panowie czy to czas na ewakuację? Za podstawę w Wedlu nie opłaca się pracować , za dużo wymagają za mało oddają. A rekrutacje ubogie w narybek , byle młody może go wypierzemy i da się nim sterować.
koń 2017-03-05 13:30
Targety będą duże za chwilę , a budżety będą przycięte. Ale jest super ogólnie , certyfikacje znowu będą , czekoladki znowu będą , pewnie jakiś audyt wpadnie itd.
PIK I POK 2017-03-08 13:13
Impulsowy dział zrobi targety bez pakietów i może się z nimi pożegnać taka kara za bałagan w magazynach. Daliście "impuls" do akcji i reakcji a co zostanie z budżetów to "ICH". Rozsądni wiedzą co z tą informacją zrobić. Patrzcie długo falowo nie zrobią impulsy to nie zrobi RKS i KKSI a za wszystko podziękują IPH wiadomo jak. Tak firma buduje atmosferę. Twierdza Zamość padła pierwsza
Joanna 2017-03-09 13:50
@PIK I POK długo pracujesz już w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków pracy i zatrudnienia.
P i P 2017-03-09 14:52
Szefowo w i tak nie słuchacie:]
PIK 2017-03-10 07:29
MK WIDAĆ ŻE MASZ POKÓJ RAZEM Z RKSem NA WYJAZDACH pisałem do inteligentnych
2
Jack 2017-03-10 07:31
Morał Kombatantów napisz coś więcej. O co chodzi z tymi rozliczeniami , jaka jest atmosfera , ogólnie jak się pracuje. Rzeczywiście widać duża frustrację u kogoś , ale ja szukam pracy i zastanawiam się czy nie aplikować na Zamość. Jakie będziecie mieli samochody?
MT 2017-03-10 07:39
Z inteligentnym ludźmi komunikuje się w inny sposób Gamoniu! Podejmie męska decyzję a nie siedzisz jak i marudzisz. Jak widać niedorajdo poradzić sobie nie potrafisz nawet ze znalezieniem pracy . Czuję, że Ciebie będzie dotyczyć kolejna dyscyplinarka! Dlatego tu siedzisz i jączysz! Przestań kłamać podaj namiary do siebie to Ci linę wyśle
Legolas 2017-03-10 08:57
pracuje w firmie od niedawna jest dużo pracy ale polecam . Można zarobić pakiet socjalny ok, samochody Doblo dramat raz w tygodniu servis. Ale zmieniają na dniach na OPLA Astrę 5.Ja niestety trafiłem na teren po człowieku który był oszustem i złodziejem ale już wychodzę na prostą .Współpraca z klientami idzie w dobra stronę są kontrole i czekoladki jest sporo stresu. Dużo prac z kierownikiem podobno u Ph jest mniej.
IPH 2017-03-10 16:04
Kto ma na zbyciu niepotrzebny karton PM bo mam akcje do rozliczenia a nie mam towaru bo nigdy go nie dostałem?! Ten kto ma mój towar niech zgodnie z jedną z wielu procedur odeśle go do UEDu bo inaczej ja będę musiał oddać towar którego w życiu na oczy nie widziałem:/ poza tym do 15 jeżeli nie rozliczę tych akcji klienci Mnie zlinczują bo nie dostaną towaru za akcje w lutym i nie zrobię targetu bo nie będę miał akcji centralnych na marzec. Na Uczciwego znalazcę czeka nagroda. Uśmiech dziecka którego tata nie będzie wkur. że choć tyrał pieniędzy nie zarobił bo poprostu nie miał jak.
Prawdziwy IPH 2017-03-10 16:36
" słodkie " to Twoje życie. Nie dość , że żona Cię bije to jeszcze dziecko ma za niedorajdę! Więcej odwagi i honoru. Zmykaj
pozdro 4 -przemek rksi. 2017-03-12 09:15
masakra co się dzieje.
nadal wy###lają z pracy z dyscyplinarkami?
Jack 2017-03-12 12:50
To o Tobie pisze Legolas. Co złodzieju i oszuście pracy nie możesz znaleźć? Czy może aktualny pracodawca dowiedział się o Twojej historii?
