Thoni Alutec Sp. z o.o.

Stalowa Wola

Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

billy 86 2016-02-16 13:33:19
Zapewne wymagany jest jezyk angielski na poziomie komunikatywnym
Wiktor 2016-02-16 13:35:02
Czy wie ktoś może, czy są jeszcze przyjęcia do pracy do Zakladu nr 1 ?
Jooo 2016-02-16 16:55:34
A czy są jakieś przyjęcia dla kobiet?
xddddd 2016-02-19 21:50:55
Jaka stawka jest dla spawaczy na początek?
Michałrrr 2016-02-19 21:53:45
Jaką stawke dają spawaczom TIG na początek?
panJAPA 2016-02-26 05:51:34
czy w alutecu lub podobnych zakładach może otrzymać pracę osoba z doswiadczeniem pracy na maszynach sterowanych numerycznie ? i czy to bedzie DOBRApraca o GODNYCH zarobkach
Wiesiek 2016-02-27 10:19:42
na CNC to pewnie z 2400 brutto może więcej
Malik 2016-03-11 10:25:22
a jak tam się koledzy ze wschodu sprawują ?
5
Malik 2016-03-13 14:56:28
Do miasta warto ale do Alu**** nie warto
Janusz 2016-03-16 19:18:15
Polecam tę firmę.Zarobki ok,kierownictwo i brygadziści też ale pracować trzeba więc leserzy niech idą do ochrony.
pawel 2016-04-01 23:15:57
Pracowałem tam ok.1 rok ale zrezygnowałem tylko ze względu na koszty dojazdu gdyż dojeżdżałem sam no i znalazłem pracę bliżej miejsca zamieszkania w Gorzycach ale ogólnie Alutec wspominam dobrze.
Pytanie 2016-04-04 22:37:23
Mam pytanie do administratora. Dlatego są pousuwane negatywnie opinie. Przecież każdy wie że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam nikomu tego zakładu
1
Malik 2016-04-06 17:15:27
Niech ktoś popracuje na wybijaniu odlewów to zobaczy, że to nie sanatorium. Wcale nie jest tak cudownie w tej firmie. Przepisy BHP są często łamane.
Pytanie 2016-04-08 22:58:39
Szanowny Panie close, nie mam zamiaru pisać po raz kolejny o tej firmie. Raz już napisałem co jest z tą firmą nie tak (było tego bardzo dużo). Komentarz został usunięty (nie tylko mój, ale i sporo innych negatywnych), nie wiem z jakiego powodu? Nie zawierał żadnych wulgarnych wyzwisk tylko konkrety, mówiące co z tą firmą jest nie tak. Musimy obracać się w zupełnie rożnych środowiskach, bo ja nie znam żadnej osoby co by zachwalała en zakład. Niejeden by chciał się zwolnić z tego zakładu śmierci ale sytuacja życiowa im nie pozwala. Ogłoszenia o pracę wiszą od miesięcy a chętnych nie ma. To też o czymś świadczy. Ludzie nie chcą tam pracować bo warunki są okropne! Gdyby chcieli to by nie szukali ciągle nowych pracowników.

