Thoni Alutec Sp. z o.o.

Stalowa Wola

Opinie o Thoni Alutec Sp. z o.o.

Michałrrr 2016-02-19 21:53:45
Jaką stawke dają spawaczom TIG na początek?
2
panJAPA 2016-02-26 05:51:34
czy w alutecu lub podobnych zakładach może otrzymać pracę osoba z doswiadczeniem pracy na maszynach sterowanych numerycznie ? i czy to bedzie DOBRApraca o GODNYCH zarobkach
Wiesiek 2016-02-27 10:19:42
na CNC to pewnie z 2400 brutto może więcej
Malik 2016-03-11 10:25:22
a jak tam się koledzy ze wschodu sprawują ?
5
Malik 2016-03-13 14:56:28
Do miasta warto ale do Alu**** nie warto
Janusz 2016-03-16 19:18:15
Polecam tę firmę.Zarobki ok,kierownictwo i brygadziści też ale pracować trzeba więc leserzy niech idą do ochrony.
pawel 2016-04-01 23:15:57
Pracowałem tam ok.1 rok ale zrezygnowałem tylko ze względu na koszty dojazdu gdyż dojeżdżałem sam no i znalazłem pracę bliżej miejsca zamieszkania w Gorzycach ale ogólnie Alutec wspominam dobrze.
Pytanie 2016-04-04 22:37:23
Mam pytanie do administratora. Dlatego są pousuwane negatywnie opinie. Przecież każdy wie że to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie polecam nikomu tego zakładu
1
Malik 2016-04-06 17:15:27
Niech ktoś popracuje na wybijaniu odlewów to zobaczy, że to nie sanatorium. Wcale nie jest tak cudownie w tej firmie. Przepisy BHP są często łamane.
Pytanie 2016-04-08 22:58:39
Szanowny Panie close, nie mam zamiaru pisać po raz kolejny o tej firmie. Raz już napisałem co jest z tą firmą nie tak (było tego bardzo dużo). Komentarz został usunięty (nie tylko mój, ale i sporo innych negatywnych), nie wiem z jakiego powodu? Nie zawierał żadnych wulgarnych wyzwisk tylko konkrety, mówiące co z tą firmą jest nie tak. Musimy obracać się w zupełnie rożnych środowiskach, bo ja nie znam żadnej osoby co by zachwalała en zakład. Niejeden by chciał się zwolnić z tego zakładu śmierci ale sytuacja życiowa im nie pozwala. Ogłoszenia o pracę wiszą od miesięcy a chętnych nie ma. To też o czymś świadczy. Ludzie nie chcą tam pracować bo warunki są okropne! Gdyby chcieli to by nie szukali ciągle nowych pracowników.

