brak logo

Bausch&Lomb

Warszawa

Opinie o Bausch&Lomb

Luisiana 2011-01-28 13:21:25
Brak wieści to dobre wieści ale brak treści to zło wieści !!!
XtA 2011-02-23 00:03:33
Niech ta opinia, tak łatwo nie wynika.
Niech ma odwagę odezwać się,
czy to Ty Eurydyka?
Lou Lou 2011-12-26 21:44:26
Usunięto mój poprzdni wpis.
Dlaczego???
O rany a gdzie wolność słowa, koloru i wyznania???
qwa 2012-09-26 19:02:21
Jak tu jest?
Napiszcie coś. Szukają ludzi do pracy. Warto?
aladyn 2012-11-03 18:23:19
Ola, la. ale jaj. Nikt, nic nie pisze?
Czyli nadal jest jak za czasów Josina z Basin????????
kik 2013-06-05 11:31:25
Firma Bausch własnie zostala sprzedana firmie generycznej Valeant! Ogólnie sytuacja w Bauschu jest beznadziejna. Kierownictwo, które niczym się nie interesuje i nie szanuje pracowników !!!,totalny brak komunikacji i profesjonalizmu. Z tego co wiem ludzi juz sami odchodzą bo nie wytrzymują beznadziejnej atmosfery.Wątpię by teraz przyjmowali nowych pracowników, raczej beda zwalniac starych ( ze względu na połączenia)
kik 2013-06-21 10:59:52
w Valeancie płacą o wiele mniej, poza tym mają swoich przedstawicieli w okulistyce więc dlaczego mają rezygnowac z nich??? oczywiście jeżeli będzie vacat to zaproponują PM z BL ale za wiele mniejsze pieniądze.
W BL traktują ludzi jak świnie!!!!
kik 2013-06-21 11:06:54
3500-4000 netto
kik 2013-06-21 11:11:42
dostaniesz:)))) jeżdżą oplem astrą IV
to co oferują niewarte ani jednego dnia w tym bajzlu!!
pedancja 2013-07-12 13:38:56
Jak wszędzie, są plusy i minusy. Jeśli chodzi o pracę w biurze (nie PM), to samo biuro jest śliczne i oryginalnie zaprojektowane, dobra kawa, opieka zdrowotna, multisport itp., atmosfera też w miarę ok (nie ma mobbingu). Niestety często robi się niepłatne oczywiście nadgodziny, ponieważ jest ogrom pracy, z którym ciężko jest się wyrobić, choć jeśli ktoś decyduje się na pracę w korporacji, to powinien być tego świadomy. Jednak największy minus w tej pracy, to ogromny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Brak komunikacji w firmie, brak zasady przekazywania sobie najlepszych praktyk, brak wspólnego działania dla osiągnięcia jednego celu, działy zamiast współpracować, to wręcz rzucają sobie kłody pod nogi, metoda spychologii i umywania rąk od problemu. Żenujący wręcz nieprofesjonalizm kadrowy. Ma się wrażenie, że każdy pracuje na własny rachunek, a jak się coś wie, to się nikomu nie powie, aby tylko przypadkiem nie powiodło się tej tej drugiej osobie. Bardzo dużo niepotrzebnej pracy wedle zasady "sztuka dla sztuki" - prezentacje dla centrali, raporty dla centrali, milion tabelek do wypełnienia, milion potrzebnych podpisów aby cokolwiek ruszyło. Ktoś powie, że to niezbędne w firmach globalnych, ale nie wierzę, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to norma. do tego dostawcy maja płacone czasem z kilkumiesięcznymi opóźnieniami ze względu nie na brak kasy, ale na... bałagan. Częste zmiany decyzji kierownictwa nie podyktowane względami merytorycznymi, a nieumiejętnością strategicznego myślenia - działanie na łapu-capu (może tak, a może siak albo jeszcze inaczej, a może nie, a może rzućmy monetą - to nie ma szans powodzenia). Reasumując - można trochę popracować, aby mieć pojęcie o funkcjonowaniu korporacji, ale bałagan jest tak wszechogarniający, a procedury nie do przeskoczenia, że po pewnym czasie zaczyna się tonąć.
aa 2013-07-14 14:19:23
rafał - 2013-07-12 22:39:44