do szanownej Administracji: Mam nadzieje że się ten komentarz.
12
billy 86 2016-04-11 17:54:55
Pytanie @ ma rację odnośnie "prawdziwej prawdy" o zakładzie. Nie wiem co ktoś ma w głowie i czym się kieruje podczas wypisywania pochwalnych opinii na temat firmy, gdyż w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Może dla kogoś to spełnienie marzeń tam pracować.
gruby 2016-04-19 19:35:29
Lepszy Alutec niż Uniwheels.Atmosfera i pieniądze też lepsze.
1
Max 2016-04-20 08:43:57
to ile mozna wyciagnac na umowie stałej np na stanowisku operator maszyn odlewniczych bo w uniwheelsie to chyba 1900 z premiami.
mr. Jo 2016-04-20 18:57:53
Jeśli był by to dobry zakład pracy to by nie było ciągłych przyjęć i ściągania ludzi z Ukrainy. Pracuje tam ale szukam innej pracy,zresztą jak wielu moich kolegów tam pracujących.
adg 2016-04-22 07:23:46
A kto jest teraz kierownikiem Utrzymania Ruchu?
6
@ 2016-04-30 12:36:06
Tam nie ma poszanowania pracownika który zarabia pieniądze dla firmy, na szefostwo i kierownictwo, tam jesteś ZEREM.
10
Allan 2016-05-05 08:54:06
a w uniwheelsie jest podobnie czy ciut lepiej? jakie jest kierownictwo?
3
kate 2016-05-27 19:05:36
Czy ktoś pracuje w Thoni Alutec na stanowisku HR MENAGER
2
Ja 2016-06-03 15:50:18
Ja zarabiam ponad 4000 tyś :)
4
Katarzynka 2016-06-19 16:08:00
Jest praca dla kobiety na odlewni czy nie ma .Pozdrawiam
spokojny seba 2016-07-08 01:19:37
praca planistow ok ,jak i wyzej. Ale kierownikami na placowkach sa ludzie ,ktorzy nie pokonczyli nawet zawodowek. Stoja jak kapo nad pracownikami i weita. Pracuje wiec wiem, i nie zaden wymysl. Kolo musi sie wykazac ,bo gdzie indziej zarobi jako nadzorca dworu z9000tys.
pracownik 2016-07-08 09:57:31
Na początek nie mniej niż 2200 netto + nadgodziny + nocne
2
spokojny seba 2016-07-09 00:50:53
kiel chyba niezrozumiales co pisze.Bo mowie o ludziach ,ktorzy nie maja wykrztalcenia ,a sa kierownikami.ja dla twojej wiadomosci akurat frezuje i rysunek techniczny jaze. przyszedlem tu bo sytuacja rodzinna tego wymaga. Z jednego obozu pracy juz sie zwolnilem , pracowalem z normalnymi ludzmi a tu to samo co kiedys. Ofert mam tylko kasa na razie trzyma.Pozdro
Stefanek $ 2016-07-24 15:41:25
Z innej beczki pytanie. Czy ktoś Panowie pracował w firmie Colette z Tarnobrzega. Zajmują się montażem wewnętrznych placów zabaw w Belgii. Jaka panuje tam atmosfera i czy zarobki są dobre? Pozdro.
Jasio 2016-07-25 20:42:01
3 zmiany, soboty i niedzielę też się pracuje
łysy 2016-07-31 22:05:08
Alutec jest ok.Uniwheelsa nie polecam nawet wrogom.
2
Aga 2016-08-06 23:14:28
Inżynier Lean Manufacturing - ktoś wie co to za robota i co trzeba umieć żeby dostać tą robotę i ile płacą. A szef jest wymagający? Ja napisałam i czekam kiedy mnie wezmą na rozmowę. Trochę miałam na studiach o VSM, TPM, 5S i Kaizen. I ktos wie czy mają Skrzynki pomysłów pracowniczych?
nie ja 2016-08-19 11:31:44
Pojawiły się ostatnio oferty na technologa programistę i kierownika zmiany obróbki skrawaniem. Ktoś może coś więcej powiedzieć? Jakie zarobki, atmosfera itp.? Warto aplikować? Mam 2 lata doświadczenia jako technolog, jakich warunków można się spodziewać?
Radek 2016-08-21 17:08:42
Ukraiñcy jeszcze pracują?
Jurek 2016-08-26 15:52:37
Ukraiñcy się uspokoili czy dalej niszcza autobusy i przychodza na bani?
pracownik 2016-08-29 07:21:30
Wszystko zależy od stanowiska. Na formierza czy oczyszczacza przyuczają, ale na cnc to już coś więcej trzeba umieć.
2
Koordynator Lean 2016-08-30 14:52:14
To skrzynkja w której składa się pomysły na usprawnienie pracy (poprawa warunków BHP, ergonomi) oszczędności i likwidacje Mudy.
Kolejno idą pod głosowanie i są wdrażane.
dżuma 2016-09-02 02:14:09
Jeśli stawia Pani Takie pytanie to z góry wiadomo iż nie ma sensu rozmowa z takim kandydatem na stanowisko związane z Lean Production.
rufi 2016-09-11 09:31:15
Obecnie zakład idzie na pół gwizdka, de facto nie ma kto robić bo ludzi mało, ale np. na odlewni produkcja zminimalizowana na maxa.
zniknij 2016-09-13 21:03:12
Hej, a jaka jest teraz atmosfera? Dziękuję za odpowiedź
dzida 2016-09-19 23:02:37
Jak trochę wiesz po studiach o metodologii Lean to nie licz że tu dowiesz się więcej. Osoby odpowiedzialne za Lean w TA też wiedza trochę a wiedzę swoją czerpią z googla i wikipedii więc na pewno się odnajdziesz....powodzenia :)
dzida 2016-09-19 23:07:50
Zapomnij o rozwoju.... jeżeli rozwój to nie ta firma
Franek 2016-09-24 09:11:56
@ Am
Na jakim stanowisku jest w porządku ? Bo chyba nie na wybijaniu odlewów? Tam jest gorzej jak w kopalni złota w Mozambiku.
1
bagno 2016-09-28 21:42:30
Szrek wybral by alutec
1
bagno 2016-09-28 21:43:58
Szrek wybral by alutec
Maciej 2016-10-10 15:45:03
ile teraz jest normy na wybijalni odlewów? idzie wytrzymać, czy to istne piekło? pozdr
kieł 2016-10-15 16:59:33
Automatyk i spawacz nadal są poszukiwani i też nie widzę powodów do rotacji bo podobno dają umowy pracę mam nadzieje, że to znajduje potwierdzenie w rzeczywistości?
Mariusz 2016-10-24 12:21:56
Witam,
Słyszałem że firma rozpoczęła duże zwolnienia? Jakiś kryzys czy firma zmienia siedzibę na Indie na jeszcze tańsza siłę robocza?
7
wdwfw 2016-10-28 10:42:57
To tylko góra wie...
8
Franek 2016-11-06 16:19:13
z tymi zwolnieniami to prawda? o co chodzi?;p
Waldek 2016-11-27 10:47:06
Dużą liczbe pracowników wykopią na zielona trawke...
1
Zostaw swoją opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o. - Stalowa Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.