do szanownej Administracji: Mam nadzieje że się ten komentarz.
12
billy 86 2016-04-11 17:54:55
Pytanie @ ma rację odnośnie "prawdziwej prawdy" o zakładzie. Nie wiem co ktoś ma w głowie i czym się kieruje podczas wypisywania pochwalnych opinii na temat firmy, gdyż w rzeczywistości jest zupełnie inaczej. Może dla kogoś to spełnienie marzeń tam pracować.
gruby 2016-04-19 19:35:29
Lepszy Alutec niż Uniwheels.Atmosfera i pieniądze też lepsze.
1
Max 2016-04-20 08:43:57
to ile mozna wyciagnac na umowie stałej np na stanowisku operator maszyn odlewniczych bo w uniwheelsie to chyba 1900 z premiami.
mr. Jo 2016-04-20 18:57:53
Jeśli był by to dobry zakład pracy to by nie było ciągłych przyjęć i ściągania ludzi z Ukrainy. Pracuje tam ale szukam innej pracy,zresztą jak wielu moich kolegów tam pracujących.
adg 2016-04-22 07:23:46
A kto jest teraz kierownikiem Utrzymania Ruchu?
6
@ 2016-04-30 12:36:06
Tam nie ma poszanowania pracownika który zarabia pieniądze dla firmy, na szefostwo i kierownictwo, tam jesteś ZEREM.
11
Allan 2016-05-05 08:54:06
a w uniwheelsie jest podobnie czy ciut lepiej? jakie jest kierownictwo?
3
kate 2016-05-27 19:05:36
Czy ktoś pracuje w Thoni Alutec na stanowisku HR MENAGER
2
Ja 2016-06-03 15:50:18
Ja zarabiam ponad 4000 tyś :)
4
Katarzynka 2016-06-19 16:08:00
Jest praca dla kobiety na odlewni czy nie ma .Pozdrawiam
spokojny seba 2016-07-08 01:19:37
praca planistow ok ,jak i wyzej. Ale kierownikami na placowkach sa ludzie ,ktorzy nie pokonczyli nawet zawodowek. Stoja jak kapo nad pracownikami i weita. Pracuje wiec wiem, i nie zaden wymysl. Kolo musi sie wykazac ,bo gdzie indziej zarobi jako nadzorca dworu z9000tys.
pracownik 2016-07-08 09:57:31
Na początek nie mniej niż 2200 netto + nadgodziny + nocne
2
spokojny seba 2016-07-09 00:50:53
kiel chyba niezrozumiales co pisze.Bo mowie o ludziach ,ktorzy nie maja wykrztalcenia ,a sa kierownikami.ja dla twojej wiadomosci akurat frezuje i rysunek techniczny jaze. przyszedlem tu bo sytuacja rodzinna tego wymaga. Z jednego obozu pracy juz sie zwolnilem , pracowalem z normalnymi ludzmi a tu to samo co kiedys. Ofert mam tylko kasa na razie trzyma.Pozdro
Stefanek $ 2016-07-24 15:41:25
Z innej beczki pytanie. Czy ktoś Panowie pracował w firmie Colette z Tarnobrzega. Zajmują się montażem wewnętrznych placów zabaw w Belgii. Jaka panuje tam atmosfera i czy zarobki są dobre? Pozdro.
Jasio 2016-07-25 20:42:01
3 zmiany, soboty i niedzielę też się pracuje
łysy 2016-07-31 22:05:08
Alutec jest ok.Uniwheelsa nie polecam nawet wrogom.
2
Aga 2016-08-06 23:14:28
Inżynier Lean Manufacturing - ktoś wie co to za robota i co trzeba umieć żeby dostać tą robotę i ile płacą. A szef jest wymagający? Ja napisałam i czekam kiedy mnie wezmą na rozmowę. Trochę miałam na studiach o VSM, TPM, 5S i Kaizen. I ktos wie czy mają Skrzynki pomysłów pracowniczych?
nie ja 2016-08-19 11:31:44
Pojawiły się ostatnio oferty na technologa programistę i kierownika zmiany obróbki skrawaniem. Ktoś może coś więcej powiedzieć? Jakie zarobki, atmosfera itp.? Warto aplikować? Mam 2 lata doświadczenia jako technolog, jakich warunków można się spodziewać?
Radek 2016-08-21 17:08:42
Ukraiñcy jeszcze pracują?
Jurek 2016-08-26 15:52:37
Ukraiñcy się uspokoili czy dalej niszcza autobusy i przychodza na bani?
pracownik 2016-08-29 07:21:30
Wszystko zależy od stanowiska. Na formierza czy oczyszczacza przyuczają, ale na cnc to już coś więcej trzeba umieć.
2
Koordynator Lean 2016-08-30 14:52:14
To skrzynkja w której składa się pomysły na usprawnienie pracy (poprawa warunków BHP, ergonomi) oszczędności i likwidacje Mudy.
Kolejno idą pod głosowanie i są wdrażane.
dżuma 2016-09-02 02:14:09
Jeśli stawia Pani Takie pytanie to z góry wiadomo iż nie ma sensu rozmowa z takim kandydatem na stanowisko związane z Lean Production.
rufi 2016-09-11 09:31:15
Obecnie zakład idzie na pół gwizdka, de facto nie ma kto robić bo ludzi mało, ale np. na odlewni produkcja zminimalizowana na maxa.
zniknij 2016-09-13 21:03:12
Hej, a jaka jest teraz atmosfera? Dziękuję za odpowiedź
dzida 2016-09-19 23:02:37
Jak trochę wiesz po studiach o metodologii Lean to nie licz że tu dowiesz się więcej. Osoby odpowiedzialne za Lean w TA też wiedza trochę a wiedzę swoją czerpią z googla i wikipedii więc na pewno się odnajdziesz....powodzenia :)
dzida 2016-09-19 23:07:50
Zapomnij o rozwoju.... jeżeli rozwój to nie ta firma
Franek 2016-09-24 09:11:56
@ Am
Na jakim stanowisku jest w porządku ? Bo chyba nie na wybijaniu odlewów? Tam jest gorzej jak w kopalni złota w Mozambiku.
1
bagno 2016-09-28 21:42:30
Szrek wybral by alutec
2
bagno 2016-09-28 21:43:58
Szrek wybral by alutec
Maciej 2016-10-10 15:45:03
ile teraz jest normy na wybijalni odlewów? idzie wytrzymać, czy to istne piekło? pozdr
marcin 2016-10-11 04:44:01
Czy to prawda że w Alutecu są teraz duże zwolnienia?
kieł 2016-10-15 16:59:33
Automatyk i spawacz nadal są poszukiwani i też nie widzę powodów do rotacji bo podobno dają umowy pracę mam nadzieje, że to znajduje potwierdzenie w rzeczywistości?
Mariusz 2016-10-24 12:21:56
Witam,
Słyszałem że firma rozpoczęła duże zwolnienia? Jakiś kryzys czy firma zmienia siedzibę na Indie na jeszcze tańsza siłę robocza?
8
wdwfw 2016-10-28 10:42:57
To tylko góra wie...
8
Franek 2016-11-06 16:19:13
z tymi zwolnieniami to prawda? o co chodzi?;p
Waldek 2016-11-27 10:47:06
Dużą liczbe pracowników wykopią na zielona trawke...
2
Szesii 2016-12-14 12:18:26
Ja tam nie narzekam
Jezeli chodzi o sam zakład ogólnie to dobre płacą powyżej 2,5 tysiaca na reke do 5ciu w zaleznosci od posady.
Pieniadze zawsze sa na czas.
Premie co świeta dośc wysokie.
Władza (osoby fukncyjne wporzadku)
Jedynie od stanowiska bo jezeli ktos bez ambicji idzie na odlewnie to niech sie nie spodziewa super czystej i łatwiej roboty ... ja na kontroli mam jedna z najlepszych prac ever.
POzdrawiam
Pracownic 2017-01-06 03:49:18
Parking dla pracowników to jakas kpina totalba porażka i wstyd
gruby i łysy 2017-01-07 17:56:36
Podobno w tym roku znowu będą przyjęcia do pracy.
Zostaw swoją opinię o Thoni Alutec Sp. z o.o. - Stalowa Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Thoni Alutec Sp. z o.o.