To przedstawiciel medyczny też ma szanse na to że dostanie się taki pakiet socjalny jak ma biuro?
tak, przedstawiciele też maja pakiety, tak samo jak pracownicy z biura
Kik 2013-07-15 10:52:25
Oczywiście ze tak:)) otaczają Ci z pensji np za kartę multi sport !!!
Kik 2013-07-15 10:55:15
Odliczaja:))
2013-09-24 19:14:13
karta multisport nie jest obowiązkowa. nie chcesz z niej korzystać, nie decyduj się na je użytkowanie! jest w części pokrywana ze środków pracodawcy, a reszta jest potrącona z pensji pracownika. praktyka jak każda inna...
zuber 2014-04-09 23:44:20
to byłoby dziwne gdyby taka karta była obowiązkowa dla każdego. Ale te 35 złotych za nią to naprawdę nie jest majątek
Marko 2014-05-30 23:02:21
Faktycznie, zwłaszcza, że czesto zwraca sie po kilku wejściach na siłownie, czy podobne obiekty. Fajnie, że Bausch&Lomb ma w swojej ofercie cos takiego.
Marcin 2014-11-09 10:56:10
Siemka, a tak wracając do tematu jak wyglądają warunki pracy w Bausch&Lomb ? jakiego rzędu są aktualnie zarobki ? jakie relacje między pracownikami ? a jakie między pracownikiem a pracodawcą ? jak sytuacja z urlopami ( nie ma problemu wziąć jeden bądź dwa dni z dnia na dzień ) ? Dzięki za wszystkie info
tomek 2014-12-16 14:48:08
a tam warunki pracy, to to każdy jakoś może znieść, nie wiem tylko ile konkretnie oni płacą, bo to mnie bardziej obchodzi szczerze mówiąc, czy jest to jakaś większa kwota czy taki standart jaki oferują wszedzie nowym pracownikom? jeszcze zobacz ile dają w podobnych firmach i zrobie potem porównanie tego.
olek 2014-12-30 18:07:47
to jak to jest w końcu ze stawkami w Bausch&Lomb, bo przyznam szczerze, że wyglądają mi na firme, która dobrze płaci. Przyznajcie się, macie 3, czy nawet 4 z przodu? :> Czy jednak robią tylko dobre wrazenie, a pensje sa poniżej sredniej krajowej? W ogóle umowa o prace na czas nieokreślony jest tutaj możliwa?
bolek 2015-01-13 21:27:24
hej wszystkim interesuje mnie sprawa związana z rekrutacją, tzn.w jaki sposób poszukują nowych pracowników i jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna, chciałbym aby na tym forum ktoś mi udzielił podpowiedzi jak tam u nich z tym jest na podstawie własnych doświadczeń....czy wynagrodzenia wypłacane są terminowo ?
kasieńka 2015-03-15 16:04:30
a to oni kogokolwiek szukają teraz? jakoś nie widziałam żadnych ogłoszeń w internecie o pracę od nich - ewentualnie czy prosze możecie mi podać gdzie widzieliście ich ogłoszenia o zatrudnienie w internecie? będę niezmiernie wdzięczna, ponawiam pytanie kolegi, czy płaca obecnie terminowo? pozdrawiam serdecznie
marianna 2015-03-31 12:55:52
ja również poszukując w sieci informacji o ich rekrutacjach niczego konkretnego znaleźć na temat ich rekrutacji z wielu powodów zalezy mi żebyzdobyć zatrudnienie akurat w tej właśnie firmie. owszem, nie widzę rekrutacji ich bieżących ich w siecie ale nie wierzę że taK duża firma jakichś ciągle nie prowadzi
kjb 2016-05-15 20:35:23
@kaja tylko obawiam sie ze jak wewnetrznie prowadzą rektrutacje, to jak sama nazwa mówi beda anawsować lub przenosic ludzi wewnątrz firmy - z działu do działu. Tak mi się bynajmniej wydaje, ale Cv wysłać możesz
Zostaw swoją opinię o Bausch&Lomb - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bausch&Lomb