Wild Wild West 2017-03-13 12:59
Przemo pamiętaj najlepszy manager to taki o którym mówi się źle
;) ale jeżeli możesz polegać na swoich ludziach i ty masz tego świadomość nikt nie zakwestionuje twojej przydatności dla organizacji a wyniki mówią jednoznacznie że TEAM zbudowałeś mocny
More nad more 2017-03-13 19:08
Nie wiem kto Cię nauczył takiej def8nicji managera? Według mnie są 3 możliwości:1 ) Nigdy nie byłeś managerem, więc nie masz pojęcia o czym piszesz 2) Jesteś słabym managerem i wydaje Ci się że skoro naczystaleś się książek o żabkach to możesz promować bezsensowne teorie. 3) Jesteś managerem, ale swoje frustracje życiowe przeglądasz na życie zawodowe szukając odwetu za swoje niepowodzenia na swoich podwładnych.... Generalnie za nim napiszesz podobne bzdury i teorie wyssane z palca, wcześniej zmień dilera lub weź połowę
X-Max 2017-03-14 12:16
Sami mądrzy...( usunięte przez administratora ) firma jest OK a wszędzie znajdą się zgniłe jaja może warto w końcu oczyścić atmosferę i wrócić do dobrych praktyk kiedy chciało się pracować
Normalny PH 2017-03-22 18:35
Witam.
Na wstępie nadmienię że jestem z "rynku" i niedawno rozmawiałem z jednym z wedlowskich PH na punkcie czy ktoś mógłby mi zweryfikować pewne informacje bo ten PH opowiadał różne dziwne rzeczy? Jakie "czekoladki" audyt powodują u was taki stres że on woli szukać roboty niż dalej w tym uczestniczyć?! Koleś na punkcie robił z siebie małpę i dogadywał z paniami (błagał) żeby trzymały mu to co zrobił przez jakiś czas? Komedia była za free. Z tego co mówił to audyty i prace z kierownikiem to czysta 100% paranoja koleś wyglądał jak wrak ścierka brudas a nie PH. Pracuje w mniej znanej firmie ale jakoś takich cyrków nie robią. Kiedyś miałem Wedla za dobrego pracodawcę może i wartego zainteresowania ale po tym co czytałem tu wyżej i słyszałem od tego chłopaka to jakaś groteska.
1
Joanna 2017-03-24 15:36
A co jako obecni pracownicy E Wedel możecie powiedzieć o oferowanych w firmie benefitach? Chętnie dowiemy się na ten temat więcej.
Wójcio sama prawda 2017-03-27 17:16
Doblo to najlepszy benefit zawsze można wozić paczki dla DPD jak target nie pójdzie , Astra to ciągła mżonka jak podwyżki po ocenie rocznej. Z multisporta nie korzystam bo kiedy jak się pracuje od świtu do nocy a i skąd wtedy siły na sport. Dla nas sport to "pięciobój" czyli 5 czeko , parkur czyli skakanie po półkach oraz maraton czyli wyścigi z innymi PH kto szybciej wstawi stojak lub licytacje kto da więcej za stojak aukcja jak w Janowcu Podlaskim. Dla nas liczy się pieniądz i spokój. Z benefitów dobre jest ubezpieczenie na życie tyle ze Mnie będzie miała rodzina jak zasnę za kółkiem lub dostanę zawału ze stresu i przepracowania.
słodki 2017-03-27 19:06
Pracowałem do niedawna dla największej konkurencji Wedla i też miałem miałem mimo kontakt. Może nie tak źle bo ph na nim terenie był ogarnięty i przeszedł do mniejszej i ponoć spokojniejszej firmy właśnie przez to ciśnienie, audyty, kontrolę i psychoze, ciągle na świeczniku i miała dość a podobno jedna z lepszych osób w regionie (to i większe ciśnienie bo może robiła za lokomotywe). Akcje typu proszenie o zistawienie wystawki albo prosba do mnie lub kolegow bysmy odpuscili na tydzien przed kontrola bywaly. Inna sprawa ze Wargorki do tej pory mieli kupe towaru i kasy, gorzej z odsprzedaza bo jakosc produktu spada. Teraz kasa i szacunek bywa w średnich firmaach a nie w korpo z marketingiem, taki wedel czy milka mogą sobie pozwolić na nieszanowanie pracownika bo zawsze znajdzie się inny napaleniec.
Zainteresowany 2017-03-29 18:12
Przepraszam dlaczego ciągle są tylko ogłoszenia na Impulsowego Przedstawiciela Handlowego i nic więcej? Co to za odłam że tam ciągle "giną" ludzie aplikiwać czy nie? Proszę o konstruktywne opinie kiedyś Wedel to była firma z której nikt się nie zwalniał proszę o opis stanowiska?
Zainteresowany 2017-03-30 13:25
Może ktoś mi udzielić informacji? Po tych wpisach o "Impulsowych" nie wiem co z tą ofertą zrobić? Jakoś razi Mnie ta rotacja. Może ktoś z HRu!?
Zostaw swoją opinię o E Wedel - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie E Wedel